توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 375958
فوربز: ایران بر انجام قرارداد بوئینگ و ایرباس اصرار دارد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۱۰
به نوشته فوربز، سازمان هواپیمایی کشوری ایران اعلام کرد قرارداد با شرکت های بوئینگ و ایرباس، برخلاف کارشکنی سیاستمداران آمریکایی پیش خواهد رفت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از فوربز، سازمان هواپیمایی کشوری جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد قرارداد با شرکت های بزرگ هواپیماسازی بوئینگ و ایرباس، برخلاف کارشکنی برخی سیاستمداران آمریکایی پیش خواهد رفت.

رضا جعفرزاده، سخنگوی ارشد این سازمان در گفتگو با خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد اگرچه هنوز قراردادی به امضا نرسیده است، اما همه طرف ها به تعهدات خود پایبند هستند.

وی افزود:وزیر حمل و نقل و شهرسازی ایران و وزیر امور خارجه کشور، مشغول پیگیری این موضوع هستند.

خطوط هواپیمایی ایرانی، ظرف ده سال آینده باید حدود ۵۰۰ هواپیما خریداری کنند تا جایگزین ناوگان هوایی مسافربری فرسوده کنند و بتوانند از مزایای این صنعت رو به رشد در سال های آینده بهره مند شوند.

در حال حاضر، شرکت های هواپیمایی ایران، دارای ۲۵۰ فروند هواپیمای مسافربری هستند که دست کم ۱۰۰ فروند آن یا از کار افتاده و یا برای تبدیل به قطعات یدکی، اوراق شده اند.

در ماه ژانویه، ایرباس موافقت کرد ۱۱۸ هواپیمای مسافربری را طی قراردادی به ارزش ۲۷ میلیارد دلار به ایران بفروشد. پس از آن نیز بوئینگ موافقت کرد ۸۰ هواپیما را در معامله ای به ارزش ۱۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار به ایران بفروشد.

فرهاد پرورش، مدیر عامل ایران ایر در ماه جولای به خبرگزاری فارس گفت: امیدوار است قرارداد ایرباس و شرکت هواپیماسازی کوچک تر فرانسوی به نام اِی تی آر تا اواخر آگوست، نهایی شود. اولین هواپیماها احتمالا تا اواخر سال جاری میلادی به ایران تحویل خواهند شد.

با این حال اگر بانک های بین المللی، پشتوانه مالی در این خصوص را تامین نکنند، ممکن است همه این قراردادها لغو شود. تا امروز، بانک های بزرگ جهانی از معامله با ایران پرهیز کرده اند زیرا می ترسند با تحریم های آمریکا روبه رو شوند. ایران ایر می گوید چند بانک آلمانی و فرانسوی در این خصوص اعلام آمادگی کرده اند اما هویت این بانک ها هنوز مشخص نشده است.

مسئله دیگری که ممکن است مانع انجام این معامله شود، مخالفت برخی اعضای کنگره آمریکا است که اخیرا طی لایحه ای خواستار ممانعت از صدور مجوز صادرات این هواپیماهای مسافربری و قطعات یدکی آن به ایران توسط دولت آمریکا شده اند.
 
کلمات کلیدی : خرید هواپیما
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.