نظر منتشر شده
۶۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 184969
پاسخ بهمن آرمان به اظهار نظرهای مخاطبین الف پیرامون سفر استانی هیئت دولت به خوزستان
مافیای واردات،عامل عدم توسعه خوزستان است
بهمن آرمان، 30 فروردین 92
در آستانه سفر آقای احمدی نژاد به استان خوزستان، مسائل و شرایط این استان، آنقدر برای دکتر آرمان مهم بود که در حالی که به علت حمله قلبی در بیمارستان بستری بود، این مطلب را به شکل یادداشت شفاهی برای خبرنگار الف تقریر کرد. دغدغه هایی که ناشی از شناخت ایشان از منطقه و دست و پنجه نرم کردن با مشکلات این دیار می باشد. آنچه در پی می آید متن مکتوب شده پاسخ های دکتر آرمان به سوالاتی است که به هنگام درج یادداشت قبلی او در الف از سوی بینندگان مطرح شده بود.
تاریخ انتشار : جمعه ۳۰ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۳۶
پیرامون آخرین سفر آقای احمدی نژاد به استان خوزستان در بهمن سال قبل مطالبی نوشتم که بینندگان زیادی هم درمورد آن نظر دادند و عمدتا هم با مطالب مطرح شده موافق بودند. برای یادآوری بیشتر، مخاطبان می توانند با مراجعه به آن مطلب مروری بر آنچه گفته شد داشته باشند. در ادامه سعی شده با جمع بندی سوالات و پرسشها، به نظرات مخاطبین پاسخ داده شود.

در ابتدای این بحث امر باید نکته ای عرض کنم و آن هم اینکه چرا من به موضوع سفر استانی هیئت دولت به استان خوزستان می پردازم؟
آنچه برای من به عنوان یک اقتصاددان مهم است گوشزد نمودن شرایط اقتصادی و صنعتی کشور می باشد. برای من خوزستان همان اهمیتی را دارد که مثلا استان ایلام دارد و می توانید اخبار سفر من به ایلام را هم در خبرها بخوانید و یا دغدغه هایم راجع به اقتصاد و صنعت در استانهای دیگر کشورمان. توجه خاص من به خوزستان به علت موقعیت و پتانسیلهای ویژه این استان است. نه تنها نفت، گاز و پتروشیمی، بلکه سایر صنایع بزرگ هم در خوزستان مزایای ویژه ای دارند.

همانگونه که می دانید تولید، مخصوصا در عرصه صنعت به سه فاکتور اساسی نیاز دارد که یکی انرژی است و دومی آب و سومی نیروی کار متخصص (به علت وجود صنعت نفت و پالایشگاه آبادان، برای نخستین بار فرهنگ صنعتی از طریق خوزستان به ایران وارد شد. همانگونه که در سیصد سال قبل انقلاب صنعتی از انگلستان شروع شد ولی به آن کشور محدود هم نشد) خوزستان از هرسه فاکتور به حد اعلی برخوردار است، دراستانهای دیگر تولیدی که وابسته به این عوامل باشد طبیعتاً هزینه بیشتری دارد. به عنوان مثال هزینه انتقال هر متر مکعب گاز طبیعی از خوزستان (پالایشگاه بیدبلند۱) به شمال غرب کشور چیزی حدود ۸سِنت (۸صدم دلار) است که این مبلغ برای تولید زیاد است. در حالی که این هزینه انتقال در خوزستان صفر است، به علت این که فاصله چندانی با مراکز تولید ندارد. بنابراین اگر واحد صنعتی در خوزستان احداث شود این هزینه حذف می شود و در نتیجه قیمت تمام شده محصول پایین می آید.

از سوی دیگر در خوزستان آب شیرین وجود دارد و برای واحدهای صنعتی که در آنها مصرف آب بالاست، مانند فولاد و پتروشیمی نیز خوزستان بهترین محل تولید است. زیرا در خوزستان هزینه تمام شده آب شیرین در هر متر مکعب ۱۱۰تومان است. این هزینه در اصفهان متر مکعبی ۱۲۰ تومان است که البته با ریسکهای زیادی در مورد قطع شدن آب زاینده رود نیز همراه است. این هزینه در استانهای یزد و کرمان اگر بخواهند آب را از خلیج فارس انتقال دهند، شاید مترمکعبی ۲۸۰۰ تومان خواهد بود که طبیعتا با این هزینه نمی توان تولید قابل رقابتی داشت.

با وجود این همه پتانسیل استان خوزستان، متاسفانه دولتهای نهم و دهم نسبت به این پتانسیلها و توانایی های استان خوزستان کاملا بی تفاوت بوده اند. به طوری که از ابتدای دولت نهم تاکنون حتی یک واحد جدید بزرگ و مادرپتروشیمی در استان خوزستان و در منطقه ویژه ماهشهر که زیرساختهای لازم را در این زمینه دارد احداث نکرده اند یا نخواسته اند احداث کنند.

در زمینه تولید فولاد که استان خوزستان بزرگترین توانایی ها را دارد، طرح توسعه شرکت فولاد خوزستان اجرا نشده، که به نظر من متاثر ازدخالت رانت خواران و مافیای واردات فولاد بوده است. هیچ دلیل دیگری برای این امر وجود ندارد. زیرا قانون برنامه پنجم هم این را تاکید کرده که ظرفیت این مجموعه به پنج میلیون تن افزایش پیدا کند.

به موازات این عدم توسعه، زنجیره تولید در کارخانه فولاد اکسین که شرکت فولاد خوزستان یکی از سهامداران آن است هم تکمیل نشده و شمش مورد نیاز آن از خارج تامین می شود. فولاد شادگان هم مانند هشت طرح دیگر استانی به حال خود رها شده است.

علاوه بر این ها، پتانسیل های کشاورزی خاصی هم در این استان وجود دارد که در هیچ جای ایران وجود ندارد ولی به آن ها توجه نشده است. به عنوان مثال بیش از یک سوم آبهای جاری کشور در خوزستان وجود دارد. در سفر اسفند ماه سال ۱۳۷۶ مقام معظم رهبری، طرحی به نام طرح رهبری تهیه شد، که مشاوران با تجربه و دانش کافی مدتها برای آن وقت گذاشتند. در این طرح قرار بود۵۵۰ هزار هکتار از اراضی استان به زیر کشت برود که منجر به افزایش تولید در محصولات ذیل می شد:
- گندم، یک میلیون تن
- ذرت، یک میلیون و دویست هزار تن
- شکر، هفتصد هزار تن
- دانه روغنی، دویست هزار تن
- خرما، صد هزار تن
- سبزی و صیفی جات، یک میلیون و دویست هزار تن
- جو، دویست هزار تن

متاسفانه علی رغم تاکید رهبری که عینا تصویر دستور ایشان در ذیل مشاهده می شود، این طرح در طول این سالها عملیاتی نشد. در حالی که اگر سالی ۲۵۰۰ هکتار به سطح زیر کشت افزوده شده بود تا حالا به تمامی اهداف این طرح رسیده بودیم. افزایش تولید مد نظر این طرح بر پایه آخرین اطلاعات دریافتی از بورس کالای شیکاگو، بیش از یک میلیارد ارزش داشت.


بنده در سفری که اخیرا به استان خوزستان داشتم از یکی از بزرگترین واحدهای این طرح به نام طرح جُفِیر که از ۳۵ کیلومتری جنوب اهواز شروع می شود و تا خرمشهر و از آن طرف تا مرز عراق ادامه دارد بازدید کردم که متاسفانه فعالیت اجرایی چشمگیری در این طرح ندیدم. رئیس جمهور وقت دستور این طرح را با عنوان اقدام سریع به سازمان برنامه و بودجه وقت ابلاغ کرده بود که تصویر این دستور هم مشاهده می شود اما متاسفانه اقدام خاصی صورت نگرفت.


بنده از دفتر رهبری هم اجرای این طرح را پیگیری کردم و گفتم که اجرای این طرح بدون حکم حکومتی عملی نیست، که نمی دانم دفتر رهبری این خواسته را به مقام معظم رهبری انتقال داد یا برایشان اهمیت لازم را نداشت. اگر این طرح اجرا شده بود می توانست تحول عظیمی در استان بوجود آورد.

مسئله دیگری که برای استان خوزستان مانند استخوان لای زخم مانده است، مسئله طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی است. بنده در زمان آغاز این طرح از همه ابزارهای لازم استفاده کردم تا این طرح اجرایی و تکمیل شود که البته این کار آنچنان هم ساده نبود و در مواردی مورد تهدید مجمع نمایندگان استان خوزستان نیز قرار گرفتم. امروز خوشحال هستم که به آگاهی مردم ایران برسانم که کارخانه های شکر این طرح کامل شده و تمام هفتاد هزار هکتاری که باید زیر کشت می رفت تقریبا نود تا نود و پنج درصد زیر کشت رفته است. آن هم در زمین هایی که اکثرا شوره زار بود و هزاروچهارصد سال بود در آن کشتی صورت نگرفته بود. ولی در هیچ جای جهان برای تولید هفتصد هزار تن شکر این میزان سرمایه گذاری انجام نمی شود و ۲۸هزار کارگر به کار گرفته نمی شود. تا زمانی که صنایع جانبی این طرح مانند تولیدکاغذ، MDF و خوراک دام به بهره برداری نرسد، این سرمایه گذاری های انجام شده اصولاً اقتصادی نیست.

بنده گمان می کنم که مافیای واردات کاغذ در راه نیفتادن صنایع جنبی این طرح نقش دارد. علی رغم اینکه دولت در آخرین سفر خود ۵۰۰ میلیون دلار برای احداث کارخانه کاغذ اختصاص داد، کسی دنبال این مسئله نیست و حتی کارشکنی هایی هم در این زمینه صورت می گیرد که البته این کارشکنی ها در صنایع دیگر جنبی مانند تولید MDF و خوراک دام نیز کاملا مشهود است. کارخانه خوراک دام نیازمند ارز برای واردات تکنولوژی هم نیست، ولی بجای آن واردات خوراک دام یکی از ده قلم اصلی وارداتی کشور می باشد.

در مورد طرح فولاد خرمشهر هم وقتی که مسئول اجرای این طرح بودم، شاهد بودم که تابلویی که برای این طرح نصب شده بود هم با رنگ نوشته هایش پاک شد، که تصاویرش را برای مسئولان فرستاده ام. در حالی که این طرح جدا از جنبه های تولیدی، جنبه محرویت زدایی هم داشت که متاسفانه راکد ماند. در شرایطی که در نواحی مرکزی ایران آب یک رویاست، ما برای طرح فولاد خرمشهر مجوز برداشت یک متر مکعب آب در ثانیه را از کارون گرفتیم و برایش ۱۵۰۰ هکتار زمین اختصاص داده شد. اجرای فضای سبز آغاز شد، نیروگاه برق در دست احداث قرار گرفت، که احداث این نیروگاه توسط بنیاد مستضعفان بزرگترین سرمایه گذاری در تاریخ جنوب غرب کشور بود. اما متاسفانه این طرح به سرانجام نرسید. حتی برای راه اندازی این طرح طوماری با چندهزار امضا تهیه شد که خدمت مقام محترم ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد تقدیم شد و ایشان هم بلافاصله نوشتند: "سریعا اقدام شود". البته نه تنها سریعا کاری نشد، بلکه سریعا تابلو طرح هم پاک شد و وقتی از فرماندار خرمشهر پرسیدم که چرا تابلو پاک شده، ایشان گفت که اگر تابلو باشد و کاری انجام نشود مردم ناراحت و نا امید می شوند!

بنده با پیگیری هایی که انجام دادم قرار شد برای تامین مالی کارخانه های کاغذ که مبلغی حدود یک میلیارد یورو می شد، به اتفاق معاون وزیر اقتصاد دولت دهم و مسئول سرمایه گذاری های خارجی، آقای دکتر علیشیری، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی سفری به خوزستان داشته باشیم. حتی برنامه فشرده ای هم برای سفر مشخص شده و قرار بود برای تامین منابع مالی یک کارخانه بزرگ پتروشیمی در منطقه ویژه ماهشهر و کارخانه کاغذ بازدیدهایی از منطقه داشته باشیم. تولید کاغذ ارزش افزوده زیادی دارد، به علت اینکه از ضایعات نیشکر که به طور عادی آتش می گیرد و قیمتی برابر ۲۰ تومان در هرکیلو دارد، می توان کاغذ بسیار مرغوبی به قیمت هر تن ۱۲۰۰ دلار تولید کرد. متاسفانه استاندار وقت با دیدن برنامه تنظیم شده، از سفر ما جلوگیری کرد و گفت من خودم می آیم تهران و پیگیری می کنم و به این شکل این تامین سرمایه صورت نگرفت و فرصت مغتنمی برای منطقه و کشور از دست رفت.

یادم می آید که یکی از مسئولین کشور در سالهای دور وقتی به اهواز آمد، گفت چهره ثروتمندترین شهر کشور باید اینگونه باشد؟ و بعد از سالها دوباره آقای احمدی نژاد هم به شکل نامرتب شهر اهواز اشاره کرد و از شهرداری گله کرد، و حالا ظاهرا قرار است کارهایی در مورد مثلا پیاده روهای غیر هم سطح شهر صورت گیرد، آیا برای چنین کارهایی، رئیس جمهور کشور مهمی مانند ایران باید تصمیم بگیرد؟ آیا شهر شهردار ندارد؟ در حالی که من به شهرداری پیشنهاد دادم که مثلا با افزودن مبلغی به بهای سوخت و توضیح به مردم که می خواهیم این مبلغ را خرج خود شهر کنیم چهره ناهمگون شهر را عوض کند یا کارون را لایروبی کند، ولی متاسفانه توجهی نشد.

در اینجا لازم می بینم در مورد سد گتوند هم توضیحاتی ارائه کنم، عده ای از سد گتوند که بزرگترین سد مخزنی و برق آبی کشور است به عنوان ابزاری برای جلوگیری از توسعه استان خوزستان استفاده می کنند، گرچه به این موضوع بارها جواب داده ام، اما باز هم جا دارد به نکاتی اشاره کنم، این سد، آخرین سد روی رودخانه کارون است و تمام آبی که در این سد ذخیره می شود در صورت عدم وجود این سد به خلیج فارس ریخته می شد، در عین حال می تواند دوهزار مگاوات برق هم تولید کند. هزینه ساخت یک نیروگاه هزار مگاواتی در حدود یک میلیارد دلار است، درحالی که برای کل سد گتوند دو میلیارد دلار هزینه نشده، اما عده ای که از خارج دستور می گیرند، با مستمسک قرار دادن این سد، علیه دولت حرف می زنند که البته دولت نهم و دهم در این زمینه مسئولیتی ندارد. زیرا عملیات اجرایی این سد در واپسین روزهای دولت هاشمی آغاز شد و مطالعات آن هم قبل تر انجام شده بود و استفاده از این ابزار برای انتقاد از دولت درست نیست. زیرا دولت فقط این پروژه را به اتمام رسانده، فارغ از اینکه این کار درست بوده یا نادرست. باید پرسید که آیا صرف دلارهای نفتی در تکمیل این طرح جرم است که ما از این طرح برای درگیریهای جناحی استفاده می کنیم؟ اگر این سد وجود نداشت در زمان طغیان کارون بیش از هشتصد مترمکعب در ثانیه آب شیرین روانه خلیج فارس می شد بدون اینکه بهره ای از آن ببریم.

سخن را با این خاطره تمام می کنم که یک زمانی جلسه هیئت دولت در زمان شهید رجایی برگزار شد. وزیر بازرگانی گفت تولید مرغ کم است، ایشان پرسید مشکل چیست پاسخ داد که باید جو و ذرت وارد کنیم، شهید رجایی از مدیر کل بانک مرکزی خواست که ارز برای واردات جو و ذرت در اختیار وزارت بازرگانی قرار بگیرد. بعد وزیرگفت کنجاله سویا هم می خواهیم، شهید رجایی گفت برای کنجاله هم ارز بدهید. وزیر گفت جوجه یک روزه و تخم مرغ نطفه دار هم قبل از انقلاب از اسرائیل وارد می شده و الان کمبود است. شهید رجایی گفت که پس این مرغ هایی که ما می خوریم فقط هوای ایران را تنفس می کنند.

به هرحال مافیای واردات، از قِبَل فولاد گرفته تا مواد پتروشیمی و عدم اجرای طرح رهبری، منافع سنگینی دارد، ضمن اینکه چشم طمع خارجیها همچنان بدنبال استان خوزستان است.
 
محمود
۱۳۹۲-۰۱-۳۰ ۱۸:۰۰:۰۲
اين دولت مثل بچه لوس و تنبل يك پدر پولدار عمل ميكند با درآمدي كه از نفت به دست مياورد همه چيز را از بيرون وارد ميكند و حتي چيزي كه خودمان به رحتي ميتوانيم آن را تهيه كنيم سفره هفت سين چيني،تخم مرغ چيني،مهر و چادر و سجاده سنجاق و .... چيني توسعه خوزستان كه هيچ همه ايران را متوقف كرده است. (1245162) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۳۰ ۲۲:۰۰:۱۲
نمیدونم شما راست میگین یا اونی که امار صادرات اعلام میکنه (1245438) (alef-7)
 
علی
۱۳۹۲-۰۲-۰۱ ۰۷:۵۷:۲۴
همه به هم دروغ میگوییم (1248278) (alef-9)
 
منتقد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۰۰:۲۷:۱۷
شاید تقصیر خودمان هم باشد، کاش در آستانه انتخابات به صحبتهای همچنین کارشناسهای دلسوزی مثل آقای آرمان بیشتر توجه کنیم بجای اینکه به شعارهای احساسی توجه کنیم (1245636) (alef-9)
 
فری
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۲ ۰۸:۲۷:۴۵
نخیر تقصی این دولت نیست
مقصر اصلی دشمن است
مگه نمیبینین دشمن ها را
دشمنان داخلی و خارجی را
توی این 3 دهه هر چی بدبختی داریم مسبب آن دشمنه
فقط و فقط دشمن
دشمن همه کاره هست (1250532) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۱-۳۰ ۱۸:۰۳:۲۱
امسال که به فرموده رهبری سال حماسه سیاسی و اقتصادی نام گرفته و نشان‌دهنده تدبیر و دغدغه ایشان برای مقابله با توطئه‌های رنگارنگ دشمن در عرصه‌های اقتصادی و سیاسی برای به زانو درآوردن ایران است، باید بعد از انتخابات ریاست جمهوری با مدیریت قوی در جهت اصلاح امور اقتصادی در حوزه های صنعت و کشاورزی قدم های محکمی برداریم. (1245165) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۰۰:۴۷:۳۷
کش بشود که این دغدغه ها را در عمل هم ببینیم ! (1245656) (alef-9)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۲ ۱۵:۳۵:۲۱
همیشه این حرف را می زنیم بعداز انتخابات چه اتفاق خاصی قرار بیفته؟ (1251741) (alef-13)
 
دلی خون
۱۳۹۲-۰۱-۳۰ ۱۸:۴۳:۲۳
خوزستانی ها هرگز از تقصیر رییس جمهور نمی گذرند که واقعا برایشان کم گذاشت. (1245195) (alef-7)
 
فروغ
۱۳۹۲-۰۱-۳۰ ۲۱:۵۵:۱۶
هموطن فکر می کنی برای دیگر استان ها زیاد گذاشت؟همین یک ماهه اخیر را مرور کن زلزله اذربایجان زلزله بوشهر .هر ایرانی فهیمی از این اقا نمی گذرد. (1245430) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۰۹:۵۷:۰۹
فقط رییس جمهور؟ (1245979) (alef-7)
 
دردمند
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۰۰:۴۵:۰۴
دشمنان خاک سرخ خوزستان باید هم که منفی بدهند. (1245654) (alef-7)
 
ا.ح.
۱۳۹۲-۰۱-۳۰ ۱۸:۵۸:۵۴
با امید و دعا برای شفا وبهبودی جناب آقای دکتر.
من یکی از صنعتگران ضربه خورده از این اوضاع در خوزستان هستم .
از جناب اقای دکتر بخاطر توجه و اهتمام به مشکلات خوزستان سپاسگزارم. (1245217) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۰۱:۳۴:۱۲
متأسفانه مافیای واردات را همه می شناسند ولی حتمأ مصلحت ایجاب می کند که از کارآنها جلوگیری نشود چون به یک شکلی چسبیده به قدرت هستند . مثلأ : چطور یک روزه 1000 دستگاه اتوموبیل گرانقیمت با کمترین تعرفه وارد کشور می شود و وارد کننده مشخص نیست . و در یکروز هزاران گوشی موبایل با تعرفه صفر وارد کشور می شود و لی پس از ترخیص از گمرک تعرفه ها دوباره به 60 در صد می رسد . و ... (1245699) (alef-9)
 
بچه ایستگاه هشت
۱۳۹۲-۰۱-۳۰ ۲۱:۰۳:۵۱
شهرمن زادگاه من آبادان عروس شهرهای ایران بودازتهران مدرن تربودامابعدازجنگ به حال خودرهاشدافسوس وهزارافسوس .شهری که خرج تهران رامیدهدوخرج کل شهرهای ایران را.100سال پیش پدربزرگم کارگرباسوادشرکت نفت بود70سال پیش پدرم کارگرشرکت نفت بودای دریغ . (1245361) (alef-9)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۲ ۱۵:۳۷:۴۰
دلم برای ابادان با نقش کودکی (قبل از جنگ ) تنگ شده. بعد از جنگ نرفتم. یکی گفن نرو نا همان خاطرات کودکی در ذهنت بماند. افسوس (1251749) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۲ ۲۰:۵۴:۴۱
درد دل ما را گفتي (1252897) (alef-13)
 
اهوازی
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۰۲:۲۹:۰۹
فقط قدیمیها میدونند که خوزستان چه بهشتی بود .البته قبل از جنگ لعنتی که مسیر زندکی ما را عوض کرد (1256635) (alef-13)
 
طنز تلخ
۱۳۹۲-۰۱-۳۰ ۲۱:۲۰:۰۸
خدا به داد ما برسد با مسئولان با افکار مدیریت جهانی (1245389) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۱-۳۰ ۲۱:۲۵:۲۷
آقای بهمن آرمان- یادتان می آید در باره سد گتوند نشستی مجیز این دولت را گفتی و نظر کارشناسانه ات در آرشیو همین الف چاپ شد؟؟؟ چقدر گفتیم ساخت این سد خیانت هست و حتی در جواب کامنتهای ما شلوغ بازی در آوردی!!
حالا بازرسی کل کشور بعد از شوره زار شدن زمینهای اطراف، مدعی است بهترین درمان برای این سد !! تخریبش هست و می دانی قیمت تمام شده اش برای کشور بیش از 2400 میلیارد تومن بوده؟؟
دیگه راجع به هیچ چیز اظهار نظر نکنید که همین یک قلم کافیست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1245400) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۱۳:۱۷:۲۷
آقای دکتر آرمان، در مواهب سد گتوند همین بس که شبکه سراسری برق را حدود 6 درصد پایدارتر کرده و صنایع عظیم مستقر در خوزستان مانند فولادسازی ها، کاهش استهلاک خیره کننده ای را تجربه می کنند که همگی از خروج ارز از کشور جلوگیری میشود. بهبود کیفیت آب را که دیگر بر همگان روشن است و بنده خدا رییس سازمان بازرسی کل کشور هم در به در دنبال دنده عقب می گردد تا حرفش را پس بگیرد. (1246535) (alef-7)
 
Norway
۱۳۹۲-۰۱-۳۰ ۲۲:۰۱:۰۵
جای جای این کشور محل کا رو فعالیت است و پتانسیل ها بسیار عدیده . هم افزایی و مدیریت ؛ بهینه کردن قوانین و چابک کردن ساختارها در کنار ایجاد فرهنگ تلاش و کار و دوری از تکروی و بفکر خود بودن صرف ، دورکردن روحیه یاس و ناامیدی و بدبینی مزمن مشکل فشارهای خارجی را بشدت کم خواهد کرد. راهی است که با توجه به تهدیدات مختلف باید برویم. اگر نرویم شدت مشکلاتی که مضاعف خواهد شد در این مقطع شاید برای عده ای قابل لمس نباشد که هیچ غیر قابل باور خواهد بود. نقش مسئولین در ایجاد حرکت ملی بسیار پررنگ تر است و حمایت ملی بشرط ایجاد بستر مناسب تکمیل کننده کار خواهد بود. هزار قانون هم که بنویسی و بخواهی اجرا شود مردم بد عمل کنند و حمایت نکنند فایده ای نخواهد داشت. برخی از نقاط مثبت مردم دیگر کشور ها را نیزباید لمس کرد. بعنوان مثال نقاط مثبت فرهنگ عمومی مردم المان و ژاپن را. خیلی هم باورمان نشود که از همه بهتریم. نقاط مثبت و منفی مختص بخود را دارا هستیم. (1245439) (alef-9)
 
نظرآزاد
Latvia
۱۳۹۲-۰۱-۳۰ ۲۲:۲۸:۲۰
جالبه !!!پس مشکلات کارخانه های نیشکر هفت تپه وشوشتر برای تولیدقند وشکر رو چرامطرح نمی کنید؟ . آیاتبدیل زمینهای شوره زار به زمین کشاورزی تاثیری منفی در آب شرب آبادان و خرمشهر نداشت؟ سرنوشت کارخانه قند دزفول به کجا کشیده شد؟ امیدوارم پاسخی شایسته داشته باشید (1245477) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۱-۳۰ ۲۲:۴۰:۴۴
....گر این سد (گتوند)وجود نداشت در زمان طغیان کارون بیش از هشتصد مترمکعب در ثانیه آب شیرین روانه خلیج فارس می شد بدون اینکه بهره ای از آن ببریم....ضمن اینکه چشم طمع خارجیها همچنان بدنبال استان خوزستان است. (1245487) (alef-7)
 
یک شهروند اهوازی
۱۳۹۲-۰۱-۳۰ ۲۳:۳۹:۵۷
در خوزستان مشکلاتی مثل گرمای شدید تابستان، گردو خاک ناشی از سوء مدیریت سدها و تالابها و رشد جمعیتی بیش از میانگین کشوری ناشی از مشکلات فرهنگی هم وجود دارد که این آخری خود با تشدید تعداد بیکاران و حاشیه نشینی به نحوی مشکلات امنیتی مثل سرقتهای فراوان را باعث شده است ، جمیع این عوامل باعث مهاجرت نخبه ها و سرمایه ها از این استان به استانهایی مرکزی و خارج کشور شده که این خود اکنون از مهمترین مشکلات این استان است که باعث کاهش کیفیت و کمیت خدمات درمانی و دیگر خدمات تخصصی به مردم این استان شده که باعث ایجاد سیکل معیوب مهاجرت میشود، راههای کوتاه مدت و موثری برای ایجاد انگیزه در مردم استان و حتی معکوس کردن مهاجرت وجود دارد که از جمله میتوان به کم کردن شدید مالیات و عوارض دولتی در استان، افزایش حق بدی آب و هوا ، کاهش قیمت برق در تابستانها، توسعه مزایای منطقه اروند به کل استان خوزستان اشاره کرد.
در درازمدت هم باید با مدیریت صحیح سدها در کشور و کشورهای همسایه تالا بها مرزی احیا شده تا مشکل گرد و خاک کمتر شود و با کار فرهنگی رشد جمعیتی استان متعادل شود تا از خیل بیکاران کاسته شود (1245579) (alef-9)
 
United States
۱۳۹۲-۰۱-۳۰ ۲۳:۴۹:۰۵
الف با زلزله چه زدو بندی کرده که اسمی ازش نمیاره توی خبر های اصلیش؟ (1245591) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۰۰:۲۱:۵۹
بسیار مطلب پخته و عمیقی بود، در همین کاغذ که گفتن، چقدر کشور دارد ضرر می کند. کاش مردم خوزستان بیشتر به فکر بودن و به مسئولین فشار می آوردند (1245629) (alef-9)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۰۰:۵۱:۲۴
یک طرح بود برای اجازه ی تردد خودروهای پلاک الوند (خودروهای بدون پرداخت گمرک) تا مرکز خوزستان ، که اگر اینطور می شد بخاطر ورود ماشین های خوب در گرمای بالای 50 درجه ی خوزستان میشد کمتر عذاب کشید و از کولر ماشین استفاده کرد در ضمن هر چه ماشین ها بهتر باشند ، دمای هوا و کیفیت هوا در شهری مثل اهواز که آلوده ترین شهر جهان شناخته شده بهتر خواهد شد .
ولی معلوم نشد چه شد که طرح مذکور ، طرح ماند . آقای توکلی شما می دانید چه شد ؟ حداقل اگر ناوگان تاکسی رانی خوزستان یا اصلا کل ایران را از ماشین های بدون کمرگ استفاده کنند به میزان قابل توجهی کیفیت حمل و نقل بالا می رود و در کنارش هوای پاک تری خواهیم داشت و افراد بیشتری که با ماشین شخصی مسافر کشی می کنند ترقیب می شوند بصورت قانونی به تاکسی تبدیل بشوند و امنیت هم بالا می رود و برای تاکسی های بین شهری جان مسافران هم بیشتر حفظ می شود . (1245662) (alef-9)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۱۲:۵۵:۰۴
دوست عزیز پلاک اروند (منطقه آزاد تجاری اروند) نه الوند (1246486) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۱ ۱۴:۲۷:۲۴
اصل قضیه رو بگیر حالا الوند ، اروند یا هر چی (1248918) (alef-9)
 
شهروند اهوازی
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۰۰:۵۵:۴۳
یکی از مشکلات بزرگ که جان مردم در خوزستان را تهدید میکند مشکلات زیست محیطی است، شرکت نفت عاملی مهم در این آلودگیهاست ، بیش از 50 سال است شاید تا صد چاه نفت 24 ساعته میسوزند و هزاران تن مواد سمی در هوا آزاد میکنند، کارخانه های کربن بلاک و صنایع فولاد که بخصوص اولی اکنون تقریبا کاملا درون شهر اهواز قراره گرفته به شدت هوای اطراف را الوده کرده اند و مدبران مرکز نشین آنها عین خیالشان نیست ،بوی مواد نفتی ناشی از سموم پالایشگاه آبادان به راحتی در شهر استشمام میشود ، پتروشیمی ها در ماهشهر هوای شهر و خلیج فارس را به شدت الوده کرد ه اند ، فاضلاب کاملا سمی وبیماری زای کارخانه ها و بیمارستانها به کارون می‌ریزد و آب کارون فقط بعد از ته نشین شدن گل و لای ان و اضافه کردن کلر با همان سموم به مردم داده میشود و فقط انها که تصفیه خانگی دارند شاید از سموم ان ننوشند! و در سالهای گذشته ادارات محیط زیست و بهداشت محیط کاملا ضعیف و ناتوان و منفعل بوده و هیچ اقدام موثری در حل این این مشکلات هولناک نداشته اند. (1245668) (alef-9)
 
یه بنده
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۰۲:۵۴:۴۸
همه خوب حرف میزنن ولی عمل صفر
استان خوزستان بیشترین سفرهای مسئولین از زمان هاشمی تا الان بوده به خصوص شهرهای خرمشهر و آبادان که هر سال رئیس جمهورهای وقت به این شهرها میان ولی تنها تغیری که این شهرها داشتن آمار بیکاری و اعتیاد و خرابی بیشتر شده.شهرهایی که قبلا نیروی کار رو از کشورهای کره جنوبی و هند و پاکستان و فلیپین وارد میکردن الان بالاترین آمار بیکاری کشور رو دارن.الان ذهنیت مردم طوری شده که فکر میکنن عدم توجه به این شهرها سهوی نیست. (1245745) (alef-9)
 
سیدعلی
United Kingdom
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۰۷:۵۴:۵۷
بنده به عنوان یک خوزستانی به اطاع میرسانم درخصوص طرح توسعه نیشکر, کارخانه های خوراک دام و فیبر فشرده (mdf) مدتی است که به بهره برداری رسیده و به دلیل اینکه کارخانه های کاغذ ارزبری بالایی دارند ساخت و بهره برداری از آن به تعویق افتاده است وگرنه کارخانه کاغذ بسیار اقتصادی بوده و میتواند کشور را تا حد زیادی در زمینه کاغذ مصرفی به خودکفایی برساند. در خصوص شرکت مذکور ایم نکته نیز ابل ذکر است که در طی ادوار مختلف, کارشکنی های زیادی در مسیر توسعه آن صورت گرفته و کماکان نیز صورت میگیرد.
یک نکته دیگر: باید اذعان داشت کسانی که در خوزستان کار و زندگی میکنند, در بدترین شرایط آب و هوایی ممکن به سر میبرند و از انجائیکه حقوق و دستمزد دریافتی کارگران و کارمندان ماهر تفاوتی با سایر نقاط کشور ندارد, بنابراین افراد ماهر و متخصص به محض پدید آمدن فرصت شغلی در سایر استانها, به آنجا مهاجرت میکنند و بنابراین همیشه استان خوزستان, بنوعی درگیر کمبود نیروی متخصص است. خوب است که مسئولان محترم در این خصوص چاره ای بیندیشند. (1245816) (alef-9)
 
سیدعلی
United Kingdom
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۰۸:۰۰:۱۳
یک نکته درخصوص صنعت شکر: علیرغم سعی و تلاش بسیار در جهت رشد صنعت شکر و صنایع جانبی آن در منطقه خوزستان, به دلیل وجود مافیای شکر که از تعرفه صفر برای واردات آن استفاده میکنند و عدم توجه دولت به این مساله (و در مواردی باز گذاشتن دست مافیای شکر در واردات بی رویه آن, حتی به میزان چندین برابر مصرف داخلی), متاسفانه تا اقدام قاطعی درخصوص این مافیا اندیشیده نشود و همچنین به دلیل پایین نگه داشته شدن قیمت شکر (علیرغم بالا رفتن چند برابری هزینه های تولید, دستمزد کارگران, ...), این صنعت درمنطقه خوزستان با خطر جدی روبرو است. (1245827) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۰۸:۴۶:۴۰
اين حرفها غير قانوني، غير شرعي و غير اخلاقي است!!!!
مافيا و كارتل و ... همش خرافاته!!!!! (1245864) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۱۰:۲۱:۱۳
چگونه است که کشورهای غربی چون خودشون وارد کنند ه نفت هستند تعرفه 80%
به واردات نفت تخصیص میدهند ولی دولت ایران به محصولات وارداتی حداکثر 15 % تعرفه اختصاص میدهد ؟ (1246042) (alef-7)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۱۱:۰۴:۴۷
مشکل سدگتوند این است که بر روی معدن نمک احداث شده و بزرگترین ترا ژدی زیست محیطی ایران در جلگه خوزستان در حال شکل گیری است و در آینده نزدیک زمین های حاصل خیز خوزستان را به شوره زار تبدیل خواهد کرد
مشکل این است که این سد بر اساس جانمایی اولیه احداث نشده
واین دولت نباید ساخت آن را ادامه میداد
در آغاز کار دولت نهم این طرح در پیشرفت فیزیکی زیر ده درصد قرار داشت
البته از ادبیات آقای احمدی نژاد که منتقدین این سد را بیسواد خطاب کردند گلایه داریم چون گند این موضوع به زودی با شور شدن آب کارون در میآید (1246175) (alef-7)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۲-۰۱ ۰۷:۴۷:۵۱
با نظر این دوستمان کاملا موافقم
به نظر میرسددر تغییر جانمایی سدگتوند سرویس های خارجی نقش داشته اند چون بعید است کسی که خون ایرانی در رگهایش باشد
چنین خیانتی کند
شوری دریاچه سد گتوند به زودی مانند دریاچه ارومیه میشود
چه کسی جوابگو ست؟ (1248272) (alef-9)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۱ ۱۰:۴۳:۵۴
این به زودی پس کی به سرانجام می رسد؟
4 سالی هست که در وحشت شور شدن آب کارون در اثر سد گتوند هستیم ولی شور نمی شود. فکر کنم مثل امریکا که رسانه ها مرتب مردم را با خبرهای بد می ترسانند تا جنس خاصی را بفروشند، اینجا هم . . . . ، خدا به خیر کند. (1248439) (alef-9)
 
علی
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۱۱:۱۸:۰۲
با سلام کارشناسان خبره طرح میدهند مسولان ارشد کشور از مقام رهبری گرفته تارییس جمهوری وزرا استاندار فرماندار همه انها دستور اقدام سریع میدهند اما هنوز به گفته اقای ارمان طرح شروع نشده یا پیشرفت قابل توجهی نداشته است حال سوال این است کجای کار ایراد دارد.والسلام (1246216) (alef-9)
 
1982
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۱۲:۰۴:۳۷
به جای سیر کردن یک شبه به فکر سیر کردن مادام العمر باشید

دادن پول به صورت یارانه غلطه تولید کار مادام مانند کشاورزی که در اینده همه به غذا نیاز داریم با رشد جمعیت کاریست مثبت و محرومیت زدا (1246359) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۱۴:۰۰:۰۷
حرفهای ارمان کلمه حق یراد به الباطل است.خودش دنبال چیزی میگردد... (1246661) (alef-7)
 
صادق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۱۵:۵۹:۱۷
همه طرحهایی که اشاره کردند بخصوص نیشکر و سدها جز ضرر برای خوزستان هیچ نفعی نداشتند. (1247017) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۱ ۰۰:۲۲:۳۳
عده ای در خوزستان خواب این را میبینند عراق برق برای انها تامین کند و سد دیگر معنی ندارد برایشان !! (1248057) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۱ ۰۷:۰۲:۰۸
میگویند جنگهای اینده برای اب است برای نفت نخواهد.اما چندی قبل در اصفهان برای انتقال اب به یزد این زودتر اتفاق افتاد. درود بر دست اندر کاران سد سازان از هدر رفت این نعمت ملی جلوگیری میشود. (1248248) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۵ ۰۸:۵۸:۳۱
سد سازی یعنی تخریب محیط زیست ، یعنی سود های سرشار برای افراد و شرکتهای محدودی در هر پروژه سد سازی که بساده گی مجوزهای زیست محیطی را میخرند ویا دور می زنند، بخاطر این سود هاست که هنوز کانالهای ابرسانی سدهایی که 40 سال عمر دارند و به پایان عمرشان رسیده اند ساخته نشده و لی سد های جدید افتتاح میشوند، سد در کشور ما یعنی چیزی که فقط برای پرورش اردک و قایق سواری و گاه مهار سیلاب خوب است و دیگر تقریبا یعنی ضرر یعنی نابودی تالابها و گردو خاک در جنوب و غرب کشور و نابودی زمینهای حاصلخیز در پایین دست مثلا در دشت خوزستان که جزیی از هلال حاصلخیز خاورمیانه است ویا نابودی دریاچه ارومیه و طوفانهای نمک حاصل از ان برای استانهای مجاورش در اینده ای نه چندان دور، سد یعنی انتقال اب سدها برای کشاورزی با هزینه بسیار به مناطقی که باید در زمینه ای غیر از کشاورزی برای انها سرمایه گذاری کرد ( چون ابی ندارند ولی افرادی موثر در قدرت دارند که منافع ملی را فدای خدمت به استان خود میکنند ولی غافل از خیلی چیزها هستند )سد یعنی نابودی و خشک شدن قریب الوقوع رودخانه کارون که در طول تاریخ یک مانع خداداد و طبیعی جغرافیایی علیه متجاوزین به جنوب و غرب ایران بوده ، امریکا که الگوی ما در سد سازی بوده از سال 1970 هیچ سدی نساخته و با هزینه بسیار از سال 1990 بیش از 500 سد را جمع کرده چون فهمید ه اند سد تقریبا یعنی تخریب محیط زیست! سد گتوند ممکنست باعث شور شدن بزرگترین رود ایران شود و زمینهای کشاورزی پایین دست را شور زار و نابود کند یعنی فاجعه ای که اعدام همه عوامل انهم انگاه هیچ فایده ای نخواهد داشت (1259744) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۲۲:۲۵:۳۳
باسلام برادران عزیز خبرنداریدکه تونهای متعدددرکوهرنگ وبهشت اباد اردل وسرچشمه های دز تاچندسال دیگر کل خوزستان مانند هفتگل میشود که نفت دارد ولی اب ان وهمانندصحرای عربستان (1247849) (alef-7)
 
lpl
۱۳۹۲-۰۱-۳۱ ۲۳:۴۶:۱۲
تنها عامل پسرفت خوزستان بخصوص خرمشهر و آبادان مسئولین بیکفایتی هستن که نمیدونیم دولت بر چه اساسی اینا رو انتخاب میکنه . اگه در کل خوزستان 10 مدیر یا مسئول پیدا بشه که براساس شایستگی انتخاب شده باشه.
اگه دولت دلش واسه خوزستان سوخته بیان به حساب این افراد برسن ببینن از زمان گرفتن پست تا امروز چی بودن و کی شدن.فساد مالی و اداری تو خوزستان بیداد میکنه. (1248004) (alef-7)
 
لرستانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۱ ۰۱:۴۷:۴۳
این جانب خوزستانی نیستم ولی عمیقاً معتقدم خوزستان قلب تپنده اقصاد کشور است و متاسفانه آنچنان که شایسته است به پتانسیل های این استان توجه نشده است.
یاد دارم که سالهاپیش استاد درس اقتصاد دانشگاه می فرمودند که بین سالهای 1330 تا 1335 یک گروه اقتصاد دان آمریکایی جهت بررسی توانمندی های اقتصادی ایران به تحقیق و پژوهش می پردازند و همگی به اتفاق اعلام کرده بودند(( ارزش رودخانه کارون و زمینهای اطراف آن 5 برابر بیشتر از معادن الماس قاره آفریقا است )) دلیل این حرف واضح است وجود آب شیرین- خاک مستعد و دمای مطلوب فاکتورهایی هستند که گاهی حتی اجازه سه نوع کشت متوالی را درطول سال به کشاورزان خوزستانی میدهد به عبارتی یک هکتار زمین آبی درخوزستان برابراست با سه هکتار زمین در مناطق سردسیر. ملاحظه می شود فارغ از ذخایرنفت و گازخوزستان آب و خاک این استان منبع عظیم تجدید پذیری است که اگر به درستی از آن استفاده شود میلیاردها دلار ثروت را تولید خواهد کرد. به امید آن روز (1248175) (alef-9)
 
مهدي
۱۳۹۲-۰۲-۰۱ ۱۴:۴۵:۵۵
شوشتر هم سالهاست از لحاظ طرحهاي عمراني دچار ركود شده
و اكثر كارهاي عمراني راكد شده اند
حالا علتش نميدونم چيه (1248965) (alef-9)
 
خوزستانی
۱۳۹۲-۰۲-۰۱ ۱۵:۱۲:۵۴
یکی از مشکلات مهم خوزستان تفکر خوزستان برای تهرانه..این استان در مورد تولید هر چیزی دارای مزیت استراتژیکه ولی وضعش اینه........ثروت برای دیگران و مشکل زیست محیطی و بیماری و هزار مشکل دیگر برای مردم این استان...در اینکه نفت ملی است شکی نیست ، در اینکه از این مواهب باید همه ملت برخوردار باشند شکی نیست ولی حداقل انصاف داشته باشید برای درمان یک بیماری که دیگر نباید راه بیفتیم بیاییم تهران، برای کمی تفریح به یک استان دیگر سفر کنیم....میدانید کاشکی مردم خونگرم و مهمان نواز و هزار صفت دیگر را نداشتیم ..کاشکی فقط کمی حسابگر بودیم...فراموش نکنیم ما تمام ایران را زیبا و آباد می خواهیم تمام ایران را از سیستان گرفته تا کردستان ....همه جا را نه فقط تهران و اصفهان را... (1249040) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۲ ۱۷:۵۹:۰۰
تهران ستیزی یکی از شگردهای بعضی گروه های ضد ملی است. (1252323) (alef-13)
 
خوزستانی
۱۳۹۲-۰۲-۰۵ ۰۰:۵۷:۲۶
چقدر راحت به دیگران انگ ضد ملی می زنید.از خدا نمی ترسید ..لطفاٌ یکبار دیگر این نظر را بخوانید از کجای آن ضد ملی بودن استنباط می شود..حتی نمی شود در فضای وب هم درد دل کرد...خدا همه را، من جمله شما را به راست هدایت کند. (1259504) (alef-13)
 
هدایتی از شوشتر
۱۳۹۲-۰۲-۰۲ ۰۱:۰۶:۵۴
شوشتر هم همینطور راکد مونده تو این چند سال اینقدر قولهای توسعه شوشتر رو دادند
هیچکدوم عملی نشد
چراباید همش دروغ بگیم (1250320) (alef-9)
 
خشایار
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۰۲:۴۶:۱۵
شهری تاریخی که روزگاری پرده کعبه در انجا دوخته میشد. (1256647) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۲-۰۲-۰۲ ۱۹:۳۴:۵۱
توسعه نيشكر كي اداره ميكنه تمام پرسنل مديريتي اين شركت از تهران ميان پروازي هستند دو سال پيش همين باند ها شركتي كه اجرا كننده كارخانجات توسعه بوده از كار كنار گذاشتن جالب 49 درصد سهامش مال خود توسعه بود ولي براي يك عده جالب نبود وخود اقايان عهده دار كار شدن ديگه افرادي كه در كار بودن ميدونند تا حالا چه كار هاي كردن (1252670) (alef-13)
 
مفلوک (خوزستانی)
۱۳۹۲-۰۲-۰۲ ۲۳:۵۴:۴۴
خوزستان چون بز شیردهی است که خوزستانی ها شاخ انرا گرفته اند تادیگر هموطنان شیر آن را بدوشند. (1253466) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۸:۴۷:۲۴
اطلاق واژه مافیا به این وضعیت اگر بگوییم فرار از مسئولیت است پر بیراه نیست چرا که چه گونه این شرایط برای فعالیت این به اصطلاح مافیا ایجاد شده است اگر دقیق تر نگاه کنید علت اساسی آن در ضعف قوانین و یا عدم اجرای دقیق قوانین باعث بروز این مشکل است جاییکه نمایندگان مجلس به عنوان قانون گذا رو سایر قوا به عنوان مجری و نهایت باز هم مجلس به عنوان ناظر بر اجرای دقیق قانون کوتاهی کرده اند اگر این به اصطلاح مافیا ها ایجاد نشود باید تعجب کرد به عنوان مثال آیا پایین نگه داشتن کاذب نرخ ارز و افزایش اکثر هزینه تولید (انرژی و حمل و نقل و حقوق و ...) در این 8 سال نتیجه ای جز عدم توجیه اقتصادی تولید کالا در داخل و واردات در می داشت بستن چشم بر این کوتاهی ها چیزی غیر از مثلا مافیا واردات نبوده و نخواهد بود شما نمایندگان یک پای اصلی این تقصیر هستید و نمی توانید از این مسئولیت فرار کنید و در تاریخ این مرز و بوم باید پاسخگو باشید. (1253914) (alef-13)
 
راستگو
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۲:۲۵
چرا به مافیای فولاد و عدم اجرای طرح توسعه آن هیچکس صحبت نکرد؟
چرا فولاد اکسین با آن وضع فاجعه با اداره می شود؟
چرا از فولاد خرمشهد صحبتی نمی شود؟
چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1254046) (alef-13)
 
راستگو
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۴:۴۸
آیا این وضع شهرهایی است که 8 سال زیر بمباران عراق بوده است و منظورم دقیقا خرمشهر و آبادان است. (1254054) (alef-13)
 
راستگو
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۶:۲۸
یادمان می آید که به تصویب مجلس قانون شد که 2درصد درآمد نفتی کشور خرج بازسازی خوزستان شود... چه شد این بودجه ؟ خرج کجا شده یا می شود یا ...؟ (1254057) (alef-13)
 
راستگو
۱۳۹۲-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۸:۳۰
چرا از ایجاد کارخانه های کاغذ و خوراک دام جلوگیری می کنند و چرا به این راحتی واردات شکر داریم!مسئولین چکار وبرنامه ای دارن و ......... (1254064) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۴:۵۹:۰۳
شما رو خدا بس کنید شما الان خوزستانو میبینی خوزستان ک بعد انقلاب روی خوش ندیده و وضعش همینه چرا تا حالا به این مسئله توجه نشده حتما مقصر احمدی نژاد هستش بخدا قسم اگ این مسائل حاشیه ای احمدی نژاد نبود حتما عین شما مینوشتی خوزستان استانی با مردم مرفه به همت دولت خدمتگزار وصادق وپاک وهزاران القابی ک دیگ خودتون بهتر میدونین این القابو حالا ک احساس تزلزل میکنی با حرفای احمدی نژاد دارین دم از دموکراسی ومردم سالاری و فقر بابا این ازادی از کجا اومده انگار یادت رفته همین سایت شما بخاطر چند کلمه مخالف نظام تا دیروز فیلتر بود اون موقع چون طرفدار احمدی نژادبودن اما ی شبه حکومتی با فضای باز سیاسی شدیم به راستی چی شده است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1258106) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۲-۱۴ ۱۷:۰۷:۱۲
سلام مهدی از مسجدسلیمان هستم مسجدسلیمان سه سال پشت سرهم بیشترین برق برا ی کشور تولید می کنه اما توی گرمای 50 درجه ای برق قطع میشه فاظلاب درست حسابی ندار ودر خیابان ها رها الان هم که به تازگی چاه کشف کردن که در روز 15000بشکه نفت می ده ای کاش یک درصد پول نفت وبرق خرج همین شهر می کردن اینا تنها بخش کوچکی از مشکلهای شهر ما است (1280584) (alef-13)