توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 276994
تردید بزرگ در مذاکرات هسته‌ای آمریکا با ایران
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۵۸
«هیچ منطقی در دنبال کردن توافق هسته ای با ایران در حالی که همزمان دقیقاً همان کشورهایی را در منطقه که مخالف این توافق هستند تجهیز به سلاح می کنیم وجود ندارد.»

به گزارش جام نیوز، همزمان با مذاکرات هسته ای، بسیاری از تحلیلگران مستقل در خصوص صداقت طرف غربی مذاکره کننده خصوصا آمریکایی ها ابراز تردید کردند. روزنامه آمریکایی "هافینگتون پست" (HuffingtonPost) در مقاله ای و در همین زمینه عنوان می کند که «پیگیری توافق هسته ای با ایران و تسلیح همزمان مخالفان آن قابل دفاع نیست.»

این روزنامه آمریکایی می نویسد: «تهدید ایران به حملات نظامی، همزمان با مذاکره با این کشور، بر صداقت دولت اوباما برای دستیابی به توافق جامع هسته ای و کمک خواستن از ایران برای دفع پیشروی های داعش، سایه ای از تردید می افکند.»

این روزنامه با اشاره به رابطه مقامات امریکایی مدعی مذاکره و مخالفان مذاکره و توافق می نویسد: «از لحظه شروع مذاکرات دولت حسن روحانی رئیس جمهور ایران با کشورهای ۱+۵ در سپتامبر ۲۰۱۳، و به خصوص از زمان اعلام توافق لوزان، دولت اوباما در تلاش است نگرانی مخالفان توافق هسته ای را برطرف کند.

پرسروصداترین دشمنان توافق، همان مظنونین همیشگی یعنی اسرائیل، عربستان سعودی و کشورهای عرب منطقه خلیج فارس هستند. همه آن ها ادعا می کنند توافق با ایران امنیت ملی آن ها را تهدید می کند، اما هیچ جایگزین عملی دیگری برای مذاکرات و توافق جامع ارائه نمی کنند.

چیزی که در واقع دنبال آن هستند، جنگ تازه ای در خاورمیانه و این بار علیه ایران است. آن چنان که باراک اوباما بعد از اعلام توافق لوزان به درستی اشاره کرده، "اصرار بر متلاشی و پیاده کردن زیرساخت هسته ای ایران و ادامه سازمان تحریم ها و حتی شدیدتر کردن آن ها، درنهایت منتهی به جنگ با ایران خواهد شد."»

این روزنامه ادامه می دهد: «چگونه دولت اوباما در تلاش بوده اسرائیل، عربستان سعودی و متحدین آن ها را تسکین دهد؟ با تهدید ایران و فروش سلاح های پیشرفته تر به آن ها. اکتبر سال گذشته آمریکا فروش موشک های جدید به ارزش ۱.۷ میلیارد دلار به عربستان را اعلام کرد. این علاوه بر ۶۰ میلیارد سلاح هایی است که آمریکا از ۲۰۱۰ تا کنون به این کشور فروخته است.

متحدان آمریکا در ۱+۵ نیز سرگرم فروش تسلیحات به عربستان سعودی بوده اند. حدوداً در همین مدت عربستان ۶ میلیارد دلار صرف خرید سلاح از انگلستان کرده است و ۳ میلیارد دلار دیگر خرج انتقال سلاح به ارتش لبنان به فرانسه پرداخت کرده است که باعث وخیم شدن اوضاع فرقه ای در این کشور شود.

آمریکا همینطور از زمان شروع تجاوز به یمن، مشغول پرکردن دوباره انبار مهمات عربستان بوده که تنها تنش ها میان عربستان و ایران را شدیدتر خواهد کرد.» هافینگتون پست همچنین به متحد اصلی امریکا در منطقه یعنی رزیم صهیونیستی اشاره می کند و می نویسد: «در ماه مه سال جاری میلادی پنتاگون خبر فروش ۱.۹ میلیارد دلار تسلیحات جدید به اسرائیل را اعلام کرد تا پس از جنگ غزه در تابستان گذشته، انبار سلاح اسرائیل را از تسلیحات ساخت آمریکا که پیشتر از آن ها برای حمله و کشتار فلسطینیان استفاده شده بود مجددا لبریز کند.

پیش از آن در ماه فوریه امسال، آمریکا با فروش ۱۴ جنگنده رادارگریز F-۳۵ دیگر به اسرائیل، اضافه بر ۱۹ جنگنده توافق شده قبلی در ۲۰۱۰ موافقت کرد.»

این نشریه آمریکایی به اقدام یکی از اعضای گروه ۱+۵ می پردازد و می نویسد: «در ماه آوریل آلمان پنجمین زیردریایی کلاس دلفین خود را تحویل اسرائیل داد و قبل از این نیز با فروش ششمین زیردریایی به اسرائیل مواقت کرده است. آلمان دوسوم هزینه زیردریایی تحویل شده را متقبل شده است.»

هافینگتون پست با طرح این سؤال که «اسرائیل چه نیازی به زیردریایی دارد، وقتی با هیچ چالشی از سوی دریای مدیترانه مواجه نیست؟» می افزاید: «این زیردریایی ها به کلاهک های هسته ای نیز مسلح هستند و می توانند برای مقاطع بلندمدت در آب های بین المللی شناور بمانند. بنابراین، فقط می توانند برای ایران هدف گیری شده باشند.

دستانی که ازسوی آلمان برای مسلح کردن اسرائیل به چنین سلاح های کشنده ای دراز می شوند، همان دستانی هستند در تلاش ها برای رسیدن به توافق هسته ای با ایران نیز کارشکنی می کنند. و این در حالی است که ارتش خود اسرائیل معتقد است که ایران خطرناک ترین تهدید نیست، که اسرائیل از توافق جامع هسته ای با ایران سود می برد، و در پی توافق، هرگونه تهدیدی علیه اسرائیل کاملاً رنگ خواهد باخت.»

این روزنامه همچنین می افزاید: «دیگر کشورهای عربی خلیج فارس از این قافله چندان عقب نیستند. در اجلاس اخیر کمپ دیوید با سران عرب، اوباما پیشنهاد یک سامانه دفاع هوایی ساخته شده توسط آمریکا و با پشتیبانی این کشور را مشابه سامانه گنبد آهنین اسرائیل به کشورهای عرب خلیج فارس ارائه داد.

در ماه مه ۲۰۱۴، قطر با آمریکا و فرانسه برای خرید سلاح های مدرنی به ارزش ۲۳ میلیارد دلار توافقاتی انجام داد. بین سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ کشور بسیار کوچک امارات متحده عربی با هزینه ۳۵ تا ۴۰ میلیارد دلار به اندازه ۴% کل سلاح های خریداری شده در جهان، تسلیحات به کشور خود وارد کرد. فقط در چند سال گذشته، کویت ۷ میلیارد دلار خرج خرید سلاح های جدید کرده است.»

این روزنامه آمریکایی با طرح مجدد سؤال خود می افزاید: «این کشورهای چه نیازی به این همه تسلیحات دارند؟ ظاهراً هدف آن ها دفاع از خود در برابر ایران است. اما ایران هرگز به آن ها حمله نخواهد کرد. در حقیقت، ایران دست کم در ۳۰۰ سال گذشته به هیچ کشوری حمله نکرده است؛ البته مگر اول آن ها به ایران حمله نکرده باشند.»

نویسنده هافینگتون پست موضع خود را اینگونه توجیه کرده است: «دلیل این امر ساده است: وقوع هرگونه جنگی در خلیج فارس نه تنها ناوشکن پنجم آمریکا در آب های خلیج فارس را با خود درگیر می کند، بلکه باعث بسته شدن خلیج فارس و تنگه هرمز و بنابراین بسته شدن مسیر خود ایران برای صادرات نفت نیز خواهد شد. بنابراین، ایران در صورت حمله پیش دستانه به این کشورها اقدام به خودکشی کرده است.»

این روزنامه می افزاید: «علاوه بر این، پنتاگون مکرراً و اخیراً در تازه ترین مورد در ۳ ژوئن اعلام کرده دکترین نظامی ایران دفاعی است و "به منظور پس زدن حمله، تحمل حمله اولیه و تلافی علیه متجاوز طراحی شده است تا متجاوز را مجبور به پذیرش راه حل دیپلماتیک به دشمنی هایش بکند."

فروش اینچنینی تسلیحات تنها وضعیتِ هم اینک بی ثبات و خونبار خاورمیانه را شدت می بخشد. عربستان سعودی و متحدانش با پشتیبانی از گروه های تروریستی در سوریه تلاش برای یک حکومت مردمی را تبدیل به جنگی فرقه ای کرده اند، مشغول حمله به یمنی از اساس بی دفاع بوده اند، برای سرکوب جنبش مردمی در بحرین به این کشور مداخله نظامی کرده اند، از کودتای مصر که منجر به سرنگونی دولت منتخب مردمی محمد مرسی شد پشتیبانی کرده اند، و در بمباران لیبی پشتیبانی و مشارکت داشته اند تا این کشور را از موقعیت اقتصادی توسعه یافته به قطب گروه های افراطی تروریستی تبدیل کنند که به منطقه وسیعی از سوریه تا عراق تا مالی و غرب آفریقا تروریست اعزام می کند.»

این روزنامه برای بار سوم می پرسد: «چرا به چنین رژیم های نفرت انگیزی حتی با فروش سلاح هایی مدرن تر باید جایزه داد، به ویژه اکنون که فرستادگان عربستان اعلام کرده اند خواستار تغییر رژیم در ایران هستند، دقیقاً همان رژیمی که آمریکا در حال مذاکره با او برای یک توافق هسته ای است؟

هیچ منطقی در دنبال کردن توافق هسته ای با ایران در حالی که همزمان دقیقاً همان کشورهایی را در منطقه که مخالف این توافق هستند تجهیز به سلاح می کنیم وجود ندارد.»

صحبت های این روزنامه آمریکایی به همین جا ختم نمی شود و در ادامه با طولانی تر کردن فهرست موارد پیش‌گفته می نویسد: «اما اقدامات تحریک آمیز به فروش تسلیحات به دشمنان توافق هسته ای خلاصه نمی شود. دولت اوباما در دو ماه گذشته به تهدیدهای مکرر ایران نیز دست زده است. اوباما رئیس جمهور، جو بایدن معاون اول، جان کری وزیر خارجه، کارتر وزیر دفاع، و رودز معاون مشاور امنیت ملی بی وقفه گفته اند گزینه نظامی در تعامل با ایران همچنان بر روی میز قرار دارد.

این نه تنها چیزی نیست که از طرفی که به حل دیپلماتیک مسئله هسته ای علاقمند باشد مورد انتظار است، بلکه با اعتقاد رئیس جمهور آمریکا نیز مبنی بر این که "برنامه هسته ای ایران هیچ راه حل نظامی ندارد" در تعارض کامل قرار دارد.

نتیجه خالص چنین برخوردی نه تنها چشم انداز یک توافق جامع هسته ای با ایران را غبارآلود می کند، بلکه فضای سیاسی تهران را در تأیید خوی [استکباری] آمریکا از سوی تندروها مهیا می کند.»

هافینگتون پست در انتها آورده است: «اقدامات تحریک آمیز متحدان آمریکا در منطقه به ویژه عربستان سعودی که تنها برای پیشگیری از گرم شدن روابط میان ایران و آمریکا به حملات هوایی به یمن و پشتیبانی از گروه های تروریستی در سوریه پرداخته است، تنها خواهد توانست تندروهای ایران را در تلاش های خود برای سوراخ کردن کشتی توافق نهایی مصمم تر کند.

فروش تسلیحات به چنین "متحدانی" که برخلاف منافع ملی واقعی این کشور [آمریکا] عمل می کنند، تنها به وخیم تر شدن وضعیتِ هم‌اکنون افتضاحِ خاورمیانه دامن خواهد زد. تهدید ایران به حملات نظامی همزمان با مذاکره با او، تنها بر صداقت دولت اوباما برای دستیابی به توافق جامع هسته ای و کمک خواستن از ایران برای دفع پیشروی های داعش، سایه ای از تردید می افکند.»
 
کلمات کلیدی : تسلیحات+ ایران+ آمریکا
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.