نظر منتشر شده
۲۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 66959
بررسي بازار فرآورده‌های گوشت قرمز
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ فروردين ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۰۳


حسین صفائی



بررسي آمار های رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان مي دهد كه وسعت و سرعت واردات محصولات كشاورزي در سالهاي اخير شتاب فزاینده ای به خود گرفته  و سياست هاي مقطعي مانند تنظيم بازار بر ارزش هايي چون امنيت غذايي و خود كفايي، رجحان يافته است. سالهاي اخير شرايط اقليمي و ‌برخي از سياست‌هاي تجاري دستاوردهای گذشته نظام در زمینه خودکفائی مواد غذایی را مورد تهديد جدي قرار داده و روند وابستگي به واردات محصولات دامي‌ رو به افزایش است. زير بخش دام در سال‌هاي اخير به جهت استمرار خشكسالي‌هاي متوالي و سياست‌هاي نامناسب تجاري وافزايش بي رويه قيمت نهاده‌ها ، شرايط سختي را تجربه نموده و سطح عمومي‌درآمد توليد كنندگان، اشتغال، انگيزه‌هاي سرمايه گذاري و واردات تحت تاثير اين پديده قرار گرفته است. . در ماههاي منتهی به پایان سال 1388 پديده و محرك ضد توليدي جديدي در سايه واردات بي‌رويه محصولات لبني و فرآورده‌هاي گوشتي، منجربه تشدید روند مذکور گردیده، در چنین شرایطی دولت باید سه كاركرد اساسي: كارآمدي به نمايندگي از بخش توليد، ايجاد هماهنگي درسياست‌ها با ساير بخش‌ها و همسو كردن انگيزه‌هاي سياست‌گذاران با منافع توليد كنندگان را مورد توجه قرار دهد كه متاسفانه در این سالها توجه مناسبی این کار کرد های اساسی نشده است.

این یادداشت با استفاده از آمار های گمرک جمهوري اسلامي‌و وزارت جهاد کشاورزي تحلیلی علمی در زمینه چگونگی تاثیر واردات و سیاست گذاری های کلان بخش کشاورزی در بخش تولید گوشت قرمز ارائه می گردد:
 

الف) وضعیت  تولید گوشت قرمز با تاکید بر هزینه نهاده ها:

جو به عنوان علوفه پايه در بخش دامداري محسوب می شود و نوسان قيمت اين محصول، قیمت ساير اقلام علوفه اي را متاثر مي‌كند، مشکل اصلي توليد فرآورده‌هاي دامي‌در سال 1387 افزايش قيمت خوراک دام بوده است.جدول(1) آثار این افزایش قیمت را نشان می دهد .
      در سال 1387، دسترسي فيزيكي به خوراك دام دچار مشكل نشده بود،اما به علت قیمت بالا  دسترسي اقتصادي به خوراك دام دچار مشكل بود دامداران از تامين جو به قيمت كيلويي حدود 400 تومان عاجز ماندندو لذا عرضه گوشت و حتي كشتار دامهاي مولد نيز به شكلي گسترده صورت گرفت و به همين علت قيمت گوشت افزايش شديد نداشت. 

 


نمودار(1)میزان تولید گوشت قرمز از سال 1385 تا سال 1388 در ایران
 Your browser may not support display of this image.

 



عدد مربوط سال 1388 پیش بینی معاونت  دام در مورد تولید  می باشد.

 


جدول(1) آثار تغییر نسبت قیمت دام زنده / قیمت جو





قيمت دام زنده/قیمت جو
متوسط دو دهه اخیر
سالهای 86 و 87
میزان تغییر
آثار و نتایج تغییر نسبت  قیمت دام زنده / قیمت جو


**
11.2
7.3
3.9
     افزايش قيمت علوفه دامداران را ناگزير به عرضه دامهاي مولد به بازار نموده و بخش وسيعي از دامهاي مولد در چرخه كشتار قرار گرفتند. اگر چه در نيمه دوم سال 1387 با واردات و توزيع جو قيمت آن كاهش و نسبت قيمت دام زنده به جو به 9.3 رسيد اما تا آن زمان بخش وسيعي از دامهاي مولد از چرخه توليد حذف شده و جمعيت دام مولد كاهش چشمگيري يافته بود.با توجه به روند عرضه دامهاي مولد به بازار( كشتار ) و كاهش جمعيت نسبي دام، علي‌الخصوص دام سبك، افزايش قيمت‌ها براي سال 1388 قابل  پيش‌بيني بود.  و با توجه به روند موجود  افزایش قيمت دام تا سال 1389 استمرار يابد.




 

** قيمت دام زنده به قيمت جو به عنوان يكي از شاخص‌هاي سود آوري و يا عدم سود آوري در بخش محسوب مي‌شود يعني به ازاء فروش هر كيلو گرم دام زنده( گوسفند) دامدار چند كيلو گرم جو می تواند خريداري نمايد.

در سال جاری با توجه به کاهش قیمت علوفه به مدد واردات بیشتر فعالیت های دامداری اقتصادی تر شده و دامداران با انگیزه بیشتری در جهت تولید گام بر می دارند و حتی مشتاق به جایگزین کردن دامهای کشتار شده بودند، اما واردات بیش از حد جو موجب پایین آمدن قیمت جو در بازار شده تا حدی که قیمت جو در بازار از قیمت تضمینی جو حدود 22 درصد کمتر است، این مسئله موجب خواهد شد در سال آینده اشتیاق برای سرمایه گذاری برای تولید جو کاهش یابد ،کاهش تولید باعث افزایش قیمت می شود یا دولت مجبور به واردات بیشتر خواهد شد.
با بهبود وضعيت نسبي توليد و اقتصادي تر شدن فعاليت‌هاي دامي‌در سال جاري روند سود آوري و افزايش قيمت دام سبك نسبت به دام سنگين نيز قابل ملاحظه مي‌باشد بطوريكه ميانگين رشد قيمت دام سنگين در 10 ماه سال جاري نسبت به 10 ماه سال 1387 حدود 17 درصد و براي دام سبك حدود 39 درصد بوده است.
جدول(2)نسبت قيمت گوسفند زنده به گاو زنده




نسبت قيمت دام سبك به دام سنگين
دوره


1.12
ميانگين دوره (1388-1371)


0.968
كمترين نسبت سال 1378


1.36
بيشترين نسبت سال 1388




 


در سال 1387 بدلیل شرایط خاص اقلیمی کاهش تولید علوفه را شاهد بودیم که باعث افزایش 66.4 درصدی قیمت جو نسبت به سال 1386 شد(قیمت از 2407ريال به 4005ريال در سال 87 افزایش نشان داد)، این در حالی بود که قیمت دام زنده به ازای هر کیلو فقط افزایش 17.6 درصدی را شاهد بود و تولید از حالت اقتصادی خارج شده و هزینه تولید به شدت افزایش یافت. این در حالی است که در مقايسه با نرخ تورم در کشور، نرخ ارز با رشد كم خود، در عمل تثبيت شده است و واردات هر ساله ارزان تر صورت مي‌گيرد اين دو وضعيت به همراه سياستهاي بازرگاني مانند کاهش نرخ تعرفه در نقش کمک به واردات و ضربه زننده به توليد داخلي ظاهر مي‌شوند. 


 

ب) بررسي ميزان واردات و صادرات (نه ماهه اول سال 1388 در مقايسه با نه ماهه اول سال 1387):






واردات
نه ماهه اول سال 1387
نه ماهه اول سال 1388


دام زنده(تن)
3702
9545


گوشت قرمز(تن)
6329
70118




 


آمار رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد که با توجه به اين که در سال 1387مقدار 829 هزار تن گوشت در کشور توليد شده است واردات حدود 6 هزار تني نه ماهه اول سال 1387با عنايت به اين ادعا که گوشت‌هاي وارداتي براي مصارف صنعتي( سوسيس، کالباس و...)وارد کشور مي‌شود، موضوع عدم وابستگي کشور به گوشت وارداتي را محل شبهه قرار نمي‌داد. اما با پذيرش پيش بيني 829 هزار تني توليد گوشت در سال 1388 در کشور و واردات 70 هزار تني در نه ماهه اول سال 1388( معادل 8.5 درصد کل پيش بيني توليد در سال 1388) ادعاي خودکفايي در توليد گوشت محل ابهام است. صادرات دام زنده هم در نه ماهه اول سال 1388 در مقايسه با نه ماهه اول سال 1387 با 36 درصد کاهش از 40790 تن به 26227 تن رسيده است.
نمودار(2) میزان واردات گوشت قرمز و سفید و واردات جو
Your browser may not support display of this image.  


 

ج) بررسي بازارهاي هدف در صادرات و واردات گوشت:

در نه ماهه اول سال 1387 گوشت وارداتي به کشور از مبدا امارات متحده عربي (88 درصد) و پرتقال بوده است که در نه ماهه اول سال 1388 علاوه بر امارات متحده عربي کشورهاي برزيل، بلژيک، هلند، ايرلند و هند نيز به جمع صادر کنندگان گوشت به کشور افزوده شده اند که برزيل با بيش از 45 هزار تن ( حدود 65 درصد) صادرات گوشت، مهمترين صادر کننده اين فرآورده دامي‌به ايران بوده است. اگر در نظر داشته باشيم که خوراک دام حدود 65 درصد هزينه‌هاي پرورش دام را تشکيل مي‌دهد و حدود 90 درصدپرورش دام در برزيل متکي بر علوفه مراتع و تقريبا بدون هزينه است در اين صورت تصرف بازار کشور ما از سوي گوشت‌هاي ارزان قيمت برزيلي بواسطه کاهش شديد تعرفه بر واردات گوشت در چند سال اخير، کاري آسان و امتيازي ارزشمند براي اين کشور بوده است.
 

نتيجه گيري :


بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه شرايط حاكم بر بازارگوشت قرمز و افزايش نسبي قيمت اين محصولات در سال اخير در نتيجه بي توجهي سياست‌گذاران بر وضعيت بحراني بخش توليد ( در شرايط بحراني خشكسالي و كميابي عوامل توليد) بوده است در آن شرايط، سياستگذار با كاهش شديد تعرفه‌هاي وارداتي، روند واردات فرآورده‌هاي دامي‌را تشديد و عرصه را بر توليد تنگ نموده، بگونه اي كه بخش زيادي از دامهاي مولد كشور در سال 1387 روانه كشتارگاهها شده و جمعيت دامي‌مولد (خصوصا دام سبك) رو به كاهش نهاد. طبيعتاً با كاهش جمعيت دام مولد در سال1387 روند عرضه دام زنده با وقفه يك سال در سال 1388 نمود عيني پيدا كرد و كاهش عرضه دام منجر به افزايش نسبي قيمت گوشت شده است كه اين امر توسط كارشناسان از سال گذشته قابل  پيش‌بيني بوده است.
سركوب قيمت‌هاي داخلي از طريق واردات هيچ گاه به كاهش هزينه‌هاي توليد داخلي نيانجاميده بلكه به زيرساختارهاي توليد آسيب جدي وارد مي‌كنند بر اساس مطالعات سازمان خواربار كشاورزي FAO كشورهايي كه تلاش كرده ا ند بازار داخلي خود را ازطريق واردات تنظيم نمايند نه تنها توفيقي در اين راه كسب نكرده اند بلكه در بلند مدت، وارث يك بخش اقتصادي ورشكسته و توسعه نيافته شده اند.
درعرصه تجارت و واردات محصولات  كشاورزي،يكپارچگي و تعامل بين اجزاي بدنه سياست گزاري  وجود ندارد بعنوان مثال در سال جاري، عليرغم  پيش بيني وضعيت مناسب تولید متاثر از بهبود شرایط آب و هوایی و افزایش سطح زیر کشت( به علت افزایش شدیدقیمت تضمینی جو نسبت به قیمت تضمینی گندم)، در هشت ماهه اول سال 1388با واردات 841 هزار تن جو به كشور، تعادل بازار داخلي به هم خورده و جو بين 25 تا 30 درصد كمتر از قيمت هاي تضميني در بازار معامله شد. بدين ترتيب دولت ناچار به مداخله در بازار و خريد محصول جو به قيمت هاي تضميني شده و حدود 1100 هزار تن جو داخلي را به قيمت هاي تضميني خريداري نموده و سپس با قیمت ارزانتر روانه بازار کرد. كه هزينه هاي تحميلي به دولت، ناشي از اجراي اين سياست بالغ بر110 ميليارد تومان برآورد مي شود.  تحميل اين هزينه بر دولت تنها بخشي از نتايج سیاستگزاری های غلط متوليان بازار مي باشد.
از سوي ديگر سياستهاي حاكم بر اين بخش ، چرخه تامين نهاده ها( علوفه) را نيز معطوف به واردات نموده و اين چرخه اگر چه در شرايط فعلي ( كوتاه مدت) شرايط تامين علوفه ارزان قيمت ( از منابع وارداتي) را فراهم ساخته است  اما در بلند مدت ساختارهاي ملي دچار اختلال خواهد شد.
لذا تعيين سياست و نظام تعرفه‌اي بر‌پايه استراتژي بلند‌مدت و داراي حداقل نوسان ساليانه و مبتني‌بر حمايت از توليدات كشاورزي (براساس توجه كافي به مزيت نسبي كالاها، درجه اهميت و حساسيت آنها) و بهره‌گيري از ابزارهاي متنوع تعرفه‌اي و موانع غير‌تعرفه‌اي مجاز و متناسب با ساختار توليد و بازار(در نظر گرفتن ميزان توليد داخلی و تناسب بخشی واردات با ميزان کمبود توليد داخلی )، ضرورت دارد.
نهايتاً شرايط فعلي حاكم بر صنعت دامداري در واقع نه به عنوان ناكارآمدي بخش، بلكه بايد به عنوان نا كارآمدي مجموعه سياستهاي حاكم تلقي نمود. تعرفه زدايي افراطي،  عدم تنظيم سياست هاي مناسب براي قاعده مندي واردات، دخالت هاي وسيع دولت در تجارت و واردات محصولات دامي( عليرغم منع قانوني) از جمله اين سياست ها مي باشد.



 
 
هادي
۱۳۸۹-۰۱-۰۹ ۱۱:۳۲:۳۵
پرورش حیوانات به منظور غذا، بزرگترین عامل جنگل زدایی، فروسایش خاک، آلودگی هوا، کمبود آب، آلودگی آب، کاهش تنوع زیستی و گرمایش جهانی است و با این وجود بخش دامداری سریعتر از دیگر زیرمجموعه های بخش کشاورزی، رو به رشد است.

صنعت دامداری و انتشار گازهای گلخانه ای

یکی از مهم ترین عوامل در انتشار گازهای گلخانه ای

· صنعت دامداری عامل % 80 از مجموع انتشارات حاصل از کشاورزی است.

· صنعت دامداری عامل % 18 از مجموع آلاینده های ناشی از فعالیت های انسانی است که این میزان بیش از آلاینده های کل بخش ترابری در سراسر جهان است.


دامداری: بزرگترین منبع متان و اکسید نیتروس می باشد.

% 37 از انتشارات متان در سراسر جهان از دامداری است.

% 65 از انتشارات اکسید نیتروس از دامداری است.

· اکسید نیتروس، 297 برابر قویتر از دی اکسید کربن است.

% 64 از آمونیاک سراسر جهان از دامداری است.

· آمونیاک عامل ایجاد باران های اسیدی است.

· آمونیاک بر تنوع زیستی تأثیر میگذارد.

بخش دامداری تاکنون، بزرگترین صنعت مصرف کننده زمین بوده است.

· بخش دامداری مهم ترین عامل فروسایش گسترده زمین است که % 70 از چراگاه های مناطق خشک به خاطر چرای بیش از حد، تراکم و فرسایش، دچار فروسایش شده اند.

صنعت دامداری بزرگترین منبع آلوده کننده آبهاست.

· جاری شدن فضولات حیوانات به اقیانوسها، \"مناطق مرده\" را پدید می آورد که در تابستان سال 2007، در خلیج مکزیک، مساحت آنها به 7903 کیلومتر مربع رسید.

· بیش از 2 میلیارد تن از کود حیوانی که در اواخر دهه 1990 تولید شد، سبب شد 100 میلیون تن نیتروژن به سیستم های آبی ما راه یابد.

· به محض اینکه آلاینده هایی همچون نیتروژن، فسفر، آنتی بیوتیک و سموم دفع آفات به آبراهه های ما راه یابند، به زندگی موجودات آبزی و انسانها، صدمه زیادی وارد می آورند.

· % 70 از جنگل زدایی آمازون به خاطر پاکسازی زمین ها به منظور ایجاد چراگاه است و بخش عظیمی از جنگل های باقی مانده برای کشت غذای دام استفاده میشود.

· پیش بینی میشود که تا سال 2010، دامها در 24 میلیون هکتار از زمین های منطقه استوایی که در سال 2000 جنگل بودند، به چرا بپردازند.

· \"اگر جنگلها را از دست بدهیم، در مقابل تغییرات اقلیمی بازنده ایم.\" – بیانیه ای که 300 نفر از متخصصین اقلیم شناس در کنفرانس تغییرات اقلیمی سال 2007 در بالی آن را امضا کردند.

غذاهایی که تولید آنها به آب زیادی نیاز دارد، همچون محصولات گوشتی و لبنی از عوامل فشارهای فزاینده در سیستم های تولید غذای جهان هستند.

· رژیمی شامل محصولات گوشتی و لبنی کمتر نه تنها سالمتر از عادات غذایی کنونی ماست، بلکه برای محیط زیست نیز بهتر است. (300215)
 
هادي
۱۳۸۹-۰۱-۰۹ ۱۱:۴۰:۱۶
فراورده های حیوانی بزرگترین تهدید کننده سلامت انسان ها می باشند .

مصرف انواع گوشت گاو ُ گوسفند ُمرغ و ماهی تخم مرغ و لبنیات علت اصلی رسوبات لنفاوی و لخته شدن عروق ُ افزایش وزن ُ درد ُ کسالت و بیماریهای مختلف رنج و سرانجام مرگ می باشد . (300219)
 
۱۳۸۹-۰۱-۰۹ ۱۲:۳۴:۲۹
با سلام

علت گرانی گوشت در کشور ما فقط صادرات بی رویه آن است سالانه یک میلیون راس دام سهند و سبلان چریده مارا به کشور های عربی صادر میکنند بجای آن برای ما گوشت بوفالوی برزیلی از طریق تعاونی صدا و سیما وارد میکنند اساسا فروش نیاز داخلی در هیچ کشوری مجاز نیست و این کار تورم زا است این مطلب در مورد زعفران سیمان برق گاز و هر مقوله دیگری صادق است فروش نیاز داخلی تورم زاست بجای این که تولیدات مازاد را بفروشند بجان نیاز داخلی کشور میافتند و حراج میکنند دلیل آنهم این است که دولت باید به 20 میلیارد دلارد صادرات غیر نفتی برسد در غیر این صورت ممکن است سرزنش بشود با تشکر نصیری (300243)
 
محمود
۱۳۸۹-۰۱-۱۰ ۰۰:۳۵:۲۸
سلام
در اقتصاد ملي هر كشوري صادرات محصولي كه در همان زمان وارد هم ميشود به دلايل مختلف ميتواند اتفاق بيافتد. اين موضوع به خودي خود غلط و مضر نيست ، غلط بودن آن فقط با تحليل و توصيف كالاي خاص در زمان خاص و كشور مشخص و دلايل استدلالي قابل بررسي و قضاوت است. (300431)
 
سینا
۱۳۸۹-۰۱-۰۹ ۱۵:۱۰:۳۱
من الان مالزی زندگی می کنم و گوشت قرمز از 3500 تومان است تا بهترین گوشت 9000 هزار تومان. نمی دانم چرا در ایران گوشت این قدر گرانه. کسی هست دلیلش را بگه؟ (300289)
 
۱۳۸۹-۰۱-۰۹ ۱۹:۳۸:۱۵
البته اون گوشت پیر گاو کیلویی 9000 تومن رو نمیشه خورد. گوشت گوسفند هم که گیر نمیاد. (300390)
 
رضا
۱۳۸۹-۰۱-۰۹ ۱۶:۴۰:۱۰
با تشکر از نویسنده محترم .این راباید اضافه کرد که در اواخر سال 87 با واردات بی حساب شیر خشک های بی کیفیت هندی وچینی عملا کارخانه ها فشار خود را به دامدارها متوجه کردند واز گرفتن شیر به بهانه های مختلف سر باز زدند که شرکت پشتیبانی خود وارد گود شد و به اصطلاح خواست از دامدار حمایت کند وشیر را با قیمت تضمینی بخرد که وجه آنرا پس از مدت بسیار طولانی و انهم در قبال علوفه نا مناسب در اختیار تولید کنندگان قرار داد که هنوز هم پس از یکسال مبالغی از آ نرا بدهکار است و این فشار را بر تولید کنندگان شیر که خود تولید کننده مولد گوشت می باشند مضاعف نمود وخود این امر باعٍث حذف بسیاری از گاوهای مولد گردید.وهم اکنون نیز این روند با واردات بی رویه شیر خشک های بی کیفیت توسط بعضی از کارخانه های سود جو لبنی ادامه دارد واکثر تولید کنندگان شیر در پی فروش دامهای خود می باشند که این عمل در آینده تولید گوشت را با مشکلا ت بیشتری رو به رو خوهد کرد. (300318)
 
هادي
۱۳۸۹-۰۱-۰۹ ۱۹:۴۷:۴۵
بطور کلی برای داشتن یک رژیم غذایی مناسب برای بدن موارد ذیل را باید لحاظ کرد:
• رژیمی متکی بر گیاهخواری
• حداقل بین 80-75درصد خام، اگر که صددرصد خام خواری امکان پذیر نیست.
• مصرف غذاهایی که کمترین تغییر شکل از حالت طبیعی خود را داده‌اند چه در اثر پختن و چه در اثر سایر پروسه‌های تغییر شکل مثل یخ زدن، نمک سود کردن، اضافه کردن مواد شیمیایی از قبیل رنگ‌های مصنوعی و نگهدارنده‌ها و...
• کم خواری تا حد امکان
• عدم مصرف شکر، نمک و روغن ز (مگر آنچه بطور طبیعی در دانه‌ها و مغزهای خام وجود دارد)
• مصرف ریشه‌های گیاهی مثل چغندر، شلغم، هویج و... به جای سایر مواد نشاسته‌ای مانند ماکارونی، برنج سفید یا نان.
• ورزش و فعالیت بدنی
www.vegan.blogfa.com (300393)
 
محمود
۱۳۸۹-۰۱-۱۰ ۰۰:۴۲:۱۷
متولي تهيه و پيشنهاد رژيم هاي غذايي وزارت بهداشت است و براي تغيير ذايقه و سليقه مصرف لازم است مبادرت به اين كار و با كمك ديگر نهادها مانند آموزش و پرورش و آموزش عالي اقدام به فرهنگ سازي شود همچنين مشوق هايي براي توليدكنندگان مواد غذايي با پايه گياهي در نظر گرفته شود. روي هم رفته اين بحث يك موضوع كلان اقتصادي و بين بخشي و مهم است كه مانند ديگر موضوعات مهم در بين سياست زدگي و جناح بندي و نبرد قدرت اين خانواده گم خواهد شد اميد كه اينطور مباد. (300432)
 
هادي
۱۳۸۹-۰۱-۱۰ ۰۷:۴۲:۵۵
ما بیمار میشویم، حیوانات کشته میشوند، جیب آقایان سرمایه گذار پر میشود و از بلندگوهای رسانه های همگانی و توسط سیستم پزشکی دست نشانده و تعلیم یافته خودشان به خوردمان میدهند که گوشت برای سلامت ما ضروری است. اینان نمی گویند مواد حیوانی نه تنها ضروری نیستند؛ بلکه بیمارمان می کنند و از جنبه انسانی نیز تهی مان میکنند.

آنگاه برای درمان بیماریهای حاصل از این شیوه تغذیه ناسازگار با طبیعت انسانی از جمله: چاقیها و بالارفتن چربی خون، سرطان، بیماریهای کبد و کلیه در اثر اضافه مصرف پروتئین؛ آزمایشگاههای خود را در حقیقت شکنجه گاههای حیوانات مختلف از جمله میمونها می کنند تا گویا دارویی برای رفع این همه بیماری کشف کنند و چون نمی خواهند حقیقت را بیان کنند گناه همه چیز را به گردن ژنها می اندازند. (300467)
 
هادي
۱۳۸۹-۰۱-۱۰ ۰۷:۴۴:۱۵
مصرف گوشت علت زیر بنایی اکثر ناراحتی های جسمانی می باشد . گوشت به کلیه لطمه میزند زیرا باید بیشتر و سخت تر کار کند تا پروتئین اضافی را پالایش و مواد زائد را از بدن دفع کند و چه بسا مانع جذب مواد مغذی دیگر مثل کلسیم شود .
www.vegan.blogfa.com (300468)
 
رضا
۱۳۸۹-۰۱-۱۰ ۰۹:۰۳:۰۴
باسلام
ضمن تشکر از نویسنده مقاله باید یک نکته را عرض کنم که عدم وجود برنامه ریزی سبب اصلی این مشکلات است وقتی انتخاب در وزارتخانه ها براساس تخصص نباشد ما از این مشکلات زیاد خواهیم داشت ( در همه زمینه ها ) (300474)
 
قنبري
۱۳۸۹-۰۱-۱۰ ۱۰:۰۶:۴۴
بسم الله الرحمن الرحيم
باسلام-تازماني كه كساني باشند طرفداردست به بقل زدن ودستور دادن باشند اميدي به بخش توليد وكشاورزي محوري نميتوان داشت كساني كه دوست دارند ايران عزيز واسلامي ما تنها وارد كننده باشد ودر چرخه توليد كشاورزي ومحصولات وابسته به آن بهانه تراشي كرده وتاميتوانند كشاورزي ودام داري را زير سوال ميبرند از آنان بايستي سوال كرد آيا شما دراين مملكت زندگي نمي كنيد آيا شما كه چنين طرز تفكر را داريد تا كوچكترين فرصت برايتان پيش مي آيد به مكانهاي سرسبز نمي رويد !؟ آن موقع كه دراين مكانها قدم ميگذاريدواز چشم اندازها استفاده مي كنيد حرفي از كشاورزي دامداري زده نميشود درآن موقع كه برنج ايراني را در سر سفره خود به برنج خارجي ترجح ميدهيد ويا محصولات گلخانه اي را باشكلها وانواع مختلف مي بينيد واز آن استفاده ميكنيد به به چهچه ميزنيد چرا كشوري كه آنقدر مزيت جهت كشاورزي ودامداري داردرا بگونه اي زير سوال ميبرند كه انگار كشاورزي ودامداري كه پايه واساس رشدتمام توليداست را ميخواهند نابود كنند بنده حقير كشاورز زاده وكشاورز هستم اما ازاينكه گروه مديدي خواسته وناخاسته بران شده اند كه كشاورزي ودامداري ومحصولات وابسته به آن همه از خارج وارد شود وما تنها مصرف كننده ودست به بغل باشيم غم دار ميشوم وقتي وزير نيرو كشاورزي را زير سوال ببرد از ديگران چه انتظاري ميتوان داشت اگر راست ميگويند به ميدان بيايند وجهت بهبود كشاورزي وكمك به آباداني كشور همت كنند نه در حرف وبخشنامه اين كشور عزم وكوشش وتلاش ميخواهد اگر كشورمان به سمت وسوي كشاورزي ودامداري توجه ويزه اي داشته باشد مطمئن باشيداز تمام كشورهاي جهان سرامدتر وبي نظيرتر خواهيم بودو....
باتشكر (300486)
 
آرش اشجعی از مشهد
۱۳۸۹-۰۱-۱۰ ۱۰:۱۱:۳۳
لازم به تذکر است که در حال حاضر قیمت جو در بازار آزاد کیلویی بین 190 تا 200 تومان است و از این لحاظ دامداران نه تنها در امسال ضرر نکرده اند بلکه بسیار هم سود کرده اند.
این آمار با آماری که شما ارائه دادید در تناقص است.
با تشکر..... (300488)
 
۱۳۸۹-۰۱-۱۰ ۱۱:۱۹:۳۷
احمدی نژاد دستور داده قیمت گوشت ارزان بشه...! عجله نکنید... بهش اعتماد کنید تا کارشو انجام بده! مطمئن باشید به فراوانی نعمت میرسید....! (300511)
 
محمود
۱۳۸۹-۰۱-۱۰ ۱۶:۰۳:۰۰
باسلام: امروزه آنچه که در کشورها برای مردم آنان مهم است در دسترس بودن کالاهای اساسی و مورد نیازشان است.
نویسنده مقاله آقای صفایی زحمت کشیدند و در گزارش خود قیمت انواع علوفه دام و میزان صادرات و واردات گوشت مصرفی را با ذکر اعداد و ارقام آورده اند این در حالیست که مردم به دنبال چرایی گران شدن گوشت هستند و نه مکانیزم صادرات و واردات!
چرا همسایگان جنوبی عرب منطقه که در بدترین شرایط آب و هوایی و سرزمینی قرار دارند، در این زمینه مشکلی ندارند؟ و آنان از چه منابعی گوشت ارزان بدست می آورند؟
چرا در همسایگان غربی- ترکیه و شرقی و شمال شرقی ما یعنی ترکمنستان، افغانستان، پاکستان قیمت گوشت و مواد پروتینی در پائین تر سطح قرار دارد؟
چرانحوه توزیع و واردات گوشت باید بدست عده ای خاص تنظیم و اداره گردد و متاسفانه مسئولانه برخورد نمی نمایند و به مردم معرفی نمی شوند؟
چرا با وجود اینکه با 15 کشور همسایه هستیم و اغلب آنان دارای شرایط آب و هوایی بسیار خوب برای پرورش دام برخوردارند(ترکیه و کشورهای مشترک المنافع) و در تولیدات گوشت و مواد پروتینی شهرت جهانی نیز دارند مردم ما باید گوشتی کیلویی 16هزار تومان بخرند و یا از برزیل گوشت منجمد وارد شود؟!
آیا به بهانه خشکسالی و یا گرانی علوفه و دام باید مردم را در تنگنا قرار داد؟
واقعا خشکسالی باعث افزایش گوشت در کشور شده است؟
آیا ورود دام به کشور آزاد است؟
نگارنده عامل اصلی گرانی گوشت را سودجویی، عدم برنامه ریزی صحیح، عدم واردات گوشت از منابع صحیح و در نهایت مدیریت ضعیف دست اندرکاران می داند. (300566)
 
عدالتخواه
۱۳۸۹-۰۱-۱۰ ۱۶:۱۰:۱۱
از نوشته شما این طور استنباط می شود که فقط دنبال بهانه گیری بودید!

لطفا برای ادعاهای خود منبع بیاورید. بدون منبع هیچ ارزشی ندارند.
چرا همسایگان جنوبی عرب منطقه که در بدترین شرایط آب و هوایی و سرزمینی قرار دارند، در این زمینه مشکلی ندارند؟ و آنان از چه منابعی گوشت ارزان بدست می آورند؟
چرا در همسایگان غربی- ترکیه و شرقی و شمال شرقی ما یعنی ترکمنستان، افغانستان، پاکستان قیمت گوشت و مواد پروتینی در پائین تر سطح قرار دارد؟ (300569)
 
محمود
۱۳۸۹-۰۱-۱۰ ۱۹:۲۱:۰۳
باسلام بر آقا یا خانم عدالتخواه
فرمودید منبع بیاورید و بدون ذکر منبع هیچ ارزشی ندارد و همچنین افاضه فرمودید که شما بدنبال بهانه گیری هستید!
اولا دادن کامنت برای افراد الزام آور و یا تعهد آور نیست و شما می توانید باور نداشته باشید و همچنین نیازی به ارائه منبع نیست بلکه همانطور که از واژه کامنت (نظر) پیداست هر کسی می تواند نظر خود را بگوید.
ثانیا اگر در لوگوی کامنت توجه بفرمائید نگارنده در کشور پرتغال زندگی می کند و بخوبی از اوضاع اقتصادی - اجتماعی آگاه است.
ثالثا اگر ابتدایی ترین سطح تحصیلات را هم گذرانده باشید، بخوبی در می یابید که کشورهایی مثل ترکیه، افغانستان و پاکستان و همچنین کشورهای مشترک المنافع بخاطر شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناسبی که دارند در بهترین شرایط تولیدات دام بسر می برند. ضمن آنکه ترکیه و ترکمنستان از صادر کنندگان فرآورده های گوشتی و لبنیاتی هستند.
رابعا؛ بنده زمانی هم در کشورهای عربی زندگی کرده ام و همچنین در کشوری مثل ترکیه و مشترک المنافع مسافرت و اقامت موقت داشته ام. سفر کن تا توزیع مناسب همراه با ارزونی را ببینی! من آرزو می کنم تا وسیله ای فراهم شود تا بتوانی سفری به دنیای خارج داشته باشی تا صداقت در کلام را جایگزین حرافی ها و بیهوده گویی نمایی .
ضمنا خطای در قضاوت خارج نشینی نگارنده نکن بنا به مسئولیتی که دارم در خارج هستم و انشاء الله پس از سپری شدن مدت مشخص، به ایران عزیز بر خواهم گشت.
موفق باشید و تشکر از سایت الف (300603)
 
fereydoon
۱۳۸۹-۰۱-۱۰ ۱۹:۴۴:۱۸
مطابق امار سازمان ملل مصرف مواد غذائی در ایران حدود زیر است.
غلات و حبوبات 60 گوشت قرمز 4 لبنیات وماهی 4 مواد گیاهی14 شیرینی وشکر9 روغن نباتی 7 درصد.وبرای کشورهای اروپائی.
غلات وحبوبات25 گوشت قرمز12 لبنیات وماهی12 مواد گیاهی10 شیرینی وشکر13 روغن نباتی15
بنابراین نگران خسارت به محیط زیست برای گاوداری و سلامت مردم از لحاظ بالارفتن اوره نباید بود و خیلی جا دارد. (300607)
 
میثاق
۱۳۸۹-۰۱-۱۰ ۲۰:۵۵:۱۷
انشالله در آینده شاهد راه اندازی بخش انگلیسی این سایت هم باشیم. اگر کمک احتیاج داشتید ایمیل بزنید! (300618)
 
۱۳۸۹-۰۱-۱۳ ۱۷:۰۲:۱۹
هنوز معنی رسم نمودار رو هم نمیدونید
نمودار اول شمایش ۲۵۰ درصد رشد را از سال ۸۵ به ۸۶ نشان میدهد در حالیکه رشد کمتر از ۵ درصد است (301147)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.