نظر منتشر شده
۲۲۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 249354
روح مرتضی پاشایی شاد...
مسابقه سوگواری و چند نگرانی!
محسن مهدیان، 27 آبان 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۴۹
روح مرتضی پاشایی شاد. اما مرگ این عزیز عبرت ها داشت. شاید نوشتن یک یادداشت انتقادی در روزهایی که مملو از احساسات و هیجان و عواطف مردمی است کمی بدسلیقگی و رنج آور باشد اما نباید فراموش کرد که اگر آسیبی وجود دارد، پرداخت آن برای همین روزها است. انتظار اثرگذاری در آسیب شناسی بهنگام است.

گذر از لحظه لحظه های مرگ مرتضی پاشایی برای همه درس ها و عبرت ها داشت. در این مجمل، عبرت های ماجرای سوگواری این روزها را مرور می کنیم. در این عزاداری ناگهانی چند نکته وجود دارد. نکاتی که باید نسبت بدان نگران بود و برایش تدبیر کرد.

اول برای افراط احساسات
جامعه ایران، جامعه ای عاطفی و احساساتی است. شگفتی آفرینی ها در بزنگاههای سیاسی نیز ناشی از همین عاطفه پاک و احساسات صادقانه است که وقتی همراه با شعور کمال یافته می شود انقلاب آفرین است. اما در ماجرای مرگ پاشایی ماجرا فراتر از بروز و ظهور عاطفه محض است. "مسابقه سوگواری" این روزها را نمی توان صرفن پای عاطفه متعادل و احساسات اصیل گذاشت. بی تردید جای پای افراط در این چند روز به شکل معناداری جلوه داشت. وقتی پای افراط رسید دیگر نباید انتظار عزاداری ناب داشت. مسابقه سوگواری است که باعث می شود در مجلس عزای مرحوم، از فلسفه اصلی عزاداری غفلت شود و حرمت مجلس عزا نیز رعایت نشود و کار به تذکرات پیاپی صاحبان عزا برسد. حاشیه خوانی رسانه ها در این رابطه گویا است. از قدیم الایام رسم بوده که مجلس عزا محل تذکر بوده است. افراد با حضور در مراسم تدفین و عزا یاد مرگ می کردند. رفتار برخی طرفداران مرحوم پاشایی در تجمعات خیابانی نشان داد که "پریشان و ترس یاد مرگ" و "وحشت شب اول قبر" و " سراسیمگی مرگ ناگهانی" دلمشغولی عزاداران نشده است. ظهور صریحتر این حرف را باید در جسارت دست به دست شدن فیلم لحظه جان دادن مرحوم پاشایی دید.

دوم برای افسردگی ها
مرتضی پاشایی خواننده صاحب نامی نبود. جز موارد معدود، جایگاهی در رسانه های رسمی کشور نداشت. اما مرگ او نشان داد که بی اندازه طرفدار و در میان جوانان نفوذ داشته است. نفوذ مرتضی پاشایی در میان جوانان جای تعجب ندارد. اما آنچه نگران کننده است مساله ای نامرئی در این میان است که باید برای آن غصه خورد و نگران بود. مرتضی پاشایی خواننده غمناک موسیقی پاپ در ایران بود. خواننده ای که اغلب آلبوم هایش بوی افسردگی و پریشانی داشت. تاثیر پذیری عمیق وقتی است که افراد با یک اثر هنری همزاد پنداری کنند. نفوذ گسترده و عمیق آهنگ های غمگین به سبک پاشایی میان جوانان ایران نگران کننده است. چرا تا این میزان موسیقی غمگین در میان جوانان ما طرفدار دارد. طرفداران مرتضی پاشایی در همه تجمعاتی خیابانی همصدا و یکپارچه و منظم شعرهای وی را همخوانی می کردند. این نشان از عمق ارتباط جوانان با موسیقی غمناک دارد و اینکه شعر و نوای این خواننده پاپ به شکل عمیقی در میان جوانان نفوذ داشته است. باید نگران بود.

سوم برای رسانه ها
رسانه های ما نشان دادند که هیچگاه جلوتر از مردم نبودند و همیشه و در بهترین حالت پیرو و پشت سر مردم بودند. رسانه ای که نتواند در بزنگاه به وظیفه ذاتی خودش که آگاهی رسانی و جهت دهی فرهنگی است عمل کند قابل اتکا به عنوان رکن موثر در توسعه انقلاب نیست. در این ماجرا علیرغم اینکه بسیاری بر افراطی بودن این فضا اذعان داشتند اما حاضر نبودند ذره ای به وظیفه اصلی خود عمل کنند و خلاف جریان عمومی کشور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی کنند. ماجرا به این نیز ختم نشد. اغلب رسانه ها بر این آتش هیجان دمیدند و برخی مسئولین را نیز همراه کردند. کار به آنجا کشید که این موج سوگواری را همه با تعجب نظاره کردند و اما چاره ای جز همراهی نداشتند.

چهارم برای دستگاه امنیتی و انتظامی کشور
وایبر و واتس آپ و وتلگرام و لاین و غیره سهم قابل ملاحظه ای در این بسیج سوگواری داشتند. شبکه های اجتماعی موبایلی را باید جدی گرفت. خیلی جدی تر از شبکه های اجتماعی شبیه پلاس و فیس بوک که قابل فیلتر شدن هستند. حرف در این باره بسیار است اما همین اشاره کفایت می کند.

روحش شاد ....
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۷:۵۷:۲۸
پاشایی 30 ساله، دهه شصتی و جوان بود و 95 درصد سوگواران مرگ او هم جوانان بوده اند. تکلیف جوان درکشور اگرچه کمابیش مشخص است اما واقعیت این است که تکلیف جوانی کردن حداقل برای خود جوانان چندان مشخص و شفاف نیست. نوع و جنس حساسیت ها و خط قرمزهای نوشته و نانوشته طیف ها و قرائت های مختلف بدنه جامعه و حاکمیت (دولت، مجلس و دیگر نهادها) هیچ گاه درباره این مقوله یکدست و واضح نبوده و تفاوت نوع نگاه در مواردی از یک جناح تا جناح مقابل و از یک دولت تا دولت بعدی بسیار زیاد و گاهی از زمین تا آسمان بوده است! این تنوع دیدگاه و برخورد سلیقه ای دست اندرکاران از نهاد خانواده گرفته تا نهاد حاکمیت و همه نهادهای واقع درمیانه این دو باعث شده است تا تکلیف حد و حدود جوانی کردن و چند و چون گذران اوقات فراغت و روابط هیچ گاه در کشور به طور واضح مشخص نباشد. به گونه ای که از نگاه یک جوان امروزی انگار که این مساله خاص را مرزی خاکستری از ممنوعه های رسمی و غیررسمی، قانونی و غیرقانونی، عرفی و غیرعرفی و خانوادگی یا اجتماعی احاطه کرده است. از این رو است که جوان برای جوانی کردن خود را بلاتکلیف ببیند و به ناچار گاهی دست به اجتهاد و انتخاب و یا اجتناب بزند. (2495143) (alef-13)
 
mehr
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۰:۰۳:۵۵
آقاي نويسنده بدون كه همیشه پای یک یا چند شبکه اجتماعی در میان است. شبکه های اجتماعی در ایران هنوز تکلیف خود را نمی دانند و در مرزی خاکستری میان فیلترینگ و آزادی قرار دارند. فیسبوک و توئیتر و چند شبکه دیگر با وجود عضویت میلیونها ایرانی فیلتر و ممنوع است. وایبر و اینستاگرام واتس اپ و دیگران در برزخ تصمیم گیری شورای عالی فضای مجازی است. خبرها، گزارش ها، شنیده ها و دیگر نوشته هایی که در این شبکه ها دست به دست می شود هم ترکیبی خاکستری است از راست و دروغ، واقعیات و شایعات، خبرهای سیاه و خبرهای سفید، گفته ها و ناگفته هایی درباره همه چیز از جمله موسیقی، پاپ، پاشایی، جوانی، سرطان، پارازیت، ماه عسل، بیمارستان بهمن، خبرفوت، تکذیب فوت و... و.... کاربران شبکه های اجتماعی هر چند همواره شرایط حضور خود در این فضای مجازی را در حال و هوایی نه سفید و نه سیاه بلکه خاکستری می بینند، اما این مانع از آن نمی شود که خبرها و نظرهای خود را با هم درمیان نگذارند، با هم همراه نشوند، شادی و غم خود را با همفکران خود به اشتراک نگذارند و برای شادمانی یا سوگواری قرار مدار نگذارند. (2495433) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۰:۱۲:۲۹
آقایان در کشور حاضرند برای حل مسائل بغرنج و عدیده داخلی‌ و خارجی‌ که مثل یک کلاف سر در گم در همه زمینه‌ها به هم تنیده و سالها تلنبار شده همه رهها و سناریوها را حتی بدترین آنها که جنگ مستقیم است را برن، ولی‌ یک راه که آنهم اعتماد به مردم و اجازه تغییر و تحوّل تدریجی‌ و مثبت مانند چین است را هرگز حاضر به امتحان نیستند نکند دیوار بلند انحصار آنها به نفع ملت و حتی خود آنها ترک بردارد یا کوتاه شود، شاید به خاطر اینکه عقل اجتماعی مردم ایران را کافی‌ نمیدانند، فقط ۳۶ سال پیش عقل اجتماعی درستی داشتن... این است که هر روز دریغ از دیروز و این خواهد بود که روزی از این جمود و انکار معضلات و حقائقٔ دست بٔر خواهند دست که قطعاً دیگر خیلی‌ دیر شده . (2495458) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۱۵:۱۲:۵۰
لطفا" دنبال بسط نظری تجربه تغییر به سبک جینی نباشید. هر چند در دهه ی اخیر خیلی ها در ایران بدنبال عملی کردن این سبک مدیریت کلان اجتماعی بوده اند .البته به اشتباه تصور نکنید که حکام کشور چین به مردم " اجازه ی تغییر و تحول تدریجی و مثبت" را داده اند بلکه حرکات اقتصادی مشاهده شده تاثیرات تفکرات پس از دنگ شیایو پنگ بوذه و رویای چینی اقتصاد اول جهان شدن که او هم پس از مسافرت و اقامت کوتاه مدتی در امریکا در رویای نوعی امپریالیسم اقتصادی به سبک کنترل شده ی مرکزی بود . بخاطر دارم شعار شهردار شانگهای در ده سال پیش این بود که انجا را از نیو یورک زیباتر و بهتر بسازد.
در خصوص چرایی پسند عجیب جوانان در سبک موسیقی افسرده و غمگینی که مرحوم پاشایی داشت و سوگواریهای شبه غربی در مراسم خاکسپاری ایشان به انچه در دهه های اخیر کاشته ایم بنگرید ، محصول نهایی درو شدنی چیزی جدا از ان نخواهد بود. فراموش تکنیم ما پس از عراق دومین کشور اندوه گین جهان هستیم .
اصالت غم در عمق مراسم و اموزه های مذهبی ما نیز ریشه دیرینه ای دارد که از زمان صفویان تعمیق و گسترش هر چه بیشتر یافته است. کدام تظاهر شادمانی جمعی را برای این سرزمین مجاز دانسته ایم ؟ همه باید ذایما" به مرگ و نابودی بیاندیشند تا از دست دادن مواهب مجاز و مشروع دنیوی را هم از کسی انتظار نداشته باشند و انتقام و تصفیه حساب با ظالمین و متجاوزین به حقوق مردم را نیز به روز پنجاه هزار سال و سر پل صراط واگذار کنند . مگر نه اینکه دنیا زندان مومن و بهشت کافر است ؟! وقت
ان است که در اموزه های اینچنینی تامل تدبر و بازنگری کنیم . چنین باد... (2498390) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۳۱:۰۵
جوونی کردن ونکردن چیه دیگه ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
روزغیرتعطیل ، این همه جوون یعنی چی ؟ جوونهای مدرسه ای ودانشگاهی که باید میرفتن سرکلاساشون , یعنی بیکاری ازمرز هشدار هم گذشته!
اگر جوون سرکاربود وکارداشت که نمیتونست بره مراسم ! جوون بیکارم افسرده ست دیگه ،همدمشم اهنگ های غمناک .
البته بعضیا هم برای مرحوم پاشایی نرفته بودن رفته بودن هنرمنداو خواننده های محبوبشون رو ببینن وفیلم بگیرن !
تو این دوسه ماهه هم ازاین رفتارای احساسی وهیجانهای کاذب وشایعه و. تو شبکه های اجتماعی به شدت زیاد شده ، از ماجرای ریحانه و تا شایعات مربوط به اسیدپاشی والانم مرحوم پاشایی ، تاهمین امروز چقدر شایعه وحرف وحدیث چه مثبت وچه منفی پشت سراین مرحوم کردن  
مسیولینم ، به جای بررسی های جامعه شناسانه وروانشناسه وبررسی چرایی این موضوعات مهم
تو خواب تشریف دارن ! (2495647) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۶:۵۱:۵۲
در آخر اون خواب رو خیلی خوب اومدی لطفا آروم صحبت کنید اجازه بدین مسئولین محترم استراحت کنند آخه سالهاست در خواب هستند و الان شدیدا خسته اند (2501938) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۴:۲۰:۱۳
سوگواران پاشایی از خیلی از خط قرمزها رد شدند هیچ کس نمی تواند کاری بکند. (2496318) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۸:۱۹:۰۶
کاش جناب نویسنده متن بلد بود (یا اجازه داشت ) چند تا نگرانی دیگه رو هم بنویسه ! مثلا مقایسه مرحوم شدن یک خواننده نه چندان معروف با بعضی دیگر معروفین در دیگر مشاغل. (2496758) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۸:۲۲:۱۰
دو سه روز اخیر نوعی بهانه برای دور هم جمع شدن یک سری آدم بود که نوعی خودشون را در قواره این آدم می دیدند. نوعا آدمهایی که از پیدا کردن کار ماندند یا کارشون شده فقط کنکور دادن و صعود به مقاطع بالاتر!!
بیش از 6/5 میلیون ازدواج عقب افتاده یعنی 13 میلیون آدم در سنین ازدواج یا حتی بالاتر از تجرد که قید ازدواج را با هزینه های امروزی زدند.
دیگه یه جورایی به آخر خط رسیدند و از فرم پرکردن و مصاحبه دادن خسته اند از شرکت در لاتاری آمریکا و پشت سفارتخانه کانادا و استرالیا و نیوزیلند نشستن و جواب سربالا شنیدن!
کلا بچه ها فراموش شدند و سیاسی ها به خودشون مشغولند، موقع انتخابات یک چند خط هیجان انگیز برای اینا میگن و از روسری و حجاب تا گازانبر و ...
کلا بچه هام خوششون میاد، میرن رای میدن و باز فراموش میشن.
حتی دولت اخیر، چندرغاز وام ازدواج را داره می پیچونه...
همه ناراحت و عصبی اند...
امید گم شده... (2496763) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۵:۵۱:۲۵
آقایان در کشور حاضرند برای حل مسائل بغرنج و عدیده داخلی‌ و خارجی‌ که مثل یک کلاف سر در گم در همه زمینه‌ها به هم تنیده و سالها تلنبار شده همه رهها و سناریوها را حتی بدترین آنها که جنگ مستقیم است را برن، ولی‌ یک راه که آنهم اعتماد به مردم و اجازه تغییر و تحوّل تدریجی‌ و مثبت مانند چین است را هرگز حاضر به امتحان نیستند نکند دیوار بلند انحصار آنها به نفع ملت و حتی خود آنها ترک بردارد یا کوتاه شود، شاید به خاطر اینکه عقل اجتماعی مردم ایران را کافی‌ نمیدانند، فقط ۳۶ سال پیش عقل اجتماعی درستی داشتن... این است که هر روز دریغ از دیروز و این خواهد بود که روزی از این جمود و انکار معضلات و حقائقٔ دست بٔر خواهند دست که قطعاً دیگر خیلی‌ دیر شده (2497392) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۹:۵۲:۲۵
درتائید فرمایشات شما باید بگم صداوسیمای ما هنوز نتونسته درباره جوانان ما کاری بکنه به جز شبکه ورزش اکثر کشورهای دنیات علیرغم اینکه خیلی از ما گشنه ترند ولی شادترند چون جوانان شاد دارند برنامه های تلویزیونی شاد دارند ولی اکثر جوونهای ما دیپرسند چون شادی اصلا" تو کشورما معنیشو از دست تنها شادیمون زمانی هست که تیمهای ورزشیمون پیروز میشن اونوقتم هم از فرط خوشحالی گریه میکنیم توهمه کشورها شبکه های موزیک هست هم شاد وهم غمناک توامان برنامه های فکاهی و خنده دار وجودداره که وقتی حوصله نداری بشینی یه کم بخندی شبکه هایی هست فقط مخصوص کشاورزی شبکه هایی هست مخصوص نشان دادن مناظر طبیعی و گل و درخت وآب همه اینها میدونید چه قدر تاثیر توشادی مردم داره ولی ماچی ....

عاقلان دانند... (2497642) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۷:۵۹:۱۶
پرداختن به مورد دوم شما : بگویید روزهای شادی جمعی مردم چه روزهایی بوده است؟ ایرانیان کارناوال های عزاداری بپا میکنند ولی مجوز کارناوال شادی ندارند. (2495146) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۲۱:۳۶
والله من که در کشورهای مختلف در اروپا و کانادا زندگی کردم کارناوال عزاداری ندیدم اما خوب کارناوال شادی هم نداشتند. مشکل اساسی کشور ما اینه که از سال های 1330 به بعد مد شده که همه راه حل ها را در خارج از کشور جستجو کنیم و مدل زندگی اونوری را مدل قرار بدیم. در حالیکه خود اونها هم مشکلات زیادی دارند واسه خودشون اما جنس مشکلاتشون متفاوته. ما میتونیم با ارزش گذاری به اعیاد ملی خودمون مانند مهرگان...جشن سده و غیره نشاط و اراده ملی را در جامعه تقویت کنیم و بدینگونه شادی را به همه قشرها ببخشیم. (2495613) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۵:۱۱:۲۲
شما دقيقا كجا زندگي مي كني؟ تقريبا همه كشورهاي اروپايي براي روز هاي خاص كارناوال را ميندازن. بعيد مي دونم خارج بوده باشي ولي حداقل اينترنت كه داري يه جستجو كن ببين چه خبره. مردم خر نيستن، عالي جناب. (2496436) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۸:۱۶:۳۹
شما احیانا اوایل ماه نوامبر (هالوین) و کریسمس هم در اروپا ! بودی یا اون موقع میومدی ایران ؟ (2496754) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۱:۱۹:۵۰
کسی نگفت خارج از کشور را مدل قرار دهیم! (که البته درمورد کارناوال های شادی در کشورهای دیگر، شما قطعا اشتباه می کنید).
سخن این است که ما در تاریخ ایرانی جشن ها و شادروزهای بسیار داشتیم (داشتیم!) که امروز از آنها بی بهره ایم، اگرچه هیچ تهاجم فرهنگی نتوانسته آنها را از ریشه مردم بگیرد.
از نظر زیبایی شناختی، فرهنگ ایرانیان پر از رنگ ها و طعم ها و موسیقی ها و رقص ها و بهانه ها برای شاد بودن است.
اساسا نگاه ما به رخدادهای تاریخی مان هم همواره شکوهمند و مفتخرانه بوده و از جانب ضعف به آن ننگریسته ایم و المان های ضعف و غم برای ما تعریف نشده است.
بواسطه حکومت عوامل بیگانه، طی چند قرن اخیر و در یک فرآیند فرسایشی، روح ایرانیان به اندوه آلوده شده است. (2497341) (alef-10)
 
رجبعلی
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۹:۰۷:۲۶
عالیه موافقم (2497572) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۹:۴۵:۵۶
آقای محترم اگه از اروپا وکانادا زندگی کردن ناراحتی خوب پوشوبیا ایران زندگی کن ببینم میتونی تو این محیط دپرس سرکنی یا نه؟ (2497628) (alef-10)
 
سید هادی مومن
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۱۵:۱۷:۳۰
خدا وکیلی خودت هم نفهمیدی چی گفتی برادر اگر اونور زندگی کردی وقتی می گی جشن مهرگان و سده و ... رو تقویت کنیم پس اینور رو درک نکردی . بعد کارناوال شادی ندیدی ؟ جل الخالق .
جنس مشکلات چه ربطی به این قضیه داره عزیز من . جامعه شاد جامعه ای نیست که مردم از همه نظر در رفاه باشن مهم روحیه جامعه اس که شاد باشه امید به حل شدن مشکل باشه جایی برای یک ساعت در آرامش بودن باشه هوایی برای نفس کشیدن باشه جایی برای فریاد زدن و خالی کردن اعصاب باشه
و شما عزیز مسلما از کارمندان سفارت بودی که انگار در چهارچوب سفارت حبس بودی که چیزی ندیدی (2498404) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۳:۰۱:۴۶
بله اجازه کارناوال شادی ندارید اما کسی هم مجبورتون نکرده آهنگ غمناک گوش کنید. عادت کردید همه چی زندگیتون رو بندازید گردن حکومت. خیالتون راحت به حکومت که آسیبی نمیرسه خودتون آسیب میبینید از این خمودگی و یاس (2496013) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۱۰:۲۵:۵۵
مسئولین هم مثل شما فکر میکنند پس از تجمع مردم هم نترسید (2497728) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۱۵:۵۱:۵۱
شما به این فکر کردی که چرا جوانان آهنگ های غمناک گوش میکنند؟
لطفا ی کم فکر کن! (2498475) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۴:۵۱:۰۸
احسنت ، دقیقا همینطوره (2496395) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۰۳:۳۵
اشاره کفایت نمی کند درباره وایبر و واتساپ و ... (2495157) (alef-10)
 
سجاد
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۰۴:۱۳
من مرنضی پاشایی رو نمی شناختم. ولی بعد از مرگش تا جایی که تحقیق کردم حتی بین خواننده های پاپ نسل جدید هم ، درجه یک حساب نمی شد و کلا سه تا آلبوم تولید کرده. فوت یک جوان در سی سالگی و به خاطر سرطان واقعا دردناکه و بنده هم به بازماندگان و طرفدارانش تسلیت میگم ولی به هر شکلی به قضیه نگاه کنیم این حجم از واکنش جامعه برای فوت ایشون طبیعی نیست و قبل از فوتش هم اینقدر طرفدار نداشت. به هر حال اینکه ما ملت جوگیری هستیم درش شکی نیست. البته این نظر بنده است لطفا زیر این کامنت توهین نکنید. (2495158) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۰:۳۹:۴۴
با ابرازهمدردی با بازماندگان و طرفدارانش ، این نکتۀ درستیست و این حجم از واکنش جامعه برای فوت آن روانشاد آنچنان غیرطبیعی بود که حتی آثار غافلگیری درعناصر تصمیم گیرنده بخوبی آشکار و مشهود بود و از جمله بر روی تابوتی که حتی درمراسم تشییع شهدا هم دیده نمیشه (و اصولا قابل استفاده برای دفن پیروان مسیحیت است) ، پرچم جمهوری اسلامی که نمادی از شهادت یک رزمنده در عملیات ویژه میباشد بر روی آن تابوت غیر مرسوم کشیده شده بود!!!!؛ (2495521) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۳۴:۲۹
lمرحوم پاشایی هم یک ایرانی و مسلمان بودند . شما که توقع ندارید پرچم فلسطین روی تابوتش بکشند! (2495663) (alef-10)
 
نازپرور
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۴:۳۱:۲۲
آقایان سجاد و آریا اینها رفتار غیر طبیعی بقول شما پیام دارد و فابل تأمل است
وقتی بنده خدایی می گوید مردم عقل اجتماعی ندارند باید منتظر پاسخ از نوع منفی باشیم و حاکمیت چه سیاسیون و چه فرهنگیون و چه اقتصادیون باید از این حرکت درس به گیرند که چرا و برای چه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ لابد بقول ؟؟؟ دست ف ؟؟؟ در کار بوده (2496343) (alef-10)
 
مجتبی
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۵:۲۸:۴۲
در روستای ما اگر نوجوان یاجوانی درهر نوع حادثه ویا مرضی فوت کند همه جمعیت آبادیحدود سه هزار نفر در مراسم تشییع تدفین ترحیم میت شرکت میکنند یککم عقلانی باشید و درد مرصتان به گردن این خدا بیامرز نیندازید یقین داسته باشید فردایی نوبت من وشماست (2496476) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۳:۳۷:۱۹
یک کلام : مسئولین برنامه ریز ما فرزند زمان خویشتن نیستند !! آنها با اجبار واصرار وابزار زور آنچه خود می پسندند را بر این نسل تحمیل می کنند واجازه کمترین اظهار نظر یا دگر اندیشی را به جوانان نمی دهند ! این مردم و این جوانان که اگر در هزار قلعه تو در تو قرارشان دهی عاقبت راهی برای ارتباط با جهان خارج پیدا می کنند اختیارشان در دست کسانیست که با آنها ونیازهای آنها سالیان سال فاصله دارند . کسانی که با قدرت تمام وبدون کمترین انعطاف برای این نسل تصمیم می گیرند وبه اجرا می گذارند !!! ونه تنها اجازه کمترین اعتراضی به آنها نمی دهند بلکه با کمترین مخالفت سیلی انحرافی بودن وفتنه گر بودن وبی دینی وعامل بیگانه بودن را بر آنها می نوازند !!!! جوانان امروز مانند فنری هستند که به زور در یک فضای بسته با فشار تمام نگهداری شده اند ! اشک بر پاشایی اشک بر روزگار سخت جوانی بود! اشک بر آرزوهای بر باد رفته دهه شصتی ها بود ! اشک بر آینده مبهم وپر از نگرانی بود ! اشک بر نا دیده وبی ارزش شمرده شدن بود ! اشک بر ... !! این اشک دیر یا زود ریخته می شد وباز هم خواهد ریخت . فقط سعادت پاشایی در این بود که از دل جوانان نسل خود می سرود و چشم بر آنها نبسته بود ونجوایش را صادقانه نزد خدا برد این بود که صدایش به عرش رفت واشک شد وبر زمین ریخت !! (2496169) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۷:۳۴:۰۶
به نظرم تحليل شما بسيار سنجيده وقابل تامل ومنصفانه بود بايد گفت از نويسنده متن اصلي بسيار دقيقتر مسائل را ديديد ولي متاسفانه گوش شنوايي نيست ،در كشورهاي مترقي اينگونه اتفاقات را مراكز تحقيقاتي ودانشگاهي واتاقهاي فكر دولتها به دقت بررسي وعلت ومعلول ها را به روشني استخراج واز بيان ان هم واهمه اي ندارند ،متاسفانه در كشور ما توهم سابقه اي ديرينه وتاريخي دارد وحداقل از ابتداي قاجار به اين طرف توهم 50 درصد تصميمات حاكميتي مارا تشكيل داده وچنان تحت الشعاع قرار گرفته اندكه فقط خود به انچه كه ميبافند معتقد ميشوند ودر همان حال مردم به خوبي تشخيص داده اند دوران پهلوي بهترين مثال است وانگار اين دور تسلسل باطل در دايره حاكميتي اين كشور راه گريزي جز محيط داخلي دايره ندارد ومنفذي براي بيرون امدن از اين توهمات نيز وجود ندارد (2497454) (alef-10)
 
امید
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۷:۵۳:۲۵
احسنت. واقعیت قضیه همین است.بگذریم از کسانی که خود را به نفهمی زده اندو هرگز پذیرش واقعیت جامعه را به صلاح خود نمی بینند. (2497469) (alef-10)
 
صبا
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۸:۲۰:۴۸
دوست عزیز تا حالا به این فکر کردین علت این جو گیریها چیست ؟ایا این مسایل حاوی هیچ پیامی برای دولت مردای ما نیست؟ایا حکایت از افسرده بودن جوانان این مملکت نداره خواهشا واقع بین باشید. (2496760) (alef-10)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۲۲:۱۱:۲۹
این حرف شما کاملا درسته...در روز شاید ده ها جووون حتی سن پایین تر از مرحوم پاشایی به خاطر سرطان جووون میدن اما کی میفهمه...یهو ملت جو گرفتن و اونقدر بزرگش کردن که انگار چی شده...بابا دوست من اصلا نمی دونست این آقا خواننده بوده رفت واسه مراسمش////چرا ؟؟؟چون با دوست دخملش قرار داشت...متاسفم واسه جامعه (2497123) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۰۵:۱۰
عزیزم اون فیلم که گفتی ارتباطی به لحظه جان دادن نداشت! درد می کشید که بعدش بهش دارو تزریق کردن تا بخوابه.
روز آخر وسایلی بهش متصل بود که در این تصاویر دیده نمی شه! (2495159) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۱۱:۴۰
جناب آقای دلواپس؟ شما اشاره کردید که جوانان ایران موسیقی غمگین دوست دارند که البته کاملا نظرتان صائب است اما به جای آن که در خصوص این حزن اندیشی جوان ایرانی هشدار دهید, هشدار وایبری دادید؟؟؟؟؟ دلواپس دلواپس شمایانیم؟؟؟ (2495162) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۲۳:۳۳
پاسخی لجوجانه و بی منطق دادی. تو هم تحلیل کن و دلیل بیار. (2495620) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۸:۰۰:۱۳
چون با شما موافق نيست لجوجانه است؟ (2496729) (alef-10)
 
کیارش
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۱۲:۱۹
اول برای افراط احساسات: به هر حال نمیشه یه جا صداوسیما بر طبل احساسات بکوبه جایی دیگه افراط احساسات بشه بد.

دوم برای افسردگی ها: دیگه این خیلی پرورویه حرفی ندارم.

سوم برای رسانه ها: دقیقا وظیفه رسانه همینه که واقعیات جامعه رو منعکس کنه نه اینکه زور بزنه اون چیزی که دلش میخواد رو نمایش بده.

چهارم برای دستگاه امنیتی و انتظامی کشور: تلگرام چیست؟ (2495164) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۲۴:۱۹
خودت هم فهمیدی چی نوشتی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2495623) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۸:۰۱:۲۱
من يكي كه فهميدم چون گفت (2496734) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۱۲:۳۷
مرتضی پاشایی دوست داشتنی بود؛ اما ما هم مردم فوق العاده جوگیری هستیم!

. (2495165) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۰۶:۴۹
چرا كنترل احساساتمون هميشه با ريختن توي خيابوناس؟


علاوه بر اين جوگيري ، بيكاري عده يي رو هم اضافه كنيد ، تو عكس ها دقت كنيد ، ببينيد چند نفر در بهشت زهرا دارند با گوشي فيلم ميگيرند ؟ خنده دار نيست ؟ شايد هم غم انگيزه اين كارها ! (2495570) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۳:۳۸:۵۵
جوانان امروز مانند فنری هستند که به زور در یک فضای بسته با فشار تمام نگهداری شده اند ! اشک بر پاشایی اشک بر روزگار سخت جوانی بود! اشک بر آرزوهای بر باد رفته دهه شصتی ها بود ! اشک بر آینده مبهم وپر از نگرانی بود ! اشک بر نا دیده وبی ارزش شمرده شدن بود ! اشک بر ... !! این اشک دیر یا زود ریخته می شد وباز هم خواهد ریخت . فقط سعادت پاشایی در این بود که از دل جوانان نسل خود می سرود و چشم بر آنها نبسته بود ونجوایش را صادقانه نزد خدا برد این بود که صدایش به عرش رفت واشک شد وبر زمین ریخت !! (2496176) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۷:۲۰:۲۲
والا ما که جز خنده و شادی چیزی ندیدم و اشکی ندیدیم که برای اون مرحوم ریخته بشه... بیشتر جک درست کردن و خندیدن بودن توی تجمعات سوگواریش... (2496672) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۱۴:۰۴
صرفن غلط است باید می نوشتی صرفاً. در ضمن عزت و ذلت دست خداست. (2495166) (alef-13)
 
سمیه
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۱۴:۲۳
واقعا تحلیل درستی بود و چراهایی که باید جواب داده بشه. (2495167) (alef-13)
 
دلسوز
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۱۵:۴۳
با سلام ای انکه توصیه به سلب ازادی فیلتر کردن وغیره میکنی میدانی این ازدهام وبه قول شما افراط نتیجه همین سلب ازادیهای اجتماعی ایست؟ متاسفانه تصمیم گیرها بیشتر افرادی شبیه شما هستند. بر فرض مهال شما موفق شوید برای مدتی این اعمال ناشایست را انجام دهید با اینهمه پتانسیل فشرده جوانان واندوه خانمانسوز انان چه میکنید . /اینهمه جنگ و جدل حاصل کوته نظری است/ (2495169) (alef-13)
 
امین الله
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۲۴:۳۸
چشم ها را باید شست/ جور دیگر باید دید (2495180) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۲۵:۴۷
اول فكر نمي كنم نوع ابراز احساسات مردم به شما ربط داشته باشد يا فكر نمي كنم جايي در قانون نوشته شده باشد كه شما مسئول تعيين نوع ابراز احساسات هستيد .

دوم بازهم اينكه مردم آهنگ غمگين گوش مي كنند يا شاد به شما ربط ندارد ، آنچه به شما ربط دارد حل دلايل اين غمگيني است كه مهمترين دلايل آن شامل بيكاري ، تورم ، گراني و عدم توانايي مالي براي تفريح سالم ، ازدواج و داشتن زندگي آسوده است .

سوم اينكه رسانه هاي رسمي بر آتش اين هيجان ندميدند بلكه خاضر نشدند آنچه خود نمي پسندند اما مردم مي پسندند را نمايش داده و به آن احترام بگذارند ، اين خوانندگان از نظر مراجع رسمي حتي ارزش گرفتن مجوز هم ندارند اما از نطر مردم افراد به شدت محبوبي هستند و اين منحصر به آن مرحوم هم نبوده و شامل ديگر خوانندگان پاپ هم مي شود.

درباره نكته چهارم همين بس كه نظر شما نشان از بي اعتمادي به ملتي است كه خود صاحب اين انقلاب هستند و حرف در این باره بسیار است اما همین اشاره کفایت می کند. (2495182) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۳:۱۵:۴۳
احسنت.. (2496072) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۳:۵۳:۵۵
از گریه بر حسین ع آموخته ایم هرکجا حقی مظلوم ماند بر او بگرییم آن قدر بگرییم که خواب زدگان بیدار گردند ! ! (2496231) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۸:۲۴:۵۸
اضافه کن به این موارد داستن مرگ مایکل جکسون رو که بدرقه میلیونی با پخش از بیش از 300 شبکه.... تازه ما ایرانی هستیم و احساساتی پس اتفاق عجیبی نبوده. (2496774) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۲۷:۲۸
شما حالا خودتان را ناراحت نکنید که مردم به فرموده و سفارش شما عمل نکرده و از عمق دلشان از این ضایعه متاسف شده اند. روی چشم دفعه بعد اول از حضرتعالی می پرسیم آیا باید از درگذشت یک هنرمند آزرده شویم یا نه. تبعا اگر شما اجازه نفرمایید ما کی باشیم که اظهار ناراحتی کنیم.
این قسمت فیلتر رو هم که دیگه خیلی خوب اومدی. خدا به شما صبر دهد که با بزرگواری این گونه حرکات مردم را مجبورید تحمل کنید. از همه سوگواران درگذشت این مرحوم از جنابعالی عذر می خواهم. (2495185) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۲۹:۲۳
آقایان در کشور حاضرند برای حل مسائل بغرنج و عدیده داخلی‌ و خارجی‌ که مثل یک کلاف سر در گم در همه زمینه‌ها به هم تنیده و سالها تلنبار شده همه رهها و سناریوها را حتی بدترین آنها که جنگ مستقیم است را برن، ولی‌ یک راه که آنهم اعتماد به مردم و اجازه تغییر و تحوّل تدریجی‌ و مثبت مانند چین است را هرگز حاضر به امتحان نیستند نکند دیوار بلند انحصار آنها به نفع ملت و حتی خود آنها ترک بردارد یا کوتاه شود، شاید به خاطر اینکه عقل اجتماعی مردم ایران را کافی‌ نمیدانند، فقط ۳۶ سال پیش عقل اجتماعی درستی داشتن... این است که هر روز دریغ از دیروز و این خواهد بود که روزی از این جمود و انکار معضلات و حقائقٔ دست بٔر خواهند دست که قطعاً دیگر خیلی‌ دیر شده . (2495341) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۳۷:۲۱
نویسنده خط داده شبکه های اجتماعی شوند
ایشان مخالف ارتباط مردم با یکدیگرند (2495359) (alef-10)
 
میرسین موسوی
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۴۴:۲۰
دست عزیز شما و نویسنده هردو به یک موضوع اشاره کرده اید با دو سبک اما مسئولین باید از مرگ اون خدا بیامرز درس بگیرند و به واقعیت موجود در جامعه احترام بگذارند و برای مشکل موجود در جامعه قکری بیاندیشند خلاصه مرحوم پاشادیی از نسل ده شصتیها بود ده شصتیها هم نسل سوخته جامعه هستند اکثر بیکارند اکثرا ازدواج نکرده اند اکثرا در حسرت یک زندگی بخور و نمیر بسر می برند و آین رفتار نشان از خطری بالقوه میدهد که باید برایش چاره ای اندیشبد خلاص شکمی که گرسنه باشد هیچ امر و نهی بر نمی دارد اگه هم بر دارد عکسش عمل می کند بی توجهی به بیکاری و شتغال جوانان مثل خودت را بخواب گرفتن است ««« کبک سرش را زیر برف میکنه که صیاد را نینه غافل از این صیاد منظر چنی فرصتی است از ما گفتن از مسئولین نشنیدن حالا آقایان هی بر سر یک وزیر به به پرند (2495382) (alef-10)
 
sam
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۲۱:۵۵:۱۹
با سلام

دوست عزیز، آیا فقط دهه شصتی ها در این مملکت مشکل دارند و بقیه در بهشت برین به سر می برند؟ متولدین دهه 20 ،30، 40، 50، 70 و 80 هیچ مشکلی ندارند و فقط شما دهه شصتی مشکل دارید؟ واقعیت است که ما نسل بسیار مفت خور، ترسو و بی اراده و تن پروری هستیم و می خواهیم که از آسانترین راهها همه چیز را در زندگی بدست بیاوریم و از آنجایی که در زندگی واقعی باید تلاش کرد و زحمت کشید و مرارت را تحمل کرد و بعد به موفقیت رسید شیوه رندانه ما هم جواب نمی دهد و به همین خاطر افسرده می شویم. زندگی بچه بازی نیست، همه چیز حساب و کتاب دارد! (2497104) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۱۰:۳۵:۰۹
sam عزیز دل برادر عصبانی نشو همه مشکل دارند ولی دهه شصتی در زمان اوج زاد و ولد متولد شدن و هیچکس به فکر آینده اشان هم نبود در اج 58 سال دفاع متولدشدند الاً 80% بیکارند ازدواج نکرده اند عمرشان دارد فنا میشود شما ایجاد شغل برایشان بکن تا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ یقینناً پشتت گرمه ، کیفت کوکه ، و ....... (2497747) (alef-10)
 
sam
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۲۳:۴۲:۲۰
با سلام

برادر محترم ،من در زندگی با سختیهای زیادی مواجه بوده ام ولی هرگز سعی نکرده ام که خودم را فریب بدهم و تمامی مشکلات را گردن دیگران بیاندازم. نه پشتم گرم است و نه کیفم کوک است! بلکه پس از سالها زندگی به این نتیجه رسیده ام که ریشه مشکلاتم در بی فکری ها، لجبازی ها ، بی برنامه گی ها و تنبلی های خودم می باشد.به نظر من، ملتی که تمام مشکلاتش را گردن حکومت و یا دولتمردانش می اندازد ملت بدبخت و ضعیفی است و اصلا هم لایق احترام نیست. اینکه تمام مسائل را گردن دولت هایمان بیاندازیم ذلیلانه ترین و نفرت انگیزترین نوع تفکر است! (2500583) (alef-13)
 
عزتی
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۴۸:۴۳
آقای مهدیان
من از شما سوال می کنم.مرتضی پاشایی چه کرد که خدا بزرگش کرد که جمعیت فراوانی برای تشییع او آمدند؟ (2495396) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۴۹:۰۷
فکرکنم ازطرف خدا حرف نزنیم بهترباشه ! (2495729) (alef-10)
 
ندا
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۵۲:۴۳
مردم برای پاشایی نیامدند که اگر اینگونه بود موبایل به دست و در حال عکسبرداری وبا کف و سوت نمی امدند . شبکه های اجتماعی و ماهواره مردم را ترغیب کرد به آمدن (2495749) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۵:۳۵:۱۳
شبكه ي اجتماعي يك آدم نيست بلكه يك شبكه است. چيزي كه تو شبكه هاي اجتماعي مياد منعكس كننده ي عقيده و نظرات مردم جامعه هست كه حق نظر دادن تو جاهاي ديگه رو ندارن. چيزي كه تو شبكه اجتماعي مياد اگه مطابق ميل مردم نباشه اين همه دست به دست نمي شه. حالا اين كه خيلي از مطالبي كه تو اين شبكه ها بزرگ مي شن مطالب زرد و به درد نخورن به خاطر فقر فرهنگي مردم جامعه هست كه نظام دوست داره به جاي حل كردن اون روش سرپوش بذاره. لب كلام اين كه فرهنگ و حرف دل مردم رو ( چه درست و چه غلط ) تو كشور هايي مثل ايران از رو شبكه هاي اجتماعي خيلي راحت تر ميشه فهميد تا تلويزيون (2496494) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۴:۵۳:۲۷
با خود وخدا صادق بود ! (2496398) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۳:۱۶:۳۲
دمت گرم.. (2496080) (alef-10)
 
میلاد جمیدی
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۲۸:۴۱
هر کی این مطلب را نوشته حرف دل من را زده. به نظرم عالی نوشته. ممنون (2495190) (alef-13)
 
444444
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۲:۰۲:۴۲
از تعداد مثبتهای کامنت تو کاملا مشخصه که عالی نوشته!!!!!! (2495787) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۲۹:۴۲
این قضیه ثابت کرد قشر روشنفکر و قشر ارزشی با وجود تفاوتهاشون در یک چیز مشترک هستند! هیچکدومشون درک درستی از مردم ایران ندارن و توانایی پیش بینی مردم ایران رو ندارن! (2495193) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۳۰:۳۳
این نگرانی رو کی بوجود آورده (2495195) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۳۱:۲۵
اولا مگه شما شادي كردن را به جوانان ياد داده ايد يا اصولا اجازه آن را به جوانان ميدهيد كه حالا از اين سوگواري متعجب شده ايد . وقتي 4 تا جوان را به جرم ساختن يك كليپ دستگير ميكنيد و هزارتا انگ به اونها ميچسبانيد نتيجه اش ميشود همين مسئله يعني وقتي جوانان براي شادي كردن اجازه گردهمايي نداشته باشند راهي را مي روند كه در ايران برايشان مشكلي درست نمي كند يعني عزاداري دسته جمعي
در آخر خواهشا آقاي مهديان به جاي اينكه به نيروهاي امنيتي و اطلاعاتي اشاره بزني براي فيلتر بشين به دوستانت راه حل منطقي بده (2495196) (alef-13)
 
محمد زر
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۳۲:۱۰
مي فرماييد دستگاه امنيتي بسيج سوگواري را چكار كند ؟به هم بزند؟! يا در كنار مردم باشد؟ كه بود.پاشايي رسانه اي نبود ولي در قلب ملت كه بود.واين ارادت وتجمع يعني عشق وقدر شناسي از هنر. چرا حاشيه سازي مي كنيد.اين همه موضوع واسه نوشتن فقط كافي نگاه كني.جوانان را با غم دلشان رها كنيد. (2495197) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۳۲:۵۱
عشق و قدرشناسی از هنر؟
هنر را محمدرضا لطفیها نگه داشته اند. قدرش را خوب دانستیم و می دانیم!!!... (2495349) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۴۵:۰۳
اگرآقای پاشایی اینقدرکه شما میگین درقلب مردم بود چرا پس کنسرتاش قبل ازفوتشون انقدرشلوغ وپرطرفدارنبود ?!
مرده پرستی هم حدواندازه داره .
اگر همین جمعیت یه روز میرفتن پشت دربیمارستان وباهمین شعرخوندناشون به ایشون روحیه میدادن ، بنده خدا تاحالا سرطانم پشت سرگذاشته بود و صحیح وسالم کنسرت اجرا میکرد نه اینکه حالا .. (2495709) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۷:۱۹:۵۳
شما نمی دونی سرطان چیه ؟! (2496671) (alef-10)
 
محمد زر
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۸:۰۷:۲۴
قضاوت بين نظر خودم وشما رو به خوانندگان ومثبت هاي داده شده واگذاز مي كنم .درود بر پاشايي (2497491) (alef-10)
 
vahid
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۲۰:۵۵:۵۷
دوست عزیز فروش اینترنتی کنسرت های مرتضی پاشایی در کمتر دو ساعت به اتمام میرسید.این اتفاق در شهرستان ها هم افتاد.موج خروشان طرفداران جوان پاشایی در یک سال اخیر به شدت وبه طور عجیبی رو به افزایش گذاشت.نمیخوام دلیل براش بنویسم.فقط لطفا در مورد کنسرت هاش دروغ ننویسید. (2503571) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۳۴:۱۶
لابد امثال شما نویسنده محترم فضاهای شادی برای مردم ایجادکرده اید! ودیگراینکه صدای مرحوم پاشایی فوق العاده بودوتمام آهنگهای ایشان چه شاد وچه غمگین دردل من وبهتربگویم هر شنونده با احساسی می نشست ونظرشما صرفا" برای خودتان محترم بوده وقابل عمومیت بخشیدن به سایرین نیست.لطفا" توجه بفرمایید. (2495199) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۳۴:۳۶
در كل موافقم.

درضمن مردم جو گير اگر خيلي دلسوز هستند مراكز كمك به افراد سرطاني بخصوص كودكان سرطاني كه خوشبختانه هنوز زنده هستند وجود دارد. لطفا به اندازه همان پولي كه صرف رفتن به اين همايش! كردند (منظورم همان كرايه تاكسي يا پول بنزين است) به اين مراكز كمك كنند. هرچند هيچ چيز جاي اطلاع رساني با فيلمبرداري از طريق موبايل را نميگيرد بخصوص اگر هزينه اي هرچند در حد كرايه تاكسي داشته باشد!!!!!

روحش شاد و يادش گرامي (2495200) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۳:۵۶:۴۸
تو از کجا میدونی به اندازه خودشون در این زمینه ها کمک نمیکنند؟ (2496236) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۸:۴۷:۳۵
تو ميدوني كه ميكنند؟ (2497539) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۵:۲۲:۱۰
من جای شما بودم به آقایان دلواپس پیشنهاد می‌کردم بودجه‌های کلانی را که صرف کمک به کشور‌های دیگر میکنند یا برای تاره امر به معروف میدهند یا صرف صدا و سیما با آن برنامه‌های ضدّ مردمی میشود(بسیاری دیگر هم هست ولی‌ اگر لیست کنم الف سانسور می‌کند) به کودکان سرطانی کمک شود (2496460) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۸:۴۹:۳۴
اگر آقايان دلواپس هم در اين جمع مشغول عكسبرداري و فيلمبرداري بوده باشند پيشنهاد من شامل حال آنها هم ميشود. چه خوب است ياد بگيريم مسايل را با هم قاطي نكنيم. (2497545) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۸:۵۲:۴۲
شما براي پيشنهاد دادن نياز نيست جاي كسي باشيد. در جايگاه خودتان هم ميتوانيد پيشنهاد بدهيد. (2497550) (alef-10)
 
میلاد حمیدی
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۳۵:۴۶
من تا 90 درصد فکر میکنم اینکار یک حرکت نمادین و حاوی پیام خاصی به جامعه و حاکمیت بوده و 10 درصد هم قضیه هنرمندان و علاقه جوانان به اونها (2495206) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۲:۱۱:۰۸
یعنی جوان مردم اومده بودمراسم تشییع تا یه حرکت نمادین ازیه چیزخاص یا یه پیام به حاکمیت بده ؟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!یعنی شرکت درمراسم تشییع بیشترسیاسی واعتراضی بوده ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
شماکه بدترازنویسنده مطلب هستی ! خسته نباشین کلا بااین نظرتون ! واقعا فکرکردی اینو گفتی ! (2495826) (alef-10)
 
مریم
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۴:۱۰:۵۳
دقیقا همینه (2496289) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۳۷:۲۱
به آقای نویسنده باید یادآور شد که هر اجتماع مردمی برای نظام خطرناک نیست و نوشته شما پایه های نظام مقدس رو اونقدر متزلزل نشون داده که باید روی نظام دوستی شما شک کرد همچنین همین مردمی که برای مرحوم پاشایی اومدن خالق ۲۲ بهمن ها و نهم دی بودن نگاه امنیتی داشتن به هر موضوع اجتماعی برای نظام مردمی نگاه درستی نیست (2495211) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۳۹:۰۹
آقای نویسنده برای افکارتون متاسفم (2495213) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۴۰:۱۱
جوانان این کشور افسرده اند افسرده مرتضی پاشایی خدابیامرز بهانه‌ای شد که این افسردگی در بین جوانان دیده شود علت افسردگی اینقدر واضح است که ظاهرا فقط کسانی که کاری ازشون ساخته هست نمیبیننش (2495218) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۴۲:۲۷
همیشه یه مخالف تندرو برای خواسته مردم و اقدامات مردم هست (2495225) (alef-13)
 
رسول
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۴۶:۲۵
شما نگران کارکرد شبکه های اجتماعی نباشد مسئولین نظام اگر در راستای حق حرکت کنند و چشم به شهرت و پست و مقام نداشته باشند مردم خوب میدانند چگونه از آنها تمجید کنند شما فکر نکنید شخصی مثل سردار قاسم سلیمانی محبوبیتی کمتر از پاشایی در نزد مردم دارد دلیلش هم واضح است افرادی هم هستند که دارند تلاش میکنند برا مردم تعیین و تکلیف کنند آنها هم از نظر مردم پنهان نیستن و زمان فوتشان هم برا هر کس کار کردند منتظر همان کس هم باشند تا ارج نهد کارشان را !!!! (2495235) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۴۷:۲۸
آقاجان! همه را نوشتی و محبوبیت را ننوشتی. مردم صداش را دوست داشتند. هر چی که می‌خواند... افسرده یا پریشان... به دل ما نشسته بود. هیمن بود... حالا شما به ما بگو مردم جوزده و افراطی. (2495238) (alef-13)
 
یک شهروند ایرانی
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۴۷:۵۸
روح همه رفتگان شاد و فاتحه ای نثار همه.
نکته ای که بنده می خواهم بگویم در مورد افراط و تفریط ایرانی هاست.حضرت علی می فرماید جاهل یا تند میرود یا کند .از خوردن و پوشیدن و مراسم عروسی و عزا و سبک زندگی و مصرف انرژی و آب و حجاب و استفاده از لوازم آرایشی و جراحی زیبایی و سزارین گرفته تا بزرگ و بت کردن بعضی خواننده و فوتبالیست و بازیگر سینما. چه خوب است همان جوانان عزیزی که برای خواننده پاپ جمع می شوند برای فوت مادر محترم شهید بزرگوار عارف وارسته عباس بابایی هم جمع شوند. آنچه مورد رضای خداوند متعال است انجام شود که آن چیزی جز عبودیت نیست مواظب باشیم دنیا گذراست. از مسجد و محراب فاصله نگیریم موسیقی هم گوش کنیم اما حساب شده نه هر مسیقی . (2495242) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۴۰:۱۷
شما برای مردم تعیین تکلیف نکن شهروند ایرانی
مردم عقل دارن شعور دارن و خوب می دونن که سر تشییع جنازه کی برن یا نرن
و همون اندازه که برای خوانندگان و ... احترام قایلن برای شهدا و خانوادشون هم قایلن ولی امثال شما دوست دارین که مردم رو 2 دسته نشون بدین
و در ضمن موسیقی مرحوم پاشایی عزیز هر موسیقی نیست (2495690) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۱۰:۴۰:۲۱
شهروند ایرانی شما غصه نخور در تشیع جنازه مادر شهید بزگوار هم شرکت کردند اما خودمان را بخواب نزنیم این پیام داشت اگه شماها و مسئولینتان درک اجتماعی داشته باشند (2497757) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۵۰:۱۰
جمع کن آقا تا یه حرکتی میشه سریع امنیتیش میکنید و وامصیبتا سر میدید (2495244) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۵۸:۰۴
خوب علتش این است که مسیری که تا امروز رفتند شاید در منطقه برایشان امنیت ایجاد کرده باشه، ولی در خانه باعث شده است امنیتشان به بندی وصل باشد! (2495776) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۵۱:۵۷
60% مطالب خوب بود ولی اینکه بخوای با نظرات شخصیت باعث بشی که بیان شبکه های اجتماعی رو فیلتر کنند کار اشتباهی میکنی، بهتر نیست خودشون رو اصلاح کنند تا ما خبر و از خودشون بشنویم تا شبکه های اجتماعی
خواهشا با اظهار نظر های شخصی جو آرام گرفته تو این نسایل در کشور رو خراب نکن (2495248) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۵۲:۴۲
چقدر وقیحانه در مورد احساست مردم صحبت میکنه و به شعور مردم توهین میکنند
همین انقلابی که میفرمایید عالیجنابان از احساسات ملی و مذهبی مردم برای پیروز شدن استفاده کردن و نشستند بر اریکه قدرت و حالا اصلا میزان رای ملت نیست، مردم عقل اجتماعی ندارن و............ (2495249) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۵۳:۴۱
در عجبم که احساسات و گریه های مردم اگر در جهت اهداف گروه های خاص باشد مقدس و روحانی است ولی وقتی مردم بدون دعوت و تبلیغ برای خودشان سوگواری می کنند از نظر افراطیون مردود است. واقعیت آن است که هر کدام از ما مرتضی پاشایی هستیم و سرنوشت وی برای همه ما به گونه ای رقم خواهد خورد. این جمعیت نمونه ای بود از عزاداری برای خودمان قبل از مردن! (2495251) (alef-13)
 
سی و هشت ساله
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۲۰:۴۳:۲۵
درود بر تو حرف دل منو زدی

ضمنا من خودم هم به جز تیتراژی که از سیما پخش شد که خیلی عالی بود و خوشم اومده بود آهنگهای دیگشو نشنیده بودم ولی چون تصاویر اون مرحوم و مدتها بود به طور تصاذفی تو اینترنت دیده بودم بعد از شنیدن خبر فوتش خیلی دوست داشتم تو مراسمش شرکت کنم ولی متاسفانه بخاطر کارم نتونستم روحش شاد

مسئولین ما سی سال از میانگین سن مردم پیرترن و یه طور دیگه فکر میکنن باعث تاسف (2496981) (alef-10)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۵۴:۳۱
1-تا جایی که یادم می آد تو این مملکت همه مروج فرهنگ عذاداری و غم و اندوه بودند و هستند حالا چی شده شما نگران افسردگی مردم شدی؟

فقط عذاداریهایی که شما صلاح می دونید مجازه؟

اگر نگرانیتون از افسردگی در سطح جامعه واقعیه، لازمه که یک تغییر اساسی در فرهنگ و نگرش "همه اقشار" جامعه داده بشه.

2-رسانه وظیفه اصلیش اطلاع رسانیه- یکبار هم که به وظیفه اش عمل کرده سرزنش می کنید؟ یعنی همیشه باید با تهمت و دروغ کنترل افکار و رفتار مردم را بدست بگیره که شما راضی باشی؟

3- جالبه که تحمل جاری بودن اطلاعات و ابراز احساسات قلبی مردم را ندارید. بفرمایید کلا" سیستم پیامک، یا اصلا" کلا" شبکه موبایل را هم قطع کنند که دیگه راهی برای اطلاع رسانی نباشه و شما راضی باشید. (2495255) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۵۵:۰۰
شما از همه چیز نگران مسائل امنیتی اش بشید !!! (2495260) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۵:۲۸:۴۰
از مردم می‌ترسند. هیچ اجتمأعی جز آنچه که خودشان میخواهند را برنمی تابند (2496474) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۸:۵۶:۴۴
اما یک نکته مثبت هم هست که نگارنده به ان توجهی نکرده:
اقبال مردم به مرحوم پاشایی نشان دهنده تاثییر گذاری سیستم فرهنگی کشور حداقل در حوزه موسیقی بر شهروندان کشور میباشد که این خود نقطه اتکایی در مقابل غرب و ناتوی فرهنگی میباشد.
فراموش نکنیم که در یک دهه کذشته توسط غول رسانه ای غرب به تعداد ثانیه های یک قرن خواننده فارسی زبان معرفی شده ولی مردم به مرحوم پاشایی که در کشور متولد شده رشد کرده و موسیقی کار میکرده اقبال نشان دادند.
و من الله توفیق (2495264) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۰۱:۵۷
این نکات را در خیلی از مسایل سیاسی و مذهبی میتوان دید ولی کسی جرات مطرح کردن آنها را ندارد (2495273) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۰۴:۰۴
نکته ی پنجم
نظرسنجی ها درست بود که مردم ایران از غمگین ترین کشورها هستند چون خواننده ی غمگین و آهنگ غمگین می شود خواننده ی محبوب.
نکته ششم
در هر صورت هر وقت هر جا شلوغ میشود، یک عده از مردم دوست دارند قاطی شلوغی بشن چون تفریحی وجود نداره در ایران
نکته هفتم
این خواننده فقط 200 و خورده ای هزار نفر لایک داره در فیسبوک اما خواننده ای داریم که مثلا 2 میلیون و خورده ای لایک و طرفدار داشته صفحه اش که سی و پنج سال هست درایران نبوده. اگر نسبت بگیریم، و این جمعیت واقعا برای این خواننده بوده و هیچکدام برای تفریح و رفع روزمرگی به جمعیت نپیوستند برای فوت او(خدایی نکرده) قیامت میشه!!!! (2495278) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۰:۱۳:۰۱
این جمعیت همه از قبل طرفدار مرتضی نبودند. خیلی ها بعد از فوت ایشون رو شناختند. ولی شما خوب بلد هستید حقایق رو وارونه نشون بدید. (2495459) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۴۱:۱۰
طرفدارش نبودند ولی آهنگ هاشو از حفظ می خوندند! (2495692) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۴۳:۲۱
صدا و سیما باید یک شبکه دیگر هم بنام شبکه آهنگ یا موزیک یا هر چی که آقای سرافراز اسمشو بذاره، تاسیس کنه و به موسیقی روز ایران بپردازه. موسیقی که جوانان امروز به دنبال اون هستند صرفا اون موسیقی نیست که صدا و سیما پخش می کنه. (2495696) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۰:۱۳:۴۶
اگر بخواد تاسیس کنه، باید یک گروه هم استخدام کنه هر روز از گل و گیاهان فیلم برداری کنند برسانند شبکه چون ساز نمی تونن پخش کنند (2497260) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۲:۵۲:۵۶
همین که میگید اونو نمی شناختند از قبل و بعد شناختند به نوعی تائید حرف بنده هست. من هم میگم اکثر اینا الزاما به خاطر اون خواننده نیومدند فقط میخواستند در شلوغی ها باشند. این اینگونه تجربه ها که مردم با هم هستند براشون جالب هست و البته همچون تجمعات رسمی، مرگ بر آمریکا ندارد.
کمبود تفریح جوانان را به سمت شبکه های اجتماعی معتاد کرده، و کمبود تفریح باعث میشه برای یک خواننده ای که زیاد هم معروف نبود این همه جمعیت جمع بشه. توی شبکه های اجتماعی قرار میذاشتند که بیرون فلان ساعت همدیگه رو ببینند، هدف اصلی دور هم بودنش بود نه اون خواننده. گرچه طبیعیتا در بین اونا بخشی هم بودند که براشون خواننده مهم بود (2495984) (alef-10)
 
saeedeh
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۹:۱۲:۴۰
ای کاش قبل از حرف زدن یکم فکر کنید ,مگه ایشون اولین هنر مندی که بوده که مرده؟ چرا برای فوت بقیه هنرمندا اینقدر شلوغ نمیشه ؟ خوب اونجا هم شخصیت های مشهور میان دیگه چرا این دفه اینقدر شلوغ شد . جوانان دوستاش داشتند به کوریه چشمه آدمهای غیر جوگیر (2496844) (alef-10)
 
زهرا
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۵:۰۶:۴۰
اشتباهی مثبت دادم (2496429) (alef-10)
 
حسين رضائي
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۰۴:۱۶
سلام بنده ضمن تائيدمطالب اين مقاله خواستم عرض كنم.كه مسئولين مربوطه در حوزه فرهنك در اين مدت چرا بدين صورت با جوانان ايران اسلامي رفتار كردند كه با فوت يك جوان خواننده كه اكثر آثارش احساسي بود. دل تنگ هاي خود را با وي شريك ميكنند. و او را امين تنهائي خود ميدانند. تا جائي كه در شهر مقدس قم جواني از فرت احساس تصميم به خودكشي ميكند.اينها كوشه اي از عملكرد ضعفيف مسئولين مربوطه ميباشد. كما اينكه چندي پيش رهبر انقلاب تا پيامي بحث مشگل فرهنگ را به مسئولين مربوطه تذكر فرمودند. به هر حال اين اتفاق يك تلنگر به همه خادمان واقعي انقلاب اسلامي است كه حكومت بر دل ارجتر از ساير امور است.والسلام. (2495279) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۰۵:۴۴
فکر می کنم نویسنده محترم هنوز با دلهره و خوبشتن داری، نظر اصلی اش را بیان نکرده. فضای غم و افسردگی که بقول نویسنده، جوانان طرفدارش هستند، چرا و چگونه ایجاد شده؟
جز این است که مدیران، (از وزیر مسکن که پروژه عظیم و ملی مسکن مهر جوانان را می خواباند تـــــــــا وزیر اقتصادش که با بکار گیری مدیران احمدی نژاد در پستهای مهم ثابت می کند دغدغه جوانان و معیشت آنان را ندارد) باعث اینهمه حجم افسردگی در خانواده ها و جوانان هستند؟

سعی کنیم علل را نقد کنیم نه معلول ها را. (2495281) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۰۷:۱۴
الف جانبا امتشار اینجور مقاله های سبک هم از اعتبار خودت کم میشه و هم خوانندهات ریزش میکنن (2495284) (alef-13)
 
م
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۰۸:۱۶
وای بر ما ... (2495287) (alef-13)
 
كارشناس
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۱۰:۰۴
انچه واقعا بايد مسولان بلندپايه كشوري بايد توجه ويژه داشته باشندعدم توجه به خواست مردم علي الخصوص جواناناست زماني كه صدا و سيما فرهنگ تملق و چابلوسي و حفظ منافع يك گروه اقليت را مد نظر قرار ميدهد و دهها بار يك مطلب ويا تصوير خاص راكه خواست ان اقليت را تامين ميكند و اصلا به نظر و خواست اكثريت بي توجه است بالاخره يك نقطه موجب طغيان ميشود اصلا اقاي پاشايي معروفيتي نداشت براي مردم اين تشيع جنازه تبديل به يك فرصت گرديد تا احساسات خودرا تخليه كنند چون امكان جايگزيني وجود ندارد واقعا بايد يك بازنگري اساسي در جهت حفظ انقلاب انجام داد و به راحتي اجازه نداد عده قليلي جهت حفظ منافع شخصي و جناحي رسانه ها را در اختيار داشته باشند.و خوراكي تهيه نمايند كه باب ميل احاد ملت نباشد و اين تجمع داراي پيامهايي است كه بايد به ان توجه و تعمق كرد. (2495288) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۱۰:۴۸
با تیتر که زدید مخالفم اگرچه متن واقعگراینه است
بین دستگاه رسمی کشور و قشر قابل توجه از مردم فاصله وجود دارد
رسانه ها که ازش صحبت میکنید به دنبال جهت دهی هستند (هم داخلی و هم خارجی) خیلی اوقات به شعور مخاطب توهین میکنن
توصیه میکنم به دنبال فیلتر وایبر و ... نباشد چون با خشم فروخفته ای رو ایجاد مکنه و.... (2495289) (alef-13)
 
ترابی
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۱۳:۵۷
جانا سخن از زبان ما می گویی . بسیار سپاسگزارم (2495296) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۱۴:۲۲
"چرا تا این میزان موسیقی غمگین در میان جوانان ما طرفدار دارد".vaghean nemiidooni chera? chooon mardom afsorde hastan. (2495297) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۱۴:۳۹
در این که جامعه ما افسرده است شکی ندارم. در این که ابراز احساسات خیلی بیشتر از میزان واقعی آن بود هم حرفی نیست. ولی نتیجه گیری منزجر کننده امنیتی نویسنده در رابطه با وایبر و ...، جای گله دارد. انتظار داشتم ایشان به راه حل فکر کند و نه چنین نتیجه گیری ساده انگارانه ای که به خیال خود نگران امنیت نظام است.امنیت نظام از برداشتها ی اینچنینی نویسنده از تخلیه سالم انرژی جامعه مورد تهدید است.باور دارم اگر چنین اجتماعاتی برای تخلیه روحی ناشی از مشکلات زندگی روزمره نباشد، بمب اجتماعی ( و نه ازنوع سیاسی اش) خواهیم داشت.
برادر ننویس.مجبور نیستی. (2495299) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۱۷:۲۱
شهر بیمار میاد شما میگید دهن مردم را بدوزید آفرین اینست چاره کار
واقعا متاسفم بجای رهنمود دادن و ارشاد جوانان و انتقاد از صدا و سیمای بی جنبه راهکار بستن شیکه های اجتماعی را پیش میکشید .آخه تا کجا؟ (2495308) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۲۱:۱۹:۴۰
عزیز برادر، بنده خدا نگفته این شبکه ها را ببندید. منظورش این است که این شبکه ها را باید جدی گرفت و اینکه این شبکه ها می توانند خوب عمل کنند و بهتر است به جای بستن، از آنها به نفع خودمان استفاده کنیم. (2497032) (alef-10)
 
noorsobh
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۱۷:۴۰
وایبر و واتس آپ و وتلگرام و لاین و غیره سهم قابل ملاحظه ای در این بسیج سوگواری داشتند. شبکه های اجتماعی موبایلی را باید جدی گرفت.این همه بالا پایین کردی که همین چند خط رو بگی خوب از اول می گفتی بابا این ها رو فیلتر کنید تا دیگه شاهد یک همچین جمعیتی برای تشیع یک جوان تا دیروز گمنام نباشیم و اگر تشیع جنازه کسی بود تشیع جنازه ای باشه که ما اجازه اش داده باشم و در شبکه های صدا و سیما ملی اعلام کرده باشیم وسلام چرا دیگه اینقدر آسمون ریسمون می بافی (2495310) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۲۲:۲۸:۵۵
عاااااااااااااااااااااااااااااااااااالی بود :) (2497143) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۱۷:۵۵
واقعا تحلیل خوبی بود. چرا رسانه های ما این قدر منفعل هستند و به جای تحلیل همه جانبه و درست، فقط دنباله روی می کنند. البته تا حد زیادی برمی گردد به اهل فکر و تحقیق و تحلیل نبودن. به من که فرد عادی جامعه هستم، برای فکر نکردن و احساسی و هیجانی عمل کردن، ایراد کمتری وارد است تا شخصی که قرارست آگاهی دهنده به من باشد. (2495312) (alef-13)
 
مهدی قریشی
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۱۹:۳۵
نخست اینکه تنها رسانه ایی که در مورد این حرکت خودجوش مردم در سرتاسر کشور کمتر اطلاع رسانی کرد و سعی کرد با سکوت خود این حرکت عظیم مردمی را خرد و بی اهمیت جلوه دهد سایت الف بود
دوم اینکه این حرکت عظیم و خودجوش مردم، نشان دهنده آن است که هنوز مسئولین نظام در تمام سطوح مردم ما را نشناخته اند
سوم اینکه این حرکت مردمی باید درس عبرتی برای مسئولین نظام باشد و هر چه زودتر ضمن تغییر رویه خودشان، مطالبات حقه مردم را بپردازند و از گذشته خودشان در محضر مردم عذر خواهی نمایند. (2495315) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۲۲:۲۴
جامعه ی ایران افسرده نیست دلمرده است (2495328) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۲۲:۳۰
چرا از حضور خود جوش مردم ميترسيد ؟!!!!! (2495329) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۲۴:۴۴
كلا شما مثل اينكه خيلي ناراحتيد مردم اومدن درسته (2495332) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۲۸:۴۵
به نام خدا
با سلام وتشکراز دقت نظر . من هم با نظر شما کاملا موافقم. (2495339) (alef-10)
 
هنگامه
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۳۸:۲۴
با سلام
بنده هم فوت ایشون رو خدمت خانواده و طرفدارانش تسلیت می گم . من خودم واقعا اصلا اهنگ های فارسی گوش نمی دم و کارهای سبک خوانندگان پاپ امروزی مثل مرحوم پاشایی یا یگاه یا فلاحی و غیره رو . ولی در فرصت هایی که به گوشم رسیده تکه هایی از اهنگ هاشون واقعا از اینهمه غم و نا امیدی و ابراز پوچی تعجب کردم . بلکه روحیه این مرحومم همون بوده که انقدر منفی می خونده . به نظر من هم شرکت در ماسم سوگواریش بیشتر نوعی پیام داشت و اینکه جوان ها واقعا با این فضای غمگین همذات پنداری می کنند . ای کاش کسی به فکر سر وسامان دادن به اوضاع روحی جامعه باشه . (2495362) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۴۸:۱۲
شما که چیزی نمیدونی نگو
2 تا دونه اهنگ گوش کردی فکر کردی تمومه . محتوای بیشتر اهنگ های اون مرحوم عاشقانه هست و اگر یک ابسیلون از عشق سر دربیاری می دونی که عشق مساوی غم و اندوه ... بگذریم این حرفا تو کله هر کسی نمی ره زیادم که حرف بزنی نه که حرفتو نمی فهمن محکومت هم می کنن
اما اصلا از نظر شما ها سبک و ناراحت کننده افسردگی اور مشوش .... ما عاشق پاشایی و اهنگاش بودیم و هستیم (2495722) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۶:۰۸:۲۲
آره مطمئن هستم شما سر درمیاری با این ادبیاتت! (2496550) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۴۲:۲۵
کلی زیاده گویی کردی فقط برای چند خط آخر واقعا برات متاسفم، خوب از همون اول در یک کلام میگفتی برادران وایبر و ..... را فیلتر کنید. (2495370) (alef-10)
 
معلم
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۴۸:۵۲
این مردم و جامعه هستند که فرهنگ را می سازند!حاکمیت تنها می تواند زمینه را فراهم کند!البته شرط اینکه جامعه به سمت زمینه سازی های حاکمیت سوق پیدا کند این است که حسن نیتش برای جامعه ثابت شده باشد(حاکمیت باید به فکر رفاه جامعه باشد و قانون برای همه یکسان باشد،با جامعه صادق باشد و اعتماد جامعه را جلب کرده باشد)،در غیر این صورت جامعه کار خودش را می کند و هیچ کس نمی تواند حرکات اجتماعی را کنترل کند. (2495397) (alef-10)
 
حسین نیک بین و نیک بیان
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۱۲:۰۸
دوست عزیزم جنابِ معلمِ بزرگوار،
سلام بنده به شما و همه آموزگاران گرامی
با احترام بنده هم مانند شما معتقدم که مردم و جامعه هستند که فرهنگ را میسازند و البته زمینه این ساخت و سازِ فرهنگی را دولت و حکومت فراهم می سازند با توجه بهآن چه در وقایعِ اجتماعی شاهدیم و با مراجعه به کتب و منایعِ جامعه شناسی بسادگی در می یابیم که ما و جامعه ما فاقدِ زمینه ها و ساختارهایِ اجتماعی لازم و مطلوب هستیم؛ بدین شرح : در قیاس با یک ساختمان و بنایِ مهندسی ؛ جامعه هم نیاز به ساختارهایی مانندِ طبقات و اتاقها و راهروها و فضاهایِ سازمان یافته است از قبیلِ طبقاتِ اجتماعی ؛ سندکاهایِ گوناگون مانند سندیکاهایِ کارگری و اصنافِ دیگر ؛ جامعه هایِ مهندسین ؛ انجمنهایِ فرهیختگان ؛ دانشجویان و ... ؛ که متاسفانه چنین سازوکارهایی در بدنه جامعه ما وجود ندارد لذا جامعه فعلی ِ ایران بصورتِ یک بنایِ تک فضایی در میآید در مقایسه انگار یک ساختمانی ساخته شده که فقط یک سالن داردو همه مردم در آن ساکن هستند در حالیکه اقشار مختلفی در آن بدون سازمان در هم شده اند با این ساختارِ فعلی واضح است که راه به جایی نبریم و هر از گاهی که یک نفر بنا به شرایط خاصی مورد شناختِ همگان قرارگیرد؛ چنین اقبال و برخوردی با او انجام شود ؛ این سوال را در بین کامنتها به نحوه های مختلف و بیان های متفاوت هم میتوانید مطالعه کنید که :" اصولا اشخاصی که با سلیقه هایِ مختلف و طبقاتِ مختلفِ روستایی و شهری از نژادها و فرهنگهایِ مختلفِ فارس و کُرد و لُر و تُرک ؛ یا باسواد و بی سواد و فرهیخته ؛ کارگر و کارمند و مهندسو پزشک و محصل و ...و... اگر بخواهند چنین شخصِ مورد علاقه عمومی را برایش مراسم سوگواری بگیرند چطور ممکن است بتوانند با هم برخورد و تقابل پیدا نکنند؛ به بیان دیگر فرهنگِ بومی هر کدام از اقشاری که ذکر کردم ممکن است در تقابل قرارگیرد با سایرین مثلا درحالیکه ما در مراسم اینچنین در بعضی نواحی از ساز و آواز و ... استفاده میکنیم در برخی مناطق از زنجیر و قمه و ... استفاده میکنیم. برخی مانند محصلین و دانشجویان بسادگی با یادکردن از ترانه ها و آلبومهایِ شخص یاد میکنند؛ برخی .... و می بینیم که اینها با هم در تقابل هستند. متاسفانه شاید بهترین راه این بود که ساختارهایی برایِ هر صنفی مثلا هنرمندان ؛ پزشکان و ... وجود میداشت که در مواردی مشابه این؛ متولی برگزاری می شدند . اما تازمانی که حکومت و دولت بخواهند این ساختارهارا درونی بسازند و از حالتِ مردمی و محلی بیرون آورند؛ ماشاهد چنین وقایعِ دردناکی نیز خواهیم بود. جامعه ما نیاز به حرکت در سطحِ اندیشمندانِ جامعه شناسی دارد. (2495588) (alef-10)
 
احسان
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۵۲:۱۳
جناب شما که می فرمایید جوان ایرانی افسرده شده یه را حل بدین یا یه کاری بکنید تا جوانا ازاین افسردگی بیرون بیان تا دیر نشده (2495404) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۰:۴۲:۲۰
گفتند ديگه!! شبكه هاي اجتماعي فيلتر بشن!!!! (2495523) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۵:۵۴:۳۰
راه حل این بابا به چه درد ما میخوره؟ لابد میگه همه برن مسجد جمع بشن (2496529) (alef-10)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۵۴:۴۳
« در کشوری که بعضی ها به خود اجازه می دهند شادی های متعارف مردم مانند کنسرت ها را لغو کنند یا به هم بریزند تا مردم کمتر معطوف به موسیقی شوند یا چهره های هنری در ورای سیاسیون قرار گیرند، اقبال گسترده مردم و مشخصاً نسل جوان به یک خواننده پاپ، بسیار معنی دار است و نشان می دهد برغم تمام هیاهوهای تبلیغاتی و برنامه های رسمی، زیر پوست جامعه اتفاقات مستقلی در جریان است که در نگاه اول دیده نمی شود ولی این "ندیدن دلیل بر نبودن نیست".» (2495412) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۵۷:۰۶
اگر کسی برای شادی وشادمانی عملی انجام دهد تحقیرش میکنند
ولی برای غم واندوه وسوگواری حتی اگر خودزنی هم بکند قمه هم بزند از خودش خون هم جاری کند چیزی نمی گویند که هیچ بلکه تشویقش میکنند
ورسانه های ملی را با هزینه های هنگفت در اختیارش می گذارندتا ترویج افسردگی بیشتر انجام دهند
تجمع پاشایی هم نتیجه این عملکرد متفکرین است. (2495419) (alef-10)
 
سهیل
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۰۹:۵۹:۰۶
خدا بیامرزتش. ولی دیگه الکی بزرگش کرده بودن. همیشه همین بوده برای 4 تا خواننده و بازیگر و فوتبالیست مردم خیلی دیگه احساسی میشن و شورشو در میارن با اینکه معمولا این افراد زندگی مرفهی داشتن ولی برای دانشمندا و شهدا و... هیچ خبری نیست. نصف این کارا هم ادا اطفاره که مثلا خیلی مدرنن. شما نیگاه کنین همین مردم که بعضیاشون تا خرخره پولدارن برای یه قابلمه قیمه عاشورا صف میکشن میگن غذای امام حسین خوردن داره اما همین افراد خیلیاشون مشروب میخورن یا مال مردم رو میخورن. کلا با آدمهای جوگیری زندگی میکنیم. (2495423) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۰:۰۰:۲۵
بنده خودم واقعا مرحوم پاشايي را نمي شناختم وخيلي هم متعجب از اينكه اين همه جمعيت در شهرهاي مختلف براي ان مرحوم تجمع كردند تا كنون هنر مندان معروف زيادي دعوت حق را لبيك گفتند وفقط در تهران تشييع جنازه با شكوه انجام شده ولي اين بار جمعيت انبوه تهران وتجمع مردم در شهرهاي مختلف كشور همه را غافل گير نموده وهركسي مانند اين نويسنده محترم با ذهن خودش دليل ان را احساسات بيان ميكند كه صحيح نيست ممكن است يكي از دلايل ان صدا وسيما باشد كه بدون نظر غالب جامعه مرتبا از يك تفكر خاص جانبداري كرده است (2495427) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۲۱:۱۶:۱۷
قربونت برم، جوانهای این مملکت بیکارند و دنبال یک سرگرمی می گردند. هر جا آش باشد، کچل فراش است. فردا اگر یک پاکبان شهرداری هم فوت کند و روی آن مانور بدهند و کش اش بدهند، خواهی دید که در چندین کلان شهر برایش میتینگ بگیرند و عده ای در باره اش سخنرانی کنند که تا آن لحظه اصلاً نمی دانسته اند چه کسی بوده است. می گویید نه، امتحان کنید. ملت ما اینه قربونت برم. (2497025) (alef-10)
 
حسین نیک بین و نیک بیان
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۰:۰۹:۵۵
با سلام و تشکر و سپاس فراوان از سایت الف بدلیل توجه به مسائل روز جامعه
و سلام به نویسنده بزرگوار این مقاله
نوشته ای متین بود و با آن تا حدودی موافق هستم و ضمن احترام به نظرات شما نویسنده محترم و تشکر از تحلیل شما ؛ نکاتی چند به نظر حقیر رسید که جهت مطالعه و روشنتر شدن آنهارا به بحث میگذارم بدین شرح :
1- از نظرِ علوم انسانی رفتارِ انسانها بدلیل انسان بودنشان بسیار شبیه یکدیگر است لذا علوم انسانی برایِ آحاد انسانها به یک نحو موردِ مطالعه و تحقیق قرار میگیرید. پارامترهایِ مورد مطالعه در علومِ انسانی عبارتند از :" 1- رفتار افراد در اجتماع و بصورت گروهی که علمِ جامعه شناسی را پایه گذاری میکند 2- رفتار افراد در مسائلِ فردی که پایه گذارِ رشته روانشناسی با شاخه هایِ متعددی می شود. 3- سایرِ علومِ انسانی به مسائلی دیگر میپردازد که در خصوصِ این مقاله ارتباطِ چندانی ندارد"
2- از نظرِ جامعه شناسی رفتارِ انسانها بر اساسِ پارامترهایی نظیرِ طبقۀ اجتماعی؛ساختارهایِ اجتماعی و منابعِ اجتماعی مورد تحلیل قرار میگیرد و در این مورد بخصوص ما با یک جامعه مواجهیم که فاقدِ ساختارهایِ اجتماعی خاصی است یعنی جامعه ما دارایِ ساختارهایِ گروهیِ متعارف و شناخته شده ای نیست! مثلا احزاب در جامعه وجود ندارند لذا افراد جامعه با یکدیگر تنها از طریقِ جامعه مجازیِ فردی یا جوامعِ کاری در ارتباط هستند در حالیکه در این جوامعه هم نوعِ تعاملشان بازهم فردی است و به گروه تبدیل نمیشوند! لذا به سادگی میتوانند با جامعه هایِ مجازی یا وسایل ارتباط جمعی نظیرِ تلفن ؛ موبایل ؛ تلویزیون و کنالهایِ متفاوت ماهواره ای و اینترنت به شکلی یک سویه و نه تعاملی موردِ استفاده قرار گیرند! درحالیکه در صورتِ تشکیلِ ساختارهایِ منسجم اجتماعی مانندِ سندیکاهایِ صنفی - کارگری - احزاب و گروه هایِ اجتماعیِ دیگر ؛ بدلیلِ تبادل و تعاملِ گروهی و درون گروهی به سادگی قابلِ استفاده نیستند زیرا منافعِ گروهی معنا می یابد و فرد در خود احساسِ تعلق به خانواده ای بزرگ تر پیدا میکند! در غیر اینصورت بصورتِ قبیله ای یا عشیره ای رفتار میکند.
3- از نظرِ روانشناسی فردی ؛ وقتی شخص به گروهی خاص تعلق نیابد ؛ پایه هایِ کمتری برایِ رفتارهایِ خود در اختیار دارد و به همین ترتیب انگیزش هایِ کمتری نیز برایِ کنترل ؛نظارت و بهبودِ رفتار خود دارد و تنها انگیزه شخص موفقیت برایِ خود و خانواده کوچکِ خودش است! مضاف بر اینکه شخص بدلیلِ محو شدن در جامعۀ بی ساختار و عدمِ یافتنِ راهی برای تعامل با پیکره جامعه اش دچارِ نوعی سردرگمی و نهایتا افسردگی می شود!
4- نیاز به ایجادِ ساختارهایِ اجتماعی با رشدِ صنعتی و گذار از جامعه کشاورزی و قبیله ای ایران قدیم ، به جامعۀ شهری و صنعتی اکنون بیش از قبل احساس میشود بطوریکه در صورتِ عدم توجه به این نیاز جامعه به سادگی فرو می پاشد درست در مقایسه میتوان دیواری را مثال زد که بخواهیم با خاک و گل بسازیم بدون اینکه در آن از ستون و آجر و حائل استفاده کنیم دیوار گلی ِ فاقد ساختار بیش از نیم متر یا یک متر نمیتواند ارتفاع بیابد و بدلیل اینکه ساختاری در درونش آنرا فرم نمیدهد خواهد ریخت ؛ همانطور که جوامع دیگرِ خاورمیانه بارها فروپاشی شده اند زیرا ساختارِ قبیله ای و عشیره ای اعراب با توسعه صنعتی دچار تغییر و بی تعادلی شده است و ساختارهایِ صنعتی نیز در این کشورها توسعه نیافته است.

---------
نتیجه اینکه وقایعی نظیرِ درگذشتِ خواننده محبوبِ ایرانی جنابِ آقایِ پاشایی که اتفاقا در جامعه بسیار مطرح هم بودند و یا قضیه انتخابات 88 که متکی به فرد یا افرادی در جامعه است که مورد اقبال عموم یا بخشِ قابل توجهی از جامعه هستند بیانگرِ نیازی مبرم به ایجاد و تشکیلِ ساختارهایِ تعاملی اجتماعی و مردمی است به نحوی که این نیاز واردِ فازِ بحران شده است و در کوتاه مدت ممکن است به فروپاشیِ اجتماعی منجر شود. بنده این مساله را در طیِ مقالات و گزارشات قبلیِ سایت الف بطور مکرر اعلام کرده ام و امیدوارم تا دیر نشده ؛ سایت الف و بخصوص جناب آقای ِ توکلی با روشی مقتضی و مناسب آنرا پیگیری و مطرح نمایند.




امیدوارم سایت الف هم به تحلیل کاملترِ وقایعِ بارز نظیر آنها؛ از نظرِ جامعه شناسی اقدام کند (2495450) (alef-10)
 
رضائي
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۰:۱۳:۳۰
سلام چرا بعضي از كاربران در درج كامنت هايش با تهديد و تحقير صحبت ميكنند . بابا دوستان گرامي اين مقاله يك واقيعت تلخ است بعوض خداي نكرد توهين به يكديگر نقطه نظرات سازنده خودتان را بيان فرمايد. هيچ كدام از ماها مسبب به وجود آمدن اين اتفاقات در جامعه اسلامي نيستيم . مقصر آنهائي هستند كه از بابت كار فرهنگي از بيتالمال حقوق ميگيرند . و ثمرعملكردشان اين است كه ميبينيم. چشمان گريان يك سري چوان آينده ساز مملكتمان كه در وجودشان دنيائي از غم است. دوستدار همه شما. (2495462) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۰:۱۶:۳۳
اين نشان داد به دليل كم كاري متوليات امر در اين سالها الگوهاي ايراني اسلامي براي جوانان در حال تغيير است و ما غافل
كله پاچه ثارلله
ميوه فروشي وليعصر
مجتمع ذولفقار و..... (2495467) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۴:۲۰:۳۷
ترانه های این خواننده عزیز خارج از چارچوبهای اخلاقی نبود ! اما کم کاری متولیان امر هم قبوله ! (2496320) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۰:۲۳:۰۵
خواندن ترانه دسته جمعی ان هم در ماه محرم ؟؟ نیروی انتظامی چرا با این تجمعات برخورد نکرد؟ قوه قضاییه ملاطفت اسلامی اخر تا به کی ؟ (2495479) (alef-10)
 
حسین نیک بین و نیک بیان
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۲۸:۵۴
خواهر یا برادرِ بزرگوارم ؛ ضمن احترام به عقایدشما و سایرِ هم عقیده هایم ؛ اصولا همه حق را به خودم و گروهِ خودم تنها دادن را از خدعه هایِ نفسِ اماره میدانم ما در جامعه ای مرکب از اقوام و فرهنگ هایِ مختلف زندگی میکنیم و آیا ترانه هایی را که خواندند شیندید؟ یا فقط دستهایتان را درگوشهایتان گذاشتید که خدایی ناکرده به حرام نیافتید؟ این چه تصانیفی است که نویسنده محترم آنهارا حزن انگیز و افسردگی آور میدانند و جمعیتِ حاضر آنهارا برایِسوگِ این عزیز تازه درگذشته میخواند اما شما آنها را مناسبِ ایام ِ محرم نمیدانید؟ متاسفانه نه بنده و نه شما یا حتی هیچکسِ دیگری در جایگاهی نیستیم که برایِ طرفداران و دوستدارانِ یک شخص که وجهه ای مردمی یافته تعیین حدود کنیم که به چه روشی مراسم بگیرند زیرا از آنجا که همه میدانیم ، مراسم و آیین بزرگداشت طبق رسومِ اقوام و ملل ؛ متفاوت است در بسیاری از اقوام محلی مان در ایران برای برگزاری چنین مراسمی از ساز و دف استفاده میکنند! و هیچ ایرادی هم ندارد. بهتر است به این بیاندیشید که نمیتوان همه مردم را با فرهنگها و آداب و رسوم مختلف در یک قالبِ خودساخته قراردهید؛ چون عواقبِ وخیمی را خواهید دید. (2495638) (alef-10)
 
ذکیه افسریان
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۴۳:۴۴
کاسه داغتر از آش شدی؟
میخواستی فتنه دیگری را ناراضیان به بار آورند؟ خب نیروی انتظامی با مدیریت صحیح مانع از بهانه جویی تعدادی شد. (2495700) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۲:۴۳:۳۱
مثل اینکه خیلی از مرحله پرتی توی رادیو و تلویزیون هم اینروزا دارن موسیقی پخش میکنن. بهتر نیست امثال شماها به داعش و طالبان عقب مونده بپیوندید ما از شر شماها خلاص بشیم؟!! (2495950) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۵:۰۱:۴۷
همخوانیِ شعر ترانه بود نه بزن اونم برقص با آلات موسیقی، أخوی (2496419) (alef-10)
 
هموطن
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۰:۳۱:۲۶
تجمع ها عکس العمل طبیعی خود جوش جامعه ایرانی به فشارهای اجتماعی و سیاسی کشور است.
مشکلات جوانانمان را درست حل کنیم. زنگ خطر را عاشقان دین و کشور کاملا حس میکنند.
اگر پیام ها را امروز نشنیده بگیرند و در جهت اصلاح سیاست ها قدم برندارند؛ در اتفاق خود جوش دیگری بر اثر نارضایتی های اجتماعی مشکلات اساسی تری ایجاد میشود که دشمن شاد کن خواهد شد. (2495505) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۰:۳۸:۰۴
میزان محبوبیت مرحوم ناصر عبدالهی اگر نگویم بیشتر کمتر از محبوبیت نوگذشته مرحوم پاشایی نبود .اما چرا اینبار مردم چنین کردند؟؟؟!!! (2495518) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۷:۲۰:۴۸
احتمالا بخاطر این بوده که بقول این برادر دلواپس نویسنده مقاله، اون زمان اینستاگرام بوده و مردم سرشون به اون گرم بوده ولی الان تلگرام داریم که باید سریعا فیلتر بشه. بنظر من باید سیمهاشو مخابرات قطع کنه. (2497418) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۱۱:۱۳
حقیقت امر این بود که درگذشت مرحوم مرتضی پاشایی دست آوریزی شد برای یک تجمع و به اصطلاح اعتراض مدنی که موجودیت خودشون را نشان یدهند و در این راه حتی از توهین و سوء استفاده از نام این مرحوم و خانواده آن کوتاهی نکردندو حتی با درخواست های مکرر پدر پاشایی نیز دست از کار خود برنداشتند (2495584) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۱۴:۴۴
این اشارت واقعا منو کشت آقا ول کن نمی خواد شما اشاره کنی (2495594) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۱۴:۵۵
بهانه ای بودبرای اعلام نارضایتی ازوضعیت جاری همه راههابرای اعلام وضعیت ناهنجاراقتصادی وسیاسی بسته شده (2495595) (alef-10)
 
طاها
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۲۰:۳۰
به قول مهران مدیری عزیز: صرفن یعنی چه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2495610) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۳۱:۳۵
شما برای اینکه جامعه شاد باشه چی کار کردید.این همه خواننده وموزیسین داریم ولی دریغ از یه شبکه تالویزیونی مخصوص موسیقی حتی شبکه رادیویی هم به جای سلیقه مخاطب اونچه که خودش دوست داره و درست میدونه به جامعه تحمیل میکنه.تا اسم
موسیقیمیاد مسولین میگن ما طرفدار موسیقی فاخریم این موسیقی فاخر چیه ملاک فاخر بودن چیه هنوز ب مسله نمایش ساز ها برای ما مسله است.
اینهمه علاقه مردم به موسیقی هر جایی دنیا باعث میشه کنسرت های خیابانی در فضای باز اجرا کنند و یه روز شاد برای مردم رقم بزنن .اما اینجا چطور جرات میکنید این کارو بکنید اجازه میدید معلومه که نه توقع دارید همه هر جوری که شما میخواهید رفتار کنند.ن (2495650) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۳۵:۵۸
واقعا که مصداق کامل جمله معروف "از ماست که بر ماست " هستید

مرتضی پاشایی عزیز که روحش شاد و یادش گرامی یک اسطوره نبود خیر اما صرفا به شما ها که موندید چه جوری این قدر محبوب دل ها بود می گم
اون خدا بیامرز حرف مردم و مخصوصا جوون ها رو خوب می فهمید کاری که شما ها نمی تونید کنید .
گفتید جون ها افسرده اند . اره خوب راست گفتید چرا افسرده نباشن با این همه مشکل هایی که شما مسبب اون هستید و هیچ غلطی هم نمی تونین کنید جز اینکه بگین متاسفیم .ولی اون عزیز سفر کرده حداقل با اهنگ های زیبا و دلنشینش برای چند دقیقه هم که شده باعث ارامش انسان می شد و این جوری تو قلب ما ها خونه کرد .
پاشایی عزیز در زمان حیاتش محبوب بود و بعد فوتش هم محبوب موند و یادش در قلب همه ما بازماندگان خواهد ماند چه شما ادم های کوته نظر چشم تنگ دلتون بخواد چه نخواد
مرتضی عزیز هرگز فراموشت نمی کنیم .
بزرگ بودی اینو می شه از حرفای مفتی که الان دارن بعد از مرگت می زنن فهمید تا همیشه هم بزرگ می مونی
روحت شاد (2495672) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۴۵:۰۱
من هم مثل این آقا برای این جامعه تاسف میخورم که یه همچین خبرنگاری رو تحویل جامعه داده یه همچین تحلیلهایی رو حتی تو العربیه هم پیدا نمیکنن واقعا متاسفم برای این مردم. (2495707) (alef-10)
 
حسین نیک بین و نیک بیان
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۶:۱۱:۳۱
بزرگوار !
چند سال است که هِی این را تکرار میکنی؟ شده از خودتان بپرسید چرا؟ چرا واقعا چنین شده؟ آیا فکر میکنید آدمهایِ یک جامعه را میشود به زور باهم ترکیب کرد؟ و یک ترکیبِ مخصوصِ خودتان از ملت درآورید یا مخصوصِ خودمان!؟ هر سازه ای اعم از مادی یا معنوی ( ساختمان یا جامعه) نیاز به طراحی و معماری و ساختار داردشما نمیتوانید مثلا یک صد کامیون آجر را رویِ هم بریزید و از آن یک بنایِ مهندسی درآورید! این کار نیاز به طراحی و ساختار دارد؛ درب ؛ پنجره ؛ دیوار ؛ راه رو ؛ راه پله و ...؛ هرکدام نباشد ساختمان بلا استفاده میشود؛ فرض کنید همه ساختمان یک اتاق داشته باشد مثل یک سالن بزرگ؛ در قیاس مثل اینست که همه جامعه بخواهد یک رفتارِ خاص با یک سلیقه خاص را دنبال کند و همه یک طرزِ فکر داشته باشند! این عملا غیر ممکن است و فقط باعثِ تداخل و تقابلِ نیروهایِ مختلف با هم میشود؛ این میشود که کوچکتر به بزرگتر احترام نمیگذارد؛ بزرگتر به کوچکتر زور میگوید و بی سوادانش میخواهند به با سوادان مطلب بیاموزند! هر چیزی ساختارِ خودش را میخواهد و بدون نظم و ترتیب خراب میشود. تا جامعه به فکرِ تاسیسِ ساختارهایِ متعامل و متعارف نیافتد ما فقط درحالِ دورِ باطلیم. (2496556) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۵۲:۰۷
ملتی هستیم که همه چیز را «گرم» می گیریم و خیلی زود نیز «سرد» می شویم و همه چیز از یادمان می رود! بیش از 2700 سال است که این مصیبت وبال گردنمان است. (2495746) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۱:۵۶:۴۶
احسا سات ملت بزرگ ایران همواره بر عقلش چربيده.دلیلش هم تکرار تجربه های شکست خورده است.حتی به نظر من انقلاب اسلامی نتیجه غلیان احساسات بود و سهم عقل و منطق در أن كمتر بود (2495770) (alef-10)
 
پیام
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۲:۴۷:۰۸
توی یه برنامه از رادیو جوان آقای مجری که با یک خانم دکتر اجتماعی در این مورد صحبت میکرد خیلی سعی داشت حرف خودشو به کرسی بشونه و بگه یه سری کارها عزاداری نبود . ولی درنهایت مهمان برنامه زیربار نرفت و گفت اگر با دید شما بخوایم به تجمعات نگاه کنیم تا بحال هیچ تجمع درستی در کشور نداشته ایم (2495965) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۲:۵۲:۳۷
كم كم فتنه خود را افتابي ميكند (2495983) (alef-10)
 
عدالت
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۳:۰۸:۱۰
تاسف برای جامعه ای که در هر چیزی یا افراط میکنند یا تفریط . (2496043) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۳:۱۶:۰۰
سایت بسیار وزین الف سلام علیکم. خواهشمندم در صورت صلاحدید جنابعالی نقد بنده را در خصوص مقاله نویسنده محترم مقاله جناب آقای محسن مهدیان درج بفرمایید: متشکرم.
جناب آقای مهدیان. سلام علیکم،
در ابتدای مقاله از لفظ "عزاداری ناگهانی" استفاده کردید.هرچند مفهوم این لفظ در مقایسه با بند دوم مقاله یعنی وجود "افسردگی مزمن در جوانان" در تناقضی آشکاراست.با اینحال مستحضرید لفظ "عزاداری ناگهانی" زمانی کاربرد دارد که اتفاقی ناخواسته مثل تصادف یا سکته... بوقوع بپیوندد شاید جنابعالی قبل از فوت مرحوم مستحضر نبودید اما دوستداران موسیقی مطلع بودند که این جوان حودود یک سال ونیم است درحال مبارزه با بیماری سرطان است و در طی این مدت اهالی موسیقی شاهد وخیم شدن حالش بودند...در عین حال این جوان کوچکترین نقطه ضعفی از خود نشان نداد هیچ جا مثل خیلی های دیگر جار نزد ..بزرگ نمایی و سواستفاده نکرد...کاملا امیدوار بود دلیلش هم این بود که محکمتر از همیشه به تولید اهنگهای خود و برگزاری کنسرت خود بدون هیچگونه حاشیه و مظلوم نمایی ادامه میداد. تاکید می گرددهیچ سواستفاده دولتی و مردمی از بیماری و محبوبیت خود نکرد. ...
جهت اطلاع جنابعالی بسیاری از خوانندگان اهنگهای شاد و کمدین‌های معروف افسرده ترین بودند.هر کسی که بخندد شاد حقیقی نیست و هرکسی گریه کند افسرده حقیقی نیست... کما اینکه شما نیک می دانید عزاداران اباعبدالله حسین (ع) در زندگی شاد ترینند. گریه و شادی اجتماعی نشانه همدلی و مایه وفاق و وحدت یک جامعه و تمرین صمیمت اجتماعی است نتیجه این ابراز احساسات اجتماعی ارامش حقیقی برای تک تک احاد جامعه است و دقیقا همان افسردگی نامرئی که شما به ان اشاره داشتید را از جوانان دور می کند...
جناب آقای محسن مهدیان! بهتر بود به نیمه پر لیوان می کردید و مهمتر از شادباش دادن برای روح هنرمند فقید، به‌ جای بکارگیری عنوان "مسابقه‌گریه" برای مقاله خود، کمی این جوانان پاکدل این مرز وبوم را ستایش می کردید. جوانانی که هوشمندانه احساسات صادقانه و زلالیت یک هنرمند را از نارستی‌ها و ناخالصی‌ها تمییز و ارج و قرب می دهند. این جوانان هوشمند تشنه زلالیت و شایسته محبتی صادقانه‌اند...و بدانید ناخالصی‌ها را به راحتی تشخیص می دهند...
اگر جنابعالی اعتقادی به همزاد پنداری در مقاله‌اتان دارید.... نیک می دانید راستگویان و درستکاران رستگارترین و سربلندترین هستند. و جوانان این مرز و بوم به ندای درستکاران و پاکدلان لبیک گفتند.
با تقدیم احترام. برادر کوچک شما (2496075) (alef-10)
 
ساره
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۳:۱۷:۰۵
در مورد افسردگی جوانان من هم با نویسنده موافقم تمام شعر ها و ترانه های ایشان غمناکه و جالبه که همه بلد بودند و می خواندند البته علت اینکه اینچنین با جمعیت جوان و حتی مسن بدرقه شد چند دلیل داشت
ا مردم ایران احساساتی هستند
2خدا بیامرز بیمار بود و چند وقت با این بیماری دست به گریبان بود
3 با وجود تغییر قیافه در اثر شیمی درمانی روحیه قوی داشت
4 جوان و سی ساله بود دهه شصتی
5 مردم ایران غیر قابل پیش بینی هستند
6 و از همه اینها گذشته صدای خوبی داشت و غمناک بود باب دل جوانان ایران
ضمن اینکه این جوانان باید در جایی تخلیه انرژی کنند .خوب اینهم فرصتی شد . و دل به بدرقه مرتضی پاشایی دادند تا این حضور ماندگار شود (2496086) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۳:۳۹:۱۳
جناب نويسنده با تمام اين حرفايي كه زدي اين را هم يادت باشد كه :
جامعه ما نيازمند اميد و شادي است. كسي مي‌آيد كه مثل هيچ كس نيست. پنجه مي‌افكند به چنگال يك خرچنگ و با آن كلنجار مي‌رود نبردي كه از پيش باخته است اما درست مثل يك ورزشكار حرفه اي كه حريفش را تا آخرين لحظه رها نمي‌كند مي‌جنگد.
شايد نبايد فراموش كنيم مرگ پايان قصه بعضي‌ها نيست.
جوانان نشان دادند كه چقدر سليقه و ذائقه‌اشان نسبت به دنيا تغيير كرده و اين جامعه است كه نسبت به آنها بي تفاوت بوده است.
به اين جوانان با شعور بايد باليد.
كساني كه فارغ از هر قصه‌ سياسي راه خويش را به آينده باز مي‌كنند و نشان مي‌دهند كه چقدر در اوج خاموشي مي توان قدرتمند و باشكوه بود.
پاشايي نماينده اين نسل شد با صبر و مقاومتش به همه نشان داد كه مي‌تواني در اوج يك بيماري مهلك هم قهرمان بشوي و بخواني و بخندي و نترسي. او مسئوليتش را در اين دنيا خيلي خوب به پايان برد مثل يك برنده مرد.
كاش خداوند مرگ با آبرو را قسمت همه ما كند. (2496177) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۳:۴۴:۲۳
محبوبيت و مردمي بودن زوري نيست.دموكراسي يك واقعيته كه متاسفانه تو مملكت ما خرابش كردن.هيچ كس به زور نرفت براي مرتضي و هيچ كس براي كيك و سانديس نرفت.همه خودشون رفتن. (2496200) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۳:۵۰:۲۸
ردپای تفکر امنیتی که به همه چیز و همه کس بد گمان است را دراین نوشته می شود رویت کرد.چکیده این تفکر همه را گناه کار می داند مگر آن که خلاف آن ثابت شود.بجای این همه بد گمانی بهترنیست توجه و اقبال عمومی به این خواننده را به حساب لطف پروردگار در درجه اول بدانیم.قرآن کریم برخی از بدگمانی ها را گناه
می داند.راستی چقدر از منش و بینش قرآنی فاصله گرفته ایم.متاسفانه بازخورد چنین تفکرهایی که در نقطه مقابل اندیشه های قرآنی است بازخورد جز دین گریزی نخواهدداشت.بعد وقتی با این پدیده دینگریزی و نشانه های آن در اجتماع برخورد می کنیم درصدد گذاشتن قانون برمی آییم.رسول اکرم(ص) چه خوش گفت که در آخرالزمان قرآن بسیار خوانده می شود ولی به آن عمل نمی شود. (2496226) (alef-10)
 
رحمان
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۴:۰۰:۰۲
شبکه های اجتماعی موبایلی را باید جدی گرفت یعنی چه !!؟رسانه هستی مثلا تابناک!؟-فرهنگی هستی مثلا تابناک؟!-از اطلاع رسانی میترسی؟ (2496245) (alef-10)
 
1
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۴:۰۲:۴۱
ایبر و واتس آپ و وتلگرام و لاین و غیره سهم قابل ملاحظه ای در این بسیج سوگواری داشتند. شبکه های اجتماعی موبایلی را باید جدی گرفت داعش استفاده از تلفن‌ همراه را ممنوع کرد (2496254) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۴:۰۴:۴۱
"چهارم برای دستگاه امنیتی و انتظامی کشور"
واقعا منظورتون از این هشدار چی بود ؟ یعنی اینکه مواظب باشید از الان به فکر بستن و فیلتر کردن این شبکه ها باشین. آقایان محترم دیدید که جلوی موجی که بر خلاف شما فکر می کنند نمی شه گرفت . حالا خط بدین که بگیرید ببندید یگیرید..واقعا که (2496266) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۴:۰۸:۰۴
دوستداران موسیقی مطلع بودند که این جوان حودود یک سال ونیم است درحال مبارزه با بیماری سرطان است و در طی این مدت اهالی موسیقی شاهد وخیم شدن حالش بودند...در عین حال این جوان کوچکترین نقطه ضعفی از خود نشان نداد هیچ جا مثل خیلی های دیگر جار نزد ..بزرگ نمایی و سواستفاده نکرد...کاملا امیدوار بود دلیلش هم این بود که محکمتر از همیشه به تولید اهنگهای خود و برگزاری کنسرت خود بدون هیچگونه حاشیه و مظلوم نمایی ادامه میداد. تاکید می گرددهیچ سواستفاده دولتی و مردمی از بیماری و محبوبیت خود نکرد. ...
جهت اطلاع جنابعالی بسیاری از خوانندگان اهنگهای شاد و کمدین‌های معروف افسرده ترین بودند.هر کسی که بخندد شاد حقیقی نیست و هرکسی گریه کند افسرده حقیقی نیست... کما اینکه شما نیک می دانید عزاداران اباعبدالله حسین (ع) در زندگی شاد ترینند. گریه و شادی اجتماعی نشانه همدلی و مایه وفاق و وحدت یک جامعه و تمرین صمیمت اجتماعی است نتیجه این ابراز احساسات اجتماعی ارامش حقیقی برای تک تک احاد جامعه است و دقیقا همان افسردگی نامرئی که شما به ان اشاره داشتید را از جوانان دور می کند...
جناب آقای محسن مهدیان! بهتر بود به نیمه پر لیوان می کردید و مهمتر از شادباش دادن برای روح هنرمند فقید، به‌ جای بکارگیری عنوان "مسابقه‌گریه" برای مقاله خود، کمی این جوانان پاکدل این مرز وبوم را ستایش می کردید. جوانانی که هوشمندانه احساسات صادقانه و زلالیت یک هنرمند را از نارستی‌ها و ناخالصی‌ها تمییز و ارج و قرب می دهند. این جوانان هوشمند تشنه زلالیت و شایسته محبتی صادقانه‌اند...و بدانید ناخالصی‌ها را به راحتی تشخیص می دهند...
آقای مهدیان اگر جنابعالی اعتقادی به همزاد پنداری در مقاله‌اتان دارید.... نیک می دانید راستگویان و درستکاران رستگارترین و سربلندترین هستند. و جوانان این مرز و بوم به ندای درستکاران و پاکدلان لبیک گفتند.
با تقدیم احترام. برادر کوچک شما (2496278) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۴:۰۸:۲۹
به نظر من این نوشتار آمیخته به تحلیل معطوف به نگاه سیاسیی همراه با جلوگیری از بزرگ نمایی چنین رویدادهایی است.چطور همین رسانه ها در جریانهای سیاسی داخلی وخارجی به طرز وحشتناکی رویدادها واتفاقات را وافراد دست چندم را تا ارش میبرند وچنان بزرگ نمایی میکنند که امر را بر مخاطب مشتبه میکنند که فلان جریان یا فلان شخص منجی جامعه و...است.و در این جا این حرکت اجتماعی را که به نظر من حرکت لایهای زیرین جامعه بشمار میرود این چنین نادیده میگیرد.تا زمانی که به این مردم نگاه ابزاری در برهه های مختلف حاکم باشد ،مطمئن باشید شاهد چنین تجمعاتی با شکل شمایلی متفاوت و به بهانه های متعدد خواهیم بود.دوست عزیز این را به خاطر داشته باشید که تمامی محبوبیت ها و مشروعیتها به افراد یا جریانها توسط مردم به آنها اعطا میشود،و باور کنید، معیارهاری محبوبیت از منظر حاکمیت یا جریان خاص رسانه ای با بطن جامعه کاملا متفاوت ومتغییر است.مثال: چنین اتفاقاتی برای درگذشتگان دیگری از طیف ها و اقشار مختلف دیگر هم افتاده،همین رسانه ها وشبکه های اجتماعی هم وجود داشته.آیا برای آنها نیزچنین تجمعاتی برگزار شده.عشق آمدنی است نه آموختنی.ایراد کار در معیارهای محبوبیت از منطر شما با لایه های فعال جامعه است و تا این درک مشترک اتفاق نیفتد جریان ها عکس هم حرکت خواهند داشت.کلام آخر اینکه مرحوم پاشایی بهانه این نوشتا شد ولی واقعیت این است که واقعیات جامعه خود نمایان است،سعی کنیم خوب نگاه کنیم،همانطور که هست ببینیم با پرهیز از تعصب های خطی ،ربطی،جناحی و... (2496280) (alef-10)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۴:۲۳:۳۰
بنظرم این تجمع توطئه سرویس ها اطلاعاتی غرب امریکا و رژیم صهیونیستی بود که بگن مردم ایران ریختن بیرون که ازش استفاده تلبیغاتی کنن
متاسفانه عده ایی هم پابه پای استکبار جهای پیش رفتن
خدا هدایتشون کنه (2496326) (alef-10)
 
عباس
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۸:۰۸:۱۰
و احتمالا ، آنهایی که اومدن یا جیره خوار غرب بودن یا فریب خورده (2496742) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۰:۱۹:۴۴
جواد جان نترس چیزی که نشده یه عده از مردم به خاطر تشیع جنازه کسی که دوسش داشتن اومدن تو خیابون این که دیگه این همه وحشتزدگی نداره ! راست میگن مار گزیده از ریسمون سیاه سفید می ترسه !! (2497271) (alef-10)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۲۳:۱۴:۲۶
خیلی ساده ایی
دشمن دائماً در کمینه ما نباید به اونا بهانه بدیم
برو ببین شبکه های اجتماعی چه تبلیعات عظیمی دارن میکنن
کشورهای غربی امریکا صهیونیست عربی اروپایی کانادا که حدوداً 200 کشور
و سازمانهای مخوف اطلاعاتی
همه بر علیه ما دارن تبلیغ میکنن (2499116) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۴:۳۸:۴۶
سلام

چه كسي گفته مرتضي پاشايي بخاطر اينكه خواننده موسيقي غمگين ، اينقدر معروف شد و مورد توجه. يادتون نره عمده معروفيت مرتضي پاشايي بخاطر آهنگ نگران مني هستش . آهنگي كه در اون تسليم امر خدا بودن و محبت خدا به بنده هاش تاكيد شده .
علاوه بر اين معروفيت پاشايي از رسانه ملي براومده از برنامه اي كه در ماه مبارك رمضان پخش ميشد يعني برنامه ماه عسل و اين نشان از محبوبيت اين برنامه داشته كه تعداد زيادي از جوون ها اون رو مي ديدند . به نظر من محبوبيت پاشايي بايد مورد توجه نظام قرار بگيره نه نگراني. چون محبوبيت اون نشان از محبوبيت يكي از برنامه هاي تلويزيونه
در نهايت متوجه نگراني تون نمي شم هرچند كه براي خود من هم استقبال مردم از ايشون جالب بوده اما باعث دلواپسي مطمئنا نيست. (2496361) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۵:۰۹:۲۷
چرا نمیخوان واقعیت رو قبول کنید؟
واقعیت همین بود که دیدین. مردم آدمی که پاک باشه، تا لحظه آخر بایسته و مباره کنه دوست دارن. خیلیها از این تجمع ناراحت شدن. عوض این برین بررسی کنید که علت محبوبیت پاشایی چی بود.
مسخره ترین حرف اینه که بگیم مردم مسابقه سوگواری گذاشتن. (2496432) (alef-10)
 
sam
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۵:۱۱:۳۲
با سلام

با تشکر از جناب مهدیان ، اگر اجازه هست بنده چند نکته دیگر را هم به موضوع اضافه می کنم.

1- اکثریت افراد جامعه کاملا بی هدف بوده و هیچ آرمان مشخصی هم در زندگی خود ندارند و به همین خاطر منفعل هستند و کاملا تحت تأثیر جو موجود قرار می گیرند.بدون تعارف باید گفت که اکثر مردم ایران دچار بحران فلسفی شدند و نمی دانند که از زندگی خود چه می خواهند.

2- میل به خودنمایی و تظاهر در میان مردم ایران و علی الخصوص تهران بسیار بالاست. بر عکس آنچه که گفته می شود اکثریت مردم تهران از سطح بینش و درک بسیار پایینی برخوردارند و در زندگی خود هم کاملا دنباله رو دیگران می باشند. این مسئله را در تمامی زمینه ها شاهدیم از خرید و فروش سکه و خودرو و دلار گرفته و تا سبک زندگی و حمله به سینماها به دلیل بلیط رایگان!

3- افسردگی جوانان تنها به دلیل فقر و نداری نیست بلکه سطح توقعات در جامعه مان به طرز وحشتناکی بالا رفته است و هیچ کس هم به حد خود راضی نیست . شاید ایران از معدود کشورهایی باشد که در آن یک سریدار ساده هم توقع دارد سطح زندگیی برابر با یک پزشک متخصص و یا مقامات ارشد حکومتی داشته باشد.چند روز پیش به یک آرایشگاه رفته بودم ، صاحب این آرایشگاه با این که خود از خانواده فقیری بود در تمامی صحبت های خود حسرت اتومبیل های میلیاردی را می خورد و جالب اینجاست که خودش یک پراید هم نداشت! تمامی اصول زندگی در کشور ما به هم ریخته است.از قدیم گفته اند که پایت را به اندازه گلمت دراز کن ولی ما این جمله را پشت گوش انداخته ایم!

4- بیکاری و علافی هم دلیلی دیگری برای این تجمع بود، چون اگر انسان واقعا در زندگی خود مشغولیتی مهم داشته باشد دنبال هر تجمعی راه نمی افتد زیرا که اصلا وقت و فرصت آن را ندارد. (2496437) (alef-10)
 
حسین نیک بین و نیک بیان
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۶:۵۱:۱۰
با سلام و تشکر از نظر شما ؛ با اینکه نظر شما را احترام می گذارم اما فکر میکنم در بعضی جاها دچارِ بی انصافی هستید دوستِ من بدین شرح :
1- اینکه میگویید اکثریت جامعه آرمانی ندارند! چطور متوجه شده اید؟ آیا سازوکارِ اجتماعیِ خاصی ناظر بر این ادعا درجامعه ما هست؟ آیا میخواهید بگویید محصلین ما و مثلا نانوایانِ ما و جوانانِ کارگرِ ما چطور میتوانند آرمانهایِ خود را اعلام کنند؟ آیا هر یک دارایِ تشکلی هستند؟ آیا به جز تشکلهایِ حکومت محور؛ تشکلی مردم نهاد در بین جوانان سراغ دارید؟ چرا چنین است؟ آیا مردم دوست ندارند برای رسیدن به یک هدف با هم همکاری کنند تا زودتر و ساده تر به نتیجه ای پایدارتر برسند؟ یا اینکه تلاشهایشان در زمینه دستیابی به ساختارهای اجتماعی با مانع مواجه میشود؟ آیا شکست در تاسیس یا مستمر نگهداشتنِ ساختارهایی اجتماعی که دستِ دولت بر آن کوتاه باشد و بعد از مدتی به سمت و سویی که مردم را دلزده میکند رفتنِ نهادها و نهایتا حکومتی شدنِ آنها؛ موجبِ ناامیدی جوانان و غالبِ مردم در تاثیر گذار بودنِ خود در جامعه و یاءس و سرخوردگی و افسردگی اجتماعی نمی شود؟ و این همه آیا به معنیِ پُر توقعیِ جوانان است؟ آیا جوانی که در شهر زندگی میکند را میخواهید با جوانی که 20 سال پیش در همین شهر زندگی میکرد مقایسه کنید؟ آیا میدانید با رشدِ صنایع و صنعتی شدن کشور دیگر نمیتوانید جامعه را و حقوق ِ متعارفِ چنین جامعه ای را با اجتماعِ متکی بر کشاورزی و پولِ نفتِ 20 سال پیش مقایسه کنید؟؛ البته قبول دارم که تا حدودِ زیادی هنوز هم به نفت احتیاج داریم اما... به هر حال خیزِ جامعه به سمتِ صنعت و رشد صنعتی را نمیتوان منکر شد. (2496628) (alef-10)
 
ستاره
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۲۳:۳۵:۰۹
هم گلیم هم سفره مان خیلی کوچک شده.چه کنیم؟دست و پایمان را چقدر کوتاه کنیم؟ (2497216) (alef-10)
 
vahid
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۵:۲۳:۰۱
متاسفم واسه یاد داشتت (2496462) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۵:۳۸:۳۷
آقای مهدیان از این ناراحتی‌ که چرا مردم برای سوگواری یک خواننده جمع میشوند ولی‌ برای افراد مورد نظر شما با آنهمه تبلیغات و تشریفات کسی‌ نمی‌‌آید مگر آنها که در پی‌ نان و نوا هستند؟ (2496500) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۶:۴۹:۵۲
چرا مثلا مردم کره جنوبی باهوش تر و پیشرفته تر میشوند و مردم کره شمالی دقیقا برعکس؟ یا مثلا فرق اعراب عراق و سوریه با اعراب امارات و عربستان چیست؟ حالا ربطش رو خودتون پیدا کنید با آینده ایران... (2496626) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۷:۲۸:۵۰
دقت کردید،اونهایی که کامنت مگذارند تا همون ۱۰ یا بیست های اولی رو دقیق میخونند هر چه که پایین تر میری مثبت و منفی کم میشه.
خب مطلب این نویسنده مشخص نبود برای مردم نگاشته شده یا مسئولین؟

مردم خودشون تصمیم گرفتند حرکت کنند و اینکارو کردند.نه اتوبوسی بود نه فرمایشی.هر چند که منهم موافقم که غیره منتظره بود و احساساتی ولی مردم از دولت و رسانه ها جدا میشوند خودشون برای خودشون تصمیمی میگیرند و دولت یا باید در مقابلش بایسته با خودش رو بخواب بزنه.
شما چرا از سیما انتقاد نکردی که این همه برنامه درست کرد؟اونهم افراط کرده.

من جای مسئولین بودم همین نوشته ها رو میخوندم از وضعیت جامعه مطلع میشدم (2496690) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۸:۰۱:۱۳
تشکر از نویسنده مطلب و نگاه جامعه شناسانه ایشان. (2496731) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۸:۱۹:۴۴
برادر گرامی آقای مهدویان! راز بزرگ شدن به صاحب منصب بودن یا معروف بودن نیست. راز بزرگ شدن در عزیز شدن و عزت پیدا کردن است. عزیز که باشی مهم و بزرگ می شوی...شما راست گفتید آقای پاشایی معروف نبود اما عزیز بود ....شما یک تحقیقی در خصوص اینکه برای بزرگ شدن چکونه می توان عزیز شد؟ (2496759) (alef-10)
 
poya
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۱۹:۵۵:۴۹
یا صاحب الزمان بداد رس خیلی تنهایی کسی برای ظهورت منتظر نیست (2496910) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۲۰:۳۳:۰۸
وقتي بزرگترها افسرده هستند و صبح تا شب،فيلم و سخنراني مصائب از رسانه پخش ميكنيد جوانان و نوجوانان انرژيشان را صرف گوش كردن آهنگهاي داخلي ميكنند ة از اون طرف خوانندها حق شاد خوندن ندارند و احساسات هميني شد كه ديديم!!!!!! و 5 تا ترانه كه از دل غمگيني برامده بردل غمگين ها نشسته من حتي بخاطر احساس جوانها گريه كردم علاوه بر احساس هنرمند بزرگ (2496965) (alef-10)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۲۱:۱۸:۱۰
فقط هشدار بود که مسئولین ببینند جوانان را به کجا سوق دادن که بقول نویسنده این روزها اهنگ های غم انگیز را زمزمه میکنند چون اصلا در جامعه شادی وجود ندارد خدا عاقبت همه را ختم بخیر کند که اگر اینجوری پیش بره چه بلای سر جوانان این مملکت خواهد امد وخدا هم به خانواده مرتضی پاشایی صبر عنایت کند (2497029) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۲۱:۵۶:۲۰
شما ها مطمئن باشید اگر شبکه های اجتماعی داخلی خودتونم باشه همین میشه! حالا فیلتر کنید هرچقد دوس دارید. (2497106) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۲۲:۴۹:۲۹
دوستان
ما بيشتر داريم راجع به نسلي حرف ميزنيم كه از اين نسل سالها و شايد ده ها سال بزرگتر هستم و اولويت اين نسل اين موسيقي و خواهنده هاست معلم اين نسل در افراط ما بوديم ولي شايد فكر نميكرديم لگاريتمي افراط پيشرفت كنه
به نظرم ميرسه افسردگي جوانان ما معلم هاي بد فرهنگ جديد ارتباطي و نوع فوت خواننده موثر بوده
بايد اين نسل رو پذيرفت و در جهت هدايت فرهنگي گام برداشت (2497168) (alef-10)
 
پژمان
۱۳۹۳-۰۸-۲۷ ۲۳:۴۸:۱۵
با سلام خدمت دوستان عزیز.
دوست عزیزی که مردم ما رو افسرده میدونی. شک ندارم که دلیل افسردگی مردم ما رو هم میدونی . پس شمایی که لالایی بلدی چرا خابت نمیبره؟
یک جمله میگم : برای منم جای تعجب داشت این همه جمعیت ولی اینو شما بدون در هر تجمعی که در ایران صورت گرفت تعدادی برای خوشگذرونی و سرگرمی و وقت پر کردن اومدن. ولی تعداد ثابتی که اشک میریختن و از ته دل گریه میکردند رو مگر شما نمیبینین؟!!!
اصلا از اینها که بگذریم تجمع هایی که در خارج از کشور صورت گرفت بنظرتون واسه چی بود؟!!!!!
اوناهم افسرده ان؟!!!!
اولا من شک ندارم خیلی اون مرحوم دلش پاک بود که اینطوری مراسمش با شکوه برگذار شد. دوما بجای اینکه مردم رو افسرده بدونی دلیلی پیدا کن برای رفع افسردگی . بجای اینکه بخوای اینترنت و وایبر و واتساپ و دیگر وسایل ارتباط جمعی رو فیلتر کنی کاری کن فرهنگ استفاده رو جا بندازی....
بیش از نیم قرن از ورود اتومبیل به ایران میگذره هنوز نتونستین فرهنگ رانندگی رو جا بندازین همش میخواین با جریمه مردم رو کنترل کنین.هنوزم نفهمیدین این خانه از پای بست ویرانست
. (2497236) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۵:۲۹:۲۳
منم میخوام خواننده پاپ بشم ،اینجوری برام مراسم بگیرن
تو این مملکت یا باید فوتبالیست شد یا هنرپیشه یا خواننده (2497390) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۸:۰۹:۰۷
مجيد اين يك حركت مردمي و خود چوش واقعي بود تمام (2497493) (alef-10)
 
مهدي
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۸:۱۱:۰۳
اگه استعدادشو داري و تلاش بكني چراكه نه. (2497495) (alef-10)
 
مجيد
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۸:۱۳:۱۱
اصل واقعيت اينكه اين يك حركت مردمي و خودچوش بود تمام (2497499) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۹:۱۰:۵۲
آفرین
متن به جایی بود (2497576) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۹:۴۶:۱۳
من اگر نیکم و گر بد تو برو خود را باش

هر کسی آن درود عاقبت کار که کشت

حافظا روز اجل گر به کف آری جامی

یک سر از کوی خرابات برندت به بهشت (2497629) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۰۹:۵۷:۳۰
همه این بحثها بیخوده جوانانی که اصلا تو وادی مرتضی پاشایی و رپ و موسیقی و وایبرو وامثالهم نیستند بسیار بیشتر از اینهایند ولی در لحضات حساس انقلاب بروز پیدا می کنند این جو های کاذب ژور نالیستی رو زیاد جدی نگیرید (2497660) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۱۱:۱۲:۳۱
متاسفم برای شما که همش دنبال دلیل میکردی از بین این همه ادم که اومده بودن اکه فقط چهل نفرشون برای این جوون خوب و عزیز دعا کنن جاش تو بهشته شما بهتر به جای اینکه نسخه ببیچی بری فکر کنی که همه اینا خواست خدا بوده خدا خواسته که ای جوون به قول شما نه چندان معروف با این همه شکوه بدرقه بشه همه چی دست خداست این چیزیکه هممون فراموش میکنیم تو رو خدا این حرفارو تموم کنید اینقدر با این فرمایشات بی رحمانه دل طرفداراشو خون نکنین نویسنده محترم به این فکر کن که اکه شما هم بمیری که مردن از هیچ کس دور نیت ایا درباره شما هم اینقدر به نیکی یاد خواهد شد خدا مرتضی عزیز رو رحمت کنه که جاش همشه خالی می مونه خدا خواست که مرتضی محبوب بره فقط خدا کاش ما هم با حرفامون منفور نباشیم (2497824) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۱۲:۱۷:۱۹
البته وضعیت شما کاملا مشخص است وباید هم چنین تحلیل هایی داشته باشید ولی در این مورد خاص موارد زیادی قابل گفتن است اما من فقط به این نکته اشاره میکنم.این حادثه فاصله بسیار زیاد بین اکثریت جامعه و اقلیت حاکم را نشان می دهد (2498024) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۱۲:۱۸:۳۹
تجمعات خودجوش براي مرتضي قبل و بعد از فوتش خيلي پيام داشت اگه كسي بفهمه البته.
نشون داد مردم به موسيقي و كنسرت و خواننده هاي اين تيپي علاقه دارن و به زور نميشه مردم رو محروم كرد.
نشون داد حضور يك نفر از روي اختيار ارزشش از حضور هزار نفر با كيك و سانديس بيشتره. (2498028) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۱۹:۲۶:۱۵
این یک نوع عکس العمل جوانان پیرامون وقایعی است که درجامعه ایران میگذرد انها وقتی می بینند برای مرگ یک سیاستمدار و...... عزاداری های فرمایشی صورت میگیرد ومحیط غمناک جامعه غمناکتر میشود باخود فکر می کنند چراهمواره باید درسوگ بسیاری از افراد کل یک ملت راغمناک کرد انها دوست دارند برای مرگ کسی ناراحت باشند که از جنس خود انان است مثل انها فکر می کند ودغدغه انها مثل دغدغه ان فرد است .این عزاداری ها خودجوش است وافراد به زور عزاداری نمی کنند واز ته دل گریه می کنند (2498805) (alef-10)
 
یک جوان دهه هفتادی
۱۳۹۳-۰۸-۲۸ ۲۰:۱۹:۴۰
قابل توجه دوستانی که فرمودند محبوبیت پاشایی را باید در کنسرتهایش می دیدند :
باید عرض کنم که بنده به عنوان یک دختر جوان از یکک هفته ی پیش موجودیم 25 هزار تومنه و هنوز دارم با اون سر میکنم !!!!! با این پول میخاین کنسرت هم برم؟!!!!!!!
عوضش کل آهنگ های پاشایی رو حفظم ... (2498872) (alef-10)
 
سامان
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۰۹:۱۸:۴۴
آقای عزیز،
افراط و تفریط برای هر کاری مضره.
یکی برای مرحوم پاشایی اینکار هارو میکنه یه عده ای هم تو عزاداری ها از حد میگذرونند.لباس درمیارند،قمه میزنند از کودکان خردسال استفاده نابجا میکنند.
اتنقدر به علم و کتل بها میدهند که صدای همه علما رو درآوردند.
اینکه چرا ما به این حد از خود فراموشی رسیدیم مشکلیست که باید در سطح کارشناسی اونهم بدون سانسور راجع بهش بحث بشه.
نه اینکه ۴ نفر همکر رو بیارند همدیگرو رو تایید کنند. (2499394) (alef-10)
 
mojnia
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۱۱:۲۶:۵۳
همه حرفا زده شد ولی چراکسی به این مساله نمی پردازه که چرا همه دوربین به دست فیلم می گیرن؟
همه هم این کار را بد می دونیم.
چون که کسی اعتمادی به این صدا و سیما نداره. چون این صدا و سیما میلی است .چون تصمیمهای که میگیره شخصی یا جناحی است نه ملی.

اگه مثل کشور های آزاد سیمای خصوصی هم داشتیم یا لااقل شبکه های خصوصی آیا میل به فیلم گرفتن و عکس کمتر نمی شد؟

صدا و سیما هم ناچار شد به این مساله بپردازه و کمی پوشش بده.وگرنه موسیقی و آلات موسیقی بخصوص پاپ و...به نوعی خط قرمزه و ناچارا گاهی اجازه پخش داده میشه.
بیش از سی و چند شبکه راه انداختن چرا یکی موسیقی نیست؟بابت سریال ماشاالله که همه به ترتیب یک سریال چند ده بار پخش شده را مرتب تو کنداکتور خودشون قرار میدن

وقتی مردم اطمینان پیدا کنند که همچین مراسم هایی که وسعت و جمعیت زیادی براش جمع میشن پخش تلویزیونی (زنده را بی خیال میشیم) خواهد داشت فکر میکنید ا این وسعت فیلم و عکس می گیرند؟ به مرور این رفتار کم رنگ خواهد شد










0 (2499622) (alef-10)
 
خاکسار تهرانی
۱۳۹۳-۰۸-۲۹ ۲۰:۰۱:۵۱
جلوی آب را بگیری از یکجا برای خودش راهی باز میکند .
تاریخ ایران گواه است که شعرای ما هم در مقاطع اینچنینی شعر های خود را در لفافه میگفتند و داستان هائی به زبان حیوانات مینوشتند و خلاصه سر دلبران را در حدیث دیگران میگفتند.
تجمع و همدردی جوانان امروز ما هم ریشه در همان هوشیاری قدیمی دارد که با هر تجمعی میخواهند دردشان را به گوش مسئولین برسانند و نارضایتی خودشان را بروز بدهند . شاید اینهم راهی است که اگر شناخته بشود . (2500390) (alef-10)
 
اسداله
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۰:۲۶:۲۷
1-باید قبول کرد که بهر دلیل جون وغیر جون دختر وپسر توی سرما وسط هفته نه فقط از تهرون حتی شهرهای دور هم اومده بودن
2-باید فهمید علایق مردم صرفا اون چیزی نیست که براشون برنامه ریزی میکنن
3-باید فهمید سلایق قشر جون با سلایق 70 ساله ها کاملا متفاوت وگاهی مخالف اسث
4-باید فهمید حتما تجلیل از یک شخصیت گریه وزاری نیست
5- باید فهمیداستقبال یا عدم استقبال از دو رویداد مشابه در یک زمان کوتاه مربوط به سلایق وباورهای قلبی یک جامعه است
6-باید فهمید وایبر وموبایل وسایر امکانات ارتباطی مقصر اصلی اگاهی مردم نیستند
7-باید فهمید دیگر حنای تقصیر را گردن بی بی سی ومنوتو وصدای امریکا رنگی ندارد
8-باید فهمید تمام 75 میلیون ایرانی تو صدا وسیما وارگانهای دولتی ونظامی نیستند که باید ها ونبایدها را بشه بشون تحمیل کرد
9- باید فهمید که این رفتارهای جمعی بی مقدمه وناگهانی واکنشهایی است به رفتارهای تحمیلی که در گذشته به اجبار تحمل شده
10-باید فهمید که انچه تا کنون در رابطه با جوانها از سخنرانیها از برنامه های صدا وسیما از جراید از کتابهایی که منتشرشده واز اموزه های تربیتی مدارس و هرچه که تا بحال به جوانها اموخته شده اب در هاون کوبیدن بوده وباید اموزه ها را با روحیه وسلایق وواقعیتهای موجود تطبیق دهیم تاموثر وفابل فهم ودرک برای همه ونه فقط برای طیف خاصی باشد
11- در پایان این استقبال واین بزرگداشت که حتما مرتضی پاشایی لیاقت انرا داشته نه توسط اجانب غربی وحامیان داخلیشان تدارک دیده شده نه ضربه ای به نظام زده ونه بنگاههای خبری صهیونیستی پوشش خبری داده اند که توسط صاذق ترین جوانان این مملکت که بهفراخور زمان به وجودشان افتخار میکنیم ترتیب داده شده که بخودی خود مایه افتخار ند که بدون کمک هیچ نهاد وارگانی توانستند انرا به انحام برسانند فقط کل ماجرا اگر گوش شنوایی هست باید با نظر مثبت شنیده شود ودر برنامه ریزیهای مربوط به قشر جوان سرلوحه تصمیمات قرار گیرد ومنبعد انان که اکنون مات مانده اند همراه وهمدل جوانان باشند (2500610) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۳۰ ۰۸:۳۶:۵۲
جو گیری بود.
که فقط ما داریم..!!!... (2500749) (alef-13)
 
ک
۱۳۹۳-۰۹-۰۱ ۰۷:۴۳:۲۷
سلام
1- شما چرا بررسی نمی کنید چرا مردم برای دیگران چنین اجتماعی ندارند.
2- این تجمع از محل اعتبارات و امکانات دولتی نبوده است .
3-شعر و موسیقی و خواننده غمگین برای جامعه و اقتصاد غمگین و افسرده زا که محصول شما ست مناسب است. (2501977) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.