نظر منتشر شده
۴۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 33135
یک تجربه - یک هشدار
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ مهر ۱۳۸۷ ساعت ۱۰:۲۲

اجرای ناشیانه و بدون مطالعه و ناگهانی قانون مالیات بر ارزش افزوده، توسط سازمان امور مالیاتی کشور، موجب عکس‌العمل برخی اصناف و بازاریان گردید و برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بازار تهران تعطیل گردید. این در حالی است که بازاریان کشور طی سالهای پرفراز و نشیب اقتصادی و سیاسی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره با مسیر انقلاب همراهی کرده و در آینده نیز چنین خواهد بود.

اگر چه نمی توان بر این اقدام اصناف یعنی تعطیلی محل کسب‌وکار بعنوان یک حرکت مناسب برای بیان دیدگاه‌های خود، صحه گذاشت و لازم بود که از طریق شورای اسلامی اصناف و اتاق بازرگانی نقطه نظرات خود را به مسوولان ذیربط انتقال می دادند، اما تعلل مسوولان ذیربط در آگاهی از نقطه نظرات تولیدکنندگان و اصناف نیز در خور توجه است.

اساساً اجرای این قانون و آگاه نمودن تدریجی جامعه به زوایای این قانون و مشارکت دادن جامعه اقتصادی کشور و مجامع ذیربط در نحوه اجرای قانون قبل از اعلام عمومی آن، یک اصل بدیهی و طبیعی است. متاسفانه مسوولان وزارت اقتصاد و دارایی بدون طی کردن این مراحل و با سرعتی تعجب برانگیز خواستار اجرای این قانون ـ آنهم در زمانی که نرخ تورم به بالاترین حد خود رسیده است و فعالان اقتصادی با انواع مشکلات دست و پنجه نرم می کنند ـ شدند و نتیجه آن شد که اصناف برای بیان اعتراض خود از راه‌حل‌های غیر مدنی استفاده نمایند.

عقب نشینی سریع دولت از مواضع خود پس از تعطیلی بازار نیز، بسیار قابل تامل است.
دولت باید چنان مقتدرانه و حساب‌شده و با برنامه عمل نماید که اساساً امکان چنین تنش هایی بوجود نیاید و اگر هم پیش آمد، با درایت آنرا تدبیر نموده و از مواضع قانونی خود عقب ننشیند. این تجربه، یک امتحان هشدار دهنده بود.

نتیجه ماجرای اخیر چنین خلاصه می شود که می توان با اقدامات غیر مدنی و بازدارنده، در مقابل طرح‌ها و قوانین کشور ایستادگی نمود و آنرا خنثی کرد. تسری این تجربه در آینده، نتیجه قابل قبولی را رقم نمی زند.

اعلام نتایج کنکور سال جاری و اعتراض مردم و تصویب سریع قانون مربوط در مجلس شورای اسلامی نیز در همین راستا تلقی می‌شود.


 
فهیمه
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۱:۰۸:۱۸
ظاهراً دولت آنقدر در مقابل اقدامات مدنی از خود بی تفاوتی نشان داده که در مواردی که ممکن باشد چاره ای جز اقدامات غیر مدنی وجود ندارد.
نمونه بارز آن ماجرای آقای رحیم مشایی و کردان است که :
گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من آنچه هرگز به جایی نرسد فریاد است
این اقدام نشان داد که ظاهراً زبان تهدید و قهر بهتر پاسخگوست! (85568)
 
سعید
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۲:۰۲:۰۵
معمولا برای انجام هر کار بزرکی آگاهی دادن و فرهنگ سازی لازم است ولی دولت عادت کرده که همه مردم را شوکه کرده و مقابل عمل انجام شده قرار دهد
تصمیمات یک شبه و سیاستهایی که بدون مقدمه اعلام میشود زنگ خطری است که مردم را به دولت بی اعتماد میکند و هر لحظه مردم منتظر یک اتفاق یا یک تصمیم شتابزده دیگر از طرف دولت می باشند
با این رویه ثبات که مهمترین عامل رونق اقتصادی است در خطر قرار دارد
داستان این تصمیمات از همان اول که به یکباره چند روز بعد از عید فطر تعطیل اعلام شد یا به یکباره ساعات بانکها عوض شد و یا اعلام مواضع ایران در مقابل بعضی از کشورها و یا .... شروع شد و در بعضی موارد مانند سهمیه بندی بنزین تعدیل شد ولی هنوز بیم آن میرود که برای آزمودن بعضی تصمیمات دوباره بدون مقدمه این تصمیمات (درست یا غلط)به یکباره به اجرا گذاشته شوند
تعجب من در این است که بعضی تصمیمات نیز با تاخیر زمانی اجرا میشوند
یا بعضی تصمیمات به دستگاهها ابلاغ میشود ولی یا اجرا نمیشود یا این که کامل اجرا نمیشود و این تصور را ایجاد میکند که همراه تصویب و ابلاغ بعضی دستورات دولت دستورات شفاهی برای نقض آن صادر میکند
اما در مورد مالیات 3 درصد چون این روش مالیات در همه کشورهای صنعتی جهان امتحان شده و جواب داده است باید آن را اجرا کرد ولی بعد از فرهنگ سازی زمینه سازی برای اجرای آن (85593)
 
۱۳۸۷-۰۸-۱۹ ۱۵:۳۱:۴۸
مواردی که به ضرر مردم تمام میشود سریعا قابل اجرا\" میباشد و قوانینی که به ضرر دولتمردان است با تاخیر انچنانی مواجه می شود . خوشبختانه چیزی بنام منفعت برای مردم نداریم . (91085)
 
saso
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۲:۰۷:۱۵
این مساله فقط قدرت صنف بازاری را در عرصه سیاسی و اقتصادی کشور اثبات می کند چرا که سالهاست دانشجویان و فعالان قومی سیاسی و حقوق زنان و کارگزی در ایران در حال اعتصاب و اعتراض هستند اما کسی صدای آنها را نمی شنود این است قدرت پول (85595)
 
یه بنده خدا
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۲:۲۶:۴۰
اگر این اقدام غیرمدنی ست پس تمام اقداماتی که زمان انقلاب و قبل از اون می شده همش غیرمدنی بوده. سعی کنیم همیشه به موضوعات بدون اغماض نگاه کنیم. برید ببینید مشکل اصلی کجاست..! (85603)
 
احمدی
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۲:۴۶:۴۶
اصولا\" ندانم کاری در اجرا که به تجربه ضعیف مدیریتی بر میگردد موجب شده که حتی قوانین خوب نیز تحت الشعاع این مدیریت ضعیف قرار گرفته و از گردونه اجرا خارج شده یا بی اثر شوند.
در اجرای این قانون میتوانستند با درصدهای خیلی پایین و فراگیری کمتر مشاغل شروع کنند و ضمنا\" کار را با مشاغلی آغاز کنند که اثر تورمی کمتری داشته باشد ولی مطابق معمول اجرای شتاب زده دولت را مجبور به عقب نشینی کرد. (85609)
 
رسول
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۲:۵۱:۵۰
با تمام وجود میشود درک کرد که علم بهتر است یا ثروت!
اعتصاب معلمان، رانندگان شهرداری و کارگران و .... بیشتر تاثیر دارد یا بازار؟ راستی فقط از اعتصاب بازار صحبت میشود ولی هر اعتصابی بالاخره چند تایی سردسته دارد. آیا از آنها هم به اندازه دیگر اعتصابیون مثلا در حد یک بازدداشت، گوشمالی، یا حداقل انگهای معمول! ÷ذیرایی میشود؟ (85612)
 
۱۳۸۷-۰۸-۱۹ ۱۵:۳۶:۴۸
چرا که قدرت بازار خود دولتمردان هستند مگر به نفع مردم خدمت میکنند تا چیزی برایشان نداشته باشند کاری برای کسی انجام نمی دهند . پس این همه سرمایه گذاری برای کسب مقام نمایندگی از کجا می آید . (91086)
 
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۲:۵۴:۳۸
این دولت تسلیم زور نمیشود مگر آنکه سمبه خیلی پر زور باشد.ظاهرا سمبه بازاریان محترم خیلی پر زور بوده وگرنه برخورد دولت را با اعتراضات معلمین و شرکت واحدو....... قبلا دیده بودیم. (85614)
 
علي
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۳:۲۵:۳۷
ن فكر ميكنم اين بازاريهاي محترم بد عادت شدند . آخر اين قانون در تمام نقاط دنيا و از جمله كشورهاي همسايه با شدت و حدت بيشتري در حال اجراست ؛ اين آقايون محترم بازاري كه تافته جدابافته از ملت نيستند ؛ آيا اين رواست كه دولت از كارمند و كارگر تا ريال آخر ماليلت دريافت كند و كسبه محترم به هنگام پرداخت آن مرتب تهديد به تعطيلي كنند ؟ (85625)
 
شیرین
۱۳۸۷-۰۷-۲۳ ۱۷:۰۶:۲۳
اینکه اصناف در بازار با یکدیگر بیشتر هماهنگ هستند و اقدامات شجاعانه در مقابل نابخردی انجام میدهند جای خوشحالی دارد نه حسادت!
اگر سایر اقشار جامعه هم در مقابل این تصمیمات دولت عکس العمل مناسب و درست نشان بدهند وضعیت اقتصادی کشور این نبود
و در آخر پاسخ به شما هموطن عزیز
چه چیزی در اقتصاد ما شبیه باقی نقاط دنیاست که مالیات باشد؟ تورم؟ تصمیمات بدون تعقل و یک شبه؟ (85858)
 
سجاد
۱۳۸۷-۰۷-۲۶ ۰۰:۵۷:۱۲
دوست عزيز فكر مي كني اين اشتباه به ضرر چه كسي دولت وقتي هنوز شناخت درستي ار بازار نداره و مردم نمي شناسه
چطور انتظار داري كه مردمي در خريد تخفيف مي گيرند به 3%تن بدن.
تازه ارگر قبول كنن مي دوني چه تورمي راه مي افته
اگه اهل بازار باشي در همين دو هقته اكثر اجناس و خدمات با رشد 30 % روبرو بوده.
ايران با كشورهاي ديگه نمي شه مقايسه كرد چون در آن كشورها منط حاكمه نه احساس (86003)
 
یک خبرنگار پارلمانی
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۳:۴۳:۲۲
نمی‌دانم نویسنده محترم چرا به تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی اشاره‌ای نکرده است. زیرا نمایندگان می‌توانستند در این قانون قید کنن که به صورت پلکانی و مرحله به مرحله در یک بازه زمانی مشخص اجرا شود والا دولت مجری قانون است و نمی‌وان به آن خرده گرفت. چرا که در صورت تعلل دولت در اجرای این قانون و یا اجرای مرحله به مرحله آن، بازهم نمایندگان داد می‌زدند که دولت از اجرای قانون استنکاف می‌ورزد.
اتفاقع نویسنده محترم به مثال خوبی اشاره کردند؛ قانون افزایش ده درصدی ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های مادر، تصویب این قانون نشان می‌دهد که نمایندگان گویا در فضای خلا به قانونگذاری می‌پردازند و اصلا نگاهی به واقعیت‌ها و امکانات موجود ندارند.
وزارت علوم می‌گوید دانشگاه‌های ما ظرفیت چنین افزایش پذیرشی را ندارند ولی مجلس بر مصوبه احساسی خودش اصرار دارد. مانند گاوی است که صاحبش می‌گوید این گاو نر است ولی به او می‌گویند شیرش را بدوش!
متاسفانه مجلس برخی اوقات قوانینی را تصویب می‌کند که اجرای آن ممکن نیست و یا پرمخاطره هست. مانند قانون سهمیه‌بندی بنزین در حالی که هنوز بستر اجرای آن فراهم نشده بود. اینکه رئیس‌جمهور می‌گوید برخی قوانین به منظور زمین زدن دولت تصویب می‌شود حرف بیهوده‌ای نیست. (85628)
 
۱۳۸۷-۰۷-۲۵ ۱۳:۵۱:۵۰
اي بابا ديگه همه ميدانند كه اين دولت دولت رفتارهاي خود سرانه است.

از مجلس دفاع نميكنم ولي دولت... (85939)
 
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۳:۵۶:۵۴
آن زمانی که به نام اصولگرائی مدیران با تجربه به عناوین مختلف کنار گذاشته شدند و افراد ناکارآمد جایگزین شدند و برنامه های کارشناسی شده مصوب تعطیل گردید، انتظار اینگونه پدیده ها می رفت.
این سرآغاز مشکلات ناشی از آن خیره سری هاست و خدا روزهای بعد را بخیر کند. (85632)
 
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۴:۳۸:۱۴
خيلي براي من جالب است اعتراض از نوع بستن مغازه خود از چه زماني غير مدني شده است.
و اساسا اعتراض مدني يعني چه ؟
و اعتراض به روش تظاهرات ها، شورش و اقدامات مسلحانه چه ناميده مي شوند.
در ضمن اعتراض با اين روش يكي از بديهي ترين راهها براي مقابله با تصميم هاي نادرست است كه در تمام دنيا پذيرفته شده است.
در اينجا حكومت اگر 4 مغازه ببندند امنيتش به هم ميريزد
ولي در آلمان تمام فرودگاهها تعطيل مي شود آب از آب تكان نمي خورد.
مشكل بستن مغازه ها نيست
مشكل ذهن بسته قديمي و خشك آقايان است كه بايد تغيير كند. (85642)
 
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۵:۳۱:۴۶
اقای ایمانی لطفا به خاطر این جمله از مردم و به خصوص بازاریان عذر خواهی کنید
نتیجه آن شد که اصناف برای بیان اعتراض خود از راه‌حل‌های غیر مدنی استفاده نمایند
دنلپ یک پژوهشگر معتبر و بزرگ می فرماید
تخلف اگاهانه از قانون موجب پیشرفت است.

ایا بهتر نیست حرکت بازارایان را در این چارچوب تعریف کنیم یک حرکت تخلف اگاهانه از قانون
ایا فراموش نموده اید انقلاب 57 با تخلف اگاهانه از قانون به پیروزی رسید . ایا اعتصاب کردن و یا اعتراض به مقامات رژیم گذشته جرم نبود . ایا دستور امام برای نادیده گرفتن حکومت نظامی بر خلاف قانون رژیم گذشته نبود. و ایا پیروزی انقلاب موجب پیشرفت کشور نشد.
لطفا عذر خواهی کنید که این نشانه شهامت است نه ضعف (85652)
 
رضا
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۵:۳۶:۲۴
ماجراي تلخي است كه فقط با تلخند قابل تصور است. همين معلم فرهيخته و روشنفكر سرمايه سواد ملت و دولت عليه نابرابري حقوق خود با ديگران، تبعيض آشكار در برخورداري از امكانات، در برابر خانه دست پروردگان خود يعني مجلس تجمع مي‌كند تا فرياد اعتراض خود را به مدني‌ترين! صورت نشان دهد. و البته نه تنها شاگردان ديروزتر اعتنايي نمي‌كنند بلكه شاگردان همين ديروزشان با باتوم و چشم گريان به جانشان مي‌افتند. معلم چگونه مي‌تواند كركره كلاس خود را پايين بكشد و اعتراض كند و انگ سياسي نخورد؟ در مقابل بازاري محترم، از حاجي بازاري‌هاي نماز شب خوان و بروبچه‌هاي نو كيسه امروزي وارثان كيسه گشاد پدران حجره دار، در يك تصميم كاملا غير سياسي و بدون هماهنگي با استكبار و شبكه‌هاي خبري و سيا و موساد و صهيونيزم بين‌الملل به گونه‌اي بسيار متمدنانه و امروزي مغازه‌هاي خود را تعطيل كرده و دولت عدالت محر و عدالت پرور در اقدامي متمدنانه‌تر با خواهش و تمنا و در ميان پوشش وسيع خبري اعتصاب از مصوبه خود عقب نشيني مي‌كند و از بازاريان خواهش مي‌كند كه لطفا مغازه‌ها را باز نماييد. اين دوگانگي را من معلم كجا ببرم. ما هميشه از دوگانگي معياري در جهان شكايت مي‌كنيم در حالي كه در داخل و همه هم به نام دين اينگونه با دو جريان مشابه دو برخورد متفاوت مي‌كنيم. هيچ آيت‌اله و حجت‌الاسلامي هم يك بار از خواسته بحق معلمان آن هم براي اجراي قانوني كه خود مجلس تصويب كرده در هيچ تريبوني و منبر نماز جمعه‌اي حمايت عاطفي هم نكرد. شما را به خدا چه مي‌كنيد با اين ملت؟ شما را چه شده است؟ فرداي روز در پيشگاه دادگاه عدل الهي در برابر پرسش از شما در مورد رعايت عدالت چه پاسخي خواهيد داشت؟ من اينك سوگند مي‌خورم كه گرچه در اين دو روزه دنيا براي يك لحظه در حيات خود مزه عدالت ادعايي آقايان را نچشيده‌ام، اما در روز بازپسين از هيچكدام از اينان نخواهم گذاشت و حكايت تلخ بيعدالتي مدعيان را در ساحت عدل الهي بازگو خواهم كرد هر چند از خيل دوزخيان باشم. با سپاس. معلم يكي از مدارس قم (85654)
 
ali
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۵:۳۷:۱۰
نوشتید : «این در حالی است که بازاریان کشور طی سالهای پرفراز و نشیب اقتصادی و سیاسی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره با مسیر انقلاب همراهی کرده و در آینده نیز چنین خواهد بود.»

چرا می گی در آینده نیز این چنین خواهد بود... شاید بازار تازه مسیر واقعی خودش را فهمیده باشد .... (85655)
 
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۶:۱۸:۵۷
اعتصاب يك نوع مبارزه و حق خواهي مدني است. اشتباه نشود. (85663)
 
كاوه
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۸:۰۶:۲۶
1. بنده هم معتقدم اقدام انجام شده مصداق بارز يك اعتراض مدني است و نسبت دادن عنوان غير مدني به آن كاري اشتباه است.

2. اين اقدام در پي بلاتكليفي‌هاي مالي - اقتصادي و حتي سياسي دولت است و اين مسئله ماليات هم بهانه آن است. مدتها است بازار در حال ركود است، هر روز يك مقام اقتصادي و سياسي در حال تعويض و افشاگري است (دانش جعفري، مظاهري، پورمحمدي و ...)، مملكت ثبات مي‌خواهد، اقتصاد ثبات مي‌خواهد!

3. دولت محترم تصور مي‌كند هر كاري را مي‌تواند انجام دهد، اين مسئله را آقاي احمدي نژاد گاهي در مصاحبه‌ها مي‌گويد، و از سهميه‌بندي يك شبه بنزين با افتخار ياد مي‌كند، كنار آن آقاي رادان هم مي‌گويد ما حجاب را مانند كمربند ايمني جا مي‌اندازيم! تجربه سركوب اعتصاب معلمان و كارگران هم بالاخره شيرين بوده! و هيچ مشكلي پيش نياورده! بنابراين دولت دچار يك شجاعت بي مورد شده است!

4. مردم ما نهادهاي مدني مشخصي ندارند، همه صداها را در گلو خفه مي‌كنند چون راهي ندارند! اما اين مسئله بايد موجب نگراني آقايان باشد، چون روزي كه اين صدا‌ها سر باز كند بصورت كور و بدون برنامه و يا توسط موج سواران سياسي هدايت مي‌شود.

5. شايد اين نوشته را منتشر نكنيد! ولي منتشر كنيد،---! (85681)
 
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۲۰:۰۱:۲۷
ظاهراً نویسنده محترم این مقاله بیش از هر چیز قصد آنرا را دارد تا اقدام فرصت طلبانه و سودجویانه کسبه محترم و مکرم بازار را توجیه نموده و اقدام نابخردانه و البته آگاهانه ایشان را در حفظ ثروت های باد آورده و افسانه ای ماله ای جانانه بکشد.

اما واکنش حاکمیت به این اقدام صنف شریف و محترم نیز بسیار تامل برانگیز و درخور توجه است. دوگانه و خارج از اعتدال. شاهد این مدعا برخورد با خواسته های صنفی معلمان، دانشجویان و کارگران است.

جالبتر اینجاست اینان (بازاریان محترم) که مسئول بخش قابل توجهی از نابسامانی های اقتصادی کشور هستند بی هیچ عتاب و عقابی بسادگی اما از روی حساب امنیت ملی این سرزمین را دست مایه بده بستان های اقتصادی خود قرار می دهند.

اگر ژرف بنگریم، اینبار باید دشمنان را در خانه جستجو نمود. (85701)
 
۱۳۸۷-۰۸-۱۱ ۱۲:۵۷:۵۵
هخر مرد حسابی خودت هم میدانی چه میگویی؟در همه جای دنیا کسبه و بازار هست.بازاری هم کار خودش را مثل بقیه که کسب و تجارت است انجام میدهد(در هر کاری کم و کاستی هست) ولی این دولت فخیمه است که هر روز یک قانون در می اورد و اعصاب همه را به هم ریخته است.ما اگر یک قانون غلط ولی با ثبات داشته باشیم بهتر از هزار قانون درست میباشد که یکشبه می ایند و میروند.اقای محترم توجه داشته باش که اب جوی سر پائین میرود پس بیخود اصرار به سربالا رفنت اب نکن و واقع بین باش. (88400)
 
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۸:۳۰:۲۵
كلا ما با مدنيت و غير مدنيت كار نمي كنيم، سيستم كار ما هيئتي است، چه در دولت چه در اصناف (85686)
 
طاها
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۸:۴۶:۳۹
مومن اشتباه نميكند و اگر بكند جبران ميكند ولي منافق دائما در حال اشتباه و دائما ناچار به عذرخواهي است. ضمنا اگر بجاي استفاده از عقل تصميمها با استخاره و ارتباط با... گرفته شود از اين بهتر نميشود. (85689)
 
علی
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۱۹:۳۷:۰۵
ظا هرا معلما ن عزیز و دیگر اقشار جامعه فراموش کرده اند که حامی اصلی روحانیت قبل از انقلاب و بعد از انقلاب بازاریان بوده اند. و در این سی سال هیچ گونه اعتراضی نداشته اند. (85696)
 
بهناز
۱۳۸۷-۰۷-۲۳ ۰۷:۳۸:۰۷
يك سئوال داشتم:
مردم ( از هر صنف و گروهي ) وقتي با مساله اي مشكل دارند چگونه بايد اعتراض خود رابيان كنند كه به تعبير شما حركت غير مدني تلقي نشود؟ اصلا\" شما براي مردم اعتراض از نوع مدني و غير مدني را تعريف كنيد تا ما هم بفهميم. (85746)
 
pejman
۱۳۸۷-۰۷-۲۳ ۰۸:۰۸:۰۰
عزیزان دلیل موفقیت بازاریان در برابر دولت مهر ورز، فقط بعلت زمین سفت بازار است و بس (85750)
 
مهران
۱۳۸۷-۰۷-۲۳ ۰۹:۱۸:۴۶
من هم از آنچه اتفاق افتاد بسیار متاسف و نگران هستم خصوصا اینکه این طرح مالیاتی در صورت اجرای صحیح می توانست برای کشور مفید باشد و ایستادگی بازار در مقابل دولت در این مورد خاص ، بسیار خطرناک است
اما شما بگوئید که کدام روش مدنی در مورد دولت نهم کار کرد مفید دارد که مردم به دنبال آن باشند
نمایندگان مجلس به عنوان کسانی که علی الاصول باید در راس امور باشند ، چندین بار به رئیس جمهور تذکر دادند و رئیس جمهور به آن اهمیت نداد. برخی قوانین کشور از سوی دولت نهم اجرا نمی شود و مجلس نیز اعتراضش به جائی نمی رسد و دولت ---را جایگزین قانون کرده است و --- (85698)
 
سام
۱۳۸۷-۰۷-۲۳ ۰۹:۲۱:۲۷
بايد بدانيم که تدوين نظام مالياتي پيشرفته از ارکان ايجاد اقتصاد سالم و عدالت محور است. شما در کشورهاي اروپايي اين نظام سخت مالياتي را مشاهده مي کنيد جالب است که در کشورهاي پيشرفته مجازات فرار از ماليات و دستکاري هاي فريبکارانه اصلا متناسب ميزان اختلاس نيست بلکه در قالب اين مجازات بعضا معادل چند ده برابر يا حتي همه چيز آنان است. ظاهرا در کشورما فقط کارمندان و اقشار ضعيف بهترين ماليات دهندگان دولت اند. تقريبا همه بازاريان از زير ماليات در مي روند، سرمايه داران بر تحرکات دولت نظارت دارند! چندسال پيش بعد از هجمه نيروي انتظامي با هماهنگي با دارايي به مغازه ها و پاساژهاي خيابان جمهوري بنده از کسبه و شرکتهاي خيابان جمهوري شنيدم که از قبل از طريق کانالهاي خود مطلع شده بوديم و دوربين هايي را در خيابان و محل هاي مناسب نصب کرده و آمادگي داشتيم و آنچه که از هارد ديسک ها و دفاتر بردند مدارک اصلي نبود! اين درحالي است که سفته بازي در کشور ما موجد ثروتهاي سرسام آور است و در بازار، سرمايه گذاران پاستوريزه که بدنبال توليد صادقانه و کسب شرافتمندانه هستند مضمحل مي گردند. به نظر مي رسد که ترس بازار از اعمال قانون مالياتي، مقاومتي براي ادامه روند سودهاي بادآورده است. در همه دنيا دولتها هزينه هاي خود را از محل اخذ ماليات تامين مي کنند از پول ماليات نظام آموزشي و خدمات پليس و رسيدگي به سالمندان را انجام مي دهند. عقب نشيني دولت دولت در اين خصوص تجربه خوبي نبود. بايد بدانيم در اين مقاومت بازاريان خيري نيست اين افسار گسيختگي، نظام اقتصادي و حتي اجتماعي مارا دچار بحران مي کند و در اين صورت چون پرده درافتد نه نو ماني و نه من. (85766)
 
۱۳۸۷-۰۷-۲۳ ۰۹:۳۲:۴۰
1- لطفا اعراض مدنی تعریف شود
2- چرا اینگونه اعتراضات در دیگر جاها دنیا انجام می شود خو شحال میشویم
3- در دیگر جاها دنیا خدمات دولت در مقابل مالیات دریافتی به اندازه اینجا است
و... (85768)
 
اسماعیل
۱۳۸۷-۰۷-۲۳ ۰۹:۳۲:۴۶
-- نکته اول : بازاریان اجرای این قانون را مانعی بر سر سود سرشار و بی حساب و کتاب خود می دیدند و احساس کردند که دیگر نمیتوانند خون مردم مظلوم ایران را در شیشه کنند لذا اعتصاب کردند و جالب است که تقاضای آنها این بود که این قانون به طور کامل حذف شود و اصلا انجام نشود و این نشان می دهد که مشکل آنها عدم اطلاع رسانی نبوده چون این مشکل می توانست در طی یکی دو ماه حل شود و و دو لت نیز گفته بود که سه ماه اجرای قانون به تاخیر بیفتد اما آنها همچنان پا فشاری کردند و در نهایت گفتند که دولت این قانون را به مدت نامعین به تاخیر بیندازد و تحلیلشان هم این بوده که ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد چند ماه دیگر تمام می شود و فرد مناسب تری می آید و به طور کل این قانون را حذف می کنیم لازم به ذکر است که چنین قانونی در چند سال قبل تصویب شد و مثل الان عقیم ماند و واقعا این بی عدالتی در این مملکت معلوم نیست کی می خواهد تمام شود که کارمند و کارگر و معلم باید قبل از گرفتن حقوق مالیات بدهد اما تاجر و بازاری با میلیون ها تومان سود باید با بستن بازار از اجرای قانونی که منجر به شفاف شدن تجارت در ایران و حذف تجارت زیر زمینی می شود جلو گیری کند
-- نکته در د آور دوم اینکه مردم مظلوم ایران که در فاصله چند روز و چند هفته شاهد افزایش 100 الی 200 درصدی قیمت مرغ و یا برنج و خانه و اجاره و... می باشند که عامل اصلی آن همین بازاریان هستند این بازاریان و تاجران 3 درصد افزایش قیمت را چنان برای مردم بزرگ کرده اند که مردم هم باورشان شده که این قانون به ضرر آنهاست در حالی که بازاریان اگر دلشان به حال مردم ایران می سوخت آن موقع که قیمت ها 200 در صد بالا می رفت باید بازار را تعطیل می کردند نه الان که 3 درصد است که البته 3درصد هم نیست چون مردم الان بین 4 تا 7 درصد روی همین کالاها به نحو دیگر مالیات به بازاریان می دهند و آنها باید این مالیات ر ا به دولت بدهند که نمی دهند و ریاست جمهور محترم شکل اخذ آنرا عوض کرده اند و میزان آنرا به 3 درصد کاهش داده اند و مجلس هم به خاطر اینکه به مردم فشار نیاید پذیرفت
-- نکته سوم اینکه از ریاست محترم جمهور خواهش می کنم که این قانون را حتما اجرا کنند و زیر فشار قدرت مداران شانه خالی نکنند و اصولا چرا در این مملکت وقتی قانونی تصویب می شود که کل جامعه را در گیر میکند و تا اندازه در ابتدای کار کل جامعه را به زحمت می اندازد (مثل کارت سوخت و یارانه نقدی )اینگونه قوانین به راحتی اجرا میشود و 70 میلیون مردم تمکین می کنند اما قانونی که فقط چند در صد از مردم که همان بازاریان هستند را به زحمت می اندازد و سودشان را کم میکند باید به این سختی ها و مشقات برای ملت و دولت بینجامد و این عده کم در برابر قانون جمهوری اسلامی ایران تمکین نکنند
به جناب ریس جمهور عرض می کنم که ملت از اینکه یک هفته یا یک ماه طلا یا پارچه نخرند نمی میرند و به راحتی بستن بازار را تحمل می کنند لذا باشدت و حدت در یک اقدام انقلابی این حرکت عظیم و انقلابی را انجام داده و این قانون را به نتیجه برسانند
والسلام (85769)
 
مملی
۱۳۸۷-۰۷-۲۳ ۰۹:۳۳:۱۸
اگر قرار است مالیات بدهند باید همه بدهند و لغو قانون مالیات برای چیست؟
اگر پلیس داریم این ترافیک برای چیست؟
اگر قرار است که با بی حجابی برخورد شود زنهای بی حجاب نصف شب در تلوزیون برای چیست؟
اگر قرار است با مردم اسرائیل دست بدهیم باید دولت با رای مردم آنرا هم قبول کنیم پس دشمنی برای چیست؟
اگر قرار است بنزین سهمیه بندی بشود بنزین آزاد برای چیست؟
اگر قرار است درس بخوانیم برای مملکت کار کنیم مدرک تقلبی برای چیست؟
اگر به خدا اعتقاد داریم اینهمه حرص و مسابقه ثروت برای چیست؟
اگر انسان هستیم اینهمه تجاوز و تیره بختی همنوعان برای چیست؟
اگر فقط به خود میاندیشیم این همه تشویش آفرینی برای چیست؟
اگر آرزوی بلند داریم این بی برنامه گی برای چیست ؟
اگر احمقیم و شعور نداریم این همه سایت و مقاله و تکنولوژی برای چیست؟

بی شک آب مسیر خود را پیدا خواهد کرد (85770)
 
محمد نصر
۱۳۸۷-۰۷-۲۳ ۰۹:۵۷:۵۷
این قانون تا جایی که بیاد دارم در اواخر اردیبهشت سال جاری در مجلس به تصویب رسید، در خردادماه هم شورای نگهبان آنرا تایید کرد و بلا فاصله در اواخر خرداد یا اوایل تیر ماه هم به دولت ابلاغ شد و ایشان هم برای این که ثابت کنند چقدر قانون مدار هستند سریعا دستور اجرای آنرا از اول مهرماه ( یعنی با فاصله 4ماه) به وزارت اقتصاد ابلاغ کردند !
باید پرسید \" قوانینی را که بیش از یکسال از تصویب و ابلاغ آن توسط مجلس میگذرد و دارد توی کشو کابینت!( کابینه) خاک میخورد چرا اجرا نمیکند؟\" مانند قانون خدمات کشوری ، اجرای اصل 44 و ..
قانون خدمات کشوری ( با توجه به درآمد های سرشار نفتی کشور در سالهای اخیر) تقریبا تمام زیرساختهای اجرای آن هم مهیاست، بر عکس قانون مالیات ارزش افزوده که خیلی از ملزومات اجرایی آن هنوز فراهم نیست.
به نظر میرسد دولت محترم در خیلی موارد دچار \"خود-اجتهادی\" هستند و قانونی را که خودشان دوست دارند به اجرای سریع میگذارند. (85777)
 
۱۳۸۷-۰۷-۲۳ ۱۰:۲۰:۰۲
مردم با انقلاب بخاطر امام وبرخی انقلابیون رودربایستی دارند ومتاء سفانه مانور ها ی ناشیانه ی دولت (نظیر حرکات اخیر که بیشتر اقتصادی وموجب لطمه به مردم است)این سد ارزشمند را ازبین راه برمیدارد.وای به روزی که دوباره بازار بستن، راه حل تفهیم منظور کسبه وتجاربه دولت شود.طی کردن این راه بطور آگاهانه وغیر آگاهانه خطایی غیر قابل بخشش است. (85784)
 
شیرین
۱۳۸۷-۰۷-۲۳ ۱۱:۰۳:۴۵
این اقدام نیز مانند سایر اقدامات دولت علی رقم بررسی و نیاز سنجی اولیه صورت گرفت. آیا کشوری که یکی از بیشترین نرخ تورم در دنیا را دارد میتواند همپای کشور های صنعتی و با همان نظام پرداخت مالیات داشته باشد؟
آیا دولت توانسته در مقابل گرانیهای اخیر و از ابتدای سال جاری کاری انجام دهد که اینگونه بی مهابا قوانین یک طرفه در مورد مالیات به اجرا میگذارد؟ (85791)
 
جواد
۱۳۸۷-۰۷-۲۳ ۱۵:۰۶:۵۲
در زمان تهیه پیش نویس قانن مالیات بر ارزش افزوده در دولت هشتم به نمایندگی از یکی از سازمان های دولتی در یکی از جلسات مربوطه شرکت کردم باور کنید وقتی یکی از صاحب منصبان آن روز در خصوص چگونگی اخذ این مالیات صحبت کرد و بعدا نمایندگان محترم هم به همان روش اخذ مالیات رای دادند من که از مختصر اطلاعات در این زمینه برخوردار هستم به دوستان گفتم این قانون با این راهکار نمی تواند اجرائی شود حال آقایان با آن سوابق مشعشع چگونه متوجه نشدند نمی دانم بد نیست حلالیت بطلبند و پوزش بخواهند . (85838)
 
ك، م
۱۳۸۷-۰۷-۲۳ ۲۱:۰۸:۱۰
روز به روز دولتها در سراسر دنيا ضعيفتر و بي خاصيت تر مي شوند. چرا دولت در مقابل جبهه پول تسليم مي شود؟ بهتر بود دولت عقب نشيني نمي كرد. چرا بايد يك آدم بي سواد كه كاري جز دلالي و خريد و فروش كالا آن هم هر چه باشد بلد نيست و هيچ هنري جز اين كار ندارد براحتي از زير بار ماليات فرار كند و ديگران تا ريال آخر ماليات بدهند و حتي در بعضي مواقع جريمه هم بشوند؟ چرا بايد آمار كسبه در ايران چند برابر آمار متوسط دنيا باشد؟ به جاي اين كه بافت جمعيتي كشور بيشتر در مشاغل ثروتزا مشغول باشند در مشاغل غير ثروتزا و خدماتي و دلالي و خريد و فروش و كاسبي مشغولند و تازه طلبكار هم هستند. در واقع مزه پول و بدست آوردن ثروت بي رنج و مشقت آقايان را خيلي خوش آمده. اين هماني بود كه باعث شكافته شدن فرق علي عليه السلام شد، دنياطلبي و ثروت اندوزي و تكاثر. به جايش كه مي رسند امكانات كشورهاي پيشرفته را مثال مي زنند و دولت را مقصر مي دانند و به جايش كه مي رسند همان عملكرد دولتهاي پيشرفته را قبول ندارند و باز دولت را مقصر مي دانند. به نظر من اصلا بايد بحث عدالت را از اين مملكت حذف كرد چرا كه داريم به جاي مي رسيم كه هر كس هر كار مي خواهد مي كند و مي گويد دارم حق خودم را مي گيرم. اصلا عدالت براي مردم قابل تحمل نيست و بهتر است مسكوت بماند. هر جا كه مي خواهند عدالت را برقرار كنند فرياد عده اي گوش فلك را كر مي كند و مظلوم نمايي شروع مي شود.
koobagher@gmail.com (85875)
 
چهار سوق
۱۳۸۷-۰۷-۲۵ ۱۰:۰۰:۰۲
از این اتفاق نتیجه میگیریم که :

بازاریها ( بخش خصوصی ) کارشان را خوب بلد هستند .

دولتیها کارشان را ( خوب ) بلد نیستند .

و این را نیز همگی میدانیم که وزارتخانه مجری این طرح به تازگی داغ تعویض وزیر و مدیرانش را دیده است وطبق پیش بینی وزیر قبلی این وزیر جدید نیز احتمالا تغییر خواهد کرد. (85913)
 
چهارسوق
۱۳۸۷-۰۷-۲۵ ۱۰:۲۲:۵۵
جناب ک م هر چیز بی ربطی را به هم ربط داده ای (85915)
 
حمید رضا
۱۳۸۷-۰۷-۲۵ ۱۲:۰۹:۰۰
نویسنده یادش رفته که این طرح توسط دولت اصلاحات و مجلس هفتم به تصویب رسیده و تکلیفی بوده بر دوش دولت فعلی! (85924)
 
رضا
۱۳۸۷-۰۷-۲۵ ۱۲:۱۰:۴۴
چرا اینقدر تصمیمات اشتباهی که توسط دیگران(دولت و مجلس قبلی)گرفته شده به این دولت نسبت می دهید.به نظر می رسد سایت الف تنها به سیاه نمایی سیاست داخلی دولت فکر می کند. (85925)
 
محمد
۱۳۸۷-۰۷-۲۵ ۱۲:۲۰:۴۳
اجرایی نشدن این طرح فقط می تواند به نفع قاچاقچیان کالا و دلال ها باشد که از شفافیت مالی در هراسند!
دولت هم باید اقدامات مناسب جهت توجیه اصناف را ادامه دهد.
به نظر می رسد که تعطیلی بازار هم زیر سر همین دلال ها و قاچاقچیان باشد که بازاریان را تهدید به ایجاد خسارت کرده و در این راه حتی از ریختن چسب به داخل قفل مغازه ها دریغ نکردند،یعنی اعتصاب زوری.
درست مثل اعتصابات برخی از لمپن های دانشگاه که به زور و با بستن معابر و حتی ایجاد اغتشاش در تشکیل کلاس ها می خواهند جمعیتی برای خود دست و پا کنند. (85927)
 
رضا
۱۳۸۷-۰۷-۲۵ ۱۲:۲۳:۴۴
جواب این معما را باید از مجلس ی ها پرسید که چرا اجازه اجرای طرح تصویبی مجلس قبلی را دادند و پس از جریانات پیش آمده دیگر نطقی نمی کنند!
دست آخر هم طوری وانمود می کنند که هر کار خوبی که در این دولت انجام می شود را مجلس ها انجام داده اند و هر مشکلی که پیش می آید برعهده دولتی هاست. (85926)
 
داود
۱۳۸۷-۰۷-۲۶ ۲۳:۴۶:۲۵
اي كاش معلمان هم به جاي اعتراض به وضعيت معيشتي خود فقط يك بار به عنوان مجري ، ناظر ،منشي ، هيات نظارت و هزاران عنوان دهان پر كن ديگر انتخابات را برگزار نمي كردند تا معلوم شود اين عوامل دشمن و آلت دست بيگانگان ( معلمان) بودند كه در اين سي سال حدود سي انتخابات را برگزار و اداره كردها ند. افسوس (86071)
 
امین نظری
۱۳۸۷-۰۷-۲۷ ۲۳:۵۶:۵۶
اگرچه یکی از اهداف تنظیم و تصویب این قانون جلوگیری از فرار مالیاتی آندسته از فعالان اقتصادی زیر زمینی است که همواره از ضعف های سیستم نظارت و وصول مالیاتی کشور سوع استفاده نموده و به اشکال مختلف از پرداخت مالیات خودداری نموده اند اما این نگرانی وجود دارد که آیا زیر ساختهای لازم به منظور شناسایی و پیگیری این گونه فعالان فراهم شده است یا این قانون به مشکلی جدید برای آندسته از فعالانی تبدیل خواهد شد که همواره به عنوان مودیان مالیاتی درستکار اقدام به ثبت و گزارش به موقع فعالیت های اقتصادی خود نموده اند و یا به عاملی در افزایش فشار تورم بر مصرف کنندگان کالا و خدمات مبدل میشود.
همانطور که از بازخوردهای اجرای دو هفته ای این قانون در جامعه بر می آید بیشترین اعتراضات و مقاومت ها از سوی آن دسته از فعالانی ابراز شده که عموما به دلیل عدم احساس نیازو یا به منظور فرار مالیاتی فاقد سیستم های مدون و استاندارد حسابداری بوده و یا به دلیل عدم اطلاع رسانی صحیح از سوی مراجع ذیربط با اثرات و تبعات اجرای این قانون آشنا نشده و دچار سوء برداشت شده اند.
برای تنویر اذهان خوانندگان گرامی ذکر خلاصه ای از فرایند تهیه و تصویب این قانون ضروری به نظر میرسد.
قانون موصوف به مالیات بر ارزش افزوده از زمان مطرح شدن آن که به دهه 1360 میرسد به دلیل شرایط خاص اقتصادی ناشی از جنگ تحمیلی در اواسط راه ازفرایند بررسی توسط مجلس شورای اسلامی خارج شده و پس از وقفه ای طولانی در اواخر دهه 1370 در معاونت درامدهای وزارت امور اقتصادی و دارایی مورد بازنگری قرار گرفته و نهایتا در سال 1381 توسط دولت تصویب و به مجلس شورای اسلامی تقدیم گردیده است .این لایحه پس از بررسی نهایتا در چهارچوب اصل 85 قانون اساسی در مهرماه 1386 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و برای بررسی نهایی به شورای نگهبان ارسال و پس از رفع ایرادات مطروحه نهایتا درخرداد 1387 تصویب و در تیرماه 1387 توسط رییس جمهور به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ گردید.
با توجه به موارد مشروحه این سوال مطرح است که قانونی که فرایند تهیه و تصویب آن بیش از 20 سال به طول انجامیده چرا پس از 2 هفته اجرا متوقف می گردد.آیا توقف پیش آمده ناشی از کوتاهی مجریان این طرح در پیش بینی مقدمات لازم زیر ساخت های نرم افزاری و سخت افزاری اطلاع رسانی و آموزش کافی مودیان مالیاتی مشمول این طرح است و آنها قادرند در فرصت 2 ماهه داده شده کاستی ها را بر طرف کنند یا شاهد تعویق مجدد آن خواهیم بود و یا زمان 20 ساله برای برسی تمام جوانب و اثرات این قانون کافی نبوده است.وشاید قدرت فعالان اقتصادی زیر زمینی به اندازه ای است که میتواند مسیر یکی از مهمترین و به تایید کارشناسان کارامد ترین روش های کاستن وابستگی دولت به درامدهای نفتی را به نفع خود تغییر دهند.
nazari.auditor@gmail.com (86220)
 
میترا
۱۳۸۷-۰۸-۰۹ ۱۰:۴۱:۳۷
جناب آقای امین نظری دست شما درد نکند که بحث را به مسیر درست هدایت کردید.
اصلا موضوع راه مدنی و غیر مدنی مخالفت نیست. شگفتی این اعتراض اساسی و یکپارچه و کارآمد در قدرت فرار از مالیات در این کشور است، که یکی از دلایل اقتصاد ناسالم ماست.
مالیات، که در واقع هزینه های دولت را باید فراهم کند تنها از جیب کارمند جماعت که درآمدش روی پیشانیش حک شده و صنعتگران و کارآفرینان خردی که زورشان به جایی نمی رسد حاصل می شود! (88063)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.