نظر منتشر شده
۷۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 307782
گزارش به مردم 24/ قسمت نخست؛
گزارش احمد توکلی از پشت‌پرده‌ بررسی برجام در مجلس
بخش داخلی الف، 15 آبان 94
تاریخ انتشار : جمعه ۱۵ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۸
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای تحت عنوان گزارش به مردم در مورد برجام، فرایند بررسی برجام در مجلس و اقدامات خود به عنوان یک نماینده در این زمینه را تشریح کرد.

احمد توکلی بخش اول روایت خود را بر اساس پاسخ به این سوال‌ها که «در فرایند بررسی برجام در مجلس چه گذشت؟ بر سر سرمایه اجتماعی چه آمد؟ به عنوان یک نماینده چه کردم؟ » تنظم کرده و برداشت‌ها و اعتقادات خود را درباره عملکرد وزیر امور خارجه، رییس سازمان انرژی اتمی، رییس مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و ... به شرح زیر آورده است:

در فرایند بررسی برجام در مجلس چه گذشت؟
بر سر سرمایه اجتماعی چه آمد؟
به عنوان یک نماینده چه کردم؟
قصه نقض عهد و واکنش هایش چه بود؟
چرا به طرح مشروط کردن برجام رأی دادم؟
چه اشکالات قانونی بر روند رسیدگی وارد است؟


این گزارش که طبق معمول برای شفاف شدن نحوه ایفای وظیفه خدمتگزاری مردم در مقام نمایندگی تقدیم می‌شود، گوشه‌هایی از این ماجرای تاریخی را نیز روشن می‌سازد که ثبت و انتشار آن‌ها خود وظیفه مستقلی است. در این قسمت کارکرد مجلس در این عرصه و اثر آن بر سرمایه اجتماعی و بخشی از اقدامات بنده در این ارتباط را ملاحظ می‌فرمایید. سه پرسش دیگر در قسمت پایانی پاسخ داده می‌شود.

روز یکشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۴ در مجلس دو موضوع در ارتباط با برجام رخ داد: قرائت گزارش کمیسیون ویژه بررسی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و تقاضای دو فوریت برای طرح "اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام". مجلس به شدت متشنج شد و رئیس در اداره جلسه دچار مشکل بود. رفتارهای مغایر با شئونات نمایندگی مکررا صحنه‌هایی را رقم زد که به حیثیت مجلس آسیب جدی زد. چرا این گونه پیشامد؟ این صحنه‌های تلخ با کیفیت بدتری در روزهای یکشنبه ۱۹ و سه‌شنبه ۲۱ مهر۹۴، حین بررسی کلیات و جزئیات طرح مذکور تکرار شد. چرا؟

داستان از نگاه یک هموطن که ماجرا را از صداوسیما و رسانه‌ها به طور مستقیم و غیرمستقیم پیگیری می‌کرد، گیج کننده، تأسف بار و سئوال برانگیز است. ملاحظه بفرمایید:

در ۲۸ مرداد کمیسیون ویژه ای برای رسیدگی به برجام تشکیل می‌شود. اعلام می‌کنند که این کمیسیون با توافق همه فراکسیون‌ها با ترکیب ۷ نفر از رهروان به مدیربت عملی آقای لاریجانی۶ نفر از فراکسیون اصولگرایان به مدیریت آقای حداد و۲ نفر از اصلاح‌طلبان برگزیده می‌شوند. در این میان رهبری بزرگوار ضرورت دخالت مجلس در تصویب یا عدم تصویب را یادآور می‌شوند و تأکید می‌کنند مبادا برجام اسباب تفرقه در کشور شود. هموطن تماشاگر صحنه تا اینجا گرچه از دولت علاقه‌ای به تمکین به قانون جهت تقدیم لایحه نمی‌بیند ولی ظاهرا در مجلس کارها دارد با وفاق کامل پیش می‌رود.

در روز یکشنبه ۱۲ مهر، در حالی که نقوی حسینی دارد گزارش قوی و مستدل کمیسیون ویژه در نقد برجام را می‌خواند، طرحی با قید دو فوریت تقدیم صحن می‌شود. مخالفان مدعی میشوند که طرح جدای از نتایج گزارش تهیه شده است. در مسیر بررسی دوفوریت جنجالی به پا می‌شود. رئیس مجلس و برخی از جبهه پایداری یکدیگر را با دادن اخبار متفاوت تخطئه می‌کنند. آقای لاریجانی می‌گوید این طرح با هماهنگی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و دوستان فراکسیون اصولگرا تهیه شده و آنان تعهد سپرده بودند که نتیجه را امضاء کنند. اعتراضات پی‌درپی چند نماینده جبهه پایداری در ضمن اخطار و تذکر رئیس را به واکنش وامی‌دارد تا به راحتی وقت اخطار و تذکر ندهد. همین مسئله تشنج را دامن می‌زند. بجای نمایش همدلی و وحدت، مانور تفرقه به چشم می‌خورد؛ آن هم نه بین دولت و مجلس و نه بین اصلاح‌طلبان و اردوگاه اصولگرایان، بلکه بین خودِ اردوگاه به اصطلاح اصولگرا. دو فوریتی به رغم مطرح شدن از زبان بروجردی و دفاع لاریجانی و توکلی، رأی نمی‌آورد و پس از تصویب یک فوریت، طرح بر خلاف معمول، به جای کمیسیون ویژه، به کمیسیون امنیت ملی ارجاع می‌گردد.

کمیسیون فردای آن روز آن را با سرعت در یک جلسه تصویب می‌کند و اعلام می‌کند ۲۰۰ پیشنهاد را بررسی و رد کرده است! گزارش کمیسیون امنیت ملی صبح یکشنبه ۱۹ /۰۷ /۹۴ در صحن مطرح می‌شود. جنجال شدیدتر از هفته پیش است.

تلخ‌ترین قسمت، تخطئه متقابل رئیس مجلس و رئیس کمیسیون ویژه و دفاع بسیار هیجانی دکتر صالحی از خود و تیم مذاکره کننده و بیان تهدید دفن در بتن است. بالاخره کلیات طرح با ۱۳۹ رای موافق و۱۰۰ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع از ۲۵۳ نماینده حاضر در جلسه تصویب میشود. بحث در جزئیات به سه شنبه ۲۱ /۰۷ /۹۴ موکول می‌گردد. آن روز آقای لاریجانی با تصلب سختی اجازه مطرح شدن هیچ پیشنهادی از ۲۰۰ و اندی پیشنهاد چاپ شده را نمی‌دهد. در حالی که حق مسلم قانونی نمایندگان بود. با فشار لاریجانی ، طرحی که معلوم بود ده ها سال سرنوشت کشور را رقم می‌زند، طی حدود ۲۰ دقیقه به تصویب می‌رسد! شورای نگهبان نیز با سرعت غیرمتعارف در این‌گونه موارد، فردای آن روز مصوبه مجلس را تأیید می‌کند. واقعا مردم حق دارند سرگیجه بگیرند!! سرمایه اجتماعی برباد رفته به دلیل این‌گونه رفتار توجیه ناپذیر حاکمان چگونه جبران می‌شود؟

به عنوان یک نماینده چه کردم؟
در ۱۲ فروردین امسال طی نامه‌ای به آقای رئیس‌جمهور{اینجا} ضمن تشکر از زحمات آنان دو نکته را تذکر دادم یکی این که " بیانیه یا هر عنوان دیگری که به نتیجه مذاکرات داده شود، اگر برای ایران الزام‌آور باشد بعدا از قبول و اجرای آن گزیری نیست. این معنا در حقوق بین المللی امری پذیرفته شده است؛ بنابراین مراقبت جدی در این‌باره حیاتی است، تا خدای ناخواسته از مکر دشمن آسیبی به ایران عزیز نرسد." و دیگری ضرورت تقدیم نتیجه مذاکرات برای تصویب به مجلس بود.

یکشنبه ۱۶ فروردین ۹۴ دکتر ظریف برای ارائه گزارش از مذاکرات لوزان به کمیسیون سیاست خارجی آمده بود. آقای کریمی قدوسی نخستین نماینده‌ای بود که در اعتراض به مذاکرات در نوبت خود به آقای ظریف متعرض شد و خطاب به وی چیزهایی را از حضرت آقا نقل کرد که دکتر ظریف دو بار گفت دروغ است و در بار سوم از جایش برخاست و در حالی که می‌گفت من در جلسه ای که به آقا دروغ می‌بندند، نمی‌نشینم، قصد خروج کرد که با اصرار همکاران دوباره نشست. آقای کریمی هم با خواهش من و آقای نبویان ادامه نداد. افراد مختلف سخن گفتند. معمولا دوستان رهروان در دفاع و جبهه پایداری در مخالفت؛ از جمله برادرم آقای نبویان به استناد بیاناتی از رهبری آقای ظریف را به عدم رعایت نظرات ایشان متهم کرد. در انتهاء آقای کامران وقت خویش را به بنده داد. چون حملات به دکتر ظریف خیلی تند بود، برای آن که با روحیه آسیب دیده از کمیسیون نرود ابتداء از طرف خودم و حضار از زحماتش تشکر کردم و برجستگی های مهمی از مذاکرات را بیان کردم بعد به گفتن ضعف‌ها پرداختم. در عین حال از اظهار عقیده آزادانه برادران مخالف نیز دفاع کردم. در انتها خطاب به برادران پایداری اضافه کردم تصویری از رهبری که در کلام‌تان ارائه می‌شود رهبری ضعیفی است و با واقعیت اصلا نمی‌خواند. ظریف کیست که جرات کند خلاف آقا در این امر مهم کاری بکند؟ مگر می‌تواند؟ حتی اگر بخواهد. اینجا نه ظریف و نه هیچ کس دیگری جرات مخالفت با رهبری را ندارد! ماجرا به خوشی پایان یافت.

صبح روز بعد در یک ملاقات ده دقیقه‌ای دو مطلب را به دکتر ظریف عرض کردم؛ نخست گفتم شما که حرف تلخ دشمنان را با متانت گوش می‌دهی چرا دیروز بی‌صبری نشان دادی؟ وزیر خارجه باید سنگین‌تر از این باشد. قبول داشت. البته خستگی از سر و رویش می‌بارید. گفتم شاید دلیلش این باشد. تصدیق کرد و گفت بسیاری از شب‌ها بخاطر نگرانی از سنگینی مسئولیت خوابم نمی‌برد. دوم، پیشنهاد کردم که تمام مخالفانی را که مبنا دارند از حسین آقا شریعتمداری و مانند ایشان در رسانه‌ها و آقای نبویان و مانند وی از نمایندگان و همچنین از دانشگاهیان را زود دعوت کن و خواهش کن صریح حرف بزنند و تو خودت شنونده باش و اگر خواستی آخر کار کمی توضیح بده. این کار اولا عیوب کار شما را بر خودتان آشکار می‌کند؛ ثانیا روابط داخلی را تلطیف می‌نماید. استقبال کرد.

شش روز بعد از توافق وین، در ۲۹ تیرماه شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ۲۲۳۱ را تصویب کرد. با این قطعنامه، شش قطعنامه تحریمی پیشین علیه ایران لغو مشروط شد که در واقع تعلیق بود. و در عین حال برجام را تصویب کرد. روز بعد، سه شنبه ۳۰ تیر آقای دکتر ظریف به مجلس آمد و گزارشی از برجام و حواشی آن، از جمله قطعنامه ۲۲۳۱ تقدیم مجلس کرد. چهار سئوال نوشتم و برای رئیس جلسه، آقای لاریجانی فرستادم. این از حقوق نمایندگان است که سئوال خود را از مسئولانی که گزارش تقدیم مجلس می‌کنند به رئیس جلسه بدهند و او باید بخواند و پاسخ بخواهد. آقای لاریجانی سه تا را خواند و دکتر ظریف پاسخ داد. از جمله پرسیدم در حالی که لااقل ۴ بار لفظ تعلیق صراحتا در برجام آمده است چرا آقای وزیر چند بار با تأکید گفتند تمام تحریم ها لغو شده است؟ با کمال تعجب وزیر محترم در پاسخ گفت: "اصلا تعلیق هیچ جا نیامده، در هیچ جای برجام تعلیق نیامده، هر کس تعلیق ترجمه کرده اشتباه کرده، هیچ جای برجام تعلیق نیامده. کلمه تعلیق وجود ندارد. لغو کرد . . . لغو، تمام شد." من کلمه انگلیسی suspend را در متن برجام با ماژیک برجسته کردم و چون خودم منتظر اجازه اخطار بودم، از آقای دکتر نجابت خواهش کردم برود آن‌ها را به دکتر لاریجانی نشان دهد. لاریجانی که مطمئن شد به نجابت گفت برو به ظریف نشان بده. آقای دکتر ظریف در واکنش به دکتر نجابت گفت من ندیده بودم! عذر بدتر از گناه. بالاخره نوبت اخطار به من رسید که طبق اصل ۷۴ قانون اساسی در باره ضرورت تقدیم لایحه برای بررسی برجام اخطار دادم. رئیس مجلس در پاسخ گفت: این موضوع را در هیأت رئیسه بررسی خواهیم کرد. در جلسه یکشنبه بعد ۰۴ /۰۵ /۱۳۹۴ باز هم اخطار دادم که چرا دولت لایحه نمی‌دهد. و اضافه کردم : " بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری و قانون اساسی، دولت باید توافق را بررسی کرده و در هیات وزیران به تصویب رسانده و رسما به مجلس ارائه کند تا قابل بررسی باشد. . . باید توافق با دقت بررسی شود تا کاری کنیم که تحریم‌ها واقعا رفع شود." لاریجانی در پاسخ به این اخطار گفت: . . . حرف شما صحیح است و من قبلا نیز حرف شما را تأیید کرده‌ام ولی گزارش دادن وزیر به مجلس ایراد قانونی ندارد.

یک هفته پس از گزارش دکتر ظریف، در تاریخ ۰۶ /۰۵ /۹۴ بر اساس مطالعه متن اصلی برجام نطقی در مجلس{اینجا} تقدیم داشتم. در این جا دستاورد بزرگ تسلیم غرب در برابر حق غنی‌سازی را ستودم و در باره دیگرخواسته برحق ملت که لغو تحریم های ظالمانه مقدم بر، یا همزمان با اجرای تعهدات ما بود، به روشنی نشان دادم که لغو اندکی از تحریم‌ها و تعلیق بقیه تنها پس از انجام ۳۹ تعهد ایران انجام می‌گیرد و ابزار چانه زنی از دست‌مان می‌رود و هشدار دادم تعهدات بازگشت‌ناپذیر ایران خطرات جدی را متوجه منافع ملی می‌کند. در پاسخ از راه حل، ضمن تاکید مجدد بر لزوم تقدیم لایحه گفتم:

" • باید پیش از آن که قدرت چانه زنی را از دست بدهیم با هر تدبیری هست غرب بدعهد پیمان شکن را به لغو، نه تعلیق تحریم های ظالمانه وادار کنیم تا فشار بر مردم خوبمان کاهش یابد. در این راه باید به این دستور حکیمانه رهبری عمل کنیم که طی این دو هفته چند بار به الفاظ مختلف تکرار شده است. دستور این است :

" لازم است متنی که فراهم آمده با دقت ملاحظه و در مسیر قانونی پیش‌بینی شده قرار گیرد و آنگاه در صورت تصویب، مراقبت از نقض عهدهای محتمل طرف مقابل صورت گرفته و راه آن بسته شود."

• در طول مذاکرات ۲۳ ماه گذشته طرف آمریکایی مدام تکرار کرده است گزینه نظامی روی میز است پرسش اساسی اینست که چرا این تهدید عملی نشده است؟ اگر توان دفاعی ایران مانعی مهم در این خصوص بوده، که قطعا چنین بوده است، آیا پذیرش محدودیتهایی، مانند آنچه در قطعنامه ۲۲۳۱ آمده، صلح و امنیت را برای کشور به ارمغان می‌آورد یا جنگ و ناامنی را؟ اینجانب هشدار میدهم پذیرش هرگونه محدودیت در حوزه دفاعی کشور، فرو ریختن سد استوار در برابر تحمیل جنگی دیگر بر ملت ایران است."


در ۲۶ /۰۵ /۹۴ نامه‌ای خطاب به آقایان دکتر روحانی و دکتر ظریف{اینجا} نوشتم. در این نامه که خصوصی برای این دو برادر فرستاده شد، پس از ذکر جهت‌گیری‌های درست دولت، به صراحت تام اشکالات فرایند ۲۳ ماهه را برشمردم. در مقدمه گفتم : " بررسی کلی و دقت در برجام و قطنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دو احساس متضاد را در یک مسلمان انقلابی وطن دوست برمی‌انگیزد." احساس سربلندی ناشی از تسلیم غرب دربرابر ایستادگی ملت برای کسب حق غنی سازی با ذکر مکرر عبارت " برنامه هسته‌ای ایران شامل غنی‌سازی" یک طرف است که قهرا بر نفوذ ایران در جهان و به ویژه در منطقه می‌افزاید. این، در کنار جلوه مصاف سیاسی یک به ششِ مذاکرات که نماد برجسته اعتماد به نفس ایران اسلامی بود، احساس عزت را بر می انگیزد.

طرف دیگر احساس سرافکندی ناشی از "تعهداتی است که با ادبیات ذیربط بر گردن گرفته ایم یا بالملازمه بر گردن ما بار می‌شود، در مقایسه با تعهداتی که آنان پذیرفته‌اند. در این عرصه نیز باور دارم برادران سعی داشتند گام گام پیش روند و وجب وجب پس بنشینند. ولی درعین حال نتیجه در برخی موارد آزاردهنده و بعضا غیرقابل فهم است”.

نوشتم که اصرار دولت برای تعقیب راه دیپلماتیک، که به دنبال تلاش آمریکا برای مذاکره و نامه های اوباما به رهبر انقلاب و وساطت سلطان قابوس مطرح بود، و حمایت مشروط رهبری و هدایت ایشان را به همراه داشت و نیز راهبرد برد – برد که پیامش قبول نوعی بده بستان بود از مثبتات رویکرد دولت بود. از آن طرف، گره زدن اصلاح همه امور به مذاکرات و نتایج مفروض آن، که طمع و فشار دشمن را زیاد کرد، اشتباه بزرگی بود. "وقتی آقای رئیس جمهور به درستی ظریف و گروهش را در میدان منازعه ای نابرابر معرفی میکرد باید رجز میخواند نه آن که اظهار عجز و نیاز کند." چنانکه سران آمریکا ضمن مذاکره فرصت رجزخوانی را هیچگاه فرو نمیگذاشتند. اشتباه بعدی اظهار شعف غیر متعارف و تلقی بزرگترین پیروزی را در مردم ایجاد کردن بود. اشتباه سوم بی توجهی به تفاوت بین اختلافات داخلی بین گروه های مسلمان، و تخاصم با دول جنگ طلب و زیاده خواه بود که باعث شد تا بین تفاهم و ترک مخاصمه وصلح مسلح فرق گذاشته نشود. گفته معاون اول که "مذاکرات تفاهم را جای تخاصم نشاند، که به لطافت در برخی سخنان رئیس جمهور گرامی نیز وجود داشت، نادرست است که به همین دلیل واقع شده است. این اشتباه اعتقادی که احتمالا در پیدایش برخی نتایج تلخ برجام مؤثر بوده است، اگر اصلاح نگردد، در اجرای احتمالی آن آسیب های بیشتری درپی دارد." و میتوان معبر نفوذ آتی دشمن باشد. عدم بهره گیری از تمام ظرفیت ملی را اشتباه دیگر خواندم و پرسیدم " چه اشکالی داشت افراد با سابقه ای مانند آقایان محمد جواد لاریجانی، احمد جلالی و کمال خرازی از ابتداء تا انتها تیم را همراهی می‌کردند؟"

در ادامه این نامه بزرگترین گناه در این عرصه را عدم رعایت راستی و درستی در گزارش رسمی از ماجرا به مردم و نمایندگان مردم شمردم و به عنوان نمونه دو مورد از دعاوی رئیس جمهور و وزیر خارجه را مستند به برجام و قطعنامه تشریح کردم. نامه با چند پیشنهاد تمام میشود. بحمدالله سه چهار هفته بعد پاسخ دکتر ظریف صادر شده{اینجا} در تاریخ ۲۲ /۰۶ /۹۴ را دریافت کردم. ظریف عزیز ضمن آن که برخی اشکالات را متواضعانه می‌پذیرد، سعی می‌کند آن‌چه را که سوءتفاهم می‌خواند، توضیح دهد و در مواردی نیز موفق می‌شود. این دو نامه را بعد از قرائت گزارش کمیسیون ویژه با توافق دکتر ظریف منتشر ساختم. تلاش‌های مربوط با طرح قانونی اقدام متقابل و ماجراهای مربوط را ضمن قسمت‌های دیگر خواهید خواند. در ادامه به این سه پرسش پاسخ میدهم : ۱) قصه نقض عهد و واکنش هایش چه بود؟ ۲)چرا به طرح مشروط کردن برجام رأی دادم؟ ۳) چه اشکالاتی قانونی در مسیر پیش آمد؟»

ادامه در قسمت دوم که در روزهای آینده منتشر می شود.
۱۳۹۶/۰۶/۰۶ ۱۶:۴۰
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۱ ۱۲:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۵/۳۰ ۱۸:۲۱
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۵ ۱۵:۱۲
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۲ ۱۸:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۱ ۱۳:۱۰
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۳ ۱۰:۰۳
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۰ ۱۴:۴۰
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۰۹:۲۹
 
۱۳۹۶/۰۴/۰۹ ۱۰:۱۸
 
 
کلمات کلیدی : احمد توکلی
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۴:۵۸:۴۸
جناب آقای دکتر توکلی با سلام وخداقوت
کار دوستان جبهه پایداری در گزارش به مجلس را انجام وظیفه در راستای نمایندگی می دانیم ولی بعد از نامه مقام معظم رهبری ایستادگی وتهدید وزیر امور خارج و رئیس سازمان انرژی اتمی ومقاومت را هوای نفس وسیاسی کاری انتخاباتی تلقی می شود. (3303330) (alef-13)
 
مردم
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۲۱:۱۸:۲۶
درود بر دکتر توکلی ، نماینده منصف مجلس (3303832) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۰:۰۸:۳۵
اقای توکلی به خاطر وجود تند رو ها چهره بهتری دارند. اگر نه ایشون هم فاصله زیادی با نماینذه خوب دارند (3304043) (alef-13)
 
مردم
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۲:۵۶:۱۷
میشه برای نماینده خوب از نظر خودتان مصداق تعیین کنید که ما را هم از جهل در بیاورید (3304955) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۷:۲۴:۴۷
آقای توکلی اگر شجاعتش را داری بیا با صداقت بگو: با وجود تکذیب صریح دفتر رهبری در عدم دخالت رهبری و مسئولان دفتر ایشان در جریان تصویب برجام, این تاکید آقای لاریجانی که در دفتر رهبری در خصوص برجام جلسه داشته و لذا در کاری خلاف قانون اجازه طرح پیشنهادت منتقدان را به طرز سبکی نداد واقعا برای چیست؟ اینها سوالهای بزرگی است که اگر امثال شما به آن پاسخ ندهید یک روزی دهان باز می کند و خیلی ها را با خودش می برد .. (3304186) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۷:۳۳:۵۲
وزیر محترم در پاسخ گفت: "اصلا تعلیق هیچ جا نیامده، در هیچ جای برجام تعلیق نیامده، هر کس تعلیق ترجمه کرده اشتباه کرده، هیچ جای برجام تعلیق نیامده. کلمه تعلیق وجود ندارد. لغو کرد . . . لغو، تمام شد." من کلمه انگلیسی suspend را در متن برجام با ماژیک برجسته کردم ... آقای دکتر ظریف در واکنش به دکتر نجابت گفت: من ندیده بودم!

با این حساب احتمالا حرفهای دیگری هم که مخالفان به استناد متن برجام میزدند و ظریف و دوستان رد میکردند را ایشان در برجام ندیده اند! ظاهرا متن را امریکایی ها نوشته اند و برجسته ترین دیپلمات های بین المللی ما (تعبیر روحانی) آن را امضا کرده اند !!!

آقای توکلی ! خیلی راحت از این موضوعات میگذرید ؟!
آقای توکلی ! رییس سازمان انرژی اتمی در مجلس جلوی شما قسم جلاله خورد که برنامه هسته ای ما کند نمی شود ! نظر شما چیست ؟! (3304193) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۹:۳۵:۵۷
اقای توکلی نامه دلسوزانه شما را وقتی با تاریخ انتخابات مجلس که چند ماه دیگر است کنار هم می گذارم عیار حسن نیت پایین می اید . (3304388) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۹:۱۳:۲۹
سیاسی کاری انتخاباتی چرا ؟ بقول خودتان شماها بیشمارید و اکثریت با برجام موافقید . ایراد هم که می گیرید اینطوری است ؟ ؟ بالاخره اگر بقول شما ها اکثریت مخالفند که انصورت اینها نفع انتخاباتی نمی برند و اتفاقا نیت خوانی در مورد این نمایندگان راحت تر است . لذا صحبت شما وارد نیست . دوما مسئله برخوردی که با اقای صالحی پیش امد قبل از نامه رهبری برای برجام بود . سوما وقتی سخنگوی دولت می اید می گوید که واردات از امریکا غیرقانونی نیست ولی ما تذکر - توجه کنید می گوید تذکر - رهبری را رعایت خواهیم کرد شما می خواهید همه ساکت شوند ؟ چهارم : نامه ریاست محترم جمهور به رهبری در جوابیه تاییدیه مشروط رهبر فکور را خواندید ؟ اتفاقا اقای دکتر توکلی نقدی بر ان نوشتند و گفتند بایستی به جایگاه هرفردی در نظام توجه داشت یعنی رییس جمهور سیاست گذار کلان نیستند و مجری سیاست ها هستند . لذا یک عده حق دارند نگران اجرا شدن مفاد نامه رهبری باشند . طبیعتا هیچ کس نه گفته و نه عقلانی است که بگوید در مقابل فاصله گرفتن از مفاد نامه رهبری - مجلس - شورای عالی امنیت ملی ( اگر اتفاق بیافتد ) بایستی همچنان ساکت ماند .
انشالله سایت محترم الف علیرغم تعدد کامنت ها این جوابیه را چاپ کند . باتشکر. (3304346) (alef-13)
 
جوادی
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۰:۴۸:۴۷
جناب دکتر توکلی عزیز ، خسته نباشید . تمام این حرفها و اتفاقات که در کل کشور افتاد اصلا مهم نیست ، مهم اینه که ما قبل از رسیدن به این سرعت گیر اینقدر گاز داده بودیم و بیجهت سرعت گرفته بودیم که الان چاره ای جز یک ترمز شدید نبود ، وگرنه یا منحرف میشدیم یا جلوبندیمون خرد میشد !!! (3304587) (alef-13)
 
موسوی
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۱:۲۸:۰۰
با سلام خدمت جناب آقای توکلی
از اینکه برخلاف بسیاری از نمایندگان، حداقلی از حق را برای موکلین خودتان می شناسید و خودتان را به ارائه ی گزارش ملزم میدانید سپاسگذارم .
درباره متنی که به رشته تحریر در آوردید فکر می کنم مطالب بسیاری بتوان گفت، از ساده لوحی نمایندگان حتی آنهایی که فکر میکنیم نخبگان و با تجربه های عرصه سیاست و وکالت هستند. از حقه بازی ها و عوام فریبی های دولتمردان (مثلا اینکه آقای وزیر از پشت تریبون حرف از لغو کامل تحریم ها می زنند و مخالفین این صحبت را دچار اشتباه می دانند و بعد در گفتگوی خصوصیشان و پس از مشاهده متن مشخص شده و مستند یکی از نمایندگان می گویند من این کلمه (تعلیق) را ندیده بودم!!! و اگر کسی این حرف را بپذیرد باید به او تمشک زرین داد) که اگر اینگونه نبودند در گفتگوهای بعدیشان اصلاح میکردند و خیلی چیزهای دیگر که یاداوریش بسیار ناراحت کننده است.
اما فقط به یک گفته شما نقد دارم. آنجا که وقتی به قول رییس جمهور دلواپسانی بی سواد و تازه به دوران رسیده که لغو تحریم کسب و کارشان را از سکه می اندازد در برابر دور زدن رهبری توسط تیم مذاکره و روسای دولت اعتراض می کنند، شما به آنها متعرض می شوید که چرا رهبری را ضعیف!!! نشان می دهید!!! و ظریف و امثال او کسی نیستند که خلاف رهبری کاری بکنند!!!! (3304701) (alef-13)
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۵:۰۸:۰۲
جناب آقای دکتر توکلی با سلام وخداقوت
آیا امکان ندارد گاهی مردم از موکلینشان امری را بهتر تشخیص دهند.
مگر اینکه بگویید بیش از نیمی از مردم ایران نفوذ غرب را پذیرفتند که توهین به شعور خودمان است. (3303343) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۷:۲۶:۳۹
با این نامه آقای توکلی هم ا(گر چه بعضی تخلفات جناب لاریجانی تاکید شد) اما به دلیل شخصیت یکی به میخ بزن و یکی به نعل که آقای توکلی هم مع الاسف از آن برخوردار است ابهاماتی اساسی کماکان بر سر جایش قرار دارد ... از جمله اگر طرح برجام در مجلس با اجازه مطرح کردن پیشنهادات منتقدان تصویب می شد آیا رهبری لازم می دید که 9 بند دیگر را به آن اضافه کند؟ ... پس اینکه هی می گویند با ارکان نظام هماهنگ شده برای چیست؟ ... (3304189) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۷:۵۲:۱۷
موكل همان مردم است . نمايندكان وكيلند نه موكل (3304217) (alef-13)
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۳:۲۳:۵۲
استاد با سلام
ممنون از تذکر (3305017) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۵:۱۷:۴۷
اقای توکلی خدا قوت
رای ما حلال به شما که به موکلان خود احترام گذاشتید و گزارش عملکرد می دهید
با این که می دانیم برای تصویب برجام سنگ اندازی نکردید و اگر ایرادی بوده از روی منطق بوده گزارش واقعی به مردم دادید که همه همه چیز را بدانند
نه مانند برخی که فقط سنگ اندازی بیب منطق می کنند (3303346) (alef-13)
 
نغمه
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۵:۲۴:۴۹
متشکر که گزارش دادید ولی واقعا دلم به حالم خودم سوخت که در مملکتی زندگی میکنم که اهل قدرت و سیاست و پول با هزار امکانات از رادیو تلویزیون گرفته تا سایت شخصی این قدر زیبا حرفشان را می زنند و ما مردم عادی اگر نظری هم در ذیل یک خبر می گذاریم که با نظر اهالی قدرت در تضاد است حتی آن را به حساب هم نمی آورند چه رسد به انتشار و تلخ تر آنکه نظرات موافق را با تیتر کامنت برگزیده منتشر می کنند. چه درد بدیست این درد (3303351) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۶:۱۵:۳۹
جالبه که خود مذاکره‌کنندگان تسلطی به متن برجام ندارن... هیچ‌جا تعلیق تو برجام نیومده....! ما هم بی‌سوادیم نمیتونیم متن انگلیسیش رو بخونیم!!! (3303393) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۷:۲۲:۱۹
من کلا از شخصیت دکتر توکلی عزیز خوشم میاد و ایشان را لایق و با درایت میدانم لیکن یک سوال مهم دارم و ان علت عدم استیضاح وزیر محترم نفت میباشد که با منش و روش دکتر توکلی جور نیست. (3303464) (alef-13)
 
مهدید
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۲۰:۳۲:۰۹
ظاهرا آقای ظریف هم مانند خیلی از حامیان برجام، متن برجام رو نخوندن! (3303788) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۷:۳۵:۱۹
در حالیکه وقتی بنده در همین سایت الف نظر دادم که چرا آقای ظریف مثل آقای جلیلی حاضر نیست از روی متن ادعاهای خودش را ثابت کند و بجای آن کلی گویی می کند؟...
طرفداران بی چون و چرای آقای ظریف پاسخ می دادند که وقتی آقای ظریف روی گیومه و پرانتزها ده ها ساعت وقت گذاشته است معلوم است که متن را حفظ است و نیاز ندارد از رو بخواند!!؟
حالا می بینم که حتی وی از اینکه عبارت سرنوشت ساز تعلیق در متن وجود دارد اظهار بی اطلاعی می کند آنهم بعد از اینکه با قاطعیت به همه می گوید که اصلا عبارت تعلیق در متن وجود ندارد؟ واقعا خنده دار است ... نمی دانم به چه کسی باید به تحلیل همین یک جاده خاکی آقای ظریف بپردازد که معنای این چه می شود و چه نتایجی برای کشور دارد؟

به نظر همین بی اطلاعی آقای ظریف از ارکان برجام می تواند دلیل روشنی باشد که هدف اقای ظریف از مذاکره مسئله هسته ای نیست (قطعا) لذا با چشم سبک به منافع ملت نگاه می شود و هدف مذاکره است برای شکستن تابو ارتباط با آمریکا و بزک کردن آمریکا و ... بله خواهیم دید ان شاء الله این من و این شما یادتان باشد ... و قطعا این طرح با وجود ولی فقیه حکیم و هوشیار پیشاپیش شکست خورده است و تلاشی است مذبوجانه ... ونتیجه ای جز خسران و بی آبرویی برای دشمنان و جهال ندارد ...
فقط به عاشقان احساسی آقای ظریف و عراقچی و روحانی و ... می گویم بر احساسات خود غلبه کنید اگر واقعا دنبال منافع ملی هستید و ... و از سرنوشت احمدی نزاد و قبل از آن خاتمی با آن پشتوانه مردمی عبرت بگیرید ... (3304195) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۶:۱۵:۵۸
توكلي عزيز هر چقدر پول بدهي همون قدر اش ميخوري، غرب تنها در صورتي حاضر به لغو كامل تحريم هاست كه ايران هم حاضر به توقف كامل برنامه غني سازي باشد
پس انتظار فراواقعي از نتايج برجام ايجاد نكنيد
(3303394) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۷:۳۲:۳۴
دوست عزیز این مقدار از غنی سازی که باقی مانده نه غرب را می ترساند و نه شرق را. در قبال این همه عقب نشینی حق ما لغو کامل تحریمها بود . از آن گذشته اکنون که این مهم اتفاق نیفتاده مسئولین دیپلماسی با صداقت اعتراف کنند که ما سعی کردیم ولی نشد. نه آنکه بگویند هیچ جای برجام از کلمه تعلیق استفاده نشده و همه جا از لغو تحریمها گفته شده. بعد از نشان دادن کلمه انگلیسی هم بگویند من این را ندیده بودم. واقعا اگر این کلمه را ندیده اند و امضاء کرده اند وای بر ما و وای بر تیم کارشناسی ما !! (3304192) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۶:۲۲:۱۰
آقای دکتر ظریف در واکنش به دکتر نجابت گفت من ندیده بودم! عذر بدتر از گناه


یا وزیر خارجه چیزی را که در متن برجام بوده است واقعا ندیده است و یا دروغ گفته است ! یکی بدتر از دیگری!!!!!!!!!!!!!! (3303406) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۷:۲۱:۱۴
نگارش این نامه در این زمان چه فایده ای داره؟ چه ضرورتی داشت؟ تعلیق مورد نظر شما رو هم هزار بار جواب دادن. اگه قرار باشه کسی قانع نشه نمیشه. (3303463) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۱:۲۰:۰۳
امین جان! بالاغیرتا یکبار یکی ازهمون جوابارو به این مطلب که "درهیچ جاکلمه ی تعلیق نیامده" شمالطف کنین بفرمایین..ممنونیم (3304674) (alef-13)
 
سلام
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۷:۲۶:۱۱
" آقای وزیر چند بار با تأکید گفتند تمام تحریم ها لغو شده است؟
با کمال تعجب وزیر محترم در پاسخ گفت: "اصلا تعلیق هیچ جا نیامده، در هیچ جای برجام تعلیق نیامده، هر کس تعلیق ترجمه کرده اشتباه کرده، هیچ جای برجام تعلیق نیامده. کلمه تعلیق وجود ندارد. لغو کرد . . . لغو، تمام شد."
من کلمه انگلیسی suspend را در متن برجام با ماژیک برجسته کردم ....

آقای دکتر ظریف در واکنش گفت من ندیده بودم!

عذر بدتر از گناه " (3303471) (alef-13)
 
سید امیر
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۷:۳۱:۰۵
آقای توکلی عزیز،
به نظرم می رسد که این گزارش یا سه هفته دیر ارایه شده و یا حد اقل سه سال زود!
درعين حال که به نظر می رسد بی طرفانه تنظیم شده ولی قطعا زوایای پنهان زیادی وجود دارد که شاید نسل بعد در جریان آن قرار بگیرند.
والعاقبة للمتقين (3303474) (alef-13)
 
عادل
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۷:۴۸:۳۹
به نظر من اقای لاریجانی از نامه ای که قرار بود فردای آن روز رهبری به دولت ابلاغ کنند با خبر بود به همین دلیل به یکی از نمایندگان گفت که کشور تصمیم گرفته پیشنهادات مطرح نشود و بعد در جواب نماینده که میپرسد کشور کیست میگویند خودتان میدانید. اگر پیشنهاد های نمایندگان که ظاهرا صدها پیشنهاد هم بوده مطرح میشد شاید دیگر نامه رهبری که فردای آن روز منتشر شد خیلی دیده نمیشد. در کل تصویب برجام احترام به اکثریت مردمی بود که به روحانی رای دادند تا تحریم ها را بردارد (3303522) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۷:۵۱:۲۱
سلام بر نماینده محترم جناب توکلی

از اینکه خود را در برابر مردم مسئول دانستید و حق آنها شمردید که از جزئیات باخبر باشند سپاسگزارم (3303544) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۸:۱۷:۰۹
خدا اقای توکلی رو حفظ کنه برای این کشور (3303609) (alef-13)
 
ارادتمند
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۸:۱۹:۲۰
جناب آقای دکتر توکلی! اشکال شما این است که فردی و تک کار می کنید
بهتر بود با آقایان کمیسیون ویژه که از برادران دلسوز، آگاه و متعهد به منافع ملی هستند همکاری می کردید تا به نتایج بهتری ختم می شد و این گونه گزارش فردی به مردم نمی دادید!
از دید من، گزارش همان ماحصلی است که از مجلس بیرون آمده است نه نامه هایی که شخصی به رئیس جمهور و ظریفِ عزیز و مردم می نگارید. (3303611) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۶:۰۵:۴۱
بیشتر مشکلات از اینجا بود که آقای زاکانی به ریاست کمیسیون بررسی انتخاب شد. باید شخص بی‌ طرفتری را رئیس میکردند. او که دنباله روی سعید جلیلی است به درد اینکار (و هیچ کار دیگری) نمی‌خورد (3304154) (alef-13)
 
ارادتمند
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۸:۲۰:۱۸
مختار اگر با امام ش همراه می شد شاید حادثه کربلا آن گونه رقم نمی خورد
زمان شناسی و همراه رهبر بودن مهم است (3303612) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۷:۳۸:۲۷
عزیز من جناب مختار در قیام کربلا زندان بود
منظور شما توابین است که در هنگام آمدن جناب مسلم او را با این بهانه که خود امام بیاید و حکم بدهد تنها گذاشتند و عجیب تر اینکه بعدا هم در قیام کربلا به یاری امام نیامدند و اما بعد از اینکه خوب کار از کار گذشت به عنوان توابین قیام کردند که البته همین بهتر از ادامه دست دست کردن بود اگر چه باید آن قیام هم با تدبیر بهتر انجام می شد و ... (3304201) (alef-13)
 
جهانی
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۸:۲۱:۲۱
اقای شریعتمداری ومانند ایشان چه کاره مملکت است که آقای ظریف او را دعوت کند وبا او در بار ه برجام صحبت کتد .اینها هرچه خواستند گفتند .دیگر جای صحبت باقی نگذاشتند.از آقای توکلی چنین در خواستی بعید بود، (3303613) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۷:۴۸:۰۵
متاسفانه به نظر می رسد دولت و تیم مذاکره کننده مثل شما یا از روی خوف یا تکبر نمی خواهند منتقدان که بعضا جایگاه مهمی در نظام دارند را به حساب بیاورند که همین نقطه ضعفی است که کار خودشان را می پیچاند و بر خلاف مقصود خود آنها ست (3304209) (alef-13)
 
آرتین
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۷:۵۵:۵۷
آقای شریعتمداری درکیهان وصداوسیما فرصت وامکانات لازم برای اظهارنظر به وفوردراختیاردارندونیازبه پاسخ کسی هم ندارندچون خودشان می گویند خودشان هم می شنوند! (3304221) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۸:۵۳:۰۹
آقای توکلی
تخریب تا کجا ؟
رهبری تایید کردند
کاملا مستقیم هم از تیم مذاکره کننده تمجید کردند و گفتند که موفق بودند
دیگه این حرفا برای چیه واقعا ؟
تقابل با دولت که بود قابل قبول بود
ولی الان دیگه اسم تقابل با رهبری میگیره این رفتار ها (3303658) (alef-13)
 
درود بر توکلی
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۳:۴۶:۱۸
جو بیهوده نده توکلی تا الان از دولت دفاع کرده باز هم خواهد کرد ولی این دلیل نمیشه چشممون رو روی حقایق ببندیم احمدی نژاد و روحانی دوره شان تمام می شود ولی ما نباید بزاریم تحت تاثیر هیجانات ، از بی قانونی ها و رفتارهای در تضاد با منافع مردم و کشور غفلت شود (3304140) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۹:۴۸:۱۷
حالت خوبه؟ رهبری بطور مشروط پذیرفتند عزیز جان...
اگر ان 9 بند رعایت نشه میشه بگی کجاش متن توسط رهبری پذیرفته شده؟ (3304415) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۱:۲۹:۰۴
رهبری تاییدکردند مشروط به شروط 9 گانه...یعنی اگردولت ومجلس کارشان رادرست ودقیق انجام داده بودنددیگر نیازی به شرط و ماده وتبصره ازطرف رهبرنبود!!! (3304704) (alef-13)
 
فرید
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۹:۰۳:۰۱
جناب آقای توکلی

فرموده‌اید که: باید پیش از آن که قدرت چانه زنی را از دست بدهیم با هر تدبیری هست غرب بدعهد پیمان شکن را به "لغو"، "نه تعلیق" تحریم های ظالمانه وادار کنیم تا فشار بر مردم خوبمان کاهش یابد.

سوال بنده این است که چرا اینقدر روی "لغو" تاکید دارید؟ اگر غرض کاهش فشارها باشد که با تعلیق نیز این امر میسر خواهد بود. لغو اجرای تحریم‌ها نیز اثرات منفی آنها را از بین خواهد برد و هدف ما، دست کم به مدت 8 سال، تامین خواهد شد. این مدت هم برای ترمیم وضعیت فعلی می‌تواند کافی باشد.(بنده متوجه هستم که هدف از مذاکره لغو کامل تحریم‌های "هسته‌ای" بوده ولی باید بپذیریم که با شرایط میدانی فعلی این امر امکان پذیر نیست. بنابراین باید به این بیندیشیم که بدون برجام چقدر قادر به ادامه این وضعیت هستیم. البته قطعا متوجه هستید که بیشتر فشار تحریم‌ها بر دوش اقشار متوسط و ضعیف بوده است. بنابراین شاید برای مسئولان بلندپایه آسان باشد که بگویند ما برجام را نمی‌پذیریم و راه مقاومت در برابر تحریم‌ها را ادامه می‌دهیم اما برای اکثریت مردم اصلا چنین نیست.)

نکته دیگر این است که برجام با همین شکل فعلی مورد توافق 1+5 واقع شده است. در چنین شرایطی اصرار به لغو، به معنی تحمیل کردن شروطی جدید به برجام است که مسلما برای طرف‌های مقابل قابل پذیرش نیست. فکر کنید اگر آنها نیز بخواهند شروطی خارج از توافق را به آن اضافه کنند واکنش ما چه خواهد بود؟ (3303679) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۹:۱۵:۵۳
جناب آقای توکلی با مخالفت های شما با برجام، کاملا مخالفم. شما نسبتا منطقی تر برخورد کردید، اما باز هم منصفانه نبود. اگر بنده در این مملکت و شرایط قبل از این دولت نبودم و شرایط سختی که برای مردم و کشور به وجود آمده بود نمی دیدم، شاید به شما حق می دادم.
اینگونه که شما با برجام برخورد می کنید، انگار که قبل از برجام و این دولت، همه چیز گل و بلبل بود، بهترین شرایط اقتصادی را داشتیم، بهترین شرایط اجتماعی و راوانی داشتیم. مورد تهدید نبودیم، تمام دنیا علیه ما نبود، کشور هایی را که به هیچ حساب نمی کردیم برایمان رجز خوانی نمی کردند،انفعال باعث نشده بود که جرات یابندحتی نام خلیج فارس را عوض کنند،ملت ما در دنیا و نزد ملل دیگر حرمتی داشت، در حال تبدیل به شرایط نفت در برابر غدا نشده بودیم،فساد در مللکت بیداد نمی کرد، و هزاران هزار دیگر
که متاسفانه همه بود. منصفانه این است که همه اینها را در ترازویی بگذاریم و قضاوت بکنیم
استدلاهای معتدل شما نیز در همه موارد شما خدشه دار است. بنده بعنوان یک شخص عوام این مملکت در یک مورد به شما پاسخ می دهم. در خصوص قطعنامه 2231.
باید دید که قبلا چه بوده است و اکنون چه شده است، بهتر شده است یا بدتر و میزان تغییر آن چقد ر است.
باید شش قطعنامه قبلی را مطالعه کرد و دید که در آن چه آمده است. " ایران تهدید علیه صلح و امنیت جهانی است" ، " غنی ساز ی ایران باید متوقف شود" ، " اجازه تعرض همه کشورها به ایران جهت جلوگیری از انتقال تجهیزات داده می شود"، " تحریم هها و........................... هزاران دیگر.
اما سخن جالبی در این خصوص از سیاستمداران شنیده می شود. " ما شش قطعنامه قبلی را قبول نکردیم" بسیا رخوب، جواب بسیار منطقی است. اما بی اساس و بی معنی در حقوق بین الملل. مگر دیگران که برایشان در شورای امنیت تعیین تکلیف می شود ، می پذیرند؟ شاید مجبور به قبول آن شوند، اما قطعا نمی پذیرند. مگر لیبی و عراق پذیرفتند. مگر سوریه و یمن و ... تصمیمات خارجی را پذیرفتند. هرگز هیچ کشوری پای قطعنامه هایی که در شورای امنیت علیه آنها تصویب شده را امضاء ننموده است.
در ثانی وقتی قدرت این را داریم که شش قطعنامه خطرناک را از سر گذرانده ایم و اجرا نگرده ایم و هیچ اثری روی ما نداشته است. بسیار خوب این را هم نپذیریم و اجرا نکنیم، کسی آنرا امضاء نکرده است.
اتفاقا این قطعنامه، اوچ هنرنمایی تیم مذاکره کننده و ظرافت آقای ظریف است که موضوعات اختلاف انگیز جدی را از برجام به قطعنامه منتقل نموده اند . تا با همان قدرت قبلی بتوانیم از اجرای آن سرباز زنیم و برجام هم نقض نشود.
درست است که نقض قطعنامه می تواند برای کشور تبعاتی داشته باشد. اما با نقض قطعنامه خیلی تفاوت می کند. نمی فهمم چرا خیلی از سیاستمداران آگاه این موضوع برایشان جا نیفتاد.
اگر این موضوع در برجام بود، مطابق سازو کار برجام عمل می شد و حتی یک کشور هم می توانست برجام را ابطال و تحریم ها را برگرداند. ام در خصوص نقض قطعنامه، باید شورای امنیت که پنج کشور در آن حق وتو دارند تصمیم گیری شود. و این موضوع به تعامل و قدرت سیاست خارجی ایران دارد. می توان مانند گذشته منفعل عمل نمود و حتی رای روسیه و چینف علیه ما باشد و یا می توان با قدرت و مانند امروز ، از تصویب قطعنامه های جدید جلوگیری کرد.
جناب آقای توکلی، به نظر بنده اگر در مقابل محدودیتهای پذیرفته شده، تنها و تنها شش قطعنامه لغو می شد ، باز هم کار بزرگی بود. حتما می دانید که حق وتوی پنج کشور سبب شده است تا لغو قطعنامه بسیار سخت باشد و هر پنج کشور باید به لغو آن رای بدهند.
بنده به عنوان یک عضو این ملت از شما که دلسوز ملت و مملکت هستید، خواهش می کنم ، خارج از سیاسی کاری و نگرشهای حزبی ، به عملیاتی شدن این توافقنامه کمک کنید. اسیر بهانه جوییهای مخالفین نشوید، باشد که خداوند اجری دنیوی و اخروی به شما عنایت کند. والسلام. (3303702) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۲۳:۳۸:۰۲
ممنون رضا ، نظرت بسیار زیبا ،کامل و دقیق بود (3304012) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۵:۳۰:۳۰
آخر ما نفهمیدیم تار چندین ماه تحریم ها کاغذ پاره بیش نبود چطور شد حالا این کاغذ باطله شده برای عده ای نان بر ؟ (3305388) (alef-6)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۲۰:۰۳:۰۹
مهمترين و زيباترين و حقيقى ترين جمله شما جناب اقاى دكتر توكلى در اين گزارش :
اين مضمون است كه رهبرى هوشمندكشورمان ( البته با پشتوانه و حمايت قاطع ملت ) بسيار قوى هستند و كسى جرات نميكند خلاف منويات و نقشه راه ترسيم شده توسط ايشان كه مصلحت كشور و نظام نيز در نظر ايشان است ، مخالفت كند ....بنظر ميرسد اين موضوع را مردم ميدانند و بسيارى منجمله جنابعالى متوجه هستند ، بجزء عده اى از دلواپسان ، و بسيارى از مناقشه ها و بيحرمتى ها در مجلس نيز ممكن است علوه بر هواهاى نفسانى پنهانى ، اين عدم فهم از توانايى رهبرى معظم نيز باشد . (3303754) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۲۱:۱۲:۳۰
آقای توکلی. برجام اگه الزام آور هم باشه تا به امضا و تایید ایران با طی مراحل قاونونی نرسه، برای ایران الزام آور نخواهد شده. الان هم که نه تصویب مجلس رسیده و نه امضای رییس جمهور. توجه کنید که هم فقط اجازه اجرای اون رو به دولت داده ولی اون رو تصویب نکرده.
تازه در کشورهای طرف مقابل مثل آمریکا هم برای الزام آور بودن برجام باید اون به تصویب کنگره و مجلسهاشون برسه که چنین اتفاقی نیفتاده و قرار هم نیست بیفته. یعنی اگه فرض کنیم ایران اون رو بصورت رسمی تایید و امضا کرده باشه هنوز طرفهای مقابل این کار رو نکردن. قرارداد هم تا همه طرفها اون رو بصورت رسمی و طبق قوانین خودشون تصویب و امضا نکنن اعتباری نداره.
یعنی اینکه برجام بعنوان یک تعهد رسمی و معتبر بین المللی پذیرفته باشه منتفیه. البته اینکه برجام در قطعنامه شورای امنیت آورده شده اعتبار حقوقی به اون میده البته باز هم نه بعنوان یک قرارداد چندجانبه بلکه بعنوان یک دستور بین المللی. تایید یا تایید نکردن ایران هم تغییری در اعتبار اون ندار. (3303827) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۲۱:۲۲:۴۵
تعداد کسانیکه بدون در نظر گرفتن منافع حزبی وفقط برای منافع ملی در باره برجام حرف زدند خیلی کم است مانند اقای توکلی (3303840) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۲۱:۲۴:۴۲
آقای توکلی موارد بیشماری است که باید شما و مسئولین کشور به مردم گزارش دهید که برجام در اولویتهای بعدی قرار میگیرد .؟! این که چگونه کشوری با وجود پتانسیل بالا در عرصه های مختلف در وضعیتی قرار گرفته که کمتر کسی را میتوان یافت که مدافع وضعیت موجود باشد.!؟ الف جان لطفا" منتشر کن (3303844) (alef-13)
 
حسام بابابیگ
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۲۱:۵۶:۳۸
با سلام خدمت جناب اقای دکتر توکلی عزیز و منصف
چند سوال مهم که کسی تاکنون بی طرفانه به انها پاسخ نداده است
1- به نظر شما گزارش کمیسیون ویژه کاملا تاکید میکنم کاملا بی طرفانه بوده است؟
2- ترکیب اعضای کمیسیون به نفع جبهه پایداری بود و در روز اول مشخص بود گزارشی با رویکردی کاملن انتقادی منتشر خواهد شد
3- اگر یکنفر دیگر از فراکسیون رهروان مثلن به جای اقای نقوی حسینی بود قطعا گزارش تغییر میکرد پس گزارش را نمیتوان گزارش جامع و نظر نهایی مجلس دانست
4-جلسات کمیسیون ویژه که از رسانه ملی پخش میشد خالی از غرایض سیاسی برخی دوستان پایداری نبود
5- و سوال و یا مطلب نهایی که مایلم پاسخ ان را بشنوم و یا اینکه در خلوت خود صادقانه به این سوال پاسخ دهید این است که اگر ذقیقن همین توافق و در دولت قبل شکل میگرفت به مسولیت اقای جلیلی ایا دوستانی مانند رسایی کوچک زاده بذرپاش حسینیان نبویان و... باز هم چنین موضعی میگرفتند و اقای حیسینیان تهدید به دفن در بتن میکردند؟و یا اقای رسایی و بذرپاش درنشریات خود چنین تیترهایی موهنی می زند.
یک نکته:شما در جریان مرتضوی چه موضعی در مجلس گرفتید و برخی دوستان مثل حسینیان و کوچک زاده چه موضعی و به چه دلایلی از ایشان حمایت همه جانبه کردند ؟؟ان هم موضوعی که سیاسی نبود و فساد اقتصادی بود و در دادگاه صالحه تایید شد.ایا به جز قبیله گرایی سیاسی بود.پس در برجام چه انتظاری دارید که موضوعی سیاسی و حقوقی است و قابل تفسیر!!
دکتر خواهشن با صداقتی که از شما سراغ داریم پاسخ دهید
متشکرم (3303897) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۶:۱۷:۴۰
به چه دلیل ظریف باید از حسین شریعتمداری دعوت کند و به حرف او گوش بدهد؟ آقای توکلی سعی دارد خود را بیطرف نشان بدهد ولی‌ دم خروس بیرون میزند (3304161) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۲۲:۰۳:۴۲
اقاي دكتر توكلي ممنون از دقت نظر شما و ديگر همكاراتون در مجلس !!
يه سوال كه براي من و امثال من پيش مياد اينه كه چرا اين وظيفه موشكافانه اي رو كه الان نمايندگان عزيز در اين ٢ سال به عهده گرفتن رو در سالهاي قبل ايفا نمي كردند؟
مگه غير از اينه كه مجلس ناظر بر دخل خرج دولت است چرا كسي نيست جواب بده درامد ٧٠٠ ميليارد دلاري كه فقط از فروش نفت از سال ٨٤ تا سال ٩٢ نصيب دولت شده كه به غير از دارمدهاي مالياتي و فروش اموال دولتي به اسم خصوصي سازي كه اونم رقم قابل توجه اي هست كجا مصرف شده؟
چرا شما برادران وقتي همين تحريم هاي كه الان سر يه كلمه اش اينقدر جرو بحث ميشه مورد تصويب شوراي امنيت سازمان ملل قرار گرفت يه اعتراض به مذاكره كننده گان اون زمان نكردين؟مگر غير از اين بود كه وظيفه مذاكره كنند گان اين بود جلوي عدم تصويب تحريم رو بگيرن چرا بعد از صادر شدن ٦ قعطنامه تحريم عليه ايران يك باز خواست كوچيك از شون نشد ايا در مجلس اين اتفاق افتاد؟
به چه حقي مردم رو در زحمت تحريم قرار دادين حالا كه يك نفر پيدا شده مردو مردونه ايستاده جلوي ٦ قدرت جهاني و حق مونو ازشون گرفته و تحريم ها رو هم برداشته حالا مي خواد تعليق باشه مي خواد هر چيز ديگه اي باشه اينقدر موشكافانه برخورد مي كنيد؟
ايا اون زماني كه طرف براي خريد دارو براي بچه اش يا مادرش تو فشار بود بعد ارز دارو براي واردات ماشين استفاده شده بود شما و يا يكي از همكاران شما اخطاري ،ماده واحده اي، تذكري در مجلس ايراد كرد؟
اينقدر تشنه قدرت و نماينده شدن مجدد هستين كه به يك مذاكرات ملي به ديد جناحي نگاه ميكنيد ٨ سال نگران هيچ چيز نبودين الان نگران كلمه تعليق شدين يا نگران صندلي سبزتون؟ (3303906) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۲۲:۱۸:۵۷
لابد جناب توکلی انتظار داشتند تمام 200 پیشنهاد در صحن مطرح بشه، مخالفین و موافقین هم رای بدهند تا روند منطقی پیش بره. با این فرض، بررسی برجام حداقل یکسال طول میکشید. کشورها نهایتا 3 ماه فرصت داشتند تا برجام را به تصویب برسونند. چرا بعضیها متوجه این مسایل ساده نمیشوند؟ (3303921) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۲۲:۲۴:۴۳
در عین حال از اظهار عقیده آزادانه برادران مخالف نیز دفاع کردم.

بعله تو ایران همه دارن از آزادی بیان برای دوستان دل.اپس دفاع می کنند!! (3303930) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۲۲:۵۳:۵۳
1 / سخنگوی شورای نگهبان رسما اعلام کرد برجام نیاز به تصویب مجلس نداشته و توافق بین دو دولت همانند دیگر توافقات بین المللی است پس اصراردولت به ندادن لایحه از سوی دولت را تائرد کرد
2 / چرا مجلس در 12 سال گذشته که تصمیمات مختلف در زمینه هسته ای توسط دولتهای قبلی و شورای امنیت ملی اتخاذ میشد هیچگاه ورود نکرد و درخواست لایحه از دولت ننمود لذا در اینمورد هم باید همان روال قبل صادق باشد
3/ کمیسیون ویژه بررسی برجام یک کمیسیون موقتی برای انجام کار خاصی میباشد و پس از دادن گزارش نهائی خود در صحن علنی عملا کار خود را به فرجام رسانده و تصمیم گیری های بعدی بعهده مجلس بود لذا ادامه کار این کمیسیون نمیتوانست وجهه قانونی داشته باشد مگر اینکه دوباره مجلس ادامه کار را بر عهده وی میگذاشت
4 / رئیس مجلس و هیئت رئیسه با توجه به مصالح ملی مجبور به اداره مجلس هستند و این اختیارات را خود نمایندگان به ایشان داده اند لذا در مقابل نمایندگانی که متاسفانه منافع جناحی و منطقه ای و . . . خود را اولویت قائلند باید با قاطعیت برخورد و اجازه تشنج آفرینی و تفرقه افکنی در جامعه را به ایشان نداد شاید به همین خاطر باشد که اکثریت قریب به اتفاق نمایندگان با وجود بعمن نمیدانم اگر رئیس مجلس (3303958) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۰:۳۱:۱۸
{{اینجا نه ظریف و نه هیچ کس دیگری جرات مخالفت با رهبری را ندارد!}}
این چگونه دفاعی از رهبر کشور است ؟
ایا امکان دارد کسی مخالف نظر ایشان نباشد ؟ اگر باشد جرات بیان ان را نداشته باشد ؟ (3304059) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۰:۳۳:۲۳
دادن این گزارش در این زمان چه فایده وقتی فاجعه ای به نام برجام رقم خورده
البته باید جنبید و نگذاشت یک مجلس منفعل در پایان سال سرکار بیاید خصوصا مجلسی که ریس ان امثال لاریجانی باشد (3304063) (alef-13)
 
حسن اوغلو
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۱:۴۹:۳۶
به نام خدا
باسلام به همه و،به ویژه، به جناب آقای دکترتوکلی،نماینده محترم مجلس شورای اسلامی، به خاطربحش اول گزارش بسیارمفید ومعنادارایشان «از پشت پرده بررسی بررسی برجام در مجلس» وباتشکراز زحمات ودلسوزیهای ایشان،
ضمنا لازم میدانم به هموطن محترمی که فرموده اند:« آیا امکان ندارد گاهی مردم از موکلینشان(وکلایشان) امری را بهتر تشخیص دهند. مگر اینکه بگوئید بیش از نیمی از مردم ایران نفوذ غرب را پذیرفتند که توهین به شعور خودمان است.»،عرض کنم عنوان گزارش،کاملا وبه طور واضح در ابتدای آن،بیان شده وطی آن آنچه که از پشت پرده بررسی برجام درمنظرومسمع نویسنده محترم گزارش بوده بیان شده ومطلبی راجع به اینکه آیا وکلاء مجلس امور را بهتر تشخیص می دهند یا موکلینشان،بیان نشده است(هر چند که فرص بر این است ،باید،وکلاء بهتر تشخیص دهند).طبعا وتبعا،در باره نفوذ غرب وپذیرش آن از سوی مردم هم چیزی گفته نشده است تا «توهین به شعور خودمان»تلقی گردد.علاوه بر این،جای سئوال است مگر برجام (حاصل زحمات چندین ساله آمریکائیها)«دست پخت» مردم است که شما آن بیچاره ها را سپر بلا قرار می دهید!؟ صمنا ،لازم است به عرض جنابعالی برسد که با توجه به سیاق کلامتان،منظورشما مردمی هستند که در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 به جناب آقای دکتر روحانی،ریاست محترم جمهوری فعلی رای داده اند.اگراین استنباط درست باشد،برای اطلاع جنابعالی عرض می کنم که :نیمی از شرکت کنندگان درانتخابات سال92،اگر اشتباه نکرده باشم،در حدود،هیجده ونیم میلیون نفر، به ایشان رای دادند،نه نیمی از مردم ایران که آن موقع ،شاید کم وبیش،حدود،هفتاد وپنج میلیون نفر بودند. (3304109) (alef-13)
 
بـه
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۲۰:۱۰:۳۰
75 میلیون که همه واجد شرایط نبودند!
15 16 میلیون به آقای روحانی رای دادند .
14 15میلیون به اون 5نفر دیگر رای دادند .
15 میلیون نفر هم رای ندادند!! (3306070) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۳:۵۶:۲۰
اینا چیه توکلی نوشته؟؟ در کل موضوع برجام اصلا صدایی از توکلی شنیده نشد.. حالا صدبرابر سکوتش اومده متن نوشته؟؟ این متن رو اگه کسی بخونه چقد توکلی رو فعال تصور میکنه.. درصورتیکه. توکلی مثال اتم ساکتین بود.. و بدتر از اون برخی دیگه که جهت فرار از مسوولیت بیمار شد.. اونم عمدی.. کاملا روشن بود.. الف لطفا سانسور مکن.... (3304141) (alef-13)
 
یک دانشجوی دکتری فیزیک
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۴:۴۰:۵۸
نقد یکم بر گزارش تحلیلی یکم اقای احمد توکلی (نماینده صادق، منصف و خیرخواه مردم)
نخست لازم میدانم صمیمانه تشکر کنم ازینکه (بر خلاف بسیاری از مسوولان رده های بالا و پایین نظام ) مردم رو لایق پاسخ شنیدن و باخبر شدن دانستید...
و اما چند نکته در مورد گزارش شما:
1- بنابر نظر مسوولان رده بالای نظام از «ضرورت دخالت مجلس در تصویب یا عدم تصویب" برجام سخن گفته اید و بر لزوم «تقدیم لایحه» از سوی دولت پافشاری کرده اید، که البته اصرار بسیار بجایی است و در واقع جنابعالی، از قواعد سازوکار مردم سالاری دفاع کرده اید. اما، همانطور که میدانید مساله برجام، تنها یکی از چندین و چند پرونده مهم ملی است که سالها در شورای عالی امنیت ملی، مورد بررسی قرار گرفته است. حال در ذهن بنده (بعنوان دانشجوی شما)، ناخوداگاه این پرسش شکل میگیرد که : حقیقتا آیا آقای تاحمد توکلی و دیگر مسوولان محترم نظام، این قواعد مردم سالارانه را برای همه موضوع ها و پرونده های مهم ملی، و از آن مهمتر، برای همه دولت ها و مجالس گذشته و آینده، معتبر می دانند؟! اگر معتبر می دانید، چه بسا لازم باشد، جنابعالی (و دیگر مسوولان) روزگاری از عملکرد خود در حوزه دیگر پرونده های مهم ملی هم گزارشی ارایه دهید...!
2- بنابر گزارش شما، در قضیه جدل میان وزیر محترم خارجه و اقای کریمی قدوسی (یکشنبه ۱۶ فروردین ۹۴)، اقای قدوسی گفته هایی را از رهبر محترم نظام «نقل کرد» که اقای ظریف « دو بار گفت دروغ است و در بار سوم از جایش برخاست و ... قصد خروج کرد». سپس جنابعالی، ضمن دلداری دادن به اقای ظریف، از « اظهار عقیده آزادانه برادران مخالف» هم دفاع کرده اید. به هر طریق، در این قضیه، یکی از اقایان (ظریف یا قدوسی) مرتکب عمل زشت دروغ شده است! اما آقای توکلی عزیز، آیا در قبال عمل فجیع دروغ از سوی مسوولان (آن هم حول موضوعات مهم و حیاتی مملکت) بایستی، دنبال راضی کردن دو طرف دعوا بود، یا در پی برخورد شدید با دروغگو ؟؟! براستی در کدام نظام آزادی گرا و مردم سالار جهان ، سخن دروغ مشمول «اظهار عقیده آزادانه» می شود!؟؟ جسارتا بنده فکر میکنم که، از قضا، یکی از علل شیوع رفتار زشت و بحران آفرین دروغ در کشور ما، همین موضع گیری های نادرست است!!
3- به اقای ظریف (مسوول سیاست خارجی) بدرستی پیشنهاد کرده اید از « تمام مخالفانی را که مبنا دارند» دعوت کند و نقدهای انها را بشنود. ای کاش شجاعانه به مسوولان دیگر نظام هم پیشنهاد میکردید که همه مخالفان مبنادار خود را دعوت کنند و سخنان آنها را بشنوند، چه بسا این کار «روابط داخلی را تلطیف» کند.
4- در بند پایانی متن، «عدم رعایت راستی و درستی در گزارش رسمی از ماجرا به مردم و نمایندگان مردم» را «بزرگترین گناه در این عرصه» دانسته اید. اجازه دهید چند نمونه «گناه بزرگ» مشابه را هم یادآوری کنم:
اغراق و بی صداقتی در گزارش پیشرفت های علمی و صنعتی کشور
اغراق و بی صداقتی در گزارش توانمندی های سیاسی و اقتصادی کشور بویژه در مقابله با تحریم ها و تهدیدها
کاغذ پاره خواندن قطع نامه های تحریمی و سودمند دانستن تحریم ها... (جالب اینجاست، کسانی که تا دیروز قطع نامه های تحریم را کاغذپاره و حتی سودمند می دانستند، امروز تلاش زیادی برای اثبات شکست دولت در رفع قطع نامه های تحریمی در برجام، بخرج می دهند)
بی صداقتی در گزارش میزان رضایت مردم از عملکرد نظام در عرصه مختلف و ... .
جای تاسف است که بیشتر این گزارش های ناراست و غلوآمیز، با تایید، تشویق و یا سکوت برخی مسوولان نظام و بسیاری از اصولگرایان همراه بوده است و صد افسوس که عواقب و هزینه همه این ناراستی ها و بی صداقتی ها، هموراه بر دوش مردم ایران بوده است و خواهد بود...
برای توفیق بیشتر شما دعا میکنم (3304144) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۵:۵۰:۵۹
"هموطن تماشاگر صحنه تا اینجا گرچه از دولت علاقه‌ای به تمکین به قانون جهت تقدیم لایحه نمی‌بیند ولی ظاهرا در مجلس کارها دارد با وفاق کامل پیش می‌رود."

هر مقاله‌ای از مسئولان اصولگرا باید چندتا خصیصه داشته باشد که آقای توکلی آن را رعایت کرده اول اینکه در اوایل مقاله حتما از رهبری نقل قول و مداحی شده باشد دوم اینکه نیشی هم به دولت بزنند سوم اینکه خود را در مورد آنچه هم جناحی‌ها مثل پایداری میکنند خود را بیطرف نشان داده و وانمود‌ کنند که هرگز با آنها هم مسلک نبوده اند. (3304149) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۵:۵۷:۵۶
وقتی‌ اکثریت مردم با برجام موافقند سنگ اندازی در راه اجرای برجام از طرف هرکس که باشد به ضرر خودش تمام میشود بخصوص در دراز مدت. (3304152) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۶:۲۳:۰۲
حقیقت این است که مردم از تحریم و محرومیت‌های ناشی‌ از آن خسته شده اند و اهمیتی هم به تعداد سانتریفوژ و انرژی هسته‌ای و بقیه شعار‌های دلواپسان نمی‌دهند (3304163) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۷:۲۶:۲۴
این وظیفه شناسی نمایندگان(البته از دید خودتان!) هیچ دردی از ملت دوا نکرد
وظیفه شناسی خودتان را به رخ ملت نکشید، ما آرامش و رفاه میخواهیم که در توان شماها نیست.
ولی حداقل دکتر روحانی و دکتر ظریف در همین راستا قدم بر میدارند.
خسته نباشید رئیس جمهور محترم و وزیر خارجه عزیز (3304188) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۸:۱۰:۲۶
آقای توکلی یعنی هیچکس هیچ نظری بجز تعریف و تمجید از شما ارسال نکرده است؟
اینکه گزارش بی طرف نوشته شده خیلی صحیح نیست چون موضع شما در نگارش آن دخیل است. اینکه گزارشی از صجن مجلس ارائه شده بسیار عالی است چون در لابلای آن عملکرد و سواد سیاسی و حقوقی نمایندگان و نمایندگان دولت حاضر در مجلس قابل ارزیابی است. اینکه برجام در طی بیست دقیقه تصویب می شود نشان از تشریفاتی بودن برجام دارد و کمی عمیق تر که مناسب نیست به آن بپردازم. اینکه از 200 پیشنهاد هیچ شرط و پیشنهادی پذیرفته نمی شود نشان از این دارد که رییس مجلس و مجوز ارائه شده برای میزان مداخله رییس می داند که برجام حق شرط پذیر نیست. و اما آقای توکلی شما واقعا منتظر بودید از گزینه نظامی استفاده شود و حمله به ایران موضوع فصل 7 منشور سازمان ملل متحد پس از این قطعنامه جدی علیه اقدامات حسب ادعا و تایید بین المللی، تهدیدآمیز هسته ای ایران، خواه به صورت اقدام جمعیخواه به صورت اقدام یکجانبه ایالات متحده، از قوه به فعل درآید؟ (3304246) (alef-13)
 
علی کوشا
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۹:۰۹:۰۶
با سلام و احترام.

به عنوان یک موکل، از جناب دکتر توکلی بسیار متشکرم که مسئولانه عمل کردند و صادقانه گزارش دادند. اجر شما نزد خداوند متعال محفوظ است. مهم‌ترین تفاوت جناب دکتر توکلی و سایرین، متانت و ادب گفتار است.

اینجانب متن برجام را با دقت خواندم و بر ترجمه‌ی فارسی وزارت امور خارجه تطبیق دادم، متن قطعنامه ۲۲۳۱، بیانیه‌ی ۱+۵ و چندین مدرک فرعی اما مهم که در متون مختلف به آنها ارجاع شده است را واکاوی و بررسی کردم. نگرانی‌ها بسیار جدی است: توان دفاعی کشور می‌تواند جداً مورد خدشه قرار بگیرد. (3304330) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۹:۲۳:۵۹
جناب آقاي توكلي! برجام تمام شد الان در مرحله اجرايي و فرمان مقام معظم رهبري تكليف را براي همه روشن كرد. ديگر بازگشت به عقب چه معني دارد؟ (3304366) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۰:۴۳:۱۷
فرار به جلوی اقای توکلی . یکی به نعل یکی به میخ !!! تا نتیجه نهایی برجام چه شود ؟!
اقای توکلی, از جمله وظایف نمایندگان , ارائه طرح هایی است که در صورت بی توجهی دولت در ارائه لایحه ,جبران آسیب ها و حتی پیشگیری از آسیب های مختلف را محقق کند . یکبار دیگر برای شما یادداشت گذاشتم اگر راست می گویید چرا شما طرح مقتضی را ارائه ندادید؟ چرا صادقانه با مردم برخورد نمی کنید؟ چرا برجامی را که فرجامی شوم دارد قبل از توافق روی آن از طریق استیضاح وزیر امور خارجه ای که به زعم شما در حال عبور از خط قرمز بوده پیشگیری نکردید . به این سوالات پاسخ بدهید نه اینکه متناسب با توجیهات خودتان , خودتان سوال طرح و خودتان هم پاسخ دهید . (3304567) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۰:۴۴:۳۱
با سلام و عرض خسته نباشید به جناب آقای دکتر توکلی.به نظر من یکی از بزرگترین مشکلاتی که ما در کشور با آن روبرو هستیم و منشا بروز مشکلات دیگر هم می تونه باشه همین عدم وجود شفافیت در بسیاری از اتفاق های مهمی است که در کشور رخ میدهد.انگار بعضی افراد مردم را نامحرم فرض میکنند و در حل مشکلات نمی خواهند از ظرفیت خود مردم استفاده کنند.ولی این گزارش شما یکی از نقاط مثبت از این نظر می باشد.هرچند که الان دیگه کمی دیره وکار از کار گذشته. امیدوارم همه مسئولان نیز یاد بگیرند که وقتی از مردم رای میگیرند باید به آنها همچون زمان انتخابات وفادار باشند و به جد پاسخگوی سوالاتشان باشند. (3304570) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۰:۴۵:۳۰
جناب آقای توکلی بنظر میرسد میز مذاکرات را با صحن مجلس اشتباه گرفتید . این صحن مجلس است که نمایندگان دست نوشته نماینده دیگر را میقاپد ویا پشت میز درحال نشسته با مشت گره کرده شعار میدهد ویا هتاکی هاو... اجلاس 5+1 بعید است اینگونه باشد . (3304574) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۰:۵۸:۰۵
توكلي منصف است اگر تو مجلس همه نمايندگان اينگونه باشند كارها خوب پيش مي رده و خود وي نقطه ضعفي من نشنيده ام ازش (3304617) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۲:۲۸:۱۶
جناب توکلی در هشت سال دولت اصولگرایان چه بر سر سرمایه اجتماعی آمد؟؟ چقدر هم جناب توکلی منصف هستند؟؟ درود بر شما (3304872) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۳:۲۶:۱۴
آقای توکلی شما در قضیه برجام اسیر هیاهوی مخالفان شدید و و در مواقعی بر شدت صدای اون ها افزودید! شما باید پاسخگوی موکلین خود باشین نه این که بخواهید با این نامه های نمایشی اقدامات و رفتارهای جناحی خودتون و دوستانتون رو در موضوع ملی برجام توجیه کنید! اگه قراره وکیل مردم نباشید پس یک نامه کوتاه مبنی بر انصراف خودتون از شرکت در انتخابات اسفند ماه هم بنویسید! (3305021) (alef-13)
 
راه
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۲۲:۳۲:۰۷
سلام.جناب دکتر توکلی , اولا" از اینکه نظر بنده بعنوان صرفا" یک نظر و البته انتقاد این حقیر از تحرکات معنا دار عده ای از نمایندگان در بررسی و تصویب این چنینی برجام که احتمالا" با هدف یارگیری های حزبی و گروهی در انتخابات آتی به و جلب رضایت قانون گریزان که شاید از جلب رضایت خدای قادر متعال و یارگیری از متن ملت شریف و بزرگوار ایران اسلامی مهمتر و مطمئن تر!!!بدانند!!! در سایت محترمتان ظاهر نشد , کمی دلخور شدم. نوشته های اینجانب مصداق توهین و افترا بوده؟!! که اگر اینگونه است , پس با عده ای از کاربران محترمی که نظراتشان به شدت تحقیر کننده و توهین آمیز و افترایی است و اکنون در سایت محترم نقش بسته اند چگونه باید رفتار کرد؟!! از اینکه پرسید م : اگر همین رفتار که نه ! , بسیار عادی تر از این ها از دولت احمدی نژاد سر می زد با وی و دولت تحت امرشان چگونه برخورد می کردید؟ ناراحت شدید؟ آیا کمترین واکنش وکلای مجلس اتیضاح نبود؟ آیا اینگونه تسامح ها و عکس العمل های منفعلانه ی نمایندگان با انواع دور زدن ها و قانون گریزی ها جایگاه مجلس را در راس امور حفظ خواهد کرد؟ بار دیگر ارادت قلبی و صمیمانه ی خودم را به عنوان یک کاربر دلسوز(انشاءالله)نسبت به شخصت ارزشمند و آگاه و صادق و خالص و ولایتمدار جنابعالی و همه ی نمایندگان محترمی که صادقانه و خالصانه , در تلاش برای جلب رضایت خداوند عز و جل و خشنودی امام زمان(عج) و رهبر عظیم الشان انقلاب و امت اسلامی هستند , اعلام میکنم. (3306319) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۸-۱۷ ۱۳:۴۰:۱۹
جناب اقای توکلی اینجانب تا کنون شما را به عنوان یک نماینده مومن و دلسوز ملت می شناختم اما چندی است که با خواندن مقالات شما سر در گم شده و نمیدانم ایا شما را یک اصولگرا یا یک اصلاح طلب بدانم زیرا تازگی دایما یکی به نعل می زنید یکی به میخ شاید در این سالهای اخر عمر چر ب و شیرین این دنیا شما را فریفته باشد و چند روزی تکیه زدن به مناصب این دنیا شما را از راهی که تا کنون رفته اید پشیمان کرده باشد اخر برادر عزیز در نوشته های خود مرقوم فرموده اید که باید از این که در مذاکرات و برجام حق غنی سازی را برای ایران به رسمیت شناخته اند دست تیم مذاکره کننده را بوسید که به این فتح الفتوح دست یافته اند که نمی دانم برای کسب چند رای بیشتر در انتخابات اتی است که چنین برداشتی دارید یا برجام را به دقت نخوانده اید اخر کدام غنی سازی وقتی ما 10000 کیلو مواد غنی شده خود را باید به سیصد کیلو برسانیم و. طبق برجام یا باید ان را صادر کنیم که طبق گفته اقای صالحی به علت نداشتن استاندارد جهانی لازم امکان صادرات ان نیست یا باید ان را رقیق سازی کنیم تا بله 300 کیلو کاهش یابد شاید غنی سازی را با رقیق سازی اشتباه گرفته اید در ثانی گرفتن این امتیاز به چه قیمت برای ایران تمام شده ایا استقلال ایرا ن برای سالها مورد دست اندازی اجانب قرار نگرفته است تازه قرار بوده در برابر قبول این شروط حد اقل تحریم ها برداشته شود که ان هم خود شما نوشته اید که در بسیاری از موارد تحریم ها برداشته نخواهد شد بلکه تعلیق خواهد شد تازه اگر اقای کدخدا اجازه بفرمایند که تا کنون سبک و سیاق انها وفای به عهد نبوده است و تا بخواهید نقض عهد از انها را شاهد بوده ایم حذف 15 هزار سانترفیوز و تبدیل فردو به پارک علم و فناوری و تبدیل نیروگاه اراک به انچه کدخدا موافقت فرماید و خرید اجناس و مواد مورد نیاز صنعت کشور با اجازه و تصویب اقایان همه و همه را میشود به عنوان فتح الفتوح به خورد این ملت داد/ مردم اگر موافق این قرار دادند از بی تدبیری و نداشتن توان اداره کشور و نداشتن برنامه اقتصادی موثر و مفیددولت و به افلاس رسیدن خود به این هیچ قانع شده اند شما چرا (3307854) (alef-13)
 
نماینده!!!
۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۱۱:۴۳:۵۸
به عنوان یک نماینده چه کردم؟!!!!!!!
" بیانیه یا هر عنوان دیگری که به نتیجه مذاکرات داده شود، اگر برای ایران الزام‌آور باشد بعدا از قبول و اجرای آن گزیری نیست. این معنا در حقوق بین المللی امری پذیرفته شده است؛ بنابراین مراقبت جدی در این‌باره حیاتی است، تا خدای ناخواسته از مکر دشمن آسیبی به ایران عزیز نرسد."

شماها فقط هرجا احساس کنید به نفع خودتان و حزب و گروهتان هست نماینده مردم هستید در بقیه موارد مردم هیچ

جناب آقای توکلی که الان حتی یک بیانیه را دارای بار حقوقی می خوانید و الزام آور
در آن زمان که قطعنامه هارا کاغذ پاره میخوانند چه کردید بعنوان یک نماینده ؟آن هم قطعنامه هایی که شاید فقط به دلیل چند سخن نابجا صادر شد

لطفا نگویید که من منتقد دولت بودم که اگر بودید باید مانند این زمان دادو فریاد میکردید چون این موضوع بسیار مهمتر از بعضی انتقادهایی است که شما به دولت قبل داشتید موضوعی که همه مسائل کشور را تحت شعاع قرار داد متاسفانه

بالا تر ازهمه به دلیل این بی تدبیری ها ما مجبور شدیم بیش از آنچه که باید در برخی موارد عقب نشینی کنیم

چرا یکبار برای همیشه حقیقتها را به ملت نمی گوییم چرا گفته نمیشود که این تصمصم کل نظام است که برجام پذیرفته شود نه یک دولت خاص ؟

چرا این همه دروغ و بازی با مردم ؟
چرا یک عده در این کشور در هر زمان وهر مکان هرچه می خواهند می کنند و بعد به گردن این دولت و آن دولت می اندازند ؟
اما همیشه می بینیم همین عده خاص در بالاترین ارکان نظام حضور دارند وهیچ گاه هیچ مسولیتی را نمی پذیرند ؟چرا چرا ؟آیا این بزرگترین مشکل کشور ما نیست ؟!!

لطفا اگر انتشار نمیدهید حداقل دوستان به جناب آقای توکلی بدهند تا مطالعه کند (3310346) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.