نظر منتشر شده
۱۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 390186
جای خالی کاردان‌ها در ساخت‌وسازها
سیدناصر موسوی لارگانی، 18 شهریور 95
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۵۰
یک مهندس با وظایف مهمی مانند طراحی، نظارت، ایده‌پردازی فنی و به‌روز رسانی صنعت، نه تنها نمی‌تواند نقش کاردان را در پروژه ایفا کند بلکه پرداختن به وظایف کاردان‌ها، او را از ایفای نقش اساسی و موثرش باز می دارد.

سازمان نظام کاردانی ساختمان در چارچوب مفاد ماده ۲۸ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب مجلس طی ۱۴ سال گذشته در چارچوب مصوبات فوق ، تصویب نامه کمیسیون اصل (۱۳۸) قانون اساسی و دستورالعمل های ابلاغی وزارت راه و شهرسازی فعالیت کرده است.

کاردانان و تکنسین ها به دلیل تاثیرگذاری در جایگاه شغلی خود و همچنین نگاه کاربردی به کار، از تاثیر بسزایی بر کیفیت اجرای پروژه ها نسبت به مهندسان برخوردارند و خلأ علمی - اجرایی موجود بین مهندسان و کارگران را پوشش می‌دهند. کاردان مفهوم علمی کار را گرفته و از آنجا که شخصی علمی-اجرایی است در حین اجرای کار ، مفاهیم را به کارگران القاء و با حضور مستمر و مستقیم در محیط کارگاه ، بر کیفیت اجرای پروژه می افزاید .

یک مهندس با وظایف مهمی مانند طراحی، نظارت، ایده‌پردازی فنی و به‌روز رسانی صنعت، نه تنها نمی‌تواند نقش کاردان را در پروژه ایفا کند بلکه پرداختن به وظایف کاردان‌ها، او را از ایفای نقش اساسی و موثرش باز می دارد و این موضوعی است که امروزه صنعت ساختمان بدان دچار شده است.

نگاه کشورهای غربی به بخش صنعت ساختمان رعایت نسبت حداقل ۳ تا ۵ نفر کاردان به ازای یک مهندس است و مهندسان به دلیل اینکه در محیط کار نقش عملیاتی و اجرایی ندارد قطعا نمی توانند تعامل موثر و سازنده ای با کارگران که عمدتا از تحصیلات بی بهره اند برقرار کنند و برای مثال شاخص های یک سازه را برای آنان تشریح نمایند از این رو کیفیت پائین در اجرا رقم می خورد و ضروری است عملیات اجرایی در پروژه ها به کاردانان واگذار شود . همان چیزی که امروزه حلقه مفقوده در صنعت ساختمان است .

از این رو به منظور بهره مندی از ظرفیتهای کاردانان در کنار مهندسین که مکمل هم در احداث پروژه های ساختمانی می باشند ، پیشنهاد می گردد :

۱- لزوم نگاه یکسان مسئولان وزارت راه و شهرسازی به سازمان‌های نظام مهندسی و نظام کاردانی ساختمان و بازنگری در ضوابط و آئین نامه ها به نحوی که از ظرفیت های هر دو سازمان در تقویت و بهبود کیفیت پروژه های ساختمان استفاده شود.

۲- ارتقای جایگاه سازمان نظام کاردانی ساختمان و مشارکت آنها در حوزه های تصمیم سازی ، در صورت نادیده گرفتن جایگاه سازمان ، خروج افراد متخصص در این حرفه و گسیل به مشاغل دیگر را در پی خواهد داشت.

۳- کاردانان ساختمان ، تکنسین های فنی پروژه های عمرانی هستند که باید از تجربه کشورهای پیشرفته در بهره گیری از مهارت و تخصص این صنف استفاده گردد و عموما این افراد نقش اصلی را در تولید و ارتقای کیفیت محصولات ایفا نموده و صرفا افراد صفی و اجرایی اند.

۴- اختصاص بودجه به سازمان نظام کاردانی ساختمان با همان نگاهی که به سازمان نظام مهندسی دیده می شود.

۵- برنامه ریزی جهت تغییر نسبت کاردانان به مهندسان به نحوی که این نسبت به حدود پنج به یک برسد.مهندسان وظیفه طراحی و نظارت بر کار کاردان ها را داشته و کاردانان نیروهای اجرایی و متخصص در احداث پروژه ها هستند.در صورتی که این نسبت اصلاح نشود می توان یکی از دلایل کیفیت پائین پروژه های ساختمانی و عمر کوتاه ۳۰ الی ۴۰ ساله ساختمانها را ناشی از عدم بکارگیری کاردان های ماهر در عملیات ساخت و ساز دانست .

۶- وظایف و اختیارات کاردانان براساس تجربه فعالیت و توانمندی آن ها ارتقا و گرید بندی شوند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس
 
کلمات کلیدی : مسکن مهر
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۸ ۲۰:۰۰:۵۵
در كسب و كارها
كجاي كشور جاي كاردان ها خالي نيست (3926633) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۹ ۰۳:۱۲:۳۳
جای خالی کاردانها در همه جا. (3926999) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۰ ۰۸:۳۲:۱۰
الان که خوشبختانه همه مهندس شدن و یه مدرک مهندسی برای خودشون دست و پا کردن به لطف انواع و اقسام دانشگاه های همه رنگ ،شاید بد نباشه وزارت مسکن و شهرسازی در آزمون ورود به حرفه به بعضی از این مهندسین با توجه به سوابق کاری واقعی که دارن و نتیجه آزمونی که میدن پروانه اشتغال به کار کاردانی بده تا پروانه اشتغال به کار مهندسی در این صورت این افراد به استناد کارهایی که ببه عنوان کاردان انجام میدن و در سیستم وزارت مسکن ثبت میشه بتونن به مرور زمان پروانه اشتغال به کار مهندسی بگیرن این موضوع به خصوص در مورد کسانی که دارای مدرک کارشناسی نا پیوسته هستند باید عملیاتی بشه چون صرف داشتن مدرک این چنینی و سوابق کار صوری نباید مجوز ورود به حرفه و داشتن پروانه اشتغال به کار مهندسی باشه (3928405) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۸ ۲۰:۱۵:۱۸
در هرم تحصیلات کشور ما تربیت کارادان های فنی در مقطع متوسطه از طریق هنرستان های فنی و حرفه ای و شاخه کار و دانش و در دانشگاه در مقطع فوق دیپلم پیش بینی گردیده است. متاسفانه مدرک گرایی و عدم تدوین ضوابط مناسب در این خصوص باعث شده است عمده فارغ التحصیلان هنرستان ها و مراکز فنی و حرفه ای سودای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی رو در سر داشته باشند و درصد کمی از آنها تمایل به انجام کار در مقطع کاردانی دارند که این امر همانگونه که در نوشتار فوق نیز ذکر گردیده است آسیب های جدی به کیفیت کارهای ساختمانی وارد کرده است. اگر تحصیلات در مقطع کارشناسی ناپیوسته دارای ضوابط سخت گیرانه تری می بود مطمئنا وضعیت بهتری در این خصوص وجود داشت (3926645) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۸ ۲۰:۵۵:۰۸
وا... با لشکر بی پایان فارغ التحصیلان مهندسی مگه کاردانی هم مونده؟!!! اوضاع خراب تر از این حرفاست، سیل مهندسین کم سواد یا بی سواد خیلی وقته رسیده... آشفته بازاریه خلاصه داداچ (3926672) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۸ ۲۰:۵۵:۳۶
طراحی، نظارت، ایده‌پردازی فنی و به‌روز رسانی صنعت


.......؟ (3926673) (alef-11)
 
محمد
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۱۸ ۲۱:۱۷:۵۲
بیچاره ها کشته شدند هیچ نتیجه ای هم نمیده.
همیشه ضعیف کشته میشه (3926691) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۸ ۲۱:۲۵:۵۴
متاسفانه هم مصالح با کیفیت استفاده نمی شود و هم بساز بفروش ها بعضا از کار می دزدند و کم می گذارند. الان ما یک خانه نوساز خریدیم یکسال نشده پر از ترک شده و خانه لرزش دارد. یعنی طبقه پایین که راه می روند می لرزد. سرامیک کف لق شده و LEDها سوخته اند. مگر ده تا کیسه سیمان چقدر پولش می شود که می دزدند.
باید خانه ها یک گارانتی داشته باشد و قابلیت پیگرد قانونی برای سازنده ها تا ده سال باقی باشد. خانه باید 70-80 سال عمر مفید داشته باشد نه اینکه بعد از 25 سال نشود در آن زندگی کرد. (3926701) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۹ ۰۳:۱۵:۵۴
سفیدکاری مسکن مهر دامادم را انگار بدون استفاده از ماله و با دست انجام داده اند. شاید هم به جای سفیدکار از کارگر معمولی استفاده کرده اند. (3927000) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۸ ۲۱:۴۶:۴۱
کلا همه فوق لیسانس و دکترای بی سواد شدن.درحالیکه در آلمان تعداد فوق دیپلم ها ۸۰٪ کل دانشگاهیان است و آلمان سرآمد صنعت دنیاست. (3926727) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۹ ۰۲:۰۵:۰۰
همانطوری که بعضی ها هم اشاره کرده اند مدرک گرایی سبب این معضل شده است. این میان مقصر اصلی نظام آموزشی و نظام پرداخت مزد می باشند. دانشگاهها برای گرفتن امتیاز کاردانی ها را منحل کرده و بجایش دانشجوی دروه لیسانس می گیرند و از طرفی مهندسین و کارفرما ها لزومی نمی بیننند که از درآمد خود بخشی را به کاردانها بدهند. در کشور های پیشرفته تفاوت چندانی از نظر حقوق بین کاردان و کارشناس وجود ندارد و تقریبا ساعتی 40 دلار برایشان در نظر می گیرند لیکن اینجا می خواهند همان اجرت کارگر ساده و یا نیمه ماهر را به آنها بدهند و به همین دلیل کاردانها رو به گرفتن مدرک بالاتر می آورند. این وضعیت نه تنها در مهندسی ساختمان، بلکه در کشاورزی، دامپزشکی و حتی پزشکی هم دیده می شود. خانه از پای بست ویران است و همه چیز باید اصلاح شود. (3926973) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۹ ۰۷:۳۳:۲۴
درحال حاضر مشکل اصلی تعیین مرز بین کاردان و مهندس نیست و خیلی حادتر و عمیق تر از این موضوع است.
مطابق بند 2-4-1 مبحث دوم مقررات ملی ساختمان مصوب هیات دولت و مجلس که لازم الاجراست ساختمان باید توسط "مجری ذیصلاح" که دارای پروانه اشتغال ساختمان با صلاحیت اجرا است ساخته شود ولی متاسفانه شهرداری از قانون تمکین نمیکند و در حال حاضر ساختمان توسط سازنده های بدون تخصص و به روش اوستا بنایی ساخته میشود و یک مهندس ناظر با ثمن بخس دو سه میلیون تومانی بایستی مسوولیت کل چندین ساختمان را در طول مدت ساخت بعهده بگیرد که هم ظالمانه و هم غیرحرفه ای است.
اگر پیگیر ارتقای کیفیت ساخت و ساز هستید پیگیر اجرای قانونی شوید که با صرف صدها ساعت کار کارشناسی مصوب شده است. (3927062) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۹ ۰۷:۴۶:۳۵
خیلی از همین فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی برخی مراکز سواد نظری بالایی ندارند و اگر تن به کار بدهند میتوانند نقش کاردان هاراایفا کنند (3927065) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۶-۱۹ ۱۴:۳۰:۴۶
نه تنها در ساخت و ساز بلکه در تمام اجزای کشور ، در سیاست و فرهنگ و اقتصاد و جامعه و مدیران و .... جای متخصصین و کارذانها خالیست. (3927520) (alef-13)
 
عبدالرضا
۱۳۹۵-۰۶-۲۱ ۱۶:۳۹:۳۶
متاسفانه جای خالی کاردانها در صنعت خیلی احساس میشه. اونقدر در ایران به کادانها کم بها داده شده و اونقدر دانشگاه ها به ورطه مسابقه در ارائه مدرک ارشد و دکترا که به کلی مساله تربیت کادان های فنی که رکن صنعت کشور می تونن باشند فراموش شده. (3930852) (alef-13)
 
حمیدرضا دهقانیان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۳ ۱۳:۲۶:۱۸
باسلام ضمن تشکر از جناب اقای موسوی که از قشر کاردان به خوبی دفاع نمودند امید واریم ایشان در زمینه اصلاح قوانین در مجلس شورای اسلامی و درجهت پویا بخشی به این قشر مظلوم اقدام نمایند که بطور مثال میتوان با تدوین قوانینی کارفرما را ملزم به داشتن کاردان نیز در هنگام ساخت وساز بنماید . (3932820) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.