نظر منتشر شده
۱۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 246492
دو نمونه از برخورد با فساد در دو کشور؛
برخورد جدی با فساد مقامات در رومانی و کرواسی
بخش خارجی الف، 2 آبان 93
تاریخ انتشار : جمعه ۲ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۳
همواره یکی از چالش های دولتهای مختلف، فساد و سوءاستفاده های مالی و سیاسی بوده است. از این رو توجه به تدابير ضد فساد در کشورهای جهان می تواند الگویی برای اجرای اقدامات ضد فساد باشد.

گفتنی است در اکثر کشورها کنترل فساد کلان، مقدم بر فساد خرد است؛ زیرا بدون کنترل فساد کلان، امیدی به حل مشکل فساد خرد نیست. فساد در سطح کلان؛ فسادی است که توسط افراد و برخی مقامات اداری، به صورت باندی و با ارقام قابل توجه صورت می‌گیرد. مرتکبان این نوع فساد، جزو گروه مجرمان یقه سفید و از صاحبان ثروت و قدرت هستند و با عمل خود زیان‌ها و خسارات غیر قابل جبرانی بر پیکر اقتصاد و اجتماع وارد می‌سازند. بدون شک مبارزه با این نوع فساد، منجر به افزایش اعتماد عمومی به دولتها خواهد شد.

به گزارش الف در این گزارش به دو نمونه كه مي تواند الگویی برای امور ضد فساد باشد، اشاره می شود.

خبرگزاری رویترز گزارش داده که یک عضو حزب حاکم سوسیال دموکرات رومانی به دليل فشارهاي سياسي از پارلمان این کشور استعفا کرد و دلیل این استعفای وی مطرح شدن اتهام فساد و سوءاستفاده از قدرت عنوان شده است.

"ویورل هربنسیوک" ۶۱ ساله با اتهاماتی در یک پرونده فساد و سوءاستفاده از قدرت و نفوذ در این کشور روبرو شده است. پیش از این اتحادیه اروپا نسبت به ناکامی رومانی و بلغارستان برای مقابله با فساد در میان مقامات ارشد این دو کشور ابراز نگرانی کرده بود.

این مقام حزب سوسیال دموکرات حاکم رومانی به دنبال مطرح شدن این اتهامات از سمت خود کناره گیری کرد تا روند تحقیقات در مورد وی انجام شود. برخی از نمایندگان پارلمان رومانی از این اقدام این مقام پارلمان برای انجام تحقیقات ضد فساد استقبال کردند. مقامات قضایی اعلام کردند که این مقام متهم است از نفوذش برای دادن پیشنهاد يك لايحه عفو استفاده کرده که می توانسته در یک پرونده دیگر به نفع او باشد. مقامات قضایی رومانی تاکید کرده اند که وی از سمت سیاسی خود سوءاستفاده کرده و باید پاسخگوی این اقدامش باشد.

******

یک نمونه اقدام ضد فساد در کشور کرواسی نیز قابل توجه بوده است. مقامات ضد فساد این کشور اعلام کردند که در یک پرونده فساد شهردار زاگرب دستگیر شده است.

در این پرونده علاوه بر شهردار زاگرب چند تن دیگر نیز دستگیر شده اند که با اتهاماتی همچون فساد مالی و سوءاستفاده از قدرت مواجه شده اند. شهردار زاگرب در این پرونده با فعالیتهای غیرقانونی یک شرکت هلدینگ در این شهر ارتباط داشته است.بر اساس گزارش رسانه های کرواسی، شهردار زاگرب و رئیس این شرکت هلدینگ دستگیر شده اند و تحقیقات در این راستا آغاز شده است.

کرواسی برای پیوستن به اتحادیه اروپا و برآورده کردن شروط تعیین شده از سوی این اتحادیه، در چند سال اخیر اقدامات ضد فساد گسترده ای را در حتی در میان مقامات این کشور در دستور کار خود قرار داده است.
 
مهناز نیازی خواه
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۳۳:۱۳
طرف هدیه ها را از کاخ ریاست جمهوری برده پنهان کرده میاد میگه من برنداشتم بعد که نمیتونه آب کنه میاد هدیه میده !!!بعد 16000000000پول از دولت برمیداره هیچ کس نمیگه این چه کاریه !!طرف فک وفامیل دوماد میبره آمریکاهر سوییت کرایش میشه 800دلار یکهفته گردش میکنند بعد یکی نمیگه بابا شاهان قجر هم میرفتند انقدر فامیل نمیبردند!!طرف میاد برای دادن یارانه ها از ذخیره ی بانکها برمیداره بهش میگن این چه کاریه میاد میگه بتوچه ربطی داره!!!اینا بخشی از اقدامات مستقیم این طرف است من نمیخوام معرفیش کنم چون قراره سال 96رییس جمهورمون بشه (2446495) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۴۴:۴۱
الحق و الانصاف اگر رئیس جمهور هر کشوری 5-6 میلیون دلار از حساب ریاست جمهوری به حساب کار و بار شخصی خود واریز کند چه برخوردی با او می شود ؟!

رئیس جمهور المان پول هتل زنشو داد به چه بلایی انداختن طرفو ...
اینجا طرف طلبکارم هست تازه ! (2446516) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۴۹:۴۸
اميدواريم در ايران نيز از اين نوع اقدامات الگو گرفته شود (2446527) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۹:۳۹:۵۳
خیالت راحت که کسی الگوبرداری نمی کند. ای کاش به شعارهای خودشان عمل می کردند. (2447168) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۱:۵۲:۱۲
این از اروپاش ..... ؛
اونهم از جنوب شرق آسیاش که وارثان "سامورائی" ، اعتراف به کوتاهی (چه برسه به خیانت!!!!) به حقوق مردم را با خودکشی (هاراگیری)و یا حداقل ، با استعفای خود آشکار می نمایند؛
فرهنگ ما هم انباشته از "واداری" به حفظ حقوق مردم و "بازداری" از مال-مردم-خوری و حق-الناس است .
از این آموزه ها کم نداریم ولی در اجرا ، کم میاریم ؛
"ماهی از سر گنده گردد ، نی ز دم "؛
......ولی بیچاره به آفتابه-دزد ها که همیشه بلاکش و بلاگردون اونهائی اند که......................!!!!!؛ (2446537) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۳۳:۲۳
فساد باید از رییشه کنده شود نه از شاخه! تا مادامی که حکومت رانتی برجا باشد و برای رانت های داده شده توجیه دینی و شرعی می شود وضع همین است. خود ولایت فقیه با وضع موجود بوجود آورنده فساد است که داریم می بینیم! برادران یه فیلم جدید بازی کنید که حداقل آخرش را نتوانیم راحت حدس بزنیم! (2446590) (alef-10)
 
شهروند.......
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۳۴:۴۸
با سلام و یاد خدا آیا در کشور خودمان نمونه که با مقبولیت جامعه و رسانه های ملی در مبارز با فساد باشد وجود ندارد؟ایا مبارز با فساد آنقدر در کشور اسلامی خودمان دست یافتنی (بخوانید غیر عملی) شده است که باید برای درک و مفهوم قساد و مبارز قاطع با آن برای کودکان خود از کشور های دیگر (بی دین و لامذهب )مانند و تشیبه بیاوریم آیا زندگی ساده و سرتاسر از عدالت و حقظ بیت المال امام و مولا حضرت علی الگو جامعه ما نبوده است وقتی آقازاده ها مجانی به کشور مکار اعزام و مسیونر های مذهبی درس میگیرند به جای کلام مولا علی وراس کار قرار گیرند نباید جامعه ما اینگونه شود ؟وقتی روزنامه کیهان و سردار قلم حاج شریتمداری در سر مقاله خود الگو و اسوه حضرت امام علی را مثال میزند و نهیب میزند چرا با پولد ارها و آقازاده ها برخورد نمیشود ولی موتور سوار کارگر ساده برخورد قانونی میشود آماج حملات روزنامه های مدعی آزادی قرار نمی گیرید ؟نماینده مجلس (دکتر توکلی و دکتر نادران )زحمت میکشند و باند فساد مدیریتی را تذکر و حتی جناب توکلی نامه میزند دیوان تایید میکنند ولی مسولین از مدیر خود حمایت میکنند از مدیری که از بیت المال دارد تاجری را میلیونر میکند و تازه جناب توکلی بدهکار میشود و باز هم آأماج ترکش های روزنامه های مدعی با فساد که بوق و کرنا آنها در زمان جناب محمود جامعه را کر کرده بودند میشود راستی اینقدر ما بی بضاعت هستیم که نمونه ای در داخل نداریم ونماینده که باید مدال شجاعت بگیرید با گستاخی و وقا حت تمام بدهکار شود ؟ایا فساد نه تنها در مدیریت بلکه در رسانه های مدعی آزادی باید رسوخ کند و آنها خمپار انداز و جاده صاف کن آقازاده ها و تاجران فاسد قرار گیرید ودر آخر بترس از عذاب اللهی که وعده آن قحطی است و راه فراری نیست چون خداوند حکیم جبار است و با زور گویان که خون دسترنج مردم را در شیشه کردند برخورد میکند بترس (2446593) (alef-13)
 
شهروند ساده
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۲۴:۱۲
برادر راسته حضرت عباسی خودت هم از این آسمان ریسمان کردن چیزی فهمیدی؟ (2447043) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۳۹:۵۳
الگوي خوبي ميتونه براي كشور ما باشه. اميدوارم روزي در اذران عزيز ما شاهد هر گونه فساد باشيم. بعد حجاب خود به خود حل ميشه. اين بحث حجاب نوعي دهان كجي به همين مسايل فساد انگيز ميباشد. (2446605) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۱۰:۲۹
الهي اين ويروس را به كشور ما هم سرايت بفرما


نجفي (2446644) (alef-13)
 
محمدیان
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۱۲:۴۱
لطفاً درج کنید
در کشوری که:
1 ـ «ملاحظات سیاسی» در کار نباشد،
2 ـ به صورت جناحی اداره نشود،
3 ـ کسی به نام خودی و غیرخودی در روابط شان تعریف نشده باشد،
4 ـ مطبوعات آزاد داشته باشند،
با هر مسئول متخلفی برخورد می کنند. اکنون ما کجای قضیه هستیم؟ (2446645) (alef-13)
 
عباس هشی –عضو هیئت علمی دانشگاه و حسابدار رسمی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۳:۴۷:۲۶
اقای دکتر توکلی با سلام. از اینکه این اخبار مهم و بدرد بخور را به جهت اطلاع و اگاهی مردمی که به شما رای داداه از نخوه درست وصحیح مبارزه با فساد در سایت درج می نمائید تشکر می نمایم
این درد دل نماینده واقعی با مردم است و قطعا از اینکه دیگر نمایندگان نسبت به این حقایق توجه ندارند قطعا رنج می برید. 30 سال است که این اخبار بعظا اطلاع رسانی میشو اما کو گوش شنوای دولتمردان و نمایندگان مجلس ، انهم در شرائطی که میارزه جدی با فساد از ز سال 1357 تا 1367 فرامین حکومتی بوده است که جناب اقای خمینی " رهبر کبیر انقلاب" فرمودتدو جناب آقای خامنه ای " مقام معظم رهبری از سال 1367 ببعد به ویژه در پیامهای سال 1374 سال انظباط مالی ،1380 منصوب نموده سران سه قوه برای مبارزه با فساد،1385تهیه قانون ان ابلاغ قانون توسط مجمع اشخیص مصلحت1391و سال 1392 در اقصاد مقاومتی فرمودند.ه ا(که تنها از طریق برقرایر انظباط مالی شفافیت مالی ا و پذیرش حق حسابخواهی و حسابرسی مردم ازدولت و نمایندگان و مدیران است)
کی قرار است مجلس و دولت این مطالبات مردمی را جدی بگیرند؟؟؟؟؟؟
عباس هشی –عضو هیئت علمی دانشگاه و حسابدار رسمی (2446694) (alef-13)
 
آشنا
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۸:۰۵:۳۳
جناب دکتر هشی عزیز ما همیشه از نظرات شما استفاده بسیار برده ایم ولی متاسفانه عرفی شدن فساد در این کشور راه برخورد را بسیار سخت کرده است.خود دکتر توکلی اذعان به فساد سیستمی در کشور دارند ،معنی این تعریف هم این است که بسیاری از دستگاههای نظارتی خود درگیر در این واقعه ی شوم هستند.وضعیت فساد در کشور ما به صورت پدیده آنتروپی در علم شیمی در آمده است.یعنی به شکلی سنتز شیمیائی رقم خورده که دیگر بازگشت به نقطه ی مطلوب ندارد و باید نشست و ثمره ی نهائی را که قطعاً وضعیت خوبی نخواهد بود را انتظار کشید.جنابعالی حتماً می دانید که برخورد با فساد راه دارد و خوب هم راه دارد ولی این راه را آدمهای بین راه بیراه می کنند و از دل راه هم برای خودشان نان درست می کنند،کاری که در تمام این سالها رخ داده است. (2447766) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۱۵:۰۸
سلام علیکم. اینو برای مردم نوشتید یا مسئولین ؟....... (2446737) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۹:۴۶:۲۵
برای من و شما نوشته اند تا عبرت بگیریم و از این پس خرابی در بیت المال به بار نیاوریم! و گرنه مسئولین محترم که دستشان از بیت المال کوتاه است. (2447175) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۳:۳۸:۳۸
براي مردم نوشتند، مييولين كه مسيول هستند (2447529) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۳ ۰۷:۲۷:۰۴
عجب یعنی منظور شما اینه انهایی که به بیت المال دست درازی کردند مسول نبودند ؟ (2447739) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.