نظر منتشر شده
۵۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 437193
کجای دنیا شهردار 30 بار تذکر می‌دهد و صبر می‌کند؟
بخش تعاملی الف - سجاد رحیمی مدیسه، دانش آموخته مدیریت بازرگانی
تاریخ انتشار : شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۶:۰۲

قشر کارگر است که حیات مادّی کشور، تولید کشور و تأمین زندگی ملت در دست اوست.
از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از کارگران و معلمان  مورخه ۱۳۷۳/۰۲/۱۳

حادثه پلاسکو، تکراری مکرر از مکررهای سوءمدیریتی در کشور ما و عدم انجام موارد اعلام و خواسته شده رهبری در حوزه اجرا و اقتصاد بود و بار دیگر نشان داد ارزش جان شهروندان عادی به چه میزان است و یک اقتصاد در یک بخش کشور چگونه با بی‌تدبیری در شعله های آتش نابود و به جان شهروندان نیز خسارت وارد می‌کند.

پیشنهاد من به چهره‌ها و مدیران و مسئولان این است به جای امور رسانه پسند و ژست‌های دلسوزمآبانه این است به جای شعار دادن و تکرار کردن حرف‌های رهبر معظم انقلاب، ریشه مشکل را ببینند و به آن بپردازند: اگر قرار باشد همه مدیران و مسئولان فقط حرف بزنند و دست آخر بار کار روی مردم باشد، پس این همه اداره و سازمان و دولت برای چه ماهیانه از بیت المال جامعه اسلامی حقوق و مزایا دریافت می‌کند؟

در تمامی گزارش‌ها و تحلیل‌ها، تنها یک چیزی که مشاهده نشد یک مسأله بود: عدم بررسی ریشه مشکلات.
تمامی مصاحبه‌ها، برنامه‌ها و گزارش‌ها، به دادن آمار و ارقام و این که آتش نشانی در چند دقیقه به محل حادثه رسیده، خلاصه شد و دریغ از یک نگاه تخصصی مدیریتی به ریشه حادثه.

نمی‌خواهم مقاله بنویسم و یا حرف کلیشه و عرض تسلیت و...بیان کنم. این چند خط هم صرفاً به خاطر ادای دین اخلاقی و تخصصی به کشور و مردم و حادثه دیدگان و شهدای فاجعه است.

لطفاً عزاداری نکنید، بلکه جلوی عزاداری‌های بزرگتر ایران را بگیرید. نزدیک 600 واحد اقتصادی نابود شده و تعدادی از هم وطنان عزیز ما به شهادت رسیده‌اند. برخی مسئولین چرا به تبعات مسائل نمی‌خواهند فکر بکنند؟ آیا مرگ تنها برای همسایه مسئول و مدیر وجود دارد؟

شهرام گیل‌آبادی، سخنگوی شهردار تهران، در اخبار سراسری ساعت 14:30 دقیقه شبکه یک حرفی می‌زند که متوجه نمی‌شوم چنین سیستم مدیریت شهری در کجای دنیا پیاده شده است:

" ما بیش از 30بار تذکر داده‌ایم! متأسفانه سودجویی‌ها منجر به این حادثه شد! "

اما دریغ از این که صحبتی از سوء‌مدیریت در فرایندهای شهری و اقتصادی کشور که تجلی آن در پایتخت به چشم می‎خورد بشود. منظور در این جا شهرداری تهران و یا بهره‌بردای های سیاسی و انتخاباتی از این یادداشت نیست، اما منصفانه نگاه کنیم: ما نه فقط در شهرداری تهران که در تمامی شهرهای کشور در شرایطی که در سال 2017 هستیم، هنوز مشکل قدیمی کندن و پرکردن خیابان‌ها را داریم و معلوم نیست کی این ساختارها باید درست بشود؟

سال‌هاست می‌گوییم تمرکز اداری و اقتصادی در تهران ریسک های فراوانی دارد؛ خود من شخصا معتقدم در تمامی این سال ها باید وزارت خانه ها به تدریج در تمامی استان ها پخش می‌شدند تا هم تهران نفسی بکشد  و هم شهرستان ها رونقی بگیرد.

خدمت جناب آقای شهرام گیل‌آبادی عرض می‌کنم که:

1) آیا شما به جای مالک یا مالکان ساختمان پلاسکو بوده‌اید؟ بر چه اساسی برچسب سودجویی را به مالکین و مسئولان ساختمان می زنید؟ از کجا می دانید که آن مالک یا مسئولان، بارها و بارها نخواسته 5-6 ماه ساختمان را تعطیل بکنند؛ اما هر بار اصرار و مقاومت صاحبان و مستاجران که نمی‌توانند معیشت و اقتصاد خانواده شان را 6ماه تعطیل کنند؟!

2) آیا خود فعالین در این ساختمان از آن زن سرپرست تا کارگر ساده خبر نداشته‌اند ساختمان امنیت ندارد؟ آیا اگر شش ماه سرکار نمی رفتند، حضرتعالی واحتمالا سایر مسئولان خادم! نان شب خانواده ایشان را می‌دادند؟

3) در کجای دنیا یک شهرداری بیش 30 بار تذکر می‌دهد و صبر می‌کند؟

صداوسیمایی که هر روز بیشتر از آن فاصله می گیرم، حرف هایی می زند و مسؤولانی را دعوت می کند که تنها توجیه می کنند و به شدت حالم بد می شود! اگرچه سال ها است تلویزیون این اتلاف کننده بزرگ وقت را کنار گذاشته ام، اما متوجه نمی شوم منظور شهرام گیل آبادی از سی بار تذکر دادن قبلی یعنی چه؟ منظور صداوسیما که دنبال تأیید گرفتن بابت حضور به موقع آتش نشان ها در محل حادثه پلاسکو بوده چیست؟

این یادداشت احساسی یا جوزدگی نیست! پست سیاسی هم نیست که برخی سریعا برچسب های مختلف بچسبانند! این تنها یک هشدار دلسوزانه از یک جوان شیعه ایرانی و دانش آموخته مدیریت در کشور است که برای هم وطنانش نگران است. حقیقت همین است: بازهم شماری از هم وطنانم به خاطر سوءمدیریت شهید شدند:چه کسی جواب اشک مادر و همسرانشان را می خواهد بدهد؟ احتمالا بیمه! و شاید هم پیام‌های تسلیت و هم دردی و پروفایل های مشکلی کاربران در صفحات اجتماعی صرفا برای عقب نماندن از موج.

ژست های دلسوزگرایانه و نوشداروهای بعد از مرگ سهراب که حتی واهمه دارند برای اینکه ریالی را متعهد نشوند، عنوان "شهید" را به کار نمی برند.

حادثه تلخ پلاسکو تنها و تنها حاصل سوءمدیریت هایی از جنس ایرانی است که سال ها است روح و جسم مردم را در همه حوزه‌ها آزار می دهد. طبق معمول ژست های ظاهری برای رسانه ها و در نهایت مقصر: مالکین سودجو به قول شهرام گیل آبادی است! انگار مالک اصلا نمی دانسته این ساختمان قدیمی است و یا آدم های داخل بدشان می آمده در محل کار ایمن کار بکنند.

عادت کرده ایم تا حادثه‌ای پیش بیاید و همین روال‌ها تکرار بشود و تکرار بشود و..دست آخر می‌گوییم چرا ایران درست نمی‌شود؟!

حادثه پلاسکو هم بعد از چند روز هیاهو و جنجال رسانه ای، تمام می شود و می رود؛ اما آنچه می ماند، حسرت و اشک و سوءمدیریت هایی است که دوباره خواهد ماند.

ما از سوءمدیریت رنج می بریم. سلامت و آرامش مردم از سوءمدیریت خسارت دیده و می بیند. مشکل ما امریکا و اسراییل نیست؛ مشکل بزرگ ایران اسلامی، سوءمدیریت است. این سوء مدیریت است که طی سال‌ها و تدریجی، بزرگ و بزرگتر می شود و امروزه نتایجش را شاهد هستیم: سختی و فشار مردم.
 
کلمات کلیدی : سجاد رحیمی مدیسه
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۷:۱۰:۰۸
ابتدا فرمایشی از مقام معظم رهبری.
بعد مقداری حرف کلیشه ای و احساسی و پس از وقوع موضوع.
بعد یک مقدار قضاوت های سطحی و بی توجه به واقعیات.
نهایتا شعار و نه شعور.
مثل خیلی از مقاله های بی معنا. (4128315) (alef-4)
 
علی میرزا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۸:۲۶:۵۶
با سلام و احترام
ضمن اینکه نکات مهمی مطرح شده که باید مورد توحه قرار گیرند
اولا اینکه شهرداری (در واقع سازمان آتش نشانی به نیابت از آن ) تنها تذکر داده و خود راسا بعنوان ضابط قضایی
نمی تواند مداخله نماید بلحاظ مشکل قانونی است . همچنین مساله عدم نیاز به پایان کار (برای ساختمان هایی که بنای آنها به قبل از سال 1355 باز میگردد) نیز ابزاری که شهرداری ها در زمان نقل و انتقال برای اعمال استاندارد ها دارند را بلا اثر می کند. در خصوص شهید بشمار رفتن عزیزان جانباخته(البته از نظر مسایل اداری و حقوقی وگرنه وجه معنوی و حقیقی ان که مورد بحث نیست) هم فکر می کنم باز موضوع به قانون بر میگردد. (4128405) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۰:۵۲:۰۸
معلوم است که جواب جنابعالی خیلی سنجیده و عالمانه است ! (4128702) (alef-11)
 
محبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۲:۰۷:۱۸
برخلاف شما این مطلب به دل من نشست (4128848) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۷:۲۲:۲۳
یک سر این قضیه بنیاد مستضعفانه و یک سرش هم شهردار تهرانه و بهتره که شهردار برکنار بشه و خود شورای شهر هم بعد این برکناری استعفای خودش رو تقدیم ملت کنه چندمین باریه که این اتفاقات در تهران رخ میده و قابل پذیرش نیست (4128321) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۷:۲۷:۰۷
بهترین راه اینه که آنچنانی که مربی خارجی وارد می‌کنیم مدیر خارجی هم وارد کنیم. چه اشکالی داره وقتی سواد انجام یه کاری رو نداریم بسپاریم به اهلش؟ (4128327) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۸:۴۵:۰۶
دوست عزیز مربی خارجی وارد کردن به نظر من جنبه سیاسی داره وگرنه تو کشور متخصصین تربیت بدنی وجود داره که از خیلی ازمربی های خارجی سرتر هستند اما حیف که اینجا ایرانه و پارتی و............. (4128453) (alef-4)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۹:۴۳:۱۸
با سوادهامون رو نفرستیم از مملکت برن، نیازی به وارد کردن مدیر خارجی نیست (4128590) (alef-4)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۷:۳۶:۵۷
درود بر شما
اما کو گوش شنوا؟ (4128340) (alef-4)
 
صمصام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۷:۴۰:۲۷
ببخشید از نوع کلامم
اما وقتی ضجه های خانواده های چشم انتظار آتشفشان ها رو در وجودم حس میکنم وقتی لباسهای کثیف و صورتهای سیاه این عزیزان رو میبینم نمیتونم مودبانه حرف بزنم
جناب شهردار آقای قالیباف در جلسه ستاد بحران ... میگن که" ما بیش از 30بار تذکر داده‌ایم! متأسفانه سودجویی‌ها منجر به این حادثه شد"

نخیر جناب سخنگو!سود جویی ها باعث این حادثه نشد .اگر ...چند بالگرد مجهز به آبپاش میخریدید الان شاید داغ این عزیزان بر دل خاونده ها نمیماند .فقط شاهد خرابی ساختمان پلاسکو میشدیم .
در ضمن
این خانواده ها نمیتوانند معیشت و اقتصاد خانواده شان را 6ماه تعطیل کنند چون مثل شما مطمئن نیستند که راحت...روزیشان توی حسابشان باشد ... (4128341) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۷:۵۴:۳۴
بر خلاف باور عمومی چون واحد های این برج حالت کارگاهی داشتن شهرداری نمیتونسته مستقیما پلپ کنه و وظیفه این کار بر عهده وزارت کار بوده در واقع شهرداری نقش نظارتی در این قضیه داشته (4128358) (alef-11)
 
جوان شیعه مدریت نخوانده!
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۷:۵۵:۵۰
گفتنش راحته آقای سوء مدیریت! تو علاء الدین در حالی که یه طبقه اش بدون مجوزه و پایان کار نداره و قانونا اجازه تخریب دارن هنوز داره مقاومت میشه و نتونستن خراب کنند.
اینجاست که آدم معنی "کک نگزیدن" رو میفهمه، وقتی یه عده مدام خود خوری میکنن و هشدار میدن،اما اونکه اجازه اعمال قانون داره بی محلی میکنه و میگه ایشالا طوری نمیشه، به عهده گرفتن خوب یعنی زیر بار هزینه رفتن!

مشکل بالا تر از سوء مدریت،عدم تمکین به قانونه،اونم متاسفانه از بالا به پایین اتفاق می افته.
مردم موقعی به قانون احترام میگذارند که ببینند مسئولین هم دنبال دور زدن قانون نیستند. (4128360) (alef-4)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۷:۵۹:۴۶
اجرای قوانین شهرداری فقط برای دست فروشان بی بضاعت و بی دفاع است، آنهم با شدید ترین روش و زشت ترین ضحنه ها. مافیای تجارت و واردات پوشاک و ... قوانین را علیرغم تذکرات (!) فراوان به باد مسخره گرفته اند، ولی از ضابطین قانون و ماموران شهرداری خبری نیست. چرا در همین فسادها دنبال دلیل اینهمه بلا و بدبختی در کشور نیمیگردیم؟ ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسم. (و البته دین فقط لقلقه زبان شده است) (4128363) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۸:۰۹:۴۸
اي كاش مي شد يكي از همين اخطارهاي مسخره شهرداري را ضميمه كنم تا ببينيد شهرداري چه مدلي كار مي كند.
طرف ۲۵ متر گود برداری کرده و به شعاع ۱۰۰ متر همه خونه ها نشست کرده اونوقت شهرداری بجای مالک معین مال و بانک ملت که همه میدوند صاحبش کیه، به همسایه ها اخطار داده که خونه رو خالی کنید. خونه رو خالی کنند کجا برند؟ اگه قالیباف یا روحانی همسایه ما بود، شهرداری همین مدلی کار می کرد؟ (4128378) (alef-4)
 
کیان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۸:۱۹:۳۵
درپاسخ به سوال تیتر خبر فقط باید گفت ... ایران
اینجوری که مسئولین توی خودشون افتادن و دارن امتیاز میدن باید منتظر ادامه بی قانونی و سهل انگاری و اتش سوزی های صوری در پاساژهای قدیمی باشیم!!!!!
دلم برای اتش نشانهای مظلومی که جونشون رو برای بی مبالاتی بعضی افراد از دست دادن میسوزه...... (4128389) (alef-4)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۸:۲۴:۳۸
واقعیتهای موضوع را باید در نظر گرفت وبعدا" شعاری واحساسی چیزی بگوییم وبنویسیم.خیلی ها می خواستند 100روزه مشکلات اقتصادی را سا ماندهی کنند ولی !!!!!!!!!!! (4128399) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۵:۵۰:۰۰
باز هم که گاف دادی این شاهکار رفیقت بود
این ساختمان ایمن نبود وباید توسط شهرداری پلمب میشد (4129276) (alef-13)
 
میلاد حمیدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۸:۳۴:۴۶
در این روزگار که بر اثر ندادن مالیات و عوارض شهرداری هر ساختمان و واحد صنفی پلمپ می شود چگونه است که بعد از این همه اخطار شهردای کاری انجام نداده است؟ (4128426) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۸:۳۸:۵۳
بر فرض شهرداری می آمد ساختمان پلاسکو را پلمپ می کرد در حالی که نزدیک دو تا 3 هزار نفر در آن ساختمان منشغول بکار بودند همان لحظه اعتراضات شروع میشد که چرا شهرداری مانع کسب و کار افراد می شود. نمونش پاساژ علاالدین با حکم قضایی هم نمی توانند طبقه اضافی را تخریب کنند چون یک عده پول دادن مغازه خریدند و عده زیادی هم مشغول بکار هستند. (4128437) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۶:۵۱:۲۶
ایمن سازی با تخریب فک کنم یک کم.. فقط یک کم فرق داره! (4129380) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۸:۴۹:۰۸
اینجا ایران است و کمبود شدید مدیر و متخصص کاردان. (4128464) (alef-4)
 
حیدری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۸:۵۴:۳۰
بنظرم بخشی از مطالب نویسنده مقاله درست است اما رخداد فاجعه دلایلی داشته و باید مورد بررسی قرار گیرد . اینکه صرفا بدنبال پیدا کردن مقصر باشیم مسئله را نکرده ایم و بایستی از جایی شروع کرد و رفته رفته و ریشه ای دلایل این چنین اتفاقات را رفع کنیم . (4128478) (alef-4)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۸:۵۶:۳۱
تا وقتی انتخاب مدیران بر مبنای ریش و رد مهر باشه اوضاع همینه متخصص ها و ادمهای کاری رو سر کار بیارید (4128482) (alef-4)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۹:۰۰:۳۴
ما در بسیاری از امور مهم اداره کشور که بسیار حسساس بود حقیقت را فدای مصلحت کردیم از منابع طبیعی تا اب وخاک تا تولید وقناوری و اب وهوا وکالا های بی کیفیت خود روهای بی کیفیت . وهزاران مورد اشکار وپنهان که دیگر امکان بازگشت ازان وجود ندارد و ضرر ان را سالیان سال باید متحمل شویم بجای اینکه امروز دامن نخبه گان را بگیریم تا طرح وبرنامه بدهند این کار را باید درگذشته میکردیم من نمی دانم چرا بعد از هرحا دثه بزگ مسولین فقط ان ذا هشدار برای حوادث بعدیمی دانند
و (4128493) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۹:۳۰:۳۸
اکثر نقاط دنیا شهرداری یک نهاد قدرتمند است که اکثر نهادهای تظارتی امنیتی و قضایی تحت نظر آن کار میکنند و لذا به راحتی می تواند کارهای مربوطه را انجام دهد
اما در کشور ما شهرداری ها برای انجام هر کاری نیاز به اجازه دادستانی فرمانداری و وزارت کشور دارد.
مثلا همین ط7 علائدین به دلیل ممانعت فرمانداری چند بار تخریب به تعویق افتاد (4128557) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۰۹:۵۷:۰۱
بنیاد مستضعفین صاحب ملک مگه نیست؟ اون "زن سرپرست و کارگر" مگه مستضعف نبودن؟ حالا نتیجه بگیرید که اگر صاحب ملک اونجا رو برای 6 ماه تعطیل میکرد چه کسی باید "نان" سر سفره ی اونها میبرد. (4128613) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۵:۵۴:۱۱
کسی که دراین ساختمان نان در میاورد حتما در جای دیگر هم میتوانست حداقل نان کمتری بدست اورد ولی حالا چی ان نان در کمال ناباوری آجر شد (4129291) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۶:۰۱:۲۳
این ساختمان جنبه عمومی دارد وهر روز هزاران نفر در ان تردد میکنند لذا شهرداری در جهت حفظ جان شهروندان باید در این اماکن نظارت کند واز حد اقل موارد ایمنی اطمینان حاصل نماید
اما اگر پس از پلمب ایجاد حادثه میکرد مسئولیت ان با مالک یا مالکین خواهد بود (4129303) (alef-13)
 
مهدی
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۱:۱۵:۲۰
آقای دانش آموخته مدیریت میریت بازرگانی به عنوان یک دانش آموخته علوم سیاسی و روابط بین الملل بهت میگم: اولا طبق قانون مسئول بازرسی و پلمپ پلاسکو وزارت کار بود، نه شهرداری. دوما تمام اخطاریه های شهرداری برای وزارت و قوه قضاییه رو نوشت میشد. بهتره که اولا مقصر رو جای دیگه ای جست و جو کنی. دوما در معلومات خودت تجدید نظر کنی (4128740) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۱:۵۸:۳۵
موضوع اینه که سوءمدیریت باعث میشه تصمیم یک جا باشه اجرا یک جا بعد هم امکان این که هرکس دیگری رو مقصر بدونه فراهم باشه. (4128833) (alef-11)
 
Belgium
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۳:۳۰:۱۵
بهت میگم!
دانش آموخته علوم سیاسی و روابط بین الملل! حتی اگر مطلب شما به حق باشد بهتر است به اندازه دانش آموختگیتان مودبانه بنویسید. (4129002) (alef-11)
 
مهدی
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۲۰:۴۱:۱۲
شما نمی خواد ادب به کسی یاد بدی. شما برو متن قانون رو بخون بعد بیا افاضات کن (4129817) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۶:۵۰:۲۵
وزارت کار مالیات عوارض از پاساژ ها می گیرد؟ چطور مکان های دیگر را که "خودیاری" را پرداخت نمی کنند 1-2-3 توسط شهرداری پلمب می شود و یک بتون 2 متری جلویش می گذارند ؟ انها را هم وزارت کار می گذارد ؟ (4129376) (alef-13)
 
م.ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۱:۲۴:۳۱
واقعیت این است که مشکل اصلی خود شهرداریها هستند .
- عدم جلو گیری از ادامه کار واحد های پر خطر . آیا 6 ماه بی کاری و سپس کار در محل امن بهتر از و ضعیت کنونی نبود.
- چه مشوقها و تسهیلاتی برای ایمن سازی ساختمانها داده میشود ؟
- چرا بیمه بیکاری برای کارگرانی که واحد هایشان به منظور ایمن سازی تعطیل میشوند پرداخت نمیشود؟
- چرای به جای پروژه هایی مانند مسکن مهر در بیابانها و کوهها نسبت به تخریب
محله های فرسوده و جایگزینی آنها با شهرکهای امروزی صورت نمی پذیرد؟
- چرا هنوز هم شهرداری مجوز ساخت بناهای بلند مرتبه را در کوچه ها و خیابانهای
کم عرض صادر میکند؟
چرا باز هم تسهیلات به بافتهای فرسوده برای ساخت در همان کوچه ها و محلهای قدیمی داده میشود؟
چرا تعمیرگاهها و نمایندگیهای فروش و انبارها به خارج از شهر ها انتقال داده نمیشوند.
وقتی به جای استفاده از متخصصان و اساتید شهر سازی و جامعه شناسی
در شوراها از فوتبالیست و کشتی گیر و ... استفاده مینماییم هر جه قدر هم که این افراد دلسوز باشند نتیجه ای جز بدون پاسخ ماندن این سوالات و نظم و نظام
شهری نخواهیم داشت .
یکی از علتهای عدم استقبال مردم از شوراها همین است بایستی افراد ی با
تخصص خاص اجازه کاندید شدن در شوراها را داشته باشند که متخصص امور شهری
باشند در غیر این صورت آش همان است و کاسه همان . (4128752) (alef-4)
 
جواد
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۱:۵۱:۲۴
باسلام
انتظار میرفت ایشان که دانش آموخته مدیریت هستند یک راهکار مدیریتی و عملیاتی ارائه دهند چنین مرتبه این مقاله که پر از بیان مشکلات بود رو خواندم دریغ از یک پیشنهاد راهگشا متاسفانه در چندین حوادثی مقاله نویس و منتقد زیاد داریم اما منتقدی که با کار کارشناسی و عملیاتی آشنا باشد و بشود از نقد کارشناسی او راهکار مدیریتی و عملیاتی استخراج کرد کمتر داریم (4128811) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۲:۲۰:۱۵
سلام. پناه برخدا! فاجعه قطار را جناب آقای اخوندی با بیمه حل کرد!!!!؟؟؟؟و توهین بزرگش ماند برای مردم داغدار!!!!! این مشکل را هم حضرات دیگر حل کردند و با آن به شکلی معروف شده یا می شوند. اگر مصاحبه سخنگوی آتش نشانی را دیشب تمرکز می کردید و می دیدید، متوجه می شدید که صحبتهای ایشان هم فقط ... و فقط و فقط مردم مقصرند چه مالکان و چه مستاجران و چه ....... و خلاصه همه حرفها نتیجه اش تبرئۀ شهرداری است. اصلا مقصران در همه جا مردمند! و مسئولین اصلا و ابدا" تقصیری ندارند!!!؟؟؟. لطفا شما هم فعلا بین وزارت کار و قوه قضائیه بگردید و ....را پیدا کنید!!!!!. تعدادی جنازه نیز، هم اکنون سوخته و نیمه سوخته در لابلای اهن قراضه ها ی ساختمان پلاسکو سابق!!!!گیر هستند و تعدادی هم که به دیار حق شتافتند...... حالا...هم هر کدامتان به شکلی!!!! هم در خیابان و هم رسانه های این سطحی دنبال مطرح کردن باشید و عکس سلفی بگیرید!.... مثل همان آقای ... (4128862) (alef-11)
 
kazem
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۲:۴۰:۱۴
به مولا حرف دل ما رو زدی مدیسه (4128902) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۲:۴۴:۰۸
چرا به ساختمان علاالدین 30 بار تذکر ندادند یهویی قانون را به قولی اجرا کردند ؟؟؟
خانه از پای بست ویران است (4128921) (alef-3)
 
حسين
Sweden
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۳:۵۸:۰۹
شهرداري كارش حفاظت ساختمانهاي فرسوده بعضي محله ها نيست اين كي كفته؟ (4129071) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۶:۴۷:۵۶
مسئول حفاظت از جان مردم در اماکن عمومی مثل پاساژ هاست! پس این همه مالیات عوارض واسه قشنگی می گیرند؟ (4129373) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۴:۰۸:۱۲
مشکل ما فقط سوء مدیریت نیست. فرهنگ ضعیف ایمنی در مردم هم هست. هیچ کس تا دچار بلایی نشود و سرش به سنگ نخورد، هشدارها را جدی نمی گیرد! (4129093) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۴:۳۱:۳۱
محض اطلاع سایت الف و مخاطبانش:
ساختمان پلاسکو یکی از بهترین مدیریت هارو داشت چون توسط خود کسبه پلاسکو مدیریت میشد و مالک که بنیاد مستضعفان میباشد هیچ نقشی در مدیریت این ساختمان نداشت .کسبه تماما با هزینه خود داخل این ساختماون رو بازسازی کرده بودن از تعویض سقف کاذب تا بازسازی کامل سرویس بهداشتی در طبقات و... .ولی مالک که وظیفه نصب و راه اندازی سیستمهای اطفا و اعلام حریق رو داشت فقط به گرفتن پول نقل و انتقال از صاحبان سرقفلی اکتفا کرده بود و عملا هیچ نقش دیگه ای در اداره ساختمان نداشت و تا به حال هیچ گونه هزینه ای بابت بهبود شرایط پلاسکو انجام نداده بود.جالبه بدونید که پاساژ ده طبقه فردوسی که در نزدیکی پلاسکو قرار داره به دلیل فشار شهرداری و آتش نشانی دو سال پیش هم پله های اضطرار رو ایجاد کرد در طبقات پایین و هم سیستم اطفا و اعلام حریق نصب کرد در طبقات و همچنین سیستم گرمایش رو هم مجبور شد برای طبقات بالا فعال کنه فقط به این دلیل که مالکیتش شخصی بود من خودم از صاحبان سرقفلی در پاساژ فردوسی هسدم و برادرم هم کاسب طبقه نهم پلاسکو بود .
خواهش میکنم منتشر کنید و صادقانه مقصر اصلی حادثه رو اعلام کنید. (4129134) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۵:۲۵:۳۷
همون شهرداری که مامورانش می تونن صاحبان و کارگران کارواش را شبانه کتک بزنند، وانتی دستفروش را در مقابل چشم فرزندش به قتل برسانند، بساط پیر زن دستفروش را ویران کنند، و ....
چرا نمی توانند دو تا بلوکه جلوی ورودی پلاسکو بگذارند و ورودی رو پلمپ کنند؟؟؟
واقعیت اینه که اگه این ساختمان یم ریال به شهرداری بدهی داشت، 24 ساعته پلمپ می شد ولی چون بدهکار نبوده شهرداری کاری به کارش نداشته.

لطفا در متن اخطارهایی که داده شده دقت فرمایید:
" .... با در دست داشتن فیش پرداخت عوارض و.... به آتشنشانی مراجعه کنید......"
یعنی اخطارها هم راهی است برای طلب به اصطلاح مطالبات شهرداری، نه خیر خواهی و نظارت!!!!! (4129237) (alef-13)
 
مهدی
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۲۰:۴۵:۴۱
آقای عزیز مساله پیر زن دست فروش متاسفانه و ناجوانمردانه کتک خورد، برای شهر فومن بود نه تهران. همه چی رو به هم ربط ندید (4129827) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۶:۰۷:۱۳
هر وقت یک رفتگر توانست از انداختن یک ته سیگار پیشگیری کنه کا ر درست میشود (4129311) (alef-13)
 
Spain
۱۳۹۵-۱۱-۰۸ ۱۰:۰۲:۵۵
درود بر شما. (4138253) (alef-11)
 
بهار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۱۷:۳۶:۵۱
پلاسکو با تلنگری گران فرو ریخت، شاید نمادی در جهت بیداری و هوشیار سازی شود. پرواضح است که اگر امکان بهسازی و ایمنی ساختمانی وجود ندارد، بایستی برخوردی قانونی و قاطع صورت گیرد، با عبور از تذکری کتبی، اقدامی عملیاتی صورت گیرد. دنبال چه میگردیم؟ اگر از اینها بگذریم همانطور که از مسئله پیشگیری گذشتند، انچه مسلم است اینکه بازخورد بی مسئولیتی و عدم اقدام به موقع لازم و کافی، پرداخت بهای سنگینی شد به ارزش جان. (4129455) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۲۱:۲۱:۵۷
از مقصران اصلی در وحله اول شهردار و بعد بنیاد مستضعفان است. (4129903) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۲۲:۳۲:۰۸
شهرداری حتی در اخطار هایی که داده بیشتر به پرداخت عوارض تاکید داشته
قبول کنید عملکرد قالیباف بسیار ضعیف است و باید کنار گذاشته شود (4130010) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۲ ۲۳:۵۲:۵۷
بیشتر مدیران ما شایسته صندلی شان نیستند.
در تمام وقایع کشور فقط بی کفایتی می بینیم و بس!
مثلا ساختمان علاءالدین اگر الان دارد کار می‌کند یعنی مسئولان شهری کاملا بی‌کفایتند. هر اتفاقی برای علاءالدین بیفته هزار بار بیشتر خطرناکه چون هیچ راه فراری ندارد و تلفاتش بسیار بیشتر خواهد بود. (4130113) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۷ ۲۱:۳۹:۵۹
با شورای شهری متشکل از وزنه بردار ، کشتی گیر ، جودو کار ، و ......و مدیران شهری اینچنین مدیرو مدبر چه انتظاری دارید ؟! (4137747) (alef-11)
 
سليماني
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۹ ۰۹:۳۹:۵۴
درود بر شما ...... حقيقتا چه انتظاري داريم . هرچند اين ها انتخاب شده هاي خوده ما هستن .... متاسفانه (4139539) (alef-3)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۹ ۱۰:۱۶:۱۶
چرا پاساژها و محل های تجاری بر خیابان ولیعصر و جمهوری عمدتا فرسوده و مشابه پاساژ پلاسکو در معرض خطرات میباشند؟ دلیل اصلی ان اینست که مالک سرقفلی و ملکیت پاساژ ها از هم جدا هستند و ارزش یک مغازه به سرقفلی ان میباشد و حدود 80 -90 درصد ارزش کل میباشد به عنوان مثال اگر یک مغازه یک میلیارد ارزش داشته باشد مبلغ 800 تا 900 میلیون ان ارزش سرقفلی میباشد و 100 تا 200 میلیون تومان ان ارزش ملکیت میباشد و قتی سرقفلی یک مغازه به دیگری قروخته میشود عملا 80 تا 90 درصد ارزش ریالی از دست مالک خارج میگردد و این فاصله افتادن بین مالک و صاحب سرقفلی همیشه باعث بروز اختلافات اعم از تعمییر و نگهداری و بازسازی میباشد و حال اگر مالک سرقفلی و ملکیت یک شخص یا گروه توام هم باشند این اختلاف کمتر بوده و زودتر قابل تصمیم گیری است ولی متاسفانه اکثر مراکز تجاری بزرگ مرکز تهران اعم از پاساژ های شانزلیزه . اکسفورد . روشن . کاشانی . الومینیم .کاوه . فردوسی . و دهها و صدها پاساژ دیگر وضع مشابهی از پاساژ پلاسکو دارند و وحدتی بین صاحبان سرقفلی و مالک ملک وجود ندارد و همین مساله باعث عدم نوسازی مراکز تجاری میگردد و حتی باعث عدم تعمییر و نگهداری و به روز رسانی تاسیسات ان شده است . یکی از دلایل دیگری که مراکز تجاری مرکز شهر تهران امکان بازسازی ان میسر نمیگردد هرینه های سرسام اور شهرداری و دارایی میباشد که وقتی ارقام اولیه ان شنیده میشود مالکان عطایش را به لقایش میبخشند و منتظر فروریختن ان مراکز تجاری خواهند بود و تا بحال شهرداری علیرغم فرسوده بودن مراکز تجاری , هیچ یک از پاساژ ها را به عنوان بافت فرسوده تلقی نمیکند . (4139590) (alef-11)
 
چکیده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۲ ۱۵:۱۱:۳۵
دوستان،سروران ،ایرانیان......همه ما به خاطر هزاران دلیل در همه مشکلات ایران با هر عنوانی دخیل هستیم ،چرا صاحبان سرقفلی پاساژ پلاسکو هیچگونه اقدامی برای ایمنی ساختمان درمقابل بنیاد انجام نداده اند ؟چراحتی یک نامه درشهرداری،فرمانداری،....ازهیئت مدیره ساختمان وجودندارد ؟ برای اینکه مامردمی هستیم بی خیال بی مسئولیت نگران جان وزندگی روزمرگی (4144919) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۴ ۱۰:۵۹:۰۸
امان از بروکراسی.... مجلس باید قانون تصویب کند و خود شهرداری را ضابط دادگستری کند تا تمام تولیدی ها و همچنین ساختمانهای نا ایمن را در داخل حریم شهر پلمپ و تعطیل کند.
ساختمانی که آنقدر ضعیف ساخته شده که هیچ رقمه نمی توان آن را ایمن سازی کرد باید تخریب شود و سیاسی بازی و ترس از مردم و رای دهندگان نداشته باشند
همچنین اگر ضایط قانونی عمل مناسب را انجام نداد مستقیما توسط قوه قضاییه محکوم و مجازات شود.چرا دارند در برخورد با کم کاری ضابط قانونی کم کاری می کنند؟؟؟! .... (4147324) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.