نظر منتشر شده
۴۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 213696
درخواست توکلی برای رای منفی به کلیات بودجه93:
تورم 40درصدی با افزایش دو برابری قیمت حاملهای انرژی/ سه پیشنهاد برای بودجه+ صوت
بخش داخلی الف، 9 بهمن 92
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۰
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: کسری بودجه ظاهراً صفر است ولی اگر درست حساب کنیم، باقی‌مانده را که درآمد نیست، منبع مالی هست و درآمد نیست، ۱۰۲ هزار میلیارد تومان با لایحه دولت کسری بودجه داریم.

به گزارش الف، احمد توکلی نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال ۹۳ که در جلسه علنی صبح امروز بررسی می‌شد، اظهار داشت: ۲ ، ۳ سال پیش در همین ایام و در ساختمان مشروطه عده‌ای از اقتصادی‌های دولت و مجلس جمع شده بودند و راجع به حوزه‌ اقتصادی حرف می‌زنند و بنده در آن جمع عرض کردم، مشکل اصلی مردم این است که نتیجه تصمیمات ما از نظر تورم، رکود و بیکاری به سفره و خانه اکثر ماه‌ها سرایت نمی‌کند.

وی ادامه داد: مرحوم آقای زواره‌ای تعریف می‌کرد که قبل از انقلاب یک قاضی بود که هر پرونده‌ای مربوط به مالک و مستاجر نزد او می‌رفت به نفع مستاجرین رای می‌داد و بعد متوجه شدند که خود این فرد مستاجر است. عده‌ای پول روی هم گذاشتند و برای این قاضی دو خانه خریدند تا در یکی خودش ساکن شود و دیگری را نیز اجاره دهد بعد از مدتی اطرافیان دیدند که این قاضی مدام به نفع مالکین حکم می‌کند به او گفتند چرا تغییر رفتار دادی؟ که آن قاضی گفت تا به حال درد مالکین را حس نمی‌کردم و حالا که مالک شدم درد آنها را حس می‌کنم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: وضع مردم مشخص است و آنچه که می‌خواهم و تبعات گزارش کمیسیون از نظر اثرات تورمی و رکودی می‌خواهم بگویم به پشتوانه علم اقتصاد و مبتنی بر اقتصاد سنجی و همچنین تجربه سالها کار بنده در امر بودجه ریزی برخوردار است.

توکلی تصریح کرد: متاسفانه بیماری مزمن موجود در مسیر تهیه و بررسی و تصویب بودجه چنان پادار شده است که بیشتر ایرادات موجود امروز مشابه بودجه‌های دولت پیشین است، گرچه از نظر تعداد و شدت به سال قبل نرسد و ما منصفانه اذعان داشته باشیم که دولت جدید تلاش زیادی به خرج داده تا رکود تورم را در بودجه کم کند و کاملا بی‌توفیق نیز نبوده است.

وی خاطر نشان کرد: اگر مجلس بخواهد به وظیفه خویش عمل کند باید در بررسی خود جهاد تورم زا و رکودافزای لایحه را تشخیص و آنها را اصلاح کند و جهاد ضد تورمی و ضرر کردن آن را تقویت کند اما به دلایلی این چنین نبوده است.

توکلی در تشریح دلایل خود گفت: اولین موضوع روش نادرست دولت و کمیسیون تلفیق در تهیه و بررسی لایحه است که از سیاست‌های دولت برای اداره جامعه و همچنین اولویت بندی امور در نگاه مسئولان در لباس اعداد و ارقام و ردیف‌ها و جداول است. اما متاسفانه بیشتر وقت دولت و به خصوص کمیسیون تلفیق صرف احکام عموماً غیر بودجه می‌شود و از ارقام چشم پوشی شده است. به طوری که تنها در جلسه شب گذشته با لابی بخش‌های دولتی با نمایندگان که اغلب شکل نازیبایی هم دارد، اندک جابجایی در ردیف‌ها صورت می‌گیرد و در واقع ارقام که بودجه است، اساسا بررسی نمی‌شود و به جای آن قانون‌گذاری صورت می‌گیرد.

"روشی که مواد متعدد قانون آیین نامه داخلی و اصول قانون اساسی که تخلف بسیار بزرگی است، موجب نادیده گرفتن اصول و قواعد علمی، رشد بی‌انضباطی مالی، اتلاف منابع و فساد،‌ تضعیف ثبات و افزایش ریسک و نااطمینانی و در یک کلام تشدید رکود و تورم می‌شود. مثلا در لایحه بودجه ۹۲ از ۲۲۷ حکم تنها ۱۷ حکم بودجه ای بود که در کمیسیون تلفیق به ۳۱۷ حکم که تنها ۲۷ حکم بودجه‌ای داشت مبدل شد."

عضو کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: شورای نگهبان در اظهارنظر مورخ ۱۳ خرداد سال جاری خود درباره مصوبه مجلس ۱۷ بند شامل ۱۰ حکم را خلاف قانون اساسی اعلام کرد و در انتهای اظهارنظر خود آورده بود نظر به اینکه «هرساله در بودجه کل کشور مواردی که فاقد ماهیت بودجه‌ای است منظور می‌شود که همواره از طرف این شورا مورد اشکال قرار می‌گیرد، شایسته است دولت و مجلس محترم ترتیبی اتخاذ کند که موارد مذکور به صورت لایحه و یا طرح قانونی مورد بررسی قرار بگیرد»

وی افزود: در همین لایحه سال ۹۳ تنها تعداد کمی از آنها بودجه‌ای بود و در کمیسیون تلفیق با بی اعتنایی به تذکرات و اخطارها، احکام غیربودجه‌ای به مراتب افزایش یافت در حالی که لایحه قانون بودجه جای قانون‌گذاری جدید نیست بلکه باید انعکاس کمی اجرای قوانین موجود باشد تا ثبات به جامعه الحاق کند و برای سرمایه گذاری اطمینان را افزایش دهد و مسیر سواستفاده و بی انضباطی مالی را نگشاید و از اتلاف منابع محدود دولت بکاهد.

توکلی با بیان اینکه منابع تولید در هر کشوری محدود است، گفت: هرچه بودجه کل کشور بزرگتر باشد یعنی دولت منابع بیشتری را به کار گرفته و میدان فعالیت بخش خصوصی تنگ تر شده است و چون منابع در بخش دولتی بهره‌وری کمتری دارد بزرگ شدن بودجه بر رشد اثر منفی می‌گذارد.

وی اضافه کرد: طبق گزارش کمیسیون، حجم بودجه کل کشور در سال ۹۳ حدود ۱۰ درصد افزایش یافته و این در حالی است که دولت در لایحه بودجه ۹۳ بودجه ۱۸۵ شرکت را حذف کرده و برخلاف مصوبه کمیسیون، هیئت رئیسه آن را منظور نکرد لذا اثر منفی بودجه کل کشور بر رشد اقتصادی روشن است. عضو کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص کسری بودجه نیز با بیان اینکه کسری بودجه ظاهرا صفر است اما اگر درآمد مالیاتی را از کل منابع کم کرده و مانده را با هزینه‌ها مقایسه کنیم کسری واقعی در لایحه مشخص می‌شود که ۱۰۲ هزار میلیارد تومان است، گفت: بقیه منابع یا از فروش دارایی نفتی و یا از طریق فروش دارایی فیزیکی و یا استقراض است.

توکلی افزود: در این که کسری بودجه واقعی دولت معمولا اثر تخریبی بر تولید و قدرت خرید مردم دارد، شکی نیست ولی میزان آن بستگی به نحوه جبران دارد و اگر کسری بودجه با فروش دلار نفتی به بانک مرکزی جبران شود، یعنی بانک مرکزی برای خرید اسکناس چاپ می‌کند و پول پرقدرت به بازار اضافه می‌شود و این یعنی تورم؛ هر قدر از این دلارها مجدداً به مردم فروخته شود واردات اضافه می‌شود که تورم را در کالاهای قابل وارد کردن کم می‌کند ولی اثر رکودی دارد و چون برخی از کالاها وارد کردنی نیست، مانند زمین، مسکن،‌ قیمت‌ این نوع کالاها بالا می‌رود و تورم به سایر بخش‌ها سرایت می‌کند.

وی اظهار داشت: چون ارزهای نفتی در دسترس نیست، بانک مرکزی در دفاتر حسابداری، دولت را بدهکار می‌کند و اسکناس منتشر می‌کند و به دولت می‌دهد و به همین دلیل خالص دارایی خارجی بانک از ۷۰ هزار میلیارد تومان در مهر سال گذشته به ۱۵۴ هزار میلیارد تومان افزایش یافته و دو برابر شده است که وضعیت تورم را تجدید می‌کند. عضو کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه سخنان خود تصریح کرد: اگر جبران کسری بودجه از طریق فروش اوراق مشارکت باشد، دسترسی بخش خصوصی به سرمایه کم می‌شود و اثر رکودی دارد در عین حال بدهی دولت‌های بعدی را زیاد می‌کند و این یعنی گشاده دستی امروز از جیب نسل آینده.

توکلی با بیان اینکه کمیسیون به پیشنهاد دولت اجازه انتشار ۲۵ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت را در سال آینده داده است، گفت: این در حالی است که بخش عمومی تا پایان سال ۹۵ باید ۱۶۵ هزار میلیارد تومان اصل و فرع پول مردم را بدهد و این یعنی کسری بودجه شدید‌تر در سال آینده. وی در خصوص فروش سهام نیز گفت: طی شش سال گذشته ۱۱۹ هزار میلیارد تومان سهام فروخته شده و در بودجه کل کشور خرج شده است که به طور میانگین سالی ۲۰ هزار میلیارد تومان می‌شود و کماکان در لایحه سال ۹۳ در کمیسیون اجازه داده شده که دولت ۲۲ هزار میلیارد تومان سهام فروخته و یا واگذار کند و همینطور اجازه داده شد که طرح‌های عمرانی را بفروشد و زمین و ملک به اموال منقول را بفروشد اما زمانی که دارای قابل فروش تمام شود، با هزینه‌‌های پایدار شده چه خواهیم کرد. جز با قبول ورشکستگی یا تکیه بیشتر به نفت و بدبختی‌های ناشی از آن، چه می‌توان بکنیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در بخش دیگر سخنان خود درباره هدفمند کردن یارانه ها نیز اظهار داشت: آسیب شناسی ظلمی که بهانه هدفمند کردن یارانه ها به مردم رفته است، فرصت دیگری می‌خواهد اما باید بگویم که ما در مسیر زیان باری قرار داریم و هرچه تندتر حرکت کنیم از مقصد اولیه دورتر می‌شویم لذا در ابتدا دولت باید راهبرد خود را برای کاهش شدت مصرف انرژی و بهبود آن مشخص کرده و براساس این راهبرد، پیشنهاد اصلاح قانون هدفمندی را بیاورد وسپس گام دوم را بردارد تا آن زمان حداقل تغییر اعمال شود و تبعات تورمی و رکودی کمتری را ببینیم.

توکلی تصریح کرد: با اینکه دولت و کمیسیون تلفیق این مسئله را قبول دارند اما پیشنهاد دولت از نظر درآمدی عینا در کمیسیون پذیرفته شد و کمیسیون قبول کرد که دولت از افزایش قیمت حامل‌های انرژی ۵۲ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند و با توجه به اینکه دولت ۳ ماه زمان گرفته و در این ۳ ماه براساس سال جاری عمل خواهد کرد،‌ به طور متوسط قیمت تمام حامل‌های انرژی از تیرماه تا اسفندماه دو برابر خواهد شد که این حد، افزایش تورم تولید کننده را حداقل به میزان ۱۰درصد افزایش می‌دهد و قیمت مصرف‌کننده تا ۱۵ درصد بالا می‌رود و این ۱۵ درصد به علاوه تورم ۳۰ درصدی معمول، تورم را در حدود ۴۵ درصد می‌رساند.

وی خاطر نشان کرد: اگر تورم رکودی ناشی از بازار ارز و هدفمندی یارانه‌‌ها و آثار مخرب احکام در خصوص صندوق توسعه ملی، تعارضاتی که روش بودجه‌ریزی دولت با قانون اساسی، قوانین دائمی و اصول علمی بودجه ریزی و ارزش‌های عدالت اداری دارد، به آثار مخرب ناشی از حجم ترکیب بودجه و کسری که بنده شرح دادم، اضافه کنید و آن وقت هر فرد بی‌طرفی گزارش مورد بحث را مغایر مصالح مردم با شرافتی که در خانه معمولا ۲ - ۳ جوان تحصیل‌کرده بیکار دارند و دخل‌شان به خرج‌شان نمی‌رسد و نزد جوانان خود که قادر به ازدواج نیستند، شرمنده هستند نیز آنرا به زیان کارآفرینانی می‌یابد که با خون دل هر روز در باتلاق مشکلات تولید گرفتار می‌شوند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه خاطر نشان کرد: بنده از شما می‌خواهم که به کلیات رای منفی بدهید تا براساس تبصره ۳ ماده ۱۸۶ آیین نامه داخلی، گزارش به کمیسیون تلفیق برگردد و کمیسیون ملزم شود تمام احکام غیربودجه که وقت ما را می‌گیرد و اجازه نمی‌دهد بودجه را ببینیم حذف کند؛ پیشنهاد جایگزین ۴۰ نفر از نمایندگان که درباره هدفمند کردن یارانه‌ها ارائه شده و برخلاف آئین‌نامه از این ۴۰ نماینده نپذیرفتند که طرح شود،‌ بررسی شود و کسری بودجه نیز کاهش یابد و سپس به صحن بازگردانده شود تا همه به آن رای دهیم. توکلی در پایان با اشاره به این سخن که گفته شد این بودجه در کمیسیون تصویب شده است، گفت: این طور نیست که روز گذشته ساعت ۳ بعد از ظهر در کمیسیون تلفیق رای گیری شد اما رای نیاورد و دوباره ساعت ۷ بعدازظهر برای آن رای‌گیری کردند که رأی آورد. آیا این درست است که رئیس مجلس مقررات را رعایت نکند و تذکرات نمایندگان را قبول نکند؟

دریافت
 
عزتي
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۱:۲۴:۵۶
تا زمانيكه فقط اقتصاد دانها بخواهند براي مردم تصميم
گيري كنند نتيجه اش همين است. وقتي اين همه دانش فني داريم.وقتي اين همه آدمهاي با استعداد در حوزه هاي مختلف داريم.وقتي از دانش و اطلاعات مي توانيم سود بدست بياوريم همچنان چسبيده ايم به بنزين و نفت و هي دايما بر طبل تورم و كسري بودجه مي كوبيم. (1939166) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۳:۲۷:۰۳
از نمایندگان مجلس که در حال بررسی بودجه سال 93 هستند درخواست می‌کنیم ردیفی نیز برای جمع‌آوری متکدیان و زنان خیابانی و معتادان و... در نظر بگیرند چرا که در صورت رها شدن این افراد بیم خطر و سوءاستفاده حتی گروه‌های تروریستی منطقه از این افراد دور از ذهن نیست (1939466) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۱۰ ۱۴:۴۰:۵۶
دولت احمدی نژاد و روحانی هیچ فرقی با هم ندارند هر دو برای نابودی اقتصاد کشور عمل کرده اند و می کنند فقط یکعده رفتند و یکعده دیگر که همان اعمال اشتباه را می خواهند انجام دهند جانشین شده اند (1941198) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۳:۳۳:۰۱
افزایش قیمت حامل های انرژی و غیره برای همه یکسان بوده پس یارانه برای همه به همان نسبت باید باشد حق همه است
گداپروری و تنبل پروری اشتباه است باید یادبگیریم مدیریت مخارج و مصرف را خودمان بعهده بگیریم یارانه یعنی من خودم مدیریت مخارج و مصرف را بعهده میگیریم مثلا من ماشین نمیبرم از اتوبرس استفاده میکنم لذا لذا لذا پول یارانه بنزینم را در جیبم میگذارم و صرف خرج دیگری که نیاز دارم میکنم
یارانه کمک به قشر فقیر نیست یارانه یعنی حق انتخاب را خودم بعهده میگیرم یعنی من خودم تصمیم میگیرم که کجا و چگونه خرج کنم مدیریت مصرف و مخارج با خود خود خودم است (1939485) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۳:۳۳:۲۵
حذف یارانه های افراد بی نیاز از یارانه به سان دایره ای می ماند که می توان قطر آن را روز به روز بزرگتر کرد و گستره بیشتری از آنها را از یارانه محروم کرد.
به نظر من تعداد ثروتمندان آنقدر زیاد نیست که حذف یارانه آنها بتواند تغییر قابل توجهی ایجاد کند.
چیزی که به ذهن متبادر می شود این است که حذف یارانه ثروتمندان بهانه و آغازی است که با بهانه های مختلف هر روز طیف های بیشتری از مردم از یارانه محروم شوند تا اینکه به شکل پلکانی به مرور یارانه از همه ایرانیان حذف شود (1939487) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۳:۳۳:۵۴
چند وقت پیش یه آقایی رو تو چالدران با 19 تا بچه نشون میداد و خبرنگار با شادی میگفت این آقا ماهی حدود1 میلیون تومن یارانه میگیره
من سوالم اینه الان باید یارانه اون آقارم قطع کنن چون درآمدش از یه میلیون میزنه بالا
بعدشم ماهی1 میلیون درآمد میشه آدم مرفه که نباید یارانه بگیره پس چرا خط فقر و بدبختی و فلاکت 1.5 میلیون تومنه؟
انرژیم گرون بشه مگه چی میشه،اونی که ماشین 1 میلیاردی سوار میشه بنزین چه 1000چه2000چه فرقی براش میکنه
بیچاره اونی که با یه پراید داغون مسافرکشی میکنه و بیچاره تر اونیکه مجبوره سوار این پراید بشه چون مجبوره.......... (1939489) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۳:۳۴:۲۷
یارانه پول نفته. نفت هم مال همه ی مردمه. فقیر و ثروتمند نداره. حق همست. چرا دولت میخاد حق بعضیا رو بهشون نده؟ ثروتمندا تلاش کردن و ثروتمند شدن. هیچکس حق نداره حق بعضیا رو بهشون نده. این از لحاظ اخلاقی درست نیست. (1939491) (alef-10)
 
ديوانه
۱۳۹۲-۱۱-۱۰ ۰۲:۳۶:۳۰
همين مبلغ ناچيز يارانه بهانه‌اي مي‌شود برا ي افزايش چندين برابري قيمتها و و بيشتر بدبخت تر شدن طبقه ضعيف .
باور كنيد اگر يارانه‌ها همه قطع شود زيان كمتري خواهيم ديد
چون در طول سالهاي متمادي شاهد بوده‌ايم كه فقط در كشور ما در هر سال چندين نوبت توسط زياده‌خواهان رفاه‌طلبان به بهانه‌هاي مختلف قيمتها افزايش مي‌يابند. اين موضوع بر‌ميگردد به اينكه اكثر مسئولين و نمايندگان يا خودشان در طبقه مرفهين قرار دارند كه از درد و رنج ما بي اطلاع هستند و فكر مي‌كنند كه طبقه ضعيف وجود ندارد و يا به طريقي به مرفهين و گرو‌ه هاي زياده خواه وابسته‌اند و از گران شدن كالا‌ها منفعتي مي‌برند . (1940762) (alef-13)
 
وحید
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۴:۵۱:۰۲
در کجای دنیا بودجه رو غیر از اقتصاد دان ها می نویسند؟ (1939643) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۱۲ ۱۹:۰۹:۳۱
پس کی باید برای اقتصاد نظر بده؟؟؟؟؟ (1944633) (alef-13)
 
عليار
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۱:۳۰:۳۷
در كشور ما دو منبع وجود دارد :
الف - منابع طبيعي : پتروشيمي و نفت و فلزات.كه شده منبع درامدي دولت و دايما مي نالد و مي گويد گران كنيم تا پول دستمان بيايد.
وضعيت اقتصاددانها:قيمتها را افزايش دهيم تا مشكل حل شود !
وضعيت مجلس : چانه زني روي قيمت !!


ب-منابع انساني و علمي و عقلي : متخصصان و جوانان و دانشمندان باهوش و ذكاوت داريم كه اختراعات و فناوريهاي توليدي آنان كه قابليت نقد شوندگي دارد در سطح بين المللي و مي تواند منبع درآمدي دولت باشد و بي نياز كند دولت را از گراني فوق العاده و تورم
وضعيت اقتصاد دانها : قيمت منابع طبيعي را باز افزايش دهيم !
وضعيت مجلس:ناتواني در فهم اين مساله ! (1939178) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۲:۴۲:۴۴
متاسفانه با عملکرد پر از اشتباه دولتمردان اقتصادی احمدی نژادی، مملکت ثروتمند و پر اهمیت ما در جهان، نگران گذران سال مالی آینده خود و تامین معیشت شایسته مردم است.

ضمن تشکر از آقای دکتر توکلی برای ریزبینی خاصشان در خوانش بودجه، واقعیت اینست که خصوصی سازی بی وقفه و نسنجیده و یا فروش دارایی های دولت به بخش خصوصی (حتی اگر بی شبهه انجام شود) در کوتاه مدت یکساله شاید بتواند دردی از کسری بودجه را درمان کند اما آقای دکتر نوبخت بخوبی واقفند که این عمل به معنی لاغر شدن پتانسیل و دارایی های ذاتی و نهایتا توانمندی دولت های آینده برای مانور بودجه ای و مدیریت مالی کشور می باشد.

شاید امروز در نقطه ای از تاریخ 35 ساله کشور هستیم که تصویب بودجه بسیار مهمتر از هر سال دیگر باشد که نباید کیفیت و مصلحت اندیشی را فدای سرعت در تصویب بودجه نمود.

هرچند مدیران وزارت اقتصاد در طول 6 ماه گذشته کارا و فعال در صحنه دیده نشده اند ولی اقتصاددانان متبحر حتما به راه های بهینه ای برای تامین اعتبار بودجه واقفند اما شاید برخی از جمله شیوه ها برای تامین اعتبار مالی دولت عبارت باشند از

1- افزایش مالیات بر میزان درآمد خالص بنگاه های اقتصادی، و دارایی های راکد در بانکها و نقل و انتقالات املاک بزرگ و موضوعات سوپرلوکس و اعیانی نظیر سفرهای تفریحی به خارج و ...

2- رقابتی کردن پرداخت سود در بانکها برای افزایش جمع آوری نقدینگی از جامعه و رونق تولید (ضمن جلوگیری از ورود بانک ها و موسسات مالی به معاملات سهام در بورسها/ ارز/ مستغلات)

3- محول نمودن بسیاری از امور جاری دولت به تعاونی های بازنشستگان حرفه ای برای کوچک کردن دولت

4- جلوگیری از رانت و ویژه خواری با نصب سیستم های هوشمند در دستگاه های اقتصادی و نظارت دقیق بر عملیات خصوصی سازی و کشف قیمت شرکت های دولتی در بورس و نیز نظارت دقیق تر با اهرم های جدید بر نحوه انجام معاملات سهام عمده و بلوک آنها

5- برقرار مشوق های مالیاتی، صرفه جویی، کارآفرینی و درآمدزایی

6- اعطای امتیازات مختلف به کم مصرف ها در انرژی (بجای گران کردن حامل های انرژی)

مسلما نمایندگان محترم و رئیس جمهور محبوب آگاهند که در 8 سال گذشته به اندازه کافی فشارهای اقتصادی سبد مصرفی خانوار را کوچک کرده فلذا اتکا به منابع کسب درآمد دولت از محلهایی که نهایتا فشار بر خانوار مصرف کننده وارد کند تضعیف اعتماد عمومی به ساختار اجرایی و زمینه ساز بروز ناهنجاری های اجتماعی است.
اقداماتی نظیر آزادسازی خرید و فروش مسکن مهر ، هیئت امنایی نمودن مدارس، افزایش تعرفه های حامل های انرژی بدون توجه به پرمصرف ها و شیک مصرف ها، و ... از جمله تصمیمات تشدید کننده بحران اقتصادی خانوار است.

با آرزوی توفیق برای آقای دکتر نوبخت در تنظیم بودجه اصلح و نمایندگانی که به این امر یاری می کنند. (1939339) (alef-13)
 
شهروند انقلابي
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۳:۱۷:۰۱
با سلام گويا جناب عالي فقط فرار به جلو را ميداني و قدرت استدلال و تجزيه تحليل را نداري مومن مقاله دارد از دور زدن قانون از دولت تدبير ميگوييد كه جناب توكلي اعتراض ميكند و شما دولت قبلي را متهم ميكني؟ (1939433) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۴:۴۴:۳۶
از بند سوم معلوم است که بازنشست هستی مملکت نه به بازنشستگان که باید به جوانان سپرده شود (1939626) (alef-10)
 
مرتضی
۱۳۹۲-۱۱-۱۳ ۱۳:۵۶:۱۹
دوست عزیز تمام این راهها رفته شده ولی فایده ای نداشته راه حل جدید بگو! (1946648) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۱:۴۲:۱۶
توكلي جان يك بار بودجه دولت را همانطور كه ميخواهد تصويب كنيد و در پايان سال ارزيابي كنيد كه آياد دولت به اهدافش رسيده يا نه هر وزيري كه با بودجه پيشنهادي خودش به اهدافش نرسيد بايد از وزارت خلع شود
الان وزير نمايندگان مجلس را متهم ميكند كه بودجه اشرا تصويب نكرده است و نماينده مجلس وزير را متهم ميكند كه كارها را درست انجام نداده است پس در يك حركت انقلابي يك سال امتحان كنيد بودجه درخواستي دولت را با اهداف از پيش تعين شده تصويب كنيد ........... (1939201) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۲:۴۳:۴۲
در خصوص وزرا درست ولی ان مبالغی که برا نهاد های خاص دارن از بیت المال هزینه میکنند چی میشه؟؟؟ (1939341) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۱:۴۹:۴۳
آقاي توكلي هميشه در مخالفت با كليات بودجه صحبت كرده است .اگر كليات بودجه ايراد دارد پس چرا به تصويب كميسيون تلفيق كه آقاي توكلي نيز هميشه يكي از اعضاي موثر وبا نفوذ آن بوده است،مي رسد؟اصلا چرا مجلس از اختيارات قانوني خود براي تهيه قانون وضوابط مناسبي براي بودجه نويسي دولت استفاده نمي كند؟ (1939219) (alef-13)
 
شهروند انقلابي
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۳:۲۰:۲۳
با سلام گوي كميسون تلفيق نميخواهد نظرات كارشانسان زبده اقتصادي را مد نظر قرار دهد و تكرار سنوات قبل چشم خود را ببند و وقتي دير شد و قابل جبران نيست بنا اعتراض به دولت را دستور كار خود قرار دهد (1939445) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۱:۵۶:۲۷
افزایش قیمت انرژی بدون افزایش نقدینگی باعث تورم نمی شود بلکه باعث کاهش مصرف است. کافیست جلوی افزایش نقدینگی را بگیرید. (1939232) (alef-13)
 
میعاد
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۱:۵۶:۵۰
هردم از این باغ بری می رسد...
با این اوصاف کم کم دارم مطمئن میشم که هیچ کس در مجلس و دولت از اقتصاد و اصول بودجه ریزی وکلاً مملکت داری کو چیکترین اطلاعی نداره (؟) که وا اسفا بر ما که بی سوادان رو ولی نعمت خود کردیم البته سالهاست چون این اوضاع حاصل کار یک دولت نیست.
یا عمداً دارن کشور رو به سمت رکود و تورم و به طبع اون بدبختی و بیکا ری و اعتیاد و فرار سرمایه و فرار مغز ها و فساد و عقب ماندگی سوق میدن و یا جیب گشاد خیلی ها هنوز پر نشده (1939235) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۲:۰۱:۵۷
چند درصد از نمايندگان محترم مي توانند مباحث اين نطق را استنباط کنند؟ (1939245) (alef-13)
 
محمدي
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۲:۴۶:۱۵
استنباط رو خوب اومدي (1939348) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۲:۰۶:۳۴
افزایش درآمد دولت از هدفمندی یارانه‌ها (1939257) (alef-13)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۲:۰۸:۱۸
اقای توکلی، زین اسب اقتصادی کشور کج است فرقی نمیکند به گفته اصولگرایان از چپ سوار شوید یا به گفته اصلاح طلبان از راست و به گفته عده ایی دیگر از پشت، به هر حال این زین کج است و اسب اقتصاد با این زین سواری به هیچ کس نمیدهد.تجربه نشان داد که دولت از هر طیف سیاسی که باشد قادر به برقراری ثبات اقتصادی نیست.باید سیاست حمایت محض از تولید را دگرگون کرد تا اعتماد مردم به صنایع داخلی برگردد باید مناقصه ها و مزایده های دولتی را شفاف و نظارت را دقیقتر و قوانین قضایی را سخت و قاطع کرد تا فساد ریشه کن شود باید ارتباط اداره مالیات و بانکها و همچنین نظارت بر انتقالات مالی را برقرار کرد و همچنین قوانین اخذ مالیات را تغییر دادتا راه های اختلاس کم شود و نسبت به عقود اسلامی تسهیلات باز نگری کرد باید دولت را که بسیار گسترده شده کوچک کرد و انجام امور در ادارت را که بیشتر کاغذ بازی است و هزینه ساز است، از بین برد.باید قوانین مختلف و دست و پا گیر کاری را که برای هر کاری کوچکی باید مجوز گرفت تجدید نظر کرد تا مردم با اطمینان بیشتر سرمایه گذاری کنند. باید تجارت را ازاد کرد تا سرمایه های کوچک رقیب سرمایه های بزرگ شود و تورم را کاهش دهد. باید قانون کار را تغییر داد و زمینه فعالیت تحصیلکردگان را در زمینه کشاورزی و صنایع کوچک اماده کرد. شکل سازمان تامین اجتماعی از ریشه غلط است و واگذاری دفترچه بیمه غیر از تولید بیماران مصنوعی و بالا بردن هزینه دارو و درمان که از مشکلات کشور و ناتوان کردن وزارت بهداشت در خدمت بهتر به بیماران واقعی است باید تغییر کند.لازم نیست دولت و مجلس خودش را قیم مردم بداند،دولت باید با تعیین راه کار صحیح مردم را در استفاده از قوانین و بهتر کردن زندگی خودشان کمک کند. قبول دارم که انجام این امور کار بر و تورم زاست ولی تورم حاصل به سرعت فروکش میکند ولی ادامه راه غلط تورم پایدار حاصل میکند. راهکارهای ذکر شده قادر است رکود را از بین ببرد و قدرت دولت را بازگرداند. (1939262) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۲:۱۶:۴۳
احسنت به نظر کارشناسی و بسیار دقیق دکتر توکلی. دولت باید از نظرات معدود کارشناسان کاربلد مجلس استفاده کند. (1939281) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۲:۲۲:۱۲
مگه مصوبه های مجلس تو تورم و بیکاری موثره؟؟؟
اگه اینطوره تو دوره ی دولت قبل مجلسیان خواب بودن که تورم به 40درصد رسید یا مماشات کردن و مردم رو به خاک سیاه نشوندن! (1939294) (alef-13)
 
پايداري
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۲:۲۳:۳۲
احححححسسسسسسسسسسنننننننتتتتتتتتتتتتتتتت

بسيار عالي بود توكلي جان (1939299) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۲:۲۶:۳۹
تنها چاره اقتصاد ایران برگشت قیمت دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان آن و محاسبه همه اقلام و انرژی به این قیمت واقعی هست تا هم تورم بشدت کاهش یابد و هم قدرت خرید مردم بالا رود و هم طرح ریاضت کشی بخوبی اجرا شود و هم قیمت تولیدات کاهش و فروش بالا رود .کارخانه ها جدید احداث و کارخانه های فعلی که با ظرفیت حتی 20 درصد در حال کار و در واقع در حال ورشکستگی هستند به تمام ظرفیت خود برگردند و شروع به گرفتن نیروی کار جدید کنند البته باید جلوی ورود تولیدات خارجی مشابه و هم کیفیت داخلی گرفته شود و تعرفه کالاهای خارجی بشدت بالا رود و مبارزه با قاچاق کالا واقعی شود (1939305) (alef-13)
 
محمدخاني
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۲:۵۰:۴۹
دلار كه تمام قد شده منبع در آمد دولت.مي گويد زير 3000 تومان باعث كمبود درآمد هاي دولت مي شود.سوال اينجاست كه دولت با اين همه نيروي بيكار در ساختمانهايش كه جز هزينه سنگين و گراني بر سر مردم دارد چه سود ديگري دارد؟ مثلا وزارت ارشاد يا وزارت اقتصاد يا وزارت علوم و ساير وزارتخانه ها.اين همه نيرو براي چي ؟ كه سرانجامش هزينه هاي سر به فلك گذاشته سازمانها كه هم انرژي و سوخت زياد مصرف مي كنند و هم هزينه سنگين پرسنلي.سر انجامش هم هيچ ! (1939357) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۳:۱۹:۴۵
درمورد دستگاه عریض و طویل و کم خاصیت اقتصاد دارایی و علوم بسیار موافقم

یک بام و دوهوا نمیشه مملکت داری کرد.
اگر به سمت اقتصاد آزاد پیش میروید و طرح هدفمندی و قیمت جهانی انرژی و خصوصی سازی دارایی های مملکت را دنبال می کنید، پس ایجاد کف قیمتی برای دلار و خودرو و سهام بورس چه معنی میده؟ (1939442) (alef-10)
 
mehdi
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۲:۳۰:۱۹
با سلام خدمت جناب آقای توکلی
حداوند به شما خیر دهد که حداقل حرف درست را برای مردم بیان می کنید جناب آقای توکلی تورو به اون خدا قسم شما که نماینده مردم در مجلس هستید نگذارید این قوانین اجرایی گردد مردم زیر بار گرانی دارند داغون میشوند فردا جواب خداوند را چگونه می توانند بدهند بخاطر این همه کم کاری واز بین بردن امید این جوانان (1939314) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۳:۰۰:۵۰
جناب آقای دکتر توکلی لطفا دلایل دولت و نمایندگانی را که در کمیسیون با نظرشما موافق نیستند هم ارائه کنید تا افکار عمومی بتواند منصفانه تر قضاوت کند ، چون اینطور که مشخص است انتخابی بین گزینه های بد و بدتر باید صورت گیرد ، با تشکر . (1939383) (alef-13)
 
جلیل
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۳:۳۲:۳۰
معمولا همیشه مجلس مخالفت می کنه و کلی سر و صدا میکنه و نمایندگان به شدت اعتراض می کنند بعدش همه فکر می کنند حتما بودجه تصویب نمیشه اما چنین اتفاقی نمی افته و همون کسانیکه اعتراض و سر و صدا میکنه خودشون رای به تصویب بودجه می دهند شما صد درصد مطمئن باشید که این بودجه در صحن علنی مجلس تصویب میشه و زیاد به حرف نمایندگان گوش ندهید چون خودشون هم نمی دونند چیکار می کنند همین نماینده های مخالف با دولت ساخت و پاخت می کنند و یه پولی به عنوان کارت هدیه می گیرند بعدش قضیه تموم میشه البته درسته که همه چی بی سرو صدا تموم میشه اما این خیانت تاثیر خودش رو در وضعیت اقتصادی کشور میزاره همین نماینده هایی که در مخالفت با افزایش قیمت سوخت حرف می زنند فردا خودشون به افزایش قیمت بنزین رای خواهند داد (1939482) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۴:۱۲:۴۸
فروش سهام و شرکت های دولتی بهترین کاریست که دولت می تواند بکند. شما فکر می کنید با این خودرو سازهای دولتی می توان کاری کرد ؟ در بقیه رشته ها هم همینطور. فقط چند نکته وجود دارد 1 - فروش به بخش خصوصی و مرتبط باشد.
2 - فقط انتقال مالکیت نباشد مدیریت نیز منتقل بشود. 3 - پول فروش سهام و شرکت ها را در بخش عمرانی قابل توجیه مانند حمل و نفل عمومی سرمایه گذاری بشود. (1939571) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۴:۴۲:۱۷
با این لایحه بودجه فهمیدیم حرف های اقتصادی این دولت هم در سطح شعار باقی مونده.پیش به سوی تورم رکودی شدیدتر.... (1939622) (alef-10)
 
رمضانی
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۵:۴۲:۳۷
آقای توکلی نظرات خوبی ارئه کردی (1939738) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۶:۴۷:۳۸
در طرح مشترک مجلس و دولت ظاهرا قراره قیمت سو خت و انرزی به قیمت جهانی برسه ولی ایا قیمت خودروهای عرضه شده در داخل کشور هم جهانی میشه!!!!؟

آخه ظلم از این فاحش تر!!!! حقوق گرفتن یک دهم حقوق جهانی، قیمت خودرو چند برابر قیمت جهانی!!! قیمت انرژی به قیمت جهانی!!!!

میشه بگید کجای دنیا چنین سیاستی رو اجرا می کنند که ایران دومیش بوده و هست؟؟؟؟ (1939858) (alef-10)
 
سرم دود کرد..
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۸:۳۳:۰۶
اقا افزایش درامد 52000میلیارد تومانی دولت یعنی به ازای هر ایرانی بیش از 600 هزار تومان.یعنی یک خانواده چهارنفره 200 هزار تومان در ماه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ لطفا با ماشین حساب ,محاسبه کنید.این که فاجعه است.چون این فقط انرژی است ,تورمی که روی مواد غذایی ومسکن وپوشاک ایجاد می کند برای هر خانواده ماهی یک میلیون تومان خواهد بود. (1940052) (alef-10)
 
محفوظ
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۱۹:۴۴:۵۶
آفرین که خوب آمدی، کجای دنیا منابع رسمی یک کشور اعلام می کنند که تورم حدود 40 درصد است اما دستمزد کار مندان که جزء نقدترین افراد جامعه در پرداخت مالیات هستند را 18 درصد اعلام می کنند حدود 20 سال سابقه کار کردن در نهادهای دولتی را دارم اما دریغ از یک بار افزایش حقوق معادل نرخ تورم واین درحالی است که به صراحت قانون حقوق کارمندان دولت سالانه معادل نرخ تورم باید افزایش یابد. آیا سایر قوانین هم مثل این قانون اجرا می شوند؟ (1940179) (alef-10)
 
سلام
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۲۲:۱۹:۵۱
واقعا با کدام استلال به این نتیجه رسیده اید که با افزایش حامل های انرژی باعث کاهش تورم رونق اقتصادی و ایجاد کار و تولید خواهیم شد در حالیکه زمین و زمان در این کشور منتظر کاهش تورم ورفاه چه می شود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1940455) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۱-۰۹ ۲۲:۵۸:۰۷
جناب اقای توکلی همین الان هم تولذ بی سر وصذا قیمت های برق و گاز را افزایش داده متاسقانه این دولت هم عملا داره اشتباهات دوران کارگزاران را
تکرر می کنه یعتی به ذعم حود ساختن ایران به قیمت له کردن تودههای
محروم وقربانی کردن عدالت اقای توکلی گرامی بنده نظرات صادقانه شما را
به غنوان یک شهروند تایید مینمایم به اقای روجانی هم عرص می نمایم
دارید ما را ازرای دادن وانتحابتان پشیمان وامید ها را به یاس تبدیل می کنید
ضاهرا بزخی از مجلسیان محترم نیز بجای توجه به مصالح ومنافع ملی به
دنبال منافع خاص و گروهی خود هستند جدا احر وعافبتمان را به خیر کند (1940525) (alef-13)
 
فریدون مصدق
۱۳۹۲-۱۱-۱۰ ۰۱:۳۹:۵۷
اقای دکثر توکلی اقتصاد ما بیمار است متاسفانه برخی هم شاید به خاطر دلسوزی شتابزده بدون اطلاعات کافی قصد درمان انرا دارند و به جای اینکه بینی انرا درمان کنند چشم انرا در می اورند . امیدواریم اقایان بعدا با شجاعت اقرار نمایند و متوحه نظر جنابعالی وسایر دوستانی که موافق با شما هستند بشوند .تکرار اشتباه در حوزه بودجه به نفع مردم و کشور نیست (1940732) (alef-10)
 
کیانوش
۱۳۹۲-۱۱-۱۰ ۱۱:۱۱:۱۳
دولت قیمتهای انرژی را افزایش دهد؟ باشد.

ولی خدمات عمومی (بهداشت، حمل و نقل عمومی و ...) را گسترده و ارزان نماید

کنترل بر قیمت نهاده های ضروری مردم داشته باشد.

از تولید حمایت کند.

ولی متاسفانه اولی را همواره انجام داده و از سه تای بعدی غفلت نموده اند. (1940958) (alef-10)
 
چزاره
۱۳۹۲-۱۱-۱۰ ۱۱:۵۰:۲۸
اگه این بودجه تصویب بشه، پس باید به ملت عزیز گفت:
انا لله وانا الیه راجعون (1941005) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۱۱ ۰۰:۴۳:۲۱
آقای توکلی
لطفا صریحتر سخن بگویید. این کسری بودجه در 6 سال گذشته ناشی از چیست؟ آیا غیر از آن است که افزایش غیر طبیعی حقوق کارکنان دولت، تعریف پروژه های پرستیژی پر هزینه مانند برنامه فضایی و اقیانوسی، افزایش چشمگیر بودجه دفاعی و تولید تجهیزات گرانقیمت مانند ناوهای بزرگ، هزینه های سنگین امنیتی ناشی از فعالیتهای برون مرزی با هدف ارتقای جایگاه کشور به ابرقدرت منطقه ای و نیز برنامه هسته ای باعث افزایش شدید هزینه ها و منفی شدن رشد اقتصادی کشور شده اند؟
پس چرا بجای آنکه این برنامه ها را هدف انتقاد قرار دهید از قانون بودجه ای انتقاد می کنید که طراحان آن فضای مانور بسیار کوچکی در اختیار دارند؟
بجای این انتقاد کلی و مبهم ، صراحتا بفرمایید که آن کسری بودجه 102 هزار میلیارد تومانی را با حذف کدام اقلام هزینه می توان از بین برد و مطمئن باشید که ما هم از شما در تلاش برای حذف آن هزینه ها دفاع خواهیم کرد. (1941948) (alef-13)
 
یک کارمند
۱۳۹۲-۱۱-۱۱ ۱۳:۰۸:۳۹
توکلی متشکریم ... (1942289) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۱-۱۱ ۲۳:۳۶:۳۵
ایاحلال و حرام مخصوص مردم عادی است.....! ؟ به گذشته اگر برگردیم یاد میاوریم که و زیری امد در مجلس و گفت کدام نماینده ای است که حواله پیکان نگرفته به حال بنگر یم جابجایی بودجه تامین اجتماعی و تهیه کارت هدیه کدام مرجع و عالمی انرا حلال میداند ...!؟ چه انتظاری از ادارات و ارگانهای دیگر ...!؟ هر چه بگندد نمکش می زنند وای به وقتی که بگندد نمک (1942860) (alef-10)
 
بهمن
۱۳۹۲-۱۱-۱۴ ۰۸:۴۸:۳۷
جناب دکتر توکلی عزیز
همه مردم ایران به اثرات تورم ایجاد شده در دوره احمدی نژاد واقفند. ولی نمیدانیم چرا در دوره استاد روحانی مقررات استخدامی کشوری رعایت نمی شود . چرا یک کارمند بازنشسته مجددا به کار فرا خوانده می شود و به او پست اجرایی داده می شود آیا این منافی اصل ایجاد اشتغال نیست مگر در مجموعه های دولتی آدم خبره وجود ندارد . خواهشمندم سازمان های دولتی را بیشتر نظارت بفرمایید. از جمله استاندار یها. (1948582) (alef-15)