نظر منتشر شده
۱۷۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 196263
بررسی وقایع مصر با زاویه ای غیر از وزارت خارجه ایران
آنچه در مصر گذشت، آنچه رسانه ملی نشان داد
امیرحامد آزاد، 30 مرداد 92
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۴۰
رسانه ملی شب سه شنبه از خواب بیدار شد
در حالی که تمامی بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای بنا بر منافع ملی کشورشان در مورد وقایع مصر مواضع مشخصی دارند، بیانیه های وزارت خارجه ایران درمورد بحران دو هفته اخیر مصر موید خصیصه انفعال زاید الوصف دستگاه دیپلماسی است، به طوری که با حذف نام مصر از این بیانیه ها می توان آن را در مورد بحران در هرکشور دیگربا هر مقطع زمانی تا هزار سال آینده منتشر ساخت. از دیگر سو رسانه ملی نیز دست کمی ازاین نهاد منفعل ندارد. چنانچه با کمی اغماض باید گفت عملکرد هر دو نهاد دولتی دریک راستا و اساسا در انفعال محض است.  
 
مخاطبین برنامه های خبری دوشنبه شب 28 مرداد در شبکه های مختلف سیما درحالی نظاره گر گزارشگری پرحرارت رسانه ملی درباره وضعیت «حسنی مبارک» بودند که خبرنگار مربوطه با ذکر 4 اتهام رئیس جمهور سابق مصر و اینکه وی را به بهانه مشکلات امنیتی به دادگاه نیاورده اند گفت:«مبارک از تمامی این اتهامات به غیر از «ساخت کاخهای ریاست جمهوری» تبرئه شده و به زودی آزاد خواهد شد.»
 
در یک جمع بندی از گزارشهای یاد شده این طور نتیجه گیری می شد که با سرنگونی «مرسی» و به دنبال آن سرکوب خونین قیام مسلحانه «اخوان المسلمین» توسط ارتش، دولت موقت همه رشته های خیزش مصر را پنبه کرده و در عرض 40 روز طومار آن را درهم پیچیده و نیز به زودی «مبارک» دوباره بر اریکه قدرت خواهد نشست.
 
اعلام این خبر و تلفیق آن با اخباری دیگری نظیر مشکوک خواندن قتل 40 زندانی اخوان المسلمین و حمایت «سعود الفیصل» وزیر خارجه عربستان ازدولت موقت واقدامات ارتش، آتش تهیه «گفتگوی خبری شبکه 2 سیما» بود که مجری مربوطه در تیتراژ تبلیغی آن می گفت:«آیا مصر به دوران سیاه حاکمیت ژنرال های سرسپرده آمریکا باز خواهد گشت؟» و «آیا نتیجه انقلاب ملت مصر از دست رفت؟»
 
و آه و واویلای دیگری از این دست...
خوب بود صدا و سیما که مواضعش، نظر رسمی نظام جمهوری اسلامی ایران یا حداقل دستگاه دیپلماسی کشور محسوب می شود توضیح می داد که از به هم چسبانیدن اخبار یک طرفه و«نصفه -نیمه» دنبال چه چیزی است و بنا دارد کدام بخش از منافع ملی جمهوری اسلامی ایران را اعاده کند؟! بهتر بود رسانه ملی می گفت که از «دردیدن گریبان» برای «اخوان المسلمین» چه چیزی عاید جمهوری اسلامی ایران، جریان انقلاب اسلامی، مقاومت و آرمان فلسطین خواهد شد؟
 
بهتر بود رسانه ملی قبل از تولید گزارش های خبری بی اثر و ابهام آفرین شب به این سوابق رجوع می کرد:
 
1- دوشنبه 26 فروردین 1392، دادگاه تجدید نظرقاهره که به شکل غیابی حکم به بی گناهی «حسنی مبارک» درقتل انقلابیون مصری داد.
 
2- شنبه 31 فروردین 1392 ، «حسنی مبارک»، از اتهام سوء استفاده از قدرت و نفوذ و ثروت تبرئه شد.
 
3- یکشنبه اول اردیبهشت 1392، دادگاه مصر تصمیم گرفت تا «حسنی مبارک» رییس جمهوری مخلوع این کشور را به دلیل وضعیت بد جسمانیش به اتهام فساد اقتصادی بصورت غیابی محاکمه کند.
 
4- سه شنبه 24 اردیبهشت 1392، «فرید الدیب» وکیل مدافع «حسنی مبارک» به روزنامه «الدستور الاصلی» مصر گفت: «در حال حاضرگفتگوها با دولت مصر برای آزادی مبارک از زندان با استفاده از وضع جسمانی وی در جریان است وخانواده مبارک توافق کردند، درقبال دریافت۵۰ درصد ازدارایی‌های مبارک وخانواده‌اش وی از زندان آزاد شود.»
 
5- سه شنبه 28 خرداد 1392، دادگاه تجدیدنظر جنایی «امیریه» درقاهره درپایان جلسه خود به ریاست «احمد مصیلحی» حکم آزادی حسنی مبارک را بدون اخذ ضمانت درجریان بازجویی ازوی به اتهام افزایش ثروتش ازطریق کسب درآمد غیرقانونی صادر کرد.
 
6- پنجشنبه 13تیرماه 1392، «احمدعارف» سخنگوی اخوان المسلمین گفت:«مرسی و عصام الحداد (معاونش) بازداشت شده اند اما مشخص نیست که در کجا بسر می برند.»
  
حبس ابد برای مبارک وعده «مرسی» بود نه «سیسی»
 شکر خدا ! اخبار فوق، رسمی، موثق و تنها مربوط به فاصله زمانی 5 ماه پیش است. بنابراین اگرکمی دقت کنیم متوجه خواهیم شد که فرایند تبرئه وآزادی رئیس جمهور سابق مصر ماهها پیش ازشب 29 مرداد و «جیغ وداد» رسانه ملی آغاز شده است.
 
والبته بازهم متوجه خواهیم شد که این فرایند دردوران تصدی «محمد مرسی» و پیش از سرنگونی او تکمیل شده و «مبارک مادر مرده» در دولت انقلابی منتسب به «جریان اسلام گرای اخوان المسلمین» از اتهام دستور قتل 800 مصری تبرئه شده است. به عبارتی اگر خبر شماره 6 حذف شود احتمالا این افتخار درصورت تداوم حکومت مرسی نصیب دولت فخیمه وی می شد نه «عدلی منصور» و«ژنرالهای سرسپرده آمریکا». البته لازم به یاد آوری است که جمعه 12 خرداد 1391 ، نه «عدلی منصور» و «السیسی»، بلکه این «محمد مرسی» بود که در خلال رقابت انتخاباتی به «رویترز» گفته بود:«درصورتی که پیروز انتخابات شوم «حسنی مبارک» دیکتاتور سابق مصر را به زندان ابد محکوم می کنم.»
 
جابجایی سوالات
 متاسفانه رسانه ملی به نیابت از مسئولین سیاست خارجی و یا خودسرانه به اعلام مواضع ایران در قبال مساله مصر می پردازد که از اساس محل خدشه است.
 
دوشنبه شب 29 مرداد، «عابدینی» مجری گفتگوی خبری شبکه 2 سیما با جمله ای سوالی خطاب به مخاطبین  گفت:«آیا مصر به دوران سیاه حاکمیت ژنرال های سرسپرده آمریکا باز خواهد گشت؟»  بنابراین با عطف به جمله پیشین بازهم نیاز به یادآوری برخی وقایع به شرح زیراست:
 
1- پایبندی دولت مرسی به پیمان کمپ دیوید
 2- انسداد مرز رفح وتخریب تونلهای غزه
 3- ارسال سفیر به اسرائیل و نامه فدایت شوم برای «شیمون پرز»
 4- تقاضای سرنگونی بشار اسد
 5- تقاضای خروج حزب الله ازجبهه سوریه
 6- فروش صحرای سینا به آمریکا به عنوان وجه المصالحه فلسطینی ها با اسرائیل
 پس بهتربود «عابدینی»سوال خود را این طور مطرح می کرد:«آیا مصرازدوران سیاه حاکمیت انقلابی نماهای سرسپرده آمریکا واسرائیل خارج خواهد شد؟»
 
9 ماه پیش رسانه ملی خواب بود یا بیدار؟
 حالا بهتر است بازهم به عقب برگردیم وبه خراب کاری های دیگر رسیدگی کنیم
 
1- هسته های جمعیت 17 میلیونی مخالف مرسی که از فاصله زمانی 5 تیرماه (شهادت شهید شحاته با چراغ سبز مرسی) تا روزسرنگونی وی خیابانهای مصر را سیاه کردند تنها 100 روز پس ازاستقرار دولت مرسی و با اعلام بی کفایتی وی در رفع مشکلات مصر وعمل نکردن به وعده ها شکل گرفت وبا شکل گیری «جنبش تمرد» به صورت تظاهرات متناوب خیابانی ادامه یافت.
 
آیا رسانه ملی حتی یک خبر در این رابطه پخش کرد؟!
 
2- جمعیت خواستارسرنگونی مرسی ،10 میلیون نفراز نمونه مشابه خواستار سرنگونی مبارک بیشتر بود و همین امر ، زمینه اجتماعی عمل ارتش برای زدن ضربه نهایی را فراهم آورد.
 
دخالت ارتش کودتا بود یا نبود، پس از آنکه بارها طرفین دعوا به آرامشی دعوت شدند و با رسیدن کشور به مرحله انفجار ضمن گرفتن طرف اکثریت انعطاف پذیراتفاق افتاد ضمن اینکه اکثریت مصری ها نیز پس از آنکه 9 ماه مطالبات آنان برای اصلاحات از دولت نادیده گرفته شد، خواستار کناره گیری مرسی شدند، بنابراین کسی نمی تواند از   17 میلیون معترض دریک کشور بی ثبات ودرشرایط انتقال بخواهد درخانه بنشینند و از«قانون» دولت بی کفایتی پیروی کنند که تا آخرین لحظات دربرابرپذیرش تمام پیشنهادات برای اصلاحات مقاومت کرد. پس بهتراست درمورد سرنگونی مرسی به جای کاربرد واژه «کودتا» از الفاضی چون «تداوم انقلاب» یا «انقلاب دوم» که دربین خود مصری ها متداول است استفاده کنیم.
 
ماجرای سرسپرده ها
 3- ژنرال «السیسی»، که رسانه ملی وی را تلویحا «سرسپرده آمریکا» می نامد، کسی است که خود «محمد مرسی»، 22 مرداد ماه سال گذشته وی را درسمت فعلی گمارد.
 
«مرسی» پس از آنکه از سوی آمریکایی ها از «کودتای قطری- سعودی» که قرار بود 30 مرداد ماه سال 91 توسط ژنرال «طنطاوی» وزیر وقت دفاع و فرمانده نیروهای مسلح انجام شود مطلع شد، وی را برکنار و «عبدالفتاح السیسی» را با تایید پنتاگون و وزارت خارجه ایالات متحده به سمت وزارت دفاع و فرمانده نیروهای مسلح منسوب کرد.  بنابراین چرا رسانه ملی درهمان مقطع درباره انتساب این ژنرال سرسپرده آمریکا هشدار نداد؟
 
ضمن اینکه «مرسی» توسط کسی سرنگون شد که خود با تایید آمریکایی ها به کارگمارده بود، پس بهتر است صدا وسیما و سایر رسانه های تازه ازخواب بیدار شده، دعوای سرسپرده ها را به خودشان بسپارند.
   
4- رسانه ملی و دیگر رسانه های همسوی با آن آنچنان از کشتار بی رحمانه مردم  توسط ارتش می گویند که درمیانه میدان واقعا خبرهای دیگری است. در وقع این اخوان المسلمین بود که با قرائت شصتمین بیانیه خود درروزیکشنبه هفته گذشته در یکی ازسالنهای مسجد «رابعه العدویه» روزجمعه 25مرداد را نقطه آغاز این درگیری ها تعیین کرد وبه ارتش اعلام جنگ داد. اما این نزاع مسلحانه با پیش دستی ارتش، زودتر از زمان موعود و راس ساعت 8 صبح روز چهارشنبه 23 مرداد آغاز شد. سنگربندی ها ی 6 گانه «اخوانی» خیلی زودتر ازآن چیزی که تصور می شد منهدم شد و نتوانست میدان «النهضه» را حفظ کند و نیروهای امنیتی و ارتش در نهایت تا ساعت 11 طرفداران مسلح مرسی در این میدان را را تار و مار کرده و به میدان «رابعه العدویه» یورش بردند و معرکه در دو میدان اصلی قاهره تا عصر جمعه خاتمه یافت.
 
وزارت داخلی مصر نیز جمعه شب با صدور بیانیه ای اعلام کرد درمیدان «الرابعه العدویه» و«النهضه» 1118 عضو اخوان المسلمین دستگیر شده اند که تعداد 49 قبضه مسلسل، 5 کلت کمری، 32 گلوله توپ، 7 نارنجک جنگی و 1343 گلوله با کالیبرهای مختلف و50 بمب آتش زا از این افراد کشف شده است. همچنین یک «لند کروز» متعلق به مهندس «خالد – ش» از رهبران اخوان المسلمین ضبط شد که ازآن 10 قبضه سلاح ساخت اسرائیل کشف گردید.
 
اعضاء اخوان المسلمین درحالی در محدوده میدان «رامسس» به حجم بالا به سوی نیروهای پلیس آتش گشودندکه نیروهای امنیتی یک مینی بوس با 12 سرنشین را درحالی که قصد حمله به کلیسای «السيدة العذراء» داشت بازداشت کردند که از این تعداد یک نفر تکفیری سوری فلسطینی تبار و یک نفر تبعه کانادا بودند. این درحالی است که طی انهدام یک مرکز تجمع تکفیری ها درنزدیکی میدان «رامسس» نیز تعدادی تبعه پاکستان دستگیر شدند.
 
«شریف شوقی» سخنگوی دولت مصر نیز عصر روز شنبه اعلام کرد:« تاکنون 57 تن از نیروهای ارتش و پلیس دردرگیری ها کشته و 563 تن از آنان نیز زخمی شده اند. همچنین در وقایع اخیر، 12 کلیسا وچندین باب مغازه به آتش کشیده شده و معترضان قصد داشتند کتابخانه اسکندریه را تصرف کنند. 80 درصد از کشته ها، بر اثر تیراندازی طرفداران اخوان به قتل رسیده اند. مجموع تلفات درگیری های مناطق مختلف مصر از جمعه تا صبح شنبه 173 کشته و 1330  زخمی است.»
 
اما آخرین مقاومت شکننده باقی مانده افراد مسلح اخوان المسلمین که درمسجد «فتح» واقع درمیدان رامسس تا عصر روزیکشنبه درهم شکست وباقی مانده این نیروها درحالی از مناره های مسجد به داخل خیابان نارنجک وگاز اشک آور پرتاب می کردند که توسط گروه عملیات ویژه موسوم به «777 »مورد هجوم قرار گرفتند. مردم محلی نیز به کمک نیروهای پلیس و ارتش آمده و با ایجاد یک زنجیره انسانی راه آنان را برای گشودن درب مسجد باز کردند. در هجوم نیروهای عملیات ویژه ، 385 نفر از جمله یک سوری، یک تبعه ترک وسه ایرلندی دستگیر شدند و پس از5 روز قاعله وزارت داخلی مصر آخرین آمار کشته شدگان ارتش وپلیس بدست اخوان المسلمین را 70  نفراعلام کرد که 124 نفر از نیروهای اخوان المسلمین بواسطه آن دستگیر شده اند.»
 
حالا شما در مورد عملکرد رسانه ملی قضاوت کنید و حدس بزنید صدا و سیما از مخابره یک طرفه اخبار مصر چه سودی می برد؟
 
17 میلیون لیبرال، سکولار، لائیک، چپ گرا، ملی گرا
 اما به عنوان نکته پایانی به یکی دیگر از دغدغه های لاینحل تحلیل گران سردرگم در این روزها می پردازیم که توضیحی برای آن ندارند و آن حمایت عربستان سعودی از دولت موقت و ارتش و خطر دردست گرفتن امور مصر توسط «خادم حرمین شریفین» است.
 
چنانچه یکی از اخبار رسانه ملی درآن دوشنبه شب کذایی که با لحن نگران کننده ای هم پخش می شد اظهارات شاهزاده«سعود الفيصل» وزیرخارجه عربستان بود که گفت:«ما به كساني كه اعلام كرده اند كه كمك هايشان را به مصر قطع مي كنند يا تهديد به چنين اقدامي كرده اند مي گوييم كه كشورهاي عربي و مسلمان ثروتمندند وبراي كمك به مصر ترديدي به خود راه نخواهند داد.»
 
لذا برای رفع این نگرانی نیز باید باز هم به عقب گرد تاریخی پرداخت!
 
اگر تحلیل گران سردرگم به آرشیو  واژگان کاربردی خود درباره حضور17 میلیونی مصری ها برعلیه مرسی رجوع کنند خواهند دید که«مخالفان مرسی» درفاصله روزهای یازدهم تا سیزدهم تیرماه را گروههایی لیبرال، سکولار، لائیک، چپ گرا، ملی گرا و... خطاب کرده اند که از قانون سرپیچی می کنند.
 
خب. کسانی که ازکمک مالی عربستان سعودی به مصر به عنوان یک پدیده وحشتناک یاد می کنند نگران چه چیزی هستند؟!
 
کدام کارشناس روابط بین الملل، سیاست بین الملل، اندیشه های سیاسی یا هر گرایشی با پسوند سیاسی دیده یا در مطالعات خود خوانده که آب 17 میلیون لیبرال، سکولار، لائیک، چپ گرا و ملی گرا با سلفیت و وهابیت دریک جوی برود؟!
 
بنابراین در موقع مقتضی اگر7  میلیون نفر ژنرال «مبارک» را از هستی ساقط کردند، 17 میلیون به طریق اولی این کار را درمورد ژنرال «السیسی» یاهرکس دیگری انجام خواهند داد. ضمن اینکه قطعا بخشی از همین 17 میلیون نفر جزو جمعیت 7 میلیونی اولیه بودند، همانطور که ملی گراها وسلفی ها در ابتدا کنار مرسی بودند. بنابراین حتی اگر عربستان همه بودجه مصررا نیز تامین کند نه «السیسی» ودولت موقت مصر موقعیت محکم تری از«مبارک» و دولتش پیدا خواهند کرد و نه شرایط مصر به پیش از خیزش5 بهمن سال 1389 باز می گردد.
 
«17میلیون لیبرال، سکولار، لائیک، چپ گرا،  ملی گرا و... »، اگرچه رهبری برای هدایت خیزش خود و تبدیل آن به انقلاب ندارند ، اما خواهان لغو پیمان کمپ دیوید، قطع کمک های آمریکا و اخراج سفیر اسرائیل هستند.
 
بنابراین اگر دغدغه ما به باد رفتن دست آوردهای خیزش مصر و ترس از بازگشت به دوره سیاه ژنرال های سرسپرده به آمریکاست با شرحی که داده شد باید بدانیم که با رفتن مرسی و آمدن هرکس دیگر به جای او شرایط بدتر از آن چیزی که هست نخواهد شد.
 
 پس اگر قدرتی برای هدایت موج مصر به سمت ساحل صلاح نداریم، لااقل تداوم این بیداری را خدشه دار نکنیم زیرا با رفتن مرسی و آمدن هرکس دیگری به جای او، شرایط مصر و مواضع این کشور در قبال مقاومت و آرمان فلسطین بدتر از چیزی که هست نخواهد شد.
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۰۲:۲۰
این که خبر خارجیه ! خبر داخلی که خودمون دیدیم و حس اش کردیم بعضی وقتا چنان تغییر می دهند و پس و پیش می کنند که به حواس پنج گانه خودمان شک می کنیم .... این نتیجه رسانه ی غیر آزاد و دولتی و غیر رقابتی است... جریان آزاد اطلاعات حق مسلم ماست ! (1585044) (alef-13)
 
صادق
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۵۵:۳۵
چیزی که من از رسانه ملی فهمیدم مبارک سرسپرده امریکا بود مردم زدنش کنار، بعد مرسی با مقامات امریکا دیدار کرد و باعث شد مردم بزننش کنار، بعد حالا اونهایی که مرسی رو زدن کنار خودشون سرسپرده امریکا هستن دارن مسلمونا را میکشن. کلا امریکا و مردم مصر یا خوددرگیری دارن یا اینکه بیکارن دارن "گیم" بازی میکنن (1585396) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۰:۲۹:۲۷
عالی بود صادق! (1586422) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۵۸:۱۱
اگر آمریکا توان تکرار کودتای 28 مرداد را داشت قطعاً برای نابودی انقلاب اسلامی

اقدام می‌کرد. عامل بازدارنده آمریکا قدرت اسلام و حضور مردم در صحنه‌های دفاع

از انقلاب می‌باشد و نه هیچ چیز دیگر.آنچه که در مصر نیست. (1586849) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۴:۱۴:۵۴
وقتی خودمون با اعمال نسنجیده داریم انقلاب رو نابود می کنیم دیگه چه نیازی به تلاش آمریکا !! آمریکا بدون کمترین مشکل ایران رو تحریم کرد همه کشورا هم بهش حق دادن و ازش پیروی کردن ! چرا ؟ چون رفتارمون عمل آمریکا رو توجیه کرد ! (1587093) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۲:۴۷:۵۷
آقای آزاد شما که اینطور مدبرانه تحلیل مینمائید میشود در مورد گاز مجانی قطر به مصرکه خبرش را امروز در همین صفحه زده اید توضیح بفرمائید و نیز بفرمائید چرا شیخ نشین کوچولوی عرب (قطر)منافع خودشو در نظر میگیره ولی ایراان باید بد عمل کنه؟؟؟؟؟ لطفا مرد باش و جواب بده (1586947) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۰:۵۱:۳۱
اگر کشتارها زیر سر اخوان المسلمین هست چرا البرادعی استعفا داد؟ شاید تحلیل شما بر مبنای اطلاعات غیر شفافی باشه که مخالفین اخوان منتشر می کنن (1586437) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۵:۳۱:۵۲
صادق یک کلام مردم نه حکومت ارتش و می خوان نه اسلامی.اون موقع هم که به اخوانیا رای دادن به خاطر این بود که تنها رقیب اخوانیا نخست وزیرِ خود حکومت مبارک بود.
مردم مصر دنبال یک حکومت دمکرات و سکولار هستند. (1587176) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۲۸:۴۳
سالهاست که از اخبار صدا و سیما می‌نالیم و میگوییم چرا مردم به اخبار شبکه بیگانه گان نگاه میکنند
خوب وقتی‌ رسانه آزاد و مستقل نباشه همینه دیگه
همین افغانستان ۳۰ تا کانال خصوصی دارد (1585513) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۶:۰۵:۰۳
من نمی دانم چرا رسانه به اصطلاح ملی ایران این همه دروغ میگه بخدا بی بی سی فارسی و صدای امریکا بر رسانه ملی روزنامه های ایران به خصوص کیهان که دروغگوترین فتنه گرترین روزنامه ایران ترجیح می دهم چرا؟ چون با اینکه به قول خودیها دشمنان اسلام هستند که نیستند و راست گفتن ها از دهان دشمن شنید البته آنها بی دین و دشمن اسلام نیستند (1585585) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۰:۵۸:۰۲
ازکجا معلوم که صدا وسیما ردروغ میگه یا آقای آزاد؟ چرا که آقای آزاد درباره ی حرفاشون دلیلی جز استفاده از واژه ی خبر رسمی ندارن من هم می تونم از این وازه استفاده کنم یه چیز دیگه هر که درس به صدا وسیما توجه کن میفهمه تو این شرایط هیچ وقت نگفت که السیسسی مبارک رو آزاد کرد وطرف هیچ کدوم رو نگرفت شاید این عمل با هماهنگی وزارت خارجه در دوران آقای صالحی و ظریف با شه راسی آقای آزاد هنوز امضای وزارت آقای ظریف خشک نشده دارن ایشون رو محکوم میکنن . . من تاحالا اخبار ایران رو بیشتر از VOA یا BBC (1586754) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۵:۳۵:۵۶
به نظر شما بی بی سی و صدای آمریکا دشمن اسلام نیستند؟ البته قبول دارم خیلی حرفه‌ای هستند که به صورت سیستماتیک برای مبارزه با اسلام کار می‌کنند و افراد قابل توجهی متوجه نمی شوند. (1587183) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۹:۰۲:۰۰
متاسفانه صداسیما با دستگاه دیپلماسی هماهنگ نیست--تا کی باید چنین باشد؟؟؟-- (1585946) (alef-6)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۲:۱۵:۱۱
اتفاقا بسیار هماهنگ هستن ولی فرصت کافی برای موضع گیری نداره!!
گناهی نداره بنده خدا
باید چندروز بگذره تا بدونه برعلیه کی بگه و به نفع کی خبر بده! (1586885) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۱:۳۰:۵۳
به نظر میرسد خانم سمیرا منتظری خبرنگار صدا و سیما اخبار را از واحد خبر در تهران میگیرد و در قاهره روخوانی میکند (1586149) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۱:۳۵:۴۳
نویسنده این مطلب که سعی دارد کودتای عربی و غربی را با توسل به جمعیت 17 میلیونی مشروعیت ببخشد باید بداند که این امار و ارقام کاملاض غلط است و تمام جمعیت معترض در تمام شهرهای مصر به 5 میلیون هم نمی رسد و اگر جمعیت هم بیشتر باشد قانون شکنی و کودتا را توجیه نمی کند. (1586157) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۳:۰۷:۵۷
نه به حواس پنچگانه ات شک نکن صدا و سیما روی ریلی حرکت می کند که افرادی از جناح خاصی برای آن کشیده اند و این صدا و سیما نه ملی است ونه میلی بلکه : صدا و سیمای ریلی... (1586296) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۶:۲۸:۲۶
چه کسی باید صدا سیما را با دستگاه دیپلماسی هماهنگ کند؟ (1586566) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۹:۰۶:۳۷
ما که برون مرزی کار می کنیم دروغ رسانه های بیگانه با وجود اینکه دشمن ما هستند شاخدار تر از دروغ های رسانه مبلی خودمان نیست! (1586641) (alef-6)
 
سلام
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۹:۴۹:۴۰
1) این که ارتش مصر کودتا کرده، شکی درش نیست و باید محکوم بشه!

2) این که مرسی و اخوان المسلمین حاکم، بی کفایت بودن و مصر را در عرض یکسال تا لبه پرتگاه بردن، شکی درش نیست و باید تاوان سیاسیسو پس بدن!

3) در وضعیت عمل انجام یافته قرار داریم و هیچ گزینه مناسبی از بین جریانهای حاکم به نفع منافع ملی ایران نیست. پس بهترین راهکارها:
1) پوشش خبری در سطح منطقه ای و بالاخص در فضای اجتماعی سیاسی مصر در راستای منافع ملی ایران و اطلاع رسانی (یکی از رسانه های مرجع و قدرت نرم)
2) حمایت از تشکیل دولت موقت و کنار کشیدن نظامیان از مراکز قدرت سیاسی و دولتی (جلوگیری از افتادن در دامن دشمن)
3) همراستا شدن با مطالبات بر حق مردم فارغ از گرایشات سیاسی و مذهبی در راستای منافع ملی ایران و کاهش تنش بین فضای سیاسی و اجتماعی بین مصر و ایران (گرفتن ماهی از آب گل آلود)
4) تشکیل گروه های حافظ منافع حقوقی و سیاسی مردم مصر، به کمک کشورها و سازمان های منطقه ای و بین المللی و بازی کردن نقش موثر در آن (دایه مهربان تر از مادر در شرایطی بی مادری) (1586682) (alef-6)
 
علي
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۹:۵۷:۲۱
گرچه در نارسايي شديد صدا و سيما در تحليل خبري و خبر رساني شكي نيست ولي با تحليل شما خم موافق نيستم. اگر اقدام نظاميان در مصر كودتا نيست پس بسياري مداخلات نظاميان را نبايد كودتا بناميم. كودتاي 28مرداد هم بنام دفاع از عده‌اي از اوباش انجام شد. تمام كودتاهاي دنيا با همين توجيهات انجام شده است. (1586691) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۰:۴۳:۵۹
صدا وسیما مستقل فکر نمی کند. وقتی نه خود خبر بلکه تفسیر خبر پخش می شود، برای تفسیر هم حتماً باید نظر مراجع خاصی رعایت شود از این بهتر نمی شود. آخرش دچار تناقض می شویم و نمی دانیم که بالاخره مرسی خوب بود یا بد یا بالاخره نظامی ها مصر به نفع مردم کار کردند یا خیر یا اصلاً مسائل مصر نامش بیداری اسلامی بود یا همان بهار عربی. (1586739) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۰۲:۴۹
دو سوال:

اول: آیا دوران آمار و اخبار دروغ بسر رسیده است؟
دوم: آیا صدا و سیما با وزارت خارجه فعلی در یک راستا عمل میکند یا یک نهاد مستقل است؟ (1585045) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۷:۳۷:۰۷
نقد خیلی خوب و واضحی بود

ایرانیان از رفتار مرسی وقتی که به ایران آمده بود خوششان نیامد و باید بگم که حقش بود
رسانه ملی ما از دولت مرسی حمایت میکنه دولتی که حامی سلفیها و وهابیهاست
وغلام دشمنمون اسرائیل
درسته هر دولت دیگه ای بیاد بهتر از این دولته ....... (1585793) (alef-13)
 
شهرام
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۹:۲۱:۳۳
صدا و سیما به جای مدیریت بحران های بوجود آمده و انتقال صحیح و سریع اخبار جهت جلوگیری از بروز شایعات ، خود دچار بحران مدیریت شده است و از خط یک رسانه ، به تریبونی تنزل یافته است. (1585985) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۰۳:۴۵
سلام
صداوسیما خیلی از واقعیات را وارونه نشان می دهد
در مساله اقتصادی غرب چنان با اب و تاب خبرسازی می کند که بسیاری باورشان شده غرب در استانه سقوط است و یک عده هم فکر می کنند امریکا سوط کرده و...
به نظر من گفتن واقعیت بهترین کار ممکن است ولو به ضررمان باشد
دنیا را انطوری که هست باید به مردم نشان دهیم نه انطور که دلمان می خواهد (1585052) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۳:۳۴:۲۳
اره افرین
یکی از اشناهای ما در کانادا زندگی میکنه و میگه اصلا همچین خبرایی نیست
مرگ بر دروغگو (1586543) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۰۵:۴۹
سیاست ایران در قبال تحولات مصر گنگ، مبهم و چندوجهی بوده است که در این زمینه بی شباهت با سیاست آمریکا نیست. شاید علت آن شناخت اندک ایران از محیط واقعی سیاسی در مصر به دلیل ده ها سال عدم حضور دیپلماتیک در آن کشور باشد و اینکه در شرایط فعلی هیچیک از جریانات سیاسی فعال در مصر برای ایران ایده آل و برآورده کننده خواسته های سیاسیش نمی باشند. به هر حال سیاست ایران کاملا منفعلانه و غیر راهبردی بوده است و با توجه به اهمیت مصر، این موضوع یک نقطه ضعف مشخص برای ایران در عرصه سیاست منطقه ای و بین المللی می باشد. (1585061) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۰۶:۵۸
شاید رسانه ملی می خواد اون گاف خودش رو تو ترجمه حرفای مرسی تو اجلاس عدم تعهد جبران کنه (1585065) (alef-13)
 
صاف صادق
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۱۱:۱۴
بیش از30سال است همیشه صداوسیما اخبارداخلی وبین المللی راسربسته پخش می کند مثلا هیچگاه درمورد جلسه های هسته ای نمی گوید مثلا این جلسه شکست خورده است ما باید شفافیت این خبررا ازبیگانگان بشنویم...یادررابطه با اخبارورزشی بجای اینکه بگوید فلانی دراین رشته شکست خورد می گویند مسابقه را واگزار کرد این چه ادبیات مخفی است که استفاده می کنند .بخاطر همین است که مردم رسانه های بیگانه رابرای اخبار برمی گزینند (1585074) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۱۲:۰۵
به نظر من صدا و سیما بسیار خوب عمل می کند ، چون مخاطب خود را خوب شناخته و از من و شما بهتر می داند کسانی که پای معجون های خبری آنها می نشینند یک سری بندگان خدایی هستند که سواد یا وقت کافی برای استفاده از رسانه های دیگر را ندارند (1585075) (alef-13)
 
ستوده
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۳۴:۴۸
توهین نکن آقا مصطفی
من اخبار تلویزیون رو نگاه می کنم بی سواد و بی شعور هم نیستم.
نمی گم صدا و سیما هیچ ایرادی نداره و لی اونقدر شعور دارم که مغز خودم رو محل جولان آت و آشغال های بی بی سی و امثال اون نمی کنم.
من مدت ها رادیو بی بی سی رو گوش می کردم و الان چیزی جز نفرت از این شبکه خبیث در ذهنم نیست.
خوشحالم که شبکه های پر از اشکال داخلی و هموطن خودم رو می بینم ولی گوش و چشمم رو به شبکه های کثیف آلوده نمی کنم.
البته من تقریبا بیشتر سایت های داخلی و گهگاهی الجزیره رو مطالعه می کنم و طبیعیه که تنها منبع خبری ام تلویزیون نیست ولی حتی اگر بود هم بهتر از رسانه های دیگری بود که شما به دیدنش افتخار می کنید و نمی دونید چه بلایی سر طرز فکر شما آورده و خبر ندارید. (1585347) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۳:۳۷:۴۹
نظر شما راجب رادیوی بی بی سی در سال 57 چیست؟ (1586343) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۰:۴۵:۰۵
جناب ستوده، شما از كجا متوجه شديد كه جناب مصطفي از بي بي سي استفاده مي كند؟ شايد منظورش از رسانه هاي ديگر، روزنامه ها و سايتهاي داخلي باشد.
ضمنا مصطفي به هيچ رسانه اي افتخار نكرده بود.
قضاوت بدون مدرك نشانه چيست؟ (1586432) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۵۳:۵۶
نظر شما کاملا غلط هست، اصولا هر کی عین شما فکر میکنه با سواد و هر کی بر خلاف شما فکر میکنه بی سواد و افراطی هست! (1585561) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۶:۱۶:۰۸
مثلا چه رسانه هایی! (1585608) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۷:۰۴:۲۳
Perfect (1585720) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۷:۰۵:۴۵
مطمئن باش خیلیهاشون از تو باسواد تر هستند که میری به اراجیف بی بی سی گوش میکنی الف اگه راست میگی این جواب رو درج کن (1585722) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۰:۲۶:۵۳
درج کرد حالا چه اتفاق افتاد !!!!!!! (1586720) (alef-10)
 
سورنا
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۷:۵۱:۰۳
بشدت موافقم (1585818) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۹:۵۱:۳۵
خیلی نظر شما خنده دار است شما به کسانی که صداوسما نگاه میکنند میگویی بیسواد در حالی که اگر صداوسیما یک طرف عمل میکند بهتر ازاین است که اخبار دروغ وراست را بهم قاطی کند وطوری که مخاطب رافریب بدهد هدف اصلی خود را به مخاطب برساند همین موضوع بی بی سی صدق میکند بی بی سی اخبار دروغ وراست را باهم قاطی میکند ومخاطب را گول میزند وشماهم مثلا خود را باسواد می دانی قکر میکنی همه ی اخبار دنیا را فهمید ی الف چاب کن (1586030) (alef-6)
 
ش
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۰:۲۰:۵۹
باسواد يكي دوتا از اين رسانه هائي كه به دنبال تامين منافع ملت ايران هستند نشان بدهيد كه ما هم روشن شويم اخه ناسلامتي ماو شما سرنوشت مشترك داريم (1586057) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۱۴:۰۹
اشكال اين تحليل در اين است كه معلوم نيست كه اين آمار 17 ميليوني - كه ظاهرا مبناي حقانيت گروههاي مخالف مرسي پنداشته شده است - را از كجا به دست آورده است . مساحت ميدان ها و خيابان هايي را يي كه مخالفان مرسي در آن تجمع كرده بودندرا حساب كنيد و به ازاي هر متر مربع يك نفر را دران بگذاريد ببينيد اصلا اين آمار درست درمي ايد؟ .
گرچه انتقاد به مخالفان مصري در كم و يا زياد بودن جمعيتشان نيست. ايراد در اين است كه مخالفان مرسي براي ايجاد تغييرات اجتماعي به جاي صبر و حوصله و وارد شدن در كارهاي مدني و در نهايت انتخابات به تحريم انتخابات ، تغيير به زور و با كمك ارتش روي آورده اند . اين روش راه تغييرات مسالمت آميز را خواهد بست (1585083) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۳:۰۵:۲۳
صنوبر مبخوای بکاری که هر متر مربع 1 نفر حساب میکنی عزیز ؟ (1586538) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۱۶:۵۰
من نمی دونم ما چرا داریم از این اخوانی ها حمایت می کنیم؟؟!!
اینا که تو یکسال دوره ی قدرتشون هیچ رابطه ای با ما نداشتن

اینا که تو سوریه دارن با بشار اسد می جنگن!
اینا که حماس رو بدتر از حسنی مبارک محاصره کردن!
اینا که روابط بسیار حسنه با امریکت و اسراییل داشتن!

اینا کجاشون مسلمانه؟؟!!
حسنی مبارک از اینا مسلمان تر بود...!

تازه مردم مصر اینا رو نخواستن، مگه زوره؟! دلشون نخواست (1585090) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۱۸:۳۴
"شما در مورد عملکرد رسانه ملی قضاوت کنیدوحدس بزنید صدا و سیما از مخابره یک طرفه اخبار مصر چه سودی می برد؟ " (همین طور در مورد سوریه) (1585096) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۱۸:۴۱
از تحلیل دقیقتان متشکرم. (1585097) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۲۰:۰۹
حرفی واسه گفتن نذاشتید آقای آزاد! ;)
صدا و سیما مردم رو به آه و شیون و عزاداری برای کسانی ترغیب می کنه که ظلمهایی در حق مسلمانان و ایرانی ها در این دوره کوتاه ریاستشون کردند که مبارک تو این 30 -40 سال ریاستش نکرد.
کاش ما هم تلویزیون خصوصی داشتیم. کاش ... (1585102) (alef-13)
 
احسان
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۲۶:۵۵
متن درستی بود به نظرم با این توضیح که البته کشتار و خون ریزی را در هر جایی باید محکوم کرد و تنها کار خوب ایران فکر میکنم همین بود. (1585125) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۲۷:۲۶
تحليل خوبيست مرسي در مدتي كه حكومت را در دست داشت نشانه هاي زيادي از وابستگي نشان داد و سياستهاي متخذه آن در راستاي اهداف انقلاب نبود .
اميد است كه از اينهمه كشته و فعل وانفعالاتي كه امنيت مردم مصر را نشانه گرفته است ، حكومتي مبتني بر آرمانهاي مردم شكل گيرد (1585126) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۳۱:۰۳
دو گزینه بدتر و بدتر وجود دارد. حتی بد هم وجود ندارد که انتخاب کنیم چه برسد به طرفداری. به نظر میرسد یکی نسخه روتوش شده مبارک است دیگری سر به آستان طالبان می ساید تا اسلام! (1585143) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۳۱:۲۲
بیرون کردن یک رییس جمهور به زور نظامی اصلا درست نیست و یک کودتا است ولی با اینکه رفتن مرسی به صلاح ایرانه موافقم چون اون یک ضد شیعه تمام عیار بود (1585145) (alef-13)
 
فرشاد
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۳۳:۴۱
بدون شوخی عرض می کنم:
خودم شخصاً برای آگاهی از وقایع مختلف در دنیا، هر چه که از صدا و سیما می شنوم برعکس می کنم و پی به حقیقت ماجرا می برم.
این واقعیت است و بنده جدی عرض می کنم. (1585150) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۳۴:۰۹
یادداشت قوی و صریحی بود. ممنون. (1585151) (alef-13)
 
homa
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۳۵:۴۷
باید برای این صدا و سیما متاسف بود که همیشه اخبار غیر کارشناسانه و حتی دروغین و یک طرفه پخش میکند هر چند که دگیر مخاطبین ایرانی کمترین اعتمادی به این رسانه ی به اصطلاح ملی دارند .

من نمیدونم بعد اینهمه توهین و دهن کجی فردی بنام مرسی که یک تندروی لباس قشنگ هستش ، چیست ؟؟؟

اگر برای شما حرف مردم مصر و حمایت از حق هستش این وسط مرسی و هم پیمانان تندرویش هیچ حقی این وسط ندارند ... (1585157) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۳۷:۳۳
چرا شما هميشه حرف دل منو مي زنيد؟ (1585163) (alef-13)
 
1360
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۴۰:۰۵
صدا سیمای ما اگرخوب بود اینهمه دیشو فیلتر شکن نبود (1585170) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۴۲:۱۳
واقعا از بحث شما متشکرم به جرات میگم اولین بار میبینم مسایل کشورهای عربی به طور کاملا منطقی تجزیه و تحلیل شده و بدون اهانت به دیگران مسایل بررسی شده در سایر سایتها که خودتان بهتر میشناسید انچنان به اعراب و کشورهای عربی توهین و ناسزا میگند که بعضی وقتها پیش خودم فکر میکنم آیا واقعا من در یک کشور اسلامی دارم زندگی میکنم؟ اعراب را به صراحت ملخ خوار و پاپتی معرفی میکنن و تا میتونن توهین میکنن. امیدوارم در کارتان موفق و موید باشد. یک شیعه واقعی و تابع امام علی (ع) هیچ وقت توهین و ناسزا به دیگران نمی گوید.همانطور که امام علی دشنام به خوارج نداد.از شما بسیار سپاسگزارم (1585176) (alef-13)
 
آرش
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۴۸:۵۲
اخبار صدا و سیما جزو عجایب هفت گانه هست (1585191) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۵۱:۴۹
نه مثل اینکه با خلق حماسه سیاسی 24 خرداد باید واقعا امیدوار به تزریق اعتدال به رسانه ها هم باشیم. تحلیل های منطقی مثل این مقاله باعث جذب مخاطب خواهد شد (1585200) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۵۴:۳۴
سلام-اخبار صدا وسیما ایران کاملا یکرطفه است،هر شب میگیه پیشرفت نیروههای اسد و پاکسازی فلان منطقه تا الان فکر کنم ارتش سوریه تا وسط اقیانوس اطلس پیشروی کرده (1585209) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۱:۱۹:۲۰
همیشه هم میگه تا فردا کل دمشق پاکسازی میشه باز دوباره یک هفته بعد می گه کل دمشق پاک سازی می شه و.... (1586467) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۵۶:۵۹
حداقل اگه می خواین میلی کار کنین با حساب کتاب! (1585214) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۵۷:۵۸
تاخت و تازی که علیه صدا و سیما صورت دادید کاملا بی رحمانه بود.
اخبار فوق که علیه مرسی بیان داشتید را اکثرا(البته نه با این لحن)رسانه ملی نیز منعکس کرده بود.ضمن این که موضع یک کارشناس( و ایضا یک مجری) را نمی توان موضع رسمی رسانه ملی در نظر گرفت.
اما در مورد آشوب های اخیر مصر گمان میکنم منطقی ترین کلام آن باشد که همین رسانه ملی به نقل از هواداران مرسی بازگو می کرد: کما این که هیچکدام از آن 17میلیون نفری که عرض میکنید ادعایی دال بر تقلب نداشتند.....


قانون باید ظاهر خودش رو حفظ کنه مخصوصا وقتی که داره شکسته میشه...
(دار و دسته نیویورکی-مارتین اسکورسیزی) (1585222) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۲:۵۶:۱۲
اگر صدا و سیما از کارشناسانی با تحلیل های مختلف استفاده میکرد می توانستیم نتیجه بگیریم نظر این کارشناس نظر رسمی صدا و سیما نیست.اما متاسفانه صدا وسیما در تحلیل مسائل داخلی و خارجی همیشه یکسو نگر بوده است.بنابراین چندان بیراه نیست که تحلیل این کارشناس را تحلیل رسمی صدا و سیما بدانیم. (1586276) (alef-6)
 
عماد
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۳:۵۹:۴۸
شرايط الان مصر دقيا مانند جنگ عراق و امريكا شده است و منافع ايران در بيطرفي است زيرا ديديم مرسي و اخوان المسلمين چطور به ايران پشت كردند و هنگامي هم كه مرسي به ايران امد عمدا اول سخراني اش با ذكر خلفاي اربعه شروع كرد و از ان طرف هم مبارك كه سالهاي سال است كه با ايران رابطه اي ندارد يعني عملا چه اخوان المسلمين و چه مبارك هيچ نفعي براي ايران ندارد اشتباهي كه اخوان كرد اين بود كه حمايت ايران را از خود دريغ كرد در جنگل و طبق قانون جنگل كه در دنيا حاكم است هر ضعيفي بايد حمايت يك قوي را با خود همراه كند اخوان در ذات و اصالت خود نميتوانست مورد حمايت اسرائيل و امريكا باشد چون يك گروه اسلامگرا است و امريكا و اسرائيل از اساس با اسلام مشكل دارند پس بايد با ايران هم پيمان ميشد كه حماقت محض كرد و نشد (1585227) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۰۰:۵۵
با تشکر از نویسنده محترم و الف برای درج این مقاله روشنگرانه.رسانه میلی اصولا اخبار را به میل روسای تندروی خود تغییر داده و به خورد مردم میدهد. (1585231) (alef-13)
 
محمد ناصر
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۶:۲۸:۵۱
من نمیدانم این اکتشافات جدید پایگاه محترم الف است باقبلا" هم آنرامیدانسته وبه اطلاع خیل عظیم خوانندگان نرسانده است.
درهر صورت سایت الف هم به اندازه صداوسیما مقصراست. (1585640) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۰۲:۱۲
حالتون خوبه؟ خب صدا و سیما چی بگه؟ در حالی که حسنی مبارک قراره آزاد بشه صدا و سیما بگه قراره اعدام شه تا شما راضی شید؟ این اعلام موضع نیست بلکه نقل خبره! (1585236) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۶:۵۹:۱۵
حال شما بهتره! مسئله اعلام خبر نیست بلکه لحن اعلام اون و القای این مطلب نادرست که انقلاب مصر با شکست مواجه شده و آزاد شدن مبارکم نشونشه هستش! (1585710) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۷:۳۶:۲۶
یعنی شما از کل مقاله دو خطش راخواندی و نظردادی!؟ (1585792) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۷:۴۳:۲۹
الف چرا منفی ها رو نمیداری تا حال بعضی ها گرفته بشه (1585806) (alef-13)
 
سورنا
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۷:۵۲:۴۱
نه عزیزم اینکه تو تحلیل ضعیفه و روش خبر رسانی مهمه (1585821) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۰۲:۴۷
بسیار دقیق و نطقی نوشته شده است. به نظر من با رفتن مرسی منطقه از آشوب های بیشتر نجات پیدا کرد..فاموش نکنیم که مرسی با چه حرارتی از آدم خواران سلفی در سوریه حمایت می کرد و باز هم فراموش نکنیم که مثلث ترکیه - مرسی و سلفی گری چقدر خطرناک بوده است. (1585237) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۸:۰۰:۱۸
خوب اگه یادتون باشه همون موقع صدا و سیما به مرسی تاخته بود (1585835) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۰۳:۰۲
به نظر میرسه که هیچ کدام از طرف های درگیر در مصر، طرفدار ایران نیستند. باید بین بد و بدتر انتخاب کرد که صدا و سیما همان بدتر (یعنی مرسی و اخوان) را برگزیده است. (1585241) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۹:۵۵:۰۵
هر کی با ماست دوست ماست و هر کی با ما نیست دشمن ماست. همین استدلال در مورد مسائل داخل و خارج باعث افراط و تفریط عده ای می شود! (1586032) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۰۵:۱۲
ممنون از تحلیل خوبی که ارائه کردید.
باید پرسید آیا مرسی و اخوان المسلمین موضع گیری خوبی نسبت به ایران داشته که حالا صدا و سیمای ما براشون سینه چاک می کنه؟؟؟ (1585247) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۱۴:۴۹
احسنت بر شما. امیدوارم روزی رسانه ملی بفهمد که مردم می فهمند! همین! (1585283) (alef-13)
 
lمنصور
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۱۵:۰۸
مخالفم.

با آنچه نویسنده در مورد موضعگیری صدا و سیما ابراز کرده است کاری ندارم. با این مخالفم که فکر کنیم اتفاق بدی در مصر نیفتاده است.

ظاهرا تنها معیار نویسنده مساله "مقاومت و آرمان فلسطین" است اما این به هیچ وجه معیار درستی برای موضعگیری در قبال وایع مصر نیست.

وانگهی، نویسنده با چه اطمینانی تصور می کند که چون 7 میلیون نفر توانستند مبارک را براندازند پس 17 میلیون نفر هم خواهند توانست با ارتش مقابله کنند؟ مگر کلاس درس ریاضی است؟ (1585284) (alef-13)
 
منصور
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۱۶:۱۷
بدون هیچگونه طرفداری از اخوان المسلمین، چاپ این مقاله را در جهت تایید حکومت نظامی در مصر می دانم. (1585287) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۱۷:۳۶
اقای مهندس ضرغامی با مواضع سیاسی نامشخص بر فضای سیاسی کشور و افکار عمومی منطقه حاکم بلا منازع است و اگر شبکه العالم را ببینید فکر می کنم تنها شبکه ای باشد که مصریان را به قیام علیه به اصطلاح کودتا دعوت می کند و هیچ کس هم نمی داند دوران حکومت مهندس ضرغامی چه وقت به پایان می رسد شاید هم مادام العمر رییس صدا و سیما باشد ایا ضرغامی برای اتخاذ مواضع با علما مشورت می کند یا خیر کسی خبر ندارد .... (1585295) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۲۱:۵۵
درود بر شما. تحلیل جالبی بود (1585309) (alef-13)
 
ش
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۲۲:۵۹
تحلیل شما در ظاهر زیبا و درست بود ولی در باطن پوچ!
البته ببخشید اینقدر صریح گفتم.
گیرم که اخوان المسلمین هیچ نفعی برای نداشته باشد و اصلا دشمن کشور ما باشد قبول.
آیا قبول دارید که دشمنی مبارک با ما خیلی بیشتر از مرسی و اخوان است؟
خب آدم عاقل بین بد و بدتر همیشه بد رو انتخاب می کنه.
مرسی آش دهن سوزی برای ما نیست ولی حداقل نوکر بی مزد و مواجب امریکا و اسرائیل هم نیست. ولی مبارک و دار و دسته اش هستند.
صدا و سیما یا وزارت خارجه هم اگر از مرسی و اخوان حمایت می کنند به خاطر مخالفت با سیستم فعلی حاکم بر مصر است نه اینکه نظام بخواهد برای اخوان سینه چاک کند!
آقای آزاد عزیز
نظام بهتر از شما می داند که اخوان همان گروهی است که در سوریه چه کار می کند و چقدر به منافع ما لطمه زده است اما باید قبول کرد مبارک از اخوان بدتر است.
بد نیست به مواضع خود امریکا در دو کشور سوریه و مصر دقت کنید:
امریکا در سوریه از سلفی ها و اخوان حمایت می کند چون در مقابل اسد هستند ولی همین امریکا در مصر در برابر همین سلفی و همین اخوان مخالفت می کند چون در مصر دوستان بهتری دارد.
طبق همین قاعده ما در سوریه با اخوان مخالفیم چون دوست بهتری داریم ولی در مصر با انها موافقم چون در برابر دار و دسته مبارک هستند.
حرف هایی همچون دموکراسی و ... هم فقط شعار است. هیچ کشوری برای دموکراسی مردم یک کشور دیگر سینه چاک نمی کند.
هر کشوری که دچار جنگ داخلی باشد در واقع به دیگران اجازه داده است که دخالت کنند.
اگر اسد و مخالفان کنار هم می نشستند و به هر روشی مشکلشان را حل می کردند امروز اینهمه اتباع خارجی در سوریه وجود نداشت.
مصر هم همینطور! (1585311) (alef-13)
 
جلیلی
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۲:۲۹:۴۴
نه اینکه تو داخل نشستیم مشکلاتمون رو حل کردیم الان واسه اسد و مخالفاش نسخه مینویسی... (1586912) (alef-6)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۲۶:۰۵
فارغ از عملکرد وزارت خارجه و صدا وسیما بنده نیز با این مقاله کاملا" موافقم و سقوط محمد مرسی را از الطاف الهی میدانم زیرا عملکرد ایشان با عث وهن کلمات مبارک انقلاب و اسلام شده بود وتداوم قدرت وی منجر به بیشتر شدن اختلاف کشورهای اسلامی و گسترش وهابیت و سلفی گری می شد . در ضمن مبارک خیلی به مرسی شرف داشت اگر مبارک دین نداشت مرسی علاوه بر دین، اخلاق هم ندارد . (1585328) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۲۸:۵۳
یک رسانه باید بیطرفانه و نه از روی منافع اخبار را آنجور که هست روایت کند. این فرض شما که صدا و سیما باید منطبق بر منافع ایران اخبار به خورد مردم بدهد کاملا اشتباه است. البته بدیهی است که صدا و سیمای ایران از این منظر کارنامه افتضاحی دارد و به هیچ وجه بیطرف نیست. (1585334) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۳۹:۳۷
متاسفانه در تنها رسانه تصویری و انحصاری ما خبرسیاسی در دست کسانی قرار گرفته که دنیا را نه آن گونه که هست بلکه آن گونه که آنها تصور می کنند باید باشد، می بینند! آقای عابدینی، کارشناسی همه فن حریف، گاهی مجری و گاهی متخصص کسانی را دعوت می کند که حرف ها و گفته های از پیش معلوم را تایید و کنند و دوباره بگویند در آخر هم چنان وضعیت را تشریح و تبیین می کنند که گویی در دنیا بهتر و با سوادتر از آنها نیست! مشخص نیست بودجه ای که صرف گفتگوهای خبری سیاسی می شود را نمی شود به کار بهتری تخصیص داد؟؟!! صدها برنامه در مورد سوریه و اخیرا مصر چه حاصلی و چه سودی جز تامین قوت لایموت کارشناسان و جناب مجری دارد؟؟ (1585355) (alef-13)
 
یک دوست
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۴۱:۰۳
سلام, تحلیل گرم ولی بسیار عصبی داریدوسعی میکنید حتی بگوئید کودتائی نشده است.این نمی شود.لااقل بگویید کودتای خوبی شده است گرچه دیگر تعریفی جدید برای کودتا نمی شود ارائه کرد.
توی دعوا ببینید چه کسی خوشحال است.آمریکا نمیخواهد بگوید کودتا شده تا طبق قوانین خودش بتواند از کودتاگران حمایت کند.
سنگ مسئله اول جهان اسلام یعنی فلسطین را به سینه می زنید در حالی که حامی اصلی اسراییل همین امریکا است که از تحولات موردحمایت حضرتعالی خوشحال است.
انشاء الله اسلام پیروز است.والله اعلم. (1585360) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۴۱:۱۸
از روزی که مرسی در تهران بر علیه کشور ما سخن گفت باید بیدار می شدیم (1585362) (alef-13)
 
آریو
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۴۷:۴۶
شاید تا پیش از پانزده سال پیش که تنها رسانه تصویری فقط و فقط صدا و سیما بود می شد این تفکر را که یک قرائت و دیدگاه خاص را از طریق این رسانه می توان به بینندگان القاء کرد کمی جای طرح داشت ولی امروز با این همه وسایل ارتباط جمعی انواع شبکه های ارتباطی و خبری و راه های مختلف کسب خبر پای فشردن بر همان ایده جزء از دست دادن مخاطبان ( همان اتفاقی که افتاده ) سرانجام دیگری ندارد. (1585380) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۴۹:۱۴
صدا وسیما همیشه مخالفان مرسی را لاییک می داند در حالیکه تصاویز زنانی که تجمعات مخالفان مرسی بودند بسیاری حجابی بهتر از هنر پیشگان صدا وسیما داشتند لذا سیمای میلی نگران اسلام نباشد (1585381) (alef-13)
 
برادری
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۵۴:۴۱
آقای آزاد چنان وجهه ظاهرا بی طرفی گرفته که هر کس در جریان مسایل مصر نباشد فکر می کند یک دفعه حقیقتی که گم شده بوده را ایشون پیدا کرده...اینکه صدا و سیما یا دستگاه دیپلماسی سردرگم است بخشی به دلیل انفعال آنها و بخشی به خاطر پیچیدگی روابط گروههای مصری است. اما صاحب نظر نگارنده این متن ظاهرا نمی داند که در کشوری که کودتا شده کودتاچیان به صاحبان قدرت قبلی اعلان جنگ کرده اند (نه اینکه اخوان به ارتش اعلان جنگ کرده!)... نمی داند در تغییر قدرت در مصر، دولت عوض شده نه قوه قضاییه و همین نظام دادگاهی که جلوی تشکیل مجلس مصر را گرفتند حالا دارد مبارک را تبرئه می کند و همدست سابق کودتا البرادعی را هم بی نصیب نگذاشته...نمی داند اخوان المسلمین یک جریان نیست و گروههای متعدد دارد... نمی داند در مملکتی که نزدیک ۸۰ میلیون جمعیت دارد و بعد از انتخابات ۳۰ میلیونی یک نفر رییس جمهور شده ۱۷ میلیون و ۷ میلیون (ارقامی که معلوم نیست از کجا آمده) نمی تواند مبنای تحلیل سیاسی باشد. مهمتر از همه نمی داند مرسی با همه اشتباهاتش که بخشی از آنها در بالا آمده نشاندهنده تمایلات گروهی در اخوان المسلمین بوده و هر اتفاقی در مصر بیافتد روابط تاریخی اخوان و ایران قابل جایگزینی با گروههای چپ و لاییک و غیره نیست...
به همه این دلایل بهترین گزینه برای جمهوری اسلامی حمایت از حق مشارکت سیاسی اخوان و محکوم کردن کودتاچیان و همدستان قضایی و امریکایی-اسراییلی آنهاست...اگر نقدی می خواهد صورت بگیزد باید آین موضوع را مد نظر قرار دهد (یا اول خلاف آن را اثبات کند). (1585394) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۵۸:۳۲
از کج فهمی و بی اطلاعی نویسنده محترم ای مقاله و عدم درک درستش از تحولات منطقه در عجبم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1585402) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۰:۴۹:۴۱
بنده هم از تعجب بی مورد شما در عجبم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 (1586436) (alef-15)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۴:۵۹:۵۳
بررسی خوب و عالی بود. حرف دل خیلیها هم بود. مارو چه به اونا . (1585410) (alef-13)
 
عماد
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۰۲:۳۸
مرسی و اخوان المسلمین حماس رو از ایران جدا کردند، با بشار اسد هم مخالفت کردند. با ترکیه و اسرائیلم که رابطه خیلی خوبی داشتند. با این وجود ایران باید بین بد و بدتر یکیو انتخاب کنه! حالا قضاوت این که مرسی بده و یا بدتره با خودتون!! (1585422) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۰۴:۲۶
مشكل صدا و سيما اين است كه به جاي مخابره اخبار، مي خواهد موضع گيري هم انجام بدهد كه البته در حيطه وظايف يك رسانه نيست.
همين مرسي كه الان صدا و سيما با دستپاچگي از او و طرفدارانش حمايت مي كند، مترجم صدا و سيما در اجلاس سران عدم تعهد، سانسور كرد. آن هم سانسوري كه آبروي ايران را در عرصه جهاني برد.
در يك رسانه حرفه اي لازم است ميان خبر، تحليل و ارايه موضع گيري هاي رسمي مرز مشخصي وجود داشته باشد. (1585430) (alef-13)
 
رسول
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۰۶:۰۸
تحلیل بسیار منطقی است. فقط به لحاظ من اگر نمی توانیم بد و بدتر را در حال حاضر تشخیص دهیم، بهتر است از گزینه ای حمایت کنیم که محق تر است. بدین لحاظ آنکه بیشتر با فرآیند دموکراسی همخوان باشد در بلند مدت بیشتر به نفع ایران خواهد بود. امروزه، گریزی از دموکراسی در دولتها نتوان فرض کرد و بدین ترتیب آیندگان موضع گیری امروز ما را حتی اگر نستایند، خرده نیز نخواهند گرفت. (1585436) (alef-13)
 
عیسی
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۰۷:۱۸
مخالفت با اخوان المسلمین که احتمالا ملایم ترین و تحصیل کرده ترین تشکیلات مسلمانان سنی مذهب هست اصلا به نفع هیچ گروه دوراندیش مسلمانی نیست مخصوصا ما. -غیر از دلایل متعدد - چون کسانی که جای آنها خواهند آمد خواه ناخواه یا به سلفیها یا وهابیها تکیه خواهند کرد یا به لاییکهای تندرو. (یا در مقابله با ما به هر دو) (1585439) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۰۸:۱۰
يک دوست طلبه مصري دارم در جامعة المصطفي در قم درس ميخواند ميگفت راستش من هنگ کردم از اين سياست جورباجور مسؤولان جمهوري اسلامي اين سياستها و سردرگمي ها نشان ميدهد که اين عزيزان چقدر از حقايق مصر بي خبرند! اينها با دفاع از اخوانيون در اين ايام اشتباه استراتژيک خود را مرتکتب ميشوند! (1585444) (alef-13)
 
مسیح
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۱۴:۲۳
اخوان المسلمین معتدل ترین جریان سنی است که در مبانی هم حتی به جمهوری اسلامی قرابت دارد

منافع ملی ما در منافع انقلاب ترجمه میشود و همانطور که خودتان به موضوع مقاومت و فلسطین اشاره کرده اید.
از بعد از کودتای نظامی در مصر، متاسفانه مرز رفح تقریبا بسته شده است و این موضوع مشکلات بسیاری برای ساکنین مقاوم این منطقه ایجاد کرده است (1585461) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۱۷:۵۷
در شرایط فعلی که در انزوای جهانی قرار داریم، و همچنان، هر اعلام موضعی از سویِ ما -صرفنظر از خودِ موضع- واکنشِ منفی بسیاری از سران و مردم کشورهای مختلف را به همراه دارد، به نظر میرسد بهترین راه، همین سکوت پیشه کردن و نظاره گر خاموش بودن (یا به قول شما انفعال) است. گاهی موضعِ سریعِ عجولانه هرچقدر هم «فعال» و «خلاقانه» جز آسیب رسانیِ داخلی و خارجی، نتیجه ای در بر ندارد. (1585474) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۱۸:۲۳
این نوشته از کدوم رسانه است؟ ارتش مصر؟
حتما برکناری البرادعی هم به خاطر مخالفت با همان 17 میلیون بود؟
راستی شما چطور شمردی که 17 میلیون بودند؟
چند تا انقلاب مخملی دیگه باید انجام بشه، تا شمای مدعی فهم بفهمید این ماجراها چگونه ایجاد و هدایت می شوند؟

ما سنگ مرسی را به سینه نمی زنیم و دل خوشی از اخوان المسلمین نداریم. اما درک کنید که وسط دعوای این دو نفر؛ چه کسی برنده شده؟ اشوب داخلی مصر به نفع چه کسی بوده؟ و مدیریت ایجاد آشوب توسط چه جریانی رخ داده؟

اگر اکنون این حرفها را درک نمی کنید، صبر کنید تا به زودی بفهمید آن 17 میلیون چگونه دموکراسی را به کشوری باز می گردانند که البرادعی به اتهام استعفا محاکمه می شود. (1585477) (alef-13)
 
نا شناس
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۲۵:۳۰
آنچه که مهم است اینه که کسی حق نداره به کشتار مردم، حبس غیر قانونی و نظایر آن دست بزنه ؛ میخواد مرسی باشه یا دولت نظامیان! (1585503) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۳۷:۲۹
اگر صدا و سیمای ما چیزی را مستقیم نشان داد قابل استناد و باور خواهد بود در غیر اینصورت نمی توان به آن اعتماد نمود. (1585537) (alef-13)
 
محمدی
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۴۰:۳۲
به قدرت رسیدن هیچ جریان مذهبی افراطی سنی در جهان عرب و کشورهای پیرامون ایران به دلیل تضادهای ایدیولوژیک در جهت منافع جمهوری اسلامی ایران نیست و حتی برای کشورمان تهدید محسوب می شود. (1585542) (alef-13)
 
فاطمه
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۴۱:۵۳
از چیزی که نویسنده ی محترم این مطلب گفته بدتر اینه که همه ی صداوسیما هم یک ساز نمی زنه. شما اگه از زمان آغاز شورشها علیه مرسی تا الان، به سایت و شبکه العالم مراجعه می کردید می دیدید این شبکه درباره ی مصر سیاست طرفداری از معترضان و کوبیدن مرسی رو اتخاذ کرده بود. به هر حال موضع گیری هرچه هست نباید متناقض باشه. خیلی مسخره است که شبکه های مختلف یک منبع رسانه ای، در مورد یک موضوع یکسان موضع گیری های متفاوتی داشته باشند. آیا بقیه ی رسانه های دنیا هم همینطورن؟ آیا بی بی سی عربی و انگلیسی هر کدوم ساز خودشونو می زنن؟ یا الجزیره ی عربی و انگلیسی؟ اما یک نگاه به آرشیو پرس تی وی و العالم بندازید تا درک کنید چی عرض می کنم. (1585545) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۴۳:۰۹
از صدا سیمایی که تا حالا سعی داشته حرکت ملت مصر وروی کار آمدن اخوان را نشات گرفته از انقلاب اسلامی ایران بداند وآن را بیداری اسلامی معرفی کند چه انتظاری دارید ؟!! این آقایون سیاستگذار در صدا سیما این قدر یاد نگرفته اند به جای اظهار نظرهای شتاب زده کمی صبر کنند تا آن رخداد سیاسی ماهیت واقعی خود را نشان دهد بعد له یا علیه آن موضع گیری کنند ! (1585548) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۴۴:۱۲
احسنت به این مقاله (1585550) (alef-13)
 
نويد
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۵۶:۰۳
بهتره تيزر بخش تحليلي اخبار 22:30 بعنوان مصداق بارز مغالطه ((نتيجه گيري از باور غلط)) در كلاس هاي درس منطق تدريس بشه، اون قسمتي كه مجري برنامه با پرسيدن سوال هايي كه داراي گزينه هاي نادرست هست در صدد القاي غير واقعيات بصورت هدفمند عمل مي كند.
به نمونه هاي زير بعنوان مثال دقت كنيد:
- چرا امريكا در موضوع مصر رويكردي دو گانه اتخاذ نموده است؟
- چرا غرب از رشد روز افزون گرايش مردم بويژه جوانان به اسلام در غرب نگران است؟
و نمونه هاي بسياري از اين دست... (1585563) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۵:۵۸:۰۴
یعنی جدا صدا و سیما ناراحته که مرسی برکنار شده ؟ (1585572) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۶:۲۳:۵۶
!!!!!!!!!!!!!!!! حالا چندماهی است اتفاقی افتاده که گیر دادین به صدا سیما قبلا چی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ در مورد سوریه و بقیه ی کشورها و اخبار داخلی چی ؟ واقعیتها گفته میشه ؟؟؟؟؟هر حبرگزاری اخبار را از زاویه ای که دوست داره و به نفعش هست پوشش می دهد. (1585623) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۶:۲۵:۰۵
با این کاراشون فقط به تعداد ذیش های ماهواره اضافه میکنند...بیچاره مردمی که سردرگم نمیفهمند کی راست میگه کی دروغ! (1585627) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۶:۲۹:۲۶
این مقاله پر است از سفسطه و مغلطه
برادر عزیز برای نوشتن مقاله باید یا کارشناس بود و یا حداقل اطلاعات اندکی در این خصوص داشته باشید
جنابعالی با بافتن و ساختن واقعطتهای موهوم صدا و سیما و دستگاه دیپلماتیک کشئر را زیر سئوال برده اید
طبق کدام سند دلت مرسی صحرای سینا را به آمریکا واگذار کرد
مطابق با کدام گواهی 17 میلیون مخاف سیسی به خیابان آمدند؟
و...
امیدوارم در تحلیلها بجای تعصب و وارونه جلوه دادن قضایا علمی تحلیل کنیم
امید دارم که سایت الف نیز این کامنت را فیلتر نکند
ببینیم آقای توکلی به اصول اخلاقی پایبند است (1585641) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۶:۳۲:۵۷
خوب بود این سوالات رادرمورد اخبار مربوط به سوریه نیز از رسانه ملی می پرسیدین که دنبال چه چیزی است و بنا دارد کدام بخش از منافع ملی جمهوری اسلامی ایران را اعاده کند؟ (1585653) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۱:۵۵:۱۱
شما لازم نیست از آب گلالود ماهی بگیری
سوریه بخش مهمی از منافع ملی ما و دروازه حضور استراتژیک ایران کنار مرزهای اسرائیل و پل ارتباطی ایران با حزب ا.. است و همه کسائی که واقعا به منافع ملی فکر میکنن از جمله دکتر روحانی در حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه اتفاق دارند....
علاوه بر این ما هیچ وقت حمایت مرحوم حافظ اسد از ایران در مقابل صدام رو فراموش نمیکنیم... (1586198) (alef-6)
 
محمد جواد
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۶:۳۳:۰۸
با سلام
بی شک خون شهید شحاته و همراهانش باعث سرنگونی مرسی و دولت سلفی و کثیفش شد. الحمد لله رب العالمین (1585657) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۶:۳۶:۰۴
اصلا من موندم تو بيتدبيري اين صدا سيما!! اين همه کارشناس و کارمند اندازه يه نخود فايده ندارند! (1585664) (alef-13)
 
مسعودی
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۶:۳۷:۵۲
فک کنم ما بر اساس اتفاقات انجام شده موضع میگیریم نه بر اساس اتفاقات در حال انجام (1585670) (alef-13)
 
کاظم زیبا بیان
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۶:۴۴:۲۷
اگر میخواهید بدانید کار سیسی وارتش درست بوده یا نه به واکنش های غرب و امریکا توجه کنید کار ارتش تنها دفاع از دشمنان خارجی ولب مرزی نیست من به سران ارتش مصر تبریک میگویم که سناریوی غرب وامریکا در ساختن یک افغانستان یک عراق یک لیبی ویک تونس وسوریه ثانی را نقش بر اب کردند امروز 2000نفر جوان احساساتی واجیر شده در میدان تحریر بمیرند بهتر است که میلونها نفر زن وکودک ومرد بیگناه در فردای نا امن مصر نابود شوند..... (1585681) (alef-13)
 
جعفر
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۶:۵۰:۴۰
واقعا صدا و سیما تبدیل به سدی شده برای اعتدال. همه اخبار عالم و آدم را به دلخواه خودشون منتشر می کنند. فکر می کنند مردم داخل ایران هیچ نمی فهمند. جالبه محتوا و جهت گیری شبکه پرس تی وی به کلی با صدا و سیما فرق داره. واقعاً چرا کسانی که در رأس هستند تصمیمی نمی گیرند؟ شاید مشکل از خود آنهاست. چرا زودتر عبرت نمی گیرند؟ (1585696) (alef-13)
 
بندری
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۶:۵۱:۲۰
آقای الف صرف نظر از گزارشات صدا وسیما شما مسایل مختلف را قاطی فرموده اید.ژنرال مبارک یک دیکتاتور بوده وبیش از سی سال بازور بر مردم حکومت قهریه داشته در صورتی که جناب مرسی با رای اکثریت مردم مصر انتخاب شده وبا لشکر کشی خیابونی نمیشود حکومتی که از دل صندوق های رای مردم بیرون آمده بر کنار کرد اون هم با حکومت نظامی وکودتا ...اگر این قضیه علیه حکومت احمدی نژاد صورت میگرفت راضی می شدید یا میگفتید کودتاگران باید اعدام شوند چون محارب فی الله هستند....لطفا نظر مخالف را منتشر کنید.مرسی مرسی (1585698) (alef-13)
 
حسين ميسمي
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۶:۵۹:۴۲
برادر محترم و نويسنده عزيز مقاله سلام

نكات مورد نظر شما اكثرا صحيح بود

اما يك بي انصافي بي نهايت بي رحمانه كرديد و آن اينكه محمد مرسي كه با راي مردم در انتخاباتي كه مشاركت در آن بيش از ميانگين مشاركت در آمريكاست را با حسني مبارك كه با زور و اسلحه سر كار آمد يكي كرديد

بنابراين اگر به دموكراسي اعتقاد داريد كه به نظر داريد، تفاوت اين دو را درك كنيد.........

مطمئن باشيد ديگر هيچ كسي در مصر نخواهد توانست حكومت مردم سالار راه اندازي كند و اين كشور الي الابد با اسلحه و ارتش اداره خواهد شد.

همچنين در موضع گيري ها بايد دنبال حق بود نه نفع. اخوان المسلين داراي مشروعيت بود حال چه به مقاومت خدمت كرده بود چه خيانت.

«كونوا قوامين بالقسط شهداء لله ولو على أنفسكم»

پس حق را بگيد حتي اگر به ضرر شما و كشورتان و هر كسي بود

يا حق (1585711) (alef-13)
 
یوسف
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۷:۰۲:۰۳
دعا کنید وضعیت مصر همینجو ر ادامه پیدا کنه . بلکه فشار بر سوریه کمتر بشه . دو طرف درگیری مصر دشمنان ما هستند. (1585716) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۷:۰۴:۲۳
من بعنوان یک ایرانی مسلمان معتقدم خطر وهابیون و سلفی ها و امثال مرسی و اردوغان بسیار بیشتر از آمریکاو غرب است . کما اینکه آمریکا هم باین نتیجه رسیده که وهابیت بهترین ابزار برای مقابله با اسلام ناب است . قطعا آمریکا و غرب به تنهایی هیچگاه نمیتوانند باندازه سلفی ها تیشه به ریشه اسلام بزنند . صدمات حکومت یکساله مرسی به جهان اسلام از 30 سال مبارک بیشتر است . همان بهتر که از صحنه قدرت حذف شدند . (1585719) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۷:۰۷:۴۲
صدا وسیما در حالی که رهبری معظم انقلاب سفرش کرده اند که نباید اخبار و تحلیلهای نابجا به خورد مردم داد،هرچه می خواهند می نویسند و نه آنچه اتفاق افتاده و می افتد حال ما چطور انتظار داشته باشیم مردم سراغ رسانه های خارجی نروند و به دامان آنها که شدیدا خواهان منافع خود به هر قیمتی هستند نیفتند و اگر بیفتند فچه کسی را می توان مقصر دانست جز رسانه ملی؟ (1585730) (alef-13)
 
کریم
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۷:۲۹:۱۳
مواضعی که در یادداشت نویسنده محترم آمده است چندین شماره است که از سوی هفته نامه وزین یالثارات طی هفته های گذشته پی گرفته شده و جالب اینکه مطلب منتشر شده در بالا نیز را در یالثارات خوانده ام! کسانی که پیگیری این نوع موضع و نگاه به مسائل داخلی مصر و نیز منطقه را می پسندند را دعوت می کنم یالثارات را دنبال کنند . از الفی ها نیز بابت فرصت دیده شدن این نوع نگاه در بین مخاطبان این سایت خبری تشکر می شود و توصیه می شود آنرا دنبال کنند. یاعلی (1585777) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۷:۴۲:۱۲
خودت رو ناراحت نکن چه کسی الان رسانه ملی رو نگاه میکنه ؟ هر چه رسانه به اصطاح ملی میگه برای خودش و کیهان شریعتمداری میگه.
صدا و سیمای زمان لاریجانی بهتر بود
الان فقط برای قشر خاصی که 10 درصد هم نمیشه برنامه پخش میکنه
اکثر مردم به خاطر برنامه 90 رسانه ملی را نگاه میکنند.
الف جان لطفا سانسور نکن (1585802) (alef-13)
 
سجادی
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۷:۴۲:۴۷
سلام
واقعا من نمی دونم این سیاست یک بام و دو هوای رسانه ملی را چه باید گفت؟ از یک طرف از جبهه النصره و تکفیری های سوریه تا میتواند می گوید و دریغ از خبرهای طرف مقابل و از طرف دیگر از از تکفیری های فلسطین و مصر که در قالب اخوان و حماس هستند و بیشترین تعرض و توهین را به شیعه دارند حمایت بی چون وچرا می کند!!! (1585805) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۷:۴۶:۲۹
صدا و سیما که تکلیفش در این چند وقت روشن. در موضوعات داخلی از گرانی لبنیات و ارز بگیر تا تجمعات کارگری و صنفی و..... آزمونهای مختلفی را گذرانده.
اما در باره مصر باید گفت که این مربوط می شود به عدم شناخت ما نسبت به وضعیت مصر. کارشناسانی که در اره شمال افریقا مطالعه می کنند بجز یک سری آمار راجع به وضعیت جمعیتی و جامعه شناختی هیچ شناختی ندارند. البته این وضعیت را در شبکه هایی مانند بی بی سی و سی ان ان هم راجع به مصر شاهد بودیم( بنده در این مدت از این دو شبکه پیگیر اخبار مصر بودم.).همانطور که آنها (کارشناسان غربی)راجع به مسایل داخلی و سیاسی ما شاید چندان اطلاعاتی نداشته باشند و گاهی البته گاهی می توان از تحلیل های آنها راجع به کشورهای خاورمیانه به این نکته پی برد که شناخت کافی از موضوعات جاری منطقه ندارند و در این موضوعات تحلیل گران عرب بسیار دقیق تر راجع به مسایل منطقه و حتی ایران نظرات خود را جاری می سازند. در خبر ها بود که سیاست راهبردی در مواجه به مسایل مصر را بشار اسد به ایران گوشزد کرد تا در مسایل مصر دخالت نکند.اما آنچه از برایند مطالب گفته شده بر می آید کاملا به عدم وجود نخبگان سیاسی راجع به موضوعات منطقه در عرصه رسانه بر می خوریم (1585809) (alef-13)
 
Iran
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۸:۰۰:۰۷
به نظر بنده بهترين كار همينه كه كشور را درگير اين آشوب هاي عربي نكنيم مگه خودمان كم مشكل داريم ، شما سيستم احمدي نژاد را دوست داريد كه نخود هر آشي ميشد و هيچكس هم جوابش را نميداد ، چقدر مرسي به ايران بي حرمتي كرد همينطور مبارك ، حالا از كدوم بايد حمايت بشه ؟ زنده باد ايران (1585834) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۸:۰۴:۴۷
تحلیل شما در حالی که سعی کرده از دقت بالایی برخوردار باشد، اما برخی موارد اساسی را نادیده گرفته که به چند قلم آن اشاره می‌کنم:

- در بحث آزادی مبارکه که شما از فروردین 92 از آن خبر آورده‌اید، میان دادگاه و دستکاه قضا مصر با دولت این کشور تفکیکی قائل نشده‌اید. در حالی که پس از اعلامیه شش بندی قانون اساسی مرسی و محدودیت‌هایی که برای قضات ایجاد می‌شد، مخالفان اعتراض کردند و نهایتا مرسی حرف خود را تا حدودی در زمینه دستگاه قضا پس گرفت و این دستگاه به دست کسانی افتاد که اساسا حامی مبارک بودند و هستند. لذا یکسان انگاری دادگاه با دولت مرسی غلط است. اما در شرایط فعلی غلط نیست چرا که خط و خطوط این دو کاملا یکی است. نخست وزیر اینش کشور از این می‌گوید که باید امنیت دوران مبارک احیا شود و استانداران حامی مبارک با تعداد بالایی منصوب می‌شوند. دستگاه قضا هم البرادعی را به دلیل این‌که با استعفایش، اعتماد مردم را خدشه دار کرده، برایش دادگاه ترتبیت می‌دهد.

- مبنای این‌که می‌گوئید 17 میلیون نفر جمعیت چیست؟ فهمی هویدی چندی قبل در بوابة الشروق مقاله‌ای نوشت در خصوص جمعیت معترضان. مساحت میدان التحریر، گارد ریاست جمهوری و خیابان‌های اطراف این دو و موارد محل تجمع را که حساب کنید و با فرض قرار گرفتن 4 نفر در یک متر مربع، حداکثر جمعیتی که در کل مصر در 30 ژوئن می‌توانست جمع شود،‌5 میلیون نفر است نه 17 میلیون. این عدد 17 و بالاتر از آن حتی از سوی بی بی سی عربی و الجزیره هم رد شد برادر محترم بعد شما این‌گوه سنگ 17 میلیون را به سینه می‌زنید؟ گفته می‌شود حدود 20 میلیون امضا برای رد مرسی جمع شده است! تحلیل گران ایرانی هم مثل طوطی این را تکرار می‌کنند. خیلی دوست دارم یک نفر را بیابم که این حجم امضا را دیده باشد، نه در ایران بلکه در مصر.


مرسی اشتباه داشت شکی نیست اشتباهات بزرگی هم داشت. اما ارتش با پشتوانه حمایت حداقل 17 میلیون آدم دست به کودتا زد و حالا مشخص می‌شود که اساسا این جمعیت یک دروغ بوده است. جالب این است که شما بعد از چندین روز که همه از جمله صدا و سیما و بسیاری از تحلیل‌گران ایرانی فهمیده‌اند چه کلاه گشادی سرشان رفته، حالا می‌آئید و ادعا می کنید که کودتا نبوده و انقلاب بوده، 17 میلیون هم آدم پای کار بوده اند و ...

شیرین این‌جاست که شما با قطعیت درخصوص 17 میلیون حالا می‌گوئید که آب این جمعیت مگر با عربستان به یک جو می‌رود؟ نه برادر. چون ارتش و دولت موقت می‌داند که این جمعیت اصلا وجود ندارد، آبش خوب با عربستان توی یک جو می‌ رود. چرا تمرد در خصوص گرایش مصر به عربستان یک جمله نگفت؟ (1585840) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۸:۰۵:۴۲
وقایع مصر گرچه ناراحت کننده است ولی گروه مرسی واخوان با بی اعتنایی به پیامهای دوستی ایران نشان دادند حامی همان سلفی ها وتکفیری هایی هستند که در کشور های اسلامی دست به جنایتهای فجیع وکشتار شیعیان میزنندنمونه آن در خود مصر که در زمان مرسی چهار شیعه را در روز روشن به بدترین شکل کشتند و قطعا خونهای به ناحق ریخته شده جواب دارد. (1585843) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۹:۰۲:۰۴
آمدن و رفتن مرسی یه حسن خوبی که واسه ما داشت این بود که حداقل فهمیدیم ما باید روابطمون رو با کشورها حفظ کنیم و اگر اختلافی داریم با دیپلماسی حلش کنیم نه با قهر کردن و قطع ارتباط وبا تغییر حکومتها باید تاکتیکهای گفتگو رو عوض کرد نه استراتژی روابط بین الملل رو (1585947) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۹:۰۳:۵۷
اخبار صدا وسیما کاملا برعکس اخبار واقعیه همیشه خیلی از مردم هم باورشان رو به اخبار تلوزیون از دست دادند . بنگاه دروغ پردازی کی میخواد اخبار درستی به مردم بده معلوم نیست! (1585952) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۹:۰۷:۴۵
اخوان المسلمین و مرسی همیشه ضد ایران و طرفدار سلفی های آدمخوار بودند بنابراین نظامیان مصر بهتر از مرسی و سلفی ها هستند . (1585958) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۹:۰۹:۱۳
ما معمولا از این صدا و سیما توقع اخبارصحیح نداریم بلکه اغلب اوقات به جای خبر, تحلیل خبر انهم از نوع غلط ان به سمع و نظر مردم میرسد, رد پای این کج اندیشی صدا و سیما را در بسیاری از مشکلات مملکت میتوان دید, مطمئنا اگر اندیشه های انحصار طلبانه از این رسانه میلی رخت بر بندد, امید به بهبود اوضاع در تمامی عرصه ها بیشتر خواهد شد. (1585960) (alef-13)
 
امیر68
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۹:۱۴:۱۵
این جریان هم شده مثل جریان سوریه سر سفره غذا بودم دیدم اخبار 14 داره میگه سوریه فلان شهره گرفت من با خودم گفتم کی تا اونجا اومدن که سوریه گرفت اصلا نشون نداده بود که ارتش سوره اون مناطقو از دست داده بود

آخه این اقدامات مرسی رو یکی ببینه میفهمه که با ما نیست
ما با این لاییک ها بشینیم سر دنیاشون بهتر به نتیجه میرسیم تا با این کله خر های اخوانی (1585966) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۹:۲۸:۴۳
ظاهرا شما هم بدجوری یک طرفه رفتید و قتل هزاران اخوانی یا مردم یب گناه را ندیده می گیرید. باید توجه کنید که طیف تند رو و تکفیری در میان اخوانی ها اقلیتی هستند که از این فضا سوء استفاده کردند و گر نه هیچ امری حمله از پشت به تجمع مسالمت آمیز را که در حین نماز صبح را که منجر به کشته شدن حدود 50نفر شد و حمله اخیر نظامیان و کشتار هزاران نفر را توجیه نمی کند (1586003) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۹:۴۳:۱۹
موضع ایران اگر هر کجا (مانند سوریه) غلط بوده درباره مصر اصولی و دوراندیشانه نیز بسیار معتدل تر از موضع ترکیه است. دیکتاتوری نظامی فعلی در مصر آخر و عاقبتی ندارد و نگذاشتن تخم مرغهای خودمان در سبد آنها عاقلانه است. ضمن اینکه مصر برای ما اهمیتی ندارد (سیاسی و نظامی) و لازم نیست مواضع خود را برای خوشایند اعراب و دیکتاتورهای دیگر تنظیم کنیم. (1586019) (alef-6)
 
ش ش
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۱۹:۵۷:۱۹
كاش به اظهار نظر برادر اسد سنگربان محور مقاومت درباره كودتا گران وبرعكس نيز اشاره مي شد (1586035) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۰:۱۰:۴۰
من کارصداو سیمارو می پسندم حالا شما هرچی میخوای بگو
مرسی بدترین فرد روی زمین هم باشه بارای مردم
مصر سرکاراومده بود و طبق قانونشون بایددورش تموم میشد مگراینکه ازراه قانونی مرسی برکنارمیشد
همه شبکه های خبری دنیا همین جورین
همه درجهت منافع خودشون حرکت میکنن
پس چه انتظاریه که شماازصدا وسیماداری
اینجا الف با مثلا سایت رج.... وسایت تا .....خیلی فرق داره
شماهم مثل صدا وسیما
من یه چیزایی که بعضا خیلی هم مهمه در یه خبرگزاری میخونم که تو خبرگزاری شما نیست وتعجب میکنم چراشما بهش نپرداختی (1586049) (alef-6)
 
سهراب
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۰:۲۱:۰۰
صدا وسیما که مدتها پیش اعتبارشو از دست داده ودر داخل زیاد بهش توجه نمیکنن ولی این باعث نمیشه که هر تفسیر من داراوردی از اوضاع جهان داشته باشه مصر یک کشور مستقل هستش وجریانات زیادی در ان حکومت میکنن تا چند وقت پیش حسنی مبارک در قدرت بود بعدش مرسی شد حاکم که مواضع انها باهم هیچ فرقی نداشت وحالا سیسیلی در قدرته وفردا کس دیگر این دستنگاه دیپلماسی ماهستش که باید دراین بازی شطرنج حرکت های بجا وبه موقع داشته باشه الان دولت سیسلی در انجا حاکم هستش پس باید در هر موردی با ان دولت هم اهنگ بود چه مردمش بخواهند چه نخواهند باید دید چه چیزی به نفع منافع ایرانه ورسانه ملی هم باید یه کم خرد نشان بده دیگه دوره دروغ وخبرهای الکی به سر امده با یک کیلیک در اینتر نت میتوانی از همه خبرهای جهان با خبر بشی پس وارنه جلوه دادن اخبار جز بی اعتمادی برای مردم نسبت به صدا وسیما چیز دیگری به همراه ندارد (1586058) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۰:۳۰:۰۰
صداوسیما اگر خبر درست وحسابی داد باید تعجب کرد. عادت کردیم به اخبار گزینشی و یک طرفه.
در مورد اخوان، اولش صداوسیما طرفدارش بود. بعد که مرسی سقوط کردف مخالف اخوان شدند و سقوطش رو وصل به مخالفت مرسی با بشار اسد دونستند و حتی در برنامه ی راز نادر طالب زاده بر علیه اخوان صحبت کردند. و بعد دوباره اخیرا طرفدار اخوان شدند.
مصر 85 میلیون جمعیت داره و یک یکی دو میلیون نفر اخوانی آشوبگر، با کمک اون کانال اغراق گر الجزیره، راه به جایی نمی برند. (1586074) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۰:۴۲:۰۰
خوشم میاد که هر کی به صدا و سیما فحش بده ما خوشمون میاد کلا فعلا مده باید به صدا و سیما فحش داد
عزیز من یک نگاه به رسانه های به اصطلاح آزاد دنیا بندازید
اونا تا دو سه هفته اول حتی اسم کودتا را هم نمی آوردند یعنی اینقدر یک طرفه
وقتی دیگه دسته دسته مردم رو تو خیابون ها به خاک و خون کشیدند با اکراه اسم کودتا را آوردن ولی هنوز هم طوری وانمود می کنند که ارتش مجبور شده ملت را بکشد
من و شما (البته مطمئن نیستم ) نه با صدا وسیما و نه با بی بی 30 و نه با یورو نیوز چایی نخوردیم، اینقدر هم هنوز قوه عاقله را از دست نداده ایم که هر چه می گویند را بدون واسطه قبول کنیم صحنه مصر صحنه مشخصی است و من متاسفم از چیزهایی که در این مقاله خواندم اون هم توسط یک ایرانی که باید اصلی ترین ویژگی اش" آزاد" منشی باشد.
بدون شک ما با اخوان مشکل داشته ایم و مشکل خواهیم داشت ولی آنچه که در مصر اتفاق افتاد یک کودتای نظامی برای بر گرداندن نظامی ها به قدرت بود با اردو کشی خیابانی صندون رای را نابود کردند ژنرال سیسی فرمودند که مردم بر حمایت بیرون بیایند ! یعنی درگیر کردن مردم با مردم تا در گیری به حدی برسد که عموم ملت بگویند کاشکی ارتش می آمد غائله را ختم می کرد
ممکن است مرسی برای مصر بد بوده باشد ولی با کودتا برکنار کردنش برای مصر بدتر خواهد بود بیاییم خوش بین باشیم و فکر کنیم که نظامی ها مثلا تا سال آینده یک انتخاب دیگر برگزار کنند و یک رییس جمهور جدید انتخاب کنند بر کناری مرسی چه پیامی برای رییس جمهور بعدی دارد؟
حالا این اتفاق افتاده است قطعا یک شبه این برنامه پیچیده طراحی و اجرا نشده است شاید برای اینکه بفهمیم چه کسانی پشت این قضیه بوده اند تنها راه این باشد که ببینیم چه کسانی سود کرده اند ( اونوقت ممکنه به اون حرف اردوغان برسیم!) (1586089) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۱:۰۵:۳۶
این تحلیل صهیونیستی ترین تحلیلی بود که در تمام رسانه های یورو نیوز - بی بی سی - سی ان ان و ... خونده بودم (1586109) (alef-6)
 
ارش
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۱:۱۰:۰۲
الف جان عالی بود
امیدوارم با نقادی از صدا و سیما که سالیانه ملیاردها تومان بیت المال از جیب ملت هزینه می شود تا حدی جلوی تحریف صدا و سیما گرفته شود
ضمنا در عصر ارتباطات صدا و سیما با تحریف واقعیت فقط از مخاطبان خود می کاهد (1586120) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۱:۱۷:۲۳
خیلی وقتا وقتی پای اخبار صدا وسیما میشینم واقعا احساس میکنم داره بهم توهین میشه .صدا وسیما فک میکنه مخاطبش کلا شعور و تعقل نداره . (1586130) (alef-6)
 
زهره
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۱:۲۳:۱۴
احسنت! در کمترین سایت و یا خبرگزاری اصولگرا چنین اظهار نظر شجاعانه ای درباره مصر دیدم. بارقه امیدی بود در این وانفسای دروغهای فراوان بخاطر «مصلحت»!
پاینده باشید. (1586133) (alef-6)
 
علیمحمد
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۱:۴۵:۴۸
وقتی که عقاب بر بریزد...... تحولات مصر همه را دچار سر گیجه کرده .از دستگاه عریض وطویل وزارت خارجه امریکا بگیر تا کشورهای کوچک منطقه . واقعا تحولات در مصر با سرعتی بیش از سرعت اطلاع رسانی در حال شکل گیری است آنوقت شما از دستگاه فشل شده و از خاصیت افتاده رسانه ملی چه توقعی دارید ؟ (1586177) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۱:۵۳:۰۳
البته اون یارو تحلیل گره انصافا حقیقت رو میگفت بعد عابدینی ماله میکشید. (1586192) (alef-6)
 
مطهره
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۲:۱۱:۰۹
يعنى مى خواهيد بگوييد كه ارتشى ها بهتر از مرسى عمل خواهند كرد؟ مرسى و اخوانى ها بد، قبول. عملكرد آن ها اصلا قابل دفاع نبود، اما هر چه باشد بازگشت به دوران ارتشى ها چيزى نيست كه بشود با عملكرد بد مرسى مقايسه كرد. به علاوه بعيد است كه يك ملت چندين و چند بار انقلاب كنند. مگر انقلاب كردن و صدها نفر كشته دادن شوخى است كه به اين راحتى مى گوييد مردم السيسى را هم تحمل نمى كنند؟ به نظرم اين ساده انگارى است. درست است كه مرسى هيچ فايده اى براى مقاومت و آرمان فلسطين نداشته است اما دلمان كه بايد براى خون هاى ريخته شده بسوزد. نمى شود كه بنشينيم و منتظر انقلاب هاى متعدد و خونريزى هاى پى در پى باشيم و بگوييم اوضاع بدتر نخواهد شد (1586216) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۲:۲۸:۵۸
باید شبکه های تلوزیونی بیشتری خصوصی ویا غیره داشته باشیم تا مخاطب ناچار به گوش کردن اخبار توسط یک کانل نباشد. (1586235) (alef-6)
 
lمنصور
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۲:۳۲:۴۶
سلام مجدد. الف منتظر هستم تا یکی دو اظهارنظری که در این مورد فرستادم منتشر بشه.

این مقاله رو در دفاع از یک حکومت غیرقابل قبول و زورگو در مصر می دونم، اون هم دفاعی که خیلی رندانه و صرفا به بهانه شیوه برخورد صدا و سیما ایران و رابطه مرسی یا مبارک با مساله فلسطین داره انجام میشه.

یک حکومت نادرست قابل دفاع نیست الف. (1586239) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۲:۵۱:۱۸
این نکته را نباید از ذهن دور داشت که ما تحولات جهان عرب که مصر یکی از قطبهای این تحولات است را بیداری اسلامی نامیدم که بحق تعبیر درستی بود
با وجود اشکالات بزرگ مرسی و اخوان که در این مقاله نیز بدان پرداخته شده مرسی حاصل دموکراسی و انقلاب بیداری اسلامی بوده است که مبتنی بر این رویکرد با وجود اختلافات مبنایی با اخوان و مرسی جمهوری اسلامی نمی تواند کودتا و ارتجاع به قبل از بیداری اسلامی ان هم با این همه کشتار را بپذیرد
به نطر صدا و سیما در این چارچوب حرکت کرده است... (1586269) (alef-6)
 
نورالدین
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۳:۲۳:۴۸
بنده قبل از روی کار امدن جریان اخوانی بارها که بادوستان صحبت می کردم تحلیلم این بود که ما نباید در کشورهای سنی مذهب از حکومت های مذهبی دفاع کنیم زیرا هرچه حکومتها در این کشورها مذهبی تر باشند با ایران شیعه ضدیت بیشتری خواهند داشت ضمن احترام به برادران سنی مذهب اما معمولا در این کشورها وقتی مذهب حاکم باشه افراطیون درراس قرارمیگیرند لذا بنظر بنده باید ما از حکومتهای سنی مذهب لیبرال در این کشورها دفاع کنیم مثلا ما با یک سنی مذهب لیبرال مثل کرزای بیشتر می توانیم تعامل کنیم تا یک حکومت بسیار دو آتشه مذهبی مثل طالبان زیرا دیدیم که به محض حاکمیت طالبان اولین کارشان قتل عام دیپلماتهای ما در افغانستان بود (1586325) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۳:۲۹:۱۶
رسانه میلی شایسته ترین نام برای این رسانه است (1586334) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۰ ۲۳:۳۶:۰۲
صدا و سيما بايد مواظب باشه امثال زيبا كلام از گيت حراست عبور نكنند
تحليل و موضع گيري درست از وظايف صدا و سيما نيست (1586339) (alef-15)
 
منطق
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۰:۲۸:۵۱
به نظر من هرکی تو مصر بیاد سرکار از لائیک و مسیحی و ... بهتر از جریان سلفی و وهابیت است چون اونا برای شیعه خطری ندارن ولی در دوران اون مرسی نامرد دیدیم با شهید شحاته چکار کردن و از کنار این قضیه نباید راحت گذشت اگه چند سال دیگه مرسی و طرفدارانش تو قدرت بودن بعد میدیدین چه حکومت بزرگ ضد شیعی و ضد اسلامی در خاورمیانه تشکیل میشد شاید سقو طش کار خدا بوده شاید؟؟؟ (1586420) (alef-15)
 
علیرضا
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۱:۲۷:۳۹
اونجوری که به نظر میرسه همه رسانه ها دروغ می گن و با بهتر بگم پیاز داغ رو زیاد می کنند یعنی خبرو کمی عوض می کنن تا به نفع خودشون بشه. (1586476) (alef-15)
 
امین
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۲:۳۱:۵۶
تا زمانی که ظرفیت دموکراسی و قانون مداری و ایجاد نهادهای مدنی در مصر بوجود نیاد، بین مرسی و مبارک و حکومت نظامیان تفاوتی نخواهد بود (1586527) (alef-15)
 
بهمن
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۲:۴۲:۵۰
عجب قلم زیبا و عجب تحلیل دقیقی دارین
امیر حامد جان جدا مچکریم (1586534) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۸:۰۹:۲۵
خون شهید شحاته چه زود دامن اونهايي كه به اون چراغ سبز نشون دادن گرفت
اللهم عجل لوليك الفرج (1586595) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۸:۳۳:۲۱
هركس با آل علي (ع) در افتد ور افتد . وقتي در روز نيمه شعبان شيخ شحاته شيعه و دوستانش را بطرز ناجوانمردانه اي شهيد كردند آتش را به خانه بردند و مطمئن هستم اين آتش حالا حالا ها خاموش نخواهد شد همچنان كه نفرين حضرت زينب(س) از زمان عاشورا تا كنون دامان مردم عراق وشام را گرفته است . پس نتيجه ميگيريم هركس با اهل بيت رسول الله دشمني كند عاقبت بدبخت وبيچاره خواهد شد . (1586604) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۸:۳۴:۲۰
از این عربها برای ایران جز ضرر هیچ چیزی نیست پس بهتره کاری به کارشون نداشته باشیم و بذاریم بیافتن جون هم . (1586605) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۰۸:۴۲:۰۹
سه روز قبل از برپایی تضاهرات بزرگ روز یک شنبه مخالفان مرسی ، بنده پای تلویزیون نشسته بودم و شبکه بی خبر!!!! با نماینده حافظ منافع ایران در مصر که نامش را فراموش کردم سئوال کرد آیا این تظاهرات تاثیری درروند سیاسی مصر خواهد داشت ایشان در جواب به قاطعیت جواب دادند نه و آقای مرسی زمام امور را در دست دارد و هیچ اتفاق خاصی نمی افتد براستی ما چه افرادی را برای دستگاه دیپلماسی خود انتخاب کردیم که به اندازه یک کودک هم توانایی تجزیه و تحلیل مسائل را ندارد امیدوارم با دولت آقای روحانی بساط این افراد برچیده شود (1586615) (alef-6)
 
++محمد سالار
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۰:۳۲:۳۶
باسلام
از رسانه ی ملی مدتهاست که کدورتها به دل دارم و این هم آخرینش نیست. وقتی سراغ کارشناسان برترکشور در زمینه های مختلف نمی رویم نتیجه اش همین می شود. تحلیلهای سطحی و آبکی. برای نمونه در کشور ما بزرگترین حقوقدانان که در سطح بین المللی اعتبار علمی دارند هستند. دکتر ناصر کاتوزیان، دکتر آزمایش، دکتر نجفی ابرند آبادی، و .... تمام استادان و دانشجویان و دانشکده های حقوق کشور خود را شاگرد و مرید این عزیزان می دانند. ولی یک بار مردم چهره ی اینان را در صدا و سیمای میلی ندیدند. باور کنید اگریک بار پای صحبت امثال دکتر آزمایش بنشینند تازه می فهمند که دانشمند چه شکلی است و چقدر دانا و در عین حال معمولی و متواضع است...
در دیگر رشته های تخصصی نیز وضع بر همین منوال می نماید. تحلیل های سیاسی ما نیز مستثنی نیست... (1586729) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۰:۴۸:۱۸
یادمه وقتی حزب عدالت و توسعه در ترکیه پیروز شد تو دل آقایان در صدا و سیما قند آب می کردند. حالا تازه سر قضیه سوریه فهمیدند چه کلاهی سرشون رفته (1586743) (alef-6)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۱۹:۱۵
ریال به ریال پولی که از بیت المال هزینه این صدا و سیما بی خاصیت و میلی میشه حرومه... چقدر طفلک ضرقامی زور زد بگه اینا از انقلاب ما الهام گرفته اند.... بیچاره (1586784) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۱:۴۱:۳۹
یه چیز بگم ... صدا سیما گول ریش جای مهر روی پیشونی اخوانیها رو خورده ... ما

کلا همینجوریم.... ظاهر رو بر باطن ترجیح میدیم !!! (1586826) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۲:۰۹:۵۹
شما مثل اینکه در ایران نیستید مگر رسانه ملی و وزارت خارجه خصوصی هستند که نظر بدهند سیاست خارجی ایران طبق قانون و عرف 30 سال گذشته مربوط به رهبری است. (1586874) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۲:۱۰:۲۸
با این تفاسیر و بررسی این واقعیت ها در کنار اخبار دستکاری شده رسانه به ظاهر ملی، یک سوال اساسی ایجاد می شود:

--- آقای ضرغامی! چه دلیلی وجود دارد تا من دوباره پای خبر 21 یا 20:30 بنشیم؟ و کانال BBC فارسی را نبینم؟

یک سوال اساسیتر:
--- آیا اخبار داخلی را هم همینطور بیان می کنید؟ آیا وضعیت کشور همین است که شما مخابره می کنید؟! (1586875) (alef-6)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۵-۳۱ ۱۲:۲۵:۱۰
اتفاقا" در بعضی از تحلیلهای صدا و سیما به بی کفایتی مرسی و اشتباهات زیاد او هم اشاره شده بود حتی به اشتباهات اخوانی ها بعد از سرنگونی و مقاومت بی فایده شان متن مقاله به شدت از ارتش مصر با جنایتهای بسیارش دفاع می کند ظاهرا" در اصل کودتا هم شک دارد همچنین نمی داند قوه قضاییه مصر از دولت مرسی مستقل است و خیلی اشتباهات فاحش دیگر
از سایتی مثل الف انتظار میرود تحلیلهای منطقی تری ارائه دهد (1586901) (alef-6)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.