نظر منتشر شده
۸۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 224054
صدا و سیما را از انحصار در آوریم!
محمدحسن حائری شیرازی، 5 اردیبهشت 93
تاریخ انتشار : جمعه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۶
پس از سخنان رهبر انقلاب در جمع نمایندگان مجلس خبرگان، با هشدار ایشان نسبت به وضعیت فرهنگی کشور، برخی مسئولان و سپس صداو سیما به صورتی فرافکنانه و شعارگونه به ضرورت پیگیری دغدغه های ایشان در این زمینه، تاکید نمودند. غافل از آن که نه با خواهش و تمنا و نه با دستور، وضعیت فرهنگی روی بهبودی نخواهد دید.

باید دید اشکال کار دقیقاً کجاست و به حل مشکل پرداخت. این نوشتار بر آن است تا با ذکر برخی آثار انحصاری بودن صداوسیما در دست حاکمیت و نبود کانال های خصوصی و رقابت در عرصه رسانه ی موثر فرهنگی، یعنی تلویزیون و رادیو به ارایه راه حلی جهت بهبود عملکرد حاکمیت در زمینه فرهنگ بپردازد.

همانگونه که در بخش اقتصادی، ضرورت افزایش تولید،کاهش بیکاری، افزایش بهره وری و ... بدون اصلاح زیر ساخت آن و ابلاغ سیاست های کلی اصل ۴۴ که به کاهش دخالت دولت و از بین بردن حضور انحصاری دولت در معادن و کارخانجات و صنایع بزرگ می انجامد، شعاری تو خالی بود و حاکمیت پس از گذشت ۳دهه از انقلاب دریافت طراحان قانون اساسی، به رغم نیت خیر خواهانه شان، ظاهراً از مضار دخالت دولت و انحصار چندان آگاهی نداشته اند. لذا بدون آن که به رفراندوم جهت تغییر این بخش از قانون اساسی نیاز باشد، در چارچوب اختیارات رهبری به نحوی اصل ۴۴ را اصلاح نمود که انحصار دولتی در صنایع بزرگ و معادن از بین برود و بخش خصوصی به عنوان رقیب پا به این عرصه گذارد. این یعنی آماده ساختن زیر ساخت جهت بهبود وضعیت اقتصادی.

در عرصه ی فرهنگ هم تا زمانی که صداوسیما به عنوان موثرترین ابزار در دست حاکمیت جهت بهبود وضعیت فرهنگی، بی رقیب باشد و احساس کند هر غذایی به دست مردم دهد، مجبورند مصرف کنند، تا زمانی که حاکمیت به این نتیجه نرسیده که انحصار همان گونه که در اقتصاد به ناکارامدی می انجامد، در فرهنگ هم صداوسیمای دولتی تنبل، پرهزینه، پرادعا و کم تاثیر می شود، بهبود وضعیت فرهنگی، شعاری دست نیافتنی است.

حاکمیت همان گونه که به مدیر مسئول یک روزنامه مجوز می دهد و سعی می نماید از تولید فرهنگی آن روزنامه تحت نظارت و اشراف خودش برای بهبود فرهنگ کمک بگیرد، باید به یک فرد و یا مجموعه که دارای صلاحیت است و خواهان شبکه خصوصی، اعتماد کند و مجوز دهد و خود به نظارت بر حسن عملکرد آن شبکه تلوزیونی بپردازد. در این صورت است که صدا وسیمای دولتی در کنار رقبای خود از بخش خصوصی به جذب مخاطب بیشتر و فعالیت موثرتر خواهد پرداخت. این تحرک، صداوسیمای کنونی را که بیش از حد فربه شده و با امراض مختلفی دست به گریبان است به موجودی متناسب و جذاب تبدیل خواهد نمود.

شاید در دهه های اول انقلاب عدم وجود اقتدار کافی برای حاکمیت، اقتضا می نمود تا تربیت نیروی کافی در عرصه فرهنگ و بلوغ و رشد حاکمیت، مدت زمانی این ابزار فرهنگی منحصراً در دست حاکمیت باشد، اما فی الحال به نظر می رسد حاکمیت از طرفی می خواهد در رسانه دیداری و شنیداری صداوسیما آن گونه که خودش می خواهد، عمل کند. که خیلی از اوقات درست نیست؛ لذا به تمرکز گرایی و حفظ انحصار رسانه صداوسیما در دست خود استمرار می بخشد و از طرفی از ناکارامدی صداوسیمای تحت سیطره اش در مواجهه با نابسامانی های فرهنگی نظیر؛ دین گریزی، دروغ گویی، ریاکاری، بی عفتی و کاهش اعتماد به حاکمان ... را به وضوح حس می کند.

اگر می خواهیم مشکلات فرهنگی کمتر شود، اجازه دهیم از انرژی و توان فرهنگی همه ی مردم با سلایق سیاسی شان استفاده شود. باید به استعداد فرهنگی کسانی که نمی خواهند ما را تقدیس کنند هم، اجازه شکوفایی بدهیم تا در جهت رفع مشکلات فرهنگی جامعه نقش ایفا کنند. باید قدرت را امانتی بدانیم که در مسیر بهبود وضعیت جامعه هزینه می شود. اگر چه در مسیر تقویت منافع ما و دوستانمان نباشد.

باید اجازه حضور بخش خصوصی در فرهنگ سازی و اداره ی شبکه های خصوصی رادیو و تلویزیون را تحت نظارت قانون بدهیم.
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۱:۳۳:۲۲
اشکال کار در انحصار است در مملکت ما فرهنگ در انحصار است اقتصاد در انحصار است اجازه رقابت وانتخاب وجود ندارد اجازه تولید برنامه با محتوا وجود ندارد. (2103007) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۱۰:۰۰
تازگيها در شبكه خبر يك بخشي پخش مي شود مثل "جهت اطلاع" بيست و سي كه اسمش را نمي دانم. امروز نگاه مي كردم حول و حوش ساعت 13:30 پخش شد با كمال تاسف سراسر جو سازي و تخريب و سياه نمايي عليه دولت نوپا و جديد بود. اين بخش در تخريب و حاشيه سازي عليه دولت جديد كه با كوهي با مشكلات دست به گريبان است و درصدد رفع آنهاست داره دست 20:30 رو از پشت مي بنده! در تعجب ماندم كه نكنه شبكه خبر توسط اعضاي جبهه پايداري اداره مي شه؟! و البته حال و روز اعضاي اين گروه براي خيلي از مردم مشخص است. فقط خواستم به مسوولان صدا و سيما گفته باشم شما كه ادعاي ولايتمداري تان گوش فلك رو كر كرده و به هيچ صداي منتقدي و هيچ تفكر منتقدي فرصت عرض اندام و بيان نظرات در صدا و سيماي انحصاري تان را نمي دهيد گويي قباله و سند 6 دانگش را دهها سال است به اسمتان زده اند! حداقل به فرمايش رهبر معظم انقلاب در ابتداي كار دولت جديد گوش كنيد كه گفتند همه از همه افراد و همه نهادها وظيفه دارند به دولت كمك كنند. اگر كمك نمي كنيد لااقل تخريب نكنيد. باعث تاسف شديد و نااميدي است كه صدا و سيما نه تنها تريبون جناح اصولگرا بلكه به تريبون طيف كوچكي از اين جناح ريشه دار و البته تندرو و افراطي و اغلب دور از منطق . نزول كرده است... (2103681) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۲۴:۲۲
چرا دولت . شركتهاي شبه دولتي. نهادهاي نظامي . بنياد و.... دست از سر اقتصاد كشور برنمي دارند؟! مطلبي نوشته بوديد چرا ژاپن اسلامي نشديم بايد بگويم چند درصد كشور ژاپن دست نهادهاي دولتي و شبه دولتي و نظامي است و چند درصدش دست بخش خصوصي ؟! دقيقا برعكس است. طبق آمار رسمي واگذاريهاي انجام شده اصل 44 سالهاي اخير تنها 12 درصد به بخش خصوصي واقعي صورت گرفته است! اين يعني حركت بر خلاف اهداف اصلي اصل 44 و تقويت بهره وري و كوچك سازي دولت و رقابت پذيرتر شدن اقتصاد. تازه مشكل بزرگي به وجود آمده و آن عدم نظارت بر نهادهاي شبه دولتي طبق قانون است چون مطابق قانون اين شركتها . خصوصي محسوب مي شوند و ديگر آن نظارت نصفه و نيمه بر شركتهاي دولتي توسط نهاهاي نظارتي و بازرسي ديگر وجود ندارد!! سالهاست كه اصلاح سياستهاي اصل 44 و محدود كردن مالكيت شركتهاي شبه دولتي و نظامي در سهام شركتها تا حداكثر 20 درصد احساس مي شود اما نمي دانم چرا مجلس هشتم در اين امر تعلل كرد و مجلس نهم هم هنوز كاري نكرده. (2103715) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۱:۴۳:۰۷
حالا همین باند انحصار همین روزهاست که ال رو فیلتر کنه...ای بابا خوشی شما! (2104512) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۶:۱۶:۲۵
مختصر مفيد و كامل گفتيد ممنونم (2105926) (alef-10)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۱:۴۳:۱۵
جرات داری از انحصار دربیار,نیروهای خود جوش وارد صحنه بشن و........................................................................................ (2103035) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۸:۴۸:۵۲
من به عنوان یک نیروی خودجوش به شما اطمینان میدم ما هم از وضع صدا و سیما کاملا ناراضی هستیم چون انقلاب ما رو به بدترین صورت ممکن ارائه میکنه و حتی انتظارات ما رو هم برآورده نمیکنه (2103881) (alef-13)
 
iman
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۱:۴۶:۳۰
احسنت
متن این مقاله رو خوب حفظ کنید
احتمالاً به زودی یا مجبور میشید حذفش کنید یا خودشون زحمت حذفشو میکشن (2103042) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۸:۵۸:۵۴
ساده چرا اینقدر راحت گول میخوری (2103900) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۱:۵۰:۰۲
صدا وسیما سازمان مرده ای است که فقط به دنبال افزایش بودجه است (2103055) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۳۰:۰۲
طي چند سال تعداد كاركنان صدا و سيما از 16 هزار نفر به 70 هزار نفر افزايش پيدا كرده است و تعداد شبكه هاي اين رسانه چندبرابر شده است كه مطمئنا اين افزايش هزينه بسيار سنگيني بر بودجه دولت در بودجه هاي سنواتي تحميل خواهد كرد . حال بايد از مسوولان اين رسانه و شخص آقاي ضرغامي سوال كنيد به ميان مردم برويد و يك نظرسنجي ساده انجام دهيد كه آيا مردم از كيفيت برنامه هاي مختلف صدا وسيما با وجود چند برابر شدن هزينه هاي اين سازمان بر بودجه كشور و دولت . رضايت دارند يا خير؟! اگر رضايت ندارند شما را به خدا برخي از اين شبكه هاي صدا و سيما را تعطيل كنيد لااقل از فشار بر بودجه كشور كاسته شود و كسري بودجه دولت وضعيت بهتري پيدا كنه. همينگونه است ساختمانهاي فراوان نهادهايي مثل تبليغات اسلامي. بنياد شهيد و دادگستريها ... اگر به برخي از اين ساختمانها نياز نيست به صورت مزايده به فروش گذاشته شود. (2103726) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۹:۱۵:۲۲
مگه انحصار هم داره ؟ (2103927) (alef-13)
 
شاپور
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۱:۵۵:۱۴
این از کارهای اساسی ایجاد شفافیت و ادعای آزادی در یک کشور است (2103075) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۳۱:۲۷
يك روزنامه منتقد يا يك نويسنده دگرانديش با كتابش در اين كشور و توسط قوه قضاييه تحمل نمي شود چه برسه به يك شبكه تلويزيوني خصوصي بعضا منتقد و با تفكرات متفاوت از آقايان! يه چي مي گي يا... (2103728) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۱:۵۵:۵۱
بازار ازاد در اقتصاد چه گلی به سر مردم زد که در فرهنگ بزنه؟
به بهانه خصوصی سازی سرمایه های کشور رو تاراج کردند رفت و سرمایه داری شبه انحصاری بوجود اوردند نتیجه اون نابودی اخلاق و فرهنگ در جامعه بود خواهش میکنم بدون پیش زمینه ذهنی جانبدارانه اخلاق و فرهنگ در اوایل انقلاب را با الان مقایسه کنید پس از تاثیر مادیگرادی و رسوخ ان در جان مردم از انها بخواهیم در فرهنگ هم پا به میدان بگذارند؟
باشه اشکال نداره ولی ایا بهتر نیست ابتدا در همان صدا و سیما که فرمودین انحصار است جذب و بکار گیری افراد بر اساس شایستگی باشد نه بر اساس رابطه و سفارش و فامیل بازی؟ ایا قبول ندارید توانائی فکری اهالی رسانه ملی برای فعالیت در این زمینه به همین دلیل رضایت بخش نیست؟ چه بسا اگر افراد شایسته و با اعتقاد قلبی به عدالت و اخلاق دینی وتعهد به منافع نظام و کشور به استخدام در می امدند نیازی برای این نسخه ها برای خروج از بن بست نبود (2103078) (alef-10)
 
شهروند
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۶:۱۵:۱۷
میدونی دلیل این فامیل بازی ها چیست؟؟؟
چون دولتی هست!
چون از جیب خودشان که پول نمیدهند. تا دلشان بسوزد.
پس تا خصوصی نشود این مشکلات هست.
.
.
.
شما گفتی بازار آزاد چه گلی به سر مردم زده در حالی که در ایران بازار آزاد وجود ندارد.
اقتصاد ایران خصوصی نیست پس بازار هم آزاد نیست.
.
از ۱۰۰ هزار میلیارد تومن سهام شرکتهایی که در زمان احمدینژاد به بخش خصوصی واگذار شد فقط ۵هزار میلیارد تومن آن در دست اشخاص حقیقی است. و ۹۵ درصد آن در دست شرکتهای دولتی است.
یعنی در عمل خصوصی سازی نداشتیم.
.
.
.
تمام (2103605) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۳۵:۳۰
دولتي بودن زماني جواب مي دهد كه همه مسلمان واقعي باشند نه الان كه خيلي ها به خاطر رفاه بيشتر در زندگي شان .. حلال و حرام را فراموش كرده اند و معاش زندگي شون قاطي شده.. مسوولان را به خصوص مي گويم كه پول و بودجه دستشان است.. (2103741) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۱:۳۰:۲۵
تا اونجائی که من متوجه شدم افرادی که در سایتهای خبری از خصوصی سازی و بازار ازاد جانبداری میکنن تحت تاثیر القائات تبلیغی و بدون مطالعه این کارو میکنن و خیال میکنن برقراری سرمایه داری مسااوی است با رفاه کشور امریکا اونم طبقه مرفه ؛بخاطر هژمونی بازار ازاده که همه دانسته و ندانسته چاره دردهاشونو در اون جستجو میکنند و متقاعد کردن یک یکیشون هم فایده نداره و متوسل به فحاشی میشن بنابراین به جای انتقاد از بازار ازاد بهتر کامنها رو بخونی و ارزو کنی سرانه مطالعه واقعی بیشتر بشه (2104140) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۹:۰۳:۴۳
امیدواریم که سرانه مطالعه بالا بره ولی اصلاً کسی فکر نمی کنه ما با بازار آزاد به طبقه مرفه آمریکا می رسیم ما همون کاگر ساده آمریکایی با حقوق 2 تا 3 هزار دلار برامون کافیه. اقتصاد آزاد و سرمایه دارای هزاران درد و مرض لاعلاج داره ولی متاسفانه بقیه اقتصاد هایی که خیلی هم ادعا دارند علاوه بر اینکه همون هزاران درد را دارند میلیونها درد دیگر را هم دارند. همه مردم شرایط موجود را ملاک قرار می دهند شما اگر راه حل بهتری داری بسمه الله... مطمئن باش اگر راه بهتری بود تمام مردم کشورهای سرمایه داری به همون سمت می رفتند. (2104720) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۵۶:۴۵
اقای شهروند نکته رو نگرفتین
در وجود نهادهای قدرت خصوصی سازی نتیجه ای جز فساد و انحصار نداره اتفاقا طبق امار و ارقام که اینجا مجال اون نیست خصوصی است اما حضور افراد و نهادهای قدرتنمد جریان خصوصی سازی را به طرف منافع خودشون سرازیر کرده بنابراین بر خلاف فرمایش ابتدائی شما خصوصی سازی بیشتر برابر است با تارج و انحصار و فساد بیشتر اتفاقا خود شما هم در پایان به اون اشاره کردین که خصوصی سازی واقعی 5% صورت گرفته من باز هم میگم بازار ازاد چه گلی به سر دنیا زده ایران که جای خود دارد چون بازار ازاد به معنای واقعی ان در دنیا هم وجود ندارده نزدیک50% ثروت دنیا در اختیار 85 نفر است بی جهت با افسانه بازار ازاد خودمون رو فریب ندیم خصوصی سازی ازاد سازی و منطق بازار اوراد و اذکاری است برای افسون کشورهای عقب مانده برای بی تفاوتی نسبت به تاراجشان در مقابل امپریالیسم شما رو ارجاع میدم به خصوصی سازی و تجارت ازاد مکزیک با امریکا تا به دقت توجه کنید که ازادسازی چه بلائی بر سر این کشور که در مجاورت کانون امپریالیسم است؛ اورده ان خصوصی هم دلش مگر برای شما میسوزه؟ بازدهی مطمئن برای سرمایه خصوصی داخل کشور نیست همانطور که تا کنون نبوده و مرتب شاهد گریز سرمایه بودیم (2104097) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۳:۴۹:۳۷
خصوصی سازی واقعی و بازار آزاد با همه ی معایبی که دارند باز هم از اقتصاد دولتی بهتر و اشکالات خیلی کمتری دارند. (2104379) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۱:۰۳:۲۴
اقای شهروند اسمون ریسمون بافتی ها
گاهی گفتی خصوصی سازی خوبه گاهی گفتی بده شما بفرما بخش خصوصی واقعی کی باید باشه؟ ایا مصداق سراغ داری؟ مردم اینقدر پول دارند بیان بخرند؟ یا بازم میشه سرمایه داری در انحصار عده ای خاص؟ (2104113) (alef-10)
 
غافل از تحقيق
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۶:۱۹:۰۵
درود بر شما شهروند عزيز سپاس از روشنگريتان (2105934) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۱:۰۸:۵۳
بازار آزاد ؟!؟ كاش كمى تأمل و تفكر ميكردى و بعد اظهار فضل مينمودى آقاى برادر
اگر اقتصاد آزاد در ايران وجود داشت خيلى از فسادهاى سياسى و دولتى وجود نداشت ، همه چيز در انحصار است از پوشك بچه بگير تا بقيه اقلام ، تلوزيون دولتى بايد باشه مثل تمام كشورها ولى در كنارش تلوزيون خصوصى هم بايد باشد كه نيست ، همين تلوزيون خصوصى كلى ايجاد اشتغال ميكند و باعث رونق كسب و كارهاى مردم خواهد شد مشكل ما نبودن آزاديهاى رسانه اى و فرهنگى و اقتصادى و … است . (2104490) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۳:۵۱:۴۸
اقای برادر تذکر
اون اقا هم گفته که در ایران بازار ازادی نیست البته در هیچ جای دنیا نیست اینا برای کتابهای درسی خوبه کامنت رو با دقت نخونده به بقیه نپر لطفا، البته شایدم خوندین و خوب متوجه نشدین خب سرانه مطالعه کشور پائینه (2105522) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۶:۳۸:۳۸
اقای تفکر و تامل تا انجائی که ما میبینیم از بس شعار خصوصی سازی داده شده اتفاقا برای طرفداری از خصوصی سازی نه تفکر میخواد نه تامل فقط کافیه حرفهای بقیه رو تکرار کنی اگر اهل تفکر باشی باید بدونی که همین نروژ که نفت خیز هم هست و همه در کشورهای نفت خیز نروژ رو مثال میزنن شرکت نفت ذولتی است و از بالاترین بهره وری هم برخورداره البته پوررش میخوام از اینکه متوجه نشدم میشه با غیبگوئی میشه فهمید اگر اقتصاد ازاد شد لاجرم فسادهای سیاسی و دولتی وجود نداشت متاسفانه مشکل ما مردم از ناقص دانسته که ندانستن بهتر از ناقص دانستن است (2105981) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۲:۰۲:۱۸
تا زمانی که صدا وسیما ملت را نامحرم میداند انحصار پابرجاست وملت ایران هم خوب این را میداند... (2103092) (alef-13)
 
امیر حسین سلطان/تهران
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۲:۱۷:۰۲
خصوصی سازی شبکه های رادیو تلویزیونی پیشکش ، اما کافیست فرهنگ مدیران رسانه ملی و نگاه مسئولان به این رسانه از حالت انحصار گونه فعلی رهایی یابد و دست کم نوع نگاه به رسانه ملی در حد سالهای ابتدای انقلاب تا لااقل آغاز دهه 80 باشد. رادیو در برهه هایی الحق و الانصاف در خدمت و سرویس عموم مردم قرار داشت و برغم تمام محدودیت ها و بخصوص پخش موسیقی اما به خاطر نگاه نسبتا باز و غیر بسته مدیران رسانه ملی به رادیو این رسانه توانست به شایستگی و با محبوبیت کافی در دل میلیونها شنونده و مخاطب جا باز نماید و برنامه های وزینی که حقیقتا روحبخش و زنده به مفهوم واقعی بودند بر روی آنتن صدای جمهوری اسلامی جا خوش نمودند که واقعا یادشان بخیر! اما امروزه و در 74 سالگی تولد رادیو در ایران متاسفانه به خاطر همان نگرش ناشایسته و نسبتا بسته به این رسانه ، رادیو نتوانسته است محبوبیت گذشته خودش را حفظ نماید و متاسفانه به طور بسیار فزاینده ای از شمار شنوندگان پرشمار و علاقه مند به آن کاسته شده یا کاسته می شود و هیچ واکنشی را هم متاسفانه نزد مسئولان امر برنمی انگیزاند که لااقل به فکر راه چاره باشند. امید است در سالی که به نام " فرهنگ " مزین است نگاه فرهنگی به رسانه ملی در اولویت قرار بگیرد وگرنه در عصر رسانه ها بسیار دیر خواهد شد که بتوان در میدان رقابت شدید انواع رسانه های دیداری و شنیداری و حتی نوشتاری رادیو در ایران بتواند به جایگاه درخور و شایسته گذشته اش برگردد. و من الله التوفیق / شنونده پروپاقرص قدیمی رادیو (2103118) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۳۸:۵۳
آيا از نظر شرعي درست است كه صدا وسيمايي كه مي گويد ملي است و از پول بيت المال ارتزاق مي كند صداي بخش بزرگي از ملت در آن شنيده نشود و برعكس بر عليه اين صداي بخش بزرگي از ملت .. بخش خبري و تحليل سياسي و ... ساخته شود؟! اميدوارم علماي دين و مراجع عظام پاسخ دهند. (2103749) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۳۹:۴۵
حالا شما جوش نیار...همون سینما که بخش خصوصی توش هرنوع ازادی داره چقدر در خدمت نشر گفتمان اسلام وانقلاب و خط امام بوده طوریکه صدای چند کارگردان متعهد رو در اورده...بعضی از این فیلمها نه تنها در این مسیر نبودند که بر عکس درست در خدمت دروغ نمایی های غرب علیه ایران بودند خوب واقعا ما می فهمیم درد بعضیها که می خوان صدا وسیما رو به چنگ بیارن چیه...در ضمن اخوی چی ازاین بهتر که بی بی سی بدون هزینه حرفاتون رو میگه و مسیر فرهنگی که می خواید رو پیش می بره...بیخود هزینه تراشی نکن...بفرمایید یه لیوان اب خنک تو این هوا خوبه ها... (2104064) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۸:۱۲:۲۲
حکایت صدا و سیما ( رسانه خیلی ملی ! ) تو کشور ما و توهین های بی شمار این رسانه به مخاطبانش بالاخره ما را از ردیف بینندگانش جدا و به جمع استفاده کنندگان از ماهواره و فیلتر شکن کشانده است!
صرف نظر از انعکاس معکوس اخبار و اطلاعات و دروغ گویی و ... موضوعی که رویه این رسانه ! گشته اینه که می گردند تو کل دنیا هر جا خبر مرگی و تصادفی و اعتراضی و جنگی هست آنها را پیدا می کنند و پخش می کنند!
شبی از شبهای زمستان که برف می اومد پسرم برای اطلاع از تعطیلی مدرسه اش نشسته بود پای تلویزیون و از قضا خبر ساعت ... بود بعد از اینکه متوجه شد مدارس تعطیل نیست اومد سراغ من پرسید : بابا ! تو همه جای دنیا جنگه ! گفتم نه پسرم کی گفته ! گفت آخه نشستم پای اخبار همه اش از جنگ حرف می زدند!
عصبی بودن مردم ! تحمل پایین و بسیاری از صفاتی که ما واقعاً داریم به طرز رفتار صدا و سیما بر می گردد نداشتن صداقت و گفتار غیر منطقی و نمایش های مضحک بالاخره بر فرهنگ جامعه تاثیر بسیاری دارد و به قول امام (ره) یک دانشگاه است اما الان از یک جمعه بازار چیز بیشتری نیست!
اما اینکه اجازه دهند رقیب پیدا شود این نشدنی است ! این موضوعات برای بسیاری از خواص نا خوشایند و باعث از بین رفتن منابع در آمدی شان می شود !و البته به بهبود اوضاع کمک بسیاری می کند که در اصل این امر شدنی نیست!
ما تو تمامی زمینه ها هر روزمان بدتر از دیروزه !
پس امروزتان را بچسبید و کاری با این امور نداشته باشید !!!!! (2104654) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۲:۲۸:۳۲
مثلا در طرح مدنظر شما مجموعه طنز دکترسلام هم می تونه از رسانه پخش شه یاصدا و سیما رو هم میخاید بکنید مثل جشنواره فجر ضدانقلاب؟!! (2103145) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۲:۳۳:۳۱
2 حالت دارد: با همین سیاستها؟؟ باز هم همین می شود همراه با شکست مالی! با سیاستهایی غیر از این که الان در سازمان جاریست؟ خوب مگر مریضیم همین سیاستها را اصلاح کنیم. (2103158) (alef-10)
 
غلامعباس
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۲:۴۷:۲۹
این تنها صدا وسیما نیست که در دست عده ای خاص قرار گرفته دولت اقای روحانی می دانست که مردم صد درصد با افزایش حاملها مخالفند اما نمایندگان مجلس نظر مردم برایشان اهمیت ندارد چون در واقع اینها نمایندگان واقعی مردم نیستند بلکه انتخاب عده ای خاص هستند برای پیشبرد اهداف خود وانها برای نیروهای انطظامی دستور اماده باش می دهند تا اگر کسی صدایش در امد با او برخورد کنند اقای روحانی با این مردم صبور هر چه می خواهی بکن زمانی ارتشی که باید پشتوانه مردم باشد از گروه خاصی حمایت می کند دیگر چه انتظار ودر نتیجه فرهنگ را از نظر فکری خود نگاه می کنند ونظر هیچکس در جامعه برایشان مهم نیست (2103193) (alef-10)
 
بسيجي واقعي
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۳:۱۵:۵۳
صـــــــــدا و ســـــــيمـــــــايِ تــــــــــــكصدا نمـــــــــــي خوائيم . (2103255) (alef-10)
 
حسن - تبريز
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۳:۱۶:۴۰
حيف از اين بودجه بيت المال كه به خورد ِ رسانه ميلي مي ره . (2103259) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۳:۱۷:۵۸
در منزل ما سرانه مشاهده تلويزيون ضرغامي در حدود 11 دقيقه ميباشد . (2103264) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۶:۰۱:۱۰
بهتر است در منزل شما همش ماهواره نبینید بعبارتی بهتر است در منزل همه رو ببینید و عاقلانه بهترین را برگزینید وگرنه خودمون و منزل و همه باید انچه که بقیه تو دهنمون میذارت بدون تعقل تکرار کنیم وانگهی اهل فن میدانند بسیاری برنامه ماهواره نه برای خودمون خوبه نه منزل (2103585) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۴۸:۱۶
منزل ما پنج دقیقه فقط اخبار ساعت نه شب (2104083) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۲۱:۱۳:۳۷
منزل ما فقط 90
اونم چون مجريش مردميه (2106603) (alef-10)
 
توسلي
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۳:۲۴:۱۹
تا وقتي كه فقط يك صدا از اين رسانه به گوش برسد ، نميتوان اين رسانه را از انحصار خارج كرد . (2103279) (alef-10)
 
سید محمد
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۹:۲۲:۴۰
یکی ازبهترین برنامه ها که مُبَدَّل به بدترین! شُده است، برنامۀ شناسنامه است، چراکه همۀ میهمانان و مُصاحبه شوندگان ازطیفِ خاصی هستند،که اکثریّتّ قریب باتفّاق آنهاطبقِ گَفته هایشان القا میکُنندکه گذشته ای درخشان درحدّاعلاداشته اند که تاحدّی قابلِ تحمُّل است، امّا همگی از دورانِ وزارتِ خویش دردولتهایِ میر حسین موسوی وخاتمی گله مندبوده و نسبت به رویّۀ مملکت داری آنان اعتراض وحشتناک داشته اند،حال سؤال اینجاست که چه کسی آنان را مجبور به ادامۀ همکاری با این دو نموده بود خدا دانَد!
ودیگرآنکه چِرا بقولی آقایان گوشتِ برادرِِ مُردۀ خویش را میخورند؟ خصوصاًمصاحبۀ آقایان مُظفّر (8سال وزیرِآموزِش وپرورِشِ دورۀ خاتمی) و دکترمرندی(وزیرِ بهداشتِ موسوی) مرا از دیدنِ قسمتهایِ دیگرِ این برنامه بازداشت، اینقدرچِندِش آور علیهِ این دو که أقلاً هم دین و هم مذهب وهموطنشان هستند، اظهارِ برائت و انزجار میکردند گو اینکه با زورِ شمشیر آنان را به وزارت منصوب کرده بودند،واقعاًانصاف در کشورِماآنهم نسبت به دو سیّد اولادِ پیغمبر که امکان هیچگونه پاسُخگوئی به این تُهمتها و افتراها را ندارند اگرازخودمرندی و مظفّربرنمب آید از ناظرینِ پَخشِ برنامه هم برنمی آید؟ مُجریِ برنامه که تکلیفَش روشَن است و جوری برنامه را به پیش میبَرَد گوئی بزرگترین دستاوردِ عُمرَش این است که از زبانِ اینگونه اشخاص تهمت یا بدگوئی نسبت به موسوی و خاتمی و بعضاً حتّی هاشِمی صورت بگیرَد،جالب است که آقای رنجبران درآن زمان در دُنیایِ واقعی تشریف نداشتندو مُدیریت این دو و سایر مسئولین زمانِ جنگ باعث شُد،ایشان و نسل دوّم و سوّم بسلامت پا به عرصۀ وجود بگذارند درحالیکه نقشۀ کشور همانی بود که قبل ازتولّد رنجبران و امثالش بود، نظام اسلامی وخاکِ مُقدّسِ میهن باهمّتِ این آقایان وسایرِدلسوزانِ وطن همچون امام و رهبری و هاشِمی و... پابرجا ماند، گرچندبه حالِ حاضرِبرخی افرادانتقاداتِ جدّی هم وارد باشَد، امّازیرِسؤال بُردنِ "تمامِ" کارهایِ رؤسایِ قبلیِ قوّۀ مُجریّه دور از انصاف است...
خداکُنَد روزی رسدکه ضرغامی و دار و دسته اش رویّۀ خویش رابرایِ آشتیِ طیفِ عظیمی ازملت با رسانه ای که "ملّی" است نه میلی، تغییر دَهَند... (2103943) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۳:۳۵:۲۰
اتفاقا این هفته برنامه شناسنامه با خانم دفاغ گفت و گو کرد که تمایل به چپه و نماینده امام هم بوده، از خاتمی و منتظری و موسوی و هاشمی و همه بخوبی یاد کرد، برام عجیب بود که سانسور نشد (2104352) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۳:۲۴:۴۳
رسانه ميلي ؛ رسانه 1 طيف خاص (2103280) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۳:۲۸:۰۴
حقوق و مزاياي مديران اين رسانه رو از انحصار خارج كنيد ، انحصار خودش پيشكش . (2103289) (alef-10)
 
0912
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۳:۲۹:۱۹
اعتماد بنده به اخبار اين صدا و سيما در حد - 0 - است . (2103295) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۵۳:۵۰
يك مصداق روشن برايتان بگويم: ناآراميها در سوريه سه ساله شروع شده. يادمه از همان اوايل شروع ناآراميها.. اخبار صدا و سيماي ما مرتب مي گفت ارتش سوريه منطقه ... را از تروريستهاي مسلح پاكسازي كرد و امروز نيز بعد از سه سال همچنان اين جمله تكراري و كليشه اي تكرار مي شود ! اما اين افراد مسلح برخي مواقع شنيده مي شود كه در حومه دمشق هستند يا مورد حمله ارتش قرار گرفته اند! متاسفم كه واقعيت به مردم گفته نمي شود. شما اگر همان سال اول واقعيت را به مردم مي گفتيد و واقعيتهاي ميداني داخل سوريه را به مردم انتقال مي داديد خوب الان بعد از سه سال اينطوري توي آمپاس نمي مونديد. (2103779) (alef-13)
 
هاشم
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۳:۳۸:۴۸
تعطيلي رسانه ميلي = صرفه جويي در هزينه بيت المال ( به اندازه انصراف 21 ميليون و پانصد هزار نفر از دريافت يارانه ) (2103314) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۳:۴۳:۰۰
يك نفر بايد رئيس صدا و سيما باشد كه فرهنگي باشد نه سياسي محض . (2103322) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۵۴:۵۴
به نظر من ديگه وقتشه يه اعتدال گرا رييس سازمان صدا و سيما بشه كه صداي همه ملت در آن شنيده شود هم اصولگرايان معتدل هم اصلاح طلبان معتدل هم مستقلين. (2103781) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۴:۱۹:۰۳
بنده از برنامه هاي تلويزيون ، فقط مستند حيوانات آن را مشاهده ميكنم . (2103388) (alef-10)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۵۵:۲۲
من فقط پخش زنده فوتبال و نود مي بينم و بس. (2103785) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۲:۵۱:۴۳
آخه بی انصاف کلاه قرمزی رو چرا ندیدی؟! (2104536) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۴:۲۴:۲۱
به نام خدا
با تشکر از الف
در کشور ما صدا و سیما خودش یک کشور مستقل است که طبیعتا برای خودش حاکم دارد حالا به هر عنوانی. سیاست خارجی قوه قضاییه و مقننه مستقل دارد.
حتی در عرصه اقتصادی برای خودش صنایع مختلف مثل سیماچوب راه اندازی کرده که خودکفا باشد.
در واقع شباهت ظاهری اصطلاحاتی مانند دولت، مجلس و ... باعث شده است که مردم نوع حاکمیت در ایران را با کشورهای غربی مقایسه کنند
منظور خود نویسنده هم این نیست که صدا وسیما خصوصی شود اصلا مگر دولتی است الان؟؟؟ (2103399) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۴:۵۱:۳۰
این ایده شما عملا غیر ممکنه!
مگر اینکه بخواین قانون اساسی رو بازنویسی کنین!
هرچند هنوز نظارتی بر شبکه سینمای خانگی نیست بعدش میخواین شبکه های خصوصی رو نظارت کنین؟! (2103460) (alef-10)
 
مصطفي
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۵:۰۳:۳۱
راه نزديك تري هم وجود دارد
اگر همين الان قانوني تصويب شود كه بودجه كانال هاي موجود تلويزيون بر اساس ميزان در صد مخاطبي كه دارند ، تقسيم بندي و پرداخت شود و كانال هاي بدون بيننده عملاً حذف بشوند
ان وقت رقابت بين همين كانال ها باعث رفع شدن بسياري از مشكلات موجود و از بين رفتن برنامه هاي كسل و خسته كننده ميگردد
عملاً هم ثابت شده در برنامه هاي جالب ، مردم بجاي ماهواره به طرف برنامه هاي ملي گرايش دارند و به گونه اي كه كاملاً مشخص است ، تلويزيون نقش بسيار جدي در جذب و دفع بينندگان بطرف ماهواره ها دارند (2103483) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۵:۱۷:۱۵
اگه بتونید صدا وسیما را از انحصار در بیارید.واقعا شاهکار کردی الف جان..........ولی کور...... (2103513) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۵:۲۹:۲۵
شبکه های خصوصی وغیرحاکمیتی لازمه رشد وبلوغ فرهنگی جوامع است (2103528) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۶:۰۷:۲۸
أقلاً خیلیها بابرداشته شُدنِ این انحصار،امثال منِ بیکار،شغلی بدست میآوریم، خداعالم است،بهمن ماهِ1391ازبنده دریکی از شبکه هایِ استانی2بارتستِ فنّی گویندگی گرفته شُدوهردوبارگُفتَندپذیرفته شُدی،امّاازآن زمان تاکنون هی گوینده به این مجموعه اضافه میشَوَدولی دریغ ازیک تماس بابنده! جالب اینکه میگویند پروندۀ شُمادست حراست است وجوابش نیامده!!! آنهم پس از15ماه!
مسئولِ بخشِ صدا امّامیگویَد بودجه نداریم، ازخود میپُرسم پس این آقایانِ گویندۀ جدیدالإستخدام مجاناً بکارمشغولند؟ بازپاسُخ منفی است،چراکه گُفتَم تازمانیکه بودجه فراهم شَوَد،حاضربه کاربدونِ دریافتِ حقوق هستم وپس ازآن نیزحقوقِ آن چندماه رانیزنخواهم خواست! که دوباره مسألۀ عدم بازگشتِ پرونده ازحراست را مطرح کردند، بوضوح فهمیدم مُشکلم نداشتنِ "پارتیِ کُلفت" است!
وقتی شایسته سالاری جایَش را به پارتی بازی بدهد میشَوَد این...
واقعیّتی است، پارتی کلفت که هیچ، باریکش را هم ندارَم، امّادر آن دنیاپارتیِ من از همه گردن کلفت تر خواهد بود، "خداوندِ متعال" ...که دُعا میکُنَم ازشون نگذره (2103593) (alef-10)
 
حسن شیخی
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۶:۵۷:۱۵
بدنه ای فربه با قدرت تحرک کم=صدا وسیما (2103655) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۵۵:۱۸
روز سه شنبه اخبار امار ازدواج وطلاق را رسانه ملی!!!!!!!!!!!!!!!!!! کاملا عکس خواند.ان هم وقتی انقدر سایت و روزنامه هست جای تعجب دارد!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2103784) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۸:۱۳:۴۶
نتیجه ی تبلیغات صداوسیما، مثلا در مورد انصراف از یارانه، برعکس می شود. در هر مورد تبلیغ کرده نتیجه عکس میده، کافیست از یک نفر حمایت کند تا از چشم مردم بیفتد. در مورد انتخابات هم، مردم به خاطر رای نیاوردن اون شخص که صداوسیما از جناحش هست، رای دادند در مخالفت از اون.
در مورد فوتبال هم اگر شبکه های خصوصی زیاد بشن، حق پخش هاشون بیشتر میشه برای باشگاه ها، و آویزان دولت نخواهند بود.
برنامه های رسانه ی حکومتی، نمی تواند جذاب باشد، معمولا توی دنیا هم همینطور هست، کانال های جالب و جذاب، خصوصی هستند. (2103820) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۸:۲۱:۰۶
ای بابا شما تحمل یک روزنامه را با عقاید کمی متفاوت ندارید نقل قول میکنند میبندید میگیرید زندان میکنید تلوزیون خصوصی (2103834) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۸:۴۷:۱۹
مادامیکه به بخش خصوصی اجازه تاسیس تلویزیون داده نشوذ همین اش است وهمین کاسه (2103878) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۲۱:۲۱:۴۴
ديگه با اين همه كانال ماهواره اي برادر من چه نيازي به مجوز دوستان داره
روزي صدا و سيما به خودش مياد كه ديگه حكم به انحلالش ميدن بزار چند تا شبكه قدر ماهواره اي ديگه بياد (2106616) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۰۴:۱۳
ارتباط صدا و سیما با مردم محدود شده به دعوت به شرکت در راهپیمایی و انتخابات و انصراف از یارانه و یه خبر بیست و سی که به سختی سعی میکنه حرفش با حرف دل مردم یکی باشه (2104009) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۳:۰۳:۵۳
طنز جالبي بود!
حرف 20:30 با حرف دل مردم نزديك است؟! (2104297) (alef-9)
 
جمشيد
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۱۲:۰۱
طرح اين موضوع در سايت الف جاي تشکر دارد. ديروز خبري خواندم راجع به نامگذاري چند خيابن در کابل افغانستان به نامهاي آزادي بيان و قانون اساسي و ... و ميدانيم که در حال حاضر بالا تر از ١٠٠ رسانه خصوصي که شامل راديو و تلويزيون هم هست در افغانستان فعالند. فکرکردم که زماني نميگذرد که ما براي خريد ماشينها و صنايع و توليدات افغانستان سرودست بشکنيم و از کارشناسان آنها در خواست کنيم برايمان اتومبيل ملي طراحي کنند. (2104022) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۱۴:۲۸
امروز جمعه 5 اردیبهشت، ساعت 2 بعداز ظهر خواستم اخبار نگاه کنم از شبکه اول سیما، در کمال تعجب، با اینکه خبر اصلی کشور افزایش قیمت بنزین بود، خبر اصلی اون، سخنرانی آقای لاریجانی و تهدید کردن غرب بود، بعد هم خبری در مورد اوکراین!!! و بعد هم خبرهای دیگه. انگار که نه انگار خبر اصلی مملکت، افزایش قیمت بنزین بود.
و این در شرایطی هست که وقتی ساعت 5 عصر اخبار کانال بی بی سی فارسی رو دیدم، خبر اولش افزایش بنزین بود. کلا بی بی سی بر اساس اهمیت خبرها برای جامعه، خبر پخش می کند.
این میشه یکی از فرق های انحصار صداوسیمایی (2104026) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۰:۲۳:۳۴
در طی چند سال گذشته که کانال های مختلف تلویزیون اضافه شده واین همه نیروی جدید وارد صدا وسیما شدند ایاکسی اگهی اسختدام در روزنامه برای جذب نیرو دیده؟این انحصار متاسفانه فقط در تولید برنامه های شبکه ها نیست درجذب نیرو هم انحصار وفامیلی است اگر انحصار همچنان ادامه داشته باشد شبکه های ماهواره ای بیگانه فارسی بر تعدادشان افزوده خواهد شد بویژه که در خبر ها امده بودتلویزیون های جدید نیاز به تجهیزات اضافه گیرنده های ماهواره ندارد (2104045) (alef-10)
 
-
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۱:۱۹:۱۵
بزرگترین خیانت به ملت رو صداوسیما انجام می دهد یه رسانه فقط سیاسی اون هم کاملا یک سویه .درحالیکه مشکلات واقعی جامعه در حوزه اقتصاد فرهنگ، رفتار های اجتماعی ،ازدواج وطلاق ، علم وفناوری،افشای صحیح اطلاعات ، محیط زیست و..................................خدا عاقبت این ملت بی خیال رو بخیر بکنه (2104128) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۲:۴۵:۲۷
مردم با مراجعه به ماهواره خود انحصار را شکسته اند! (2104246) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۳:۰۴:۳۱
منتظر چنین روزی هستیم که همه گروهها دارای رادیو تلویزیون باشند. (2104300) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۰:۰۶:۱۸
ببخشید الان که طبق آمار رسمی بیش از 50 درصد مردم ماهواره نگاه می کنند، بنابرین یعنی چی صدا و سیما انحصاری است ؟ (2104404) (alef-10)
 
کاظم
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۹:۳۹:۱۸
بسیار عالی و دقیق

متشگرم (2104776) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۰:۵۰:۰۴
1- طبق آخرین تفسر شورای نگهبان راه اندازی شبکه منحصر به سازمان صدا و سیما است. اما شاید طرخح این سوال مهم باشد که آیا انحصار بر مدیریت سازمان می تواند لزوما به معنای انحصار تفکری خاص بر تولیدات نیز باشد؟
2- تولیدات سینمایی و اخیرا شبکه نمایش خانگی از فعالیتی مستقل از خواست و اراده صدا و سیما شکل می گیرند در عین حال سازمان ناچار از بازپخش تولیدات حوزه سینما می باشد بنابراین درصد قابل توجهی از تولیدات سینمایی که مستقل از خواست ، تمایلات و اراده مدیران سیمایی ساخته می شوند پس از تماشای مردمی که به انتخاب به سالنهای سینمایی مراجعه می کنند با تأخیر زمانی نچندان قابل توجه لاجرم در دستور پخش شبکه های این سازمان نیز قرار می گیرند.
3- شکل گیری جریان سینمای شبکه نمایش خانگی با حضور عوامل شناخته شده و محبوب تولید فیلم و سریال همزمان با استمرار فعالیت کلوپهای توزیع قانونی نسخه فیلمهای تولید داخلی و خارجی بیانگر ظرفیتهایی است که می توانند به موازات تولیدات و حضور صدا و سیما در خانه ها به اثرگذاری بپردازند علی الخصوص که تماشاگران تولیدات شبکه نمایش خانگی با توجه به تمایل و اراده شخصی ضمن پرداخت هزینه تماشای تولیدات مذکور را انتخاب می کنند که طبعا می تواند با اثرپذیری بیشتری نسبت به تولیدات صدا و سیما همراه باشد.
4- انحصار مدیریت بر سازمان مذکور لزوما به معنای امکان انحصار در مدیریت تفکرات حاکم بر تولیدات نبوده و نیست چنانکه تولیدات بسیاری را می توان در مغایرت با خواست و اراده رسمی مدیریت سازمان مورد اشاره قرار داد که برای نمونه صرفا به یک مورد خاص و حساس که علی الظاهر باید بیش از هر موضوع دیگری مورد توجه مدریریت(سیاسی) سازمان قرار می گرفت توجه می دهم. اخبار مربوط به دادگاه برخی عناصر دستگیری التهابات سیاسی و اجتماعی سال 88 توسط شبکه های سیما پوشش کامل خبری داشت صدا و سیما منطقا در جهت توضیح دلایل اثباتی جرم متهمین در دادگاه تلاش می کرد چنانکه بخشهای قابل توجهی از دادگاه افرادی مانند ابطحی ، حجاریان ، نبوی از چند شبکه باز پخش گردید دقت بفرمایید به نیابت از حجاریان بیانیه خاصی به این مفهوم قرائت شد که ریشه اقدامات ما در محتوای رشته های علوم انسانی دانشگاهها است و غیره اتفاق دیگر این بود که شبکه دیگری در همان روز نماشی خارجی را پخش می کرد که به دادگاه معروف گالیله مربوط بود و گالیله بعد از پذیرش حکم کلیسا مبنی اینکه زمین گردش ندارد و گرد نیست خطاب به زمین گفت به من کاری نداشته باشد و به گردشت ادامه بده باور کنیم که انحصار مدیریتی قطعا به معنای امکان انحصار محتوایی نیست.
5- مردم شاهد بودند که طی دو ماه گذشته بدلیل پخش سریالهای با مضامین مغایر با شرع و اخلاق اسلامی مانند دعوت به سهلگیری برقراری روابط خارج از حدود شرعی با مصداق مشخص روابط بانوان متأهل مثلا با همسری که سابقا داشتند شاهد بازپخش سریالی وطنی از شبکه سیما بودیم که همسر سابق نقش اول مرد سریال مکرر از ایشان دعوت بعمل می آورد که این خانم و همسر جدیدش را در سفر همراهی کند که از دیدگاه همسر سابق(نقش اول سریال) نیز بعنوان عملی غیر شرعی و غیر اخلاقی مورد برخورد قرار نمی گرفت بلکه مخالفت با سفر سه نفره از این بایت بود که رفتار همسر دوم برای همسر اول قابل تحمل نبود. حالا قضاوت با بنده و شما ایا به زعم مدیر رسانه ملی که بارها مورد تأکید رسانه ملی نیز قرار گرفته مگر من و تو بعنوان شبکه محکوم رسانه ملی در بدترین سریالهای روتین در صدد عادی سازی روابطی جز ایناست.
6- سازمانهای مانند سازمان تبلیغات و شهرداری تهران با دراختیار داشتن سازمانهای متعدد فرهنگی زیر مجموعه که مالکیت و مدیریت بسیاری از مراکز فرهنگی کشور را در اختیار دارند حوزه های علمیه که سالانه هزاران واعظ و خطیب را برای فعالیت فرهنگی به سراسر کشور و جهان گسیل می دارند حدود هشتاد هزار مسجد و حسینه که می توانند سالانه برای مخاطبینی بین 10 الی بالغ بر یکصد هزار نفر به ارائه سخنرانی(منبر) مستمر بپردازند صدها مراسم نماز جمعه ، بالغ بر هشتاد هزار هیأت مذهبی که حداقل به مدت نود روز برای هر سال توسط سخنرانان ، مداحان و برنامه های رفتاری مدیریت فرهنگی می گردند دهها هزار ملعم و هزاران استاد دانشگاه که طی سالها و ترمهای متوالی از امکان شکل دهی فکری و رفتاری کودکی تا بزرگسالی آحاد مردم را در اختیار دارند و بسیاری موارد دیگر فرهنگ ساز که در انحصار هیچ فرد و گروهی نیست و بسیاری می توانند به اثرگذاری از این مجاری اقدام کنند.
7- تولیدات خبری و سیاسی نیز می توانداز اقلام تمایلات مدیریت انحصاری صدا و سیما محسوب گردد که شاید مهمترین رکن انحصار نیز باشد اما واقع موضوع این است که مجاری تولید خبر برای خواص و عامه مردم در جامعه نیز دیگر قابل مدیریت انحصاری نیست چنانکه در اخرین نمونه قابل اشاره مردم بر خلاف تمام تلاش مثبت و منفی صدا و سیما و دولت به نمایش نه بالغ بر 95% به کار و انتخاب خود مشغول بود پس چرا همچنان بسیاری چون این بنده صدا و سیما را جلوه رفتاری انحصاری می دانیم؟
8- صدا و سیما چنانکه اشاره شد هر چند بخواهد قادر نیست به مدیریت انحصاری افکار یا فرهنگ عمومی دست یابد پس چه چیز به عصبانیت یا قهر بخشی از مردم منجر می گردد؟ چرا بخش قابل توجهب از اهل علم و تحلیل از رجوع و ارجاع به برنامه های صداو سیما پرهیز دارند؟ تصور می کنم بخشی از این واگرایی قابل اثبات ریشه در تلاش غیر حرفه ای ، آشکار و رسمی این سازمان بر حق انحصار دارد رفتاری که حتی برای مدیران سابق این سازمان که در شرایط جدیدشان با فاصله به سازمان و عملکردش می نگرند قابل تحمل نیست مدیران صدا و سیما باید باور کنند که مردم تحکم کنندگان را دوست نداشته و به آنها اعتماد نمی کنند هر چند حقایق و واقعیات بر زبان تولیداتشان جاری و ساری باشد. (2104965) (alef-10)
 
داود
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۲:۲۱:۰۶
تا زمانی که ساختار قدرتی در دست یک عده محدود در انحصار باشد و در طول دهه ها عادت به تملق و چاپلوسی شنیدن کرده باشند طبیعیست که همیشه تغییر به تعبییر جوامع دموکراسی را هیچ گاه بر نتابیده و با تمام قدرت سعی در انحصار نگاه داشتن حتی کوچکترین ابزارهای مختلف زیرساختی هرچند در حد کشور توسعه نیافته کشور خودمان نیز خواهند بود
این تغییر رو به جلو و قابل پیشرفت با رعایت اصول اخلاقی و عرفی جامعه محقق نخواهد مگر با اعتماد به فرزندان این مرز و بوم به شرط انکه فضا در جامعه به گونه ای باشد که رسانه های مختلف احساس آرامش و امنیت نموده و هیج کسی فرا قانونی نبوده و به اصحاب رسانه ها اجازه نقد داده شود
اگر در مراکز تصمیم گیرنده بالا دستی مثل تقریبا چهار دهه گذشته که یکسان بوده و تصمیمات کلان که در انحصار توسط عده ایی قلیل که هیچ گاه هم تحمل نقد شدن و نقد شنیدن را نداشته اند باشد در آینده تیز در جایی که الان ایستاده ایم تیز نخواهیم بودند
تا زمانی که سیاستهای داخلی و الخصوص خارجی را به منافع ملی بلند و کوتاه مدت گره نزده فضای گفتمان ملی را از حالت فعلی گذشته و حال خارج نکنیم و برای خیلی از افراد این جامعه امتیازات انحصاری قائل شویم چونان گذشته راه به ترکستان میبریم
صدا و سیما تنها یکی از مظاهر انحصار میباشد که با بودجه سرسام اور تن به نقد نداده به این اسانی هم رضا به خارج شدن از دایره انحصار نخواهد داد که هر که باشد راضی نمیشود چون نه نظارت و ارزشیابی میشود و نه به کسی حساب و کتاب پس میدهد
این پایان نخواهد پذیرفت مگر با جاری شدن حقیقی قوانین مدنی و اجتماعی و اجرای سیاست کلان خصوصی سازی واقعی که البته نه خصوصی سازی خیلی خصوصی (2105211) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۶:۳۶:۳۹
اگر صداسیما پولی شود قول میدهم نصف مردم ایران هیچ پولی بابت برنامه های صداسیما پرداخت نکنند و بیشتر با ماهواره خودشان را سرگرم کنند (2105977) (alef-10)
 
علی عسک
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۲۳:۰۱:۳۵
همانطورکه مخابرات را به بخش خصوصی (خیلی خصوصی خصوصی ) واگذار کردیدصدا و سیما را هم واگذار کنید!!!!!! (2106844) (alef-10)
 
فارض
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۰۱:۰۶:۰۷
برادر حائرى عزيز!

تو كه مرهم نه اى بر حال ريشُم. نمكپاش دل ريشُم چرائى؟ (2107005) (alef-10)
 
شیخ بی چراغ
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۰۹:۴۷:۳۲
خیلی وقته دیگه صدا و سیما کاراییش رو از دست داده ، دلیلش هم سواستفاده گری از مقبولیتش هست و دیگه شده شبیه کانال های ماهواره ای که دلالی میکنن و پورسانت میگیرن ... (2107240) (alef-10)
 
حسابدار
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۳:۳۹:۲۵
پیشنهاد میشود صدا و سیما یک نظرخواهی کارشاسی شده؟ برای این موضوع انجام دهد.مثلا.
به نظر بینندگان عزیزکدامیک از گزینه ها زیردر موفقیت ما موثر بوده است.
1-مردم عموما با مقوله سیاست.فرهنگ.دین.اقتصاد.ورزش و........نا آشنا میباشند
2-صدا و سیما یک دانشگاه با هیئت رییسه و هیئت علمی بابصیرت است
3-صرفه جویی در مصرف منابع مالی و مدیریت آگهی های تبلیغاتی
4-عدم توجه و اعتنابه خواست عموم
5-تولید برنامه های سفارشی برای توجیه در اسرع وقت
6-دادن و ندادن تریبون به افراد مورد نظر یا توصیه شده
7- جلوگیری از هرگونه باند بازی خصوصا از نوع 007
8- احساس تکلیف برای خود و تعیین تکلیف برای مردم
9-بستن چشم و گوش خود و تعطیل نمودن افکار عمومی
10-اگر با موارد فوق قانع نشدید ادامه بدهم
11-و این قصه تلخ ادامه دارد
12-همه موارد (2108053) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۲-۰۸ ۱۰:۲۰:۰۲
صدا وسیما واجب تر است یا خودرو سازان. (2109784) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.