نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 247798
دانشگاه ایرانی در میان۲۰۰ دانشگاه برتر جهان
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۰
دانشگاه علم و صنعت ایران با ۱۹ پله جهش در رتبه بندی دانشگاه ملی تایوان نسبت به سال گذشته رتبه ۱۹۳ جهان را در فهرست ۵۰۰ دانشگاه برتر حوزه فنی و مهندسی از آن خود کرد.

به گزارش ایرنا از دانشگاه علم و صنعت، رتبه بندی دانشگاه ملی تایوان که یکی از مراجع معتبر بین المللی رتبه بندی دانشگاههاست همه ساله فهرست ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان را از نظر عملکرد آن ها در ارایه مقالات علمی اعلام می کند. مهمترین معیارها در این رتبه بندی وضعیت شاخص های کیفیت مقالات منتشر شده در کنار حجم مقالات تولیدی و میزان ارجاعات به این مقالات است. در رتبه بندی سال ۲۰۱۴ دانشگاه هاروارد در کل به عنوان برترین دانشگاه جهان شناخته شده است.

دانشگاه ملی تایوان علاوه بر اعلام رتبه کل، شاخص های خود را در شش حوزه فنی ومهندسی، کشاورزی، علوم زندگی، علوم اجتماعی، علوم طبیعی و پزشکی بالینی نیز اعلام کرده و دانشگاه های جهان را براین اساس رتبه بندی می کند. همچنین این رتبه بندی قابل تفکیک در ۱۰ زیرشاخه فنی و مهندسی از جمله مکانیک، برق، عمران، شیمی، رایانه و علم مواد است.

رتبه بندی اعلام شده توسط این دانشگاه در سال ۲۰۱۴ نشان می دهد در حالی که دانشگاه های مطرح کشور عمدتا عملکردی ضعیف تر از سالهای گذشته داشته اند دانشگاه علم و صنعت ایران از رتبه ۲۱۲ جهان در سال گذشته میلادی با جهشی ۱۹ پله ای به رتبه ۱۹۳ در حوزه فنی و مهندسی ارتقا یافته است.

براساس این رتبه بندی بیشترین پیشرفت دانشگاه علم و صنعت ایران در رشته مکانیک با ۳۸ رتبه ارتقا بوده که دانشکده مهندسی مکانیک این دانشگاه را از رتبه ۹۸ در سال گذشته میلادی به رتبه ۶۰ جهان رسانده است. پس از آن دانشکده برق دانشگاه علم وصنعت ایران با ۳۷ رتبه بهبود به رتبه ۲۳۱ ارتقا یافته است. همچنین دانشکده های رایانه و شیمی که هیچ جایگاهی در رتبه بندی سال گذشته نداشته اند امسال به ترتیب جایگاههای ۱۶۸ و ۲۵۶ را از آن خود کرده اند. با وجود تمام پیشرفت ها دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت ایران با ۷۱ رتبه تنزل از رتبه ۱۰۷ به رتبه ۱۷۸ جهان سقوط کرد.
 
لیلا
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۱۳:۴۶:۲۴
می گردن ببینن که تو کدوم رده بندی (حالا مهم نیست که معتبر باشه یا نه) میتونن به زور رتبه ی دانشگاه های ایران رو بالاتر نشون بدن و به هر دری میزنن تا توهم رو تو مردم ایجاد کنن که ما خیلی سطحمون بالاست ولی جهان قدر ما رو نمیدونه. (2468087) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۰:۰۷:۰۵
ارزیابی و رده بندی غیر اصولی قبل از همه به ضرر حیثیت و جایگاه نهاد ارزیابی کننده است. نمی خواهم بگویم این رده بندی وحی منزل است اما دانشگاه ملی تایوان جایگاه معتبری دارد که می شود با یک جستجوی ساده در اینترنت به آن پی برد. تعصب کورکورانه همان قدر بد است که خود کم بینی عجولانه. بیشتر پرستیزی که کشورهای جهان دارند ناشی از حس مثبت مردم یک جامعه نسبت به اطرافیانشان است که صد البته به معنی نفی دیگران نیست. همچنانکه دستاوردهای والیبالیستها خیالی نیست دستاوردهای علمی جوانان کشور هم خیالی توهم نیست اگر چه در مدیریت و بویژه تجاری سازی این دستاوردها راه طولانی در پیش داریم که قدم نخستش اصلاح روابط با جهان و جلوگیری از تنشهای غیر ضروری است. (2468907) (alef-10)