توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 446986
موافق با استیضاح: آخوندی لیاقت و کفایت وزارت راه را ندارد/ آقای وزیر! آیا لعن و نفرین مردم را شنیده‌اید؟
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۴۹
نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: آقای آخوندی شما کسانی را به کار می‌گیرید که فاقد تخصص با کارهای لازم هستند و یا حداقل علامت سؤال‌های جدی در مورد صلاحیت آنها مطرح است.

به گزارش فارس، احمد علیرضا بیگی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در موافقت با طرح استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی طی سخنانی در صحن علنی مجلس، اظهار داشت: ما تلاش داریم برشماری کنیم قرینه‌هایی را که وزیر راه صلاحیت و کفایت مدیریت را دارا نیست.

وی افزود: سؤال من این است چه فرقی بین حادثه منا که طی آن تعدادی از حجاج ما به شهادت رسیدند وجود دارد با آن عزیزانی که در سمنان به شهادت رسیدند؟ آیا غیر از این است که بی‌کفایتی و ناتوانی آل‌سعود سبب شد جمع کثیری از حجاج ما به شهادت برسند؟ عین همین موضوع هم در قطار سمنان اتفاق افتاد. چه تفاوتی بین جانباختگان قطار تبریز با کسانی که در ساختمان پلاسکو از دست رفتند وجود دارد.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: چطور مجلس شورای اسلامی، شهردار و وزیر کشور را فرا می‌خواند اما نمی‌تواند وزیر راه را برای پاسخ دادن به مطالبات مردم فرا بخواند؟ ما می‌گوییم آل‌سعود لیاقت خادم‌الحرمین بودن را ندارد. با همان استدلال می‌گوییم آخوندی لیاقت و کفایت تصدی پست وزارت راه و شهرسازی را ندارد.

بیگی بر همین اساس اضافه کرد: آقای آخوندی در سیاست‌گذاری و نیز اجرا دچار مشکلاتی است، سیاست‌گذاری که سبب شد مشکلات عدیده‌ای را در ابعاد مختلف و زیرساخت‌ها شاهد باشیم. مشکلاتی که سبب شده کسانی مانند سعیدی‌نژاد که در زمان تصدی مسئولیت راه‌آهن خریدار راه‌آهن شدند؛ امروز لوکوموتیو‌های جمهوری اسلامی ایران مربوط به سعیدی‌نژاد  است؛ سعیدی‌نژادی که امروز در کشتی‌رانی جمهوری اسلامی ایران مدیرعامل است. آیا او امروز برای کشتی‌های کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نقشه می‌چیند؟ 

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای سعید پورآقایی خود سهامدار عمده راه‌آهن است اینها موضوعاتی است که حکایت از بی‌کفایتی و ناتوانی آقای آخوندی در تصدی این مسئولیت دارد. 

وی با استناد به بند 6 استیضاح وزیر راه و شهرسازی، گفت: قطعاً ورود هواپیما برای نوسازی ناوگان حمل‌ونقل مسافر در صنعت هواپیمایی ما امر بسیار خوبی است اما سؤال این است کمپانی ایرباس به عنوان طرف قرارداد هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران شرایطی را به ما تحمیل کرده و مصوبه هیأت وزیران در خصوص 111 فروند هواپیمای ایرباس توسط جمهوری اسلامی از طریق تسهیلات خارجی و فاینانس، مسئول بازپرداخت اقساط از محل عواید حاصل از بهره‌برداری‌های هواپیما شده است.

این نماینده همچنین یادآور شد: آقای وزیر چه پاسخی در مقابل مسائلی مانند مغایرت خرید هواپیما با اصل قانون اساسی در خصوص افزایش سرمایه هما، عدم حمایت از بخش خصوصی، عدم امکان تعدیه تعهدات مشخص شده و تأخیر در واگذاری‌ هما به نمایندگان ملت دارد؟

بیگی همچنین عنوان کرد: آیا بدنه فربه و در عین حال ساختار ناکارآمد هما می‌تواند تحمل‌های دیون سنگین ایرباس را عهده‌دار شود؟ آیا می‌دانید از تعداد 53 هواپیمای ایران ایر فقط 13 فروند آن عملیاتی است و بقیه خوابیده‌اند و ماهیانه مبلغ 23 میلیارد تومان هزینه صندوق بازنشستگی بر دوش هما سنگینی می‌کند؟ ضمناً رفتار غیرعاقلانه سردمداران آمریکایی در ایفای نقش تعهدات بین‌المللی را چگونه پیش‌بینی می‌کنید چه کسی به شما این تضمین‌ها را سپرده است.

این نماینده با تاکید بر اینکه چرا فرمایشات و گوشزدهای مقام معظم رهبری مورد توجه قرار نمی‌گیرد؟ افزود: خوب است فرازی از فرمایشات معظم‌له را مورد توجه قرار دهیم. رهبری در جایی فرمودند که به جای اینکه جاده را درست کنند می‌روند سراغ هواپیما این حرف درستی است. یعنی ما هم این اشکال را داریم اما رهبری نمی‌تواند در تصمیم‌گیری‌های موردی دستگاه‌های گوناگون وارد شود و مدام بگوید این باشد این نباشد، این نمی‌شود چراکه نه قانون این اجازه را می‌دهد و نه منطق.

وی بر همین اساس اضافه کرد: دستگاه‌ها مسئولانی دارند که اگر چنانچه مسئولی در موردی اشتباهی دارد و کار غلطی انجام می‌دهد وظیفه مجلس است، مجلس باید استیضاح کند یا اگر چنانچه کار غلطی است در دولت باید مورد بررسی قرار گیرد. این گونه نیست که انسان بتواند در موارد گوناگون بگوید هواپیمای ایرباس بخرید یا نخرید. 

بیگی خطاب به وزیر راه،‌ یادآور شد: شما موظف هستید نگاه کنید و ببینید که خرید این هواپیما در کجای اقتصاد مقاومتی قرار می‌گیرد. آقای وزیر! شما تمام انرژی خود را روی حمل‌ونقل هوایی گذاشته‌اید، چند درصد از وقت و انرژی شما صرف مسائل دیگر می‌شود؟ تلفات بسیاری ناشی از تصادفات جاده‌ای و راه‌آهن داشته‌ایم. آقای وزیر آیا حادثه قطار تبریز مسئول این غفلت نبوده است؟

«آقای آخوندی! مستند مربوط به کشته‌های رها شده بر روی برف در حاشیه اتوبان تبریز و خودروهای آتش گرفته در بیرون اتوبان را مشاهده کرده‌اید؟ آیا لعن و نفرین رهگذران را شنیده‌اید؟ ما هر دو روز به اندازه سقوط یک هواپیما در حوادث جاده‌ای کشته می‌دهیم، روزانه 45 نفر در حوادث جاده‌ای کشته می‌شوند. نوسازی ناوگان جاده‌ای، بهسازی راه‌ها و سایر آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها و خطوط ریلی چه میزان مورد اهتمام است. اینها ایرادات جدی در حوزه سیاست‌گذاری و اولویت‌بندی‌های شماست.

بیگی در خاتمه عنوان کرد:‌ آقای آخوندی شما کسانی را به کار می‌گیرید که فاقد تخصص با کارهای لازم هستند و یا حداقل علامت سؤال‌های جدی در مورد صلاحیت آنها مطرح است. در حوزه صنعت هوایی شما آقای جهانگیریان را به عنوان استاد دانشگاه امیرکبیر به ریاست سازمان هواپیمایی کشوری برگزیدید، ایشان هیچ تعهدی به سازمان هوایی نداشت. در طول مدیریت او دو سانحه رخ داد در حالی که پرونده رئیس فعلی سازمان هواپیمایی در دستگاه قضایی باز است.
۱۳۹۵/۱۲/۰۱ ۲۰:۳۲
 
۱۳۹۵/۱۲/۰۱ ۱۷:۴۵
 
۱۳۹۵/۱۲/۰۱ ۱۶:۴۳
 
۱۳۹۵/۱۲/۰۱ ۱۶:۳۹
 
۱۳۹۵/۱۲/۰۱ ۱۶:۱۴
 
۱۳۹۵/۱۲/۰۱ ۱۵:۴۷
 
۱۳۹۵/۱۲/۰۱ ۱۵:۴۱
 
۱۳۹۵/۱۲/۰۱ ۱۵:۱۶
 
۱۳۹۵/۱۲/۰۱ ۱۵:۱۴
 
۱۳۹۵/۱۲/۰۱ ۱۵:۰۷
 
 
کلمات کلیدی : عباس آخوندی + وزیر راه + استیضاح + مجلس
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.