نظر منتشر شده
۹۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 303461
چرا نگران تيم اقتصادي دولت روحانی هستیم؟
سيدامير سياح، 29 مهر 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۵۵
اقتصاد ايران بر اثر چندين دهه استعمال رانت‌هاي نفتي، به معتادي مي‌ماند كه براي مدتي و از روي اجبار -و نه اختيار-، داروي مخدر به او نرسيده و اكنون بدنش به درد افتاده است اما مسوول و متولي اين معتاد، بجاي استفاده از اين فرصت و نجات بيمار، براي حس نكردن درد، به معتاد بي‌نواي ما، ترياك تجويز كرده است. اگر در پس اين تجويز، طرح روشني براي درمان اين بيمار بود، جاي افسوس نداشت اما افسوس كه متولي اين بيمار، ترجيح داد بجاي «علت درماني»، «علامت درماني» كند و بجاي اقدام براي درمان مرض، فقط احساس درد را موقتاً كاهش دهد.

تحريم‌ها هر چند تلخ و ظالمانه بود اما اين حسن را هم داشت كه براي مدتي به اجبار شير رانت‌هاي نفتي بسوي اقتصاد ايران را بست. در اين شرايط، همه اميدوار بوديم نهاد دولت در ايران كه در «تخصيص بودجه» و «توزيع رانت» به خبرگي! رسيده است، در غياب رانت‌های نفتي براي توزيع، يكبار هم به وظيفه اصلي و زمين ماند‌اش برسد يعني ايجاد امنيت اقتصادي و دلالت بخش خصوصي واقعي براي سرمايه‌گذاري و توليد و صادرات.

شايد توقع سرمايه‌گذاري و توليد و صادرات از بخش خصوصي در شرايط تحريم، غيرواقعي به نظر مي‌رسد اما خوبست به يادآوريم در اوج تحريم‌ها هم، اكثر فعالان بخش خصوصي از «خودتحريمي» و «تحريم‌هاي داخلي» بيشتر گلايه داشتند تا «تحريم‌هاي خارجي» و مدعي بودند دولت و شركت‌ها و مؤسسات شبه دولتي اگر از سر راه توليد و صادرات كنار بروند، توليدكنندگان و صادركنندگان واقعي خصوصي، می‌توانند تحریم‌ها را دور بزنند و امكان تنفس و ادامه حيات را براي اقتصاد ايران فراهم كنند...

بسته ضد ركودي جديد دولت، به روشني نشان داد تيم اقتصادي دولت براي نجات اقتصاد ايران تاچه حد بي‌برنامه و چقدر در تجويز نسخه، مردد و بي جرات است. به زعم بسياري از اقتصاددانان كشور، براي درمان اقتصادي ايران نسخه‌هاي مؤثر وجود دارند. نسخه‌هايي كه البته اجراي آن‌ها هم درد دارد و هم جرات مي‌خواهد.

يكي از اساسی‌ترین نسخه‌ها، «شفاف كردن اطلاعات و فرصت‌هاي اقتصادي» است. مواد ۱۹ تا ۲۱ «قانون بهبود مستمر محيط كسب‌وكار»، دولت را موظف كرده همه اطلاعات مناقصه‌ها و مزايده‌ها و ترك تشريفات مناقصه‌ها را قبل و بعد از برگزاري به همراه اطلاعات برنده و قرارداد مربوطه روي اينترنت بگذارد تا همه ببينند اما دولت محترم گويا فراموش كرده كه چنين وظيفه مهمي هم دارد. نمی‌شود ادعا كرد با اين كار بيمار ما شفا پيدا مي‌كند، اما مي توان مطمئن بود، بيمار ما اميد پيدا مي‌كند و بهتر درد را تحمل خواهد كرد. بالاخره مردم و فعالان اقتصادي، صداقت و شفافيت را تشخيص مي‌دهند.

نسخه مهم و اساسي ديگر، صداقت است. مردمي كه عزل وزير اسبق كشور بخاطر دروغگويي درباره مدرك تحصيلي‌اش و تعقيب قضايي معاون اول رئيس جمهور سابق به اتهام سواستفاده مالي را ديده‌اند، قبول نمي‌كنند كه در موضوع «پرونده كرسنت»، همه رسانه‌ها محكوم به سكوت باشند. نمی‌شود ادعا كرد شفاف كردن پرونده كرسنت و امثال آن، بيمار ما را شفا مي‌دهد، اما مي¬توان مطمئن بود، صداقت با مردم و فعالان اقتصادي، شرط موفقيت هر سياست اقتصادي در اين كشور است.

علاوه بر شفافيت و صداقت، مي‌توان انتظار داشت با اجراي اين سياست‌ها اقتصاد ايران به تدريج سلامتي خود را بازيابد:

۱- تعريف ابزارها و مسيرهاي جديدي براي هدايت پس‌اندازهاي مردم به واحدهاي توليدي نظير اجازه بنگاه‌هاي توليدي به انتشار اوراق مشاركت تحت نظارت (و نه تضمين) دولت. با اين كار، ضروری‌ترین نياز واحدهاي توليدي (نقدينگي) از مسيري امن، شرعي و رسمي، با مشاركت مردم و بدون پول‌های چرك نفتي، تأمین می‌شود.

۲- قطع فوري يارانه ثروتمندان، كارمندان و شاغلان و اختصاص يارانه نقدي فقط براي خانواده‌هاي بي‌سرپرست يا بد‌سرپرست يا بسيار محروم.

۳- كنار كشيدن دولت از اجراي طرح‌هاي عمراني و تمركز نقش اقتصادي حكومت به ايجاد امنيت در بازار (با تقويت و كارامدسازي پاسگاه‌ها و دادگاه‌ها) و اعتقاد و التزام عملي به اين حقيقت كه با ايجاد امنيت و شفافيت، بخش خصوصي وارد ميدان مي‌شود و با سرمايه خودش براي كشور راه و سد و بندر و سيلو خواهد ساخت.

۴- اجراي فصل۹ از قانون اصل ۴۴ و فعال شدن شوراي رقابت در شكستن انحصارها و فعاليت‌هاي انحصاري.

۵- انحلال بخش عمومي غيردولتي و منع مؤسسات و بنيادها و سازمان‌هاي خصولتي از بنگاه‌داري و محدود كردنشان به مديريت سهام و خريد خدمت از بخش خصوصي بجاي بنگاه داري

۶- كنار كشيدن دولت از قيمتگذاري، انحلال سازمان‌های نظارت، بازرسي و تعزيرات حكومتي و جايگزين كردن رويكرد شفافيت و رقابت بجاي قيمتگذاري و تعزيرات.

۷- از سرگيري اجراي قانون مديريت مصرف سوخت، هدايت تقاضاي سفر به استفاده از سيستم حمل و نقل عمومي با وضع ماليات بر مصرف بنزين و همزمان انحصارزدايي از پالايش و پخش فراورده‌های نفتي

مي‌توان فهرست فوق را تا چند نسخه ديگر نيز ادامه داد. نسخه‌هايي كه اجراي آن‌ها اراده و جرات می‌خواهد. بدون توجه به تاريخ انتخابات مجلس و رياست جمهوري.

اوايل دولت يازدهم هرگاه آقاي رئيس جمهور يا اعضاي تيم اقتصادي دولت مصاحبه می‌کردند، انتظار بود چنين ایده‌ها و برنامه‌هایی را براي نجات اقتصاد ايران مطرح كنند خودشان در سال۹۲ با وعده‌های انتخاباتي چنين توقعي ايجاد كرده بودند اما هرچه جلوتر آمده‌ایم، راهكارهاي اقتصادي دولت هر روز مأیوس كننده تر از ديروز شده است. همان راه‌های آزموده شده و روزمره هميشگي با همين نهادهاي ناكارامد و كند موجود.

ارائه بسته ضد ركودي جديد دولت، از جهات زيادي نگران كننده هم هست. نه فقط به اين خاطر كه نشان داد دولت برنامه اقتصادي بلندمدت يا حتي ميان مدت ندارد. و نه فقط بخاطر اين كه حتي اجراي همين بسته «علامت درماني» هم به عهده نظام موجود ناكارامد و فاسد بانكي گذاشته شده و در شرايطي كه بانك‌ها براي پرداخت تسهيلات حتي به سود ۲۷ درصدي هم راضي نمي‌شوند، دولت وعده كاهش نرخ سود داده است. كاهش نرخ سود بانكي آن هم توسط بانك مركزي اي كه قدرت برخورد با چند موسسه مالي غيرمجاز را هم ندارد، بيشتر به يك شوخي تلخ می‌ماند. شبيه وعده مخدر مرغوب به معتاد بدحال. در حالي كه هم معتاد و هم ساقي می‌دانند كه مخدري دركار نيست...

ارائه بسته ضدركودي اخير بيشتر از اين جهت نگران كننده بود كه تيم اقتصادي دولت يازدهم، به تدريج دارد روي دولت دهم را سفيد مي‌كند. آقاي احمدي نژاد چند طرح خوب (ماننده تبصره ۱۳ و مسكن مهر) و چند طرح بد (مانند ارای هدفمندي يارانه‌ها و اجراي طرح‌هاي عمراني بيش از ظرفيت مالي دولت) و نيز اراده و جرئتي فوق‌العاده بالا داشت.

تيم اقتصادي دولت يازدهم متاسفانه نه طرح روشني دارد و نه جرئتي، و اين خيلي نگران كننده است.
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۰۸:۵۹:۴۶
آقای طیب‌نیا در جایی گفته‌اند که مردم به درستی پیش‌بینی کردند که تحریم‌ها برداشته شده و قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند، اما در جایی دیگر بیان نمودند که قیمت‌ها از این بیشتر کاهش نخواهد داشت و من می‌گویم که اگر قصد خرید دارید الان بهترین زمان است! بدون شک این تناقض‌گویی‌ها صورت خوشی ندارد.
ما در نهایت نفهمیدیم بالاخره پیش‌بینی مردم از کاهش قیمت، پیش‌بینی صحیحی است یا خیر؟ اگر درست است پس چرا وزیر می‌گوید که الان بهترین زمان خرید است؟ اگر هم صحیح نیست که نباید بر روی آن صحه گذاشت. (3273276) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۵۶:۰۰
رئیس انجمن پرورش مرغ گوشتی با بیان اینکه قیمت مرغ در یک هفته گذشته هزار تومان کاهش یافته است، گفت: گوشت مرغ ۵ هزار و ۶۰۰ تا ۵ هزار و ۸۰۰ و قیمت این محصول در عمده فروشی‌ها حدود ۵ هزار و ۵۰۰ تومان است. (3273490) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۱:۵۵:۴۴
در فروشگاه های زنجیری که قیمت مرغ همچنان بالا هست ! ما مرغ ارزان ندیدیم (3273621) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۷:۱۷:۱۰
جناب سیاح خان

این طرح هایی که شما ارائه دادی که همون طرح های احمدی نژاده و اگر احمدی

نژاد مونده بود تا حالا دلار به 10هزار تومن و سکه به 5 ملیون تومن رسیده بود /- (3274337) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۲:۰۳:۲۹
تا دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان خودش برگردد هیچ اتفاق مثبتی در اقتصاد ایران نخواهد افتاد چون اصل قدرت خرید مردم هست که آن هم با دادن وام حل نخواهد افتاد چون مردم در گذران امور فعلی خود مانده اند حال بیایند وام هم بگیرند چگونه آن را برگرداند

اگر سود بانکها پایین بیاید ولی قیمت دلار پایین نیاید خود باعث کاهش بیشتر قدرت خرید مردم خواهد شد که در نتیجه تولیدکنندگان چند مشتری فعلی هم برای کالاهایشان نخواهد داشت و باید منتظر بسته شده باقی مانده آنها نیز باشیم (3273634) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۲۱:۳۳:۲۲
اگه فرض محال دلار به قیمت 1000 تومان سال 1379(بازار آزاد) برگردد با حجم نقدینگی 10 برابر شده از سال 1379 تا 1394 چه بکنند؟؟؟ سیاست انبساطی یارانه ها و مسکن مهر نقدینگی عظیمی بدون پشتوانه وارد اقتصاد کرده ، با تورم مجموع 500 درصدی پانزده سال گذشته چه کنیم؟؟
آیا نتیجه منطقی غیر از افزایش نرخ ارز و تنزل ارزش پول ملی است؟؟؟
چرا ما نمی خواهیم واقعیت را بپذیریم ، حقیقت تلخ است نرخ ارز چه با تحریم یا بدون آن حداقل 3300 تومان است. (3276038) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۲:۳۵:۲۲
الان توقم سیب زمینی با توجه به ایام محرم و تقاضای بالا 400 تومن تا 800 تومن !بابا روحانی دمت گرم (3273714) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۱:۵۶:۳۷
اصلا اگر قرار است قیمتها پایین نیاید دیگ چرا رفتیم توافق کرردیم که تحریمها برداشته بشه؟ اصولا تحریم قیمتها رو بالا میبره و زیان مالی ایجاد می کنه دوستان میفرمایند اگر تجحریمها برداشته بشود قیمتها تغییر نخواهد کرد!! این اصلا یعنی چه؟ دیگه پس چرا تواق کردید؟ اگه قیمت پایین نمیلد این توافقات چه سودی برای مردم دارد؟ مردم نتیجه برداشتن تحریم را به چه صورتی لمس خواهند کرد؟ (3273622) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۲:۲۹:۴۵
آقایی که سوال میپرسی در کجای دنیا قیمت ها بالا نمیرود ؟ اگر قیمت ها بالا نرود که سود وجود ندارد . حساب کن حقوق شما ثابت بمونه اونوقت تورم هم 7 درصد باشه 5سال دیگه حقوق شما چقدره ؟ (3273694) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۰۷:۴۵:۰۳
برای اینکه قیمت ها بیشتر از این بالا نرود (3275016) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۲۱:۳۷:۲۳
عمو جان کاهش قیمت خوبه
اما اگر همه منتظر کاهش قیمت باشند واجناس خریداری نشه تولید کلا میخوابه
حالا گرفتی جریان چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3274669) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۰۹:۰۱:۲۸
این تیم اقتصادی دولت، بیش از این از دستش بر نمی آید که انجام دهد! (3273282) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۴۸:۳۸
آره باید بدن به شمس الدین حسینی (3273473) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۵۵:۲۹
شمی الدین حسینی بود که معجزه میکرد !
انقدر پول چاپ کردند که انگلیس مجبور شد کاغذ اسکناس را تحریم کنه ! (3273487) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۱:۱۵:۴۲
کاغذ اسکناس در کارخانه تکاب واقع در آمل توسط بانک مرکزی تولید می شود (3273533) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۲:۳۳:۴۴
چرا رنگ زمینه کامنتها را عوض کردید؟ اون رنگ اجری قبلی بهتر بود مثل قبلش کنید (3273709) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۲۱:۳۵:۲۵
اصلا ما درخت داریم که چوب و کاغذ تولید کنیم؟؟؟؟ کاغذ خام وارداتی است. (3276040) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۳:۲۹:۳۶
نه اینکه این دولت تدبیر پول چاپ نکرده؟.... فکر کردی پولهای بلوکه شده را پیشخور کردن یعنی چه؟ یعنی چاپ اسکناس روی هوا و قضا وقدر (3273826) (alef-11)
 
تئو
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۶:۲۸:۲۴
اون دولت قبل بود که همین طور پول چاپ کرد و در عرض 8 سال نقدینگی رو به 4 هزار میلیارد رسوند .
دولت تدبیر و امید در این دوسال جلوی رشد نقدینگی رو گرفته و الان نقدینگی فقط 8 هزار میلیارد تومنه (3274260) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۰۹:۰۶:۲۱
"تحريم‌ها هر چند تلخ و ظالمانه بود اما اين حسن را هم داشت كه براي مدتي به اجبار شير رانت‌هاي نفتي بسوي اقتصاد ايران را بست"
اخوی پس ب.ز. از تو لپ لپ در اومده؟ (3273291) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۰۹:۰۷:۴۰
جناب سیاح عجب نسخه علمی ارایه فرمودید؟؟ دقیقا عین نسخه جناب توکلی است؟؟ کاش این نسخه ها را یک دهه پیش می دادید تا امروز وضعیت اقتصاد اینگونه نمی شد؟ (3273293) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۰۹:۲۱:۵۲
با دستور کشور از رکود خارج نمی‌شود بلکه با اعتقاد به اقتصاد مقاومتی و عمل به آن کشور نجات پیدا می‌کند و از رشد جهشی برخوردار خواهد شد. ولی متاسفانه برخی همراهان دولت اعتقادی به اقتصاد مقاومتی ندارند. (3273321) (alef-11)
 
قرتاسي
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۰۹:۲۲:۰۳
]چون نگاه ما كلا به كل دنيا زشت و بد بينانه است. همه رو دشمن فرض كرديم. (3273322) (alef-11)
 
فریده
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۰۹:۲۴:۰۱
قاي احمدي نژاد چند طرح خوب (ماننده تبصره ۱۳ و مسكن مهر)!!!!!!!!!!
نویسنده گرامی اگر منصفانه قضاوت می کردید دولت یازدهم حداقل چند اقتصاد دان دارد ولی متاسفانه دولت قبل همین را نداشت، مدت زیادی ازخوابیدن مردم پشت درهای بانک، جمع شدن درمیدان فردوسی، ثبت نام برای سکه نگذشته، شاید شما فراموش کرده باشید ولی مردم حافظه خوبی دارند برای زمانی که اعلام کردند هیچ کس حق ندارد هنگام خروج از کشور بیشتر از مقدار معینی طلا همراه خود داشته باشد، زمانی که صرافیها و طلا فروشها نمیدانستند باید بخرند یا بفروشند (3273325) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۱:۰۶:۲۳
اتفاقا مردم حافظه خوبی ندارند (3273514) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۰۹:۳۹:۰۹
نگران نباشید با خنده همه چیز در ظاهر بهتر میشود اما در حقیقت بدتر میشود !!!!!!!! (3273354) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۵۷:۱۸
بله با دادو بیداد بیخردانه همه چیز چندبرابر میشه افزایش 600 درصدی قیمت برنج در 8 سال نشان دهنده ی تاثیر دادو بیدادنابخردانه است (3273497) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۱:۲۳:۳۵
600 درصد در 8 سال یعنی سالیانه 80 درصد تورم تنها دربرنج بوده (3273549) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۳:۳۲:۳۶
فعلا که بنزین 400 تومانی ظرف دو سال شد 1000 تومان
دلار هم در بودجه شده 3000 زیاد به گذشته فکر نکن فقط درس بگیر الان رو بچسب از دستت نره (3273836) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۰۹:۴۰:۲۶
چرا منابع خبر هاتون رو نمی زنین؟
الان این حرف که ((اكثر فعالان بخش خصوصي از «خودتحريمي» و «تحريم‌هاي داخلي» بيشتر گلايه داشتند تا «تحريم‌هاي خارجي» و مدعي بودند)) منبعش کجاست. کی آمار گیری کرده؟ جامعه آماری کجا و چقدر بوده؟
در مورد (۱) گفتین هدایت پول مردم به تولید. بعد کی تضمین کننده سود آوری این پول هست؟ آیا در شرایط تحریم و عقب افتادگی صنعت مردم را تقریب به سرمایه گزاری در بخشی می کنید که سود آوری ندارد، آن هم در شرایط عدم شفافیت مالی شرکت ها که خود را سود آور نشان نمی دهند (به خاطر فرار مالیاتی و ...)؟!
در کشوری که بزرگترین تولید کننده و سرمایه گزار، دولت هست مردم را ترقیب به سرمایه گزاری در کجا می کنید؟
شما که با اصول اقتصاد سرمایه داری مخالفید چرا راهکارهای مخصوص اقتصاد سرمایه داری رو پیشنهاد می دهید؟!
در مورد (۲) گفته اید که قطع فوری یارانه ثروتمندان ولی یادتان رفت بگویید ثروتمند کیست؟ من از شما سوال می کنم ثروتمند کیست؟ چرا جواب نمی دهید؟ چرا با اعداد و ارقام حرف نمی زنید؟ آیا می خواهید بحث علمی کنید یا هدفتان شعار های تبلیغاتیست؟!
در مورد (۳) من از شما سوال دارم. کدام بخش خصوصی؟ آن سرمایه دارانی که پولهایشان در بانک هست؟ یا مردم عادی؟ آیا سرمایه گزاری در بنگاههای اقتصادی کوچک منظورتان هست؟ بنگاه هایی بدون بهره وری و قیمت تمام شده بالا؟ چرا دقیق و علمی صحبت نمی کنید؟
در مورد (۴) بدون بازار آزاد چطور رقابت مفهوم پیدا می کند؟ چرا بازار خودرو رشد نمی کند؟ چرا از آن حمایت می شود؟ چرا به این موضوعات نمی پردازید؟ چرا به ریشه ها توجه نمی کنید؟
مورد (۵) هم که مخابرات نمونه بارز آن هست. فروخته شد. ولی به کجا؟ چرا پرسپولیس و استقلال به خاطر اعتراض نماینده ها واگزار نشدند؟ حق دریافت بنگاه های اقتصادی با کیست؟ چه کسی انقدر سرمایه دارد که این بنگاه ها را بخرد؟ آیا واگزاری به صورت سهامی عام ولی حفظ مدیریت به صورت دولتی معنا دار هست؟ راه حل چیست؟‌ راهکار ارائه دهید.
مورد (۶) نیازمند اصلاح موارد بالا هست. یاد بگیر ببند ها به خاطر دلار به خیر. در اقتصاد ناسالم کنونی چه پیشنهادی دارید؟ اینجا ایران هست و نه آمریکا!
مورد (۷) هم که دیگه نوبره! از یک طرف می گن وای سوخت گرون شد! از یک طرف دیگه هم از هدایت منابع بحث به میان می آورند! واقعا طنز تلخیست بعضی از رویکرد ها.

متاسفانه این مقاله مشکلات عدیده ای دارد و قابل استناد نیست. به امید مقالات پر محتواتر نشر یافته در الف در آینده. (3273358) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۵۷:۲۸
چه حوصله ای داری اینا رو مینویسی. (3273498) (alef-11)
 
پر حوصله
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۳:۲۰:۱۶
مانندان شماها که حوصله ی اعتراض نداشته اند؛ سبب شده که کار هاو؛ وضعیت اقتصادی ؛اجتماعی و ........به اینجا رسیده است (3273809) (alef-11)
 
یکی ازمردم
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۱:۰۳:۵۳
خوب و عالی حرفی برای گفتن ندارم ولی ....
از یک طرف میگند قانون گرایی بعد قانون مصوب سال 89 که صراحتا از افزایش قیمت سوخت و حامل های انرژی سخن گفتید .الان هم سال پنجمه دولت قانون را اجرا کرد تا حدودی بنزینی که باید میشد 1480 تومن تنها به برداشتن سهمیه ی 60 لیتری اکتفا کرد با این حال این آقایون انتقاد کردند که چرا مالیات نمیگیری و قانون مارا اجرا میکنی
در مورد مالیات برای بار اول است که درآمد مالیاتی دولت از درآمد نفت پیشی گرفت ولی با این حال عده ای اومدند چرا مالیات میگیرید ((چرا مالیات کسانی که درآمد و دارایی هایشان را خلاف واقع اعلام کرده اند را زیاد کردید ؟؟))

البته این افراد با خودشون چند چند هستند خدا میدونه (3273509) (alef-11)
 
مهندس
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۹:۴۵:۲۵
درامد مالیاتی زیاد نشد دوست گرامی..
درامد نفت کم شد..!!!!! (3274545) (alef-11)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۲:۱۲:۲۴
این هم منبع خبر شما
به گزارش خبرآنلاین، واحدی عضو هیات نمایندگان اتاق ایران اعتقاد دارد «یکی از نگرانی های دائمی بخش خصوصی ایران این است که سرو کارش با اداره های دولتی بیفتد. وقتی تحریم ها در اوج است و مذاکرات فشرده برای رفع آنها صورت می گیرد و عملا چشم تمام کشور به مذاکرات دوخته شده، چرا کسی پیدا نمی شود که بگوید رفتار برخی ادارات دولتی با صاحبان کسب و کار در ایران بدتر از تحریم کنندگان در خارج از کشوراست؟. امروز وقتی بخش خصوصی ایران از خود تحریمی حرف می زند، منظورش همین محیط نامساعد کسب و کار است.
اینم لینک خبر
http://www.ireconomy.ir/fa/page/18456/%D8%AA%DA%A9%D9%84%DB%8C%D9%81+%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85%DB%8C+%D9%87%D8%A7+%D9%87%D9%85+%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF+%D9%85%D8%B4%D8%AE%D8%B5+%D8%B4%D9%88%D8%AF.html (3273653) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۰۹:۴۶:۱۴
۲- قطع فوري يارانه ثروتمندان، كارمندان و شاغلان و اختصاص يارانه نقدي فقط براي خانواده‌هاي بي‌سرپرست يا بد‌سرپرست يا بسيار محروم.

(( خیلی وقت هست که بخشی از کارمندان که رانت ندارند به زیر خط فقر سقوط کرده اند بعد شما میای میگی این آب باریکه 45 هزار تومنی هم قطع شود. بهتر است به جای این کارها از پاداشهای چند صد میلیونی برخی مدیران کم کنید نه از یارانه قشر متوسط رو به پایین )) (3273371) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۵۹:۴۹
واقعا، چندی است مسئولین میگن با این میزان یارانه که دولت میدهد میشود ... شغل ایجاد کرد و ... بیمارستان ساخت و ... بزرگراه و ساخت و امثال این ولی بزرگوار قبل این این 4 سال که یارانه نمیدادند ، اون موقع چرا نمیساختید اگه ساخته بودید الان نیازی به فلسفه بافی نبود. (3273503) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۰۹:۴۷:۳۶
ﺍﻳﻦ ﺑﺴﺘﻪ ﻓﻘﻄ ﺑﺮﺍﻯ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﻭﻟﺖ ﺗﺎ ﺍﻧﺘﺨﺎﺑﺎﺕ ﻣﺠﻠﺲ ﺑﻴﺸﺘﺮ ا ﺟﻬﺎﺭ ﻣﺎﻩ ﻓﺮﺻﺖ ﻧﺪﺍﺭﺩ. ﻭﻗﺼﺪ ﺩﺍﺭﺩ ﺑﺎ ﺗﺰﺭﻳﻖ ﻧﻘﺪﻳﻨﻜﻰ ﺑﺮ ﺧﻠﺎﻑ ﺳﻴﺎﺳﺖ ﺍﻧﻘﺒﺎﺿﻰ ﺩﻭ ﺳﺎﻝ ﻛﺬﺷﺘﻪ ﺳﺒﺐ ﺭﻭﻧﻖ ﺑﺎﺯﺍﺭ و ﺩﺭ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺟﻠﺐ ﺭﺿﺎﻳﺖ ﻣﺮﺩﻡ ﺷﻮﺩ.ﺟﻮﻥ ﺍﻛﺮ ﻭﺿﻊ ﺑﻪ ﺍﻳﻨﺼﻮﺭﺕ ﺑﻴﺶ ﺭﻭﺩ ﺩﺭ ﺍﻧﺘﺨﺎﺑﺎﺕ ﺷﻜﺴﺖ ﺩﻭﻟﺖ ﻗﻂﻌﻰ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ ﻭﻟﺨﺮﺟﻰ ﺍﺯ ﺟﻴﺐ ﻣﺮﺩﻡ ﺑﺮﺍﻯ ﻛﺴﺐ ﺭﺍﻯ ﻣﺮﺩﻡ. (3273373) (alef-13)
 
دانشجو
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۰۹:۵۰:۱۱
تصور میکنم با درایت دولت تدبیر و امید این وضع نابسامانی را که در دولت نهم و دهم ایجاد شد دولت دکتر روحانی سامان خواهد داد نمونه برداشتن تحریم ها که اثار جبران ناپذیری داشت (3273381) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۳:۱۰:۳۶
جاده خاکی رفتن ها کی تموم خواهد شد؟ (3273782) (alef-11)
 
امیر حسام
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۴:۰۲:۰۴
با 55 سال سن تا امروز همه تصوراتی که از کلیه دولتهای گذشته داشته ام در حد همان تصور باقی مانده و ....... اما با همه این اوصاف دعا میکنم ,, تصور شما دوست جوان و دانشجو به واقعیت تبدیل شود ,, . (3273908) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۰۹:۵۱:۰۰
متاسفانه راهبر قوی برای هدایت اقتصاد وجود ندارد و شجاعت لازم هم نیست. مدیریت های میانی از دولت قبل هستند و کار نمی کنند به ویژه در سازمان مدیریت و برنامه ریزی. (3273382) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۴۹:۵۰
احمدی نژاد شجاعت داشت (3273477) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۱:۱۱:۲۷
شجاعت وقتی خوبه که در جهت درست استفاده بشه (3273529) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۳:۳۲:۳۷
البته در ویران کردن اقتصاد ایران وگرفتن قطع نامه از سازمان ملل (3273837) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۷:۱۰:۲۷
شجاعت شاید بدرد مدیریت یک رستوران بخوره ولی بدرد مدیریت مملکت نمیخوره . (3274322) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۵۹:۱۶
سازمان مدیریت در دولت قبل منحل اعلام شد. پس دیگه تو این سازمان نمیشه گفت مدیریت قبلی .... واقع بین باشیم میبینیم بیش از 2 سال از عمر دولت کذشته و وعده های اقتصادی عملی نشده (3273500) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۱:۳۱:۱۰
احیای سازمان برنامه ریزی و بودجه جز وعده های اقتصادی بود
ثبات در بازار جزوعده های اقتصادی بود
توافق هسته ای جزو وعده های اقتصادی بود
کاهش تورم جز وعده های اقتصادی بود
مثبت کردن نرخ رشد اقتصادی جز و عده های اقتصادی بود درسال 93 بنابه گزارشات مجلس شورای اسلامی عملی شد (3273571) (alef-11)
 
عليارى
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۲۳:۳۱:۲۷
و سازمان مالياتى (3274792) (alef-11)
 
مشکین نقاب
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۰۹:۵۵:۵۵
باز میگید دلواپس نباشید که راحت تر و بدون هیچ مانعی خرابکاری کنید؟ (3273393) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۵۳:۰۲
آقای مشکین عقاب
باز برید شکایت احمدی نژاد را از جهانگیری بخونید وبدونید جهانگیری چی گفته بود که دادگاه منع قرار تعقیب را صادر کرد
تکرار کن ((منع قرار تعقیب )) (3273482) (alef-11)
 
آرمان
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۰۹:۵۹:۳۸
با سلام
الف جان من یک جوان اصلاح طلب هستم و فکر میکنم در بعضی موارد با تفکر اصولگرایانه شما تفاوت نظر داشته باشیم اما همیشه به شخصه سایتتونو دوست داشتم و همیشه مطالبشو چک میکردم .
از الف عزیز تقاضا دارم همانطور که خیلی وقتها بی طرفانه عمل میکرد و همسو با نیاز های توده مردم مطلب مینوشت اینبار در حمایت از مردم و کمپین نخریدن خودرو صفر و وام جعلی 25 میلیونی مطلب زیاد بنویسید و منتشر کنید کما اینکه بارها در خصوص این مهم شما عرض اندام کردید به حق.
برادرانه از کارکنان و مسئول محترم سایت الف خواهشمندم به این روند اعتصابی آحاد ملت جان ببخشد تا اینکه کمافی السابق ثواب اخروی را در بر داشته باشید انشالله . (3273397) (alef-13)
 
شهرام
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۱۳:۰۸
تا زمانی که تیم اقتصادی و شاید تمام اعضای کابینه ( خواسته یا ناخواسته ) در خدمت براورده کردن ,, تمایلات و علایق و نظرات و ..... ,, یک وزیر و خانواده اش و شرکایش باشند دیگر به دنبال گفتن یا نوشتن چه مطلبی برای مردم مظلوم و رنجور و .... ایران هستید . (3273419) (alef-13)
 
سامری
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۱۷:۳۴
جالبه!!!!!

تقربین تمام موارد مربوط به سیاست های فاجعه بار دولت قبل است. بسیاری از اساتید و کارشناسان بخاطر اینکه همین انتقاد ها رو سالها پیش مطرح کردند یا از کار برکنار شدند یا متهم به تشویش اذهان عمومی.. آن موقع آقای سیاح و دوستانشان کجا بودند؟؟؟

(3273425) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۱۸:۲۲
ظاهرا نویسنده محترم فقط کتابهای کلاسیک اقتصاد را خوانده اند و فکر میکنند با تجویز سیاستهایی از جنس بازار آزاد میتوان رکود را از بین برد.
برعکس نظر ایشان، الان وقت مداخله دولت از طریق استقراض خارجی، احرای پروژه های زیربنایی و افزایش مخارج دولت است (3273426) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۱:۲۷:۳۱
افزایش مخارج های دولت ؟ 15هزار طرح نیمه تمام !!!!!!!! (3273560) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۱۸:۲۶
بصورت عمومی با نوشته آقای سیاح موافقم
در جایی گفته
۱- تعريف ابزارها و مسيرهاي جديدي براي هدايت پس‌اندازهاي مردم به واحدهاي توليدي....

ممتاسفانه در حال حاضر تنها راه ممکن برای اینکار بظاهر شرکت بورس است در حالیکه میدانیم در بورس بجز عرضه های اولیه، بقیه عملیات توسط نوسان گیران و دلالانی تحت عنوان کارگزار و سفته بازان در گردشه.

یعنی بواقع امید به تامین مالی بخش تولید توسط بورس تبدیل شده به تامین مالی عده ای دلال که دارای رانت خبری از معاملات و اطلاعات بورسی هستن (3273427) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۲۵:۵۷
دولت هدفش فقط توافق بود و هیچ برنامه ای ندارد....اینکه حتی مشکل اب خوردن هم به تحریم ربط داشت نشان از شانه خالی کردن اقایان است... (3273439) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۵۰:۴۷
هدفش توافق بود مگه بقیه ملت چیزی بجز توافق از روحانی خواسته بودند توافق هم تا ازه الان اجرایی شده (3273480) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۲۶:۴۴
کم کم معلوم خواهد شد که مشکل کشور تحریم ها نبوده است بلکه مشکل شیوه مدیریت دولتی داخل کشور است (3273440) (alef-11)
 
مرتضي
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۲۹:۵۳
مردمي كه واقعيات را نديدند و فريب قولهاي انتخاباتي ....را خوردند و نتوانستند قدردان شخصي باشند كه تمام وجود خود را وقف كار و تلاش در دوران رياست جمهوري خود كرد

بزودي متوجه اشتباه خود خواهند شد اما چه فايده

ركود چنان فراگير شده كه بزودي ورشكستگي علني خواهد شد

ديگر بايد منتظر ورشكستگي بانكها باشيم نه شركتها

و البته منتظر تدبير اين دولت!!! (3273443) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۱:۱۶:۵۱
رکود فراگیر یعنی رشد اقتصادی 6/8-% برادر من !
قولهای انتخاباتی روحانی
1- کاهش تورم
2- توافق هسته ای
3- احیای سازمان برنامه ریزی و بودجه
4- مثبت کردن نرخ رشد اقتصادی
5-ثبات بازار
6- افشای فسادهای دولت قبل
متن سخنرانی های انتخاباتی روحانی کاملا مشهوده ایشان بارها اشاره کردند که ما میخواهیم در پایان این دولت شرایط را به سال 84 برگردانیم . سعیش هم میکنه اونم بادرآمد 25 درصدی درسال نسبت به دولت قبل (3273535) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۳۳:۵۲
خارج گود طرح دادن خيلي اسان است بعلاوه يا دداخل ايران نيستي يا طبفه مرفع جامعه هستي كه خبر مردم نداري ادمي كه در حال غرق شدن هست همه كار مي كند اگر اقتصاد را نيافتد ومردم نتوانند زير تعهدات خود برايند خيلي مشكلات حاصل مي شود مرداني با اين سابقه وعلم هر چه دارند دارند رو مي كنند واين نتيجه .... (3273453) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۳۷:۱۵
برادر من همینقدر که هنرهای دولت قبل را دارند جمع میکنند هنر کرده اند. زمان احمدی نژاد رو یادتون رفته؟ یک شبه که اینا درست نمیشه. (3273459) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۳۹:۱۳
تیم اقتصادی دولت بسیار ناهماهنگ است. مخصوصا رئیس کل حسابدار بانک مرکزی
مگر از الزامات قانون نبود که رئیس کل بانک مرکزی باید اقتصاد دان باشد؟؟ چرا یک حسابدار در راس مقام پولی کشور است؟ (3273461) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۵۱:۲۸
اگه هماهنگ بود که الان دلار 10000تومن بود یادتون رفته (3273481) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۴۰:۳۷
با پاسگاه و دادگاه در امنیت در بازار و اقتصاد ایجاد میشه؟ تفکر شما همونه که تو اقتصاد ارز فقط باید ارزون شه، اگر گرون شد صرافی ها باید مجازات شن. (3273464) (alef-11)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۱:۰۸:۳۷
میخواستم نظر ندم ولی گفتم من برای 100 با توضیح دادم اینم 101بار .اصولا ما در علم اقتصاد شاخه ای داریم بنام پول . اقتصادانان پولی بر 3 مبحث نظر میدهند . پول و ارز و بانکداری ! درمورد بالا بودن نرخ ارز مبادله ای اتفاقا بهترین عملکرد را دولت داشته چون تمامی کالاهای وارداتی با ارز مبادله ای در فاکتور با ارز آزاد محاسبه میشند یعنی رانت بزرگ برای واردکننده ! قیمت اصلی ارز آن چیزی است که دربازار با توجه به نیروی عرضه و تقاضا تعیین میشه . خب به صورت طبیعی میزان تورم بین دوکشور درتغییرات نرخ ارز تاثیر دا تورم ایران بین سالهای 91تا 93 به ترتیب 45 درصد 25و17و15چیزی در حدود 100 درصد تورم در آمریکا فکر کنم 9 درصد خب تفاوت این اعداد میشه 91درصد !یعنی اینکه به طور معمولی با توجه به رکود حاکمه درمجموع نرخ رشد این 4سال قیمت باید چیزی حدود 7000میرسید درست همون وعده ی اوباما دلار 10000تومانی ! خب پس اقدام دکتر سیف کاملا عالی بوده .
ارش پول ملی : ارزش پول ملی در اختیار بانک مرکزی نیست و به کل اقتصاد برمیگرده 4عامل با عث افزایش ارزش پول ملی میشود من اون 4تارا توضیح میدم - افزایش تولید و رشد اقتصادی 2- کاهش تورم به میزان تورم ایالت متحده 3- سلیغه ی مصرف کننده گان 4- تعرفه های سنگین وارداتی ! خب مادرسال 87 25 درصد تورم داشتیم و در بقیه سالها بالای 20 درصد . ماچیزی حدود 700میلیارد دلار واردات در 8سال داشتیم وما 50 درصد ظرفیت تولیدی ما از کار افتاده بود و مردم جز کالای چینی انتخابی دیگر نداشتند . درنتیجه محمود به دلار یارانه میداد تا یارانه قطع شد دلار 3برابر شد ! اگر دوباره دولت بخواهد آنی ارزش را بالا بیاورد با تزریق دیوانه وار پولهمان بلایی که سر آمریکا و اقتصاد یکهتازش در دهه ی 1980 اومد سر ایران با این اقتصاد داغون لب مرزی چند برابر می آید . یعنی کالاهای داخلی گران تولید میشود کالاهای خارجی ارزان تولید میشود در نتیجه توان رقابت از بین میرود .تعطیلی کارخانه ها بیکاری نبود پول و تاثییر وحشتناک معیشتی ! این خلاصه نظر تمامی اقتصادانان در مورد ارزش پول است .... (3273521) (alef-11)
 
م٠م
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۴۶:۱۸
با اين حرفها بازار راه نميافتد .تنها راهش كاهش دستوري نرخ بهره بانكها و به طبع ان خروج بانكها از بنگاهداري است و سپس تطبيغ نرخ دلار با تورم موجود جهت حمايت از صادرات و توليد داخل كه واقعا اگر اين تورم در ارز اعمال نشود يعني سوبسيد به واردات. (3273471) (alef-11)
 
هادی
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۴۸:۳۳
اقای نوبخت در چندین سخنرانی و اظهار نظر نشان داده اند که چندان صادق نیستند و اکثر اوقات صحبتهای ایشان ظرف چند روز دقیقا نقض ان اثبات گردید. در این مورد هم احتمالا همین خواهد بود. به شخصصه هیچ اعتقادی به سخنان لیشان ندارم و متاسفم که سکان دار سازمان مهمی مانند مدیریت و برنامه ریزی و سخنگوی دولت هستند. (3273472) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۱:۱۲:۳۰
بله اگر بگویند قرار است ماه دیگر 6 درصد اجناس گران بشود همه به سمت اون بازار هجوم و آن جنس 60 درصد گران میشود . اتفاقا 60 درصد ثبات بازار بخاطر این عدم شفافیت هاست . در جامعه ای که پول نقد در دست مردم 850 هزار میلیارد دلار است این به معنی بمب ساعتی . اتفاقا از آقای نوبخت باید ممنون بود که این عدم شفافیت را در برخی از مواقع بکار میبرد تا ثبات بازار بهم نخورد چیزی که در دولت قبل رعایت نمیشد و علنا قیمتها از دئست محمود خارج بود (3273531) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۱:۳۶:۳۰
850هزار میلیارد تومن درسته ببخشید (3273590) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۱:۴۱:۲۶
بروید ببینید حرفهای ایشان را در سازمان مدیریت و برنامه ریزی! (3273594) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۰:۵۵:۴۹
وجدانا جای حمایت کورکورانه از خودروساز داخلی و خودروی بی کیفیت، بیایید یک حساب دو دو تا انجام بدهید بهترین خودرو با کیفیت وارد کنیم چقدر در مصرف بنزین و گازوییل صرفه جویی میشه؟ چقدر حوادث کم میشه و بیمه خسارت کمتری پرداخت میکنه؟ به ما که کسی پاسخ نمیده ولی به خدا باید جواب داد؟ و به قول امام خمینی همیشه توجه داشته باشید که کارهایتان در محضر خداست. (3273488) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۱:۳۲:۱۴
برخی از مسئولین اقتصادی مانند نعمت زاده و جهانگیری فعلا مشغول ساختن تندیس و مجسمه از ظریف هستند و وقتی برای کارهای پیش پا افتاده مانند رکود و تورم و بیکاری شدید ندارند. (3273576) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۳:۴۸:۴۱
آفرین گل گفتی (3273873) (alef-11)
 
sam
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۱:۳۵:۵۷
با سلام
مشکل اقتصاد ایران،مشکل فرهنگی است.بیشتر مردم جامعه در این چند دهه اخیر بی اخلاق شده اند.دنبال مفت خواری،دلالی و رانت خواری و درآمد بدون کار هستند.از طرف دیگر، تولید کننده ها هم دنبال بازار انحصاری و نیز سودهای کلان و بادآورده هستند و در پی کیفیت و نوآوری نیستند و می خواهند با روش های حجره داری و دلالی و زد و بند یک شبه ره صد ساله را طی کنند.تا زمانی که دنبال روابط باثبات با دنیای صنعتی نرویم و شایسته سالاری را ارج نگذاریم و کالای با کیفیت و استاندارد تولید نکنیم وضع به همین منوال است و روز به روز هم بدتر خواهد شد. (3273587) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۲:۲۱:۵۰
جناب سیاح
با درود
برای من سواله که چرا به منبع و منشاء مشکل و به اون دوست عزیزی که باعث و بانی این رکود شدند اصلا اشاره نمیفرمایید و جوری صحبت می کنید که انگار این رکود از بدو پیدایش ایران وجود داشته شما چرا به نامه های اقتصاد دانان که از سال 85 به اون ادم نوشته شد و هشدار میدادند که به رکود تورمی میرسیم اشاره نمی کنید؟ علت این رکود و تورم سیاستهای اشتباه چه دولتی بوده؟
....این مشکلات کنونی نتیجه سوء مدیریت اون 8 ساله دنیای کوچیک و حافظه کوچیکی داریم و همه چیز را سریع از یاد میبریم (3273671) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۲:۵۴:۴۰
البته احتمالا منظورتان تیم یک نفره اقتصادی دولت یعنی آقای دکتر نوبخت می باشد. مابقی تاثیری زیادی ندارند. (3273752) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۳:۵۴:۴۳
با سلام پیشرفت اقتصادی در اکثر نقاط جهان در سایهمشارکت بخش خصوصی بوده ولی در ایران مشارکت بخش خصوصی نه به معنی سرمایه گذاری ایشان در اقتصاد و دلسوزی تا به سود رساندن به خودشان و مردم بوده بلکه به معنی تشکیل شرکتهای صوری و استفاده از رانت و سود برای خودشان به بهای ضرر ملت تفسیر شده است تا این نگرش اصلاح یا کنترل و به راه خود هدایت نشود بخش خصوصی ایرا ن عملا کاری نمی کند. (3273895) (alef-11)
 
جلال فرسيو بانه
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۴:۰۴:۰۶
من با جناب آقاي دكتر احمدي ن‍‍ژاد موافقم كه كوچكترين اعتقادي به اساتيد اقتصاد نداشت و معتقد بود آنها فقط صاحب جزوه هاي درسي هستند. امروز هر چه ميكشيم از اين اساتيد است. بهترين راه اينست كه به خود اتكائي تكيه كنيم و با اقتصاد مقاومتي كار را به سر انجام برسانيم. (3273911) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۰۰:۵۹:۲۰
عزیز دل بزبان عامیانه ( نه از جزوه درسی ) معنی اقتصادی مقاوتی و راههای تحقق آنرا بگو (3274881) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۴:۲۷:۵۱
متاسفانه دوستان کامنت گذار بجای واقع بینی ، مسائل اقتصادی را سیاسی و شخصی میکنند . بنظر من متاسفانه در کشور ما تیم های اقتصادی قوی تاکنون نداشته ایم و کلیه تیم ها نقاط ضعف زیادی به قوت خود داشته اند.
بعلاوه ما در کشور سیستم های بیمار دیگری داریم مانند سیستم بانکی و سیستم فچل اداری ، که خود این دو سیستم بعنوان موانع اصلی جلوگیری از رشد کشور ، بسیار بسیار فعال و موثراند ، بنظر بنده برای درست کردن کشور و کم شدن رانت های مختلف احتیاج به 3 لیدر قوی و هماهنگ در هر 3 حوزه ذکر شده داریم که فعلا خبری نیست و این یعنی این اقتصاد همینطور الکی و بدون برنامه پیش میرود تا بحرانی پیش بیاید. (3273973) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۴:۵۷:۵۹
آقاي سياح شما چقدر در اقتصاد تخصص داريد؟ لطفا توضيح دهيد. (3274042) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۵:۳۸:۱۵
در پاسخ به دوستی که از شجاعت صحبت کردند باید عرض کنم شجاعت و حماقت به اندازه یک تار مو از هم فاصله دارند ... (3274140) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۱۷:۳۸:۱۳
تولید کننده از چند جهت تحت فشار است . کمبود منابع مالی ، مشکل فروش داخلی با توجه به جیب خالی مردم ، مشکل فروش خارجی با توجه به تحریم .از طرفی تولید کننده با توجه به سیستم فاسد اداری یا شده منبع تامین مالی عده ای کارمند بخش دولتی و یا اگر هم اهل پول گرفتن نباشند با ایجاد مزاخمت ها هزینه بیشتری به تولید کننده تحمیل می کنند . تا قدرت مدیران دولتی جهت اخراج و بازخرید کارمندان بیکار افزایش نیابد و یا مدیریت انها به بخش خصوصی واگذار نشود این مشکلات که تخربم داخلی می باشد رفع نمی شود . (3274366) (alef-11)
 
مراد
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۲۰:۳۲:۵۶
تحريم‌ها هر چند تلخ و ظالمانه بود اما اين حسن را هم داشت كه براي مدتي به اجبار شير رانت‌هاي نفتي بسوي اقتصاد ايران را بست. اقای سیاح این نظرشما بادرامدنفتی 700میلیارددلاری دولت احمدی نژادوتزریق بدون هدف ان دراقتصادداخلی که موجب تورم شدیدشددرتناقض است شمابجای گیرالکی تحلیلی برای منابع ازدست رفته دولت قبل بدهیدهرچندکه طرفدارشان بودید (3274602) (alef-11)
 
یاس
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۲۳:۱۲:۴۵
اینا خودشون می دوزن ومی بافن میکن تورم اوردیم پایین درحالی کههمه چی کرانتر شده به فکرمردم نیستنداینا کل ایرانو با بالا شهر تهران مقایسه می کنند که با درامد بالا خرج می کنند ولی هفتاد میلیون ایرانی شرمنده بچههاشون هستند این دولت به فکر ارزونی نیست خیالتون راحت (3274773) (alef-11)
 
عليارى
۱۳۹۴-۰۷-۲۹ ۲۳:۴۵:۳۸
"،شفاف كردن اطلاعات وفرصت هاى اقتصادى،"همين يك موضوع اگر حل شود نيمى از راه را رفته ايم. (3274811) (alef-11)
 
موتمن
۱۳۹۴-۰۷-۳۰ ۰۵:۵۰:۲۲
مشکل اقتصاد ایران اول از همه فساد هست.. توسعه قضایی در همه دنیا بر توسعه اقتصادی اولویت دارد.. ما اول باید برای مبارزه با فساد سیستم قضا را استقلال دهیم.. تا از فساد بقول توکلی سیستماتیک رها شویم.. تا این نشود هیچ چیز درست نمیشود.. هیچ چیز هیچگاه.. (3274960) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۳ ۱۱:۲۱:۲۶
با عرض پوزش
نسخه شفا بخش جنابعالی ....! حذف یارانه کارمندان بیچاره که با حداقل حقوق در بهترین حالت با مدرک لیسانس ماهی 1500000تومان با ضجر وفلاکت بسیار به گذران امور زندگی مشغولند.(اجاره بهای منزل حداقل ماهی 700000هزار تومان،هزینه سرویس مدرسه ،هزینه ثبت نام مدرسه ،خوراک وپوشاک و...را بگذریم).فکر کنم کارشناس محترم اوضاع مالی خیلی توپی دارن که این جور کارشناسی می کنند لطفا این کارشناسی را برای خودشون نگهدارند.
احسنت به این نسخه شفا بخش جنابعالی (3278470) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۸-۰۴ ۱۵:۳۴:۵۹
جناب نویسنده من یک مغازه داردرشوشتر هستم. اگر شما یک باب مغازه بخرید یا اجاره کنید ودرب آن را بازکنید درسه سوت اماکن نیروی انتظامی مجمع امورصنفی اجراییات شهرداری مرکز بهداشت وشاید بچه های یگان ویژه هم سراقتون می ایند وتا انگشتنگاری نشوید آزمایشگاه نروید شهرداری نروید اداره دارایی نروید کپسول آتش نشانی نخرید مجمع امورصنفی نروید کلاس بهداشت نروید ودر یک کلمه جواز کسب نگیرید شما نمی توانید یک ریال کاسبی کنید حالا سوال من از نویسنده محترم اینه یک مغازه زیرراه پله اینقدر اداواطفار داره پس چه طوری بقول واصطلاح شما یه عده از کره مریخ میان دویست سیصد شعبه با املاک ملیاردی تواین کشور می زنن وکسی نمیتونه جلوشونو بگیره !!!!!!!!!! (3280884) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.