نظر منتشر شده
۸۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 148167
ارز دولتی
یادداشت مهمان، محمدشریعتی*، 11 فروردین
تاریخ انتشار : جمعه ۱۱ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۴۳
اکثر ایرانی ها از آشفتگی اخیر بازار ارز مطلعند. پس از سال ها دوباره قیمت ارز دو نرخی شده است و فاصله بین ارز دولتی و بازار آزاد برای مثال برای دلار آمریکا در حال حاضر بیش از ۶۰۰ تومان است (حدود ۴۰% تفاوت). دلائل این امر و راه حل های آن در محافل و رسانه های اقتصادی بررسی شده و می شود و نمی خواهم در این مورد حرف بزنم. بلکه می خواهم از یک اثر جانبی آن حرف بزنم که شاید در دید اول به چشم نیاید. در حال حاضر ارز با قیمت دولتی بیشتر در اختیار واردکنندگان کالاهای اساسی قرار می گیرد و اکثر مردم در صورت نیاز باید ارز را از بازار آزاد تهیه کنند.

در واقع دولت در تلاش است با پرداخت نوعی یارانه زمینه ورود ارزان این قسم کالاها را فراهم کند تا جامعه فشار کمتری حس کند (درستی یا نادرستی این سیاست هم بحث دیگری است). گروه دیگری که می توانند ارز دولتی تهیه کنند دانشجویان خارج از کشور هستند. این قشر با گواهی اشتغال به تحصیل تایید شده توسط سفارت ایران در کشور محل تحصیل می توانند سالانه تا سقف ۱۰ هزار دلار ارز دولتی دریافت کنند تا صرف امور تحصیل خود کنند.

سوالی که ابتدا پیش می آید این است که اصلا چرا باید چنین حقی به این افراد داده شود؟ بازدهی این افراد برای کشور چیست؟ مگر نه این است که اکثر این افراد در دانشگاههای غیر معتبر تحصیل می کنند و این امر تنها تسهیل در خروج ارز از کشور است؟ مگر نه این که این افراد اکثرا از قشر مرفه و متوسط به بالای جامعه هستند و یارانه باید قشر فقیر جامعه را پوشش قرار دهد؟ مگر کل طرح تحول اقتصادی برای تصحیح همین فرآیند نبود؟ با توجه به آمار حدودا ۸۰۰۰۰ نفری این افراد این امر یعنی حدودا سالانه ۸۰۰ ملیون دلار امکان خروج از کشور پیدا می کند که در مقایسه با ابعاد درآمدی کشور کاملا قابل توجه است. تا قبل از این که ارز دو نرخی شود مجرد این امکان چندان در خروج ارز تاثیرگذار نبود، چرا که بعلت برابری تقریبی نرخ ارز دولتی و بازار آزاد افراد متقاضی به بازار آزاد مراجعه می کردند.

اکنون که ارز دو نرخی شده است اثر جانبی دیگری بوجود آمده است که در این نوشتار سعی دارم توضیح دهم. اگر اخبار سایت های خبری را دنبال می کنید احتمالا خوانده اید که اخیرا تقاضای خیلی زیاد برای این نوع ارز ایجاد شده است و بعلت هجوم متقاضیان وزارت علوم برای این کار سایتی تاسیس کرده است. پروسه ای که زمانی براحتی انجام می شد اکنون دارای صف چند ماهه شده است! افراد با ثبت نام در سایت مربوطه وقت می گیرند تا زمانی برای ارائه مدارک خود دریافت کنند. جالب است که برای متقاضیان ترم جاری تا مردادماه وقت ها پر شده است (یعنی پس از اتمام ترم جاری)! البته این رمانی است که هفته پیش از فردی شنیدم و ممکن است تا کنون تا مهرماه هم پر شده باشد! اما دلیل این اشتهای عجیب چیست؟ بله دلیل تفاوت عمده قیمت بین ارز دولتی و آزاد است. همانطور که گفتم اصلا از ریشه این که چرا باید ارز دولتی در اختیار دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج کشور قرار بگیرد زیر سوال است ولی این امر یک اثر جانبی جالب در پی داشته است.

عده ای از دانشجویان که در اینجا به طریقی بورس هستند و هزینه تحصیل خود را دریافت می کنند یا مثلا جز ایرانیان خارج از کشور هستند که درآمد دارند ولی تابعیت ایران دارند نتوانسته اند از این اختلاف قیمت چشم پوشی کنند! منظورم چیست؟ (کمی فکر کنید) بله، با گواهی اشتغال تایید شده توسط سفارت به وزارت علوم مراجعه می کنند و ارز دولتی دریافت می کنند. در قدم بعدی ارز را در بازار آزاد می فروشند و اختلاف قیمت را به جیب می زنند! یعنی مثلا در ۱۰۰۰۰ دلار دریافتی نزدیک به شش ملیون تومان سود می کنند! جالب است که فردی وجود دارد که این قدر سریع عمل کرده است که قبل از آن که وزارت علوم این سایت را تاسیس کند سریعا معرفی نامه را به ایران پست کرده است، اقوامش در ایران ۱۰ ملیون تومان بصورت ربوی برای دو روز قرض کرده اند (یعنی بعد از دو روز ۱۰ ملیون+۵۰۰ هزار تومان بازگردانده اند)، سپس دلار با قیمت دولتی تهیه کرده اند و در اوج قیمت در بازار آزاد بفروش رسانده اند و با کسر مبلغ ربا، ۸-۹ ملیون تومان تفاوت را برای این فرد ارسال کرده اند.

افرادی وجود دارند که وقتی این کار را کرده اند که اختلاف قیمت کمتر از ۲۰۰ تومان بوده است و احتمالا اکنون افسوس می خورند چرا بیشتر صبر نکرده اند! شاید هم از اکنون به فکر ۱۰۰۰۰ دلار سال بعد هستند! جالب است در بین این افراد دیده ام افرادی که دولت ایران را به بی عرضگی متهم می کنند و طلب کارند که چرا دولت نمی تواند بازار را کنترل کند یا کلی دلشان برای مردم داخل کشور می سوزد که باید با تورم ناشی از افزایش قیمت ارز دست و چنجه نرم کنند! (درستی یا نادرستی این ادعاها هم محل بحثم نیست) دیگر نمی گویند چقدر در دل خوشجال هستند که این اختلاف قیمت را به جیب می زنند! نمی گویند یا نمی فهمند که همین کار این ها در دامن زدن به این امر کمک می کند (توضیح جزئیات و نحوه آن با کسانی که رشته افتصاد خوانده اند)! نمی گویند اگر ناراحت هستند چرا از امکان بوجود آمده استفاده می کنند! (با توجه به این که همین امر می تواند به تشدید بازار کمک کند).

خلاصه که این رفتار نشان می دهد که حتی قشر به اصطلاح نخبه هم در فکر خود است و اگر فرصتش پیش بیاد سود شخصی خود را بر بسیاری موارد دیگر ترجیح می دهد! حال نمی دانم چقدر طول خواهد کشید که وزارت علوم یا دولت متوجه این موضوع شود. البته وزارت امور خارجه باید تا کنون مطلع شده باشد. چون شنیده ام در برهه ای صف های طولانی در سفارت ایران در کانادا برای تایید گواهی اشتغال به تحصیل تشکیل شده است! این که چقدر افراد دیگر به بهانه واردات و با رانت از این اختلاف قیمت بهره برده اند که خود قصه دیگری است! امیدوارم در آینده شاهد پرونده های فساد در این زمینه نباشیم. حال اوضاع را چطور می توان اصلاح کرد؟ بنظر می رسد جز سیاست تک نرخی کردن ارز ولو در بلند مدت راه دیگر نیست. نظر شما چیست؟

*دانشجوی دانشگاه واترلو در کانادا
 
سعید
Australia
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۰۹:۲۶:۲۵
معنی ارز دولتی چیه؟ اگه به گفته رییس بانک مرکزی قیمت دلار ارزشگذاری شده و تازه مدعی هستند ارزشش از این مقدار فعلی کمتر است برای چی همه فکر میکنند دولت کار فوق العاده ای برای دانشجوها کرده . ارز تو اکثر کشورهای یک نرخ با یک دامنه نوسان کوچک است. من که دانشجوی کشور استرالیا هستم به بانک میگم پولو به من ندید مستقیم به حساب دانشگاه واریز کنید میگن به خاطر تحریم امکانش نیست حالا با تبدیل دلار امریکا به استرالیا کلی ارزش پول هم کمتر میشه. یه سوال هم دارم که تا کی ما تحریم هستیم؟ این وضع به نظرم با تدبیر مسولین باید حل بشه، نمیشه که همش تحریم باشیم. (720483) (moderator1)
 
رضا
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۱۰:۰۱:۵۵
اگر ارز را به دانشجو که بدبخت ترین قشر است ندهیم، حتماً باید به تجار ثروتمند و واردکنندگان محترمی که تولید کنندگان داخلی را با اجناس چینی خود له کرده اند، بدهیم! (721571) (moderator18)
 
سلام
۱۳۹۱-۰۱-۱۸ ۱۵:۰۱:۵۱
بالاخره ارزش پول ملی ایران چقدر است؟

یعنی وقتی ما در ایران کار می کنیم و می خواهیم معادل بین المللی آن را بگیریم، چقدر دستمان را می گیرد؟

یک نفر که نتواند درامد خود را با خارج از کشور خود تبادل کن، پس چه فاییده ای دارد؟ چرا ما نسبت به اموال خود مختار نیستیم؟ (727739) (moderator18)
 
اشنا
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۰۹:۲۹:۲۲
ديدار به قيامت تهمتي كه به من زدي رو بايد جواب بدي . (720486) (moderator1)
 
hossein
India
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۲۲:۱۱:۵۸
فثط همین بس که یک پدر سرمایه یک عمر زحمتش رو به فرزندش داده تا بره تلاش کنه زحمت بکشه و بر گرده واسه فردای جامعه اش یا کشورش مفیدباشه.حالا ببینید این از خدا بی خبر چی میگه.من به شما میگم بچه تو زندگیت همیشه سعی کن از راه درست خیر به مردم برسونی (721418) (moderator18)
 
دانشجوي دانشگاه استنفورد در امريكا
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۰۹:۳۰:۰۹
به نظر نمي اد كه يك دانشجوي خارج از كشور اينطوري به دانشجويان خارج از كشور بتازه. "که اصلا چرا باید چنین حقی به این افراد داده شود؟ بازدهی این افراد برای کشور چیست؟ مگر نه این است که اکثر این افراد در دانشگاههای غیر معتبر تحصیل می کنند و این امر تنها تسهیل در خروج ارز از کشور است؟" حتي اگر فرض كنيم ايشان صرفا از سواستفاده بعضي دانشجويان ناراحت اند اين جملات طبيعي به نظر نمي رسه. به هر حال خوبه كه اين دانشجوي عزيز دانشگاه واترلو! بگند كه خودشون عرز مورد علاقشون رو از كجا تهيه مي كنن. (720487) (moderator1)
 
محمد شریعتی
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۲۱ ۰۶:۲۱:۰۹
با سلام خدمت همه خوانندگان محترم
متاسفانه کمتر دقت کرده اید. چند نکته جهت توضیح
1. این که گفته ام دانشگاه غیر معتبر منظور دانشگاههایی نبود که مورد تایید وزارت علوم نیستند. بسیاری از دانشگاههای کشورهایی مانند مالزی و هند و حتی برخی کشورهای اروپایی از دانشگاههای ایران اعتبار پایین تری دارند و افرادی مراجعه کننده به چنین دانشگاههایی بعلت عدم پذیرش داخل کشور چنین انتخابی می کنند. چرا فکر می کنید هر دانشگاهی که وزارت علوم تایید کند معتبر است؟
2. دقت کنید گفته ام مرفه و متوسط به بالا. چرا کلمه متوسط به بالا را نادیده می گیرید؟ منظورم این بود چرا باید دلار نفتی کشور صرف این قشر شود. معترضان به این متن به خرمشهر رفته اند؟ مطلع هستید که نفت کشور در خوزستان قرار دارد ولی پس از بیش از 20 سال هنوز آثار جنگ زدگی از این استان زدوده نشده است. منظورم این بود اگر قرار است یارانه ای داده شود بهتر است ابتدا قشر متوسط به پایین مد نظر قرار گیرد نه قشر متوسط به بالا. آقایان معترض چرا فکر می کنید شما جز فقرای ایران هستند؟ نکند در دید شما فرد بالای متوسط یعنی کسی که ماهانه 20 ملیون تومان درآمد دارد؟
3. این که تلویحا گفته ام بازدهی این افراد کم است منظورم این بود که اکثر این افراد به کشور باز نمی گردند. آمار هم موید این نکته است. بنابراین ارز کشور صرف افرادی می شود که در نهایت در کشور دیگری مشغول به کار خواهند شد.
4. افرادی که گفته اند: فروشندگان ارز از کجا نیاز خود را تامین می کنند؟ دقت نکرده اند که گفته ام این افراد دارای بورس هستند. یعنی مثلا از سوی کانادا بورس شده اند (مانند خودم). بیشتر اعتراضم به این افراد بود. دقت کنید به بقیه افراد که این کار را نمی کنند (تهیه ارز و فروش در بازار) جایی اعتراض نکرده ام. نمی دانم چرا با دقت متن خوانده نشده است.
5. این که"به اتباعی که تابعیت دوگانه دارند ارز نعلق نمی گیرد" اقدام جدید است که خیلی خوب است و جلو بسیاری سو استفاده ها را می گیرد. دقت کنید که ابتدای امر این گونه نبود.
6. سیاست تک نرخی یعنی این که تعیین قیمت ارز با توجه به تقاضای بازار و میزان ارز قابل عرضه باشد. این متن وقتی نوشته شده بود که دولت حتی فروش ارز آزاد را ممنوع اعلام کرده بود. اعلام قانونی بودن این کار گامی در جهت سیاست تک نرخی است.
7. فرد معترض لطفا توضیح دهید چه تهمتی زده ام؟
8. لطفا با ذکر دلیل بگویید کجا توهین شده است؟ (731812) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۰۹:۵۴:۲۱
ازقدیم گفته اند بخاطر یک بی نماز در مسجد را نمی بندند
اقای عزیز بسیازی از همین افراد با این اندکمبلغ زندگی سخت دانشجویی را می گذرانند و به عشق خدمت به کشور خود هستند با هزینه خود تحصیل مکنند که به کشور خود خدمت رسانی کنند گیریم اندکی رانت بگیرند نمیشود همه را با یک جوب راند این رانت روی اختلاف قیمت در همه زمینه ها بطور طبیعی راه باز میکند جلو رانت را در مقیاس بالاتر بایذ گرفته شود این رانت 5 میلونی جه دردی دوا میکند5میلیون مثلا در یکسال رقمی نیست که شما با این یادداشت میخواهید غده کثیری را به مشکلات دجار کنیذ انهم در کشور غریب انهم دنبال علم و دانش
اینهم بیشنهاد است شما دارید که از فردا ارز گران شده توسط خود مسولین را از عدهای دریغ دارند (720491) (moderator1)
 
هاشم از مالزی
Malaysia
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۰:۰۲:۲۵
سلام
[...] خیلی ها هرچی پسنداز داشتن رو دارن تابان سیستم نالایق بانکی میدن. شما نمیفهمی که خیلی ها دارن ترک تحصیل میکنن چون نمیتونن دلار ۱۹۰۰ تومان بخرن.اصلا کی گفته به کسانی که تو دانشگاهای نامعتبر هستن دلار میدن؟فقط کسانی از وزارت علوم نامه ارز میگیرن گه دانشگاهشون مورد تایید وزارت علوم هست!. یا شما دلارت تامینه یا شایدم اصلا دانشجو نیستی که درد ما ها رو بفهمی. (720493) (moderator1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۰:۱۶:۱۱
Generalizing a negative experience to the whole population of Iranian students out of the country has one meaning to me which is the fact that you are not familiar enough with Islamic attitude. Keep in your mind that blindly blaming such a huge population by playing with numbers and a story is not accepted _from an academician by other academicians. (720498) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۰:۲۶:۳۵
احسنت واقعا احسنت بر شجاعت شما که برای کشور این مطلب را نوشتید هر چند خیلیها هم از شما شاکی می شوند ولی این رانتهای ارزی باید برچیده شود واقعا دلیلی ندارد به کسی که می رود خارج درس میخواند رانت ارزی بدهیم خوب این فرقش با کسی که در داخل با شایستگی درس میخواند چیست؟ (720501) (moderator1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۲۰:۵۲:۳۲
چه ربطی داره مهندس اون هم داره خارج از کشور درس می خوته حتی سخت تر از کسایی که در ایران هستند اغلبشون هم جزو نخبه ها هستن، در ضمن اونجا مملکت غریبه هر چه قدر هم که پول داشته باشن باز هم مثل کشور خودشون نمی تونن از عهده مخارج بر بیایند، بعد هم شما اگه دلت واسه دلارهای ایران می سوزه برو ببین که سر از غزه، سوریه و لبنان، عراق و کومور و تانزانیا و سنگال و سنت کینس و اینجور جاها در میاره نه اینده سازهای این مملکت متاسفم واست با این طرز فکرت (721804) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۱۲:۳۰:۵۵
خدا وکیلی گل گفتی ! نه اونی که خودشو دانشجوی واتر لو معرفی کرده دانشجوی واقعیه و نه این دوستانی که ازش حمایت می کنند تو باغ مخارج درسی نیستند
10000 دلاری که دولت اختصاص داده گوشه ای بسیار کوچک از هزینه های درسی و دانشگاه و اقامت رو پوشش نمیده.
واقعا" اگر این دوستان نگران هستند میتوانند به آمار دلارها در غزه و سوریه و لبنان و سومالی و ونزوئلا و سنگال و نیجریه و تایلند و هند و .... مراجعه کنند
یا به آمار دلارهای دولتی در حسابهای دوستان خودشون مراجعه کنند (722175) (moderator18)
 
Italy
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۲۱:۳۳:۵۲
فرقش اینه که اونی که داخل کشور درس می خونه مخارج تحصیلش توسط دولت پرداخت می شه و داره رایگان تحصیل می کنه, فرقش اینه که اونی که داخل هست از بی برنامه گی و ناتوانی دولت در مدیریت به اصطلاح خودشون شناور شده ارز اسیب نمی بینه, و صد البته همه می فهمیم که این حرفها مقدمه ای هست برای برنامه ای که در سر دارید, با مردم رو راست باشید (721826) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۵ ۰۳:۰۱:۰۴
مگر تحصیل در خارج از کشور جرمه؟ یا خلاف شرعه؟
یکباره دور کشور دیوار بکشید بفرمایید هرچی کاشتید برای مملکت کافیه و ورود و کسب هرگونه علوم در خارج کشور غیر قانونیه
پس اینهمه نخبگان متعددکه در سایر کشورها نام ایران را پر آوازه کردند غیر ایرانی بنامید و با افتخاراتشان پز ندهید! (723064) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۱:۰۲:۵۸
دوست محترم ساكن كانادا ست وازوضع كسانى كه بافروشاخرين داراييهاى خود فرزندشان را براى تحصيلات تكميلى وخدمت به اين مردم به خارج فرستاده اند اصلا خبر ندارد قديمى ها ميگويند بئ خبرى خوش خبرى مصداق نوشته رفيق ماست خانواده اى ده مليون نداردودوروزه نزول ميكند مسلما بچه پولدار ودلال نيست برادرجا£ (720518) (moderator1)
 
India
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۱:۳۲:۳۴
دو حالت دارد يا شما توي اين دنيا تشريف نداريد و يا اينكه از ايران براي شما به كانادا پول ارسال نمي شود تا متوجه مطلب بشويد اگر دلار رو هم بفروشند حق دارند مي توني فكر كني و بگي چرا اول تفكر بعد اظهار نظر (720540) (moderator1)
 
علی
India
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۱:۳۷:۳۲
اولا کی میگه که دانشجویان خارج کشور در دانشگاهای بی کیفیت درس میخوانند ... اگر توجه داشته باشید دلار تنها به کسانی تعلق میگیره که دانشگاهی که در ان تحصیل میکنند مورد تایید وزارت علوم و بهداشت هست پس دانشگاهها مورد تایید و با کیفیت هستند

دوما مقداری که به دانشجویان خارج کشور دلار میدن فقط بخشی از هزینه را پوشش میده به شرط اینکه بانک ها همه مبلغی رو که بانک مرکزی گفته رو بدهند که نمیدن... من 2 ماه نامه دارم هنوز یه دلار هم نتونستم بگیرم هر جا رفتم گفتن اعتبار نداریم

سوما دوستانی که در پایین زده دانشجویان کانادا ... این عزیزان و دانشجویان اروپا همزمان با تحصیل اجازه کار کردن رو هم دارند پس نگران نیستند ...
دانشجویان کشورهای دیگه چیکار باید بکنند؟

چطور این دلار به راحتی و من نمیدونم از چه راهی دست دلالان هست و هر چقدر بخواهید به شما میفروشن ... این وسط فقط چسبیدین به این دانشجویان بدبخت که مطمئنا سرمایه های این مملکت هستند چون اکثرا در مقطع دکتری در حال تحصیل هستند ... چرا به جای جذب به فکر دفع کردن این افراد هستیم همه این دانشجویان تمام مدت تحصیل تا مقطع لیسانس و یا حتی فوق لیسانس را در ایران گذرانده اند که اگر باز نگردند یعنی هدر رفتن سرمایه...
پس بهتره به جای دفع در صورت پرداخت دلار برای سالهای تحصیل دانشجویان ازشون تعهد بازگشت و کار بگیرید بهتر نیست؟؟؟

اگر با کسری تامین دلار مواجه هستند برای بخش اعظمی از دانشجویان در صورت امکان میتوانند پول رایج کشور محل تحصیل رو پرداخت کنند که مسائل دیگری هم پیش نیاد ....

این نیز بگذرد...... (720542) (moderator1)
 
مهدی
Finland
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۱:۴۷:۱۱
دوست عزیز دانشجو، بهتر نیست به جای شماتت دانشجویانی که به هر نحوی نیاز به این ارز دارند، کسانی را شماتت کنی که باعث این آشفتگی در بازار ارز و بالاتر رفتن نرخ ارز شده اند. سود حداکثر 6 میلیونی یک دانشجو با کسانی که میلیاردها از این آشفتگی سود کرده اند، قابل مقایسه است؟ (720551) (moderator1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۲:۰۲:۴۵
یکی از آشنایان پسرش را برای ادامه تحصیل با هزینه شخصی به کانادا فرستاده است، با اجاره دادن زیرزمین منزلشان و بخشی از حقوقش حساب کرده بود که می تواند شهریه و هزینه زندگی وی را بپردازد. حالا با نرخ آزاد کمی بیشتر نیم آنرا می تواند فراهم کند. حتی با ارز دولتی نیز این قشر نخبه کم می آورد. حالا نظر شما چیست؟ (720558) (moderator1)
 
aLI
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۲:۰۶:۵۴
چرا همه را با يك چوب مي رانيد باور كنيد همه اينطور نيستند من خودم اگر چاره داشتم فرزندم را برميگرداندم باور كنيد توتان تامين ارز نفسم رابريده ولي مجبورم چه كنم چون سرخوردگي يك جوان مطرح است. (720560) (moderator1)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۲:۰۸:۱۵
یه طرفه با قاضی رفتن یعنی همین ...
خیلی دانشجو ها هم هستند که به خاطر بالا رفتن نرخ ارز تو ابتدایی ترین نیازهاشون موندن ... جواب اونها رو شما می دی؟ (720561) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۲:۱۲:۱۴
دوست گرامی اگر فکر میکردید قشر تحصیل کرده یا حالا هر قشری به فکر منافع شخصی اش نیست سخت در اشتباه هستید.
تمام انسان ها وقتی پایه منافع شخصی در میان باشد همه چیز را فراموش میکنند. مخصوصا وقتی در زندگی عادی سختی ها کشیده باشند. (720564) (moderator1)
 
احسان
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۲:۱۵:۲۰
کی گفته توی دانشگاه غیر معتبر تحصیل می کنن؟!!! از نظر شما معتبر یعنی واترلو فقط؟ سفارتخانه ها فقط برای دانشگاههای مورد تایید وزارت علوم ارز می دهند.
البته باید ارز شماها که توی کانادا امکان کار دارید رو قطع کنند اما وقتی دانشجویی در دانشگاه معتبر خارج از ایران مثلا بورس دانشگاه آزاد است و ریال دریافت می کند یا با هزینه شخصی رفته و خوب طبیعتا برای چند سال آینده روی ارز با همین قیمت حساب کرده باید خسارت نصف شدن قدرت خرید که ناشی از فشارهای خارجی یا غیره است را بپردازد یا امکان ادامه تحصیل را از دست بدهد؟؟؟!!! البته در مورد دانشجویان جدید با شما موافقم.


هزینه تحصیل در ارزانترین کشورهای دنیا بیش از سالی 10000 دلار است. حال اگر عده معدودی بتوانند با تقلب مبلغی را به جیب بزنند دیگران باید تاوان بدهند؟

اگر بحث از عدالت است حضرات که در دانشگاههای دولتی درس خوانده اید اول از همه هزینه ای که دولت ایران از جیب ملت ایران خرج شما کرده است (بیش از دهها میلیون تومان) را برگردانید بعد دم از عدالت بزنید. البته درست می گویید دولت باید کسانی که امکان کار دارند یا احتمال می دهد که به کشور برنگردند را از ارز دولتی محروم کند! (720570) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۲:۲۷:۱۷
عجب! دوست عزیز مسولین اقتصادی مملکت ما خواب هستند و جنابعالی برای نقد ناپایداری سیستم اقتصادی کشور به دانشجویان گیر دادی. گیریم دانشجویانی هم باشند که از این موقعیت سو استفاده کنند. سوال اینجاست که چرا بانک مرکزی نمی تونه سیاست تک نرخی ارز رو اجرا کنه. اصلا چرا چننین چیزی اعلام کردند که نتونند اجرا کنند. اگر اخبار سایت الف را دنبال میکنید که قاعدتا اینگونه است، تو همین یک ماه اخبرا چند بار بانک مرکزی دستورهای متعدد صادر کرده برای خرید ارز، هر دفعه یک جور. بنده هم دانشجو هستم و صد البته دنبال دلار دولتی هم نیستم. میخوام آزاد بخرم، بابا یکی به من بگه یک دلار معادل با چند واحد پول کشور ماست. من از کجا بدونم موقع خرید کلاه سرم نمیره. تو رو خدا یکی جواب بده این سوال رو. آخه یعنی چی دلار از یک طرف 1200 تومن اعلام می شه بعد از اون طرف 2000 تومن باشه. معلومه دلال بازی می شه. در آخرین شاهکار بانک مرکزی هم قیمت ارز توافقی شده، هر کی به هرکی. دوست عزیز شما سوراخ دعا رو گم کردید (720579) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۲:۲۸:۲۱
تنها راه حل آن تک نرخی شدن ارز است و بس چون از دو نرخی بودن ارز تعداد کثیری از افراد مرفه که به هر عنوان به خارخ سفر می کنند اعم از تحصیل و یا صفرهای تفریحی و نیز اعداد خاصی بعنوان واردات که کالاها را با ارز دولتی وارد کرده و با نرخ ارز آزاد در بازار عرضه می کنند و تنها بازنده این وسط مردم متوسط و فقیر هستند. (720581) (moderator1)
 
امير
France
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۳:۳۰:۱۴
به نام خدا
من براي نويسنده اين متن واقعا متاسفم كه با قرار دادن عينك بد بيني و نوعين به دانشجويان خارج از كشور اين متن را تهيه نموده است . من يك دانشجوي مقطع دكتري در كشور فرانسه هستم و تا كنون در برابر تمام فشار ها مقاومت كردم تا ان شا الله پس از إتمام تحصيل به كشور عزيزم برگردم و بتوانم خدمت كنم -لازم به ذكر است رشته من را در ايران فقط دو دانشگاه در مقطع دكتري دارند - حال واقعا از نويسنده اين متن مي پرسم چگونه توانسته به خودش اجازه بدهد و اين گونه إظهار نظر كند. متاسفم

دوستان عزيز در الف اين متن را نوشتم تا تكليف شرعي خودم را انجام دهم اما تقريبا مطمئن هستم كه شما ان را منتشر نمي كنيد

  (720620) (moderator1)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۳:۳۶:۱۷
1-اینقدر سخت میگیرند و دوندگی داره که 10% دانشجویان خارج از کشور هم موفق به دریافت ارز نمی شوند

2-همه جای جهان اینقدر به دانشجویانشان وام و کمک هزینه و .... میدهند ما ارز دولتی هم زورمان میاد بهشان بدهیم

3-سر همین اختلاف قیمت خیلی ها میلیاردی به جیب زدند اونوقت شما دیواری کوتاه تر از دانشجوها پیدا نکردید (720622) (moderator1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۰۶:۵۶:۳۷
من در دانشگاه ملبورن که رنک 37 دنیا را دارد تحصیل میکنم. دوستانی که در استرالیا هستند از گرانی شهریه و هزینه زندگی اینجا اطلاعات کافی دارند نمی خواهم مظلوم نمایی نمایم.
از چند ماه قبل برای ارز به اصطلاح دانشجویی اقدام کردم. لیکن آنقدر سفارت ایرات در کانبرای استرالیا و کارمندان زحمتکش و مردمی وزارت علوم ایران طول میدهند و من و خانواده ام (که در شهرستان هستند) را سردواندند که به جان آمدیم و عطای این عطا بخشی دولت مهرپرور را با لقایش بخشیده ایم. حال جالب است که این آقای دانشجو که قاعدتاً بایستی با علم و دانش صحبت کند با زدن تهمت های ناروا میخواهد این حق را از بی پشتوانه ترین افراد بگیرد. دانشجوی گرامی مشخص است خودتان یا بورس ایران دارید و یا از کانادا و دانشگاه واترلو تامین میشوید و خوب براساس فرهنگ ایرانی کاری به مشکلات بقیه ندارید. به مردم و دانشجویان چه ارتباطی دارد که دولت و سیاست های نامناسب اتخاذ شده موجب کاهش حداقل 40 درصدی سرمایه های افراد در طی چند هفته شده است و صدها مشکل ایجاد کرده است (721968) (moderator18)
 
mostafa
Germany
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۳:۳۸:۳۴
hamin kararo mikonin dige! pool nemidin be daneshjooye nimche nokhbe irani ke darsesho bekhooneo bargarde Iran, amsale shoma aghaye nevisande mishan tahlilgare eghtesadi!!! yebar az bala ta pain bekhoon dobare bebin chi neveshti pesare khoob.... alef chap koni mamnoonam (720624) (moderator1)
 
علی
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۳:۵۲:۱۵
برادر عزیز از آن طرف دنیا زیاد نگران نباشید سایت ثبت نام ظاهراً خراب شده یا خراب کردند.
ضمناً من از شیراز به اینترنت وصل شدم و از وی پی ان هم استفاده نمیکنم و اگر پرچم کشور دیگری افتاد شاید کار سایت الف باشه. (720632) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۳:۵۴:۰۶
یکی از دلایل اصلی قیمت بالای دلار انحصاری بودن توزیع دلار است بهتر است دولت مقداری از یارانه نقدی را به دلار بدهد آنوقت مردم برای فروش آن هجوم می آورند و قیمت دلار پایین می آید البته بهتر است دریافت دلار داوطلبانه باشد یا دولت می تواند دلار دولتی را سهمیه بندی کند اصلا مسئولان به مردم توضیح بدهند دلار دولتی را تا به حال به چه کسانی داده اند؟ (720634) (moderator1)
 
Malaysia
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۴:۰۶:۱۱
متاسفانه نویسنده مقاله درک درستی از تک نرخی کردن ارز ندارد. بانک مرکزی یارانه نمی دهد بلکه بر این سیاست اعتقاد دارد که نرخ واقعی ارز 1226 تومان است و از همین رو ارز را به همین نرخ در اختیار تمامی وارد کنندگان قرار می دهد و به همین خاطر است که پس از دو برایر شدن نرخ ارز، نرخ کالاها و مواد غذایی وارداتی دوبرابر نشده است.
نویسنده همچنین اطلاعی ندارد که ارز با نرخ رسمی تنها در اختیار دانشجویان دانشگاه هایی قرار می گیرد که مورد تایید وزارت علوم باشند. ایشان به عنوان کسی که در کانادا درس می خواند احتمالا می داند که کشورهایی بسیار فقیرتر از ایران صدها برابر دانشجوی بورسیه به خارج می فرستند و با این وجود نتگ نظرانه معترض است که چرا دانشجویان دلار را فقط صد تومان گرانتر از نرخی که ششماه پیش بود می خرند و نه هشتصد تومان. (720643) (moderator1)
 
همانند شما در 25 سال پیش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۴:۱۱:۲۱
آقای شریعتی
1- استدلال هایتان عالمانه و دقیق نیستند (پر از شنیده ام و ...).
2- اگر ظرفیت کافی دانشگاهی در کشور می بود، اینهمه خیل دانشجو در خارج از کشور نمی بود (نهصد هزار داوطلب ارشد و ظرفیت شصت هزار تایی و یکصد و هفتاد هزار نفر داوطلب دکتری و ظرفیت حداکثر ده هزارتایی را خبر دارید؟)
3- این مردم که خبر از این تغییرات نداشتند که فرزندشان را روانه تحصیل کردند، حال چکار کنند؟ هزینه های انجام شده دود شوند؟
4- تعداد زیادی پی اچ دی بیکار یا نیمه کار (حداکثر حق التدریسی) در کشور وجود دارد. به دانشگاه های دولتی با این فرایند عهد حجری و کند جذب استاد و دانشگاه 1500 میلیارد تومن بودجه ای دانشگاه آزاد هجمه بیاورید که چرا در جذب استاد تعلل فاحش دارند.
5- این وجوهی که برای تحصیل علم و دانش هزینه می شود (اگر به فرض هم دارای جنبه های منفی بر شمرده شما باشد) بسیار بهتر از آن است که صرف واردات اقلامی شود که نفع دلالیش چندین هزار برابر (حدودا سالانه ۸۰۰ ملیون دلار ) شما می شود.
6- تحقیق کنید ببینید که دیگر کشورهای نامسلمان برای تحصیل کنندگان کشورشان چکار می کنند.
7- از یک تحصیل کرده یکی از بهترین دانشگاه های کانادا و دنیا انتظار می رود که پیشنهادهای مستدل، استخوان دار و رهگشا ارائه کنند. (720646) (moderator1)
 
a
Malaysia
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۴:۳۳:۱۵
akhe 10 hezar dollar che dardi az yek daneshjooye bad bakht ke ba zano bache keshvare digeh dars mikhooneh hal mikoneh

vaseye chi fekr mikonid faghat iran male kasayieh ke daran to iran zendegi mikonan???////

iran motealegh be hamast (720655) (moderator1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۴:۴۸:۵۹
به واردکنندگان کالاهای اساسی همچون دارو و کالاهای پزشکی هم نمی دهند (720661) (moderator1)
 
Australia
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۵:۱۳:۴۱
baradar man intor ke shoma ham migin nist vala ma ba gereftari dars mikhonim va ba tamam masheghatha az Nezam ham defa mikonim

baradar man man age jaye shoma boodam kami tamol mikardam va vazieeat daneshjooyan Irani ra ba hamin rejim arabestan moghayese mikardam va ya hata chin
in 2 keshvar dar maghate Master va Phd daneshjooyan khod ra support mikonanad va na faghat shahrieh balke hoghoogh mahiane ke agar on daneshjoo ba zan va bache ham bashad shamel oon support hast
khob in eshtiagh ham dar oon daneshjoo ijad mikone dar haghighat in yek no reghabat kasb danesh shode chera ke inha sarmayehaye ayande hastand

hala shoma be ye arzi ke taze baz ham bayad pool babatsh dad gir dadi
valah barae besiari ke dar in taraf marzhaye keshvareman hastand intori nist ke shoma migin
emrooz keshvarahye mantaghe dar in mored sarmaye gozari mikonan shoma chere ino migin

agar ham shoma az babat tabagheye morafah negarani bayad rah kar bedi ke baghie ke badoshvari hazineye tahsil midan dar in mian nasoozan
betoor mesal ke baraye dolat besiar asan ast mitavanand
az tarigh shabakeye banki yek estelam az hesabhaye banki on daneshjoo va pedar va madarash dar Iran begiran in khodesh yek shakhes moarefi mikone ke in fard vaghean mohtaj in komak hast ya na (720670) (moderator1)
 
سعید
Germany
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۵:۳۰:۲۲
خوب اینا دارن ارز را به قیمت درستش می گیرن. شما برو پیگیری کن چرا به بقیه اقشار مثل وارد کننده های کالاهای غیر اساسی ارز دولتی نمیدن. بعد عزیزم به دانشجوهای بورسی فکر نکنم ارز بدن فقط به اونا که با پول خودشون رفتن میدن... (720679) (moderator1)
 
رضا
Sweden
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۵:۳۲:۴۲
برادر گرامی‌ , دانشجوی دانشگاه واترلو شما که به شکر خدا در خارج تحصیل مینماید حتما آموخته اید که ابتدا باید تحقیق کرد و سپس مطلبی را بیان کرد از همین رو بهتر بود میفرمودید طبق چه مدارکی به این نتیجه رسیدید که اکثر دانشجویان ایرانی‌ مشغول به تحصیل در خارج از طبقه مرفه هستند؟ ظاهراً همگان را با خودتان قیاس فرموده ایید و از حال دانشجویانی که برای تامین هزینه زندگی‌ مشغول به کار در رستورانها و پخش روزنامه هستند غافلید . طبق چه اسنادی کشف کردید که اکثر آنها در دانشگاههای غیر معتبر تحصیل میکنند؟ شما اگر کمی‌ اطلاعات داشتید میدانستید که اصلا وزارت علوم به دانشجویانی که در دانشگاه غیر معتبر تحصیل می‌کند ارز تخصیص نمیدهد. دوست گرامی‌ خوب بود کمی‌ تحقیق میکردید و متوجه میشدید کسانی‌ که دارای تابعیت کشور دیگری هستید نمی‌تواند در سفارت ایران تشکیل پرونده دانشجویی بدهند. برادر عزیز ما حاضر بودیم ارز دانشجویی نگیریم اما قیمت ارز ظرف چند ماه گذشته چند برابر نمی‌شد.فکر می‌کنید با تخصیص ارز دانشجویی خیلی‌ شاهکار شده است . من در کشور نروژ به عنوان یک دانشجوی خارجی‌ که شهروند ایران است از بهترین امکانات دانشگاههای رده بالای اینجا بدون پرداخت هیچ گونه پولی‌ استفاده می‌کنم . با این حال مطبوعات این کشور در چند ماه گذشته به مساله گران شدن ارز و مشکلاتی که تحریمها برای دانشجویان ایرانی‌ به وجود آورده است پرداخته‌ا‌ند و خواستار کمک و یافتن راه حلی‌ از سوی دولت نروژ به این افراد شده‌اند. در پایان اینکه بعد از خواندن مقاله شما تنها چیزی که به ذهنم آمد این بود: افسوس که ما در وطن خویش غریبیم . (720680) (moderator1)
 
Austria
۱۳۹۱-۰۱-۱۸ ۰۰:۱۷:۳۹
اینقدر این جمله زیبا بود که فقط خواستم تکرار کرده باشم.
من هم اتریش هستم و با نظر نویسنده این مقاله بدلیل عدم تحقیق کافی مخالفم.
"افسوس که ما در وطن خویش غریبیم" (727166) (moderator18)
 
مجتبی
Sweden
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۵:۵۷:۲۲
دوست عزیز:
مسایلی را خلط کرده اید. یک مساله اینست که آیا باید به دانشجویان ایرانی در خارج ارز داد یا نه؟ مساله دوم اینست که به کسانی که بورسیه خارجی دارند هم ارز داده شود یا نه؟ مسایل بعدی در مورد اتهامات اخلاقی شما به گیرندگان این تحصیلات است.
فارغ از پاسخی که به دو مساله اول می دهید، نظر قانون گذار تا کنون در هر دو مورد مثبت بوده است. احتمال می دهم به این دلیل که "دانشجو" را به هر ترتیب مستحق دریافت چنین یارانه ای تشخیص داده اند و اینکه این دانشجویان بر مبنای نرخ ارز قبل از آشفتگی برنامه ریزی کرده اند.
در بعد اخلاقی بسیار باید با اکراه حکمی برای دیگران صادر کرد و به خصوص باید مواظب خود بود. نظر اولیه من اینست که در صورت نیاز گرفتن این یارانه اشکالی ندارد و در صورت عدم نیاز (با شرایط ارزی کشور) دور از اخلاق است. (720686) (moderator1)
 
دانشجوی خارج از کشور
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۶:۰۳:۱۶
بسم الله
بسیار متاسفم برای شما که خود را دانشجوی خارج از کشور می دانید و تحصیل کرده.....در یکی از جملات گفته بودید که ما همه در دانشگاه های غیر معتبر درس می خوانیم(کافر همه را به کیش خود پندارد)...لازم به ذکر است این نوع ارز فقط به دانشجویانی که در یکی از دانشگاهی معتبر تحصیل کنند داده می شود و پروسه آن به این راحتی که شما با تخیلات خود ساخته اید،نیست.همچنین ما با هزینه شخصی تحصیل و بدون هیچ هزینه ای برای دولت و نظام دانش روز جهان را فرا می گیریم تا امسال شما را از این کوتاه نظری دور کنیم...... در ضمن حتی اگر تخیلات شما درست باشد که نیست این پول صرف فرا گیری علم شده و سرمایه گزاری بلند مدت برای نظام است....بدانید آنهایی که در صف طویل ارز ایستاده اند نه دانه درشت اند و نه مایه دار بی درد .....آنها قشر متوسط جامعه اند......درد دل زیاد است و وقت کم...
خداوند همه ما را به راه راست هدایت کند....وسلام (720691) (moderator1)
 
مریم مادر دانشجوی اکراین
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۶:۳۳:۴۶
این اقای محترم که از کانادا تشریف اوردن .سواره ای هستند که خبر از پیاد ها ندارن ایشان اول ثابت کنند که وضعیت پرداخت ارز دانشجویی به چه منوال است تا به حال چند نفر موفق شدند ارزی دریافت کنند .مسلما همکلاسی های خودشان از این موهبت برخوددار شدند .وگرنه ما مشکلات بسیار زیادی داریم . و زندگی من و فرزندم دچاره بحران شده نه راهی به جلو و نه راهی به عقب داریم .خیلی دایه از مادر بهتر نشوند وبا ارقام های نادرست نتیجه گیری نکنند. (720717) (moderator1)
 
بی پول ولی خوشبخت تر از شما
Malaysia
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۶:۵۹:۳۵
به خدا قسم من نه از قشر پولدارم و نه دردانشگاه غیر معتبر از نظر وزارت علوم درس می خونم . با زن و بچه برای خوندن دو کلام علم اومدم اینجا تا فردای روزگار خود سردمداران این مملکت پز انرژی هسته ای ، و ژنتیک رو بدن و برای این و اون کلاس بزارن . با درسی که ما خوندیم حالش رو اونا ببرن

تا الان هم خدا روزی مارو داده . ارز دولتی رو هم بدید به همون پاکان خدا شناس و متقی که سه هزار میلیارد تومان به بالا به ملت خدمت می کنند .

ما دانشجویان خائن به مملکت هم که از قشر بسیار پولدار و البته در دانشگاههای غیر معتبر درس می خونیم خدا رو داریم .

ارز مورد نیاز من از امروز به عنوان صدقه برای دولت کریمه استفاده شود . تا مثل پارسال که دومیلیون و پانصدهزار شغل ایجاد شد امسال سه میلیون و پانصد هزار شغل ایجاد شود (720728) (moderator1)
 
India
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۷:۰۵:۲۷
اصلا حاجي كارت دانشجويي تو اسكن كن بزار ببينيم از اين اسامي زياد استفاده مي شه (720730) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۳:۰۶:۴۴
آقا اسکن هم قابل جعله ! (721100) (moderator1)
 
امین
India
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۷:۱۴:۰۷
این حرفا چی می زنید بنده هند دانشجو هستم 2 سال پیش که من امدم اینجا روپیه 19 تومان بود الان شده 40 تومان خیلی ها هم برگشتن ایران چرا تاوان ندانم کاری اقتصادی دولت را ما باید پس دهیم
گفتند ارز دانشجویی بعد از کلی دوندگی و تشکیل پرونده و برو و بیا الان گفتن برو تو نوبت 6 ماه دیگه نوبتت می شه منم گفتم خیلی ممنون بنده تا 6 ماه دیگه درسم تموم می شه (720735) (moderator1)
 
Malaysia
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۷:۱۷:۵۸
نویسنده محترمی که داشنجوی دانشگاه واترلو در کانادا هستید

سفارتهای جمهوری اسلامی ، مدارک دانشجویانی که از دانشگاههای غیر معتبر هستند را تایید نمی کنند چون برای این نوع دانشجویان اصلا مدارک تحصیلی سفارت تشکلیل نمی شود جانم.

عجب گاف بزرگی دادی (720738) (moderator1)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۸:۲۱:۳۰
کاملا موافقم با نظر نویسنده محترم. من هم دانشجوی دکتری در کشور کانادا هستم و میبینم دانشجویان ایرانی که در دانشگاه در آمد دارند ولی هجوم میبرند برای دریافت ارز دولتی ... همون دولتی که تا دیروز و حتی امروز از هیچ بدگویی نسبت بهش دریغ ندارند ولی حاضر هم نیستند از لقمه هوس انگیز دلالی که از قبال تصمیمات این دولت نسیبشون میشه بگذرند. وزارت محترم علوم هم که طبق روال همیشه درایت در پروسه های کاریش جایی نداره ... و الا از این دوستان باید میپرسید شما ها که سالهاست در کانادا و آمریکا دارید تحصیل میکنید، چرا الان نیاز به ارز دولتی پیدا کردید؟ تا حالا چطور شهریه و خرج زندیگیتون رو میدادید؟ حداقل یک نامه از دانشگاه محل تحصیلتون بیارید که نشون بده شما درآمد ندارید ... (720764) (moderator1)
 
رضا
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۲:۵۵:۵۹
الحق و الانصاف که تند میری برادر. منم کانادام و جهت اطلاع تا نامه از دانشگاه نداشته باشی امکان نداره سفارت اشتغال به تحصیلت رو تایید کنه. میگی نه، برو لینک سفارتو ببین:
http://iranembassy.ca/fa/faConsulateWebForm.aspx?PageName=Consulate/faTaeedGovahiTahsili

تو بند یک نامه دانشگاه باید وضعیت درآمدیت رو قید کنه.
در مورد بدگویی به دولت هم چه دخلی داره؟ مگه از جیب دولته؟ من موندم اگه خدا دنیا رو میداد دست شما سالی چند میلیارد رو واسه مخالف بودن بی رزق و روزی می ذاشتین تا بمیرن؟ (721093) (moderator1)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۸:۴۴:۳۱
قبلا که به ارز تک نرخی نزدیکتر بودیم. اتفاقا همان سیاست تک نرخی کردن و دخالت در بازار باعث وضع بحرانی ارز شد... (720781) (moderator1)
 
داشجو
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۹:۳۹:۴۶
با سلام به شما دوست عزیز و تشکر از دلسوزی شما برای کشور عزیزمان
اتفاقا بنده دانشجوی یکی از دانشگاههای معتبر ایالات متحده هستم ولیکن میزان پولی که دانشگاه می پردازد جوابگوی هزینه های یک خانواده بیش از دو نفر نمی باشد و ما نیاز داریم که گاهی از حانواده کمک بگیریم.
البته در کل فرمایش شما درست است ولی بانک مرکزی و وزارت اقتصاد نشان داده اند که نگاه جامعی در حل این مسأله ندارند.
[...] (720814) (moderator1)
 
اکبر
Germany
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۰:۱۸:۲۹
دوست عزیز فکر میکنید فقط این دانشجویان هستند که از این بازار آشفته سود میبرند. کافیست نگاهی به مرزهای ترکیه و ارمنستان عراق بیاندازید. خواهید دید که سهم کسانی که دانشجو نیستند، در این مورد چقدر است. در ضمن توجه داشته باشید که تشکیل پروند در وزارت علوم هم کار ساده ای نیست.
فراموش نکنید که هستند دانشجویانی که به خرج خود و با مشقت بسیار در خارج از کشور تحصیل کرده و مدارک معتبری هم گرفته اند و حال قصد باز گشت به کشور به قصد خدمت را دارند بدونه چشمداشت گرفتن ارز و غیره. ولی در همین وزارت علوم از تشکیل پرونده برایشان با هزار بهانه جلوگیری میشود. گرفتن ارز پیشکش.
جالب که این افراد با تخصصهای اینچنانی نه تنها نمیتوانند در ایران بخصوص در جاهایی که به وجودشان احتیاج مبرم هست خدمت کنند، فقط بخاطر بی برنامه گی وزارت علوم یا دولت ایران، مجبورند در خارج از کشور برای امرار معاش به کارهای روی آورند که حتی روفته گران هم از آنها رویگردانند. پس اگر هم هستند افرادی که بعنوان دانشجو از این بازار آشفته ارزی سو استفاده میکنند را به پای همه ننویسید. ققط بدانید که آدمهای هستند که دلشان برای این مملکت شبانه روز میسوزد ولی امکان انجام هیچ کاری برای کشورشان در این مملکت فراهم نیست. (720832) (moderator1)
 
dsaa
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۰:۴۲:۱۶
من نظری ندارم فقط افسوس میخورم با وجود این نوابغ چرا اقتصاد ما این طور است (720841) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۱:۲۰:۵۸
جالب آنکه اکثر این افراد اصلا به کشور باز نمی گردند و بنده دلیلی نمی بینم که افرادی پول بگیرند و تحصیل کنند و به ایران نیایند؟؟؟؟؟
از طرف دیگر این پول می تواند صرف تجهیز مراکز آموزشی داخل کشور شود و یا اینکه برای دانشجویان بورسیه که نعهد بازگشت به کشور را دارند مبالغ بیشتری مقرری تعیین شود. (720856) (moderator1)
 
Malaysia
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۳:۵۳:۰۲
دوست عزیز

بسیاری از علومی که در خارج تحصیل می شود معادلی در ایران ندارد و یا فقط یک یا دو دانشگاه می توانند آنرا ارائه دهند . بهتر است که کسانی باشند که این رشته ها رو مطالعه کنند . رشته های مثل بایوممتیک ، محاسبات مالتی مدیا ، augment reality و بالاخص رشته هایی موسوم به multidisiplinary approachوبسیاری از رشته ها که اصلا مطمئن هستم شما اسمش رو هم نشنیدید .

در خود رشته آی تی که اینقدر معمول و شناس هست چندین رشته تحصیلی است که اصلا در ایران چه در دانشگا ه و چه در صنعت وجود ندارد . بهتر است کسانی باشند که این ها رو بخونند (721132) (moderator1)
 
j
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۱:۵۷:۱۴
روزی که من برای تحصیل از ایران می رفتم ارز نزدیک به 1050 تومان بود و بنده بر اساس این نرخ تصمیم گرفتم تحصیل خود را در رشته ای که در ایران معادلش وجود نداشت ادامه دهم . بر حسب محاسباتی رفتم و حالا که نزدیک به دو سال از تحصیلم باقی مانده فقط چند دلار برایم باقی مانده که حتی هزینه بلیط برگشتم هم نمی شود . از طرفی دیگر صرافی ها در ایران برای ارسال پول دلار 2000 و اندی تومانی طلب می کنند . نامه وزارت علوم هم به هیچ دردم نخورده و هیچ بانکی ارز به خانواده ام نداده است .
واقعا از مسئولین خواهشمندم جلوی سوءاستفاده امثال من گرفته شود تا دل این هموطن محترم خنک شود . با تشکر (720872) (moderator1)
 
آرمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۲:۳۱:۰۵
شما که ادعا میکنید در واترلو تحصیل میکنید یک خبر از ایرانیهایی که به خاطر افزایش بیسابقه قیمت دلار دارن بعد از چند سال تحصیل برمیگردند بگیرید بعد بفرمائید که همه دارند برای سود بردن اقدام به گرفتن ارز دانشجویی میکنند
در ضمن دولت که ادعا میکنه قیمت واقعی دلار همینه و قیمت بازار آزاد کاذبه پس قاعدتا نباید مشکلی باشه
این ارز هم که مجانی نمیدند دارن پولشو میگیرند اون هم به قیمت واقعی دلار!!
ماشالاه دولت برای قطع کردن این گونه ارزها داره چه تلاشهایی میکنه ، تهمت دلالی و سودجویی به دانشجویان. لابد فردا هم میگند باید یه پولی هم به ما بدید برید خارج درس بخونید
یک نکته فراموشم شد اینکه به دانشگاههای غیر معتبر ارز تعلق نمیگیره شما که در واترلو تحصیل میکنید باید این جیزا رو بدونید (720883) (moderator1)
 
محمود
Turkey
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۲۲:۵۴:۴۷
سلام آقای دانشجو:

1- بنده نه از طبقه مرفه هستم نه در دانشگاه سطح پایین در س می خوانم و نه بورسیه هستم.
2- همه قوانین در همه کشورها ضعف هایی دارد که افراد سودجو از آن استفاده می کنند. و هیچ کشوری به دلیل عملکرد افراد سودجو رفتار نمی کند.
3- این ده هزار دلار برای یک سال است و با در نظر گرفتن شهریه و هزینه ها به زور می تواند هزینه یکسال یک دانشجو باشد.
4- شما به جایی اینکه به دولت درس پدر دانشجو در آوردن بدهید تو دانشگاهتون یک تحقیقی در باره نحوه مبارزه با فساد در گمرکات و وزارتخانه های کشورهای مثل ایران انجام دهید خیلی به نفع وطن عزیزم است.
5- شما از دور قضیه را می بینید خبر ندارید گرفتن این ارز دانشجویی کار حضرت فیل است شما به اندازه دفاع تز دکترا تو دانشگاه استفورد سخت در نظر بگیر.
و نکته آخر و بسیار مهم : این افزایش قیمت بدلیل ایدئولوژی نظام و عملکرد دولت و بحث تحریم هاست و نظام با اقدامات حمایتی باید فشار کمتری بر روی قشر تحصیل کرده تحمیل کند. قشری که قرار است آینده سازان وطنم باشند
موفق باشید. (720891) (moderator1)
 
mohammad
Spain
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۱:۰۰:۳۴
1/ daneshgah bayad morede taid bashad jenabe basavad pas neshoon mide daneshgah motabar hast
2/ dolat hich zarari inja nemikonad yek pol ro bedoone dalal be daste ye daneshjoo v tojar mide k har 2 taye ounha be nahvi sar boolandie iran hastan hata ba in tafsire por az ghalate shoooma
3/ alef jan inja ro ma ba dide ensan maneshane negah mikardim motasefane gahan in chand modat tafsirat abaki miad ro page, k behtar ast lotf konid v deghat amal dashte bashin (720934) (moderator1)
 
هاشم
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۱:۲۱:۳۳
دمت گرم. درد دل ما هم هست.
يك اتفاق خوب كه ميتوانست از اين فجايع ارزي بدست آيد اين بود كه خروج دانشجو (اكثرا كارشناسي) به سمت دانشگاههاي دست پنجم كاهش يابد. به نظر مي آيد دولت دارد جلو اين يك اثر مثبت را هم ميگيرد. (720940) (moderator1)
 
احسان
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۱:۳۹:۰۵
ارز دولتی کجا بود برادر من؟ خیر سرمون قرار بود ارز تک نرخی باشه و جایی که ارز تک نرخی هست دیگه بحث از یارانه و این حرفها نیست.
بعدش هم کدوم یارانه؟ من وقتی اقدام کردم برای اومدن به انگلیس، پوند آزاد 1650 تومن بود. هی یواش یواش قیمتش رفت بالا و وقتی که داشتم می اومدم 2050 تومن شده بود. متاسفانه نتونستم همه پولم رو تبدیل به ارز کنم و فقط یک سومش رو با خودم آوردم که قسط اول شهریه رو بدم و بتونم یه حسابی باز کنم که بقیه پول روز خانواده برام حواله کنن. اما تا رسیدیم اینجا بدبختی ها شروع شد. در عرض چند هفته پوند شد سه هزار و خورده ای و منی که روی قیمت 1800 تا 2100 تومن دخل و خرجم رو تنظیم کرده بودم الکی الکی با حدود 33% کسری بودجه مواجه شدم.
حالا اگه دولت محترم لطف کنه و ده هزار دلار با قیمت بانک مرکزی به من بده، این میشه یارانه و رانت و حتما من هم با سود سرشار ناشی از این اختلاف قیمت می تونم وارد کار صادرات و واردات بشم!
تازه باید بدونید که این ده هزار دلار رو هم به هر کسی نمیدن. باید کلی بگردی و پارتی پیدا کنی، بلکه یک بانکی بهت 5 هزار دلار داد. این پول حتی ضرر ناشی از کاهش ارزش ریال رو جبران نمی کنه، چه برسه که یکی بخواد باهاش تجارت هم بکنه.
شما اختلاف قیمت ارز دولتی و آزاد رو واسه 10 هزار دلار (چیزی که به دانشجوها میدن) و 22 هزار پوند (معادل ارزی سرمایه اینجانب قبل از خروج) رو حساب کنید، اون وقت متوجه میشید که کی به کی یارانه میده.
دیگه وارد بحث این که بازدهی ما برای مملکت چیه نمیشم. ما که از دولت انتظاری نداشته و نداریم. همون اولش هم با ارز دولتی کاری نداشتیم و حساب کتابامون با ارز آزاد بود. اما دیگه خدا رو خوش نمیاد که به خاطر هنرمندی مدیران اقتصادی کشور، الکی الکی سی چهل درصد از ارزش سرمایه مون کاسته بشه و اینجا تو مملکت غریب به افلاس بیافتیم. (720949) (moderator1)
 
پیروز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۱:۴۰:۲۴
با سلام خدمت همه عزیزان بنده به عنوان یک نفر که در این مملکت زندگی میکنم مخالف دادن دلار دولتی به دانشجویانی هستم که در خارج درس میخوانند 1 اولا اینها همه از اقشار پردرامد هستن که به خاطر وضع مالی خوب و بیشتر انها به خاطر اسم خارج دارن تحصیل میکنن ( خداوند بیشتر بهشون بده و چشم حسود هم کور بشه ) این را گفتم که خواننده عزیز فکر نکند بنده نظرتنگ یا حسود میباشم 2 اینها 90 درصدشان برنمیگردن که در ایران تجربیاتشان را بکار ببرند و اگر های دیگر که همه عزیزان بهتر از بنده حقیر اطلاع دارند به چه حقی دولت محترم سرمایه ما را در اختیار اینها قرار میدهند با چه استدلالی ایا برمیگردند ایا رشتهای که دارن مطالعه میکنند در کشور خودمان نیست آیا ارز برای کشور می اورند که برعکس ارز مملکت را هم خارج میبرند چه سود و منفعتی برای بنده دارند که حق من را در اختیار آنها قرار میدهید حالا عده ای واقعا مخلصانه میروند و به درجات بالا میرسند و به جامعه ایرانی هم خدمت میکنند در مورد این گروه بحثی نیست و به نظر بنده باید امکانات بیشتری در اختیار این گروه قرار داده شود و بقیه را چی چرا حق بنده را در تمام زمینه ها در این مملکت نادیده میگیرند اگر بنده اشتباه میگم خواهشمند است یک نفر با دلیل و برهان قانع کننده جواب دهند (720950) (moderator1)
 
پیروز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۱:۴۵:۲۸
سلام از نویسنده محترم کمال تشکر را دارم مطلب که من نوشتم متن را مطالعه نکردم بعد از ارسال مطلب متن را مطالعه کردم دست شما را بنده میفشارم از صمیم قلب چون حرف دل ما را زدین اصلا دلار را هم مثل یارانه بدن دستمان بنده دوست ندارم این افراد استفاده کنند از حق من (720952) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۲:۲۰:۲۷
بله بنده هم با هر نوع رانت دادن مخافم اما وقتی در این کشور نمی شود برانامه ریزی کرد چه کسی باید تاوانش را بدهد وقتی ظرف چند ماه قیمت ارز دو برابر می شود همین قشر مرف که می گوئید اغلب از خانواد های متوسط هستند برنامه ریزی کردند با بودجه خود حالا این اختلاف 2 برابر شدن را چگونه باید جواب دهند سخن این است اساسا نرخ ارز چند نرخی زیانبار است و باید به طور کل از صحنه اقتصاد جمع شود و یک نرخ محاسبه شده درست جای ان را بگیرد و رانت برای هر کس با هر عنوان بر داشته شود ولی وقتی دو لت چنین بحرانی ایجاد می کند بچه های ما چه کنند دارائی ما که نصف شده حالا به ان درصد مرفه بی درد رانت خوار نگاه نکنید (720959) (moderator1)
 
محمدعلي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۳:۰۷:۲۳
جناب آقاي دانشجو

بنده اطلاعي ندارم كه پدر و مادر شما چه كاره بوده اند
اما پدر بنده يك كارمند بازنشسته با حقوق بازنشستگي و مادر بنده خانه دار هستند كه به علت جور نبودن مخارج ايشان هم مجبور به كار تدريس هستند.
فقط به عنوان نمونه عرض كنم:
از آنجايي كه هيچ كدام از ما داراي شئونات غيبيه نبوديم كه درك كنيم در عرض كمتر از چند ماه قيمت ارز 2 برابر ميشود, با پيش بيني نهايت افزايش 20%ي برادرم را براي تحصيل به خارج فرستاديم. بيشتر از 4 ماه طول كشيد كه از عنايات كريمه توانستيم 6000 دلار به مناسبت ترم دوم ايشان دريافت كنيم كه در واقع هزينه زندگي ترم 1 ايشان (5000 دلار) و شهريه دانشگاه ايشان در اين يكسال (5000 دلار) را به نرخ آزاد تهيه كرده ايم. با همين وضع كنوني همه منابعي كه براي تحصيل ايشان در دو سال در نظر گرفته بوديم به اتمام رسيد!!!

علت تشكيل صف هاي طولاني هم همين معجزات و كرامات دو برابر شدن نرخ ارز و غيرقانوني شدن خريد از طريق صرافي و تك نرخي شدن(!!!) ارز دو برابر شده و سياست هاي فعلي و قبلي بانك مركزي و ... مي باشد. همانطوري كه گفتيد تا قبل از اين معجزه آشكار نرخ ارز دولتي و آزاد يكي بود و دليلي براي صف ايجاد كردن

البته براي افراد غيرمسئولي كه هيچ ارزشي براي كشور و جامعه و فرهنگ قائل نيستند, بازگشت به ايران معنايي ندارد (كه احتمالا با آقاي خاوري در كانادا نسبتي دارند) اما معمولا اين دانشجوياني كه به خارج ميروند به كشور بر ميگردند چون اگر برنگردند هزينه سالها تحصيل در مدارس و ... به همراه تخصص كسب شده هم از كشور خارج شده است. بنابراين اگر در فرض جنابعالي كه فرموديد چرا بايد ارز براي اين قشر فراهم شود بايد گفت كه در بدترين حالت اين بهترين سرمايه گذاري ممكن براي كشور براي سالهاي آينده خواهد بود. البته براي اين افراد بودن در همان كانادا ضرر كمتري را در آينده متوجه كشور خواهد كرد.

گفتني است كه خرج و مخارج بسياري از دانشجويان در خارج به مراتب بيشتر از نرخي است كه وزارت علوم ميدهد و براي اين مورد شما رو رجوع ميدهم به وب سايت دانشگاه ها كه كمتر ميتوان دانشگاهي را پيدا كرد كه شهريه آن كمتر از ترمي 7500 دلار باشد (نرخي كه مثلا قرار است به دانشجوها بدهند) و باز هم كساني كه با هزينه خود ميروند نياز به خريد ارز به نرخ دو برابر دارند. مثلا همين دانشگاه واترلو كه مثلا شما تشريف داريد براي رشته هاي مهندسي شهريه سالانه $27,000 دارد. يعني دانشجويي كه مثلا قرار است از وزارت علوم ارز بگيرد باز بايد ساليانه 12 هزار دلار از جيب مبارك خرج نمايد.
بماند كه امتحان هاي ورودي اي مانند تافل و جي آر اي هم از 200 هزار تومن به 450 هزار تومن افزايش پيدا كرده و هزينه هاي اپلاي كه براي هر دانشجو حدود 3000 دلار هست توسط هيچ ارگاني هم داده نميشود.

برخلاف گفته هاي جنابعالي بزرگترين ضرري كه در آينده متوجه از افزايش نرخ ارز متوجه كشور خواهد از جانب همين دانشجويان خواهد بود. كساني كه توانسته اند بروند و ميگويند وقتي با اين همه هزينه هاي سرسام آور هيچ كسي كمكي كه نكرد هيچ, سنگ هم انداخت, چرا برگرديم. و كساني كه به خاطر همين هزينه ها نتوانسته اند بروند يا مجبور به بازگشت شده اند و ديگر اميدي به خدمت به چنين جامعه اي نخواهند داشت. (720974) (moderator1)
 
محمدعلي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۳:۰۸:۳۴
جناب آقاي دانشجو

بنده اطلاعي ندارم كه پدر و مادر شما چه كاره بوده اند
اما پدر بنده يك كارمند بازنشسته با حقوق بازنشستگي و مادر بنده خانه دار هستند كه به علت جور نبودن مخارج ايشان هم مجبور به كار تدريس هستند.
فقط به عنوان نمونه عرض كنم:
از آنجايي كه هيچ كدام از ما داراي شئونات غيبيه نبوديم كه درك كنيم در عرض كمتر از چند ماه قيمت ارز 2 برابر ميشود, با پيش بيني نهايت افزايش 20%ي برادرم را براي تحصيل به خارج فرستاديم. بيشتر از 4 ماه طول كشيد كه از عنايات كريمه توانستيم 6000 دلار به مناسبت ترم دوم ايشان دريافت كنيم كه در واقع هزينه زندگي ترم 1 ايشان (5000 دلار) و شهريه دانشگاه ايشان در اين يكسال (5000 دلار) را به نرخ آزاد تهيه كرده ايم. با همين وضع كنوني همه منابعي كه براي تحصيل ايشان در دو سال در نظر گرفته بوديم به اتمام رسيد!!!

علت تشكيل صف هاي طولاني هم همين معجزات و كرامات دو برابر شدن نرخ ارز و غيرقانوني شدن خريد از طريق صرافي و تك نرخي شدن(!!!) ارز دو برابر شده و سياست هاي فعلي و قبلي بانك مركزي و ... مي باشد. همانطوري كه گفتيد تا قبل از اين معجزه آشكار نرخ ارز دولتي و آزاد يكي بود و دليلي براي صف ايجاد كردن

البته براي افراد غيرمسئولي كه هيچ ارزشي براي كشور و جامعه و فرهنگ قائل نيستند, بازگشت به ايران معنايي ندارد (كه احتمالا با آقاي خاوري در كانادا نسبتي دارند) اما معمولا اين دانشجوياني كه به خارج ميروند به كشور بر ميگردند چون اگر برنگردند هزينه سالها تحصيل در مدارس و ... به همراه تخصص كسب شده هم از كشور خارج شده است. بنابراين اگر در فرض جنابعالي كه فرموديد چرا بايد ارز براي اين قشر فراهم شود بايد گفت كه در بدترين حالت اين بهترين سرمايه گذاري ممكن براي كشور براي سالهاي آينده خواهد بود. البته براي اين افراد بودن در همان كانادا ضرر كمتري را در آينده متوجه كشور خواهد كرد.

گفتني است كه خرج و مخارج بسياري از دانشجويان در خارج به مراتب بيشتر از نرخي است كه وزارت علوم ميدهد و براي اين مورد شما رو رجوع ميدهم به وب سايت دانشگاه ها كه كمتر ميتوان دانشگاهي را پيدا كرد كه شهريه آن كمتر از ترمي 7500 دلار باشد (نرخي كه مثلا قرار است به دانشجوها بدهند) و باز هم كساني كه با هزينه خود ميروند نياز به خريد ارز به نرخ دو برابر دارند. مثلا همين دانشگاه واترلو كه مثلا شما تشريف داريد براي رشته هاي مهندسي شهريه سالانه $27,000 دارد. يعني دانشجويي كه مثلا قرار است از وزارت علوم ارز بگيرد باز بايد ساليانه 12 هزار دلار از جيب مبارك خرج نمايد.
بماند كه امتحان هاي ورودي اي مانند تافل و جي آر اي هم از 200 هزار تومن به 450 هزار تومن افزايش پيدا كرده و هزينه هاي اپلاي كه براي هر دانشجو حدود 3000 دلار هست توسط هيچ ارگاني هم داده نميشود.

برخلاف گفته هاي جنابعالي بزرگترين ضرري كه در آينده متوجه از افزايش نرخ ارز متوجه كشور خواهد از جانب همين دانشجويان خواهد بود. كساني كه توانسته اند بروند و ميگويند وقتي با اين همه هزينه هاي سرسام آور هيچ كسي كمكي كه نكرد هيچ, سنگ هم انداخت, چرا برگرديم. و كساني كه به خاطر همين هزينه ها نتوانسته اند بروند يا مجبور به بازگشت شده اند و ديگر اميدي به خدمت به چنين جامعه اي نخواهند داشت. (720975) (moderator1)
 
علی
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۵:۰۴:۳۴
واقعا متاسفم برای این مطلب اولا دانشجوها بالاخره برای زندگی کردن دلار باید بخرن و خرج کنن حالا یا 1000 تومن یا 10000 تومن پس خروج دلار ربطی به دو نرخی بودن ارز نداره که گفتی 800 میلیون دلار ارز از مملکت خارج می شه بالاخره این ارز از مملکت خارج می شه خارج می شه اینکه 800 میلیون دلار در مقابل درامد ارزی کشور عددی پسر خوب برو یک کمی اقتصاد ببخشید برو ریاضی بخون حالا این آمار 80000 تا رو از کجات اوردی بماند و اینکه از کجا می دونی همه دانشجوها می گیرن که بر پایه آن نظریه پردازی کردی اینکه از کجان آوردی اکثر دانشجوها دانشگاههای غیر معتبر درس می خونن و بازدهی هم ندارن همه از قشر مرفه هستند هم بماند خلاصه اسمون ریسون بافتی که چرا دولت ارز به دانشجوها می ده خوبه حالا مجانی هم نمی ده!!! یه چیزی که اینجا تو دانشگاههای کانادا (در مورد کشورهای دیگه نمی دونم) درس می دن که معلومه شما در دانشگاه معتبر واترلو !!!! یاد نگرفتی اینکه وقتی می خوای اظهار نظر کنی باید منابع درست به کار بگیری و منطق درست داشته باشی بدونی چی می خوای به چی ربط بدی و به قول خارجی ها لاجیک و ریزنینگ (logic and reasoning) درست باشه حالا شما از روی هوا یک سری ادعا کردی آخرش هم به فساد ربط دادی و نتیجه گرفتی دلار باید تک نرخی شه!!!! دیواری کوتاه تر از دانشجوها گیر نیووردی؟ برای سایت الف هم متاسفم که این مطالب سطح پایین چاپ می کنه؟ (720989) (moderator1)
 
Ali
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۰۹:۰۴:۱۱
درد نامه دانشجوی عزیز دور از وطن درد هزاران ایرانی است که حتی بر اساس موقعیت های زندگی گوشه نشین خاک غربت شده اند .به نظرم دولت محترم جمهوری اسلامی باید با نگاه عمیق و موشکافانه با این پدیده مقابله کنم چرا که متاسفانه این دانشجویان همان کسانی هستند که در شرایطی روش شتر مرغ را همواره بازی می کنند.به این صورت که موقع استفاده از منابع مالی ایرانی می شوند و از پاپ کاتولیک تر می شوند و به محض اینکه از این فرصت سود و استفاده بردند و کارشان با سفارت و کشور به پایان رسید ،در بازگشت به محل تحصیل به قشر مخالفین نظام و رهبری بدل میشوند .متاسفانه کشور کانادا هم از این موقعیت کمال استفاده را می برد و هم استعداد ها ی کشور را به سود خود بکار می برد و هم با استفاده از گروههای سیاسی موجب جذب این جوانان بی تجربه سیاسی میشود.
برای من که مدت طولانی در این کشور زندگی می کنم جای بسی درد و اندوه است که تقریبا نود درصد دانشجویان ایرانی مقیم کانادا به طرق مختلف در کانادا ماندگار می شوند و بمب های متحرکی برای ضربه زدن به فرهنگ غنی اسلامی کشور خود می شوند.
تقریبا تمام دانشجویان کره ای و چینی و حتی عربستانی به محض اتمام درس به کشور خود باز می گردند ولی هموطنان ایرانی دانشجوی ما حتی فرزندان کارمندان سفارت جمهوری اسلامی در کانادا که مدتی مشغول خدمت بوده اند به بهانه های مختلف در اینجا ماندگار می شوند و کشور کانادا موطن آنها می شود .
امیدوارم که چشمان تیزبین سربازان گمنام امام زمان و دلسوزان کشور مطالعه و بررسی کنند چه تعداد [...] کسانی که به عنوان نماینده جمهوری اسلامی به خارج سفر می کنند به کشور عزیزمان باز می گردند.
چرا برای کشور مشخص نباشد که جه کسانی به عنوان دانشجو از کشور خارج می شوند .چراکه بسیاری از آنها به محض ورود به کانادا اصلا پرونده دانشجویی در سفارت تشکلیل نمی دهند که مشخص باشد اینها دانشجو هستند.

با تشکر
امضا محفوظ (721011) (moderator1)
 
رضا - کلگری
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۳:۰۸:۲۳
برادر من چرا به این راحتی همه چیز رو به هم ربط میدی؟ مخالف نظام و رهبری یعنی چه؟ میزان مخالفان نظام و رهبری در دانشجویان خارج از کشور به همون اندازه سایر مردم داخل کشوره نه بیشتر. در عوض به همون اندازه هم دلسوز داره. البته اینکه میگی تعداد زیادی می مونن راست میگی. ولی این مساله تا جایی که من دارم می بینم عمدتا اقتصادیه تا سیاسی و اعتقادی.
من حوصله ندارم مفصل بنویسم اما خود شما که فعلا تو کانادایی اون هم برای سالیان دراز، تو چرا برنگشتی؟ نکنه تو هم مخالف نظام و رهبری هستی؟ ما اینجا درس می خونیم و درسمون هم تموم شد به عشق خانواده بر می گردیم به همون خیابون پیروزی شلوغ و میدون امام حسین پرترافیک تهران. تو دو سال دیگه چی کار می کنی؟ تو هر بر می گردی یا باز می شینی تو کانادا به بچه های مردم تهمت می زنی؟
فکر می کنی بچه های اینجا دلشون واسه مملکتشون نمی سوزه وقتی وضعیت اینجا رو با ایران مقایسه می کنن؟ تو اصلا چند تا دانشجوی ایرانی تو کانادا می شناسی بعد از به قول خودت سالیان دراز که این طوری حکم کلی میدی؟ (721101) (moderator1)
 
مسعود
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۰:۳۰:۲۲
کجا درس خوانده‌اید که از این پیشنهادهای هوشمندانه می‌دهید؟

ارز تک نرخی یعنی چه؟
ارز که ندارند با قیمت ۱۲۶۰ به مردم بدهند
ناچار قیمت ۱۹۲۰ باید فروخته شود

آن وقت قیمت بازار آزاد می‌رود روی ۲۵۰۰

شما که در جای نرم و گرم دارید زندگی می‌کنید و خیالتان راحت است
کسانی که باید مایحتاج زندگی خود را با درآمد ریالی و قیمت دلاری خریداری کنند کمرشان بیشتر از قبل خرد می‌شود که حتما به شما ارتباطی پیدا نمی‌کند (721026) (moderator1)
 
مسعود
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۰:۳۱:۵۷
از سایت الف هم تقاضا دارم
هر کس زیر اسمش یک دانشجو یا دکتر از فلان کشور نوشت را به عنوان کارشناس و دانشمند به حساب نیاورد
دو مقاله الان بالای سایت هست که بیشتر خیالپردازی و داستان‌نویسی دو نفر خارج رفته است (721028) (moderator1)
 
علی
Netherlands
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۲:۰۱:۵۱
اخه منطقی نیست که یک نفر ارز دانشجویی بگیره و بعد بفروشه که سود کنه !!!! انوقت یک سوال از این اقا دارم که این نقد را داشته !!!! که همان کسی که سود کرده ارز خودش را با 600 تومان گران تر بخره و استفاده کند!!!!
یعنی کار ملا نصرالدین!!!!!!
تو را به خدا یکم منطقی نقد کنید که کسی خنده اش نگیرد!!!!
به اندازه کافی ارز دولتی کم هست برای یک دانشجو!!!!! چه برسه به این که بخواد بفروشد!!!! پس از کجا خرج خودش را تامین کند!!!!!!!!!!!!!!1 (721063) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۲:۱۶:۰۴
شاید اکثر دانشجویانی که مثل شما در کانادا تحصیل می کنند از قشر به اصطلاح مرفه باشند اما در مورد ما و افراد دور رو بر بنده اینطور نیست! اینکه از هر فرصتی استفاده می شود برای محکوم کردن، فرصت طلب و رانت خوار خواندن و در مواردی مسخره کردن دانشجویان خارج از کشور عمیقا تاسف بار است.
اینکه دانشجویی فرصت ادامه تحصیل در مقطع دکترا در داخل کشور برایش واقعا و واقعا فراهم نیست و مکان امن و راحت خانواده را با امکاناتش رها کرده به تنهایی و زندگی مختصر راضی می شود نه شایسته این نوشته تنگ نظرانه که شایسته تحسین است. افرادی را اینجا در ترکیه می شناسم که شاید یک سال است سوار ماشین شخصی یا تاکسی نشده اند، شاید سالهاست که به یک رستوران متوسط نرفته اند، شاید به نظر مسخره برسد اما مدتهاست به یک میهمانی دعوت نشده اند و سالی فقط یک بار با اینکه مسافت کم است به دیدار خانواده شان می روند! اما امیدوار و شاد زندگی می کنند و این شادی مختصر را قانونا و شرعا کسی نمی تواند بگیرد.
اگر قرار بر ارز بازار باشد هزینه زندگی تقریبا دو برابر می شود و این به معنی ترک تحصیل این افراد است دوست عزیز. اگر چند نفر این وسط رانت ارز دانشجویی را که به قول شما چند میلیون است می خورند، لطفا فراموش نکنیم که سرنوشت عده ایی هم به آن گره خورده است. (721066) (moderator1)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۳:۰۴:۰۲
باسلام
1- مابه تفاوت ارز دولتی و ارز آزاد در جیب چه کسی و یا کدام حساب دولتی میرود؟
آیا جز این است که در جیب دلالان و واسطه ها میرود؟

2- مگر دولت خود اعلام نکرده ارزش دلار بیش از 1200 -1300 نیست/ پس بحث یارانه تخصیصی چیست که دوستان از آن یاد میکنند؟

3- مگر همین ارز با نرخ دولتی به مسافران سفرهای زیارتی و ... اعطا نمیشود؟ پس بفرمایید آنها هم مرفه و بی درد هستن و ... نه خیر آقاجان / وظیفه دولت است که ارز به دانشجویان و مسافران و واردکنندگان بدهد، اینکه این وسط عده ای (نمیدانم، هر چن محتمل است) سو استفاده میکنند، ناشی از ساختار های غلط نظارتی و ... است

4- طبق قانون بودجه دولت بیش از 1200 تومان نمیتواند از فروش ارز برداشت کند. پس مطمئن باشید این پول یا در جیب واسطه ها میرود یا مشخص نیست توسط دولت در کجا هزینه میشود/ یعنی مطمئن باشید سر سفره من و شما نمیآید!


حقیقتا نمیدانم با چه استدلالی این مطلب غیر علمی در سایت الف کار شده! (721097) (moderator1)
 
mohammad
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۸:۴۱:۴۲
من هم دانشجوی مقیم آمریکا هستم که فاند دارم و از بورس تحصیلی اینجا استفاده می کنم ولی خانمم فاند کامل نداره و قسمتی از اونو من باید بدم.
متاسفانه این حقیقت تلخی است که بعضی از دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج کشور رو به سو استفاده از این موضوع اورده اند. از طرف دیگر تعدادی از دانشجویان هم با هزینه شخصی امده اند که الزاما از طبقات مرفه نبوده و این تغییر نرخ ارز بار مالی زیادی بر روی دوش انها خواهد گذاشت. از قضا به نظر میرسد که خیلی از کامنت های مخالف از سوی این گروه میباشد.

راه حل های پیشنهادی:
1- علاوه بر برگه اشتغال به تحصیل ، دانشجو نامه ای از business office دانشگاه شامل دریافتی متوسط ماهانه دریافت و ان را هم ضمیمه مدارک خود کند تا زمینه سو استفاده افرادی که فاند دارند کمتر شود.
2-وزارت علوم تعهدی برای افرادی که از این پس برای درس خواندن به خارج میروند نداشته باشد
3- راه حل اصلی این نو سو استفاده ها و احتمالا سو استفاده های بسیار بزرگتر در زمینه های صادرات و واردات تک نرخی شدن ارز توسط بانک مرکزی است.

(721320) (moderator18)
 
Latvia
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۰۰:۳۶:۰۳
این چه حرفیه که اونایی که میخان برن از قشر مرفه ان؟ برید ببینید کیان این دانشجوها. من خودم، دانشجوی دانشگاه علم وصنعتم، پذیرشم اومده ولی اگه نتونم ارز دولتی بگیرم نمیرم. چرا چون تفاوتش به قول شما تو 10هزار دلار 6میلیون فرقشه. جرا همه فکر می کنن هرکی داره میره اونور پولداره. (721476) (moderator18)
 
هادی
Turkey
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۰۳:۲۰:۱۵
من نمیدونم این آقای نویسنده رشته تحصیلیشون چی هست اما حتما از اقتصاد چیزی نمیدونن و ارز دولتی رو هم راحت بدست میارن.گیرم که استدلالشون صحیح باشه و چند نفری هم دلار رو تو بازا بفروشن ولی آیا با فروختن مگه حل میشه پس چطوری میخوان زندگی کنن؟!
مورد بعدی این هست که بله خیلی ها می فروشن چون بانک اون پول رو یکجا میده و کسایی که ماهیانه بگیر هستن مابهالتفاوتی که از فروش دلار ها کسب کردن رو یه چیزی هم روش میزارن و هر ماه یا دو ماه میرن دلار میخرن پس مشکل جایه دیگست برادر! (721527) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۰۹:۵۹:۵۱
من كاملا با مطالب گفته شده موافق نيستم. ولي كساني كه به علت نداشتن پول در ايران ادامه تحصيل مي دهند و گاهي دانشگاهي كه تحصيل مي كنند از دانشگاههاي خارج هم معتبر تر است چه تسهيلاتي دولت برايشان در نظر گرفته است؟ فقط به اين علت كساني كه خارج تحصيل مي كنند تسهيلات دادن درست نيست. حداقل به كساني كه داخل تحصيل مي كنند تسهيلاتي در نظر بگيرند. خيلي از آنها اجازه كار ندارند چرا كه تمتم وقت تحصيل مي كنند (721569) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۱۹:۲۴:۰۹
کی گفته یارانه مال فقیر است؟ هم فقیر هم با استعداد. این نویسنده های دانشمند کجا هستند؟ (721765) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۳ ۲۰:۴۲:۵۹
اصلا چرا باید چنین حقی به این افراد داده شود؟ بازدهی این افراد برای کشور چیست؟ مگر نه این است که اکثر این افراد در دانشگاههای غیر معتبر تحصیل می کنند و این امر تنها تسهیل در خروج ارز از کشور است؟ مگر نه این که این افراد اکثرا از قشر مرفه و متوسط به بالای جامعه هستند و یارانه باید قشر فقیر جامعه را پوشش قرار دهد؟ مگر کل طرح تحول اقتصادی برای تصحیح همین فرآیند نبود؟ با توجه به آمار حدودا ۸۰۰۰۰ نفری این افراد این امر یعنی حدودا سالانه ۸۰۰ ملیون دلار امکان خروج از کشور پیدا می کند که در مقایسه با ابعاد درآمدی کشور کاملا قابل توجه است. تا قبل از این که ارز دو نرخی شود مجرد این امکان چندان در خروج ارز تاثیرگذار نبود، چرا که بعلت برابری تقریبی نرخ ارز دولتی و بازار آزاد افراد متقاضی به بازار آزاد مراجعه می کردند.
واقعا چندتا از این دانشجوها دادرس این مردمند؟؟؟ (721796) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۵ ۰۳:۰۹:۴۳
من هم دانشجو نیستم
تحصیلاتم را در ایران سالها پیش رها کردم
هیچکس از بستگانم هم خارج نیستن
اما بدنیست به سهم قابل توجه علوم وارداتی توسط تحصیلکردگان خارجه در عرصه دانشگاهی و صنعت و پزشکی مختصر نظارتی بفرمایید تا در یابید دیوار کشی علمی دور کشور جز بیسوادی ثمری نداره
ضمنا بجای اتهام به دانشجویان بهتره به شماتت عاملین این بازار آشفته دلار وسکه بپردازید (723068) (moderator18)
 
Italy
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۰۲:۴۳:۱۷
با سلام
تویسنده محترم حالا شما خودتو خیلی ناراحت نکن چون از اونجایی که دولتمردان ما صبح که از خواب پا می شن بر اساس خوابی که شب قبل دیدن تصمیم جدید می گیرن دوباره تصمیم گرفتن که این ارز رو به دانشجوها ندن.
تنها چیزی که ارزش نداره وقت و اعصاب آدمهاست. قانونی گذاشته می شه بعد از کلی دوندگی و صرف هزینه برای رفتن به سفارت و فرستادن یکی از نزدیکان به تهران و ... به مرحله آخر که میرسی می گن نمیدیم قانون عوض شده!!!!!!!!!!! (721953) (moderator18)
 
ali
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۱۱:۴۴:۱۳
البته بنده دانشجو نیستم و ذینفع در این قضیه نیستم ولی شما فکر کنید دانشجویی اگر 10 هزار دلار رو بگیره و بعد بفروشه پس چطور می خواد اون طرف مرز امرار معاش کنه........ (722128) (moderator18)
 
اشنا
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۵ ۰۲:۲۷:۳۵
قربون ادم منطقي ... نه هنوز ادمهاي فهميده و عاقل هستن .... (723050) (moderator18)
 
مهیار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۶ ۱۳:۴۷:۲۱
ده هزار دلار بخش کوچکی از هزینه های تحصیلی در طول یکسال برای یک دانشجو در کشور های خارجی هست عملا یک کمک هزینه ی جزئی هستش (4150604) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۲۰:۰۹:۳۸
دانشجو یک قشر ضعیف از نظر مادی است که نیاز به حمایت دارد فرقی نمی کند که خارج از کشور یا داخل کشور باشد به نظر من اگر یک دانشجوی خارج کشور بتواند ارز ارزانتر دریافت کند به نفع جامعه است بخصوص دانشجویانی که در مقطع دکترا مشغول به تحصیل در خارج از کشور هستند به هر حال دانشجویان ایرانی سرمایه کشور هستند که معمولا موجب بی مهری های فراوان قرار می گیرند که نمونه اش را در این گزارش خواندم. (722753) (moderator18)
 
سعید - دانشجوی دکترا - وین اتریش
Austria
۱۳۹۱-۰۱-۱۷ ۲۲:۳۹:۰۰
جدا برای شما متاسفم .تحلیل شما خیلی از واقعیت بدور بود . می تونم بگم که امثال من در دانشگاههای زیر 100 جهان چه سختی هایی رو در پیش رو داریم و چه هزینه هایی رو متقبل شدیم که این مابه التفاوت هیچ است .
شما ارزش علم رو نمی دونید و تر و خشک رو با هم می سوزونید.
(727070) (moderator18)
 
Austria
۱۳۹۱-۰۱-۱۸ ۰۰:۵۶:۵۱
بنام خدا
من هم دانشجوی محصل در خارج از کشور هستم و علی رغم آنکه مشکلات متعدد این عزیزان را ندارم ولی چند نکته را جهت انجام وظیفه به اطلاع بازدیدکنندگان محترم می رسانم.
1- متاسفانه چنانکه بسیاری از بازدیدکنندگان اشاره فرمودند دانشجو قشر آسیب پذیری است که همواره مورد بی مهری های فراوان قرار گرفته است.

2- پروسه اخذ ارز دولتی تقریبا هیچ جایی را برای سودجویان بازنگذاشته است مگر آنکه دانشجوی مربوطه ارز مورد نیاز خود را بطریقی اعم از دریافت فاند یا اسکولارشیپ تامین نماید که این نیز بنوبه خود ذکاوت و زحمت وی را برای کسب آن درجه نشان می دهد

3- تفسیر بنده از مطالب نویسنده این است که ایشان ارز مورد نیاز خود را آنهم در یک کشور بسیار گران قیمت بدون دردسر تامین می نماید (حال آنکه جزء نخبگان است یا رانت خواران بنده نمی دانم، قضاوت با خودتان)

4- نکته بسیار ظریفی که وجود دارد و کمتر به آن توجه شد ریشه این ماجراست! چرا باید این مشکل رخ دهد (بجز مقوله تحریم که نمی خواهم در این باره بحث کنم) مگر نه آنکه بحث هدفمند سازی برای آن است که حق به حقدار برسد؟ پس اگر جایی ما مجدد بحث یارانه و غیریارانه را مطرح می کنیم یعنی آنکه در انجام آن کار تحقیق کامل صورت نگرفته و اصطلاحا بی مهابا به آتش زدیم اجازه بدهید بحث طولانی و خسته کننده نشود باید ریشه این معظل را در دولت پیگیری کرد و البته حالا اهمیت 3000 میلیارد که کمتر از آن حرفی شنیده می شود بیشتر ملموس می شود خصوصا اگر خدای نکرده ظن بر همکاری برخی افراد در این باره قوت گیرد.

در انتها خواهشمندم بدلیل مسائل فوق و هزار و یک دلیل دیگر پیشنهادات خود را خصوص صرفه جوییهای اقتصادی پیرامون ضعیف ترین قشر این مملکت ابراز نکنید که در حقیقت اگر کشور ما با درایت مدیریت شود چه بسا این مبالغ از اهمیت برخوردار نباشند و به امید روزی که همه علاقه مندان به تحصیل با هزینه دولت ایران به این امر بپردازند و پس از بازگشت راه توسعه این مملکت را هموار سازند.
به امید خدا (727211) (moderator18)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
ارز دولتی