نظر منتشر شده
۹۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 210554
نگاهی به تلفات تصادفات؛
جنگ خاموش در جاده های ایران
هادی شریفی، 13 دی 92
تاریخ انتشار : جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۳۶
چشم و گوش هایمان این روزها پر شده است از آمار جان هایی که روزانه توسط جاده و ارابه های مرگ در کشور بی جان می شوند. اخیراً تصادفات و مرگ میرها دسته جمعی رخ می دهد ، تصادف خونین شوشتر و تصادف دیگری در شاهرود، صحنه های دلخراشی بودند که در چند روز گذشته رخ داده اند. این روزها جان ایرانیان یکی پس از دیگری در این "هولوکاست خاموش" پرپر می شوند.
کشور ما در حوزه حمل و نقل بالاترین میزان مرگ و میر را دارد، در حالی که در دنیا به ازای هر ده هزار خودرو ۹.۲ نفر و در اتحادیه اروپا ۱۳ نفر کشته می شوند، اما در ایران به ازای همان مقدار خودرو ۳۶.۵ نفر جان خود را از دست می دهند. اگر میانگین ۲۳ تا ۲۷ هزار کشته سالیانه ایران درحوادث رانندگی را همراه بامیانگین ۲۵۰ هزار زخمی این حوادث در نظر بگیریم، گویی هر سال در ایران یک زلزله بزرگ با این مقدار کشته و زخمی اتفاق میافتد. همچنین تعداد تلفات جاده‌اي كشور در سال با تلفات يك جنگ تمام عيار برابري ‌مي‌كند.

آمار کشته ها در حوادث جاده ای زمانی بحرانی تر می شود که بدانیم:
یک: آمار کشته ها در هفت ماهه اول امسال ۲.۵ برابر تعداد نیروهای کشته شده آمریکایی در جنگ عراق است. بر اساس آمار وزرات دفاع آمریکا، شمار نیروهای کشته شده در عراق از زمان آغاز عملیات در سال ۲۰۰۳ میلادی نزدیک به ۴۵۰۰ نفر برآورد شده است.
دو: طبق آمار رسمی دولت، تعداد شهدای جنگ هشت ساله، ۲۱۳ هزار نفر است که به طور میانگین، ۲۶۶۲۵ نفر را در هر سال نشان می‌دهد. این در حالی است که در سال ۸۴، تعداد کشته‌شدگان حوادث جاده‌ای در ایران ۲۷۷۴۶ نفر بوده است. بدین ترتیب، می‌توان گفت که ما در جاده‌های کشور با جنگی خاموش روبرو هستیم.
سه: در هفت ماهه اول سال ۹۲ روزانه ۵۳.۶ نفر در ایران بر اثر حوادث جاده ای جان خود را از دست داده اند. طبق اعلام سازمان پزشکی قانونی در هفت ماهه اول امسال ۱۱۶۴۶ بر اثر حوادث جاده ای فوت و ۲۰۴ هزار و ۷۴۱ نفر مصدوم شده اند.


وضعیت نامناسب حوادث جاده ای کشور ما باعث شده بانک جهانی در بررسی و مطالعات خود، وضعیت حوادث جاده ای ایران را بحرانی عنوان کند. غدير مهدوي سرپرست پژوهشكده بيمه مركزي ايران دراین ارتباط می گوید: ايران از نظر تصادف‌هاي ناايمن رانندگي در بين ۱۹۰ كشور جهان، رتبه ۱۸۹ را به‌خود اختصاص داده و از اين جهت، تنها كشور سيرالئون در غرب قاره آفريقاست كه وضعيت نامناسب‌تري از ايران دارد.

همچنین ميزان تلفات تصادفات رانندگي در ايران ۲۵ برابر ژاپن و ۲برابر ترکيه است. از طرفی ناامن‌ترين جاده‌هاي دنيا براي رانندگي و بدترين آمار در زمينه ميزان سوانح رانندگي در جهان متعلق به کشورهاي اريتره، مصر، ليبي، افغانستان، عراق، نيجر، آنگولا، امارات، گامبيا، ايران و موريتاني است و امن‌ترين جاده‌هاي دنيا براي رانندگي را کشورهاي سوئيس، سنگاپور، هلند، فنلاند، آلمان، نروژ و سوئد دارند.(تهران امروز)

بر اساس آمارهای موجود، خودروهای سبک و سنگین در ایران تا ۱۰۰ برابر بیشتر از برخی کشورهای دنیا با یکدیگر برخورد می کنند. به عنوان مثال در انگلستان با وجودی که تا سه برابر بیشتر از ایران خودرو وجود دارد، میزان بروز تصادفات تا ۳۲ برابر کمتر است یعنی می توان گفت به نسبت خودروهای موجود در ایران، حدود ۱۰۰ برابر بیشتر از انگلستان تصادفات رانندگی رخ می دهد.

متاسفانه حسگرهای اجتماعی نیز نسبت به این فجایع بی تفاوت است. همه ما تصادف دو سال پیش در سوئیس که منجر به کشته شدن ۲۸ نفر شد را به یاد داریم. در آن تصادف از وزیر خارجه بلژیک تا رئیس جمهور و وزرای سوئیس در محل حادثه حاضر و آن واقعه را از نزدیک دنبال کردند.

تصادف آبان ماه سال ۹۰ در انگلستان نیز نمونه دیگری است. در آن تصادف که ۳۴ خودرو به هم برخورد کردند، ده نفر کشته شدند. آن تصادف بزرگ از دید رسانه‌های انگلستان، فاجعه‌بار‌تر از جنگ افغانستان تعبیر شد و شاهد مدعایشان این بود که سابقه نداشته در یک روز از این «جنگ» ده سرباز انگلیسی کشته شوند.

هزینه های اقتصادی و اجتماعی تصادفات
حوادث رانندگی علاوه بر ضررهای بسیار اجتماعی، ضررهای اقتصادی بیشماری نیز دارند. طبق آمارها روزانه ۳۲ ميليارد تومان ضرر اقتصادي ناشي از تصادفات را متحمل مي‌شويم. مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در جدیدترین گزارش خود، به بررسی هزینه های اقتصادی و اجتماعی حوادث رانندگی پرداخته است.

این مرکز در جدیدترین گزارش خود می آورد: نتایج برآورد تحقیقات نشان می دهد، که هزینه های اقتصادی و اجتماعی تصادفات رانندگی حدود ۸ درصد تولید ناخالص داخلی است. بر اساس این برآورد و با فرض ثابت بودن این ضرایب، هزینه مذکور برای سال ۱۳۹۰ تقریبا معادل ۵۱ هزار و ۹۱۰ میلیارد تومان است.
طالبیان رییس اورژانس کشور در رابطه هزینه درمانی حوادث رانندگی می گوید: حوادث رانندگی سالانه ۱۱ هزار میلیارد ریال هزینه درمانی دارد.

سرتیپ اسکندر مومنی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ایران در سال ۸۸ گفته بود: پلیس، هزینه هر فرد کشته شده در تصادفات را ۱۸۰ میلیون تومان و هزینه هر معلول را ۲۸۰ میلیون تومان برآورد کرده است.
با هزینه اقتصادی حوادث رانندگی می توان چه کارهایی انجام داد؟
هزینه حوادث رانندگی برای سال ۱۳۹۰ تقریبا ۵۱ هزار و ۹۱۰ میلیارد تومان، معادل ۱۶ میلیارد و ۸۵۶ هزار و ۷۰۹ دلار است. (مبنای نرخ دلار، ۳۰ هزار و ۳۰۹ ریال گرفته شده است).

یک: هم اکنون هزینه ساخت هر مدرسه معادل ۳ میلیارد ریال تا ۱ میلیارد تومان است .پس ساخت یک در مدرسه در کشور با توجه به ابعاد ، تعداد کلاس ها و موقعیت جغرافیایی آن بین ۹۸ هزار و ۹۸۱دلار تا ۳۲۹ هزار و ۹۳۶ دلاراست. در نتیجه به طور میانگین هزینه ساخت یک مدرسه ۲۱۴ هزار و ۴۵۸ دلار است. می توان ۷۸ مدرسه و ۱۰۰۹ کلاس درس ساخت.

دو: میرمحمد صادقی مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی درباره متقاضیان وام ازدواج گفته است: اکنون حدود یک میلیون"نفر" در صف دریافت تسهیلات ازدواج هستند. با ضررهای اقتصادی ناشی از حوادث جاده ای می توان به ۸۶۵ هزار "زوج" جوان تسهیلات ازدواج داد. به عبارتی اکنون ۵۰۰ هزار زوج جوان منتظر وام ازدواج هستند، با مبلغ فوق می توان به ۱.۵ برابر زوج های کنونی وام ازدواج داد.

سه: برای تکمیل شبکه راه های کشور ، ۲۰ هزار کیلومتر راه مورد نیاز است. معاون ساخت و توسعه راه های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور درباره هزینه ساخت جاده در ایران می گوید: به طور متوسط برای ساخت هر متر راه اصلی یک میلیون تومان (۳۳۰ دلار)، هر متر بزرگراه ۲ میلیون (۶۶۰ دلار) و هر متر آزادراه ۳ میلیون تومان (۹۹۰ دلار) هزینه می‌شود. با ۵۱ هزار و ۹۱۰ میلیارد تومان می توان حدود ۲۶ هزار کیلومتر بزرگراه ساخت.

علل وقوع حوادث رانندگی
انسان، جاده، محیط و وسیله نقلیه چهار عامل وقوع حوادث رانندگی هستند. جاده‌ها و راه‌ها در کشور ما بیمارگونه‌اند و در بیشتر مواقع به دلیل ایرادات ساختاری، اصلاح‌پذیر نیستند. مثلاً در بسیاری از جاده‌ها، اختلاف سطح بین جاده و زمین‌های اطراف آن، سبب چپ شدن خودرو به دلایل مختلف می‌شود. این در حالی است که باید بدانیم جزای یک اشتباه رانندگی، مرگ نیست و جاده باید فرصت جبران اشتباه را به راننده بدهد.

از سوی دیگر، ما در بخش ناوگان‌ها و وسایل نقلیه نیز وضع مناسبی نداریم. ۲۲ درصد خودروهای سواری در ایران، سنی بالای ۲۰ سال دارند؛ حال آن‌که متوسط عمر سواری‌ها یازده سال است. در ناوگان باری و مسافری مشکلات بیشتر نیز می‌شوند. ۵۷ درصد از کامیون‌ها، ۳۹ درصد اتوبوس‌ها و ۶۸ درصد مینی‌بوس‌های کشور بالای ۲۰ سال عمر دارند و متوسط عمر ناوگان سنگین بیش از ۱۹ سال است؛ در حالی‌که این رقم در کشورهای اروپایی تنها ۸ سال است.

در طرف دیگر، کیفیت و امنیت پایین خودروهای کنونی که در سالیان اخیر بیشتر قطعات آن ها را، قطعات چینی تشکیل می دهند، عامل دیگری است برای افزایش حوادث رانندگی ولی خودروسازان زیر بار کیفیت نامناسب و امنیت کم خودروهای خود نمی روند. مشاهدات مردم و تجربیات آن ها در زمینه حوادث رانندگی سهم بالای ناامن بودن خودروها در تصادفات را نشان می دهد.

گزارش تکان دهنده بالا در زمینه حوادث رانندگی، دل هر ایرانی وطن دوست را به درد می آورد ولی چرا تاکنون نمایندگان مجلس و دولتمردان به فکر راه چاره ای برای حل معضل نبوده اند؟!
 
گلشن زنگنه
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۱:۴۴:۱۷
حالا گوش شنوایی برای این گزارش هم هست ، اگر جای دیگه و کشور دیگه بودیم حداقل چهارتا از مسئولین رده بالا مرتبط با موضوع با همین یک گزارش استعفا می دادند . مسئولین عزیز ما پوست کلفت هستند ، شاید و باز شاید دولت تدبیر و امید از این دست دولت ها باشد گرچه چشمم آب نمی خورد . (1883574) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۳:۱۴:۲۹
مسئولين عزيز ما تشنه خدمتند و نميخواهند با عمل نسنجيده استعفا ثواب و حلاوت خدمت را از دست بدهند
مگ هم حقه
فقط يك سؤال ؟
چرا در كشوري مثل سوئيس اين اتفاق ها نميافته؟ (1883712) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۳:۳۹:۱۵
اشتباه میکنید برادر جان! مسئولین ما همیشه در صحنه حاضر بوده اند و اعلام کرده اند که راننده مقصر است! کلا همیشه راننده بدبخت که دستش هم از دنیا کوتاه است و اعتراضی هم نمی تواند داشته باشد مقصر است! نمیدونم چرا این مسئولین فکر نمی کنند که مگه رانندگان ما با بقیه مردم دنیا چه فرقی می کنند که ما با اختلاف بسیار زیاد رده اول مرگ و میر تصادفات رو در دنیا داریم ؟ آیا لحظه ای فکر کرده اند که فرق اصلی و عمده ما با بفیه دنیا ماشینهای بی کیفت ما هستند و این دلیل اصلی کشتار مردم ایران است؟ (1883774) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۰۰:۳۶:۴۴
عزیزم 90 درصد راننده مقصر است ، کافیست یک نگاه واقعی به رفتار های خودمان هنگام رانندگی بی اندازیم ، میبینیم که اصولا چیزی بنام فکر کردن در رانندگی برای ما معنی ندارد (1885052) (alef-6)
 
میعاط
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۰۸:۴۷:۰۶
حتماً همینطوره که راننده مقصره اما واقعاً چرا؟؟؟
شاید به خاطر اینکه موقع آموزش به جای اینکه روی متد صحیح رانندگی مانور بدیم 4 تا قابلیت رو میکنیمم تمام درس رانندگی نه اینکه اونا بی اهمیت هستن اما معیارهای مهمتر خیلی زیاد هست بیاین برین (1885330) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۱۴:۰۸:۴۲
در یک تصادف دو تا راننده که مقصر نیستند یکی مقصر است. چرا دومی به دلیل عدم استحکام ماشین و کیسه هوا که مقصر هم نیست باید بمیرد؟ (1886154) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۰۹:۱۵:۵۳
به عنوان مشاور اداره راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی و کسی که در آمریکا در این زمینه تحصیل و کار کرده باید خدمتتون بگم که اتفاقا 90% تقصیر نیروی انتظامی، وزارت راه، شهرداری و همچنین خودرو سازان و کلا سیاستهای صنعتی و کلان دولت، قانون گذاران مجلس، صدا و سیما و همچنین قوه قضاییه می باشد و تنها 10% تقصیر رانندگان!

اصولا این جنگ خاموش متاسفانه در سیاست گذاری های کلان نظام جدی گرفته نمی شود و اگر نه بخش بزرگی از وظیفه اصلاح آن برعهده شهرداری ها و شورا های شهری، نیروی انتظامی، صدا و سیما، مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه و همچنین سازمانهای تبلیغاتی نظام می باشد که خارج از حیطه اختیارات و کنترل دولت قرار دارند. البته آن قسمت هم که دست دولت می باشد مشکل دارد.

بسیاری از آنچه که دوستان فرهنگ پایین رانندگی می نامند در کشورهای دیگر با کنترل و آموزش مستمر اصلاح شده و حفظ می شود مثلا در آمریکا اگر فردا پلیس ملت را ول کند با وجود داشتن جاده های عالی و امنیت بالای اتوموبیل ها باز هم آمار تصادفات و مرگ و میر به طور وحشتناکی بالا خواهد رفت! (1885386) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۵ ۱۵:۵۴:۲۳
عزیزم، تصادف جزئ خطای انسانی است. ت. تموم دنیا انسان ها خطا می کنند. باید با ایمن کردن ماشین کاری کنیم که درصد تلفات کم بشه، با یه پراید تو جاده به یه شتر زدن، 4 نفر کشته داده، نمیشه بگی که اصلاً تصادف نشه، هر جور هم که بری، پیش می یاد... (1889353) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۰۹:۴۰:۴۸
من در سازمان راهداري كار ميكنم الان 18 ساله. رنتي كه در اين سازمان وجود دارد هيچ جا نيست . يك عدهاي تو اين 18 سال فقط پستهاشون جابجا شده . نه كسي ميرود نه كسي مياد انگار خلق شدن براي مديريت. اينجا كاملا سنتي اداره ميشه و همه چيز در دستان مديره .حتي شرح شغل و شرح وظايف. اين سازمان به شدت در امد زاست ولي نه كارمنداش راضي هستن نه مراجعينش ونه مردم كاش لا اقل در دولت جديد اين افراد نا لايق عوض ميشدن اما انگار اميدي نيست (1885433) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۰۹:۵۰:۰۷
بسيار تكاندهنده هست ولي از مردم عزيزمون ميخواهم با سرعت مطمئن وكم رانندگي كنن .ما ميتوانيم با كمي دقت اين حوادث را كاهش دهيم . مرسي (1885446) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۱:۴۷:۵۹
ما ایرانیها ملت جالبی‌ هستیم، اگر از ایرانیها چه در داخل و چه در خارج به پرسید همگی‌ می‌گویند ما ایرانیها بهترین دست به فرمان دنیا را داریم و زرنگ‌ترین رانندگان دنیا هستیم، ولی این ایرانیهای عزیز هرگز از خود نمیپرسند اگر این چنین است چرا ما بالاترین تلفات و سوانح رانندگی‌ در دنیا را داریم؟!! (1883580) (alef-1)
 
آریابان
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۳:۳۵:۳۸
وای به آن “جا “ و آن “ زمان ” که فقط و فقط > های میلیاردی !!!! در بین باشد و نه جز آن :
آنجاست که نام ایران در بالا بالا !!!! های لیست کمپانی های بیشترین تولید کنندگی خودرو در دنیا مکانی یک رقمی !!!! را می یابد( بی خیال کیفیت تولید ، فقط و فقط کمیت تولید) ؛
رتبه نخست !!!! تلفات جاده ای را از آن خود کرده و همواره بدون رقیب !!!! هم مانده ؛
و البته تعمیرگاه هائی لبریز و انباشته از ماشین ، حتی از گونۀ صفر- کیلومتری !!!! که البته رانندگانشون را ، یزدان را سپاس ، هنوز بخت یار بوده و عمرشون به دنیا و هنوز هم نفسی ( هر چند انباشته و لبریز از کلکسیون آلاینده های ریز تا درشت !!!) را فرو می دهند ، تا ممد باشد حیات خودرو سازان را !!!!؛
> که کاملا همخوان !!!! است و باید با یک گیرائی !!! و سپس یک پایائی !!! فوق بشری از سرعت مجاز مثلا 110 کیلومتری ، سرعت را به مثلا 30 کیلومتر نزول اجلال بدهی ؛ بی خیال رانندۀ پشت سری ، تصادف ، قفل فرمون و.....، ولی در عوض ممکن است جریمه نشی و.... نمرۀ منفی نگیری !!!!؛
در مورد > ما هم که دیگه هــــچ !!!!؛
جاده ( و حق )مال من ست ؛ مقررات ( و مرگ ) مال همسایه است ؛ همه کنار بروند و.....؛
.... و چنین است که قفل فرمان ، بسیار بیشتر از آنکه ماندگاری و " هستی " بیاورد، نابودی و " نیستی " میآورد !!!!!؛ (1883767) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۴:۱۷:۲۸
دقیقا دوست عزیز! مشکل راننده ها نیستند بلکه ارابه های مرگند. در ضمن مهم زنده ماندن بعد از تصادف است که ماشینهای ساخت داخل استحکام و امکانات لازم رو برای زنده نگه داشتن افراد و از جمله کودکان مثل کیسه هوا راندارند. (1883834) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۶:۱۷:۳۵
البته منهای این موضوع اگر ماشینی استاندارهای لازم رو داشته باشد دیرتر چپ می کند. کنترل ماشین بهتر است و احتمال برخورد کمتر. ترمزهای قوی تر و راحتی و دید بهتر راننده و .. همه تاثیر گذارند. در یک حالت آرمانی تصور کنید اگر همه خودروهای کشور بی ام و بودند مسلما هم تعداد تصادفات کمتر بود هم تعداد کشته های بعد از تصادف کمتر بود. از لحاظ روانی هم هر چه ماشینی که انسان سوارش می شود بهتر باشد آرامش، لذت و اعتماد بنفس و دقت بیشتری را در پی خواهد داشت تا اینکه مثلا بخواهید در یک ماشین سطح پائین با دنده و کلاچ و فرمون و صندلی بی کیفیت در یک مسیر طولانی رانندگی کنید. (1883995) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۹:۲۷:۰۰
خودتون رو فریب ندید دوست عزیز.دقیقا مقصر اصلی در این حوادث نوع رانندگی به دور از تمدن اکثر ما ایرانیهاست.به عنوان کسی که محل کارم خارج از تهران قرار داره روزی نیست که در مسیر محل کارم شاهد رانندگی وحشیانه و مرگ آفرین بسیاری از رانندگان خودروهای سبک و سنگین نباشم (1884430) (alef-10)
 
کلافه
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۵:۳۴:۲۲
کلا ملت عجول و عصبی هستیم دلیلش هم فکر میکنم اینه که سیاست بیش از حد با زندگی ما گره خورده . اخه به من ادم عامی چه ربطی داره هر روز سیاست مدارهای ایران و دنیا چی میگن مخصوصا که اکثرا فقط حرف میزنن(دروغ میگن) و تاثیری تو زندگی روزمره من نداره.
"رفاه" و "ارامش" مخصوصا ذهنی میتونن " کلید "واژه های حل مشکل باشند .
پا تو نو از رو اعصاب مردم وردارید . (1883938) (alef-10)
 
کارشناس حمل ونقل
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۷:۲۷:۲۹
برادرعزیز مقصرهمیشه راننده نیست ... جاده های غیراستاندارد وماشینهای غیزاستانداروغیرایمن... واقعارانندگی درایران باکشورهای دیگرقابل قیاس نیست من درجاده های قطروعربستان رانندگی کردم اتوبان هاش واقعابی نظیره ونیزتلفات رانندگی درمقابل ایران کمترازصفره ..یکی ازدوستام میگفت درعراق روزی 10نفردراثربمب گزاری های تروریستها میمیرد امادرایران روزی 65نفربراثرتصادف جان می دهد اگرمسولین مافقط به همین نکته توجه میکردند میدانستند چه پیامدهای خطرناکی دارد..پرداخت دیه ..متلاشی شدن خانواده ها..هزینه های درمان سربه فلک میکشد..تورابه هرکسی دوست دارید فکری به حال ماشینهای غیرایرانی کنید وماشین های خارجی راآزادکنید جان مردم بیشترارزش داردیادرآمدهای شما ومحاسبات کاغذی گمرکی.. الف جان صدای مردم بی پناه باش (1884124) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۱:۵۱:۵۴
این تصادف ها قبلا" هم اتفاق می افتاد اما خبر رسانی نمی شد. (1883585) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۱:۵۳:۰۱
تا زمانیکه رعایت قانون و شفافیت و دوری از از شعار در میان مقامات کشور که سر مشق مردم باید باشند نهادینه نشود و صدا و سیما هر روز تکرار کند که ایران بهترین کشور دنیا است و ما هیچ مشکلی چه اجتماعی و چه اقتصادی در مقایسه با کشورهای دیگر نداریم، رانندگی‌ ما هم حتما بهترین در دنیا است و هیچ کس تلاش نمیکند قبول کند که نه ، ما هم مشکلات زیادی داریم و باید از دیگران درس بگیریم. (1883587) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۱:۵۵:۴۲
اگر مردم فقط بدانند چه میزان سوانح رانندگی‌ میتواند خانواده‌ها را متلاشی کند و مثلا زندگی‌ یکنفر و کّل خانواده را برای همیشه تغییر دهد، و چه هزینه‌های سنگینی‌ ٔبر اقتصاد خانواده و کشور وارد کند، اصلا دیگر رانندگی‌ را تفریح نمی‌دانستند و ترجیح می‌دادند با پای پیاده به مقصد برسند! (1883589) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۲:۳۲:۲۳
این دقیقا" کاری است که من می کنم با وجود توان مالی سالها است ماشین ندارم و اهم اعصابم راحتتر است هم نگران هزینه درمانی و دردسر های بعد از آن نیستم. از طرفی باعث شده در زندگی برنامه ریزی کنم و بیشتر کارها را هم از طزیق اینترنت انجام دهم . مسافرت هم که راهش مشخص است قطار یا هواپیما (1883642) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۴:۴۹:۲۶
عجب! به نظرم شما با احتیاط ماشین خودت رو برونی بهتره تا بر اثر سهل انگاری راننده دیگه ای کشته شی. حتما اینهایی که کشته یا مجروح شدن هم راننده یک ماشین بودن؟! اصلا شما مشکل رو حل کردی! (1883866) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۲:۴۲:۴۵
من خیلی در این مورد فکر کردم. اگر این فلسفه را در نظر بگیریم که جان انسانها حتی یک نفر از هر چیز مهمتر است باید با افزایش فوق العاده هزینه استفاده از خودرو کاری کنیم که سوار شدن به خودرو همانند سوار شدن به هواپیما باشد .
حتی اگر لازم است باید تمام راننده های این کشور را خانه نشین کرد . (فقط یک روز کشور را در این حالت تصور کنید . رفع مشکل آلودگی هوا آلودگی صوتی کاهش عجیب بار سیستم درمانی و قضایی و پلیس کاهش مصرف بنزین افزایش بودجه دولت برای هزینه در مناطق دیگر منتفی شدن انتقال پایتخت افزایش عمر ایرانیان و ....)
متاسفانه دولت به خاطر رضایت ظاهری مردم و ضعفهای دیگر همچون بیکاری در این زمینه مماشات می کند .
ما در این زمینه نیاز به یک انقلاب هستیم که توان این کار را در دولتهای موجود نمی بینم. (1883658) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۲:۰۶:۵۵
مهم سود ایران خودرو و سایپاس ! به این آمار آمار سرطان و ... که از آلودگی این ماشیناس رو هم اضافه کنید! (1883604) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۹:۳۰:۴۲
دوست عزیز!رانندگی به دور از تمدن بسیاری از هموطنان ما چه ربطی به سایپا و ایران خودرو داره؟فراموش نکنید که بسیاری از این کشته ها مربوط به عابران پیاده است که قربانی خودشیفتگی و رانندگی وحشیانه رانندگان بی احتیاط میشن. (1884439) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۱۷:۰۸:۵۷
واقعا متاسفم که این کامنت غیر منطقی اینقدر مثبت خورده.یعنی اکثر مردم رانندگی افتضاح ایرانی ها رو عامل اصلی نمیدونند.دلیلش هم معلومه چون خودشون جزو همین رانندگان مرگ آفرین هستند. (1886600) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۵ ۱۶:۰۲:۳۶
منم برای شما متاسفم که هر نظر خلاف خودتون را نظری غیر منطقی می بینید. عزیزم. تصادف، اشتلاه، خطا همه جزو ذات انسانه، قبول دارم که رانندگی خیلی ها درست نیست، اما باید کاری کنیم که تاوان و تلفات این اشتباهات کم بشه، من 10 ساله گواهینامه دارم و بسیار مراقب هسم. تا حالا 2 بار از پشت به من زدن و هر دو بار صندوق پراید عزیزم تا پشتم جمع شده و هربار خدا رو شکر کردم کسی عقب ننشسته بود. اگر سرعت مجاز متوسط 110 باشه، شما با بیشتر ماشین ها ی ایرانی با 80 تا هم تصادف کنید، صد در صد کشته داریم. باید انحصار ظالمانه خودرو برداشته بشه، اون وقت ببینید با همین رانندگی بد ایرانیها، چند درصد آمار کشته پایین می اد. (1889366) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۲:۲۱:۵۶
این هزینه های که ذکر کردید فقط هزینه های بعد تصادفات است. شما حساب کنید که این افرادی که جانشان را از دست می دهند چقدر می توانند برای کشور مفید باشد. و یا چقدر کشور برایشان هزینه کرده است.به طور مثال هزینه ی تربیت یک دکتر بین 500 هزار دلار تا 1 میلیون دلار برآورد شده. (1883630) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۲:۲۹:۰۳
علاوه بر همه مواردي كه به درستي گفته شد، موضوع فرهنگ رانندگي را نبايد فراموش كرد. متاسفانه دو اين زمينه هيچ كاري درست و حسابي در كشور سراغ ندارم. (1883637) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۵:۰۶:۱۶
قوانین بروز و متناسب و نظارت دقیق و بدون حاشیه(فساد) پلیس ضامن اجرای قوانین است نه فرهنگ! فرهنگ هر ملتی براساس قوانین و پاداش و تنبیهی است که جامعه در برابر یک عمل می دهد. فرهنگ با میزان توسعه انسانی نسبت مستقیم و با استبداد و فساد سیاسی/اقتصادی نسبت معکوس دارد. (1883902) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۲:۳۱:۰۳
اگر این اتفاقات در آمریکا رخ داده بود تا الان تلویزیون 300 تا برنامه راجبش ساخته بود (1883639) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۲:۴۵:۲۰
شما دارید سیاه نمایی می کنید ! جاده های ایران و خوردو های ایرانی امن ترین های دنیا هستن!
جدا از پارادوکس گویی من ( بدلیل اینکه هر چی حرف جدی و منطقی زدیم کسی ککش نگزید !!) به نظر من می تونیم با هزینه کمتر ناوگان هوایی کشور رو گسترش بدیم
یکی از بی خطر ترین راه های سفر استفاده از هواپیماست
اگر قیمت بلیط هم کاهش پیدا کنه مردم علاقه بیشتری به سفر هوایی نشون میدن و در نتیجه جاده ها خلوت تر میشه

ما که زورمون به مونتاژکارای به ظاهر ایرانی ( چون یه هموطن به هموطنش رحم می کنه ) نمی رسه ، حداقل ناوگان هوایی رو نو و ارزان کنیم این ملت یکم روز خوش ببینن
باور کنید جای دوری نمیره ها فقط چند تا ایرانی نمیمیرن!

اخرش رو هم باید همیشه با قربون و فدات شم به الف تموم کنیم تا حرف حق رو چاپ کنن ! واقعا خوش بحال ما :)) (1883664) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۲:۴۷:۵۰
شما حقایق را بیان کرده اید. ولی به راه حل اشاره نکرده اید. این مشکل همه کسانی است که به شکلی دل در گرو سیاستهای توسعه ناپایدار دولتهای اخیر دارند خود سانسوری می کنند. آقای محترم اگر تمام ایران اتوبان شود و ما دارای استانداردترین جاده ها شویم ایا انتظار دارید حوادث رانندگی کاهش چشمگیری کند؟ هر گز. هر چه جاده بسازید میل استفاده از وسیله نقلیه شخصی بیشتر می شود. تنها راه مقابله با این جنگ، زلزله، جنایت، سونامی و هولوکاست - که همه را بخوبی بیان داشته اید- و آلودگی در کشور فقط و فقط و فقط و فقط گسترش حمل و نقل عمومی عمومی عمومی و عمومی است و لا غیر، و سخت کردن و گران گردن حمل و نقل شخصی است. حمل و نقل عمومی هم در بین شهرها راه آهن است تا این کامیونها و تریلی ها که مانند بمب توی جاده ها هستند جمع شوند. برادر عزیز شما از انگلیس مثال زده اید، نمی دانم آیا در آن کشور بوده اید یا نه. در انگلیس اگر چه ممکن است تعداد خودروها بیشتر باشد (که اینهم حداقل در مورد لندن اشتباه است) ولی کسی از ماشین شخصی استفاده نمی کند. اینهمه زیر ساختهایی که در کشور ما برای فراهم کردن استفاده از ماشین شخصی درست شده در انگلیس و هیچ کشور پیشرفته ای وجود ندارد. در لندن با کمی بیش از 8 میلیون جمعیت (معادل تهران) 2/5 میلیون خودرو است ولی در تهران بیش از 5 میلیون. در آنجا همان 2/5 میلیون خودرو استفاده نمی شوند و لی ما چند صد هزار هم روزانه از دیگر شهرها می آیند و به آنها اضافه می شوند. اما در اینجا به دلیل آنکه خود رو سازی یک مافیای دولتی است می خواهند مردم سوار این ارابه های مرگ شوند. اگر همه عالم هم بگویند راه آهن و مترو بسازید نه مجلس و نه دولت و نه شهرداری هیچکدام در عمل کاری نمی کنند چون سودی که از خودرو سازی و جاده سازی و لوازم یدکی فروشی و مشابه آنها و حتی حوادث رانندگی به جیبشان می رود حاضر نیستند دست به تغییر آن بدهند. این شرکتها همین چند کار را با استفاده از رانتهای دولتی بلدند و کاری دیگری نمی توانند بکنند. شما به خسارتهای دهها میلیاردی حوادث رانندگی اشاره کرده اید. کاملا درست است. ولی دقیقا معادل همین خسارتها برای عده ای سود است و از بیمه گرفته تا پزشک و بیمارستان و تعمیر کار و خودرو فروش و وارد کننده و جاده ساز همه نانشان با مرگ 25 هزار و 200 هزار مجروح در روغن می رود. آیا فکر می کنید می گذارند درست شود. نه خیر. چه 25 هزار در سوانح رانندگی کشته شوند و چه دهها هزار در اثر آلودگی فدای سر یک تار موی مدیران ایران خودرو و سایپا، فدای سر یک تار موی پیمانکاران عزیز ..... امیداوارم زحماتم به باد نرفته باشد و الف سانسور نکند. (1883670) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۴:۵۸:۴۳
علت اصلی نداشتن فرهنگ وشعور رانندگی است وبس اینکه میگویند ایرانیان

۷هزارسال تمدن دارند دروغی بیش نیست امروز ما کجای تاریخ وتمدن بشری

ایستاده ایم .مردم ما عصبی ترین وغمگین ترین ملت دنیا هستند. (1883884) (alef-10)
 
یه نفر
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۲۱:۳۱:۳۲
موافقم نداشتن فرهنگ رانندگی در مورد راننده و نداشتن وجدان کاری در سازنده خودرو . فرهنگ رو خیلی موافقم . اگه مثل امریکا که داشتن اسلحه ازاد است در ایران حمل اسلحه ازاد بود جمعیت ایران در مدت کوتاهی به صفر نزدیک میشد . این ناشی از ضعف اعصاب و ... است باید قبول کنیم این شعر را : گیرم پدر تو بود فاضل از فضل پدر تو را چه حاصل (1884730) (alef-6)
 
اسماعیل
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۲:۵۷:۴۰
به نظر من چند چیز در ادامه این مرگ و میر نقش دارند:
1-منافع شرکت های خودرو ساز که دیگر زوایایی ازآن نمانده که روشن نشده باشد
2-قصور دولت در فعالیت های عمرانی.ساخت بزرگراهها-راههای جدید-اصلاح مشکلات قدیمی-اولویت بندی طرح ها
3-فرهنگ پایین رانندگی در ایران و عدم مسئولیت پذیری دستگاههای مربوط مثل صدا و سیما(حداقل اینکه در اولویت بندی امور رتبه پایینی دارد)
4-و بالاخره کم شدن حساسیت عمومی در این مورد و عدم مطالبه شهروندان
مردم کره شمالی فکر میکنند تمام دنیا فقط دو وعده غذایی سیب زمینی میخورند.یادمان باشد تا پرپر شدن عزیزانمان را امری عادی و و جزء اتفاقات روزمره زندگی بدانیم مطالبه ای نخواهیم داشت و وضع به همین منوال خواهد بود.
شاید نفر بعدی ما باشیم. (1883685) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۹:۳۲:۵۹
به نظرم باید به عنوان مهمترین عامل فرهنگ ضعیف رانندگی رو اول از همه ذکر میکردی (1884448) (alef-6)
 
مازندرانی
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۲:۵۸:۰۸
من بارها و بارها گفته ام بار آسیب های اجتماعی برای بازماندگان افرادی که در تصادفات فوت میکنند بسیار بالاست.از آنجا که اکثر موارد منجر به فوت مردها هستند و سرپرستان خانوارمیباشند فقدان آنها لطمات جبران ناپذیری به همسر و فرزندان وارد میکند.همچنین فقدان یک مادر یا بچه باعث فروپاشی یک خانواده میگردد و این قبیل خانواده ها اکثرا درمعرض آسیبهای اجتماعی درجامعه قرارمیگیرند.لذا از مسئولین محترم عاجزانه تمنا دارم یکبار برای همیشه هزینه های سنگین گمرکی و شماره گذاری خودروهای ایمن وارداتی را حذف کنند تا خودروی ایمن با قیمت مناسب به دست همه اقشار برسد و بیش از این شاهد نابوده نسل ایرانی شیعه درجاده ها نباشیم.از آن طرف هم راهنمایی و رانندگی بدون اغماض با رانندگان خاطی برخورد نموده و افراد دارای رفتار پرخطر دررانندگی را برای همیشه از رانندگی محروم کند.وزارت راه و شهرسازی هم نسبت به اخداث اتوبانهای سه باند حتی با مشارکت کشورهای ثالث اقدام نماید.به امید روزی که آمارکشته های تصادفات به صفر نزدیک شود انشائ الله (1883687) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۴:۵۵:۲۲
مازندارانی عزیز. ساخت اتوبان سه بانده و چهار بانده درمان نیست. مسیرهای ایران طولانی و خسته کننده است. علت 90% حوادث خستگی رانندگانی است که دهها ساعت در مسیر پر خطر می رانند و به علت خواب آلودگی و یا خستگی خطا می کنند. باید مردم به جای نشستن در ماشین شخصی از وسیله نقلیه عمومی - بهترین آن قطار- استفاده کنند. (1883880) (alef-1)
 
حسن
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۹:۵۰:۳۲
درصداوسيما جواني را به عنوان يک قهرمان نشان ميداد که چشمانش را بست ويک کيسه مشکي هم روي سرش کشيد و حدود ٢ _٣ کيلومتر رانندگي کرد . البته بنا به گفته گزارشگر تلويزيون چند بارهم خدا به او رحم کرد. تو خود حديث مفصل بخوان از اين مجمل (1884501) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۳:۰۴:۵۲
شما فرق یه ماشین خارجی با یه ماشین داخلی رو اینجا بفهمید چند وقت پیش که جناب وزیر مسکن آقای نیکزاد با همراهانشون تو جاده هراز با یه لندکروز چپ میکنن ومیرن ته دره هیچ کسی هیچیش نمیشه حتی از دماغ هیچکدومشون خون هم نمیاد در صورتی که اگه سوار یه ارابه مرگ داخلی بودن الان مسیر همشون به بهشت زهرا ختم شده بود در صورتی که جاده همون جادس و فرهنگم همون فرهنگ و... با یه بررسی ساده متوجه میشید تمام کسایی که دارای منافع اقتصادی هستن چه به اسم تولید کننده قطعات خودرو یا بهتر بگم وارد کننده یه بازار انحصاری و پر سود دائم از تولید ملی دم میزنن و از اشتغال زایی بیش از 800 هزار نفر از مردم دم میزنن خودشون برای حرفای خودشون تره هم خورد نمیکنن برید ببینید آقایون چه ماشینایی سوار میشن. (1883701) (alef-1)
 
مهدي
۱۳۹۲-۱۰-۱۵ ۰۱:۳۵:۵۸
من دقيقاً اون صحنه رو ديدم،ماشين چپ كرد و له شد اما آقايان با پاي خودشان صحيح و سالم از ماشين پياده شدند،اي كاش همه مي تونستند ماشين ژاپني و آلماني و ايتاليايي سوار شند،اي كاش:-/ (1887967) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۳:۱۲:۴۶
ما به جای حل کردن مسئله صورت مسئله رو پاک میکنیم مثلا میایم و جریمه ها رو زیاد میکنیم!!باید دید برای بهبود امنیت جاده ها چه کردیم یا به نظرم اصلی ترین مسئله در این مورد امنیت خودروهاست که واقعا در این قسمت مافیا و پول هنگفتی که وجود داره نمیذاره مشکل حل بشه و بزرگترین ظلم به خانواده های مصرف کننده ایرانیه (1883708) (alef-1)
 
راننده
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۸:۳۸:۲۲
این جریمه هم بیشتر راننده را عصبی می کند! چون پلیس محترم به جای آموزش و راهنمایی، فقط در گوشه ای کمین می کند تا راننده بیچاره ای که مجبور به سبقت گرفتن از ماشین سنگین لاک پشتی شده است را به عنوان انحراف به چب جریمه کند. خب اگر سبقت نگیرد که باید کلی وقت تلف کند. یا ایرادهای ملاغلطی که به جای نود تا سرعت 95 داشته ای! خلاصه دیدگاه پلیس به جریمه باید اصلاح شود که رویکرد درآمدزایی نداشته باشد. راستی چرااینهمه جریمه دریافتی از مردم را خرج بهبود راههای کشور نمی کنند؟ اشکال دوم پلیس به آزمون چند دقیقه ای گواهینامه برمی گردد ونتیجه اش این است که افراد بدون داشتن مهارت لازم، صاحب گواهینامه می شوند واین یعنی افزایش احتمال تصادف! (1884321) (alef-1)
 
دکتر میثاق
۱۳۹۲-۱۰-۱۵ ۱۲:۵۴:۴۷
در تبریز یک اتوبان به نام پاسداران ساخته اند که انقدر بالا و پایین و چاله دارد که حداکثر سرعتش را 70 تعیین کرده اند. این نیروهای پلیس هم دوربین می گذارند تا کسی بیشتر از 70 نرود و جریمه شود. تتوبان 8 بانده و سرعت 70 باید در گینس ثبت گردد. بعد از حدود 10 سال راه اندازی اگر جریمه ها را خرج اطلاح اتوبا می کردند تابحال چاله ای نمانده بود (1888719) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۹:۳۶:۰۳
نمیدونم چرا بیشتر ما نمیخواهیم بپذیریم مقصر اصلی در این کشت و کشتار خودخواهی اکثر رانندگان ما و رانندگی غیراصولی ماست.تا نپذیریم که خودمان مقصریم و در پی اصلاح فرهنگ رانندگی خودمون بر نیاییم همین آش و همین کاسه است و تعداد کشته ها هر سال بیشتر هم خواهد شد (1884454) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۵ ۱۶:۰۶:۱۷
با همین رانندگی و ضعف فرهنگی و همین جاده ها، به همه یک خودروی روز و استاندارد بدین، با احتساب تلفات پایان سال، جواب خودتون رو میگیرید.... (1889380) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۳:۲۶:۱۷
دولت، مجلس و نظام در این تعداد کشته ها سهیمند. چه طور که لندکروزر اقای وزیر اسبق چپ کرد و به دلیل استحکام ماشین هیچ کس حتی زخمی هم نشد اما مردم ما تو پراید کمربند هم می بندند بعد از تصادف از جراحات ناشی از استاندارد نبودن کمربند و خونریزی اون فوت می کنند!!!!
وقتی که خودروساز نمی تونه خودرو با کیفیت به مردم بده چه اصراری هست که به کارش ادامه بده؟ که مال مردم رو بگیره و در کنار اون جون مردم رو هم بگیره؟ بسیار خودروهای با کیفیت مشابه را می توان وارد کشور کرد که هم مردم به نسبت پولی که می پردازند امکانات بگیرند و هم مرگ و میر کمتر بشه (1883741) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۵:۴۵:۱۱
خوب معلومه که چه دلیلی داره قربونت . (1883947) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۵:۵۹:۱۹
البته تمام نظرات کماکان وهر یک از جهتی صحیح وبا ارزش وقابل تامل هست منتها اون که باید اون طرف معادله حل کنه خوابه درسته که یه راننده با عدم توجه موجب حادثه میشه ولی عدم توجه مدیران و وزرا هست که بیشترین حوادث رو میسازن وبه شخصه دیدم که مهندسی بسیاری از موارد رو مردم با جان خود .... به اینصورت که یه مورد ایراد جاده ای چندین کشته میده بعد به فکر اصلاح اون میافتن وکم نیست این موارد : در یه صانحه هوایی اول اینکه طبقه افراد متفاوت هست و دوم اینکه چندین رسانه خارجی خبر رو منتشر میکنن ولی در چنین تصادفی اغلب خانواده های درجه یک چندین روز طول میکشه تا با خبر بشوند... دست مریزاد باید گفت به مسولین (1883968) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۳:۳۳:۱۳
ما والدین دانشجویان که هر هفته فرزندانمان با اتوبوس در رفت و آمد هستند وبا حوادثی که هر هفته اتوبوسها که یک سرویس عمومی است دارند واقعا آرامش نداریم ! ظاهرا کسی هم به فکر نیست و دعواهای بی جهت در کشور مهم ترند! خدا رحم کند! (1883761) (alef-1)
 
مسعود
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۳:۳۶:۰۷
آيا هيچ نهادي تاكنون آماري از خسارتهاي مادي و معنوي اين حجم تصادفات و حوادث رانندگي در ايران ارائه كرده است؟ چرا ما به سقوط يك هواپيما اينقدر حساس هستيم اما ديگر كشته شدن هزاران نفر در حوادث رانندگي در طول يك سال برايمان به يك امر عادي تبديل شده است؟! آيا تاكنون كسي پاسخ داده است كه صدها ميليارد دلار درامدهاي نفتي 8 ساله اخير حداقل در بخش حمل و نقل و ايمني حمل و نقل و جاده مصرف شده است؟ اگر شده چرا هنوز خيلي از جاده هاي بين شهري خط كشي شان از بين رفته علائم راهنمايي ندارند نقاط حادثه خيز زيادي هنوز وجود دارد دست انداز پيچهاي تند وجود دارد روشنايي وجود ندارد و ....؟! چطور راه آهن شيراز بوشهر عسلويه هنوز چندان پيشرفت نداشته است؟ چرا برخي طرحهاي آزادراه و بزرگراهها هنوز به مرحله تكميل علي رغم وعده هاي قبلي نرسيده است؟! و خيلي چراهاي ديگر كه از دولت قبلي بايد پرسيد و البته جوابي براي آن يافت نخواهد شد. (1883769) (alef-1)
 
مسعود
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۳:۳۸:۰۱
اگر حمل و نقل ريلي گسترش پيدا كند از حجم ترددهاي بار و مسافر در جاده هاي كشور كاسته خواهد شد و مطمئنا تلفات و خسارتها كاهش خواهد يافت. ايمني حمل و نقل ريلي بسيار بالاتر است . از نظر مصرف سوخت هم حساب كنيم در اين وضعيت مصرف بالاي انرژي بسيار به سود كشور است. متاسفانه دولت قبلي چندان به حمل و نقل ريلي اهميت نداد گرچه پول و بودجه بسيار بالايي هم داشت. (1883771) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۲۰:۳۰:۵۴
حمل و نقل ریلی به سود مافیای کشوری نیست. آنها چون تکنولوژی آن را ندارند و چون نمی توانند بعدش را مدیریت کنند ترجیح می دهند وضع به همین شکل بماند. حتی سیستم اتوبوس رانی ما هم به واقع عمومی نیست و خصوصی است. چوا اکثر راننده ها صاحب ماشین هم هستند و باید سود و زیان را شخصی مدیریت کنند. در صورتیکه در بیشتر نقاط دنیا شرکتهای بزرگ صاحب اتوبوسند و رانندگان در استخدام شرکتند. دولت نمی تواند با صدها صاحب اتوبوس کار کند. (1884593) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۳:۴۰:۰۴
نود درصد عامل تصادفات راننده های ماشین های سنگین هستند. سطح هوشیاری بیشترشون با یه آدم خواب فرقی نمی کنه. (1883775) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۹:۴۱:۴۷
دقیقا همینطوره و نمیدونم چرا در برخورد با رانندگان متخلف خودروهای سنگین اینقدر سهل انگاری صورت میگیره (1884472) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۳:۴۵:۰۶
باز خوبه آمارمون نزولیه و تلفات داره کم میشه. من فکر میکنم دولت باید روند ساخت جاده های اتوبان و ایمن سازی ماشین ها رو ادامه بده. اینطوری کمک زیادی به کاهش تلفات میشه. البته فرهنگ سازی هم مهمه ولی صدا و سیمای ما کلا در امر فرهتگ سازی خیلی خوب نیست و نمیتونه برنامه های تاثیر گذاریبسازه. به هر حال همه امیدوارن که سفر های جاده ای در ایران امن تر بشوند. (1883782) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۳:۵۰:۳۶
مشكل اصلي خودرو هست كه به صورت يك مسأله لاينحل در اومده. تمامي مشكلاتي كه براي جاده و ... گفتيد كه اتومبيل امن دست مردم باشه باعث مرگ و مير و تلفاتي در اين حد نميشند. مشكل ما عمر بالاي وسايل هم نيست. من در مورد وسايل نقليه شخصي صحبت مي‌كنم. تحقيق كنيد ببينيد يك تويوتاي 30 ساله يا بنز 40 ساله موجب مرگ سرنشين ميشند يا پژو و پرايد مدل92؟ تا وقتي حكومت اراده نكنه وضع خودرو رو درست نكنه وضع به همين منوال هست. تا وقتي خودرو در انحصار باشه هيچ كاري از پيش نمي بريم. نه صداي ما مردم و نه صداي شما رسانه ها به هيچ جا هم نخواهد رسيد، فقط و فقط حرف است و حرف است و حرف (1883791) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۹:۴۳:۴۸
نه عزیزم! مشکل اصلی نه خودروست و نه جاده های ماست.90 درصد این مشکل به رانندگی غلط و خودخواهانه ایرانی ها برمیگرده و تا وقتی این مسئله رو نپذیریم و در پی اصلاح رانندگی خودمون بر نیائیم همین آش و همین کاسه است (1884478) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۴:۳۵:۵۹
بجای آمار دادن و سرکوفت زدن , راه حل و پیشنهاد بده تا به یک نتیجه ای برسیم . (1883859) (alef-1)
 
1360
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۴:۵۰:۲۸
ببینید به علت ارزون بودن انرزی در ایران مردم علاقه دارن با ماشین شخصی سفر کنن
وضعیت جاده ها بسیار بده و بسیار اسف بار باید اتوبان سازی بشه نه جاده سازی
فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه باید بهتر بشه موتور مناسین اتوبوس کامیون همه و همه خلاف میکنن
وسایل نقلیه تولیدی در ایران (به علت تعرفه واردات زیاد) در رنج قیمتی 15 تا 25 ملیون بسیار کیفیت پایین عرضه میشه حتی ایربگ و ای بی اس انها خوب کار نمیکنه
تفریح مردم و جوانان ایران شده ماشین گردی و خود نمایی (1883870) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۵:۱۱:۱۶
واقعا جنگ خاموش هست و حتی بیشتر از جنگ کشته میدهد و راهش هم آموزش قوانین راهنمایی و رانندگی از کودکی و دبستان ها است و همچنین سنگین کردن شدید جریمه ها(البته به شرطی که رشوه گیری بپا نشود!) (1883908) (alef-10)
 
چاقروند
۱۳۹۲-۱۰-۱۷ ۲۰:۵۸:۵۶
ایران دارای سنگین ترین جرایم دنیاست چرا که میزان جرایم رابامیزان درامد مردم قیاس می کنند (1894696) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۵:۴۹:۲۷
کی گفته در ایران انژی ارزان است با این حقوقی که کارگر و کارمند می گیرند اصلا ارزان نیست . هر موقع حقوقهارو با دلار دادن ان وقت سوخت را هم با دلار حساب بکنند (1883951) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۶:۴۹:۴۰
بيايد همه دست به دست هم دهيم و اين مشكل را حل كنيم (1884052) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۷:۴۷:۵۷
باید مثل طرح کاد، آموزش رانندگی را در سال آخر دبیرستان اجباری کرد. مطمئناً هزینه ای که روی دست دولت می گذارد از هزینه انسانی و مادی این همه تصادف کمتر است. هر 10 نفر یک ماشین می خواهد و یک معلم رانندگی. بگذارید بچه ها سال آخر دبیرستان تصدیق بگیرند و فرهنگ رانندگی را هم با جدیت آموزش بدهیم. حتماً تاثیر دارد. (1884198) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۷:۴۹:۳۷
ماشین بیشتر بچه کمتر عمر کمتر همه وهمه شاید یه زمانی دیدن یه ایرانی همه را را شوک زده کنه وهمه مردم جهان باهاشون عکس بگیرن (1884201) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۷:۵۱:۲۶
مشکل جنبه های متفاوتی دارد که بخش بزرگی از آن را نویسنده و خوانندگان محترم گفتند. اما کسی نگفت که تند رفتن و نقض قوانین رانندگی در ایران جزو افتخارات بسیاری از جوانان است. یکی از مسابقه های جوانان همدوره ام در دبیرستان رانندگی با سرعت های جنون آمیز ١٨٠ یا ٢٠٠ کیلومتری بود. یا برای بازی مچاله کردن خودروهای بها نشانه ثروت و باکلاسی بود. حتی زخمی شدن هم برای بازی افتخار بود. در کوچه ما دست کم ٣ جوان و از همکلاسی هایم دست کم ٢ نفر جانشان را در خیابان و جاده از دست دادند و یکی پس از ( سال فلج کامل از دنیا رفت. اما با وجود نگرانی های پدر و مادرهایمان این روند مرگبار و خونین همچنان ادامه دشت. (1884205) (alef-1)
 
راننده
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۲۱:۱۴:۱۸
البته بخشی از تقصیر متوجه نبود امکانات سرگرمی تفریحی مانند پیست ایمن اتومبیلرانی در بیشتر شهرها است تا جوانان بتوانند در شرایط کنترل شده از شور و انرژی خود لذت ببرند و هم اینکه به انحرافهایی مانند اعتیاد آلوده نگردند. بخشی دیگر به وضعیت فاجعه بار آموزش در کشور برمی گردد که لزوم رعایت اصول ایمنی در مدارس و رسانه ها و فرهنگ عمومی جامعه جایی ندارد و با این شرایط چه انتظاری از جوان خام دارید؟! (1884685) (alef-6)
 
محسن
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۸:۱۵:۱۵
در آموزش و آموزه های اکثر کشورها بخصوص کشورهای غربی حفظ جان از اهمیت زیادی برخورداره. مثلا در ارتش آمریکا قبل از اینکه کشتن دشمن رو یاد بگیرند اول روش های زنده ماندن و حفاظت از خود را یاد میدهند. متأسفانه در کشور ما این مسئله از اهمیت کمی برخورداره. به آمارهای ارائه شده در مطلب اگر آمارهایی مثل مرگ و میر حاصل از حوادث شغلی، اعتیاد، خودکشی، آلودگی هوا و بیماریها اضافه کنیم رقم سرسام آوری بدست میاد که ما را در دنیا در رتبه اول قرار میده....... (1884265) (alef-1)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۸:۱۶:۱۶
میگم دائم میگن این دوشرکت ضررده هستند چرا وچه اصراری بر ادامه کار دارند بذار خودرو دست دوم از خارج وارد کنیم هم آلودگی کم میشه و هم مصرف بنزین کمتر هم سرطان کمتر هم مرگ و میر کمترو هم مردم خودرو ولو دست دوم بی عیبتری سوار میشن. (1884268) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۹:۴۷:۰۵
بس کنید این انداختن تقصیر به گردن خودروی بی کیفیت رو.قبول کنید که اکثر رانندگان ما از فرهنگ پایینی در رانندگی برخوردارند.فراموش نکنید که بخش بزرگی از تلفات انسانی مربوط به عابران پیاده میشه که قربانی خودخواهی و بی احتیاطی رانندگان میشن (1884491) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۵ ۱۱:۴۳:۲۵
شما احیانا از مدیران رده بالای خودروسازان نیستید؟ (1888548) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۹:۵۶:۳۳
راه حل ديگر سپردن توليد به دست بخش خصوصي است. و اصولا بيرون آوردن اقتصاد از دست دولت و سپردن آن به دست بخش خصوصي البته نوع واقعي آن . (1884518) (alef-6)
 
عابر
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۸:۴۳:۴۷
از میان 4 عامل موثردر تصادفات یعنی راننده، اتومبیل،جاده و پلیس، به نظر من رفتار و عملکرد پلیس موثرترین عامل در وقوع تصادف و رفتارهای خطرناک منجر به حوادث رانندگی است. برای نمونه استمرار و جدیت پلیس در اجرای قانون بستن کمربند و توقف پشت عابر پیاده، عملا میزان رعایت این دو قانون را به مقدار زیادی تضمین نمود و شاید به عادت ( نوعی فرهنگ رانندگی) تبدیل نمود. اگر راننده جوانی از روز اول که پشت اتومبیل مینشیند در انجام هر خلاف با برخورد قاطع پلیس مواجه شود رعایت قوانین بمرور به عادتش تبدیل میشود همان اتفاقی که در کشورهای پیشرفته میافتد. در ترکیه که طی این مدت کوتاه به مردم واکسن فرهنگ رانندگی تزریق نکرده اند برای پلیسش فکری کرده اند. ریختن هزازان پلیس در برخی موارد از سال برای اعمال قانون و رها کردن آن در اغلب مواقع دیگر، نتیجه اش "بقولی" بی فرهنگی رانندگی خواهد بود. نصیحت کردن بجای اعمال قانون، عواقبش همین فاجعه ایست که ما را در مقام دوم از آخر کشته ها قرار داده. معلوم نیست این تعداد پلیس مواقعی که اثری از آنان در خیابانها نیست کجا جا میگیرند. (1884331) (alef-1)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۱۱:۴۴:۰۹
سلام.توی تهران آره ولی تشریف ببرید شهرستانها این خبرا نیست(مثلا مشهد)اوج فضاحت رانندگی رو ببینید. (1885730) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۸:۵۲:۱۲
ببخشید شما این روضه ها را برای کی می خونید!!!؟ (1884346) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۸:۵۶:۵۵
چیزی که بین سود خودرو سازی و جان و مال مردم اولویت داره قطعا سود خودرو سازیه پس ای ملت مظلوم بیخودی خودتونو خسته نکنید باید به منافع ثروتمندان تن داد (1884356) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۹:۰۰:۲۱
ما ایرانی ها عادت داریم بگوییم مشکل از جای دیگری است ، در صورتی که خودمان باعث آن میشویم.
هر موقع تصادف پیش می آید ، میگوییم جاده کجه ، ماشین فلانه و کارخانه بهمان و استاندارد جهانی و بنزین ( شاید اب و هوا ) و ... ، اما وقتی یک نگاه به رانندگان عزیز بی اندازید میبینید که چند وجه مشترک در آنها ( که ریشه در فرهنگ زشتی دارد که چندین ساله که نهادینه شده ) وجود دارد ، که باعث غالب تصادفات میشود.
با اجازه بد نیست یک نگاه واقعی به خودمان بکنیم :

- همه رانندگان ایرانی وقتی وارد 4 دیواری بنام ماشین میشوند ، یکهو میشوند همان اصلی که هستند ، نه آن چیزی که در محافل اجتماعی خود را نشان میدهند ( و این ربطی به طبقه اجتماعی و درآمد و تحصیلات و نوع ماشین ندارد )

-فکر میکنند ( بخوانید مطمئن هستند ) تنها راننده حقیقی در دنیا هستند

- تنها کسی هستند که در خیابان میرانند و اصولا کل خیابانها میشود مایملک ایشان ، هر جا اراده کنند میتوانند تند بروند و هر جا دلشان خواست ، حتی در باند سبقت ، میتوانند ترمز کنند

- اصولا ایرانی ها انسانهای کندی هستند و کارها را آرام انجام میدهند ، اما وقتی پشت فرمان قرار میگرند ، مثلا برای خرید یک نان و یا نوشابه در یک مسیر صد متری ، شروع به بوق زدن و سبقت گرفتن و ناسازا به دیگران میکنند، و در نهایت بعد از کلی اعصاب خورد کردن برای سایرین ، بمحض رسیدن به مغازه مورد نظر ، سریع ترمز کرده و با آرامش خاص و آهسته پارک میکنند و از ماشین پیاده میشوند ، بدون اینکه به بوق دیگران و ترافیک پشت سر توجهی کنند!

- وقتی با آنها صحبت میکنید، ( در محافل خودمانی ) میگویند فلانی رانندگی بلد نیست ، من با ماشین چند تا سبقت گرفتم و دو تا فرار کردم و حال چند نفر را گرفتم، دو سه تا زور گیری داشتم و به چند نفر راه ندادم ، و اگر در یک محفل غیر خودمانی نظرشان را در مورد رانندگی بپرسی ، غالبا میگویند قوانین را رعایت میکنند، به حق دیگران احترم میگذارند و جریان جاده کجه و ...

- وقتی پا روی گاز میگذارند ، دلیلی برای برداشتن آن پیدا نمی کنند ( که خدای نا کرده از ماشین پشت سری یه وقت کم نیاورند ) لذا برای اثبات مهارت خود ، بدون در نظر گرفتن وضعیت ماشین جلویی ( که او نیز در حال سبقت از یک تریلی است) ، به پشت ماشین جلویی می چسبند و با بوق و چراغ انتظار دارند که ماشین جلویی از سر راه کنار برود و فکر هم نمی کنند که خودرو جلویی چطور باید از سر تریلی بپرد اونور تا آقای راننده عزیز ما پایش را از روی گاز اندکی بردارد. حال اگر راننده جلویی از دست قضا حول کرد و اتفاقی براش افتاد مقصر خودش است و ماشین و جاده ، و نکته جالب اینجاست که راننده عزیز ما صرفنظر از نوع ماشین اطمینان کامل دارد که با سرعت 120 اسمی (...) و فاصله یک وجبی با ماشین جلویی ، اگر اتفاقی برای ماشین جلویی پیش بیاید ، میتوانند مانند سوپر من ماشین خود را کنترل کنند و از مهلکه بگریزند (البته در عمل در بسیاری موارد و به شهادت تصادفات ، به این مهم دست پیدا نمی کنند )

- وقتی از کنار یک تصادف رد میشوند ، میگویند طرف ناشی بوده و یا فلانی عجله داشته . و وقتی که از کنار تصادف و ترافیک حاصل از آن عبور میکنند ، مجددا مسابقه رالی شروع میشود.

سرتان را درد نیاورم، وسیله نقلیه از نگاه بسیاری محلی برای تخلیه عقده های شخصی شده و یگانه جایی است که میتوان فرهنگ حاکم بر مردم را کاملا مشاهده کرد و آن این است که "احترام به حقوق دیگران و فکر کردن به نتایج اعمالمان" در نزد ما ایرانیان اصولا جایی ندارد.

بنظر بنده اگر این مهم در کشور ما حل شد ( توسط بانیان فرهنگی و مردم) ( که بشخصه ، بعید میدانم) ، مطمئن باشید نه تنها بخش غالب توجهی از تصادفات کم میشود، بلکه اثرات مثبت آن به بخشهای مختلف اجتماع هم خواهد رسید. و با طرح موضوعات فرعی جاده و ماشین ( که هر هم مهم هستند و باید به آنها پرداخت ) ، راه بجایی نخواهیم برد. (1884363) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۹:۵۰:۰۰
حرفتون کاملا درسته. کاش بقیه کسانی که کامنت گذاشتند هم به جای مقصر دونستن خودروسازها و وضعیت جاده ها واقعیت تلخ رانندگی ضعیف ایرانیها رو میپذیرفتند (1884500) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۱۹:۵۴:۴۴
تنها زمان است که اگر جنگی پیش نیاید ایران به پیشرفت در ضمیته راه سازی و خودروسازی و کم شدن تلفات انسانی در جاده ها می رسد البته حضور پلیس نه به صورت دزدکی بلکه حضور اشکار پلیس هم در رعایت مقررات نقش موثری دارد پیشرفت کشور فقط با گذشت زمان و انهایی که در فکر انتقال پایتخت هستند اگر ما می خواهیم کشور 150 میلیونی باشیم ناچاریم چندین کلان شهر بین 5 تا 10 میلیونی داشته باشیم مثل تبریز و اصفهان و اهواز و ....پس نیازی به انتفال پایتخت نیست شهرهای دیگر خود به خود بر اثر رشد جمعیت بزرگ خواهند شد (1884508) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۳ ۲۲:۲۲:۰۷
سلام اگر توجه بفرمایید , می بینید کنترل دقیق و حساب شده ای در جاده های برون شهری و درون شهری توسط پلیس راهور صورت نمی گیرد . جاده ها به اندازه کافی دوربین نصب نشده است . مشکلات نقص فنی خودروها دقیقا مورد بررسی قرار نمی گیرد و از این راننده ای که پنج روز پیش معاینه فنی گرفته است و روز بعد ماشین نقص دارد دود میکند و ... پلس سوال نمی کند شما با این وضعیت چگونه گواهی و تائید فنی خودرو گرفته ای . مسئله بعدی تصمیمات پلیس پشتوانه اجرایی و قضایی ندارد . مسئله بعد نظم درون شهری میباشد بطور مثال همین چند روز تعطیلات بنده در مشهد بودم تما خیابانهایی که توسط پلیس یکطرفه تابلو نصب شده بود بصورت دو طرفه تردد صورت میگرفت و در هیچا ندیدم اعمال قانون صورت بگیرد . اکثر خیابانهای اصلی خودرو ها دوبله و سوبله پارک میکنند . بطور مثال من ماشینم را پارک کردم حالا که آمدم سوار شوم می بینم یک خودرو دوبله کنار ماشین من پارک نموده بنده هر چه دنبال راننده گشتم پیدا نکردم بعد از نیم ساعت به 110 زنگ زد هنوز پلیس نیامده بود صاحب خودرو آمد به ایشان اعتراض کردم راننده بدون اینکه عذرخواهی نماید بطور طلبکارانه گفت حالا مگر چه شده ؟ اعمال قانون در ایران خیلی ضعیف است بیشتر به مدارا میگذرد تا اجرای قانون و ایجاد نظم و انضباط . تلفات زیاد و سنگین جاده ها و درون شهری هم بخاطر همین است . (1884837) (alef-6)
 
احمد
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۱۳:۱۱:۲۶
مگر باید همیشه پلیس بالای سر رانندگان باشه؟ (1885974) (alef-1)
 
ابوالفضل
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۰۰:۴۶:۳۰
"در طرف دیگر، کیفیت و امنیت پایین خودروهای کنونی که در سالیان اخیر بیشتر قطعات آن ها را، قطعات چینی تشکیل می دهند. . . "
اگر این طور است که شما می گویید پس چین باید بالاترین رتبه مرگ و میر را داشته باشد نه ایران.
مشکل اصلی فرهنگ بد رانندگی و عدم رعایت قانون است. (1885066) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۰۲:۴۱:۲۴
جنسهای چینی هم رتبه بندی داره ولی توی خود چین هم ماشینهای خارجی بیشتر سوار میشن (1885153) (alef-1)
 
راننده کامیون
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۰۰:۵۳:۱۷
مشکل اصلی این همه تصادفات فقط فقط بنزین مفت مجانی که دولت بین مردم توزیع میکند میباشد رتبه اول تصادفات ورتبه اول بنزین مجانی متعلق به ایران است واین دو رابطه مستیم دارد طبق استاندارد جهانی مسافت طی شده یک خودرو در جهان ده هزار کیلو متر است در ایران بالای صد هزار کیلومتر یعنی هر خودرو ده برابر خودرو های جهان مسافت طی میکند بنابرین تصادوف هم ده برابر بیشتر میشود یک خودرو بالای سرعت نود کیلومتر دو برابر سوخت مصرف میکند در ایران بخاطر سوخت ارزان سرعت خودرو ها در جاده بالای صد کیلومتر میباشد و هزاران دلیل دیگر که باعث تصادفات میشود (1885076) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۰۶:۳۲:۵۳
سلام آقای شریفی.خسته نباشید بخاطر مطالب خوبتون تشکر میکنم.بنظر من عمده تصادفات بدلیله مناسب نبودن و استاندارد نبودن جاده هاست.هنوز خیلی از جاده ها دوطرفه و باریک هستن مخصوصا جاده شهرستان های کوچیک که از قافله عقب موندن.اگه یه زاننده بهترین خودرو هم داشته باشه تویه این جاده های باریک و ناهموار با یه سرعت و سبقت غیرمجاز دچاره سانحه میشه و دیگه نمیتونه از این معرکه جون سالم بدر ببره.نمیخوام بگم که ایمن بودن خودرو تأثیری در این مسئله نداره چرا که تعدادی از سوانح ناشی از نقص فنی در سیستم ترمز یا برق خودروهاست که باعث بروز حادثه میشه.اگه تمام مردم ایران خودرو استاندار و خارجی استفاده کنن و راهسازی همه جاده ها رو ایمنسازی کنه هر چندماهی یه بار یک اتوبوس اسکانیا که آتیش بگیره یا واژگون بشه بازهم آمار کشته و زخمی ها به اندازه قبل باقی میمونه.بهترین و کم هزینه ترین راهکار اینه که همه پیاده عبور و مرور کنن.برای رفع چاقی هم خوبه هوا هم آلوده نمیشه!!! (1885201) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۰۸:۱۵:۰۶
فرهنگ و تمدن همه از دولت سرچشمه می گیرد و امنیت و ایمنی از عملکرد دولت حالا پبدا کنبد ..... (1885266) (alef-1)
 
محسن
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۰۹:۲۴:۵۰
روی خودروسازران ما سپید ! (1885411) (alef-1)
 
چاقروند
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۱۰:۴۰:۴۰
باسلام اینجانبان طرحی ملی راکه تمامی موارد ذکرشده در بالا و...رادربردارد از سال89 به دولت وقت معرفی کرده ایم وپس از بارها بررسی وتایید همچنان منتظر اجرای آن هستیم (نظام مدیریت یکپارچه حمل ونقل وایمنی کشور) (1885559) (alef-1)
 
آرش
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۱۱:۰۰:۳۳
البته این آمار فقط به درد راهنمایی و رانندگی می خوره. چند سال قبل اعلام کردند در تعطیلات نوروز میزان تصادفات کم شده، میزان مصرف بنزین کم شده، تعداد مسافرت ها افزایش یافته. اگر این درصدهای کاهش تصادفات سال های اخیر را جمع بزنیم الان یک نفر هم نباید کشته می شد. (1885610) (alef-1)
 
سعید
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۱۳:۰۹:۴۹
همه مسائل در باره راههای ما درست است اما از نقش رانندگان در بروز این تصادفات نباید غافل شد . من هم مثل همه رانندگی میکنم وباید این حقیقت رو پذیرفت فرهنگ رانندگی ما بسیار پایین تر از کشور های دیگر مخصوصا اروپاست.
ماها در رانندگی خودمونو علامه دهر میدونیم و دیگری رو قبول نداریم .بیشتر تصادفات ما بخاطر رعایت نکردن قوانین رانندگی رخ میده این رو نمیشه انکار کرد. (1885965) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۱۰-۱۴ ۱۷:۱۴:۰۱
از بیشتر این کامنتها اینطور برداشت میشه که مردم ایران خودشون رو در این کشتار جاده ای مقصر نمیدونند و همه چیز رو میخوان بندازن گردن خودروسازها.در نتیجه به اصلاح فرهنگ ضعیف رانندگیشون هم نخواهند پرداخت و امیدی به کاهش چشمگیر این آمار نباید داشته باشیم.در حال حاضر ابتدایی ترین اصول که رانندگی در بین خطوط هستش از سوی بسیاری از رانندگان ما رعایت نمیشه چه برسه به بقیه موارد.
این شعر مصداق ما ایرانیهاست:

آینه چون نقش تو بنمود راست
خود شکن، آینه شکستن خطاست (1886612) (alef-1)
 
حکیم
۱۳۹۲-۱۰-۱۵ ۱۰:۱۰:۴۷
درسته طرز رانندگی و رفتار رانندگان عامل اصلی تصادفات است اما چه چیزی آنرا تحریک میکند؟
راننده ای که ساعت ها پشت ترافیک گیر کند پس از رفع گیر چنان گاز میدهد که شوماخر هم به گرد آن نمی رسد و حادثه رخ میدهد

روز جمعه ۱۰ ساعته از رشت تا تهران آمدیم چرا؟

برای اینکه آقایان نمایندگان و مردم در صحنه شهرهای منجیل و رودبار حاضر نشدند اتوبان قزوین رشت از کمربندی شهر عبور کند و برای چهار تا زیتون فروش باید میلیون ها لیتر بنزین و اعصاب رانندگان بسوزد و میلیون ها ساعت وقت مردم تلف شود که آنها سود کنند
این یک نمونه از مسائلی است که رفتار رانندگان را تحریک میکند
یک نمونه دیگر:
برای سود خودروسازن و دولت حاضر نیستند تعرفه ها پائین بیاید و مردم سوار خودروهای ایمن با چند ستاره شوند و مجبورند خودروهای بی کیفیتی همچون پراید که برای شهر طراحی شده اند را در جاده سوار شوند و با کوچکترین حادثه بدنه آنها در هم بپیچد و بمیرند یا زحمی شوند... (1888349) (alef-13)
 
حمیدرضا چاقروند
۱۳۹۲-۱۰-۱۵ ۱۰:۲۱:۰۳
باسلام اگر مسولین بخواهند تمام این مشکلات و... راه حل دارد به شرز اینکه مسولین حاضر باشند توجه کنند واز اینکه خودشان فقط راه حل دارند دست بردارند اینجانبان از سال 89 طرحی ملی را به کشور معرفی کرده وپس از سالها دوندگی وبررسی مسولین و...... آماده اجرا شدیم که متاسفانه دولت عوض شد ودولت جدید هم (طبق عادت گذشته ) اسناد دولت قبلی را قبول ندارد که این هم اشکالی ندارد ولی ای کاش حاضر بودند خودشان این طرح رابررسی کنند . ما مجبور هسیم دست از ادامه را ه برداریم چرا که نه توان مالی ونه توان روحی برای ادامه کار داریم
واین طرح بی نظیر را که دوست داشتیم اول درکشور خودمان اجرا شود بعد در سایر کشورها ، به کشورهای دیگر معرفی کنیم به امید روزی که حتی یک نفر در تصادفات فوت ونقص عضو نشود آلودگی هوا،بیمه ،اشتغال،متورسیکلت،مصرف درست حامل های انرژی و................................................ازمیان برداشته شود وشاهد رشد وشکوفایی کشور باشیم (1888373) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۰-۱۵ ۱۲:۱۰:۰۴
میگن راننده مقصره .اخه به نظر شما دی فرمان پراید با مگان یکی هست.خوب پس بیشترش دس خود خودرو هست (1888600) (alef-13)
 
مهاجر
۱۳۹۲-۱۱-۱۷ ۲۱:۱۳:۳۳
تمام پولى که از طريق جرايم راهنمايى رانندگي به هر نحوى از مردم دريافت ميشود بايد درراهسازي و ايمن سازى راهها و فرهنگ سازى هزينه شود
و وزارت محترم صنعت مونتاژکاران را به سمت خودروسازي استاندارد هدايت کند.
و در زمينه فرهنگ سازى در صدا و سيما برنامه هاي در خصوص آموزش مهارت هاي رانندگى و بازسازى صحنه هاى تصادف به صورت کارتون يا ... و شرح علل و نقاط ضعف خودرو . راننده . سر نشين ها و جاده و شرايط جوي اقدام نمايد (1959284) (alef-13)
 
مصطفی شعله
۱۳۹۳-۰۱-۱۶ ۲۲:۵۵:۰۵
با سلام به دوستان
باور کنید 99 درصد وسیله نقلیه مقصر اند.
به خداوندی خدا قسم می خورم که عزیزانی که میگن راننده مقصراند یک بار هم سواری اتومبیل های آمریکا، آلمان و ژاپنی را نچشیده اند و وای به حال شما که ندونسته اظهار نظر می کنید. (2055862) (alef-13)
 
سید حجت پناهی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۰۹:۵۷:۴۸
واقعا مطالب تاسف بازی بود در تهران هم شاهد چنین حوادثی بودم امید آوریم برای هیچ کدام از مردم فهمی ملتمان چنین اتفاقی نبود والله یحب الصابرین (4101732) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.