نظر منتشر شده
۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 284157
مقصریابی از غافلگیری‌ چندباره مدیریت‌بحران در حوادث؛
اورژانس: مردم تلفن زدند/ هواشناسی: با فاکس اخطار دادیم
بخش خبری الف، 30 تیر 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۷
روسا و مسئولان سازمانهای اصلی دخیل در مقابله با بحران کشور در شبکه خبر جمع شدند تا درباره سیلاب روز یکشنبه و تلفات آن صحبت کنند. طبق معمول باز هم هواشناسی زیر سئوال رفت که توانایی پیش بینی این رویداد خشن جوی را نداشته.

برنامه تیتر یک دیشب از شبکه خبر درباره تغییرات جوی و طوفان روز یکشنبه گذشته بود که تعداد زیادی جانباخته داشت. مجری برنامه پرسید چرا مردم همچنان در تغییرات عمده جوی غافلگیر می شوند؟ آیا مردم به هشدارها بی اعتنا هستند؟ در این نشست داوود پرهیزگار، رئیس سازمان هواشناسی و مصطفی نجار، رئیس سازمان بحران به صورت حضوری گفتگو کردند و به صورت تلفنی نیز خالدی سخنگوی اورژانس کشور روی خط آمد که مشروح آن را در ادامه می خوانید:

آخرین تلفات از طوفان روز یکشنبه چیست؟
مصطفی نجار، رئیس سازمان بحران: روز گذشته در ۱۰ استان بارندگی داشتیم. علی رغم اینکه مقداری کمبود آب جبران شد، در برخی استانها مشکلات ایجاد کرد و در تهران و البرز مهمترین مشکلات ایجاد شد. در استان البرز روستای سیکران کرج بارندگی شدید در یک منطقه محلی بود و بارش سیل آسا منجر به سیل سهمیگن می شود. در این حادثه ۶ نفر جان خود را از دست داده و ۱۲ مفقود گزارش شده که امیدواریم پیدا شوند. امروز خدمت اهالی بودم و می گفتند ۲ نفر تلفات از این اشخاص قطعی است. ۱ نفر از این فوت شدگان تبعه افغانستان بوده و بقیه افرادی بودند که برای تفریح رفته بودند. متاسفانه حدود ۸۰ خودرو در مسیر سیل دچار آسیب شدید شدند که شناسایی خودروها غیرقابل ممکن بود. لاشه خیلی ناجوری داشتند. از اولین ساعات حادثه جاده چالوس یک طرفه بوده و تردد به محل سانحه سخت بوده، ولی کمک رسانی آغاز می شود و امروز همه تلاش می کردند. وضعیت نه بحرانی است و نه عادی.

ستاد بحران چه زمانی متوجه اتفاق شد؟
مصطفی نجار: مسئولیت ستاد بحران و استاندار که رئیس شورای بحران استان است، به محض ایجاد حادثه، فرماندار و استاندار در جریان حادثه قرار می گیرند. این ساعت ۸.۵ عصر بود و ساعت ۱۰ شب جلسه تشکیل می شود. این تاخیر نیست. بحث به محض وقوع هرحادثه امداد و نجات حرکت می کند ولی اینکه برنامه ریزی برای آینده می شود، تشکیل جلسه و ستاد برای تسریع در کار می شود. در جاده کن و سولقان نیز ۸ نفر تا الان جان خود را از دست داده اند. یکی تبعه چین و یکی تبعه افغانستان بوده. احتمالا نفر بعدی نیز تبعه چین باشد و ممکن است باز هم تلفات افزایش یابد.

سازمان هواشناسی این مشکل را در این ابعاد پیش بینی می کرده؟
داوود پرهیزگار رئیس سازمان هواشناسی: پدیده هایی هست که در مقیاس خرد و در زمان کوتاه که پیش بینی های کوتاه مدت هستند. سیستمی که ایران را در کشور تحت تاثیر قرار داد، تقریبا ۱۰ استان را تحت تاثیر قرار داد. یک سیستم فعال بود با توجه به شرایط اقلیمی منطقه در این زمان از سال که کم فشار گرمایی است، این سیستمها می توانند خیلی اکتیو عمل کنند. پیش بینی از روز چهارشنبه به صورت اطلاعیه برای خیلی از بخشها اعلام شد اما این که اثر سیستم روی هر منطقه چی باشد، وقتی مقیاس خرد باشد، متفاوت است.

یعنی شما این سوانح را پیش بینی می کردید؟
داوود پرهیزگار:
خیلی از این پیش بینی ها به وقوع پیوسته است. در مورد اخیر، بسیاری از استانها، پیش بینی می کردیم. حتی اطلاعیه در بسیاری از استانها داده شده. در برخی از حوضه های آبریز مانند رود کن، قابل پیش بینی نیست. در یک مقیاس کوچک، سیل تولید می شود. باید دید در این حوضه آبریز چه اتفاقی افتاده که تبدیل به سیل شده.

از چه زمانی اورژانس مطلع و وارد کمک رسانی شد؟
خالدی سخنگوی اورژانس کشور:
ما متوجه تغییرات جوی از ساعت ۱۸ شدیم. وزارت بهداشت مرکز هدایت عملیات بحران دارد و این مرکز اختیارات وزیر و روسای دانشگاه ها را دارد. اولین تماس در ساعت ۱۸ از سمنان گرفته شد. در قزوین ۱۸ و ۱۲ دقیقه. در تهران در هشتگرد ساعت ۱۸ و ۴۶ دقیقه تماس داشتیم که بر اثر شکستن درخت، مردم تماس گرفتند. اطلاعیه سازمان هواشناسی را از روی سایت داشتیم ولی عدد آن متفاوت بود. مثلا سرعت باد را ۴۰ کیلومتر و دید افقی را ۱۲۰۰ متر داشتیم. ما خواهش می کنیم به عنوان آخرین حلقه امدادرسانی، هستیم. اولین حلقه در مدیریت بحران، بازدارندگی و پیش بینی است.

گزارش چه زمانی به دست شما رسید؟
خالدی:
از روز گذشته، وقتی نگاه کردیم به اطلاعیه روزانه در سایت، این عدد را به ما دادند.

از هواشناسی با شما تماس نگرفتند؟
خالدی:
خیر. ولی با ستاد بحران، تلفنی صحبت کردیم و گفتند برای ما ملموس نیست.

به نظر شما گزارش سازمان هواشناسی، عادی بود؟
خالدی:
ما فکر نمی کردیم بارندگی به این شدت شود و دچار چالش شویم. برخی از مسایل که باعث تاخیر در امداد رسانی شد، خواهشی از مجلس داریم درباره لایحه مدیریت بحران کشور، باید کاری کرد سازمان مدیریت بحران بلافاصله بتواند افراد و تیم های امدادرسانی را کنار همدیگر قرار دهد. مشکل ما یک طرفه شدن جاده ها بود. از ساعت ۱۸ و ۴۶ که درخواستها زیاد شد، ما ۱۰ آمبولانس را اعزام کردیم ولی قادر به حرکت در مسیر خلاف جریان ترافیک نبودند. پلیس راه خیلی کمک کردند، ولی این باعث افزایش زمان رسیدن به محل حادثه نبود.

آیا این کار علمی و درست نبود؟
خالدی: ما امکاناتش را داریم ولی تکمیل سازمان مدیریت بحران، نیاز به اختیارات دارد. اگر بلافاصله این اختیارات داده شود خیلی خوب است. در بحران روز یکشنبه امامزاده داوود یکی از گلایه های اورژانس این بود که ما بالگرد را هم نمی توانستیم استفاده کنیم و فرودگاه بالگرد نیز به عنوان پارکینگ اجاره داده شده.

اطلاعیه سازمان هواشناسی برای کجا ها رفت؟
داوود پرهیزگار رئیس سازمان هواشناسی:
در لیست جاهایی که اطلاعیه صادر می شود امداد و نجات هلال احمر است. برای اورژانس مستقیم اطلاعیه ارسال نمی شود.

می گویند مردم تماس می گرفتند و هواشناسی به آنها اطلاعیه را نگفته؟
پرهیزگار:
این دوستمان که نمی دانم از کجا بودند به بحث سامانه هشدار سریع اشاره کردند. یکی بحث تولید پیش آگاهی است و بحث دوم واکنشگر است. در بخش اول چون بخش زیادی از بلایا در حوزه هواشناسی تعریف می شود، مسئولیت با ماست. در بخش واکنشگر ارگانهای زیادی از جمله ستاد بحران و کمیته امداد و نجات وارد می شوند و طبیعی است اگر بخواهیم سیستم هشدار سریع جامع و فعالی داشته باشیم باید ارتباط بین اینها تعریف شود. آنچه وجود دارد سیستم فکس است.

پیش بینی باید اتفاق بیفتد. ما گزارش هواشناسی را در شبکه خبر پخش می کردیم تداعی هشدار نمی کرد: آبگیری سطح معابر، توفان شدید. سرعت طوفان را شما ۴۰ کیلومتر پیش بینی کرده بودید، این هشدار تداعی نمی شود. اینها از کجا آماده شوند؟
پرهیزگار:
در این اطلاعیه صادر شده، مطلب شما نقض می شود. طی ۳ اطلاعیه ما، این وضعیت برای استانهای مختلف از جمله تهران اعلام شده. هر روز به رخداد نزدیک می شویم، اطلاعیه صادر شده.

ولی کارشناس شما که در صدا و سیما گزارش می داد، تداعی هشدار جدی را نداشت؟
پرهیزگار:
برای بخشهای مسئول، معانی و مفهوم متفاوت است. بولتن روزانه در صدا و سیما اعلام می شود ولی وقتی تبدیل به اطلاعیه شد، شرایط خاص را پیش بینی می کنیم که حالت آمادگی می دهد.

ولی اورژانس چنین آمادگی را نداشته؟ اورژانس می گوید پیش بینی شما اصلا متفاوت با آن بوده که اتفاق افتاده؟
پرهیزگار:
این وزش باد شدید را پیش بینی کردیم. اما در پدیده روز یکشنبه وزش باد ۷۶ کیلومتر بود. این خطا قابل قبول است. کار ما محاسبات و مدلینگ است. خروجی مدل را بررسی می کنیم و پیش بینی می کنیم. این میزان خطا شدنی و قابل قبول است.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر روی خط بودند ولی بعد خانمی می گوید اشتباه گرفتید. امیدوارم ایشان از سخنان ما ناراحت نشده باشد. آقای مصطفی نجار، نظرذ شما چیست؟
مصطفی نجار:
برخی بحرانها مانند زلزله قابل پیش بینی نیست. اینها. ولی همه دستگاه های کشور باید برای هر حادثه ای آماده باشند. بازدیدی داشتم و دیدم هشدار داده شده و آمادگی وجود داشته. در بدو حادثه همه امکانات استان بسیج شد.

آیا اورژانس باید از طریق تلفن مردم باید مطلع شوند؟ چرا پلیس راه جاده چالوس را نبسته یا جاده دو طرفه شود؟
مصطفی نجار:
بعد از ماه مبارک رمضان تعطیلات ۴ روزه و سفرهای تابستانی بود. این ممکن است نقیصه باشد که باید برطرف شود. به محض اینکه پلیس مطلع شده، جاده را دو طرفه کرده. نیروهای امداد رسان با هدایت پلیس خود را به آنجا رساندند.

چه ساعتی این اتفاق افتاد؟
مصطفی نجار:
بلافاصله اکیپ های امدادی حرکت کردند ولی برای رسیدن به منطقه کمک، نیاز به زمان بود که پلیس راهور این همکاری را داشت.
 
کلمات کلیدی : طوفان تهران+ سیل
 
رضا
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۲:۱۹:۱۳
متاسفانه طوفان تهرا را فراموش کردید رییس هواشناسی فقط طرفه میروداقا مگر یک ادم خبره نمیشود بذارند رییس هواشناسی کشورامان از باند وباند بازی (3058664) (alef-3)
 
جوادیان
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۵:۲۳:۵۶
رییس هواشناسی و رییس مدیریت بحران به علت بی کفایتی باید عزل شوند. (3059203) (alef-3)
 
ف م
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۷:۱۴:۴۹
شدیداً موافقم. (3060507) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۶:۵۰:۰۴
چند تا از این مسئولین را عزل کنید و بجایشان چندتا جوان تحصیل کرده و با انگیزه و با دانش به روز استخدام کنید .
ضمنا چند تا جوان با انگیزه را به عنوان رئیس هدایت تیم های تشخیص و مدیریت بحران برای گذراندن دوره ای مربوطه به کشور پیشرفته ای اعزام کنید . (3059457) (alef-11)
 
مریم
۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۱۷:۱۸:۵۳
استخدام و عزل نمیخواهد
یک کپی پیست ساده
از سازمان هواشناسی جهانی
چون اونها 10 روز قبل پیش بینی کرده بودند
چه ساعتی با چه سرعتی
پس بجای سازمان هواشناسی
یک سازمان کپی پیست هو تشکیل دهید (3064262) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۷:۱۲:۰۴
کاش این آقایان مسئول سری به حاشیه رودخان کن به شمت امامزاده داوود و روخانه فشم و یا لواسان میزدند و میدیدند چگونه تمام حریم رودخانه ویلا سازی شده است و چگونه تمام درختان قطع شده است .
چند سال دیگه یهو یه سیل میاد و هتلی که در حاشیه رودخانه ساخته اند را با خود میبرد ، بعد همه میگویند کی بود کی بود ؟ !!!!!!!
بخدا هر چیزی حد داره باید در این خصوص قانون اجرا بشه و نه با پارتی و رشوه هر کاری می خواهند بکنند .
چرا میترسند چند تا مسئول شورا و چند تا ده یار و یا چند تا شهردار را دستگیر کنید .
جرمشان کامل محرض و مشخص است ، اصلا میگویم انسانهای پاکی هستند و اصلا رشوه نمی گیرند ، اما به جرم عدم لیاقت و کفایت و نداشتن توانایی در جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز دستگیر و عزل شوند . (3059508) (alef-11)
 
شهروند
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۳:۵۹:۱۱
مردم کی مهم بودند نزدیک به 20 نفر از هموطنان عزیزمان فوت شده انگار انسان نبودند - طبق معمول کی بود کی بود من نبودم این حرفها توهین به شعور مردم هستش ؟؟؟؟!!!!!!! ما رو چی فرض کردن - صدا وسیما هم که شده سیمای عربی .... (3060232) (alef-11)
 
هواشناس
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۲۱:۱۸:۴۳
من یک هواشناس هستم.
چگونه می شود با این بودجه بسیار ضعیفی که به هواشناسی داده می شود این سازمان بتواند بر تمام مساحت بزرگ و پر از گوناگونی اقلیمی ایران احاطه داشته باشد.
این سازمان برخلاف شرکتها نه منبع درآمدی دارد و نه حتی جزو ارگانهای انقلابی می باشد که مورد توجه مالی و انسانی قرار بگیرد لذا باور نمایید که ما با این بودجه ضعیف و تعداد نیروی کم در حد ایثار کار و تلاش میکنیم که از چشم شهروندان بدور مانده است..
ما عملن تعطیلات نداریم و تمامی اعیاد و مناسبتها را بدون حضور در کنار خانواده باید در محل کار باشیم . بسیاری از همکاران ما در بخشهای دیدبانی باید در سراسر کشور شبها تا صبح بیدار باشند تا بتوانند محاسبات جوی شبانه را انجام دهند که انواع بیماریهای جسمی به علت بیداری و نخوابیدن بر آنها پدیدار شده است که شرح آن بماند. تصور کنید که شما در در تمام ساعات شب در همین شغل خویش بیدار باشید . حقوق و مزایای این سازمان در استانها بسیار کمتر از ارگانهای غیر علمی همچو کمیته امداد و بسیاری از ادارات دیگر هست چون به هیچکدام از مراکز قدرت و سیاست و نظامی و پولی وصل نیست. ضمنن نیروهای آن از لحاظ مدارک دانشگاهی باسوادترین بدنه یک نهاد اداری را در ایران تشکیل می دهند. (3062693) (alef-11)
 
عماد
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۲:۴۴:۱۳
هواشناسی میتوانست با نظارت و پیگیری و نوسازی مداوم مدلهایش حداقل برای چهار یا پنج ساعت پیش بینی دقیق داشته باشد . همین زمان برای خیلی از کار ها و نجات خیلی از جانها کافی بود . ولی تنبلی کرد و اینکار را انجام نداد . (3058714) (alef-3)
 
نظری
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۵:۲۴:۴۴
ایام تعطیل بوده و همشون رفته بودند تعطیلات. (3059207) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۶:۵۳:۳۱
اصلا گیریم هواشناسی از یک ماه قبل با دقت سه رقم اعشار بارش و سیل رو پیشبینی میکرد. اون خونه هایی که توی حریم رودخونه ساخته شده بود رو کول میکردن میبردن یه جا دیگه تا سیل تموم شه دوباره بذارن سر جاش؟ یا مردم از شمال رفتن منصرف می شدن؟
یعنی میخواین بگین این مردم که همشون موبایل هوشمند بالای یک میلیون تومن دارن و هزارتا اپلیکشن از کج و معوج کردن قیافه تا نرم افزار آموزش پخت کله پاچه توش نصبه نرم افزار پیشبینی وضع هوا نداشتن در نیم ساعت یکبار چک کنن وقتی میرن سفر؟
یعنی ملتی که یکی از این سریالهای آبکی ترکی رو از دست نمیدن و عین 385.6 قسمتشو میبینن وقت ندارن یک کم برنامه های آموزشی ببینن متوجه شن وقتی هوا ابریه و نم بارون شروع شده کنار رودخونه نخوابن؟
یعنی همه چیزو باید به زور تو حلقمون کرد؟ حتی آموزش حفظ جونمون رو؟ (3059465) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۲:۴۶:۴۲
چند بار در سال از این حوادث میفته؟ نه خبری نه سایتی نه اعتراضی حالا که این اتفاق تو تهران افتاده تلویزیون سایتها روزنامه ها غوغا کردن! بی عدالتی حتی در خبر رسانی. من ساکن بندرعباسم. میدونید در این مرکز استان چقدر مشکلات ناشی از اشتباهات پزشکی داریم؟ چند نفر فوت میکنن؟ نه نمیدونید من هم قبلا نمیدونستم چون تمام امکانات برای تهران و شهرهای بزرگه! سالی یکبار باران میاد اینجا همراه با تخریب و حداقل یک کشته اما دریغ. . (3058720) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۲:۴۸:۴۹
هواشناسی فقط برای اعلام درجه هوا توانایی دارد (3058724) (alef-3)
 
محمدی
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۵:۲۵:۲۹
حیف پولی که صرف هواشناسی میشه. (3059209) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۳:۰۳:۴۷
تشریف ببرید لواسانات . تمام حریم رودخانه جاجرود را با دادن رشوه و دور زدن قانون ساخته اند.
حتی گاهی در بستر رودخانه هم ساختمان ویلا جلو آمده
یک شبه تپه خاکی را گودبرداری می کنند
کو قانون؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
در این روستاها شورایاران دست در دست سرمایه داران به سرعت برق و باد طبیعت را نابود می کنند.
درختان و جنگلها و باغات را نابود می کنید و طبیعت هم به شما رحم نخواهد کرد (3058770) (alef-3)
 
میلاد
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۳:۰۵:۱۲
من نمی دونم مانورهای الکی با پول های هنگفت خرج می کنند بعد میگن امادگی کامل داریم اینکه سیل بود وای به حال زلزله. (3058775) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۴:۰۱:۲۷
کاش از اینگونه اتفاقات در تهران بیشتر اتفاق بیفته مثل گرد و خاک ، طوفان ، سیل ، زلزله، بیماری واگیردار، تگرگ ، بی آبی و ... تا شاید تحولی در سازمان و ادارات و ... ایجاد شود
مگرنه مدتها است این حوادث سالهاست در کل ایران اتفاق می افتد و کسی ککش هم نمیگزد (3058950) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۴:۰۴:۵۷
با فرض پیش بینی درست هواشناسی و اعلان اخطار سیل از چه طریقی باید اطلاع رسانی می کرد. اعتماد به رسانه ها که نباشه مردم بجای اخبار رادیو ، موسیقی گوش می دهند (3058958) (alef-3)
 
farhad
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۴:۳۳:۴۶
مگر ما سالی چند بار از این اتفاقها داریم . تخته کنید در ستاد مبارزه با بحران و هواشناسی و ...............را (3059054) (alef-3)
 
دریاکنار
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۵:۴۵:۱۱
لطفاً منتشر کنید:‏
حدود سی سال پیش، وقتی در جادۀ کناره از بابلسر به سمت چالوس حرکت می‌کردید، در تمام مسیر دریا را می‌دیدید. ‏امروز به‌سختی می‌توانید کوره‌راهی به سمت دریا پیدا کنید و سراسر ساحل توسط املاک شخصی یا ارگان‌های دولتی و ‏نظامی اشغال شده است؛ در حالی‌که حریم دریا متعلق به همه است. اما دو نکته:‏
‏1 ـ این اشغالگری که روز به روز با ساخت‌وسازهای بیشتر، بدتر از گذشته می‌شود، تجاوز به حقوق عموم مردم ایران ‏است و شرعاً و قانوناً خلاف است. اما کو انگیزه و نیرویی که این برج‌ها و ویلاها را تخریب کند و ملک مشاع را پس ‏بگیرد؟
‏2 ـ آیا باید منتظر ماند تا روزی با پیشروی آب دریا سازه‌هایی که به حریم دریا تجاوز کرده‌اند، ویران شوند و زیر آب ‏بروند تا پس از به‌وجود آمدن فاجعۀ انسانی و زیست‌محیطی، تازه ستاد بحران تشکیل دهیم؟
باران و سیل و زلزله حوادث طبیعی‌اند. نبود مدیریت توانمند و زیرپا گذاشتن قانون باعث می‌شود که این حوادث روزی ‏یقۀ ما را بگیرند و فاجعه به بار بیاورند.‏ (3059276) (alef-11)
 
reza
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۷:۰۰:۵۲
من آخر هفته پیش شهرستان نظراباد البرز بودم، نزدیک غروب از پنجره که بیرون نگاه کردم ، از دو طوفان رو دیدم ، بعد از یک دقیقه همه جا رو گردو خاک برداشت و طوفان شدیدی شروع شد.
می خواستم ابن رو ذکر کنم که آیا هواشناسی در شهر های مختلف شعبه یا چیز شبیه آن ندارد که اطلاع دهد، مثلا در مورد همین طوفان من با تهران تماس گرفتم شب طوفان به تهران رسیده بود.
این اطلاع رسانی محل به محل هم اگر صورت بگیرد تلفات خیلی خیلی کمتر خواهد بود. (3059481) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۱۷:۵۸:۵۱
مثل قضیه اختلاس 3هزار میلیاردی شد آقای رئیس وقت بانک صادارت می گفت باید از ما تشکر بشه که این اختلاس را اعلام کردیم.یا الان سازمان هواشناسی می گه باید از ما تشکر کنید!!! (3059617) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۱:۱۱:۱۳
باید از طریق گوشی های همراه به همه پیام فرستاده بشه...صبح تا شب تبلیغات مزخرف رو میتونید ساپورت کنید ..خبر نمیتونید بدید...اینور دنیا از همه ی امکانات رسانه ایی و تلفنکهمراه استفاده میشه...فیل هوا نمیکنید که...الحمدالله دنیای تکنولوژیه نه خر سواری... (3059941) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۲:۵۶:۳۵
برکنار باید شود
پس اینا چه میکنن تو سازمان
حتما مثل قبل باید بنشینیم تا ببینیم به کشور عقب افتاده از وقوع چنین اتفاقی اعلام کرده باشد (3060117) (alef-11)
 
شهروند
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۰:۱۲:۵۰
میلیاردها که اختلاص شده و دود شد و رفت اون مقداری هم که خرج زیر ساخت ها شده آنقدر از سرو تش زدتد که با یک بارون 2 ساعته نیمی از کشور را آب می بره بعد می خوایم در مقابل زلزله هم مقاومت کنیم .
کدام ستاد بحران هنوز داریم در قرن 20 که ماشین پرنده هم داره رونمایی میشه ما داریم جنگل های سوخته را با شاخ و برگ و بیل و کلنگ خاموش می کنیم . (3060258) (alef-11)
 
هموطن
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۴:۳۱:۱۵
باسلام واحترام وعرض تسليت به خانواده هاي معزي اعلام ميدارد:ضعف مديريت در سازمان هواشناسي كشور كه متولي پيش بيني وقايع واتفاقات اقليمي مباشد مشهود بوده وقابل گذشت نيست .از طرفي سازمان مديريت بحران نيز بنوعي بدليل عدم اختيارات كافي و ارتباط سيستمي با عضاي شوراي مديريت بحران كشور عملا كاري از پيش نبره وفقط نام مديريت بحران را يدك ميكشد.ميبايست خود اين آقايان به خاطر احترام به مردم استعفا داده وازخانواده هاي داغدار طلب حليت نمايند .در غير اينضورت دولت محترم نسبت به بركناري اين مسولين بي كفايت اقدام نمايد. (3061623) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۱۸:۱۸:۲۵
باید یک ستادی تاسیس بشود تا در موارد بحرانی ! ستاد بحران را مدیریت کند . (3062322) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۱۲:۴۹:۳۳
البته من از عملکرد این دوستان خیلی تعجب نمیکنم .
چند سال پیش با یکی از همکاران که دکتری زلزله دارند و کارشناسی مدیریت بحران و برنامه ریزی از کشور ژاپن اخذ کردند صحبت میکردم صحبت های جالبی میکردند
ایشان میگفتند برای مدیریت بحران نیاز به برنامه ریزی است که شرط اولیه داشتن اطلاعات است یعنی باید جهت مدیریت اطلاعات کافی از سیستم برق - گاز - آبرسانی توزیع شبکه - محل های آتش نشانی - ایستگاه های امداد و نجات و پلیس بر اساس بافت محلی و اقلیمی و تعداد جمعیت و ... اخذ شود . ایشان میگفتند که هر کدام از این اطلاعات را خواستیم جهت برنامه ریزی و احتمالا ساخت مراکز جدید دوستان فرمودند یا نمیدهیم یا نداریم یا امنیتی است.
حالا شما یک درصد فکر کن قراره در یک کلانشهر زلزله بالای 7 ریشتر بیاد. (3063791) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.