توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 355761
برنامه‌هایی برای کاهش طلاق
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۳۳
تعداد زوج‌های نابارور، امکانات و تسهیلات وزارت بهداشت برای درمان ناباروری و همچنین سیاست‌های این وزارتخانه برای ارایه وسایل پیشگیری از بارداری، از جمله مباحثی بود که در نشست خبری امروز وزارت بهداشت به آنها پرداخته شد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد اسماعیل مطلق در نشست خبری وزارت بهداشت با اشاره به بحث جمعیت در سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، گفت: وزارت بهداشت با همکاری سایر ارگان‌ها برنامه‌ا‌ی را در سال ۹۵ از ۳۰ اردیبهشت تا هفتم خرداد ماه در تمام دانشگاه‌ها اعلام کرده که شامل نمایشگاه، آموزش‌های قبل و بعد از ازدواج، آموزش سبک زندگی، مراقبت از خود، ناباروری و ... است.

وی با اشاره به اقدامات جمعیتی وزارت بهداشت در قالب طرح تحول سلامت، افزود: یکی از اقدامات طرح تحول نظام سلامت افزایش پوشش خدمات پایه سلامت در حوزه بهداشت بود که اعتبارات خوبی به آن اختصاص داده شد. بر این اساس بحث‌هایی مانند آموزش اصول باروری در پایگاه‌های سلامت و مراکز جامع سلامت ارائه می‌شود.

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه مهم‌ترین چالش جمعیتی کشور افزایش سن ازدواج، ازدواج دیرهنگام و کاهش تعداد ازدواج است، ادامه داد: بر این اساس در کشور ما زنان و مردان چهار تا شش سال دیر ازدواج می‌کنند و این میزان در برخی استان‌ها به ۱۰ سال نیز می‌رسد. از طرفی تعداد ازدواج‌ها نیز کاهش یافته است که در این زمینه آموزش‌های قبل و بعد از ازدواج، مشاوره، بحث ازدواج و فرزندآوری مطرح شد و آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهیم. در عین حال یکی از اقداماتی که در طرح تحول نظام سلامت اجرا شد؛ آموزش‌های دوران بارداری بود؛ چرا که موضوع زایمان در زنان ترس و اضطراب ایجاد می‌کرد و منجر به سزارین می‌شد، اما آموزش‌های باروری را در مراکز سلامت وزارت بهداشت آغاز کردیم. به طوریکه زایمان طبیعی به عنوان یک برنامه خوشایند مدنظر قرار گرفت و زایمان طبیعی در افرادی که در این زمینه آموزش دیده بودند، افزایش یافت.

وجود ۳ میلیون زوج نابارور در کشور

مطلق با بیان اینکه ۲۰ درصد جمعیت کشور ما یعنی نزدیک به سه میلیون زوج نابارورند، گفت: در این زمینه روی ارائه آموزش‌های پیشگیری از نارباوری، شیوه زندگی و نارباوری، سن نارباوری و ... کار کردیم و اقدامات لازم جهت درمان ناباروری نیز توسط معاونت درمان وزارت بهداشت انجام می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه در سال ۹۴ یک میلیون و ۵۷۰ هزار تولد داشته‌ایم، گفت: این تعداد نشان می‌دهد که تعداد تولدها نسبت به سال ۹۳ به میزان ۳۶ هزار تولد افزایش یافته است و کاهش تعداد مرگ و میر به میزان ۷۰ هزار باعث شد که در سال ۹۴، جمعیت کشور به میزان یک میلیون و ۱۹۵ هزار نفر افزایش یابد. در عین حال میزان مرگ و میر نوزادان به ۹.۵ در هزار رسیده و مرگ و میر کودکان زیر یک سال ۱۳.۸ و مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال به ۱۵.۶ در هزار کاهش یافته است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: در کشور ما میزان امید به زندگی در زنان ۷۴ سال و در مردان ۷۲.۸ سال است که طبق برنامه ششم توسعه این میزان باید به ۷۶ سال در زنان و ۷۴ سال در مردان برسد. همچنین از آنجایی که عدم رضایت از زندگی منجر به افزایش طلاق می‌شود، برای کاهش طلاق نیز ۱۷ کلینیک جنسی در ۱۷ دانشگاه ایجاد کردیم که به زودی اقدامات اجرایی در این زمینه آغاز می‌شود. البته با آموزش‌های قبل و بعد از ازدواج شاهد بودیم که در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ آمار طلاق تغییر نکرده به طوریکه در سال ۹۳، ۱۶۳ هزار و ۵۶۹ طلاق داشتیم که این میزان در سال ۹۴ به ۱۶۳ هزار و ۷۶۵ مورد رسید.

مطلق تاکید کرد: در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری عنوان شده که میزان باروری کل از ۱.۸ به ۲.۱ برسد.

به گزارش ایسنا، در ادامه دکتر محمد اسلامی، رییس اداره باروری وزارت بهداشت با بیان اینکه مشکل جمعیتی ما برای آینده یعنی از سال ۱۴۲۰ تا ۱۴۳۰ است، گفت: در حال حاضر از هر ۱۰ زن ایرانی ۱۹ فرزند متولد می‌شود که حد نصاب جهانی آن ۲۱ فرزند است و ما دو الی سه فرزند از این حد نصاب عقب‌تر هستیم که در صورت ادامه این روند رشد جمعیت کشور صفر می‌شود.

وی افزود: در سیاست‌های جمعیتی تصریح شده که ساز و کارهای لازم برای افزایش جمعیت در برنامه ششم فراهم شود.

رییس اداره باروری وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حذف خدمات سلامت باروری از وزارت بهداشت، گفت: این خدمات از وزارت بهداشت حذف نشدند؛ چرا که اگر حذف شوند برخلاف سیاست‌های رهبری عمل شده است. از طرفی ما به اطلاع‌رسانی خدمات سلامت باروری می پردازیم.

اسلامی همچنین در پاسخ به سوالی درباره میزان سقط در کشور گفت: در نگاه اول شاید بگوییم سقط زیاد شده اما این موضوع درست نیست. در سال ۹۱ از ۲۲۰هزار سقط، ۱۰۰ هزار مورد به دلیل بیماری بود و ۱۲۰ هزار مورد دیگر می‌خواستند که سقط را انجام دهند.

وی در پاسخ به سوالی درباره حذف وسایل پیشگیری از بارداری در مناطق محروم، گفت: اگر همه وسایل پیشگیری را حذف می‌کردیم، آن زمان به ما انتقاد نمی‌کردند. در عین حال ما این وسایل را کماکان به صورت رایگان در اختیار کسانی قرار می‌دهیم که باروری برای خودشان و فرزندشان خطرآفرین باشد.
 
کلمات کلیدی : طلاق
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.