نظر منتشر شده
۲۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 269064
انتخابات استانی؛ طرحی برای تشکیل احزاب یا زمینه ساز ورود ارباب ثروت و قدرت
بخش داخلی الف، 10 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۶
طرح استانی شدن انتخابات مجلس، یکی از مهم‌ترین موضوعات بحث برانگیز یک دهه اخیر مجلس شورای اسلامی بوده است. این موضوع که برای نخستین بار در سال ۱۳۷۸ مطرح شد، درسیر ادوار قانونگذاری پنجم، ششم، هفتم و هشتم با انتقادات و واکنش‌های مختلفی ازجانب نمایندگان جناح‌های مختلف روبه‌رو شده است و در کشاکش این واکنش‌ها و انتقادات، با گذشت چهارده سال از نخستین سال ارائه آن در مجلس شورای اسلامی، تاکنون نتوانسته است از مرحله طرح فراتر رود و به قانون تبدیل شود.

مغایرت روح کلی حاکم بر طرح با اصول دموکراسی و تمرکز زدایی، امکان ظهور دیکتاتوری انتخاباتی، کاهش مشارکت مردمی بخشی از انتقاداتی است که مخالفان ارائه کرده‌اند و در مقابل موافقان طرح معتقدند با توجه به نقش و جايگاهي که قانون اساسي براي قوه مقننه در نظر گرفته است هر تلاشي که تقويت و ارتقاي سطح کارآمدي قوه مقننه را دربرداشته باشد اقدام شايسته و بجايي است و طراحان آن، مسایلی از جمله ارتقای سطح کیفی و افزایش کارآیی مجلس، پرداختن نمایندگان به بررسی امورملی، پرهیز از صرف اوقات نمایندگی برای امور جزئی، کاهش تعداد داوطلبان و کاهش هزینه‌های اجرایی انتخابات را از مزایای طرح مذکورمی‌خوانند این درحالی است که شورای نگهبان قانون اساسی برخی از بندهای طرح قبل را که در سال ۸۶ به این شورا برده شده بود مغایر با قانون اساسی دانسته و آنرا بازگردانده است.

زمینه ای برای تشکیل احزاب
یکی از عمده دلایلی که برای عملیاتی نبودن طرح مزبورعنوان می‌گردد عدم نهادینگی تحزب در ایران است که در همین زمینه علی مطهری از موافقان طرح استانی شدن انتخابات در گفتگویی با الف با اذعان به عدم شکل گیری تحزب نهادینه در ایران معتقد است: طرح استانی شدن انتخابات بر خلاف ادعای مخالفان زمینه ای برای تشکیل احزاب در ایران است چرا که قانونی شدن این طرح تا حد زیادی به فراگیری احزاب کمک خواهد کرد و تشکیل ائتلاف‌های استانی در قالب انتخابات استانی خود می‌تواند زمینه ای برای ایجا تفکر حزبی در انتخابات باشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه این طرح محاسن و معایب مختلفی دارد خاطرنشان کرد: مجلس در نهایت با بررسی محاسن و معایب این طرح به یک جمع بندی در مورد آن خواهد رسید و کاستی‌های آنرا جبران خواهد نمود.

مطهری با رد ادعای مخالفان در گسستگی ارتباط عاطفی بین نمایندگان و مردم در صورت استانی شدن انتخابات تصریح کرد: به نظرمن این حلقه عاطفی مورد نظر مخالفان تا حد زیادی غیرضروری به نظر می‌رسد و نیازی به یک چنین ارتباط عاطفی به منظور پیگیری مشکلات مردم از سوی نمایندگان نیست؛ زیرا نمایندگان بدون داشتن این نوع از ارتباط نیز می‌توانند مشکلات موکلینشان را پیگیری نمایند و اگر منظور از پیوند عاطفی ارتباط بین نمایندگان و موکلانشان است، در طرح استانی شدن انتخابات نیز این پیوند پا برجاست؛ چرا که بر اساس این طرح هنوزهم نمایندگان باید ۱۵ درصد آراء شهر خود را کسب نمایند.

وی افزود: در این طرح فرد، دیگر نماینده استان محسوب می‌شود اما با وجود فعالیت در حوزه استانی اولویت کاریش پیگیری مطالبات شهری است که آنرا نمایندگی می‌کند اما با هم فکری و تعامل درسطح استانی، یعنی درواقع این طرح یک طرح استانی و شهرستانی است که در آن پیوند و ارتباط مردمی از بین نخواهد رفت بلکه در مسیر صحیح تری پیگیری می‌شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادعای دیگر مخالفان در خصوص بحران احتمالی مشارکت در طرح استانی شدن انتخابات را مردود دانست و افزود: رقابت‌هایی که ریشه قومی و قبیله ای داشته‌اند، رقابت‌های سالمی نبوده و نیستند و اگر این رقابت‌ها کمرنگ شود، نه تنها آسیب نیست بلکه یک اصلاح و تکامل برای انتخابات محسوب می‌شود و به نظر نمی‌رسد این عامل باعث کمرنگ شدن حضور مردم باشد چون هرکسی هم نماینده شهر خود را انتخاب می‌کند و هم نماینده استان خود را و این موضوع حتی می‌تواند باعث مشارکت بیشتر مردم در انتخابات شود.

مطهری با تاکید بر موجه نبودنِ ارتباطاتی که معطوف به حل مسائل شخصی است، افزود: آن مقدار ارتباطی که بین نمایندگان و موکلینشان به منظور حل مشکلات شخصی برقرار است، ارتباطات موجهی نیست و این بار مسئولیت را باید شوراهای شهر و روستا و مسئولین اجرایی برقرار و پیگیری نمایند.

وی در پایان تصریح کرد: این طرح در واقع مسیر کار نمایندگان را در مسیر اصلی فعالیت‌هایشان قرار داده و دغدغه‌های نمایندگان را بیشتر معطوف به مسائل کلان کشوری خواهد کرد و در مجموع تصویب آن به نفع کشور و نظام است.

زمینه ای برای نفوذ ارباب قدرت و ثروت
در همین زمینه قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی و از مخالفان طرح استانی شدن انتخابات به اظهارات مخالفان مبنی بر دغدغه مندی نمایندگان بر مسائل جزئی در گفتگویی با الف معتقد است: نیات موافقان طرح نیاتی نیکو و پسندیده است و مدیران کلان که نمایندگان نیز جزئی از آن‌ها هستند، باید بیش از ۸۰ درصد تلاش خود را به مسائل کلان کنند معطوف نمایند و کمتر از بیست درصد به مسائل جزیی بپزدازند؛ در صورتی که در حال حاضر نمایندگان بیشتر دغدغه مسائل جزئی و جاری را در حوزه نمایندگی خود دارند و استدلال موافقان طرح تا به این جای کار مشکلی ندارد؛ اما سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا با استانی شدن انتخابات این مراجعات و به دنبال آن پرداختن به موضوعات جزیی و جاری کمتر می‌شود و یا برعکس با وسعت بخشی به حوزه نمایندگی افراد با انبوه بیشتری از مراجعات مواجه خواهند بود که بنده معتقدم با استانی شدن نمایندگی، سطح انتظارات و مراجعات به هیج وجه پایین نخواهد آمد؛ زیرا امکان ندارد به شهروندانی که مراجعه می‌کنند، گفته شود مراجعه نکنید و مشکلاتتان را با نهاد دیگری در میان بگذارید.

وی افزود: در استان‌های بزرگی مثل خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، اصفهان و فارس که وسعت و تعداد شهرستان‌های آن زیاد است، افراد می‌بایست بدون در نظر گرفتن شهرستان خود به کل مراجعه کنندگان پاسخگو باشند که مطمئناً دغدغه مندی نمایندگان را برعکس استدلال موافقان افزایش می‌دهد.
جعفری ضمن رد تأثیر استانی شدن انتخابات بر کاهش هزینه‌های انتخاباتی تصریح کرد: در این طرح نیز هر کاندیدا برای شناساندن خود به تمامی مردم استان باید حداقل یک عکس سیاه و سفید را چاپ نموده و در سطح استان منتشر نماید که با بر آورد هزینه‌ها شاهد خواهیم بود که عملاً هزینه‌ها نسبت به قبل افزایش میابد.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات طرح استانی شدن انتخابات را زمینه ای برای نفوذ ارباب قدرت و ثروت ارزیابی کرد و افزود: در صورت استانی شدن انتخابات و احتمالاً بالا رفتن هزینه‌های آن، نمایندگان برای تأمین این هزینه‌ها ممکن است به سمت این افراد (ثروتمندان) کشیده شده و در تلافی این لطف، خدای نکرده بخواهند بر منبای میل آن‌ها عمل نمایند.

نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه احزاب درایران تحت تأثیر قدرتِ دولت‌ها رشد و افول داشته‌اند، خاطر نشان کرد: متاسفانه از زمان مشروطیت تا به حال در ایران شاهد احزاب مردم نهاد نبوده‌ایم و با افول دولت‌ها احزاب نیز افول کرده‌اند که این مسئله موجد رفتاری غیر حزبی در انتخابات است و ممکن است نمایندگان مستقل در شهرستان‌ها از این رفتار متضرر شوند.

از بین رفتن ارتباط عاطفی نمایندگان و مردم
وی اشکال عمده دیگر این طرح را از بین بردن ارتباط عاطفی نمایندگان با موکلینشان عنوان و تصریح کرد: نمایندگان مجلس به عنوان ملجاء و پناهگاه مردم احساسی را در مردم به وجود می‌آورند که می‌توان آن را حلقه ارتباطی جامعه مدنی و حاکمیت نامید به طوری که مردم احساس می‌کنند که در نماینده شدن فرد به طور مستقیم دخالت دارند و می‌توانند مطالباتشان را با فرد مذکور در میان بگذارند و در صورت اجرایی شدن این طرح مناطق محروم دچار یاس شده و این ارتباط و احساس از بین خواهد رفت؛ زیرا نماینده دیگر دلیلی برای رفتن به مناطق محروم و بازدید از آن مناطق ندارد؛ زیرا بنا بر استدلال موافقان باید به موارد کلان و استانی بپردازد.

جعفری بخشی از نیاز مردم را نیاز عاطفی دانست و افزود: گاهی که به مناطق محروم سفر می‌کنی با مصاحبت با مردم متوجه می‌شوی که آنان حضور صرف نماینده را عامل قوت قلب خود می‌دانند و می گویند همین حضور شما برای ما کافی است که نشان دهنده اهمیت ارتباطات عاطفی است.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در مراکز ثقل جمعیتی امکانات و تسهیلات بیشتری وجود دارد و ممکن است مناطق حاشیه ای این احساس را داشته باشند که بیشتر توجه به مراکز استانی است و مناطق محروم که در واقع نظام ما به آن‌ها مدیون است احساس بی پشتوانگی و مغفولیت نمایند که با روح عدالت گستری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در تضاد است.

وی افزود: عمده امکانات موجود در مناطق محروم توسط نمایندگان پیگیری شده است، این طرح موجب توجه بیشتر نمایندگان به سمت کلان و موجب محرومیت بیش از پیش مناطق محروم می‌شود.

جعفری برخی از مواد این طرح را مورد ایراد احتمالی شورای نگهبان عنوان و تاکید کرد: در طرح استانی شدن انتخابات آراء چند سطحی شده و ابهاماتی در مورد تعداد آراء در شهرستان‌ها و مراکز استان وجود دارد که به شائبه تبعیض آمیز بودن طرح در مورد شهرستان‌ها دامن می زند و ممکن است محل اشکال شورای نگهبان باشد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات استدلال دیگر موافقان طرح در مورد تأثیر استانی شدن انتخابات بر کاهش مناسبات قبیله ای و قومی را نپذیرفت و خاطر نشان کرد: این موضوع را نمی‌توان در همه جا حکم واحدی قلمداد کرد و ممکن است در برخی از موارد حتی نتیجه عکس نیز داشته باشد و مهاجرانی که در مراکز استان هستند با اعلام حمایت خود از فردی خاص در شهرستانی خاص رفتار قبیله ای و مناسبات قومی را در مراکز استانی نیز اشاعه دهند.

وی در پایان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص آرمانگراییِ توأم با واقع گرایی تصریح کرد: موارد مطرحه در استانی شدن انتخابات مواردی نیک و پسندیده هستند اما می‌بایست با واقع گرایی بیشتری به آن‌ها نگاه کنیم زیرا ممکن است آن چیزی که به دنبالش هستم در حقیقتِ اجرایی و میدانی کشور قابل پیاده سازی نباشد.
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۲:۳۵:۰۹
با طرح فعلی انتخابات مجلس باز شهروندان هر شهر آن‌گونه که باید و شاید از نامزدهای نمایندگی شهر خود اطلاعات کافی پیدا نمی‌کنند چه برسد به اینکه انتخابات مجلس به صورت استانی برگزار شود. در طرح انتخابات استانی رای مردم در تاریکی خواهد بود. (2857181) (alef-11)
 
بهروز ازخدابنده
۱۳۹۴-۰۲-۱۲ ۱۸:۰۳:۵۸
عزیزم مثل اینکه به قضایا وارد نیستی مسائل شهرشما مربوط به نماینده های شهر تان که شورا هست می باشد نه نماینده به جای این بحث ها از طرح فوق که خیلی سال ها پیش می بایست اجرا می شد حمایت کنید . موضوع احزاب شاید اگر بشه تمام قضایا را حل خواهد کرد شاید (2862732) (alef-11)
 
ب و
۱۳۹۴-۰۲-۱۲ ۱۸:۱۹:۱۱
واقعاً نظرات را که مطالعه می کنم برخورد برخی دوستان با استانی شدن انتخابات انسان را به تعجب وا می دارد دلیلش اینست که دوستان مطالعات سیاسی بالایی ندارند من از مخالفان می پرسم جمهوری ورأی دادن بدون احزاب به چه معناست ؟ تا کی ما باید وظایف شورا ویا حتی خود مان را از مجلس مطالبه کنیم ؟ مجلس وظیفه اش مسائل کلان کشور است نه مسائل شهر وروستا . مجلس های ما چون پشتوانه ای حزبی ندارند هرنماینده ساز خودش را می زند . اما اگر انتخابات استانی شود دیگر مسائل کوچه وبازار درمجلس مطرح نمی شود بلکه مسائل کلان وبرنامه ریزی کلان در مجلس انجام می شود دراینصورت افراد با سطح فکر بالا وبا افق دید جهانی وکشوری وارد مجلس می شوند نه اینکه مثل شهرستان ما افرادی با فکرکوچک به مجلس راه پیدا کند البته یکی از دوستان بحث کشوری شدن انتخابات را مطرح کرده اند آری ای کاش به جای استانی شدن انتخابات مجلس کشوری بشوند ومردم به لیستی که احزاب می دهند رأی بدهند . عده ای ازاینکه درکشور احزاب قوی خدامحور رشد ونمو کنند در هراسند . اینها روحیه مستبدانه ای دارند واز دین اسلام وآموزه ای آن خبری ندارند (2862752) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۲:۴۱:۴۲
عده ای به تکاپو افتادند که همان سیستم قبیله ای باقی بماند تا منافع حفظ شود حالا با بافتن داستان به نام مقاله یا با سرو صدا (2857213) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۰:۳۹:۱۶
اصلا مجلس خوبیش به اینه که از همه جاهای مملکت نماینده ها باشن. توی سیستم فعلی نماینده ها حتی دورافتاده ترین روستاها رو هم نمایندگی میکنن. اما استانی شدن انتخابات یعنی شهرها و مناطق کوچک نقشی در تصمیمات نخواهند داشت. (2859134) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۰:۴۰:۱۶
نمايندگان بايد ياد بگيرند كه مراجعان را پذيرش نكنند ،
در سطح استانها ، استاندار ، فرماندار ، بخش دار و شهردار وجود دارد .
مسئول اجرايي كشور هم دولت است ،
مراجعه به نماينده مجلس يعني واسطه قرار دادن وي براي انجام كاري كه بر عهده او نيست و مسئوليتش با دولت است ،
در واقع يكي از مواردي است كه پارتي بازي را تشويق و ترويج مي كند .

اگر دولت در شهرهاي كشور كار مردم را به خوبي انجام نمي دهد ، رويه آن بايد عوض شود و نبايد نياز به واسطه قراردادن نماينده باشد . (2859136) (alef-11)
 
مازندرانی
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۱:۲۰:۲۵
آقای حاج علی مطهری سلام
استانی شدن به مصلحت کشور نیست !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
تا بحال عملکرد شما راضی بودیم ولی این یکی را شما اشتباه می کنید
نمایندگان شهر ما که یک شهرستان را تحت پوشش قرار می دهند از رسیدگی باز ماندند تا چه رسد به استانی شدن
50در صد آرای مردم ریزش دارد ... (2859180) (alef-11)
 
ف
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۱:۲۰:۳۷
موضوع فقط رابطه عاطفی نیست, موضوع حافظت از حقوق اقلیتهاست وقتی به صورت استانی برگزار شود جماعت هایی که اکثریت را دارند مپثل شهرهای بزرگ نهاد تصمیم گیری را قبضه می‌کنند و حقوق اقلیتها پایمال خواهد شد.
فقط در صورتی که هر فرد فقط حق رای به تعداد کمی از نمایندگان را داشته باشند شاید اقلیتها هم برای نقش اآفرینی در قدرت امیدوار باشند (2859181) (alef-11)
 
سعید ایرانی
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۱:۳۳:۱۲
انتخابات به صورت شهرستانی بهتر است چراکه شناخت مردم ما از مسائل سیاسی کم می باشد .اگر بخواهیم کیفیت انتخابات بالا رود باید انتخابات حزبی برگزار شود و احزاب به صورت روشن برای هر شهرستان کاندیدای مشخص معرفی کنند تعارف را باید کنار گذاشت اصول گراها یک نماینده اصلاحب طلب ها هم یک نماینده مستقل هم هر کس صلاحیت داره بیاید اینجوری هزینه ها هم کمتر میشه (2859195) (alef-11)
 
س
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۱:۳۸:۱۲
به نظر من نشدنش بهتره چون هزینه ها میره بالا ولی برای حزبی کردن بهتره احزاب نفوذشون رو گسترش بدند نه اینکه از شهر بیان رو استان، البته با استانی شدن مشارکت مردم هم کاهش پیدا می کنه، قبلش بلاخره یه پ.... یه عده بهش رای میدادن... (2859204) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۱:۴۷:۵۹
بنده یه سوال دارم
مگر اصل کلمه نماینده به این معنی نیست که فرد از دل خود آن مردم بیرون آمده باشد تا درد مردم آن منطقه را بداند و نسبت به آن در صدد قانون گذاری و رفع تبعض برآید؟؟ حالا از تهران یکی بیاد نماینده استان محروم بلوچستان (که امیدوارم نحوه زندگی و بدبختی شان را در برنامه ایرانگردی شبکه یک تلویزیون دیده باشید) بشه آیاد درک از زندگی آن بدبختا داره که جهت رفع نیازها و محرومیت آنها قانون گذاری کنه طبق قانون اساسی؟؟؟؟ (2859218) (alef-11)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۲:۱۸:۴۹
طرح خوبی است باعث میشود تعصبات قومی و فرقه ای در انتخاب نمایندگان دخالت کمتری داشته باشد.اما ایراداتی هم دارد اولا:در استانهای بزرگ تقسیمات شمال و جنوب و شرق و غرب شکل میگیرد و جایگزین تعصبات قومیتی و....میشود ثانیا:ایین نامه درون گروهی برای ساز و کار و نحوه فعالیت تیم نمایندگان یک استان نامشخص است مثلا رییس که باشد جلسات چگونه برگزار شود و..... بهتر بود شرایط گزینش کاندیداتوری را سختتر میکردند تا هر بیسواد و بی تجربه نتواند پا به مجلس گذارد البته در اینصورت تعداد زیادی از نمایندگان فعلی گزینش نمیشدند.به امید اینکه روزی فرا رسد که تخصصی ترین مجلس دنیا را داشته باشیم.همانطور که برای استخدام پرسنل یک شرکت به مدرک تحصیلی و تجربه و سواد توجه میشود برای گزینش نمایندگان در بالاترین نهاد تصمیم گیری کشور باید پرسنل متخصص و مرتبط انتخاب شوند.نوع و سطح مدرک تحصیلی سابقه کار مرتبط و مستند خواسته شود (2859250) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۳:۳۸:۳۸
تقریبا همه کشورهای پیشرفته بصورت فدرال اداره میشوند از آمریکا و کانادا گرفته تا آلمان و ژاپن. در کشور ما البته با توجه به اینکه از نظر سیاسی هنوز پیشرفته نیستیم فدرالی شدن ناگهانی باعث بی ثباتی کشور میشه ولی ما باید طوری حرکت کنیم که ظرف 50 سال آینده شکل حکومت فدرالی باشه.
الان ما یک مجلس ملی داریم که مسائل سطح کلان رو پیگیری میکنه و برای هر شهر و روستا هم یک شورا که مسائل داخلی اون شهر و روستا رو پیگیری میکنه ولی ما مجلس استانی نداریم. به نظر من باید ظرف 10 تا 20 سال آینده مجلس استانی با رای مستقیم مردم تشکیل بشه. البته این نیازمند پیشرفت کشور در همه زمینه ها هم فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و آنهم بصورت متوازن است تا همبستگی ملی هم حفظ بشه.
به هر حال این طرح شاید میخواد خلا مجلس استانی رو پرکنه ولی درباره اون باید بیشتر هم بین مردم و هم افراد خبره بررسی بشه که آیا مفید خواهد بود یا خیر. (2859359) (alef-11)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۴:۰۲:۱۶
انتخابات استانی یعنی انتخابات دیمی وبی هدف آخه مردم همشهریهای خودشان را نمیشناسند چگونه دیگران را بشناسند وبا اطمینان به آنها رای بدهند این فقط برای نمایندگان شهرهای مرکز استان خوبه وبس البته برای بیرون کردن مردم از صحنه انتخابات طرح بدی نیست (2859408) (alef-11)
 
س
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۵:۴۸:۴۳
از تهران که قرار نیست بره بلوچ! مگه الان که شهرستانیه از زاهدان میاد نماینده ی چابهار؟؟؟ (2859609) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۶:۴۴:۳۰
نمایندگان فعلی نماینده‌ی واقعی مردم نبودند. اگر استانی شود...! (2859726) (alef-11)
 
حامد نیک فر
۱۳۹۴-۰۲-۱۱ ۰۶:۱۵:۰۰
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت همه دوستانی که در این قسمت مشارکت داشته و کامنت گذاشتند عرض نمایم با توجه به حضور ۳۰ ساله در مجلس که ۸ سال به عنوان دفتر دار نماینده هم بودم این نکته را یاد ور شوم ابتدا دوستان وظیفه مجلس را در قانون مطالعه فرموده و بر اساس قانون نظر دهند دوم اینکه استانی شدن انتخابات البته به صورت کامل کسانی را واردانتخابات خواهد کرد که یا چهره ملی بوده و یا ثر لیست یکی از دو گروه اصولگرا یا اصلاح طلب قرار گیرد.که این باعث می شود فردی با خرید ۱۴ هزار رای نتواند برای کل کشور تصمیم اشتباه بگیرد. به عنوان مثال طرح خذف حق النظاره آب را در مجلس هفتم مثال میزنم که اگر نمایندگان بذعی کل کشور تصمیم می گرفتند و دنبال رای موضعی کشاورزان نبودند امروز وضعیت ذخایر آی زیر زمینی به این اسفباری نبود که هر روز شاهد نشست زمین باشیم.
در یکی از دوره ها یکی عز کاندیدا های جوان که ارباب قدرت و ثروت را با خود داشت در سخنرانی خود گفتند کسانی که پول ندارند در انتخابات شرکت نکنند . پس بیا ییم اینبار کسانی را انتخاب کنیم که حد اقل ۲۵ سال سابقه اجرایی داشته باشند تا برای شما نماینده شایسته باشند به امید ظهور حضرت مهدی عج الله تعالی (2860468) (alef-11)
 
لیلا
۱۳۹۴-۰۲-۱۱ ۱۳:۰۳:۳۰
از انتشار تمام نظرات مخالفین طرح معلونه که سایت الف هم مخالف سرسخت این طرحه .
وقتی 140 نماینده این طرحو تصویب کردند چرا شما عده قلیل دست از سر ملت بر نمی دارید .
خوبه خود مجلسی ها هم کوچکترین اعتقادی به رای اکثریت و دموکراسی ندارند . (2860695) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۱ ۱۵:۲۳:۰۹
آقا به نظر بنده خوبه اکثر اهالی تحصیل کرده به مرکز استانها وی شهر های دیگه مها جرت کردند وبانه به اهالی باقیمانده البته سو تفاهم نشه هر نماینده با نفوذ وقدرت که داره میر جلو ولی با این طرح شناخت کلی وار ا اکثرا آگاهانه وبا شناخت میر ه جلو (2860845) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۲ ۰۲:۴۳:۱۴
اگر استدلال موافقان طرح استانی شدن انتخابات مجلس درست باشد، حتما با کشوری شدن این انتخابات منافع بیشتری به دست خواهد آمد.

اما اگر کشوری شدن انتخابات را نامناسب می بینند، حتما متوجه خواهند شد که استانی شدن انتخابات چقدر به اعتبار مجلس لطمه خواهد زد. (2861523) (alef-11)
 
بهاروند
۱۳۹۴-۰۲-۱۲ ۲۳:۱۵:۲۲
استانی شدن انتخابات در استانهایی همچون لرستان که از طوایف زیادی تشکیل شده باعث می گردد بجای انتخاب طایفه ای از افرادی که سطح سواد و تحصیلاتشان بالا و سابقه مدیریتی حداقل مدیر کل یک استان بودهاند در این عرصه وارد وانتخاب شوند نه افرادی که حتی سابقه یک روز مدیریت را نداشته و فقط به اتکا طایفه خود و تهیج احساسات وارد رقابتانتخابات شوند. (2863170) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.