نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 427464
نامه اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد به رئیس جمهور
تاریخ انتشار : شنبه ۴ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۵
بیش از 1200 عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با ارسال نامه سرگشاده ای خطاب به رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، خواستار بازنگری در سیاست های تبعیض آمیز وزارت علوم علیه این دانشگاه شدند.

در این درخواست که خطاب به حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشته شده، از ایشان تقاضا گردیده با اتخاذ سیاست های عادلانه، رفع تبعیض و جلوگیری از اعمال استانداردهای دوگانه وزارت علوم، علیه این دانشگاه، از تداوم فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی حمایت نموده و امنیت شغلی ده ها هزار نفر از نخبگان کشور را تامین و تضمین نماید.

در بخشی از این درخواست، اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به رعایت استانداردهای آموزشی و علمی توسط این دانشگاه، هشدارهای پی در پی وزارت علوم در خصوص اعتبار مدارک دانشگاه آزاد اسلامی را اجحاف و تبعیضی آشکار نسبت به بزرگترین نهاد غیر دولتی (مصداق ماده 44 قانون اساسی در عرصه آموزش عالی) دانسته اند. این در حالی است که بعضی دانشگاه های وابسته به وزارت علوم تا دو برابر دانشگاه آزاد اسلامی شهریه دریافت می کنند اما از حداقل فضای آموزشی و امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی هم برخوردار نیستند. از اینرو در بخش پایانی شکواییه، امضاءکنندگان خواستار آن شده اند گروهی بی طرف از مسئولان، وضعیت فعلی دانشگاه آزاد اسلامی و سایر موسسات آموزش عالی زیرمجموعه وزارت علوم را در خصوص امکانات آموزشی، تعداد اعضای هیأت علمی حقیقی تمام وقت و نیز میزان تولید علمی آنها بررسی نمایند تا حقانیت مدعای آنان آشکار شده و در سایه توجه رئیس محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی، سیاستهای تبعیض آمیز این وزارتخانه خاتمه یافته و با جایگزینی سیاستهای عادلانه و منطقی، امکان تداوم فعالیتهای بزرگترین موسسه آموزش عالی کشور تأمین گردد.

به گزارش الف، متن این نامه بشرح زیر است:

حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین  دکتر حسن روحانی، دامت توفیقاته،
ریاست محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی

موضوع: درخواست برای تغییر سیاست‌های تبعیض‌آمیز نسبت به دانشگاه آزاد اسلامی و ضرورت مساعدت نهادهای رسمی برای تداوم حیات این موسسه‌ی بزرگ آموزشی و علمی و فرهنگی.
با سلام و احترام

تلاش‌های متعهدانه و مجدانه‌ی جناب عالی و مجموعه‌ی هیات دولت برای حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی کشور بر هیچ کس پوشیده نیست و نگارندگان نامه‌ی حاضر با علم به دلسوزی و حساسیت آن مقام محترم و سایر مسئولان مربوط برای بهبود وضعیت فرهنگی کشور و ترمیم خرابی‌های آن، برآنند تا در باره‌ی مشکلات یکی از مهم‌ترین نهادهای علمی و آموزشی ایران اسلامی یعنی دانشگاه آزاد اسلامی نکاتی را مطرح کنند.

تردیدی نیست که جناب عالی به عنوان رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی بیش از سایر مسئولان اجرایی بر وضعیت آموزشی موسسات آموزش عالی کشور اشراف دارید و از اشکالات ساختاری آن‌ها آگاهید. واقعیت این است که در میان موسسات ریز و درشت آموزشی موجود اعم از دولتی و خصوصی، تنها دانشگاهی که در حال حاضر با تکیه بر منابع مالی خود و بدون تحمیل هیچ هزینه‌ای بر دوش دولت اداره می‌شود و در عین حال استانداردهای آموزشی و علمی را نیز رعایت می‌کند، دانشگاه آزاد اسلامی است و شگفت آن که مدتی است برخی مسئولان وزارت علوم با بی‌مهری و اعمال سیاست‌های تبعیض‌آمیز‌ نسبت به این نهاد با سابقه‌ی علمی و آموزشی در مقایسه با مجموعه‌های مشابه دانشگاه آزاد اسلامی، روز به روز عرصه‌ی فعالیت را بر آن تنگ‌تر می‌کنند.

اکنون نیز کار به جایی رسیده است که دانشگاه آزاد اسلامی علی‌رغم داشتن فضای آموزشی و امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی درخور و مهم‌تر از همه بهره‌مندی از تعداد زیادی هیات علمی تمام وقت، به دلیل سیاست‌های حمایت‌گرانه‌ی دولت پیشین از موسسات مشابه دانشگاه آزاد اسلامی و تداوم همان سیاست‌ها از سوی برخی از مسئولان کنونی وزارت علوم، موجودیتش به مخاطره افتاده است و دور نیست که در آینده‌ای نزدیک بسیاری از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی تعطیل و کارمندان و استادان آن بیکار شوند و در مقابل، موسسات مشابه آن که آمار اشتغال در آن‌ها نسبت به دانشگاه آزاد اسلامی بسیار ناچیز است و اکثر استادان آن‌ها در واقع اعضای تمام وقت دانشگاه‌های دولتی هستند، به فعالیت خود ادامه دهند.

در ماه‌های اخیر فشار بی‌سابقه‌ی وزارت علوم بر دانشگاه آزاد اسلامی و هشدارهای پی درپی مسئولان این وزارت‌خانه به دانشجویان در مورد اعتبار مدارک دانشگاه آزاد اسلامی، شائبه‌ی آن را به وجود آورده که خدای نکرده این وزارت‌خانه‌ی دولتی کمر به نابودی دانشگاه آزاد اسلامی بسته است، اگرچه که در ظاهر مدعای مسئولان محترم این وزارت‌خانه حفظ استاندارد‌های آموزشی است. مسئولان وزارت علوم مدعی‌اند که پذیرش دانشجو برای کسب درآمد بیش‌تر فاجعه است و این در حالی است که شهریه‌ی دانشجویان در برخی از دانشگاه‌های وابسته به این وزارت در رشته‌های همسان، تا دو برابر دانشگاه آزاد اسلامی است. آنان در پذیرش دانشجو به دانشگاه آزاد اسلامی سخت می‌گیرند، در حالی که دست دانشگاه‌های وابسته به خود را برای جذب دانشجو باز گذاشته‌اند، گویا فراموش کرده‌اند که مطابق اساسنامه‌ی این موسسات آموزشی، حوزه‌های فعالیت متفاوتی برای آن‌ها تعریف شده است.  مصیبت بزرگ‌تر آنجاست که برخی رسانه‌های رسمی ملی نیز در هماهنگی با این تبعیضات آشکار اقدام می‌کنند و افکار عمومی را نسبت به اعتبار فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی بدبین می‌سازند. به راستی چه کسی پاسخگوی این اجحاف و تبعیض آشکار نسبت به بزرگ‌ترین نهاد واقعا خصوصی در عرصه‌ی آموزش عالی کشور است؟

اکنون باید پرسید که بازنده‌ی اصلی این دعوای نابرابر میان وزارت علوم که تمامی اهرم‌های فشار بر موسسات عالی آموزشی کشور را در اختیار دارد و دانشگاه آزاد اسلامی که هم در دولت قبل و هم در این دولت مغضوب مسئولان واقع شده کیست؟ مگر استادان و کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی شهروندان ایران اسلامی نیستند؟ مگر نه این است که بسیاری از آنان فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های دولتی هستند؟ مگر نه این است که با تعطیلی واحدهای این دانشگاه و بیکاری استادان و کارمندان آن، آمار اشتغال در کلیت کشور پایین  خواهد آمد؟

 با توجه به مطالب پیش‌گفته ضرورت بازنگری در سیاست‌های تبعیض‌آمیز وزارت علوم نسبت به دانشگاه آزاد اسلامی و نیز اعمال سیاست‌های حمایت‌گرایانه از آن برای تداوم فعالیت این مجموعه و تضمین امنیت شغلی هزاران نفر از تحصیل‌کردگانی که در آن مشغول به کارند، امری بایسته و حیاتی به نظر می‌رسد. به همین دلیل امضاکنندگان نامه‌ی حاضر مصرانه از مسئولان مربوط تقاضا دارند که گروهی «بی‌طرف» و «مرضی‌الطرفین» مامور تهیه‌ی گزارشی از تناسب تعداد دانشجویان دانشگاه‌های خصوصی زیر مجموعه وزارت علوم  با امکانات آموزشی و تعداد اعضای هیات علمی حقیقی و تمام وقت و نیز تعیین میزان تولید علمی آن‌ها شود و آن‌گاه همین نسبت در مورد دانشگاه آزاد اسلامی نیز مشخص و نتیجه به جناب عالی به عنوان رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام گردد.

نگارندگان این نامه بر این باورند که با لحاظ کردن نتایج این گزارش، حقانیت مدعای آنان بر جناب عالی و سایر اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی آشکار خواهد شد و نیز چشم‌ آن دارند که ان‌شالله با اتخاذ سیاست‌های منطقی و عادلانه از سوی وزارت علوم، تداوم فعالیت علمی و آموزشی این بزرگ‌ترین موسسه‌ی آموزشی کشور تضمین و راه برای استمرار خدمت آن به مردم و کشور هموار و گشاده شود. صد البته و از طریق مکتوب حاضر، استادان این موسسه‌ی بزرگ آموزشی و علمی نیز آمادگی خود را برای هر گونه همکاری سازنده با وزارت علوم اعلام می‌دارند.

در پایان مراتب سپاس خود را از جناب عالی به پاس بذل عنایت ویژه‌ای که نسبت به مقوله‌ی علم و فرهنگ دارید، ابراز ‌می‌داریم و برای آن مقام محترم و مردمی، توفیقات الهی در خدمت به ایران اسلامی به ویژه در عرصه‌ی دانش و فرهنگ را آرزومندیم.

با سپاس بسیار، جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی
 
کلمات کلیدی : دانشگاه آزاد+وزارت علوم
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۴ ۱۱:۳۷:۴۴
اقایون فراموش کردن که دانشگاه آزاد شده دستگاه چاپ مدرک بدون اعتبار!! بدون داشتن هیات علمی تمام وقت، دکتری اعطا میکنه!!1 (4079918) (alef-11)
 
Spain
۱۳۹۵-۱۰-۰۴ ۱۸:۳۵:۱۱
دانشگاه آزاد الان داره در رشته هایی دانشجو میگیره که چندان نیازی جامعه نداره و بازار کاری بهکذا
از خیر پذیرش کذایی بگذرند و متمرکز بشوند روی پزشکی، دندانپزشکی، تخصص ها و پرستاری هم علاقمندش هست هم نیازش در جامعه حس میشه فقط هم در واحدهای تاپ و مرکز استان این رشته را با کیفیت بالا ارائه کنند و حتی از خارج استاد و دانشجو جذب کنند (4080493) (alef-11)
 
فریدون
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۴ ۲۲:۱۴:۲۱
با سلام صدای این اساتید به هیچ جا نمی زسه. علم و دانشگاه همه فدای سیاست شده اند. امان از سیاست که همه چیر خراب کرده
تازه دانشگاه های غیر انتفاعیی هر کدام مربوط ببه افراد با نفوذ هست و بدون امکانات حداقلی و داشتن هیات علمی و کارمند فقط پول جارو می کنند هیچکس حریف آنها نمی شه
همه ادارات و مراکز صنعتی هم به جای انجام وظایف اصلی خود دانشجو می گیرند و لیسانسه بیرون نی دن. دانشگاه شهرداری اهواز را نگاه کنید، آخه مهندسی کامپیوتر و برق و .... جه ربطی به تخصص مدیران شهرداری داره!! یک دگاه هم به وظعیت شهری اهواز بیندازید!!!!
وضعیت آموزش عالی بلبشو هست،
به جای نظارت بر عملکرد دانشگاه آزاد، وزارت علوم وارد رقابت ناسالم با آن شده. (4080778) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۰۱:۴۴:۳۶
با سلام. لازم است به اطلاع اون دوست بزرگواری که گفته بودتد در دانشکاه شهرداری رشتهدهای مهندسی کامپیوتر و برق دارد و چه ربطی به مدیران شهرداری دارد بریونم که رشته های ایت داشکاه مهندسی فناوری اطلاعات با گرایش خدمات الکترونیکی در شهرداری و نهندسی برق با گرایش برق مترو می باشد که تخصص شهرداری می باشد (4117129) (alef-11)
 
حق بین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۴ ۲۳:۴۲:۱۶
در دانشگاه ازاد واحد شمال تهران در یک کلاس بیش از هفتاد نفر کارشناسی ارشد رشته مهندسی انوقت دریغ از یک کولر آبی موقع امتحان در خردادماه. بماند امکانات آزمایشگاهی. واقعا این دانشگاه آزاد علم را یکجا در نوردیده است. (4080930) (alef-13)
 
کارمند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۴ ۲۳:۴۴:۵۶
توی این مدت که یکی از خوانندگان همیشگی سایت الف بودم متوجه شدم که اون فردی که نظرات رو فیلتر می کنه قطعاً خودش فارغ التحصیل دانشگاه آزاده چون هر بار بحث برتری دانشگاه آزاد به دولتی شده جهت دار مباحث سانسورشدید میشه (4080935) (alef-13)
 
مریم فضلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۵ ۰۹:۲۴:۳۲
چند وقت پیش با وکیلی صحبت میکردم که برای گرفتن پذیرش از دانشگاههای خارجی اقدام میکنه ایشون اظهار میکردن که دانشگاههای تراز اول مدارک غیرانتفایی ها رو قبول ندارن ... ای کاش به خانواده ها اطلاع رسانی بشه تا عمر و سرمایه جوانان تلف نشود (4081332) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۵ ۱۴:۲۷:۵۸
متاسفانه دانشگاه آزاد حتی در کوچکترین واحدها و اغلب رشته هادانشجوی دکتری گرفته است. که چون مجوز ندارند مدرک هم تهران میدهد. از نظر تعداد هم سقف ظرفیت ندارد و بنده در واحد خمین دکتری رشته مدیریت حدود 75 عدد دانشجو دکتری دیدم. فکر میکنم نظارت وزارت علوم لازم باشد. (4081972) (alef-3)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۵ ۲۳:۴۵:۳۰
مشکل اصلی ،موسسات غیرانتفاعی هستند که هر کدام واسته به یک شخص با نفوذ هستند و مرتب در حال مدرک فروشی هستند بعنوان مثال در یکی از شهرستانهای آذربایجانغربی یک موسسه غیر انتفاعی وجود دارد که قیمت رشته ها را زده هیچکس مرود نمیشه و کمترین نمره از 16 شروع میشه ضمنا استاد نقشی در نمرات پایان ترم ندارد (4083324) (alef-13)
 
M.p
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۰۶ ۲۱:۱۳:۱۸
من دانشجوی دانشگاه ازاد هستم
مگه ما جز مردم این کشور نیستیم چرا باید انقد تبعیض باشه
چرا اینقدر دانشجویان تو فشار میگذارند که بعداز گذروندن بهترین سال های زندگیش به امید اینکه ثمره ی تلاشای چن سالشو ببینه مدرکشو تایید نکنن
به چه علت اینکارو میکنن هزینه هایی که صرف رشتتشون میکنن کم نیس که بخوان فشارهای اینجوری رو هم متحمل باشن
هزینش به کنار الان دانشگاه های پردیس و .....هزینه های میلیونی دریافت میکنن
وامکانات دانشگاه ازادم ندارن
چرا اون هامدارک اون ها مورد قبولن ولی دانشجویان دانشگاه ازاد میگن با پول اومدن بالا ......
دانشجویان دانشگاه ازاد چه فرقی دارند با دانشجویان دانشگاه دولتی ؟؟؟؟؟ (4085138) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۰ ۱۱:۱۸:۴۱
چون شما آزادي ها غالبا آدم هاي بي سوادي هستيد
مني كه اميركبير درس مى خونم بايد از صبح تا به شب درس بخونم تا يه ١٤ بگيرم اونوقت تو اون دانشگاه مدرك چاپ مى كنند (4091543) (alef-11)
 
مخالف دانشگاه پولی
Moldova, Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۵ ۱۸:۴۸:۰۰
امثال ماها که ممتاز بودیم و رفتیم دانشگاه تهران بیکاریم اما دانشگاه آزادی ها با سفارش سر کارن. شاید باورتون نشه چند سال پیش با مدرک ارشد در یک پژوهشکده کار میکردم که اکثریت بالای نود درصد فارغ التحصیل دانشگاه آزاد بودن. واقعا بیسواد بودن. همون موقع بچه های برتر دانشگاه تهران بیکار بودن با رشته های مشابه. ظلم ظلمه دیگه. جالب اینکه من رو بعد چند سال تعدیل نیرو کردن ( چون به رییسم روی خوش نشون نمیدادم) و هر غلطی نمیکردم!!!! بعدش دانشگاه آزادیه خوش و خرم حقوق میگرفت. (4548791) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.