توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 148699
موافقت دمشق با اجراي بخشي از طرح صلح عنان
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۵۸
نماينده سازمان ملل و اتحاديه عرب در امور سوريه اعلام كرد كه دمشق با اجراي بخشي از طرح وي موافقت كرده و وعده داده تا نيروهاي مسلح خود را از شهرها و مناطق مسكوني خارج كند.

به گزارش ايسنا، به نقل از روزنامه اماراتي الاتحاد، كوفي عنان، نماينده ويژه سازمان ملل و اتحاديه عرب در امور سوريه در گزارشي كه آن را از طريق ويدئو كنفرانس در شوراي امنيت سازمان ملل قرائت كرد، اعلام كرد كه دمشق با اجراي بخشي از طرح وي درخصوص سوريه موافقت كرده و در مرحله اول موافقت خود را با خروج نيروهاي مسلح از شهرها و مناطق مسكوني و نيز عدم استفاده از اسلحه سنگين اعلام كرده و توافق كرده كه تا دهم آوريل اقدامات مسلحانه خود را متوقف كند.

عنان همچنين در شوراي امنيت ابراز اميدواري كرد كه خيلي زود از سوي دمشق درخصوص بندهاي ديگر طرح خود پاسخ مثبت بشنود كه از جمله اين بندها ارسال كمك‌هاي بشردوستانه به غيرنظاميان سوريه، ورود آزادانه خبرنگاران به سوريه و آغاز مذاكرات فراگير ميان مخالفان و دولت سوريه است.

كوفي عنان همچنين از شوراي امنيت خواست تا از ماموريت وي حمايت كنند و درخصوص اعزام ناظران بين‌المللي كه تعداد آنها بين ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر خواهد بود و وظيفه نظارت بر آتش بس را به عهده خواهند داشت، رايزني كنند.

عنان در عين حال اعلام كرد كه تاكنون هيچ پيشرفتي درخصوص توقف خشونت‌ها در سوريه به دست نيامده است.

اعضاي شوراي امنيت نيز با اعلام حمايت كامل از ماموريت كوفي عنان بر ضرورت وجود حدود ۲۵۰ ناظر بين‌المللي كه نظارت بر آتش بس در اين كشور را به عهده بگيرند، تاكيد و اعلام كردند كه اين ناظران نبايد مسلح باشند و بايد از سربازان حافظ صلح سازمان ملل در جنوب لبنان و يا جولان انتخاب شوند.

پيش بيني مي‌شود كه يك هيات از نيروهاي حافظ صلح سازمان ملل در هفته جاري از سوريه ديدار كند تا چگونگي و شرايط اعزام نيروهاي حافظ صلح سازمان ملل را به سوريه مورد بررسي قرار دهند.

سوزان رايس، نماينده آمريكا در سازمان ملل و رئيس دوره‌اي اين ماه شوراي امنيت نيز اعلام كرد كه ناصر القدوة، معاون كوفي عنان با مخالفان مسلح سوريه مذاكره خواهد كرد و در اين مذاكرات سعي مي‌كند آنها را قانع كند تا به اقدامات مسلحانه خود پايان دهند.

رايس با سازنده خواندن مذاكره با مخالفان مسلح گفت: دولت سوريه هيچ پيش شرطي را براي مخالفت خود با طرح عنان اعلام نكرده است.

نماينده آمريكا در سازمان ملل نسبت به وعده‌هاي دولت سوريه ابراز ترديد كرد و گفت: تجربه‌هاي گذشته نشان مي‌دهد كه ما بايد درخصوص اوضاع در سوريه مشكوك بوده و از اينكه خشونت‌ها در چند روز آينده افزايش يابد نگران باشيم.

از سوي ديگر بشار الجعفري، نماينده سوريه در سازمان ملل نيز اعلام كرد كه دمشق با اجراي بخشي از طرح عنان موافقت كرده و دمشق به وعده‌هاي خود در اين خصوص متعهد است.

وي در جمع خبرنگاران گفت: ما با طرح كوفي عنان موافقت كرديم اما از عنان و شوراي امنيت نيز انتظار داريم كه همين تعهدات را از مخالفان نيز بگيرند.

وي ادامه داد: طرح كوفي عنان موفق نخواهد بود مگر اينكه همگان به آن متعهد باشند.

نماينده سوريه در سازمان ملل درخصوص مهلت تعيين شده براي توقف خشونت‌ها در سوريه نيز گفت: اين مهلت با توافق ميان كوفي عنان و دولت سوريه تعيين شده و نظارت بر آتش بس به عهده دولت سوريه خواهد بود.

در همين حال سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه در كنفرانسي مطبوعاتي در ارمنستان اعلام كرد كه مسكو با هر نوع زمان‌بندي و يا هشدار به دمشق براي اجراي طرح كوفي عنان مخالف است و معتقد است كه اين گونه اقدامات ثمر بخش نخواهد بود.

وي با اشاره به كنفرانس به اصطلاح "دوستان سوريه" كه در تركيه برگزار شد، گفت: نظارت بر اجراي طرح كوفي عنان وظيفه شوراي امنيت است چرا كه سازمان ملل وي را برگزيده است و اين كار در حيطه اختيارات كنفرانس دوستان سوريه نيست.

وزارت امور خارجه روسيه پيشتر نيز در بيانيه‌اي اعلام كرده بود كه كنفرانس دوستان سوريه با اهداف مسالمت آميز براي پايان دادن به خشونت‌ها در اين كشور مغاير است و صحبت در مورد مسلح كردن مخالفان سوريه به طور كامل با حل و فصل سياسي وضعيت در اين كشور تناقض دارد.

در همين حال جيوليو ترزي، وزير امور خارجه ايتاليا خواستار وضع يك جدول زماني مشخص براي اعمال فشار بيشتر بر دولت سوريه شد.

ترزي در كنفرانس مطبوعاتي با همتاي اردني خود كه در امان برگزار شد، گفت: شوراي امنيت بايد مكانيسم واضحي براي فشار بر سوريه در دست داشته باشد و جدول زماني مشخص شده‌اي براي اين كار وضع كند تا به دولت سوريه اجازه وقت كشي ندهد.

از سوي ديگر ياكوب كلينبرگر، رئيس صليب سرخ جهاني براي يك ديدار دو روزه وارد دمشق پايتخت سوريه شد و قرار است با برخي مقامات سوريه از جمله وزير امور خارجه اين كشور ديدار كند.

اين سومين ديدار وي از سوريه است كه در آن تلاش مي‌شود راهي براي ارسال كمك به آسيب ديدگان حوادث سوريه پيدا شود.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.