توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 386055
اژه ای: درموضوع واگذاری مسکن به مدیران شهرداری پرونده ای در قوه قضائیه تشکیل نشده/ اظهارات درباره لغو کنسرتها
بخش سیاسی الف،‌ 7 شهریور 95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۷ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۰۸
محسنی اژه ای در خصوص پرونده‌های داغ قضایی روز از جمله فایل صوتی مرحوم آیت‌الله منتظری، قاچاق مواد مخدر، بازداشت یک جاسوس در تیم هسته ای، حقوق های نامتعارف و ... توضیح داد.

به گزارش الف به نقل از خبرگزاری ها،‌غلامحسین محسنی اژه در ابتدای نشست خبری خود هفته دولت و یاد شهدای ۸ شهریور سال ۶۰ را گرامی داشت. او در ادامه سخنانش تلویحا اشاره ای به انتشار فایل صوتی مرحوم آیت الله منتظری درباره اعدامهای منافقین در سال ۶۷ کرد و با ذکر اینکه "عده ای در مقام تطهیر منافقین جنایتکار هستند" گفت: اگر داعش امروز نبود بسیار مشکل می شد جنایتهای سازمان منافقین را برای نسل جدید بازگو کرد. شاید نسل امروز باور نمی کردند گروهی تحت عنوان طرفداری از خلق و اسلام، جنایات وحشتناکی را مانند کشتار و ترور و آتش زدن اجساد قربانیان مرتکب شوند. آنها کورکورانه مردم کوچه و بازار را کشتند، اموال عمومی و خصوصی را تخریب می کردند و آتش می زدند. منافقین مانند داعش امروز در مساجد و حسینیه ها و نمازهای جمعه، نمازگزاران را با وسایل انفجاری می کشتند.

او در ادامه گفت: آنها با همدستی عوامل داخل زندان، وارد خاک جمهوری اسلامی ایران شدند تا جایی که زمینگیر شدند، در مسیر خود جنایتهای زیادی مرتکب شدند. افراد بیگناهی را از مردم عادی قتل عام کردند. اژه ای با ذکر خاطره ای از عملیات مرصاد گفت: روز بعد از این عملیات وارد کرند شدیم، در ساختمانی وارد شدیم و دیدیم مردم عادی را در آنجا جمع کرده بودند و با مسلسل و نارنجک قتل عام کرده بودند. متاسفانه امروز کسانی در مقام تطهیر این افراد هستند. ذکر جنایتهای آنان مثنوی ۷۰ من کاغذ است.

اژه ای در این باره گفت: برخی افراد با جعل عنوان و مدرک سراغ مردم و کسانی که در قوه قضاییه پرونده دارند می روند و از آنها اخاذی می کنند. این اشخاص هم دستگاه ها و مسئولان را بدنام می کنند و هم مردم را به دردسر می اندازند. از مردم می خواهم فریب این افراد شیاد را نخورند. در دوسه هفته اخیر مواردی داشتیم که مراجعه کرده بودند فردی خود را وابسته به دستگاه قضایی معرفی کرده و سکه و ارز و طلا گرفته و کلاهبرداری کرده. این اشخاص کلاهبردار بودند و بازداشت شدند.

معاون اول قوه قضاییه در خصوص کشفیات اخیر مواد مخدر گفت: در مرداد ماه بیش از ۱۸ تن انواع مواد مخدر کشف شد. این مواد، جمعیت زیادی را می تواند نابود کند. از این مقدار ۴۸۷ کیلو هرویین و ۵۳۲ کیلو هم مرفین در این مواد بوده است. خانواده ها درباره قاچاق مواد مخدر حتی قاچاق کالا هم حساس باشند و اجازه ندهند اعضای خانواده در این مسایل درگیر شوند. بارها اعلام کرده ایم با قاچاق کالا و غیرکالا برخورد جدی صورت می گیرد و زیان و ضرر و مفسده قاچاق بسیار بالاست. مسئولان نیز نگران نباشند و به صورت جدی با این موضوع مبارزه کنند. از امحای کالای قاچاق هم نگران نباشند. دادستان تهران یا مکان دیگری؛ مضایقه از امحای کالا نکنند. نگویند کالا قیمتی است. مگر ساختمانی که حکم قلع و قمع می دهید، قیمت ندارد؟ ضرر کالای قاچاق بیش از ساخت و ساز غیرمجاز است. نگویید این ماشین لوکس است و باید عودت دهیم و صادر کنیم. نمی توانیم این کالای قاچاق را عودت دهیم. مگر کالای قاچاق قابل استرداد است؟ به چه کسی باید مسترد شود؟ مبارزه با قاچاق کالا را کمرنگ نکنید. به همه دادستانها می گوییم قانون و کشور و مسئولان حامی شما هستند. کوتاهی نکنید و به بهانه های مختلف این مبارزه را سعی به کمرنگ کردن نکنید.

اژه ای: دولت مبنای برکناری و استعفای ۱۵ مدیر را بیان کند

سخنگوی قوه قضاییه درباره فیش های حقوقی نامتعارف هم به کنایه پرسید: همه حرف زدیم ولی در عمل چه کردیم؟ دولت اعلام کرد ۱۵ دیر عزل و مستعفی شده اند. مصوبه ای نیز دولت به صورت بخشنامه ابلاغ کرد که سقف دریافت حقوق برای مدیران و مسئولان تعیین شود. این هم کار مثبتی است، ولی تاکنون تا این لحظه یک مورد از مدیران هم از سوی دولت به قوه قضاییه معرفی نشده و رسما هم بیان نکرده اند چه میزان از پولی که پرداخت شده بود، برگردانده شده. از سوی دیگر این سئوال وجود دارد که آیا فقط ۱۵ نفر حقوق من غیرحق، غیر شرعی و غیرقانونی گرفته بودند؟ نمی گوییم هست یا نیست. سئوال داریم این ۱۵ نفر بر چه مبنا و ملاکی بوده اند. بگویید مبنا چقدر بوده؟ ۴۰ میلیون؟ ۵۰ میلیون؟ یقینا افراد دیگری هم هستند که ما خبر داریم. اگر ملاک این است که از چند هیات مدیره و چند مکان حق الجلسه و حقوق گرفته؟ اینها هم بیش از ۱۵ نفرند. اگر ملاک دریافت حقوق و مزایا و وام های سنگین با بهره های بسیار پایین ۱ درصد بوده اند، باز هم بیش از ۱۵ نفرند. اگر هم ملاک چیز دیگری است، بیان نشده است. هنوز برای ما روشن نیست جهت خاص و ملاکی که شامل این ۱۵ نفر شد، چیست که دیگر مدیران ندارند؟

وزیر اسبق اطلاعات درباره نقل قول دولتمردان در خصوص اینکه به خلاف قانون دیگری در حقوق مدیران نرسیده ایم، گفت: باید مشخص شود فرق این مدیران با سایر مدیران چیست. هنوز این خبر را نداریم.

او در انتقاد از قوه قضاییه درباره فیش های حقوقی گفت: قوه قضاییه نیز در این راستا شتاب لازم را نداشته. این کار فوق العاده و ویژه باید دنبال می شد، ولی در این حد، کاری انجام نشد. در قوه قضاییه نامه به دستگاه های مختلف برای دریافت نام و حقوق مدیران داده شد. دیدیم فیش حقوقی فردی را از یک مکان داده اند، دیدیم برخی مدیران از جاهای مختلف دریافتی دارند. لذا بازرسی کل کشور وارد شد و اسناد و مدارک را دریافت کرد و در مقام راستی آزمایی لیستهای ارجاعی وارد شد.

او در ادامه گفت: هر کسی که حقوقی از دولت دریافت کرده است، توجیهی برای خود دارد. البته برخی افراد نیز بدون هیچ توجیه قانونی و منطقی، مبالغی را دریافت کرده اند. برخی نیز امکان دارد با اقدامات متقلبانه، مثلا با دستکاری در طراز مالی شرکتها و بانکها، سوددهی کاذب ایجاد کنند و پاداشی را دریافت و بین اعضای هیات مدیره تقسیم کنند. تعقیب این مسایل نیز با دستگاه قضایی است و ضمن راستی آزمایی مدارک، تکمیل تحقیقات درباره دریافتی مدیران را ادامه می دهد. همچنین گروهی از سوی مدیران قوه قضاییه تعیین شده اند و مشغول بررسی بسترهای حقوقی پرداخت مدیران هستند. وظیفه این گروه است که مشخص کند چرا از سقف قانونی، پرداختی بیشتری صورت گرفته و چرا در برخی دستگاه ها، همه افراد و مدیران، سقف قانونی ممکن را بدون ارزش افزوده و کار فوق العاده، دریافت کرده اند.

اژه ای با اعلام اینکه اگر فردا دستگاه قضایی وارد موضوع شد و عده ای را احضار کرد و احیانا مجازات صورت گرفت، گله نکنید، گفت: فردا نگویید می خواهند با یک گروه و جریان و دولت برخورد کنند. به اندازه کافی فرصت داده شد تا این مبالغ را برگردانند. به زودی از بالا شروع می کنیم و به پایین می رسیم. هر کسی همین امروز متوجه کار غیر صحیح خود نبوده و بیاید جبران کند، در بررسی ها لحاظ می شود. فردا گله نکنند چرا برخورد کردیم.

جدول خلاصه نشست خبری صد و یکم سخنگوی قوه قضاییه

 

خلاصه پرسش

رسانه

خلاصه پاسخ

اخیرا به استناد گزارش سازمان بازرسی کل کشور درباره واگذاری 1 میلیون و 100 هزار متر مربع از املاک شهرداری در شمال تهران به برخی از مدیران شهری و اعضای شورای شهر، با تخفیف بعضا 50 درصد و اقساط 60 ماهه که منجر به تخلفات 2هزار و 200 میلیارد تومانی شده، اخبار زیادی منتشر شده است. آیا پرونده ای در این باره تشکیل شده؟

خبرآنلاین

هيچ پرونده اي در موضوع واگذاري غيرقانوني املاك در شهرداري در قوه قضاييه تشكيل نشده است. صرفا يك گزارش مقدماتي كارشناسان سازمان بازرسي ارائه شده است. مطابق قانون، ورود سازمان بازرسي مراحل مختلفي دارد. در مرحله ابتدايي و مقدماتي پس از بررسي اوليه گزارش مقدماتي تنظيم مي شود كه تا به تاييد رييس سازمان بازرسي نرسد رسمي نيست. كه البته اين گزارش ها داراي طبقه بندي است و نبايد منتشر شود و اگر از نظر سازمان بازرسي درباره موضوعي سوال داشته باشد ابتدا به بالاترين مسوول سازمان نامه زده مي شود تا پاسخ بدهد. در اين پرونده گزارش اوليه تهيه شده و هنوز قطعي نشده كه متاسفانه ما ديديم گزارش روي سايت ها رفته است. اين گزارش هنوز مقدماتي است و سازمان بازرسي منتظر پاسخ شهرداري تهران است البته مسوولان شهرداري تهران اعلام كردند كه در موضوع واگذاري املاك مطابق مقررات و ضوابط عمل كرده اند. درخصوص ارائه تسهيلات به تعاوني ها هم هر سازماني مي تواند مطابق ضوابط و مقررات به تعاوني هاي خودش كمك كند البته ما مواردي از نحوه ارائه تسهيلات به تعاوني ها، پرونده هايي داشتيم كه يا دستگاه مربوطه فراتر از قانون عمل كرده يا اعضا هيات مديره تخلف كردند مانند تعاوني راه آهن و ... در موضوع شهرداري تهران هنوز پرونده اي تشكيل نشده است

سند مالکیت خودرو باید در چه مکانی ثبت شود؟ پلیس راهور یا دفترخانه؟

خبرگزاری موج

معمولا وقتی اختلاف برداشت در قانون شود، باید از مجلس تفسیر بخواهند. برخی از معاملات الزاما باید ثبت شود و برخی الزام به ثبت ندارد. برخی معاملات که الزام به ثبت ندارند، در صورت ثبت، منافعی دارد. این موضوع اختلافی است بین نیروی انتظامی و سازمان ثبت که می گوید باید الزاما سند خودرو در دفاتر اسناد ثبت شود. باید هر دو دستگاه مدعی یعنی سازمان ثبت و دفاتر از مجلس تفسیر بخواهند و اختلاف طولانی مدت تمام شود. مردم این را بدانند در صورت عدم ثبت در دفاتر اسناد، ممکن است با مشکل مواجه شوند. ثبت در پلیس راهور، در برخی موارد کافی نیست. اگر طرفین، به اختلاف برخوردند و خواستند از سند غیررسمی استفاده کنند، ممکن است توانند این کار را کنند.

بازداشت عامل نفوذی در تیم مذاکرات هسته ای صحیح است؟

روزنامه ایران

اصل دستگیری درست است. متهم تحت تعقیب قرار گرفت و پس از چند روز با قرار وثیقه آزاد شد. این که اتهام اثبات شود یا نه، بحث دیگری است.

حکم شیخ استخاره چه شد؟

خبرگزاری میزان

این پرونده در اختیار دادسرای ویژه روحانیت است و من اطلاعی ندارم. درباره این مورد، سئوال کردم و گفتند ایشان هنوز در زندان است و حکمش اجرا نشده.

قاچاق یخچالهای سایدبای ساید در بندرعباس کشف شد، چه شد؟

روزنامه راه مردم

این پرونده تعزیرات حکومتی بوده، حکم صادر شده و جزای نقدی است. اموال هم ضبط شده. در یک پرونده 7 میلیارد و خرده ای و در دیگری 21 میلیارد و خرده ای جزای نقدی صادر شده بود که سرجمع 29 میلیارد می شود.

درباره کنسرتها و راهکارهایی که دادستان تهران ارائه داده، نظر دهید؟

خبرگزاری آنا

ما مطلقا با هنر و هنرمند مخالف نیستیم. بلکه نظام استفاده از هنر و هنرمند را تشویق می کند. زبان هنر بسیار موثر است و نمی شود به غیر از این، در برخی اوقات مطالب را منتقل کرد. ما مدافع جدی هنر هستیم و باور داریم زبان هنر، بسیار موثر است. صدور مجوز کنسرتها توسط وزارت ارشاد است و نیروی انتظامی و قوه قضاییه دخالتی ندارد. صدور مجوز مانع از ارتکاب جرایم بعدی نیست. بعضا مجوز صادر می شود، ولی صاحب مجوز باز هم خلاف می کند، مانند جرایم مطبوعاتی که اول مجوز می دهند و بعد جرم صورت می گیرد. همه کنسرتها جلوگیری نمی شود. دو جا پای ناجا و دادستان به عنوان مدعی العموم به میان می آید. مثلا در زمان اجرای کنسرت، اقدام خلاف قانون، خلاف عفت عمومی واقع می شود. یا مثلا کنسرت تمام می شود، ولی مجموعه تماشاگران دست به اقدامات مجرمانه می زنند. اینجا وظیفه ناجاست که وارد شود. بعضا مجوز کنسرت صادر می شود و هیچ گزارشی درباره بروز تخلف وارد نمی شود. ولی بعضا از مراجع رسمی گزارشهایی که مستند است رسید که همراه کنسرت، اقدام خلاف عفت عمومی هم انجام می شود. اینجا دستگاه قضاییه و نیروی انتظامی وظیفه برخورد دارند و در صورت عدم انجام وظیفه بازخواست می شوند. اگر فرد متولی مانند وزارت ارشاد، استانداری، فرمانداری یا هر کسی عهده دار می شود که خلاف قانون نشود، نیروی انتظامی کنار می رود. ولی اگر کسی متعهد نشد، وظیفه دادستان و نیروی انتظامی جلوگیری از جرم است.اگر مسئولی مسئولیت را به عهده بگیرد وظیفه ای به عهده دادستان و ناجا نیست. وزارت ارشاد عهده دار شود که در کنسرت جرم واقع نشود، باز هم مشکلی نیست. حاشیه هایی که می سازند، استفاده سیاسی است. گرفتاریهای مردم بسیار زیاد و مسئله هم واضح است. دادستانی نیز با این جوسازی ها عقب نشینی نمی کند. روزنامه آفتاب یزد دیروز تیتر زده بود که خلاف واقع بود، یادم رفت به دادستان بگویم این روزنامه را تعقیب کند. تیتر دروغ زده بود مسئولان عقب نشینی کردند. این دروغ و تشویش اذهان است.

پرونده یاسین رامین چه شد؟

 

شبکه خبر

در حال بررسی است، ایشان با قرار وثیقه سنگین بازداشت است. نتیجه نهایی رسیدگی قابل پیش بینی نیست. اتهام هم مسایل مالی است

نظر شما درباره فایل صوتی مرحوم آیت الله منتظری و نامه آقای مطهری به آقای پورمحمدی چیست؟

وبسایت جارپرس

در خصوص منافقین اشاره اجمالی کردم. درباره نامه افراد هم اظهارنظر نمی کنم. درباره اصل موضوع، امام بزرگوار آنچنان مقید به موازین بود که دوست و دشمن می دانند کوچکترین تخلفی از موازین شرعی نمی کردند و آنچه انجام دادند قطعا صحیح بوده و دارای مبنای فقهی و قانونی و شرعی است. همه فقها بدون استثنا قبول دارند گروه باغی علیه حکومت قیام کرد و مرکزیتش باقی بود، همه آنها تکلیفشان روشن است و باید مجازات شوند. مراجع ذیربط دارند بررسی می کنند این فایل صوتی چطور پخش شد. سال 65 گروه مهدی هاشمی قتل حشمت و پسرش را داشتند. دادیار پرونده من بودم. وقتی اعتراف کردند و محل جنازه ها را گفتند، ما جنازه ها را درآوردیم. جنازه مشخص بود و عصا و کت آن هم معلوم بود. همین آقا که فایل صوتی اش پخش شده، به شدت معترض بود و می گفت چرا فیلم این قتل ها را نشان دادید؟ گفتیم اینها قتل مرتکب شده اند. نمی دانم فایل صوتی تحریف شده یا نه، ولی کسی که به این شدت و حدت درباره منافقان بیان می کند، ولی درباره قاتلان حشمت و پسرش چطور برخورد می کند و حتی می گوید چرا جنازه ها را کشف  کردید و خبرآن را منتشر کردید. به نظر می رسد انتشار این فایل هم یک جریان استکباری است و در مقام تطهیر جنایتکاران دیروز و امروز است.

آیا قوه قضاییه وارد به موضوع توهین به رئیس جمهور می شود؟

روزنامه اعتماد

تعقیب توهین به مقامات از حیث دارا بودن مقام، نیاز به شاکی خصوصی ندارد. مدعی العموم می تواند وارد شود. اگر هم به مقامی توهین شد، او می تواند شاکی باشد. فردی که مطرح شد توهین کرده، در صلاحیت دادسرای ویژه روحانیت است و دادستان تهران صلاحیت ذاتی ندارد. برای همین من اطلاع ندارم دادستان ویژه روحانیت اقدام کرده یا نه. نمی دانم دولت هم شکایت کرده یا نه، چون این شکایت وارد دادسرای ویژه روحانیت می شود.

سازمان بازرسی کل کشور درباره واگذاری املاک نجومی شهرداری گزارش داده، آیا قوه قضاییه ورود کرده؟

روزنامه شرق

گزارشی اگر به سازمان بازرسی برسد، این سازمان وارد می شود. گزارش چند مرحله دارد. تا زمانی که نهایی نشده و به امضای رییس کل بازرسی و صاحبان امضا نرسیده، گزارش رسمی به حساب نمی آید. این گزارشها طبقه بندی شده است. اگر تخلفی احراز شده باشد، به دستگاه متخلف می رود و از بالاترین مسئول درخواست اصلاح می کنند. اگر جرم واقع شده باشد به دستگاه قضایی داده می شود. این مطلب در ابتدای کار بوده و گزارش رسمی بازرسی کل کشور نیست. گزارشهایی رسیده. یکی از مراحل این است که به دستگاه می گویند توضیح دهد. این در این مرحله بوده. مطالبی مطرح شده، بازرسی کل کشور گزارش را نهایی و نظر قطعی نداده.

آیا تاکنون گزارشی از وزارت نفت درباره قراردادهای نفتی جدید یا قدیمی به قوه قضاییه رسیده؟

خبرگزاری دانشجو

چیزی منعکس نشده. مسئولی اگر اطلاعاتی دارد وظیفه دارد به قوه قضاییه بدهد. اگر وزیر نفت اطلاعاتی دارد که خلاف قانون صورت گرفته، باید به مراجع ذیربط بدهد.

کمیته سه نفره ای با مشارکت شما درباره حصر تشکیل شده؟

خبرگزاری ایلنا

اصل موضوع غلط است و چنین کمیته ای نبوده. بنده هم عضو این کمیته نبوده ام و الان از زبان شما شنیدم.

دادستانی درباره پوشش پرستاران چه تحقیقی قرار است انجام دهد؟

روزنامه اطلاعات

امروز از آقای جعفری دولت آبادی پرسیدم. ایشان به طور کلی مسئله را تکذیب کردند. جلسه ای درباره مسئله حجاب و عفاف بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی با دستگاه های مختلف بوده. یکی از موضوعات مطروحه این بوده که برخی از بیمارستانهای خصوصی هزینه های گزافی را برای آرایش زنان در نظر می گیرند و بودجه می دهند. مانند مبلغ اوقات فراغت بچه ها در فیش های حقوقی. کسی به دادستان تهران می گوید ورود کنید. ایشان می گوید وزارتخانه مربوطه باید وارد شود. ببینید چطور این مسایل را در سایتها مطرح می کنند. اصل مطلب صحت ندارد.

 

آیا قوه قضاییه آماده است ابهامات و قصورات احتمالی در اعدامهای 67 را تشریح کند؟

روزنامه وقایع اتفاقیه

ابهام و اجمالی از سوی کسی مطرح نشده. هیچ ابهامی از ناحیه ما وجود ندارد و اگر کسی ابهامی دارد، مطرح کند.

چرا برای متهم به جاسوسی بازداشت شده، قرار وثیقه صادر شده؟

روزنامه قدس

منعی وجود ندارد متهم با قرار وثیقه آزاد شود. اگر جایی در قانون الزام شده باشد، بحث جدایی است.

مشاور رسانه ای آقای هاشمی آقای فواد صادقی بازداشت شده؟

خبرگزاری ایسنا

شنیدم ایشان به دادسرا احضار شده. ایشان قبلا یک پرونده و محکومیت داشته و نرسیدم بپرسم برای حکم قبلی بازداشت شده یا پرونده جدیدی است.

اخیرا خانواده آقای هاشمی درخواست اعاده دادرسی مهدی هاشمی را کرده اند و به دو گزارش جدید سازمان مدیریت سوخت و دیوان محاسبات استناد شده.

خبرگزاری فارس

درخواست اعاده دادرسی را مدتی پیش داده اند. درخواست اعاده مستقیما به دیوان عالی کشور می شود. دیوان پرونده را خواسته و بررسی می کند. در قانون 7 مورد است که اعاده دادرسی را می پذیرد. یکی از این موارد است که کسی مدرکی نداشته و بعدا مدرک را گیرآورد و مدرک جدیدی است، می توان با آن درخواست اعاده دادرسی کرد. نمی دانم چه مدارک جدیدی داده شده. البته این گزارشها قبل بررسی شده و گزارش سازمان بهینه سازی سوخت هم مطرح شده و هر چه می شده، گفت، گفته اند. گزارش دیوان محاسبات هم بوده است و قبلا اظهارنظر کرده اند. اگر مدرک تکراری باشد قابل قبول نیست.

پرونده حادثه منا به کجا رسید؟

خبرگزاری ایرنا

متاسفانه موضوع جدیدی قابل بیان نیست. وزارت امور خارجه و دادستان کل کشور پرونده را دنبال می کنند. پرونده دادسرا هنوز به دادگاه نرفته ولی افراد شاکی به 600 نفر رسیده اند.

شنیدیم برخی از وزرای دولت یازدهم اموال خود را معرفی نکرده اند؟

خبرگزاری مهر

این در دولتهای مختلف بوده و در دولت فعلی هم دو نفر از وزرا، لیست کامل اموال خود را نداده اند. لیست ناقصی داده اند ولی در قوه قضاییه پیگیری شده و چند بار پیوست زده اند که لیست خود را کامل کنید. چون پایان دوره هم باید لیست دهند.

در پرونده بانک ملت آقای مالامیری 3700 میلیارد تومان وام گرفته اند و متواری است.چه اقداماتی شده؟

خبرگزاری تسنیم

4 نفر از جمله کارمندان بانک بازداشت بوده اند و تعدادشان به 5 نفر رسیده. 420 میلیارد تومان از وجوه هم توقیف شده. معوقات این شخص 1200 میلیارد تومان بوده که بعد از معوقات، حدود 1200 میلیارد تومان هم از دو بانک از جمله ملت، تسهیلات جدید گرفته بودند. یکی دو نفر هم متواری هستند. به نفعشان است به کشور برگردند. ما قول می دهیم برگشتشان به نفعشان است. این نیست که بگوییم محاکمه نمی شوند، نه، محاکمه می شوند ولی به نفعشان است باشند و از خود دفاع کنند.

به چه تعدادی از پرونده های توهین علیه مقامات دولتی رسیدگی شده؟

روزنامه جهان صنعت

پرونده های متناوب و در مقاطع مختلف است که در حال رسیدگی است. عدد ندارم بگویم.

سازمان بازرسی کل کشور دو لیست به قوه قضاییه درباره حقوق های نامتعارف داده، شما چه کردید؟

خبرگزاری صداوسیما

موضوع بیش از 2 لیست است و مفصلا توضیح دادم اقدامات قوه قضاییه چیست و اکتفا به لیست ها و خوداظهاری ها نشده است.

تسهیلاتی که به تعاونی مسکن در ادارات دولتی و عمومی غیردولتی مبنای قانونی دارد؟

روزنامه همشهری

الی ماشالله پرونده های مختلف داریم که بعضا تخلف دارند یا از ناحیه دستگاه ها کمک های غیرمتعارف به آنها شده.

بانکها چقدر توصیه های قوه قضاییه را در ارائه تسهیلات رعایت کرده اند؟

روزنامه حمایت

روند معوقات متوقف نشده، دلیل آن هم معوقاتی است که حتی پس از ورود دادستانی به تسهیلات بانکها، بدون تضمین لازم تسهیلات داده اند. سال 85 معوقات بانکی 40هزار میلیارد تومان بود.. سال 95 این میزان به 100 هزار میلیارد رسید. یعنی روند وجود دارد، هر چند کند شده، ولی ادامه دارد. قابل توجه است که بانکهای خصوصی هم معوقه دارند. بر اساس گزارش، بانکها به شرکتهای خود تسهیلات می دهند و ضمانت نمی گیرند و آنها هم معوقه دارند. نمی دانم این حرف چقدر راست است.

در پرونده بنیاد شهید بازداشتی ها چه تعدادند؟

روزنامه فرهیختگان

اصلا خبر ندارم.

در پرونده آقای احمدی نژاد، کمیسیون اصل90 گفتند تخلف او محرز است و باید قوه قضاییه ظرف یکماه جواب بدهد. آیا او احضار نشده اند؟ بگم بگم های او تاثیر در تعویق پرونده داشته؟

روزنامه تجارت

هر کسی هر چیزی می خواهد بگوید، بگوید. کسی که می گوید "بگم بگم" معلوم است چیزی ندارد یا چیز به درد بخوری ندارد. در مجلس ممکن است صحن تصویب کند پرونده به مجلس برسد. ممکن است کمیسیون اصل 90 گزارشی برای دستگاه قضایی بفرستد. این دو متفاوتند. دستگاه قضاییه به جرم و اتهام رسیدگی می کند نه به تخلف. درباره رئیس جمهور هم پیش بینی شده اگر مرتکب تخلف از قانون شد، تخلف در دیوان عالی کشور بررسی می شود و در صورت احراز، رای به عدم صلاحیت رئیس جمهور داده می شود. در صورت ارتکاب جرم توسط رئیس جمهور، دادگاه مستقیما رسیدگی می کند. دادگاه ورود به رسیدگی می شود ولی اینکه ظرف یک ماه باید دادگاه به کمیسیون جواب دهد، چنین چیزی نیست. بلکه پاسخگویی دستگاه ها به کمیسیون اصل 90 مدت یک ماه مهلت پاسخ دارد. این ارتباطی به رسیدگی قضایی به جرایم رئیس جمهور ندارد. رئیس جمهور سابق شاکی خصوصی دارد. برخی موارد نیز از مجلس آمده که غیر از کمیسیون اصل 90 است. اینها در حال رسیدگی است. بله، خیلی طول کشیده ولی به نتیجه نهایی منجر نشده. اینها نیاز به تحقیقات و اثبات دارد. در یک پرونده شاکی خصوصی، کسی گفته بود در یک سفر استانی، ماشین او یا همراهانش پای شاکی را له کرده بود. این پرونده احمدی نژاد است؟ مقصر راننده است یا احمدی نژاد؟ یک شکایت دیگر بود که او در استان ما، لفظی به کار برد که توهین به مردم بود. یک شکایت مجلس درباره سرپرستی وزارت ورزش بود که بیش از 3 ماه طول کشیده بود. یک شکایت دیگر این بود که در مجلس تصویب شد و به مجمع تشخیص مصلحت آمد. قرار بوده مبلغی به متروی تهران داده شود که دولت مصوبه را اجرا نکرده بود. این شکایتها استعلام شده و دنبال بررسی هستند که مثلا در وزارت ورزش تصرفات چه بوده. گاهی در استعلامها جواب نمی دهند. ایشان تاکنون در دادگاه نیامده اند. در مراحل اول، شکایت شخصی ای شد و قاضی او را خواست و شاکی رضایت داد. موضوع منتفی شد و قرار منع تعقیب  دادند. احضاریه هم فرستاده شد و ایشان (رئیس جمهور سابق) حاضر نشد. ممکن است شما بگویید طول کشیده.

 

۱۳۹۶/۰۶/۱۲ ۱۷:۱۵
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۸ ۱۵:۱۸
 
۱۳۹۵/۱۰/۱۹ ۱۶:۴۱
 
۱۳۹۵/۰۶/۲۸ ۱۵:۱۰
 
۱۳۹۵/۰۶/۰۷ ۱۶:۲۷
 
۱۳۹۴/۰۷/۱۹ ۱۴:۱۸
 
۱۳۹۴/۰۷/۱۹ ۱۴:۱۷
 
۱۳۹۴/۰۷/۱۹ ۱۴:۱۱
 
 
کلمات کلیدی : نشست خبری اژه ای