توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 483769
ساخت سامانه های رباتیک هوشمند زیر آب/ امکان پایش بستر دریا
بخش دانش و فناوری الف،27 خرداد96
عضو هیات علمی دانشکده پست و مخابرات از طراحی و ساخت سامانه های رباتیک هوشمند زیر آب با امکان پایش بستر دریا برای نخستین بار در کشور خبر داد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۵۱
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا هدایتی گفت: با انجام این پروژه برای نخستین بار امکان پایش و سلامت سنجی تاسیسات بستر دریا مانند کابل های فیبرنوری، اشیا و شناورهای غرق شده در کشور فراهم شده و تاکنون چندین عملیات توسط این سامانه و کارگروه تخصصی- عملیاتی به انجام رسیده است.

وی با بیان اینکه از سامانه های رباتیک هوشمند زیر آب (ROV) چند نمونه برای سازمانهای داخلی و خارجی از جمله کشورهای مالزی، سریلانکا و سوریه ساخته و تحویل داده شده است، تصریح کرد: برای سال جاری، طراحی و ساخت نمونه پیشرفته ای از این سامانه جهت انجام عملیات پایش و خدمات مهندسی زیر آب در دستور کار قرار دارد.

هدایتی همچنین از طراحی و ساخت فیبر پنجره براگ (FBG) برای نخستین بار در ایران جهت کاربری در مخابرات در بخش شبکه دسترسی فیبرنوری در منازل (FTTX) و پایش وضعیت سازه های مختلف به عنوان حس گر دقیق ارتعاشات و حرارت خبر داد و گفت: مرحله بعدی این پروژه، پیاده سازی سامانه های پایش و مانیتورینگ سازه های مهم با استفاده از حسگرهای FBG است که تاکنون چندین پروژه در این راستا انجام دادیم که از جمله آن می توان به همکاری با سازمان بنادر و کشتیرانی اشاره کرد.

عضو هیات علمی دانشکده پست و مخابرات با اشاره به انجام فعالیت هایی در حوزه انرژی های نو، از تولید نمونه های سامانه های خورشیدی فوتوولتاییک و روشنایی PV خبر داد و افزود: در کنار این پروژه، طراحی و ساخت میکروتوربین های بادی جهت تولید انرژی الکتریکی از انرژی باد را در دست انجام داریم که به همراه سامانه سرمایشی خورشیدی می تواند انرژی مورد نیاز مجموعه مخابراتی در مکان های دور افتاده را تامین کند.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا، یک پروژه تحقیقاتی و مهندسی در عراق در دست اقدام است و خوشبختانه در این دو حوزه، آمادگی ارائه خدمات فنی مهندسی وجود دارد.

عضو هیات علمی دانشکده، تحقیق در زمینه طراحی و ساخت باتری های چند منظوره که دارای کاربرد در حوزه انرژهای نو و همچنین خودرو است را از دیگر پروژه های در دست تحقیق عنوان کرد و گفت: این پروژه به منظور تولید باتری با عمر بیشتر، قیمت مناسب تر، آلودگی محیط زیستی کمتر، نیاز به نگهداری کمتر و به خصوص جلوگیری از خروج ارز از کشور جهت استفاده در بی تی اس های مخابرات سیار (BTS ) و مراکز مخابراتی دور افتاده کلید خورده است و مقدمات تحقیق در زمینه خط تولید را طی می کند.

وی از انجام پروژه طراحی و ساخت کولرهای خورشیدی و نیز کار تحقیقاتی در زمینه فیبرنوری روشنایی خبر داد و گفت: در محل های عمیق همچون تونل های چند منظوره، معادن زیرزمینی و حتی تونل های مترو که به روشنایی نیاز است اما حضور الکتریسیته خطر آفرین است، فیبرنوری با قابلیت ارسال روشنایی کاربرد دارد و تحقیقات اولیه این پروژه در قالب تفاهمنامه ای با شرکتی از مجموعه سازمان تامین اجتماعی در حال پیگیری است.

 
 
کلمات کلیدی : دانش و فناوری+ رباتیک هوشمند
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.