نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 409392
اینترنت ،اینجا،آنجا،همه جا
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۳۶
تقریباً 2سال پیش بود که باشگاه خبرنگاران با انتشار خبری درباره راه‌اندازی وای‌فای شهری در اتوبوس‌های برخی خطوط تهران نوشته بود: «برای نخستین‌بار در کشور، اتوبوس‌های یکی از خطوط اتوبوسرانی تهران (شهید برادی - پایانه علم و صنعت) که حدود 10.5 کیلومتر طول دارد و بخش قابل توجهی از مسافران آن را دانشجویان تشکیل می‌دهند، به اینترنت مجهز شده‌اند و از فردا (شنبه) مسافران می‌توانند به‌طور رایگان از اینترنت در داخل این اتوبوس‌ها استفاده کنند. تجهیز اتوبوس‌های این خط به اینترنت به‌صورت آزمایشی و طرح پایلوت اجرایی می‌شود و مسافران به وسیله تبلت‌، گوشی‌های تلفن‌، لپ‌تاپ و. . . می‌توانند در داخل اتوبوس‌های این خط از اینترنت بهره‌مند شوند و در صورتی که استفاده از اینترنت در داخل این اتوبوس‌ها مورد استقبال قرار گیرد، این آمادگی و امکان وجود دارد که سایر خطوط اتوبوسرانی پایتخت را به اولویت خطوطی که دانشجویان بیشتر از آن استفاده می‌کنند، به اینترنت مجهز کنیم.



مسافران این خط بدون نیاز به نام کاربری و رمز ورود می‌توانند از اینترنت استفاده کنند.تجهیز اتوبوس‌های تهران به اینترنت گامی دیگر در راستای ارتقای سطح خدمات‌رسانی به شهروندان و رسیدن به سیستم اتوبوس‌رانی مدرن و پیشرفته است چنانچه چنین امکانی فقط در شبکه اتوبو‌س‌رانی برخی از کشورهای پیشرفته وجود دارد و هدف مدیریت شهری تهران نیز این است که سیستم حمل‌و‌نقل عمومی را به سیستمی کارآمد، مورد اقبال و مدرن تبدیل کند. »

البته در همان سال نیز آقای نصرالله جهانگرد، رییس سازمان فناوری اطلاعات در گفت‌وگویی که با ایسنا انجام داده بود، وعده‌ای داد که البته به سرانجام نرسید.  او گفته بود: «‌به زودی شهرها مجهز به وای‌فای می‌شوند.   بر اساس این طرح بیشتر نقاط پر ترافیک مجهز به اینترنت وای‌فای می‌شوند.  این دسترسی را به اینترنت فوق‌العاده، ارزان و راحت می‌کند که کاربران می‌توانند در دانشگاه تا ترمینال‌های بزرگ، میدان‌های بزرگ، معابر بزرگ و عمومی به راحتی با هر ابزاری که وای‌فای دارد به اینترنت وصل شوند.  ممکن است از میدان انقلاب تا میدان ولیعصر(عج) با دو، سه وای‌فای، شبکه اینترنت به‌وجود آید.  بعضی از این شبکه‌ها می‌تواند رایگان باشد و برخی با اشتراک سیم‌کارت، سرویس بدهد و این امر دیگر بستگی به انواع سبدهای خدماتی دارد. این برنامه در حال حاضر ابلاغ شده است و تا سال 94 در بیشتر مکان‌ها اجرا می‌شود. »

البته این وعده‌ها پایان نیافت و سال 94 نیز زارعیان مدیر کل روابط عمومی شرکت مخابرات به ایرنا درباره اینترنت وای‌فای کشوری گفته بود: «تا پایان امسال برای نخستین‌بار شبکه اینترنت وای‌فای (Wi-Fi) به‌طور متمرکز برای تلفن ثابت و همراه در دو شهر کشور راه اندازی خواهد شد.  هیچ نقطه‌ای در کشور تاکنون از وای‌فای متمرکز برای تلفن ثابت و همراه، برخوردار نبوده است.  این شرکت به‌دنبال خرید تجهیزات راه‌اندازی شبکه اینترنت وای‌فای به طور متمرکز برای تلفن ثابت و همراه است . اکنون بخشی از این تجهیزات خریداری شده است. 

ورود این تجهیزات خریداری شده به کشور سبب توسعه و ارتقای وای‌فای می‌شود و امکان استفاده از آن را برای همه مردم ممکن می‌کند.  تلاش می‌شود این تجهیزات ابتدا در نقاطی که تمرکز جمعیتی زیاد است و سپس در همه کشور به کار گرفته شود.  شهرهای تهران، مشهد، قم و شیراز برای مرحله نخست اجرای این طرح در نظر گرفته شده است و انتظار می‌رود تا آخر امسال دست‌کم بتوان مراحل اجرای کار را در 2 شهر به اتمام رساند.  وای‌فای آفلودینگ را امکان تازه در دست راه‌اندازی است و هزینه‌های استفاده از این خدمت براساس تعرفه‌های مشخص شده از مردم دریافت خواهد شد. وای‌فای آفلودینگ، همان وای‌فای شهری و به‌صورت هات اسپات است.

اکنون وای‌فای در کشور به‌صورت شبکه‌ای مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و فقط برخی شرکت‌های کوچک آن را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند. شرکت مخابرات ایران در کنار سایر ارائه دهندگان وای‌فای این امکان را برای مردم سراسر کشور فراهم می‌کند تا بتوانند به راحتی و در هر نقطه‌ای از آن برای انجام نیازهای خود بهره ببرند.‌»

البته این‌گونه نبود که هیچ یک از این وعده‌ها تحقق نیابد چرا‌که برخی از شرکت‌های تلفن‌های همراه در برخی نقاط کشور به راه‌اندازی اینترنت وای‌فای اقدام کرده‌اند. از جمله چند روز پیش آقای یوسف رستمی معاون خدمات شهری شهرداری بجنورد در گفت‌وگو با تسنیم از اجرای طرح «وای‌فای» رایگان در تعدادی از تقاطع‌های اصلی شهر بجنورد خبر داد.

این مودم‌های وای‌فای قرار است روی کیوسک‌های تلفن سطح شهر نصب شود. بدین منظور با یکی از شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت پرسرعت مذاکرات اولیه را انجام داده‌ایم. معاون خدمات شهری شهرداری بجنورد گفته است که اکنون اقدامات لازم برای نصب وای‌فای بر 2 کیوسک سطح شهر انجام‌شده که به‌زودی به اتمام خواهد رسید. قصد داریم در صورت مشارکت شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت پرسرعت تعداد تقاطع‌هایی را که وای‌فای رایگان در آنها نصب می‌شود افزایش دهیم تا دسترسی مردم به آنها سهل‌تر شود.

از طرف دیگر یکی از اپراتورها نیز به تازگی وای‌فای خود را گسترش داده و با اعلام اینکه در‌حال‌حاضر تعداد بسیاری از نقاط در کشور این خدمت را به همراه اولی‌ها ارائه می‌دهند. مکان‌هایی مانند فرودگاه‌ها، مراکز فرهنگی، مراکز تجاری و نقاط متعدد پرتردد دیگر که هر روز به تعداد آنها نیز افزوده می‌شود.  در تمام این نقاط نماد وای‌فای نخست قرار دارد که نوید وای‌فای همگانی‌تر را داده است.  اینترنت وای‌فای در برخی مناطق تهران از سوی دیگر اپراتورها حتی رایگان نیز راه اندازی شده بود که البته چندان گسترش پیدا نکرد.  

اما آقای محمدرضا بیدخام، سخنگوی شرکت مخابرات استان تهران نیز به مهر گفته بود که فاز آزمایشی اجرای طرح «وای‌فای شهری» در برخی نقاط تهران آغاز شده است و به‌زودی این طرح با هدف ارائه اینترنت پرسرعت بی سیم در سطح اماکن عمومی شهر تهران، اجرا خواهد شد.

پس از راه‌اندازی طرح وای‌فای شهری، مشترکان اینترنت پرسرعت مخابرات می‌توانند در مراکز منتخب از طریق نام کاربری و رمز عبور خود، بدون پرداخت هزینه مجزا، مشابه زمان استفاده از سرویس اینترنت در محل نصب سرویس، در مراکز شهری نیز از این سرویس استفاده کنند. حتی سایر شهروندانی که درحال حاضر مشترک اینترنت پرسرعت مخابرات نیستند نیز می‌توانند به‌صورت آنلاین در هر یک از مکان‌های عمومی که امکان دسترسی به این سرویس وجود دارد، با دریافت نام کاربری و رمز عبور اختصاصی به اینترنت پرسرعت بی‌سیم مخابرات متصل شده و از این سرویس بهره‌مند شوند.
 
کلمات کلیدی : اینترنت
 
حامی امیر حیات مقدم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۲ ۰۵:۲۲:۳۲
اینترنت در ایران مناسب نیست نه از لحاظ دسترسی و نه از لحاظ قیمت. (3997878) (alef-11)
 
احسان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۲ ۱۱:۵۵:۴۸
انقدر مسئولین ما از نظر اینترنت خسیس هستنند بعید می دانم این طرح به این زودی اجرایی بشود. هرچند طرح پیچیده‌ای نیست و باعث می‌شود بسیاری از مردم به حمل و نقل همگانی روی بیاورند. (3998309) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.