توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 314180
آنفلوآنزاي خوكي ۸ كرماني را كشت
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۴۸
در حالي كه سفر صدها هزار ايراني به عراق هشدارها درباره ورود بيماري‌هاي واگيردار به كشور را افزايش داده است، بر اساس خبري كه روز گذشته روي خروجي خبرگزاري‌ها قرار گرفته است ۸ شهروند در كرمان به بيماري خطرناك آنفلوآنزاي خوكي مبتلا شده‌اند.

به گزارش آرمان، در فصل سرما بيماري آنفلوآنزا به عنوان يك بيماري اپيدمي و همه گير شيوع پيدا مي‌كند. از نظر پزشكان آنفلوآنزا نوع‌هاي گوناگوني دارد و اغلب با علائمي شديدتر از سرماخوردگي پديدار مي‌شود، اما شيوع آنفلوآنزاي خوكي و مرگ ۸ تن از هم‌ميهنانمان در استان كرمان و شيوع بيماري وبا در كشور عراق به عنوان كشور مجاور مي‌تواند زنگ خطر‌ها سلامت در جامعه را به صدا در آورد. اين در حالي است كه بيماري آنفلوآنزا از نوع خوكي داراي تمام شاخصه‌هاي يك بيماري مسري و خطرناك است كه با وجود تلاش‌هاي مجدانه محققان پزشكي هنوز داروي موثري براي پيشگيري يا درمان قطعي آن وجود ندارد. بنابراين آنفلوآنزا از حالت يك بيماري معمولي با درجه خطر پايين به يك بيماري كشنده و عالم گير تبديل شده است.

فوت ۸ نفر در اثر بيماري آنفلوآنزاي خوكي

روز گذشته معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمان گفت: در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكي شهر كرمان، چهار نفر در اثر بيماري آنفلوآنزا و ۴ نفر در مابقي شهرستان‌هاي استان كرمان در اثر اين بيمار خوكي فوت كردند. نوذر نخعي با بيان اينكه ۸ نفر در استان كرمان به علت بيماري آنفلوآنزاي خوكي فوت كرده‌اند، گفت: بيماري آنفلوآنزاي خوكي از حدود يك ماه پيش در كرمان آغاز شده است و در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكي شهر كرمان چهار نفر و چهار نفر در مابقي شهرستان‌هاي استان كرمان متاسفانه در اثر اين بيماري فوت كرده‌اند. او با اشاره به تاريخ شيوع اين بيماري در كشور ادامه داد: بيماري آنفلوآنزاي H۱N۱، بيماري است كه از سال ۱۳۸۸ در كشور ما به ويژه در فصل‌هاي سرد زمستاني، شاهد رخ دادن آن هستيم؛ امسال هم مانند سال‌هاي گذشته شاهد اين بيماري هستيم.

نخعي با اشاره به علائم اين بيماري افزود: تفاوت اين بيماري با سرماخوردگي، شديدتر بودن علائم و سرعت بروز آن است؛ فردي كه دچار اين بيماري است به صورت ناگهاني دچار تب، لرز و بدن درد مي‌شود كه همراه آن مي‌تواند سرفه و آبريزش بيني داشته باشد و در كودكان بيشتر اسهال و استفراغ نيز ديده مي‌شود. او پيشگيري از اين بيماري را مهم‌ترين راه مبارزه با اين بيماري دانست و اظهار كرد: در زمينه پيشگيري مهم‌ترين نكته رعايت اصول بهداشتي و فاصله گرفتن از بيماران است، افراد در اين مدت دو ماهه كه در پيش داريم، دست‌هاي خود را مرتب با آب و صابون بشويند، سعي كنند با كسي دست ندهند و روبوسي نكنند و اگر شخصي بيمار است به اندازه دو قدم (۱/۸‌متر) با او فاصله داشته باشند. نخعي تصريح كرد: افرادي كه بيمار هستند اگر عطسه يا سرفه مي‌زنند با گودي مقابل آرنج دست خود جلو بيني و دهان را بگيرند و از ماسك استفاده كنند؛ همچنين در منزل استراحت و از حضور در مكان‌هاي تجمعي از جمله مدرسه، محل كار و محل‌هايي كه عده زيادي از افراد دور هم هستند، حضور پيدا نكنند. چون باعث مي‌شوند، اين بيماري در جامعه پخش شود و براي ديگران ايجاد مشكل كند.

اولويت‌هاي تزريق واكسن
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمان با اشاره به آنكه، تزريق واكسن را نكته مهم ديگري در پيشگيري دانست، عنوان كرد: تزريق واكسن گرچه اثربخشي آن خيلي كامل نيست، اما علائم را تخفيف مي‌دهد. او با اشاره به كساني كه در اولويت تزريق واكسن هستند، افزود: اولويت اول در تجويز واكسن زنان باردار هستند، بدون توجه به اينكه در كدام ماه بارداري قرار دارند. توصيه مي‌شود كه واكسن را تهيه كنند و تزريق يك‌بار اين واكسن كافي است. به دليل تغييرات هورموني در زمان بارداري، اين بيماري مي‌تواند بسيار خطرناك باشد. همچنين افراد داراي بيماري‌هاي زمينه‌اي و سالمندان و كودكان شش ماه تا پنج سال نيز از اولويت‌هاي دريافت واكسن هستند. نخعي ابراز كرد: همچنين بيماران مبتلا به آنفلوآنزا كه دچار تنگي نفس مي‌شوند، حتما بايد به بيمارستان مراجعه كنند؛ اما اگر بيماري در حد يك تب ملايم و بدن درد خفيف باشد با استفاده از مايعات و استراحت و مسكن‌هاي معمولي مانند استامينوفن به مرور زمان علائم بهبود پيدا مي‌كند.

او ادامه داد: اگر علائم شديدتر بود و شخص بيماري زمينه‌اي مانند آسم، بيماري‌هاي كليوي مزمن و... داشت، اين افراد حتما به پزشك متخصص مراجعه كنند كه تحت نظر متخصص (عفوني، داخلي و اطفال) درمان شوند و به‌شدت از خود درماني پرهيز نمايند.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمان با اشاره به نحوه درمان اضافه كرد: كساني كه بيمار مي‌شوند درمان اين بيماري استراحت به همراه مصرف مايعات به صورت مكرر است. اما كساني كه بيماري آنها شديد باشد داروهاي ويژه‌اي دارند كه فقط تحت اختيار بيمارستان‌ها است و براساس نظر پزشك به آنها تجويز مي‌شود. به گزارش ايسنا، او درباره اقدامات دانشگاه علوم پزشكي كرمان در زمينه اطلاع رساني اين بيماري گفت: چاپ و توزيع هشت هزار پوستر، نصب بنر در سايزهاي متفاوت در سطح شهر و اماكن مختلف، ارسال پيامك به كاركنان تحت پوشش دانشگاه و ارسال پيام‌هاي بهداشتي از طريق شبكه‌هاي اجتماعي از جمله اين اقدامات است.

هجوم انواع بيماري‌هاي ويروسي

يك عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس درباره وضعيت ابتلا به انواع بيماري‌هاي ويروسي و عفوني در كشور به «آرمان» مي‌گويد: بنابر منابع موثق از اقليم كردستان عراق در آن خطه نرخ ابتلا به وبا شدت يافته است و در مقابل آن بيماري آنفلوآنزاي خوكي نيز شدت يافته است. عابد فتاحي با بيان اينكه اين روزها كشورعراق پذيراي موج عظيمي از زائران ايراني است، مي‌افزايد: اخيرا اخباري مبني بر ابتلاي صدها نفر در كردستان به وبا گزارش شده است، اين در حالي است كه شرايط زندگي در استان كردستان نسبت به جمهوري عراق مناسب‌تر است. اين عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس تاكيد مي‌كند: در اين شرايط بايد رسانه ملي با توليدات فرهنگي هشدار‌ها در زمينه ابتلا به بيماري وبا و آنفلوآنزا را به مردم گوشزد كند. اين در حالي است كه بيماري آنفلوآنزا خوكي بسيار خطرناك و باعث تخريب ارگان‌هاي بدن مي‌شود. به گفته او افراد بايد با حساسيت نسبت به اين بيماري‌هاي تهديد‌كننده وارد عمل شوند و در صورت مشاهده علائمي از اين بيماري‌ها در اسرع وقت به پزشك مراجعه كنند.

اين عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس درباره كم و كيف بيماري آنفلوآنزاي خوكي در كشور مي‌گويد: گزارش‌هايي از ابتلاي ۵-۶ نفر ازهم‌ميهنان به آنفلوآنزاي خوكي و آنفلوآنزاي مرغي در استان‌هاي شمال كشور به كميسيون بهداشت و درمان ارسال شده است و كميسيون نيز با حساسيت ويژه‌اي عوامل بروز اين بيماري را از بين برده است. به گفته او معاونت بهداشت و درمان براي كاهش اين بيماري تاكنون عملكرد مطلوبي داشته است. او مي‌افزايد: عدم وضعيت مناسب بهداشت و درمان در كشورهاي همسايه به نسبت زمينه هجوم انواع بيماري‌هاي ويروسي و بيماري‌هايي مشترك بين دام و انسان در كشور افزايش مي‌يابد.
 
کلمات کلیدی : آنفلوآنزا ،کرمان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.