نظر منتشر شده
۳۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 63529
خوشه بندی های دولتی - عیارانه یا عادلانه؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۸۸ ساعت ۰۸:۴۷


چندی است در هر جمعی که صحبت از خوشه بندی جامعه جهت استفاده از یارانه های نقدی می شود، انتقاداتی نیز بر زبانها جاری می شود .در این نوشتاربحث بر سر اشتباه یا صحیح بودن نحوه تقسیم بندی و خوشه بندی افراد جامعه نیست بلکه اصل خوشه بندی مورد واکاوی قرارگرفته است. بنابراین فرض که نحوه خوشه بندی ها صحیح بوده باشد (که به این امر هم انتقادات زیادی وارد است) نکات زیر قابل ذکر به نظر می رسد:



الف) مبنای تسهیم امکانات غالبا به یکی از روشهای زیر امکان پذیر خواهد بود:



اصل برابری: در این مبنا هر فردی فارغ از هر ویژگی از امکانات سهمی برابر دیگران خواهد داشت .مانند استفاده از هوا که هر انسانی به اندازه دیگران از آن استفاده می کند.بر این پایه سهم هر ایرانی اعم از فقیر و غنی ، تحصیل کرده و کم سواد و بی سواد و غیره از یارانه های کشور باید به یک اندازه باشد.



اصل عدالت: در این مبنا هر فرد بر مبنای تلاش و کوششی  و یا ویژگی خاصی که  دارد سزاوار امکانات بیشتری خواهد بود. بر این اساس ممکن است افراد سهم متفاوتی را از امکانات ببرند.مانند اختلاف حقوق یک تحصیل کرده و یک بی سواد در یک سازمان. براین پایه می توان چنین استنباط کرد که افرادی که برای کشور زحمت بیشتری کشیده اند از امتیازات بیشتری برخوردار شوند. چنین مبنایی جهت استفاده در یارانه ها قابل استفاده نیست چرا که اولا میزان خدمات افراد را نمی توان اندازه گرفت  و ثانیا مشخص نیست که تسهیم یارانه ها به کدامین ویژگی فردی ارتباط دارد  و ثالثا یارانه ها امری است که به مالکیت افراد به عنوان سهم هر ایرانی از ایرانی بودن خود بر می گردد و وابسته به ویژگی های فردی نیست. البته چنین مبنایی ضد خود عمل کرده و در دید همگان به عنوان ناعدالتی تعبیر خواهد شد.



اصل نیاز: بر اساس این اصل آن کس که بیشتر از دیگران نیاز دارد سهم بیشتری خواهد برد. در این مبنا فرض بر این است که افرادی باید سهم بیشتری ببرند تا به صرف انسانیت لااقل نیازهای اساسی آنها تامین شود.مانند کمکی که کمیته امداد امام خمینی به فقرا صورت می دهد اما به افراد عادی هیچ مبلغی نمی پردازد. بر این پایه فقرای کشور باید بیش از دیگران از یارانه های دولتی سهم داشته باشند. در این مبنا بیان می شود از آنجا که درآمد کشور به صورت توزیع پارتو صورت گرفته است و ازآنجا که سطح استفاده از یارانه ها نیز به همین صورت است پس برای یکسان نمودن جامعه سطح توزیع یارانه ها نیز باید به صورت نمودار پارتو  ولی به نفع فقرا باشد تا وضعیت بهبود یابد.



ب) خوشه بندی عادلانه به جای عیارانه:



بنابر برخی اظهارات مقامات دولتی ، به نظر می رسد دولت محترم در نقدی نمودن یارانه ها و خوشه بندی ها  در پی بکارگیری اصل نیاز می باشد و بر مبنای این فرض قرار است به خوشه های 1 و 2 یارانه ها نقدی پرداخت شده و به خوشه 3 نیز در نقل قولهایی مبلغی کمتر و در نقل قول هایی دیگر اصلا مبلغی پرداخت نشود.



چنین مبنایی نمی تواند برای تقسیم یارانه ها صحیح باشد چرا که در این حالت دولت نقش عیاری را به خود خواهد گرفت که حقی را از ثروتمدان به اجبار گرفته و به نیازمندان می دهد.دولت محترم باید توجه داشته باشد که مبنای تسهیم نیاز به گونه ای پیش نرود که این تسهیم تبدیل به عملی عیارانه شود. همانطور که می دانیم عیاران افرادی بودند  بر این باور که می بایست از اغنیا به اجبار یا دزدی مالهایشان را گرفت و به فقرا داد تا عدالت برقرار شود. از این منظر فقر فقرا معلول خود خواهی و شاید دزدی ثروتمندان است. در بهترین حالت ثروتمندان افرادی هستند که می بایست انفاق کنند اما چون نمی خواهند به اجبار می بایست این عمل را از طرف آنها انجام داد.



درست است که دولت اسلامی می بایست از محل مالیاتها به فقرا برسد اما وضع در اینجا فرق می کند چون پرداخت یارانه های ملی از منابع مالیتها صورت نمی گیرد بلکه چنین یارانه هایی به منابعی بر می گردد که خداوند به تمامی ملت ایران ارزانی داشته و  تمامی مردم سهم برابری از آن دارند. بنابر این دولت نمی تواند بدون کسب رضایت از حقوق عده ای بریده و به دیگران بدهددولت میتواند از طریق مالیاتها به فقرا کمک کند. مانند عملی که در زمینه کمیته امداد و سهام عدالت به درستی انجام می دهد.



هدف این نوشتار این نیست که بیان شود منظور نظر دولت و مجلس اعمال روشی عیارانه بوده است بلکه هدف انذار مسئولین است تا در این دام نیفتند.از منظر دولتمردان چون اکثریت  یارانه ها توسط اقلیت ثروتمند در حال مصرف است پس می بایست این افراد اکثر هزینه ها را نیز بپردازند.این استدال کاملا صحیح و عادلانه است اما دامی که دولتمردان در حال خزیدن در آن هستند این است که



ممکن است بخواهند از حق ثروتمندان  به فقرا چیزی ببخشایند بدون اینکه ثروتمندان از این عمل راضی باشند.هر ایرانی به صرف ایرانی بودن از منابع کشور حقی دارد و اگر بخواهد می تواند آن را به دیگران ببخشد.اگر یارانه ها بر گرفته از منابع ارزان کشور است پس هر ایرانی از آن سهمی دارد و تنها به شرط رضایت هر فرد می توان حقی از او گرفته و به دیگران انفاق نمود.



ج) انتقادی که اکثر مردم به خوشه بندی انجام شده دارند این است که چرا من با این وضعیت در خوشه 3 هستم و فلانی با ثروت بسیار او هم در خوشه 3 است.آیا من و او یکسان هستیم که به هر دوی ما یارانه داده نشود؟



د) مسئله دیگر نحوه خوشه بندی است. سوال این است که چرا مردم را تنها در سه خوشه طبقه بندی کرده اند؟ آیا صحیح است تمامی 70 میلیون را در سه دسته خوشه بندی کرد و با این هفتاد میلیون به سه روش برخورد نمود؟



پیشنهادات:



الف) به نظر می رسد که اگر یارانه ها  بر اساس  اصل برابری توزیع شوند مبنای بهتری رعایت شده است چرا که هر ایرانی به دلیل ایرانی بودن حق دارد به یک میزان از یارانه ها بهره مند شود و دلیلی نیست که حتی ثروتمندترین افراد از یارانه ها بهره مند نباشند. بنابراین هر سه خوشه می بایست به یک میزان از یارانه ها بهره ببرند. آنچه در گذشته مبنای نابرابری بوده، واحد و مقیاس تسهیم



یارانه ها بوده است.یعنی مثلا برای هر لیتر بنزین فلان تومان یارانه وجود داشته و بنابراین مقیاس اشتباه هرکسی که بیشتر مصرف می کرد بیشتر نیز از یارانه استفاده می کرد. بله این مبنا باید به هم بخورد که به درستی این اتفاق در حال افتادن است. روش کار می بایست طوری شود که به جای اینکه هر کس قابلمه بزرگتری داشت آش بیشتری بگیرد، هر کس که آش بیشتری می خواهد پول بیشتری بپردازد. اگر برخورد طوری باشد که به خوشه های 3 و 2 کمتر از خوشه 1 پول نقد برسد باز نابرابری رخ داده که این امر  روی دیگر سکه می باشد. البته درصورتی که ثروتمندان خود نیازی به دریافت یارانه ها ندیدند آنگاه می توان حق آنها را به باقی افراد



داد. چنین افرادی همان افرادی هستند که به اختیار خود برای پر نمودن فرمهای وضعیت خانوار مراجعه نکردند اما هر فردی که مراجعه کرده است اعلان نموده که از حق خود به عنوان یک ایرانی نگذشته و مانند دیگران یارانه می خواهد حال این فرد چه متمول بوده باشد و چه فقیر. این افراد نمی خواهند انفاق کرده باشند و اگر از اینها به جبر چیزی گرفته شود همان عمل عیارانه صورت پذیرفته است.



ب) مشکلات بند ج و د از نحوه خوشه بندی نشات گرفته است. پیشنهاد می شود هیچگونه خوشه بندی صورت نگیرد چون آنگاه مشکل عیارانه عمل کردن پیش می آید. اگر عمل خوشه بندی جهت مشخص نمودن وضعیت افرد است در این صورت نیز چنین روشی به نظر بیشتر از قبل مردم را به سمت استنباط بی عدالتی سوق می دهد. پیشنهاد می شود به جای اینکه افراد جامعه در 3 خوشه طبقه بندی شوند این کار در خوشه های بیشتری صورت گیرد تا عدالت در خوشه بندی بیشتر نمایان شود. با این وضعیت دیگر فردی با یک میلیون تومان مازاد در سال خود را با فردی با 10 میلیون تومان مازاد در سال برابر ندیده و احساس نمی کند همه را به یک چوب رانده یا قرار است بلایی به سر آنها بیاید.







 
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۰۹:۵۷:۴۳
نبايد اين هفتاد ميليون را در 3 خوشه جا داد.
يعني كسي كه درآمد او جهت يك نفر 70 هزار تومان باشد خوشه 1
\" \" \" \" 130 \" \" \" 2 و
\" \" \" بيشتراز 130 هزار تومان باشد خوشه 3 است كه اين خود نمونه بي عدالتي است . يعني كسي كه در آمد او مثلاً 135 هزار تومان تا كسي كه 1 ميليون تومان است در يك خوشه ! كه اين اصلاً عدالت نيست! (284181)
 
شهرام 0728
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۱۰:۱۶:۵۶
با سلام خوشحال شدم که پیام من رو درج کرده بودید.
مطالب جناب سبحانی فرد را قبلا هم شنیده و خوانده بودم که در واقع همان عدالت علی(ع) است. متاسفانه دولتیها قبول ندارند و روزی یک مطلب را ارایه و بیان میکنند.
خدا آخر عاقبت همه مارا بخیر کند. (284190)
 
محمد
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۱۰:۱۷:۳۹
به نظر من اصلا احتیاج به خوشه بندی نیست ، به جای این کار میشه یارانه ای رو به طور مشخص برای افراد بر اساس سن در نظر گرفت و به اونها پرداخت کرد .
با این روش کسی که دو تا خونه داره یا مثلا باغ داره خودش باید هزینه های مربوط به اون ها رو بپردازه و کسی که صرفه جویی کنه به نفعش خواهد بود . (284191)
 
مراد
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۱۰:۳۶:۲۰
پرداخت يارانه بر مبناي در امد به چند دليل اشتبا است: 1- مشخص شدن در امد افراد باستثناي افراد حقوق بگير (ان هم اگر شغل دوم نداشته باشند )کاملا\" غير ممکن ميباشد 2-در امد بيشتر مسلما\" نتيجه تلاش بيشتر ميباشد اگر افراد با در امد بالا مورد بي مهري واقع شونددر واقع اين کار وتلاش است که مورد سرزنش و بي مهر ي قرار ميگيرد و به معناي نفي کار وتلاش ميتواند تلقي شود و قطعا\" انگيزه افراد را در ايجاد کار . توليد .ثروت و ...... ضعيف خواهد کرد3- در خوشه بندي اخير ضعيف ترين کارمندان دولت که عليرغم تلاش فراوان درامد مناسب ندارند و به طبع کاري نمي توانند با تلاش بيشتر ان را افزايش دهند و ميشود گفت روزي خود را از قبل به دولت فروخته اند با افراد به واقع ثروتمند در يک رديف قرار گرفته اند بعنوان مثال کارگران زحمت کش شهرداري را که شبانه روز در گرما وسرما به امر نظافت شهر اشتغال دارند مي توان مثال زد4-افراد بسياري به تجربه دريافتاند که اصولا\" سرمايه گزاري ثابت نبايد داشته باشند و پولي را که براي خريد خانه بايستي بلوکه کنند در کسب و کار بکار ميگيرند ودر امد بيشتري هم بدست مي اورند ودر همين حال مستاجر هم به حساب مي ايند و مشمول خوشه بندي اي ميشوند که يارانه به وي تعلق ميگيرد5-ايتم هائي نظير داشتن خانه. ماشين .نيز اشتباه است يکي پيکان اوراقي دارد ديگري بنز انچناني يکي خانه ميلياردي در بهترين نقطه و محل دارد ديگري کلبه خرابه اي در حلبي اباد5- و هزاران مورد ديگريکه همهگي جاي سئوال دارد انشالله که کار شناسان تدابير بهتري براي حل مشکل موجود در هزينه کردن يارانه هاي دولتي داشته باشند (284194)
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۱۰:۴۱:۵۹
نرورد میخ آهنین در سنگ
دولت کار خودش را خواهد کرد حالا هرکه هرچی خواست بگوید
راستی مگر نفت جزء \"انفال\" نیست
حکم انفال چیست؟
خدا به داد مردم برسد (284196)
 
مهندس باقری
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۱۰:۴۷:۱۷
هر کسی الگویی دارد ومطابق الگوی خود عمل می نماید آنچه شما می گویید الگوی علوی بر مبنای رفتار عملی حضرت علی \"ع \"است اما آنچه دولت می خواهد انجام دهد بر مبنای رفتار رابین هود است که به از یک عده می گرفت وبه دیگران می داد در عصر امام صادق \"ع \" هم این اتفاق افتاد وامام به فردی که چنین می کرد فرمود : \"تو با گرفتن اموال مردم مرتکب گناه شده ای و با بخشیدن آن به مستمندان اگر ثوابی هم باشد به صاحبان مال می رسد نه تو \" پس دولت بهتر است تکلیف خود را روشن کند علوی رفتار می کند یا رابین هودی (284198)
 
مدبر
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۱۱:۳۱:۰۹
خوشه بندیها مشخصا بر اساس تعداد نفرات خانواده هست تمام خانوادههای 3 نفره به پایین در خوشه سه هستندبدون در نظر گرفتن هیچ ایتم دیگر.... بنده دو ماشین که سند به نامم شده بود را قولنامه ای قروختم حالا انها جز اموالم حساب شده کارمند شهرداری هستم با یک فرزند در خوشه سوم جای دارم و همینطور تمام خانوادههای زیر 3 نفر (284216)
 
رضا
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۲۰:۴۲:۴۹
این خوشه بندی هیچ قاعده وقانونی ندارد بنده همکاران زیادی دارم کهشرایط یکسان دارند ولی درخوشه های متفاوت هستند (284387)
 
دانشجو
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۱۲:۲۳:۲۶
سلام.
چرا برای پی بردن به منابع درامدی هر کس اول از همه نمیروند سراغ چرخش مالی در حسابهای بانکی او؟ به هر حال هر کسی که کار اقتصادی اعم از تولید و واردات و صادرات و خرده فروشی و دلالی سرمایه اش را توسط بانک به چرخش در میاورد. پس اول از همه گردش مالی تمام حسابداران در تمام بانکها را بررسی کنند.
همزمان با تخصیص دادن ایران کد و کد ملی برای خرید و فروش و ثبت انها به صورت الکترونیکی میزان درامد همه به جز دلال ها و قاچاقچیان مشخص میشود. برای انها هم حداقل کار بررسی حسابهای بانکی و میزان گردش مالی است. (284223)
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۱۲:۲۵:۳۵
از طرح یارانه ها و خوشه بندی، فقط و فقط جک هاش خوب است! و کمی باعث خنده و انبساط خاطر می شه...... (284225)
 
احمد
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۱۲:۲۹:۰۸
ببينيد اصلا شماره تلفن300000 به هركسي كه دلش بخواد ژيام ميفرست 4 بار با درج كد ملي به اين شماره پيام ارسال كردم ولي تا كنون هيچ گونه جوابي دريافت نكرده ام. (284227)
 
مهرداد
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۱۲:۵۱:۰۳
شما فکر می کنید اینهمه نسخه های مختلف رابین هود که از سیما پخش میشه دلیلش چیه؟
ساخت سریال کش دار و ضعیف \"به کجا چنین شتا بان\" با نمایش اون همه صحنه های وقیحانه و گفتار های سخیف..
مگه غیر از اینه که بگند از خوشه سومی ها بگیرید بدید به بقیه؟ (284232)
 
علی
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۱۳:۰۷:۳۱
من فقط می دانم حضرت علی به طلحه و زبیر که ثروتمند بودند 3 درهم به فقرا هم 3 درهم داد حتی به برادر خود . (284236)
 
عباس /ف
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۱۳:۱۱:۵۱
با سلام / خدا را شکر من هم خودم و هم همسرم حقوق بگیر هستیم . ولی هم خانواده من وهم خانواده همسر از نظر وضع مالی موقعیت مناسبی نداشته و ما با سختی بسیار وکار کردن در زمان تحصیل توانستم درس خود را تمام کرده وکار مناسبی پیدا کنیم در همان زمان خیلی از همسننان ما مشغول بازی وتفریح بودن حالا سوال اینست اگر من در حال حاضر وضع مناسبی دارم وان دیگری بدلیل کوتاهی وتنبلی از نظر مالی پایین تر از من است باید حق من از درامدهای کشورم به او داده شود ؟ ایا من که از محله های جنوب تهران و همسرم که از شهرستانهای کوچک خودرابا تلاش بالا کشیدهایم و بجای بازی در زمان کودکی کار کردهایم گناهی مرتکب شدهایم ؟ در محله سابق ما خیلی از همسنهای من معتاد شده اند حالا دولت باید سهم مارا به انها بدهد که بروند بیشتر بکشند ! این مثل ان مادری را میماند که اموال خودرا به بچه تنبل خود بدهد و به بچه زرنگتر بگوید تو خودت گلیم خودرا از اب در بیار ! مگر من پارتی داشتم که دفتم درس خوندم ؟ و یا دزدی کردم که حالا صاحب یک خانه شدم که حالا حالا ها باید قسط ان را بدهم ؟ (284238)
 
معترض
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۱۳:۱۳:۵۰
با سلام در وضعيتي كه اقوام متول و بازاري ما در خوشه 1 يا 2 جاي گرفته اند و افراد با در آمد كم در خوشه 3 ، اعتراض خوشه 3 چگونه اصلاح بقيه را به دنبال خواه داشت آيا يك كاسب با درامد و ملك و املاك بسيار با يك روستايي واقعاً مستضعف در يك رديف اند. به نظر مي رسد فقط هر كس فرمها را با اطلاعات غلط پر كرده بيشتر سود كرده است! (284240)
 
آرمین
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۱۳:۲۴:۱۹
سوال: کسانی که اموال بیشتری دارند....؟
الف) حتما دزدی کرده اند
ب) احتمالاً سهم بیشتری در تولید و اشتغال برای سایر اقشار داشته اند
ج) لزوماً از عمال امپریالیسم و صهیونیسم جهانی هستند
د) در محاسبات ما اشتباهی آنها را پولدار فرض کرده ایم !
ه) همه موارد (به جز ب) (284247)
 
یک فرهنگی
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۱۴:۴۵:۱۶
آنهایی که خانم شان شاغل است این حرف مرا بهتر درک می کنند.
1- گناه من و خانمم چیست که هر دو با مشقت مدرک لیسانس گرفته ایم پس باید در خوشه 3 باشیم .
2- گناه ما چیست که هر دو معلم هستیم و باید اول صبح بچه خود را به امان خدا بگذاریم و به کلاس برویم؟
3- گناه ما چیست که چون هر دو فرهنگی شاغل هستیم نتوانسته ایم و نخواسته ایم بیشتر از یک فرزند داشته باشیم ، پس باید در خوشه 3 باشیم
4- گناه ما چیست که میزان حقوقمان مشخص و نزد دولت عیان است و مانند بعضی مشاغل آزاد خدای نکرده پنهان کاری نداشته ایم .
5- ببخشید ، حتما گناه کار و در زمره مرفهین بی دردیم ، پس باید در خوشه 3 باشیم .
(284274)
 
ali
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۲۲:۳۱:۰۱

در پاسخ به این برادر فرهنگی باید عرض کنم.
درطرح خوشه بندی و مقاله بحثی در گناه کاربودن یا نبودن نیست بحث عدالت است شما گناه کار نیستید اما بدانید:
1 - ما پنج برادریم که برای دولت و مردم ده سال سرباز ی کرده و برا ی این کشور زجر و نگهبانی داه ایم و ان یک دانه فرزنددارها نه تها سربازی نرفت بلکه معاف هم شد وهمین طور در جبهه هم ما پنج نفر بودیم و دیگران یک نفر مشابه ماهم زیاد است ..
2- در انتخابات ورای گیری و را هپیمایها ما پنج نفریم و دیگران یک نفر اگر شرکت کنند .
3 -فرزندان ما برادر ها همه لیسانس هستند و بیکارند شما چگونه خو د وخانم تان استخدام شدید ؟
3--خانم بنده هفته ای پنج هزار تومان با دعوا و دلخوری از من برای خرجی خود می گیرد راستی خانم شما با اضافه کاری و ماموریت و... چقدر می گیرد ؟
4 -فرزندان فرهنگیان اگر دختر باشد همراه مادر واگر پسر باشد همراه پدر تا مدرسه یا کودکستان و غیره با تخفیف شهریه هستند .
5- امروز حقوق یک زوج لیسانس باپج سا ل خدمت مجموعا بدو ن پاداشها وغیره کمتر از 800000 تومان نیست چگون خو د رابا همکار با 27 سال سابقه خدمت وحقوق 650000 توان و پنج فزند دختر و پسر ازدواج گذشته و بیکار مقایسه میکنید راستی من هم یک اموزگارم انصاف هم خوب چیزی است . همکار گرامی .
6-کاسه همسایه شکم را سیر نمی کند محبت رازیاد می کند به این کاسه هسایه زیاد رشک نکنید حس نوع دوستی هم خوب چیزی است
الف جان پخش نکنی مدیونی . (284415)
 
عباسی
۱۳۸۸-۱۱-۱۵ ۰۴:۲۱:۱۴
من با شما موافق هستم ولی حقیقتا\" بیشتر از شما برای دولت کار کردیم . ما پنج برادریم که از پدر و مادر روستائی متولد شدیم . حقیقتا\" دولت بسیار در حق ما کوتاهی کرده زیرا در روستای ما تا کلاس پنجم بیشتر نبود . پدرم هم پول نداشت ما را به شهر بفرستد و نتیجتا\" همه ما تا کلاس پنجم بیشتر نتوانستیم ادامه تحصیل بدهیم . حالا هم به هر کجا مراجعه می کنیم می گویند تو با مدرک پنجم آمدی می خواهی استخدام بشوی . لیسانسه ها بیکارند . برو بابا گاو تو بچران . ببین برادر عزیز هر پنج نفر ما سربازی رفتیم و بعضی ها که بزرگتر هستند در جنگ هم بودند . می بینی که اگر عدالتی باشد ما بیش از شما مستحق هستیم . خوش به حال شما که از امکانات آموزشی خوبی برخوردار بوده اید و خودتان بگوئید که دولت چقدر برای تحصیل شما هزینه کرده است . حالا اجازه بدهید تا دولت کوتاهی را که در حق ما انجام داده جبران کند . اگر دولت امکانات آموزشی برای ما فراهم می کرد اکنون ممکن بود دکتر و مهندس و دندانپزشک بودیم و پولمان از پارو بالا می رفت . برو خدا رو شکر کن که توی شهرتان مدرسه راهنمائی و دبیرستان داشته اید . ما روستائی ها به اصطلاح تولید کننده هستیم و نان و دوغ و گوشتی که در سفره شماست نتیجه تلاش جمعیت روستائی است با این حال اگر مریض شویم یک ماشین دم دست نداریم ما را به شهر بیاورد . آمبولانس هم مال شماست و ما تازه اگر به شهر هم خود را برسانیم و بیمارمان بستری شود خودمان باید شب گوشه خیابان روی کارتون بخوابیم . حتی اگر صبح روز بعد کمی دیرتر از خواب بیدار شویم همین همشریان شما که از کنار پیاده رو می گذرند غرغر می کنند و بعضی ها هم متلک می گویند . بعد که چند روز گذشت و به خاطر عدم دست رسی به حمام بدنمان بوی بد گرفت پرستار بیمارستان هم با اخم و تخم جوابمان را می دهد . به گمانم دولت باید ما را در خوشه صفر بگذارد زیرا بسیاری از مردم شهرنشین که از امکانات آموزشی و بهداشتی شهری برخوردارند در خوشه یک قرار گرفته اند و ما هم در خوشه یک . ایا این عدالت است . (284672)
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۱۵:۰۹:۵۷
من يك ايراني مقيم خارج از كشور نه وضعم بهتر از داخل ايرانيهاست و از بنزين و اجناس ديگر ايران نيز استفاده نميكنم اما حاضر نيستم يك ريال از سهم ايراني بودنم را به ديگري ببخشم چون اگر سودي مترتب اين مسائل است متعلق به فرزندان من است و اساسا حق ندارم آن را ببخشم. اما حاضرم بيش از آن نيز بپردازم تا به صورت واقعي صرف آباداني كشور شود.
در يك محاسبه سر انگشتي ميشود آنچه را كه دولت موظف به پرداخت آن به مردم است به نام يارانه؛ به سازماني نظير تامين اجتماعي داد و در مقابل از آن سازمان خواسته شود همه ايرانيان را بيمه كامل و شامل كند. (شناسنامه هر ايراني شناسه بيمه اوست)وطرحهايي از اين دست كه منافع آن عادلانه همه مردم را شامل شود.
تقسيم پول مردم با معيارهاي خاص بين افراد خاص از عدالت بگذريم، خلاف عقل و انصاف و انسانيت است. (284279)
 
محمد
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۱۹:۴۳:۵۳
آیا حضرت علی ع که سنبل و نشانه عدالت است بیت المال را بصورت گزینشی تقسیم می کرد؟ (284365)
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۲۰:۰۵:۳۳
به نظر من این عادلانه ترین طرحی است که از طرف دولت ارائه شده ، و طبقه مرفه هم اینقدر دارند که هزینه جراحی های زیبایی و تغییر دکوراسیون منزل را انجام دهند . از دولت ممنونم . (284369)
 
قندهاری
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۲۰:۱۷:۱۰
بسمه تعالی

جناب آقای دکتر توکلی با سلام

یک پیشنهاد داشتم برای اجرای هدفمند کردن یارانه ها که دوست دارم نظر شما را که انسانی منصف و مقتصد هستید بدانم واگراشتباه است ایرادات آن را بگوید ودر سایت خود بگذارید تا نطرات مردم را بدانم

بیایم وبرای موارد که میخواهیم هدفمند کنیم یک استاندارد سرانه تعریف کنیم بعنوان مثال هرنفر درماه 3متر مکعب آب و50 کیلوات برق و........سایر مصارف و بر اساس این استاندارد برای هر نفر مبلغی بعنوان یارانه نقدی تعین کنیم وپرداخت نما یم اگر کسی بیشتر مصرف کرد هزینه آن را آزاد میدهدواگر کسی کمتر بعنوان مثال عشایر که معمولا مصرف کمی دارند خوب سرانه پرداخت شده را در جای دیگری که نیاز دارند مصرف میکنند. این یک طرحی خام میباشد وجای کار زیاد دارد ما که دستمان بجای نمی رسد کفتم باشما مطرح کنم شاید بجای برسد .

اشکالات زیادی در طرح خوشه بندی وجود دارد که در ذیل به چند مور اشاره میکنم

*علت هدفمند کردن یارانه ها مگر این نبود که می گفتند درجامعه عدالت رعایت نمی شود و عده ای در جامعه بشتر مصرف وبشتر یارانه می گیرند .آیا با این نحوه اجرا این عیب برطرف می شود؟ هدف مند کردن یارانه ها یک هزینه به کلیه افراد جامعه تحمیل می کند چرا این هزینه به عده داده می شود ؟ چون حقوق آن مثلا 50 هزار تومان بیشتر از خوشه دیگر است.
و دولت اگر می خواهد فاصله طبقاتی جامعه را کاهش دهد باید فکر دیگر بکند .

* برابر کدام حکم شرعی اجازه داده شده تا در تقسیم بیت المال مسلمین، از غنی بگیرند و به فقیر بدهند؟ آیا این سیره امیر المومنین را در مساوات بیت المال نادیده گرفتن نیست ؟

*در طرح خوشه بندی اساس طرح بر اطلاعات افراد است که این اطلاعات در صورت صحت دچار تغیرات می شود ونیاز مند بروز رسانی وصرف هزینه وقت زیاد می باشد . (284377)
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۴ ۱۵:۳۳:۵۴
دوست عزيز طرح شما طرح بدي نيست .ولي فرض كنيد خانواده اي كه به دليل كمبود آگاهي و عدم كنترل براي مثال 8 تا 9 تا بچه داره به اندازه 2 تا 3 خانوار يارانه ميگيره .بهتره براي خانوارها سقفي در نظر گرفته بشه براي مثال تا 4 بچه يارانه دريافت كنند . (284553)
 
غلامرضا
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۲۰:۱۸:۲۱
بر شماست که قوانین را در صورت شرعی بودنش به تصویب برسانید، نمی خواهم بگویم که چرا اجازه دادید تا برای تقسیم بیت المال ترینِ بیت المالِ ملت (نفت) مردم را دهک بندی کنند؟ نمی خواهم بگویم چرا اجازه دادید تا سیره امیر المومنین را در مساوات بیت المال نادیده بگیرند؟ نمی خواهم بگویم که برابر کدام حکم شرعی اجازه دادید تا در تقسیم بیت المال مسلمین، از غنی بگیرند و به فقیر بدهند؟ (284379)
 
maziar
۱۳۸۸-۱۱-۱۳ ۲۱:۱۲:۱۵
پدر من یه ارتشیه که 30 سال تمام خدمت کرده و بعد از سالها تونسته خونه و ماشین داشته باشه و همین هم باید برای اقساط دانشگاه و دانشگاه آزاد برادرم بره.
یعنی 30 سال جون بکنی و آخرش خوشه 3؟

مادرم هم سالها پیش از پدرم جدا شده. بی سرپرست . بدون کار ( بخاط پوکی استخوان ) . مبلغی پول تو بانک داره و با سودش زیست میکنه. اونم خوشه 3 هست.

این انصافه؟ چرا کلمه مقدس \" عدالت \" رو که تنها طلیعه دارش مولای متقیان هست رو این عالیجنابان زیر سوال میبرن؟

چرا نمیگین این تعجیل برای تحریم بنزین هست تا از پولی که از مردم به دست میاد بنزین رو از بازار سیاه و دوبله سوبله بخرن؟

به خدا با این کارا و فشار اقتصادی به مردم آبروی نظام رو زیر سوال میبرن. گفته باشم به شما. (284395)
 
syedail
۱۳۸۸-۱۱-۱۴ ۰۶:۰۹:۰۷
با سلام من مستمري بگير ازكارافتاده تامين اجتماعي هستم با دريافت حداقل حقوق در خوشه 3 قرار گرفتم من كه به نوعي حقوق مستمري را از مجاري قانوني دريافت مي كنم وسازمان آمار مرا از طبقه مرفه ديده معناي اين مديريت يعني درماندگي سازماني كه در انجام وظايف خود ناتوان بوده پس هرآنچه مردم مي گويند راست است (284455)
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۴ ۰۸:۴۱:۲۳
با سلام با این خوشه بندی عدالت زیر سوال می رود چون هرکی وضعش بهتره و با پنهان کاری در خوشه 1 و2 قرار گرفته و همه کارگرها در خوشه 3 قرار گرفته اند کارگرهایی که سهام عدالت به آنها تعلق نمی گیرد (با8یا 9 ساعت کار و حقوق 263500 تومان)و کارمندان با ساعت کار کمتر و حقوق بالاتر سهام عدالت دارند فقط کافیست در روستا زندگی کنی تا در خوشه 1 ی2 باشی بدون توجه به درامدی که داری چون من میشناسم افرادی که در روستاها هستند و درامد سالیانه آنها چندین ملیون تومان است وکمیته امداد به آنها کمک میکند. (284470)
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۴ ۰۸:۴۶:۵۲
دل سیر از شکم گرسنه خبر نداره!
حتما خوشه یک شدی اینقدر سرخوشی! (284471)
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۴ ۱۵:۴۸:۱۵
1- هر سه اصل آمده در مقاله اصل عدالت می باشند. پس اصل دوم که به \" اصل عدالت \" عنوان شده باید \"اصل شایستگی\" نام گیرد.

2- آیا نفت و برق وآب و سوخت و راه و... همگی از اموال عمومی بشمار نمی آیند؟ آیا همگان از آنها به طور مساوی برخوردارند؟
البته نه! پس اگر یارانه پرداخت نشود، هر کس به هر میزان که می خواهد از این خدمات برخوردار شود خودش پولش را پرداخت می کند.

3-آیا بخشش این نوع خدمات عمومی داخل در اصل برابری است ؟ یا اصل نیاز؟(توجه کنید عرض کردم بخشش نه خرید!) پاسخ به این سوال بر عهده کارشناسان اسلامی است که حکم انفال چیست؟ ( در بالا همه نظر شخصی داده بودند)
4-آیات7-9 مبارکه سوره حشر حکم انفال را بیان می کند به چه کسانی تعلق دارد:
1-فلله 2- و الرسول 3- والذی القربی 4- والمسکین 5- وابن السبیل 6-للفقراء المهاجرین و..

5-تقسیم اموال عمومی به دست رسول خدا (صلی الله علیه و اله سلم) در مدینه بین انصار و مهاجرین بنا بر اصل برابری نبود. و به همه یکسان نداد.

6-در آخریک پند : من نظر کارشناسی و اجتهادی ندارم. چراکه در تخصص من نیست اما با اندک فهمی که از قرآن حاصل می شود به خود اجازه صدور نظر قطعی را نمی دهم چون برای صدور حکم باید اول تمام ادله را با حاشیه هایش دید
و بعد از آن حاکم خود اهل استنباط بایدباشد.
ولاتقف ما لیس لک به علم

7-ناگفته نماند سخن بنده در باره مسئله علمی و نظری پرداخت یارانه ها بود نه شیوه عملی آن . که البته میبنیم این شیوه ناتوان است. به دلیل دشواری شناخت کامل مردم و ... (284557)
 
جعفر ربيعي
۱۳۸۸-۱۱-۱۴ ۱۹:۳۵:۳۹
رابينهود هم در اخر قصه به اين نتيجه رسيد كه به جاي سر كيسه كردن متمولان بايد عدالت در كسب ماليات را سرلوحه كار خويش قرار دهد
از دكتر احمدي ميخواهيم ايشان هم اين كار را بياموزند (284600)
 
بی خوشه
۱۳۸۸-۱۱-۱۴ ۲۳:۵۱:۱۵
بنده در هیچ یک از خوشه های دولت کریمه جایی ندارم.البته علت آن خدای ناکرده این نیست که در اثر نافرمانی مدنی فرم پر نکرده باشم و یا از جنس مرفهین بی درد بوده باشم .علتی که ذکر شده این است که سازمان بسیار محترم ثبت احوال هویت فرزند 5 ساله بنده را تایید نفرموده اند!حتی برای او سهام عدالت هم به همین علت صادر نشده است! خوانندگان محترم میتوانند حدیث مفصلی ( و یا اگر وقت ندارند حدیث جمع و جوری) از این مجمل بخوانند. مثلا می شود حدس زد که چه طور شده بعد از این همه (ببخشید بگذارید کارشناسی تر بگوییم ) بعد از سی و نه هزار و سیصد و هشتادو هشت نفر / ساعت کار کارشناسی صاحب کارخانه میلیاردر .... با کارگر 400 هزار تومانی اش هم خوشه شده و کسانی امثال بنده از این موهبت بی نصیب مانده ایم. البته نباید چندان نا امید بود. بعد از اعتراض شدید اللهنی که در سایت مرکز آمار ایران نسبت به انکار هویت پنج ساله ( که پنج هزار ساله ) فرزندم نمودم قرار است در اردیبهشت ماه سال آینده در صورتی که خوشه ها به خشم بهاره دچار نشده باشند با در دست داشتن مدارک مربوطه از جمله اصل فرزند اصل اسناد ازدواج گواهی آزمایش DNA آزمایشگاه معتمد دولت کریمه و چند سند دیگر که متعاقبا اعلام خواهد شد به محل از قبل برنامه ریزی و تعیین شده مراجعه و نسبت به امر خیر خوشه بندی اقدام کنیم. سایر برادران و خواهران مبتلا به درد ما نیز نگران نباشند. تا بهار آینده کمیسون تحقیق و تفحص ستاد خوشه بندی به تدریج برادران و خواهران معتمد و متعهد و مهمتر از همه متخصص خود را جهت اثبات درستی خوشه ها به خدمت ولی نعمتان گسیل خواهند کرد و اشا الله همه صاحب خوشه هایی برازنده خواهیم شد. (284648)
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۵ ۰۹:۵۶:۳۷
مردم سر در گم شده اند رئيس امار يك چيزي مي گويد / وزير چيز ديگري مي گويد ورئيس جمهور حرف همه را رد ميكند ومي گويد ملا ك خوشه بندي نيست وسپس اعلام مي كنند كه مردم براي بر رسي خوشه خود به سايت امار مراجعه كنند اگر ملاك پرداخت يارانه خوشه بندي نيست اعتراض به خوشه بندي چيست واگر ملاك خوشه بندي است چرا به مردم دروغ مي گويند ماه اگر شب اول پيدا نباشد شب دوم اشكار خواهد شد (284697)
 
۱۳۸۸-۱۱-۱۵ ۱۱:۳۹:۱۴
من نمی دانم برخی از دوستان چرا گمان میکنند که اگر 5 نفرند و 5 نفرشان سربازی رفته حق به گردن بقیه دارند چرا نمیگویید 5 برادر از امکانات استفاده کرده اید در حالی که دیگزی فقط یک فرزندش آیا چوب بیفکری و عدم برنامه ریزی خانواده تان را بقیه باید بخورند؟چرا یکی که درآمد کمتری بدست می آورد حتما آنکه بیشتر بدست آورده حق او یا امثال او را خورده اند. هر کسی بسته به تلاشی که میکند می تواند از منافع آن برخوردار شود. اگر سرمایه داری کارخانه زده یا تجارتخانه باز کرده امثال من و شما هم در کنار او نان می بریم حال او 100 برابر بیشتر میبرد نوش جانش من هم دارم نان عمل خودم را میبرم.اگر بنا بر گفته این برادر باشد که من هم گوشه دیوار زیر آفتاب باید دراز بکشم آن وقت منتظر باشم یارانه! بگیرم.
دوستی که شبانه روز زحمت کشیده پزشک شده ،مهندس شده ،کار تولیدی یا خدماتی پردرآمد دارد نان زحمتش را میخورد و این برادر هم کمتر زحمت کشیده کمتر برخوردار میشود. این عین عدالت است.
به نظر من اگر قرار است یارانه هایی که ظاهرا دولت تا امروز به کالا های خاص می داد نقدا توزیع شود احدی بر احدی ارجحیت ندارد و همه باید یکسان برخوردار شوند.در غیر اینصورت همان مزمون رابین هود و عیاران خواهد بود که متاسفانه این خصلت عیاری در جامعه ما ظاهرا خریدار زیاد دارد. (284724)
 
ر- ع
۱۳۸۸-۱۱-۱۷ ۱۷:۵۸:۲۴
در امثال وحکم آذری زبانها این مثل همیشه جاری وباقی است که: ات گتیر مه میش کوفته ایستیر -یعنی آنگاه باید از کسی انتظار و درخواست کار و تمکین نمود که تمامی ابزار و امکانات لازم را باری آن فرد فراهم نمود! در کشوری که که مال و منال بسیاری از کسان از پارو بالا میرود و اعداد و ارقام و داده های دولتی در قالب سهام عدالت و هدفمند ی یارانه ها هیچ توفیری در احوالشان ایجاد ننموده چگونه میتوان سخن از عدالت و برابری زد؟ در اوایل پیروزی انقلاب اصلی که متضمن قانون از کجا آورده ای ؟ وضع شد لیک بعد از مدتی به علت نا معلومی به دست فراموشی سپرده شد. اگر در آن زمان - به شرط اجرای آن اصل سخن از عدالت و.. میشد شاید میشد امیدوار بود که حق به حق دار بر سد .لیک اکنون که بسیاری از اقشار حتی به نان شبشان هم محتاجند و برای سیر کردن شکم خود و زن وفر زندانشان مجبورند شب وروز تلاش کرده و با انتخاب چند شغل کاذب روزگار بگذرانند - اجرای طرحی به نام سهام عدالت که اگر بالفرض سودی در بر داشته باشد سالیانه برای هر نفر به طور میانگین 40 هزار تومان تعلق خواهد گرفت - چه تو فیری در وضع اقتصادی اقشار کم در آمد خواهد داشت؟
گذشته از این آنگاه که طر ح اجرای هد فمند کردن یارانه ها عملی شود - بالفرض در هر ماه از بابت حذف یارانه ها بر ای هر نفر 40 هزار تومان تعلق بگیرد - عواقب ناشی از افزایش بی رویه قیمت نان - برق - آب - تلفن - گاز -و متعاقب آن دیگر دهها قلم اجناس و.. چه کسی بر دوش خواهد کشید؟
مگرنه اینست که این اقشار کم درآمد - شلاق آن آنرا بر تن زخم خورده اشان احساس خواهند نمود؟ حذف یارانه ها هنگامی میسور میشود که مردم از نظر در آمد جزو خط فقر نباشند. آنگاه که میانگین درآمد اقشار متوسط جامعه 300 الی 400 تو مان است - چگونه به فر ض مثال درآمد حاصله از سهام عدالت و حذف یارانه ها یارای مقابله با تورم حاصله در اقلام و ما یحتاج اسای مردم را خواهد داشت؟
به قول معروف : هنوز هیچ چی نشده وبه قول معروف نه باره نه به داره اهالی خانواده به جان هم افتاده و سهم خواهی می کنند! دوستی تعریف میکرد هنو ز نه روی مبارک اسکناس حاصله از سهام عدالت یا خوشه بندی را ملاحظه نکرده - دختر وپسرهایم سهم خود را از من طلب می کنند. اجازه دهید در این مختصر - در خصوص این طرح عریض وطویل و اند ر مزایا و خصایصش مثالی بزنم. در جامعه ما خواهی نخواهی به علت بیکاری مفرط جوانان بسیاری بی هیچ هدفی - اگثرا وقت خودر به علافی در خیابانها و پارکها میگذرانند و بار مالی زیادی را بر دوش سر پرست خانواده شان تحمیل می کنند و اینک اجرای این طرح - باعث خواهد شد تا بسیاری از خانوده ها با مشکلات عدیده ای مواجه شوند. آنگاه که جوان علاف و بیکار در خیابان وپارک مبلغ سهام عدالت و یارانه ها را به نوعی حق خود دانست دیگر - چگونه میتونان امیدوار بود جامعه راه سلامت وسادت را پیموده و جوانانی تلاشگر و سخت کوش داشته باشد؟ متاسفانه طراحان ومجریان این طرح با زبان بی زبانی منبع درآمدی برای اینگونه افراد فراهم نموده و بی مسئولیتی و سر گردانی آنان را فراهم می نمایند.
گذشته از این نباید این را از یاد برد که کشور ما - ومنابع درآمد ی آن در مقایسه با کشورهایی همچون ترکیه ودیگر کشورهایی که مجبور به حذف یارانه ها شده اند تفاوت فاحشی دارد. کشور ما از موهبتهای گوناگون الهی بسیاری همچون نفت- مس -و... بر خوردار است که اگر طراحان و برنامه ریزان مدیر و مدبری پیدا شوند که بتوانند تا با استفاده از فرآیند های حاصل از درآمد های ملی - رفاه و آسایش مردم را فراهم نمایند .دیگر معضلاتی که بر شمردم گر یبا نگیر جامعه نخواهد شد.
بیایید به جای اجرای اینگونه طرحها -طرحی نو دراندازیدو با ایجاد شغل وافزایش درآمد مردم -البته از طریق کارآیی و بازده کاری- نه محتاج نمودن و تن پرور کردن آنها گام اساسی در جهت رفاه و آ سایشان بر دارید. (285217)
 
m.m.m
۱۳۸۸-۱۲-۲۱ ۰۸:۳۴:۲۴
از کجا میتوان خوشه های سهام عدالت را پیدا کرد و بدانیم کا درکدام خوشه قرار داریم (296851)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.