نظر منتشر شده
۱۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 200384
تحليل لس آنجلس تايمز از واكنشها به گفتگوي تلفني روحاني و اوباما
بخش داخلي الف، 8 مهر 92
تحليل پيش رو، در آخرين شماره لس آنجلس تايمز منتشر شده كه ترجمه آن در ادامه مي آيد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۱۱
یک روز پس از مکالمه تلفنی تاریخی با باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده؛ حسن روحانی رییس جمهور ایران در بازگشت به خانه با تشویق پرشور حامیان و پرتاب تخم مرغ از جانب مخالفان خود روبرو شد و در آمریکا نيز شمار اندکی از اعضای کنگره برآوردی محتاطانه و شاید خاموش از اولین تماس این چنینی بین سردمداران دو کشور از سال ۱۹۷۹ به عمل آوردند.

این عکس العمل، بازتابی است از واقعیات سیاسی جاری در دو کشور به دنبال بروز نشانه هایی از بهبود روابط بین ایلات متحده و ایران پس از چندین دهه خصومت – اخیرا بر سر برنامه هسته ای ایران. جون ولفستال؛ نایب رئیس مرکز مطالعاتی جیمز مارتین در موسسه مطالعات بین الملل می گوید: به عقیده من باید منتظر بروز عکس العمل های بسیار شدیدی در ایران و آمریکا بود – قرار است به یک خصومت ۳۵ ساله ونحوه گفتمان سیاسی پایان داده شود که فائق آمدن بر آن بسیار دشوار است.

باراک اوباما که به هنگام عزیمت حسن روحانی به فرودگاه با او تماس گرفت؛ در سخنان هفتگی روز شنبه اش به ایران اشاره نکرد و بخش اعظم صحبت های خود را به سیاست های سلامت و درمان و بحث بودجه با جمهوری خواهان در کنگره اختصاص داد.

اوباما در سخنانی پس از مکالمه ۱۵ دقیقه ای خود با حسن روحانی؛ علیرغم اشاره به عدم اعتماد میان دو ملت و سایر عوامل بازدارنده؛ در خصوص یافتن راه حلی برای پایان دادن به مناقشات هسته ای ایران ابراز امیدواری نمود. حسن روحانی نیز خوشبینی خود را در شبکه توییتر چنین ابراز کرد: "با یک اراده سیاسی قوی می توان راهی برای حل مشکلات یافت."

به دنبال این تماس تلفنی و نیز گام های اولیه حسن روحانی؛ جای امیدواری است که ایران در برابر رفع تحریم هایی که اقتصاد کشور را فلج کرده و نارضایتی شهروندان را در پی داشته اند؛ محدود سازی برنامه هسته ای خود را بپذیرد.

برنامه مذاکرات آتی ایران، ایالات متحده و قدرت های جهانی، ماه آینده و در ژنو خواهد بود. جان کری وزیر امور خارجه و سوزان رایس مشاور امنیت ملی آمریکا در مصاحبه هایی که روز یکشنبه پخش شد، برلزوم ارائه ادله روشن و توافقات محکم در راستای صلح آمیز بودن برنامه هسته ای توسط ایران پیش از رفع تحریم ها و عادی سازی روابط اصرار ورزیدند.

جان کری در برنامه "۶۰ دقیقه" کانال سی.بی.اس تاکید کرد: "پرزیدنت اوباما مسلماً از پیش گامی پرزیدنت روحانی استقبال خواهد کرد، اما آنچه که لازم است عمل و نه تنها کلماتند؛ تا اثبات گردد این برنامه هسته ای ما؛ متحدان و دوستانمان در منطقه را تهدید نخواهد کرد. رایس در برنامه فرید زاکاریا شبکه سی.ان.ان اظهار داشت: "خیلی زود است که توافق یافتن بر سر برنامه هسته ای ایران را مسلم فرض کنیم... نگاه ما به پتانسیل وقوع این هدف اعتدالی است."

در اسرائیل مکالمه تلفنی روحانی و اوباما بیانیه رسمی به دنبال نداشت. هر چند رهبران اسرائیل که پیشاپیش در جریان برنامه های باراک اوباما قرار داشتند نسبت به مقاصد ایران از این پیشگامی بدبین هستند. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل روز دوشنبه در واشنگتن با باراک اوباما دیدار خواهد کرد. به گزارش روز یکشنبه روزنامه هاآرتز؛ نتانیاهو مصاحبه در خصوص مکالمه تلفنی اوباما و روحانی را برای وزرا و سخنگویان خود ممنوع کرده است که نشان دهنده اهمیت بالای شرایط جاری است.

روحانی و اوباما احتمالاً در خانه با محدودیت های سیاسی مواجه خواهند گردید که روحانی به محض ورود به تهران با بخشی از آن روبرو شد. در حالی که بیش از ۱۰۰ نفر از حامیان رئیس جمهور جدید برای استقبال از وی در فرودگاه حضور یافتند؛ گروه کوچکی از دانشجویان محافظه کار تندرو که پلاکاردهایی با مضمون «مذاکرات – پروپاگاندای آمریکا» حمل می کردند در حین خروج وی از مجلس خوش آمد گویی، با پرتاب تخم مرغ و کفش -نشانه معمول بی احترامی در میان مسلمانان- نارضایتی خود را اعلام کردند.

حامیان روحانی در مقابل از مکالمه دو رئیس جمهور ابرازشعف کرده و آن را عاملی در راستای رفع تدریجی خصومت میان دو کشور دانستند. به گفته تحلیلگران غربی عکس العمل های متفاوت در خصوص رابطه با آمریکا نشاندهنده شکاف میان نخبگان در ایران است؛ از نظر سوزان مالونی – مشاور سابق سیاست گذاری آمریکا- این اعتراض کوچک و به نسبت بی اهمیت؛ «روحانی را از ادامه مسیر خود باز نخواهد داشت – مسیری که بدون تایید کامل رهبر معظم هرگزآغاز نمی شد.»

مالونی که متخصص امور ایران در موسسه بروکینگز است تماس تلفنی اوباما را ناشی از باور و اعتماد حکومت آمریکا به جدیت تهران در یافتن راه حلی برای خروج از بن بست توسط دانست. مالونی با اشاره به اوباما می گوید: ما با یک رئیس جمهور ریسک گریز سروکار داریم که اگر به جدیت ایرانیان در عمل اطمینان نداشت هرگز این تماس تلفنی را برقرار نمی کرد"

با وجود این اوباما احتمالا در برداشتن هر قدم به سمت ایران با مخالفت کنگره روبرو خواهد بود. به علت درگیری در جنگ بودجه و احتمال یک تعطیلی حکومتی فدرال در ابتدای این هفته تعداد اندکی از اعضای کنگره به تماس تلفنی اشاره کردند.

سناتور باب کیسی؛ از جمله کسانی که اعلام نظر عمومی نمودند ؛در حالی که طرفین در انتظار مذاکرات ماه آینده هستند و با وجود دلگرمی از مکالمه دو رئیس جمهور گفت : «آمریکا باید به اعمال فشار بر ایران ادامه دهد»
ترجمه: نیلوفر صادقی
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۸ ۱۵:۱۵:۴۳
آقای ظریف اگه قرار بود سیاست بّر اساس عدل و عدالت باشد، همین الان هم آمریکا و ویتنام باید با هم دشمن بودند ولی در حل حاضر به خاطر مصلحت بزرگتر ملی‌ دو طرف یعنی‌ رقابت با چین، بهترین روابط اقتصادی و سیاسی را بّر گررا کردأند، در مورد ژاپن هم همینه، اصلا در مورد روابط ایران و عربستان هم همینطور بوده، چرا در مورد آمریکا نباشد. (1686831) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۸ ۱۷:۰۳:۴۶
در خبرها آمده بود که دولت به دنبال امضای پروتکل الحاقی است اگر چنین چیزی تحقق یابد اجازه بازرسی از سایت‌های هسته‌ای و دیگر مراکز داده می‌شود. آیا نمی‌دانند که بازرسان آژانس نقش جاسوسان غربی را بازی می‌کنند؟ (1687120) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۸ ۱۵:۱۹:۵۲
شما باید خیلی‌ ساده باشید که بعد از ۸ سال که دولت قبل هر چه از زبانش آمد به آنها گفت و مورد تأیید همأ جانب هم قرار گرفت و حالا که که آنها تحریمها را بر قرار کردند و متاسفانه بسیار موفقیت آمیز هم بوده بیایند به راحتی‌ و به خاطر چند لبخند مقامات اجریی کوتاه بیایند و بگویند شتر دیدی، ندیدی!!! (1686846) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۷-۰۸ ۱۷:۲۵:۰۰
یه سوال واقعا برام پیش اومده که البته نظر شما باعث شد که همین جا مطرح کنم:

اگر کسی پول شما رو بگیره و پس نده یکی رو بفرسته یک کتک سیر شما رو بزنه پشت سر شما صبح تا شب بد بگه و شما رو تخریب کنه، چون زورش زیاده هر وقت و با هر لحنی که عشق کنه و به نفعش باشه با شما صحبت کنه و شما هم جز سر و صدا و ناراحتی تو خونه و یکم بیرون خونه کار دیگه ای از دست بر نیاد.
و نتنها تو که بچه هات رو تا سه نسل تو منگنه بزاره که غلامیش رو بکنی ولی زیر بار نری بازهم آزارت بده بیشتر و بیشتر
حالا یه تقی به توقی بخوره و بیاد یه لبخندی بزنه بگه بیا رفاقت ولی اون چرخت و که ساختی باید بدی تا بفهمم منو دوست داری چه هسی میشه انصافا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

کی باید صداقتش رو اثبات کنه کی باید عذر خواهی کنه تا معلوم بشه راست میگه کی باید تو عمل خودش رو نشون بده.

کجای تاریخ مضلومی با کرنش و عقب نشینی کم یا زیاد به نتیجه رسیده.
کجای تاریخ ظالمی با دیدن صداقت و نرمی مظلوم دست از ظلم کشیده.

بله انسان آزاده و دریا دل و بلند مرتبه وقتی دشمنش با لبخند و به قصد دوستی میاد جلو اون رو نمیزنه یه فرصت بهش میده شاید جبران بکنه فرصتی که ایران به امریکا میده با یکم نرمش ولی با حواس جمع (1687155) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۸ ۱۵:۳۷:۰۲
آخر نفهميديم كه كـــــــــــــــــــــــــي به كــــــــــــــــــــــــــي زنگ زده ؟! (1686917) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۸ ۱۸:۴۳:۴۵
از لحاظ دیپلماتیک باید اوبا زنگ میزد که زد
یعنی یک تاکتیک دیپلوماتیکه (1687294) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۷-۰۸ ۱۵:۵۰:۲۷
"آمریکا باید به اعمال فشار بر ایران ادامه دهد"
سیاست چماق و هویج هستش دیگه!!! (1686944) (alef-13)
 
وهاب
۱۳۹۲-۰۷-۰۸ ۱۶:۰۴:۰۸
وقتی میبینیم که دشمنان این اتفاق جنگ طلبان در امریکا هستند در ایران هم مشخص میشود چه کسانی با رفتارشان اب به اسیاب انها میریزند. (1686989) (alef-13)
 
حقيقت
۱۳۹۲-۰۷-۰۸ ۱۶:۲۲:۴۲
هميشه حق پيروز است . موضع ايران و رهبر و روحاني در اين مسئله ريشه در حق دارد و نابخردان و كوردلان و كساني كه منافعشان به خطر افتاده و قدرت از دست دادگان نمي توانند در مقابل اراده دو ملت براي آشتي و همكاري و ايجاد فضاي آرامش و احترام متقابل بايستند . (1687025) (alef-13)
 
هموطن ـ
۱۳۹۲-۰۷-۰۸ ۱۷:۰۰:۱۴
دنیای امروز بدور از جنجالهای سیاسی اداره میشود . جنگ سرد خاموش و قطب شرق فروپاشیده شده و آمریکا دیگر قدرت و اتوریته مطلق حساب نمیشود . ( مورد سوریه و موضوع خط سرخ کشتار شیمیائی اثبات این نقطه نظر هست ) بنابراین برای اینکه شهروندان کشورهای جهان بتوانند به سیاستگذاران خود ؛ اعتماد کنند باید تابوهای گذشته را دور بریزند . در مورد روابط ایران با آمریکا باور کنید نه عرش خواهد لرزید و نه اتفاق خاصی خواهد افتاد . دنیا امروز نگران روابط ایران با آمریکا نیست ؛ اصلا این موضوع جایگاهی برای آنان ندارد . فقط در داخل کشور ما هست که اینگونه دسته بندی و جناح بازی و جنگ قدرت چهار نعل به پیش می تازد . سیاست ایران هم با تشویق صد نفر و یا تکذیب ده نفر شکل نمیگیرد . ضمنا جالب هست پلاکاردهای آقایون دانشجویان مبنی بر ( پروپاگاندای آمریکا ) این دوستان یا دانشجو نیستند و یا اگر هستند از دنیا بی خبر اند . آمریکا را چه نیاز به پروپاگاندا ( تبلیغات ) روابط با ایران . حتی چند درصد کوچک از مردم آمریکا در نظر سنجی اخیر ابراز عقیده کرده اند در مورد رابطه با ایران . درصد بسیار بزرگ یعنی قریب باتفاق گفته اند که اصلا برای آنها هیچ اهمیتی ندارد داشتن رابطه یا نداشتن رابطه . پس آقایان یا معنی پروپاگاندا را نمی دانند و یا مردم آمریکا را نمی شناسند و یا هر دو . (1687115) (alef-13)
 
یاس
۱۳۹۲-۰۷-۰۸ ۱۷:۱۳:۳۴
حتما نباید با کسی که دشمنی داریم قطع ارتباط داشته باشیم مثل عربستان که سایه ما راباتیر میزنه می توانیم با امریکا هم رابطهداشته باشیم ولی معیارهای خودمان را در مورد مسایل سیاسی حفظ کنیم امیدوارم تند روهای بی سیاست ایران خودشان را گول نزنند امریکا وچین وروسیه از یه قماشن (1687143) (alef-13)
 
Hamed
۱۳۹۲-۰۷-۰۸ ۱۷:۵۲:۰۳
امريكا زير چه فشاري براي مذاكره است. مسيله حساس براي انها دستيابي ايران به بمب هسته اي است. ما هم كه اصلا چنين تصميمي نداريم . پس امريكا در واقع ضربالاجلي براي توافق با ايران ندارد. ميتوانند با خيال راحت بشيند و تحريم را هم ادامه دهد. ما هميشه وقتي طرف مقابل نرمش نشان ميدهد هوا برمان ميدارد كه شايد بشود بيشتر گرفت. نتيجه پر بها دادن به موقعيت خود چيزي نيست جز فرصت سوزي. اميدوارم اقاي روحاني و ظريف به اين دام كه جناب شريعتمداري برايشان پهن كرده نيفتند. (1687202) (alef-13)
 
جواد خوشرو
۱۳۹۲-۰۷-۰۸ ۱۸:۱۵:۳۸
آفرین بر رهبر معظم انقلاب که با درایت کامل اجازه چنین مذاکره ای را دادند و آفرین به روحانی و تیم مذاکره کننده که در کمال اقتدار چنین مذاکرات هدفمند و مفیدی را انجام دادند. دشمنی با امر حضرت آقا و اقدامات محترم رئیس جمهوری جز دشمنی با ولایت فقیه و اسلام و ملت نیست. هر منافقی که در این راه بخواهد امر واجازه هوشمندانه حضرت آقا را زیر سوال ببرد و با حمایت گروه های انحرافی که به صورت تلافی جویانه از رهبری و ریاست جمهوری و ملت صورت می پذیرد ، اقدامات مفید دولت را زیر سوال ببرد بایستی در انتظار قهر رهبری و ملت باشد. (1687246) (alef-13)
 
میهن
۱۳۹۲-۰۷-۰۸ ۱۸:۴۷:۴۰
بی سابقه ترین اتفاق مصلحت دولت‌مردان، بین ایران و آمریکا پس از انقلاب اسلامی،
مذاکره با ایالات متحده ممنوع ذاتی نیست, پروسه حل مشکلات زمان‌بر و سخت خواهد بود.
به ایرانی بودن خودمون افتخار کنیم. (1687302) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۷-۰۸ ۲۱:۰۵:۳۴
این چه بحث مسخره ای هست که رسانه ها دنبال می کنند ... دنبال بهانه

می گردند ... (1687623) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.