توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 273267
زمان کناره گیری وندی شرمن از مذاکرات هسته ای
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۶
نیویورک تایمز نوشت وندی شرمن رئیس تیم مذاکره کنند آمریکا با ایران قصد دارد بلافاصله پس از پایان ضرب الاجل تعیین شده برای مذاکرات هسته ای از دولت کناره گیری کند.

به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما در مطلبی به قلم دیوید سنگر در روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، رئیس هیئت مذاکره کننده آمریکایی با ایران روز چهارشنبه گفت قصد دارد بلافاصله پس از پایان ضرب الاجل سی ام ژوئن برای توافق نهایی به منظور محدود کردن برنامه هسته ای ایران، دولت را ترک کند.

با جداشدن وی، همه مقامات ارشدی که در دوسال گذشته با ایران مذاکره کرده اند نیز دولت آمریکا را ترک می کنند و این سوال و ابهام را بوجود می آورند که چه کسی باید روند پیچیده اجرای توافق احتمالی - توافقی که احتمالا تا پایان ضرب الاجل نهایی خواهد شد- هماهنگ کند.

شرمن پس از مطلع کردن کارکنان خود از این تصمیمش روز چهارشنبه به مقصد اتریش و سویس حرکت کرد. این سی امین سفر وی به عنوان رئیس هیئت مذاکره کننده آمریکایی است. در پنج هفته آینده، وظیفه وی این است که ببیند آخرین اختلافات با تهران- در موضوعاتی مثل زمانبندی برچیدن زیرساخت های هسته ای ایران و جزئیات بازرسی های نظامی و دیگر سایت های آن- قابل رفع شدن است یا نه.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا که امیدوار است توافق هسته ای به سیاست خارجی اش اعتبار بسیاری ببخشد، در بیانیه ای گفت« مدتهای طولانی است که بر روی درایت، پشتکار و سخت کوشی منحصر به فرد وندی، که وی را به یکی از موثرترین دیپلمات های نسل خودش تبدیل کرده است، تکیه کرده ام».

البته اکثر جمهوری خواهان شرمن را معمار اصلی طرحی می دانند که با رای گیری مستقیم کنگره درباره توافق نهایی مخالفت دارد. تا زمانی که کنگره اقدام جدی انجام نداد، دولت آمریکا قصد نداشت توافق نهایی را برای رای گیری درباره لغو دائمی تحریم ها علیه ایران به کنگره ارائه کند. در عوض، بر اساس قانونی که اوباما هفته گذشته امضا کرد، کنگره در مدت یک تا دو ماه پس از امضای توافق نهایی درباره آن رای گیری خواهد کرد. در صورتی که کنگره توافق را رد کند، شانس اوباما برای اجرای تصمیمش بیشتر است چرا که کنگره اکثریت آرایی که بتواند جلوی حق وتوی رئیس جمهور را بگیرد، به دست نیاورده است.

شرمن نفر سوم وزارت امور خارجه آمریکا گفت قصد ندارد سمت دیگری را در دولت بپذیرد و تا کنون هیچ برنامه دیگری را نیز اعلام نکرده است. شرمن با هیلاری کلینتون نامزد دموکرات ها برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا رابطه نزدیکی دارد. در واقع این کلینتون بود که شرمن را به دولت بازگرداند تا موضوع ایران و موضوعات دیگر را مدیریت کند.

این روزنامه در ادامه نوشت، توافق هسته ای با ایران جزئیات بسیار بیشتری در مقایسه با توافق های شکست خورده با کره شمالی دارد، اما این هم هیچ تضمینی برای موفقیت توافق با ایران نخواهد بود. مقامات دولت نگرانند با خروج شرمن، برنز و جیک سالیوان- یکی از مشاوران ارشد کلینتون- بخش اعظم حافظه تاریخی درباره توافق ایران از بین برود.

شرمن گفت پاسخ به سوال بزرگ تر درباره مذاکرات ایران- این که آنها قادر خواهند بود پس از سی و پنج سال دشمنی، روابط حسنه گسترده تر میان دو کشور برقرار سازند- چندین سال زمان نیاز دارد.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.