نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 326899
۱۱ کشته و ۹۸۹ تصادف/ آخرین جزئیات برف و کولاک در آمریکا
تاریخ انتشار : يکشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۰۴
با ادامه برف و بوران در شرق آمریکا، نیویورک، پرجمعیت‌ترین شهر این کشور در سکون کامل فرو رفت. پل‌ها، تونل‌ها و بسیاری از بزرگراه‌ها توسط ماموران بسته شده و آمد و شد غیرضرور خودروها هم ممنوع اعلام شده است.

در نیوجرسی، ایالت مجاور نیویورک، موج‌های خشمگین اقیانوس اطلس مناطق ساحلی را به زیر سیل برده است.

صدها هزار نفر در ویرجینای غربی بدون برق مانده‌اند و تعداد کشته شدگان از زمان آغاز کولاک به ۱۱ نفر رسیده است.

در برخی نقاط ارتفاع برف از ۷۱ سانتیمتر هم گذشت. این در حالی است که کارشناسان می‌گویند کولاک دست کم تا نیمه شب شنبه (۲۳ ژانویه - سوم مهر) همچنان ادامه خواهد داشت.

با گسترش دامنه توفان به ۲۰ ایالت در شرق آمریکا، بیش از ۸۵ میلیون نفر ساکنان این مناطق متاثر از این پدیده جوی زمستانی شده‌اند.

در ایالت های کنتاکی و پنسیلوانیا بزرگراه ها قفل شده به طوری که روز جمعه بعضی از خودروها ۱۲ ساعت در راه‌بندان ماندند. در این مناطق، ماموران پلیس با آذوقه و پتو به کمک مسافران در راه مانده شتافته‌اند.

در واشنگتن دی‌سی پیش‌بینی می‌شود تا لحظه پایان بارش (بامداد فردا یکشنبه) ارتفاع برف به ۷۶ سانتیمتر برسد که رکوردی جدید در تاریخ هواشناسی پایتخت محسوب می‌شود. رکورد قبلی به سال ۱۹۲۲ باز می گردد که واشنگتن ۷۲ سانتیمتر برف به خود دیده بود.

در نیویورک که بسیاری او را پایتخت فرهنگی و هنری جهان می‌نامند بسیاری از نمایش ها و کنسرت‌های پایان هفته به تعویق افتاده است.

شهردار این شهر، بیل دو بلازیو، روز شنبه هم چون دیروز، با شرکت در کنفرانس های خبری متعدد تلاش کرد میلیون‌ها نیویورکی را لحظه به لحظه در جریان اقدامات اضطراری قرار دهد.

برای آنها که در مناطق کوهستانی ایران، افغانستان یا تاجیکستان زندگی کرده‌اند و بارها برف‌های بزرگ را تجربه کرده‌اند ممکن است حجم اخبار مربوط به کولاک آمریکا تا حدی 'اغراق‌آمیز' به نظر آید. اما برای درک بهتر 'اضطراب آمریکایی‌ها' شاید بد نباشد به برخی از آمارها و سوابق تاریخی کولاک در این کشور توجه کرد.

گستره جغرافیای انسانی کولاکی که از دیروز در شرق آمریکا شروع شده و انتظار می‌رود تا روز یکشنبه ادامه یابد بزرگتر از ایران است. جمعیتی که از این کولاک متاثر شده‌اند بیش از ۸۵ میلیون نفر اعلام شده است. بنابراین، تصور کنید یک روز صبح اخبار بگوید "کل ایران زیر نیم متر برف فرو رفته و تا اطلاع ثانوی هیچ کس در این کشور پهناور نمی‌تواند جایی برود. راه‌ها بسته شده، بادهای شدید در راه است و ممکن است برق و گاز هم به زودی قطع شود."

از طرف دیگر، بسیاری از مردم آمریکا در حوالی شهرهای بزرگ و در مناطقی روستایی و به نوعی 'دور افتاده' زندگی می‌کنند. مناطقی که گاه نزدیک‌ترین آبادی یا فروشگاه به آنها حدود ۴۰ دقیقه فاصله دارد و اگر بادهای شدیدی که گفته شده سرعت آنها ممکن است به ۸۰ کیلومتر در ساعت برسد، یکی از درختان را روی تیر برق نزدیکی خانه آنها بیندازد، تجربه کولاک و برف برای آنها ترسناک‌تر هم خواهد شد.

و اما در تاریخچه چند سده اخیر این کشور، کولاک‌های بزرگ کاوشگران و مهاجران اروپایی را شگفت‌زده و در مواردی 'مستاصل' کرده است.

برای مثال، در تاریخچه کولاک‌های بزرگ آمریکا آمده دقیقا ۱۷۰ سال پیش (۱۸۴۶) کولاک شدید در شمال کالیفرنیا گروه کاوشگر دانر را در ارتفاعات کوهستانی سی‌یرا گرفتار می‌کند. این گروه ۸۷ نفری که برای نقشه‌برداری و کشف مناطق مختلف کالیفرنیا به ارتفاعات رفته بودند، تمام زمستان آن سال را در پشت برفی که بادهای پر سرعت آن را روی هم تلنبار کرده بود و در مناطقی ارتفاعش به ۱۰ متر رسیده بود، گیر کردند و تنها ۴۷ نفر از آنها در بهار زنده به شهر بازگشتند.

بازماندگان اعتراف کردند که برای زنده ماندن حتی به 'آدم‌خواری' تن داده‌اند.

در سال ۱۸۸۸ در نواحی مرکزی آمریکا و در ایالت‌هایی چون مونتانا، داکوتا، وایومینگ، نبراسکا، کانزاس، تگزاس و نیو مکزیکو، بوران و کولاک باعث شد دمای هوا در مدت زمانی کمتر از ۱۸ ساعت ۶۰ درجه فارنهایت سردتر شود. حدود ۲۰۰ دانش آموز که در راه بازگشت به خانه گیر کرده بودند یخ زدند و مردند.

در همان سال ۱۸۸۸، نیویورک برفی دو متری را تجربه کرد. آن سال کولاک که با تندبادی به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت همراه شده بود "بوران ۸۸" لقب گرفت. برف به قدری بالا آمده بود که طبقه اول ساختمان‌ها را پوشاند و مردم نتوانستند حتی در خانه‌هایشان را باز کنند. در آن سال، بوران ۸۸ در شمال‌شرق آمریکا، که هم اکنون هم با کولاکی تاریخی روبروست، جان ۴۰۰ نفر را گرفت.

در قرن بیستم اگر چه تکنولوژی به کمک آدمی برای مقابله با کولاک آمد اما باز هم قدرت طبیعت بارها آمریکایی‌ها را غافلگیر کرد.

در سال ۱۹۲۲ واشنگتن، پایتخت، برفی ۷۲ سانتی‌متری به خود دید و تنها بر اثر سقوط سقف یک سالن تئاتر در این شهر ۱۰۰ نفر کشته شدند.

همزمان، روز شنبه رایان مائو، کارشناس هواشناسی هشدار داد: "این یکی از آن برف‌هاست که احتمالا چند نسل در مورد آن خاطره تعریف خواهند کرد."
برف و کولاک آمریکا را فلج کرد
آخرین تحولات مرتبط با این کولاک:

علاوه بر ۶۰۰۰ هزار پروازی که روز جمعه لغو شده بود، ۴۳۰۰ پرواز هم در روز شنبه زمین‌گیر شد

دیشب (جمعه) در ساعات اولیه بارش برف در ایالت ویرجینیا، پلیس ۹۸۹ تصادف رانندگی گزارش کرد

در کارولینای شمالی ۱۵۰ هزار نفر در بی‌برقی به سر می‌برند

فرماندار نیوجرسی، کریس کریستی هم گفته ۹۰ هزار نفر در این ایالت با قطع برق دست و پنجه نرم می‌کنند

در ایالت مریلند، روز شنبه یک نفر در حال برف پارو کردن دچار حمله قلبی شد و درگذشت
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۴ ۱۶:۲۲:۴۰
ما در روزهای معمولی سال این تعداد کشته و تصادف داریم (3493033) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۴ ۱۶:۲۵:۲۴
به امید روزی که عذاب نهایی خداوند بر سر مروجان فحشا و قتل و غارت و تجاوز و ظلم و فروشندگان سلاحهای مخرب در دنیا نازل شود. (3493047) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.