نظر منتشر شده
۱۹۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 238987
ستون فقرات شکست اما کمر دولت نشکست
علیرضا جلولی، 3 شهریور 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۵۱
بلاخره بعد از کش و قوس‌های فراوان و عدم مؤثر واقع شدن فشار رسانه‌ای و تهدید و تطمیع اصلاح‌طلبان بر علیه نمایندگان مجلس و به عبارتی فرار از ملزومات دموکراسی، استیضاح وزیر علوم انجام گرفت و نمایندگان مجلس رأی اعتماد خود را از فرجی دانا پس گرفتند.

درباره اینکه چه مسیری طی شد تا نمایندگان مجلس دست به گزینه استیضاح بزنند و چه دلایلی از سوی استیضاح کنندگان برای این کار مطرح شد و یا وزیر علوم چه دفاعیاتی و با چه کیفیتی از خود کرد، گفته‌ها فراوان است ولی موضوع این گفتار نیست. اما از یک نکته نباید غافل بود و آن عدم حضور رئیس جمهور در مجلس، برای دفاع از وزیر علوم اصلاح‌طلب کابینه خود و چرایی این اقدام است.

پاسخ به این سوال را باید در رابطه بین دولت و اصلاح‌طلبان در چند ماه اخیر جستجو کرد. پیروزی شکننده روحانی در انتخابات ۹۲ که ماحصل دلایل مختلفی از جمله ضعف رقبای او بود، مورد تذکر کارشناسان سیاسی بود اما دولت این فقر پایگاه اجتماعی چسبنده و ایدئولوگ را یا نمی‌خواست باور کند و یا از دانستن آن عاجر بود. دولت پس از افتضاحی که در ماجرای سبد کالا به وجود آورده بود، در یک اقدام ناشیانه دیگر، این بار این هندوانه سربسته را در قضیه انصراف از یارانه، در معرض قضاوت افکار عمومی گذاشت و با ۹۶.۸ درصد جواب منفی مردم روبرو شد.

این «نه» بزرگ به درخواست دولت، چونان آب سردی بر پیکر او فرود آمده و شوک عظیمی به دولت وارد کرد و آن فقر پایگاه اجتماعی چسبنده و ایدئولوگ را که گواه غیرگفتمانی بودن پیروزی روحانی در انتخابات بود، به صورت کاملا آشکار و شفاف بیان کرد. اتفاقاتی از این دست که نشان عدم وجود تدبیر و ناکارآمدی دولت در اداره امور کشور را به فضای اجتماعی پمپاژ می‌کرد، کم‌کم فرصتی پیش روی اصلاح‌طلبان گذاشت که اولا خود را از ناکارآمدی‌های دولت مبرّا کنند و ثانیا اینکه چون روحانی با تکیه بر پایگاه اجتماعی آنان پیروز انتخابات شده است، او را برای تحقق مطالبات ساختار شکنانه خودشان زیر فشار بگذارند.

بر همین اساس، چندی قبل خبرگزاری تسنیم در گزارشی به بررسی آناتومی ارتباط دولت یازدهم با اصلاح طلبان پرداخته بود که بلاخره اصلاح‌طلبان در کجای دولت هستند؟ در این گزارش سه تعبیر از رابطه دولت یازدهم و اصلاح طلبان از افراد مختلف آورده شده بود. اولین تعبیر مربوط به سعید حجاریان به عنوان چهره نرم افزاری جبهه مشارکت است که اصلاح‌طلبان را به عنوان «ستون فقرات» دولت روحانی دانسته و هستی دولت روحانی را وابسته به وجود اصلاح‌طلبان می‌داند. به تعبیری ستون فقرات معنی‌اش این است که اگر نباشد یعنی بدن فلج است و تمام مانورهای فیزیکی بدن، مدیون ستون فقرات است و بدون آن بدن، ویلچر لازم می‌شود. تعبیر دوم را ابراهیم اصغرزاده به این شکل بیان می‌کند که دولت روحانی «رَحِم اجاره‌ای» برای اصلاح‌طلبان است و پرواضح است که در این تعبیر هستی اصلاح‌طلبان وابسته به وجود دولت یازدهم است. اما تعبیر سوم را پرویز امینی اینچنین بیان می‌کند که اصلاح طلبان نقش «آپاندیس» را برای دولت یازدهم بازی می‌کنند به این معنی که آپاندیس در دوره دو تا سه سال اول زندگی نقش ایمنی برای بدن کودکان را بر عهده دارد و بعد از آن یک زائده خنثی در بدن است که در شرایطی باعث مشکلاتی می‌شود که باید با جراحی از بدن خارج گردد.

سوالی که در آن گزارش مطرح شده بود، جوابش در استضاح وزیر علوم جواب داده شد. روحانی با عدم حضور در جلسه استیضاح وزیر اصلاح‌طلب خود، در واقع نه تنها اصلاح‌طلبان را ستون فقرات دولت خود نمی‌داند، و نه فقط از اجاره دادن کابینه دولت به اصلاح‌طلبان برای پرورش نطفه خودشان پرهیز دارد، بلکه رئیس‌جمهور، اصلاح‌طلبان را همچون آپاندیسی می‌داند که بعد از به سلامت گذشتن از پل انتخابات و سال اول دولت، اکنون به زائده‌ای تبدیل شده‌اند که ممکن است خطرناک نیز ظاهر شوند. پس چه بهتر که یک جراح بیرونی مثل مجلس وجود دارد که دولت او را بدون خونریزی داخلی، از دست این زائده خلاص کند.

البته شاید در یک نگاه دیگر بشود اینطور تحلیل کرد که مشاوران پوزیتیویست روحانی، تجربه عبور اصلاح‌طلبان از هاشمی در انتخابات مجلس ششم و تجربه عبور آنها از نظام در انتخابات مجلس هفتم و بعد تجربه عبور آنها از خاتمی و بعدتر تجربه عبور اصلاح‌طلبان مدعی تقلب از موسوی (با شرکت در انتخابات ۹۲ و پذیرش نتیجه آن)، را برای روحانی ترسیم کرده باشند. در این شرایط روحانی با این ذهنیت، خود را در مقام مقایسه با گذشتگان قرار می‌دهد و به این نتیجه می‌رسد که من در عمر سیاسی خودم نه تنها کمترین قرابتی با اصلاح‌طلبان نداشته‌ام و هیچگاه خودم را اصلاح طلب ندانسته‌ام، بلکه حتی در غائله سال ۷۸، اصلاح‌طلبان در آن طرف خط (۱۸ تیر) و من در این طرف خط (۲۳ تیر) بوده‌ام.

بنابراین ممکن است روحانی همچون انتخابات ۹۲، که در مواجهه با اصولگرایان از باب سیاست‌ورزی وارد شد و آنها را شکست داد، در مواجهه با اصلاح‌طلبان هم از همین در وارد شود و با عقلانیت سیاسی، از تجربه گذشتگان استفاده کرده باشد و بیم آن بدهد که یک روزی که شاید خیلی هم دور نباشد، همین اصلاح‌طلب‌ها از من نیز عبور کنند. به همین دلیل در ماجرای استیضاح فرجی دانا به مجلس نرفت و رابطه دولت خود با مجلس را فدای ابقای وزیر علوم نکرد و حاضر نشد حتی کمترین هزینه را از خود و دولتش برای نجات وزیر اصلاح‌طلبان بپردازد و او را تنها و بی کس راهی مجلس کرد. ضمن اینکه در طرف مقابل، در حالی که اصلاح‌طلبان تا آخرین لحظه از همه ابزار و وسایل خود (حتی وسایلی که هدف را توجیه نمی‌کردند) استفاده کردند که «رَحِم اجاره‌ای»شان در دولت را از دست ندهند اما گویا نظر مجلس نیز با همگرایی با دولت روحانی بود نه تمدید «رحم اجاره‌ای» اصلاح‌طلبان.

سخنان روحانی در اردبیل مبنی بر احترام به رأی مجلس به استیضاح نیز گواه این حقیقت است که، او نه تنها از عزل وزیر علوم مکدر نیست که اتفاقا با رقیق سازی کابینه از اصلاح‌طلبان، زمینه اپوزیسیون پروری در دل دولت و سپس عبور آنها از خود را که قبلا خاتمی به آن دچار شده بود، کم و کمتر خواهد شد. حال یک سوال از سعید حجاریان باید پرسید که این چه ستون فقراتی بود که شکست، اما کمر دولت نشکست؟
 
محمد-بجنورد
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۸:۵۴:۳۹
دفاع اصلاح طلبان از روحانی و دولت ایشان، فقط به شرط حرکت ایشان در مسیر اصلاحات و تحقق خواسته های مدنی مردم است. (2338420) (alef-10)
 
مرادی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۰۴:۴۵
الف جان چرا یک نتیجه انصراف یارانه و استضیاح را چسبوندی به هاشمی و خاتمی و هجده تیر و این داستانها !
ازت انتظار داشتم مثل همیشه به کمک مردم بیایی و شفاف سازی کنی نه اینکه به تفرقه افکنی سوق بدی. (2338641) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۰۸:۳۱
نکته اینجاست الف به عنوان یکی از طرفداران اصولگراها به نحوی میخواهد اصلاح طلبان را در نظر خوانندگان بی اهمیت جلوه دهد که این خود چند دلیل دارد.
از سوی دیگر طرفداران اصلاح طلب دولت که البته بسیار زیاد هستند نیز میخواهد از دولت ناامید کند.
این تمام واقعیتی است که میتوان در خصوص این گونه تحلیلها از سوی الف عنوان داشت. (2338656) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۲۶:۳۲
باباااا مدنی. (2338715) (alef-3)
 
مقداد
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۵۱:۵۷
الف، چطوره که نظراتی تا این حد بی خود، که فقط و فقط تیکه انداختن هست رو نمایش میدی، اما خیلی از نظرات دیگه رو به بهانه تکراری بودن نه؟؟
متاسفم برای الف. (2338793) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۰۱:۰۲
این سبک کامنت های سخیف منتشر می شه بعد دلایلی که نوشتم فقط چون نقد متن فوق و طرفداری از دولت فعلیست منتشر نمی شه ! (2338822) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۰۳:۳۰
مدنی خیلی برات سخته؟ (2338830) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۳۱:۴۲
سلام،توجه نویسنده محترم را جلب میکنم به نظرهای عنوان شده ،چرا سرمان را زیر برف میکنیم و چیزی نمیبینیم.آقای حلولی بنده در انتخابات به آقای روحانی رای ندادم ولی طرفدار اصولگرایان حامی احمدی نژاد (شخصیتی اینچنینی) هم نیستم.بنده سیاسی نیستم(در این زمان سیاسی بودن درآمد خوبی دارد و یک شغل پردرآمد هست) فقط دنبال آرامش هستم که فکر میکنم این کابینه میتواند در کشور پیاده کند (2339071) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۱۱:۰۵
آدرس این شغل ها بدهید لطفا!!!
مردیم از بی پولی! (2339476) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۰:۲۷:۴۶
از نویسنده مطلب بپرسید! (2341116) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۱۹:۱۲
بنده که بعید میدانم با این دولت آرامشی ایجاد شود.
البته اگر منظور شما از ارامش نگه داشتن قیمت دلار است که آنهم به برکت راه های فروش نفتی است که قبل از دولت ایجاد شده بود.
اگر روزی این دولت یا هر دولت دیگری هم نتواند نفت بفروشد خواهید دید که دلار به 10هزارتومن هم خواهد رسید. (2339493) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۲۹:۰۸
من از مقاله بالا هیچی نفهمیدم (2339513) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۲۶:۳۲
بستگی داره چه تعریفی از اصلاح طلب می کنید.
اگر عارف را اصلاح طلب بدانید، آنگاه روحانی و طیب نیا را هم مجبورید اصلاح طلب بدانید!
سیاستهای کلامی به کنار، در عمل، من عملکرد این دولت را ادامه دولت قبل می بینم بخصوص در بخش اقتصادی. حتی طیب نیا زحمت نکشید معاونینش را تغییر دهد! (2338716) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۱۹:۵۰
مردم باید به خواسته های مدنی تن بدن اما به خواسته های الهی نه ؟؟.... (2338886) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۳۳:۰۹
آیا محمد علی نجفی اصلاح طلب تر است یا فرجی دانا؟!!!!! (2338929) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۰۹:۰۱
روحانی هم می تونست مثل احمدی نژاد با یک پرونده زیر بقلش بیاد مجلس و جلوی استیضاح وزیرش رو بگیره ........این مجلس در دولت نهم و دهم چی کار داشت میکرد؟؟همه نماینده ها به نوعی خودشون رو نخبگان کشور میدونن!!!!
آقایا نخبگان دوره احمدی نژاد جرآت شما رو دیدیم ................. (2339025) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۲۱:۱۰
حداقل حضور نمادین و یک دفاع شلی هم شده میکرد واسه خوشی دل اصلاحطلبا، اینقدر هم حاضر به هزینه نشد یعنی؟ (2339220) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۴۶:۰۷
مجلسو در شان خودش ندید و نیامد، حرکات امثال رسایی گواهی بر درست بودن تصمیم روحانی بود (2339426) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۱۲:۲۴
اینبار روحانی است که از اصلاحطلبان عبور می کند! (2339477) (alef-3)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۴۹:۱۹
مثل اینکه یادتون رفته: احمدی نژادی که با یه پرونده اومد مجلس نتونست جلوی استیضاح رو بگیره و در اون روز به قدری ضایع شد که در طول 8 سال رئیس جمهوریش ضایع نشده بود. بماند که تکلیف جرائم آقا فاضل لاریجانی هم هرگز مشخص نشد. اما مجلس در طول 8 سال احمدی نژاد همون کاری رو کرد که در طول 8 سال خاتمی کرد و الان هم داره میکنه 7 استیضاخ در دوران خاتمی، 7 استیضاح در دوران احمدی نژاد، 1 استیضاح تا به اینجا در دورانی روحانی آقای روحانی!!! (2339298) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۸ ۱۶:۵۰:۳۱
یانمیدونی یانمی خواهی بدونی همین مجلس 7وزیراحمدی نزادرااستیضاح کرد. (2349408) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۱۴:۰۲
هیچ شکی نیست که روحانی با رای اصلاح طلبان و نا رضایتی مردم از اصولگرایان رئیس جمهور شده
پس باید یک سری اصلاحات را انجام بده
اگر هم تایید بر رای مجلس گذاشته به خاطر اینه که نمیخواد بین دولت و مجلس
و جامعه تنش ایجاد بشه (( روحانی میدونه چه راضی باشه چه نباشه مجلس وزیرش
رو استیضاح میکنه ))پس مقابل این مجلس ایستادن وقت تلف کردنه و حتی حاضر به دفاع از وزیرش نشده پس شم هم نتیجه گیری به نفع خودتون نکنید که
روحانی حرکت مجلس رو برای استیضاح وزیرش تایید کرده (2339039) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۲۲:۲۹
اتفاقا اطلاح طلب ها هیچ رای و پایگاه مردمی در انتخابات 92 نداشتند. به این دلایل:
1- اگر واقعا پایگاه و پشتوانه مردمی داشتند اقای عارف را وادار به انصراف نمی کردند.
2- اگر واقعا پایگاه و پشتوانه مردمی داشتند مسلما انتخابات را تحریم می کردند تا نظام را با کم شدن تعداد مشارکت کنندگان در انتخابات به چالش بکشند.
3- اگر اینچنین بود بارها سران اصلاحات درخواست بی مورد و بی منطق برگزار رفراندم را کرده بودند. شرکت نکردن طرفداران اصلاحات بزرگترین رفراندم می توانست باشد.
پس می توتن 2 نتیجه گرفت:
سران اصلاحات از بی پایگاه بودن خود در بین مردم آگاهی دارند و به خاطر اینکه از صحنه سیاسی کشور حدف نشوند هر روز با یک سیاست و ترفند جدید خودشان را در صحنه به نمایش می گذارند.
2- واقعا به آن توهمی که در سال 88 گرفتار آن شدند هنوز هم دچارند. (2339503) (alef-6)
 
فضول
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۵۴:۴۷
شما هنوز نه تنها از توهم 88 بلکه از توهم 92 هم خارج نشده ای. (2339562) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۳۸:۲۰
خداوکیلی آیا خود شما این حرف خودت رو قبول داری؟؟؟
با این تحلیل های بسیار آبکی خودتون رو گول نزنید. واقعیت های جامعه را به درستی بشناسید و ببذیرید. لااقل اینطوری درست تحلیل خواهید کرد. (2339648) (alef-13)
 
ابلیس
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۹:۵۲:۴۸
شما واقعا دید سیاسی بالایی دارید
خخخخخخ (2340006) (alef-3)
 
ابلیس
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۹:۵۱:۱۰
کاملا با شما موافقم (2340005) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۰۶:۱۷
روحانی خود را اصلاح طلب نمی داند (2339467) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۰۹:۳۰
من نمیدانم این کدام مردمند که شما اصلاح طلبان سال هاست از آنها دم میزنید ولی هیچوقت پشت سر شما نیستند؟ (2339473) (alef-3)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۱۷:۳۰
خیلی رو دارین دیگه!
بیان بگن که از کار بیکار شنو از درس بندازینشونو از زندگی محرومشون کنین؟! (2339488) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۰۲:۴۷
من طرفدار اصلاح طلبان هستم و خیلی هم پشت سرشون هستم. (2339576) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۲۰:۵۸
8سال گذشته ایران ویران شد.ملت به نظرات شما نیازی ندارند (2339499) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۴۵:۵۰
بله. یعنی اصولگرایان کاملا اکارآمد هستند و فقط بلند صحبت کنند. من به شما قول میدم چند تا دانشجوی ترم اول رشته های مدیریت و اقتصاد و علوم سیاسی و ... بسیار بهتر از برخی اصولگرایان می تونند مملکت رو اداره کنند. (2338581) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۰۲:۴۱
آقای نویسنده، اگر فقط یک لحظه توجه کنید که آقای روحانی چه کسی رو و با چه پیامی جایگزین آقای فرجی دانا کرد، متوجه می‌شید که تحلیلتون چه‌قدر از واقعیت فاصله داره (2338434) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۲۲:۵۵
دقیقا. این اقایان تحلیل گر متاسفانه بیشتر آرزوهایشان را بیان می کنند تا اینکه دنبال واقعیت باشند. (2338701) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۲۹:۱۳
این برای ادامه بازی هست
روحانی با دو مشکل جبهه پایداری و اصلاحطلبان روبرو است و برای هر کدام سناریویی پیاده میکند،
مقاله البته کاملتر میشد اگر استفاده ابزاری روحانی از اصلاحطلبان و بدنه آنها با ترساندن انها از جبهه پایداری روشن میکرد
و نیز بازی دادن جبهه پایداری با اصلاحطلبان (2338719) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۰۰:۵۸
و نیز بازی اصلی برای زمان انتخابات مجلس است
که دولت از همکنون طراحی کرده است، تنشها برای ایجاد احساسات در اصلاحطلبها و تشویق هم به حضور انها در صندوق رای برای دادن به لیست اعتدال است به این توجیه که روحانی چون اصولگراها و جبهه پایداری در مجلس بود نتوانست به وعده ما اصلاحطلبها عمل کند
از طرفی چون اصلاحطلبان افراد شاخصشان نیز در لیست اعتدال نخواهد بود دولت ماهرانه یک هماهنگی برای چیدمان نیروهای اصلی خود در لیست اصلی اعتدال و لیستهای عارف و ... بقیه می نماید (2339000) (alef-13)
 
ابلیس
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۹:۵۷:۱۳
اصلا اعتدال بی معنیه هرچی هست اصلاحطلبان که به روحانی رای دادن دفه بعد هم اگر رهبران اصلاحات از کس دیگری طرفداری کنن مردم به اون رای میدن (2340012) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۴۲:۳۵
اون آقا اصلاحاتي نيست كارگزارانيه (2338758) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۳۱:۴۹
نجفی کارگزارنی است نه مشارکتی (2338924) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۳۱:۳۰
دوست عزیز آقای نجفی جز اعضای اصلی حزب مشارکت بودند . باز بگین کارگزارانی هست (2339633) (alef-3)
 
روح الله امینی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۱۹:۱۱
خیلی واضح است که وقتی روحانی نجفی را به عنوان سرپرست معرفی کرده و واضح‌تر این است که نجفی مورد اعتماد نمایندگان مجلس نخواهد بود، در واقع میخواسته آبی به آتش خشم اصلاح طلبان بریزد که یک دفعه پشت او را خالی نکنند.
ضمن اینکه نجفی بیشتر از اینکه به پایگاه اصلاح طلبان تعلق خاطر داشته باشد، دوست روحانی و یک کارگزارانی است. (2339048) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۳۰:۳۴
هر چی هست خار چشم اصولگرایان هست (2339069) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۲۴:۴۱
ببخشید الان که روحانی و لاریجانی یعنی نماد اصولگراها با هم رفیق طاقند
البته حبهه پایداری فرق داره
ولی قرابت و رفاقت روحانی با اصولگراها خیلی بیشتر از اصلاحطلبهاست، چیدمان نهاد ریاست جمهوری و معاونین و وزرا و مدیرکلها نشون میده
فکر میکنی رفاقت روحانی با وزیر کشور اصولگرا قابل کتمانه؟
اعتماد واعتقادی که روحانی بهش داره و محلی به مخالفت اصلاحطلبها نداد که حداقل حداقل یک گزینه اعتدالی بذاره اظهر من الشمسه (2339240) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۳۵:۴۳
چه اشکالی داره چه اصولگرا چه اصلاح طلب فقط منطق داشته باشه نه مثل جبهه پایداری که فقط به فکر منافع مادی خودشون هستن. (2339529) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۵۵:۲۰
ایول (2339316) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۳۲:۱۷
برادر . هموطن . عزیز . نجفی جز اعضای اصلی جبهه مشارکت بودند . شما چی میگی هی کارگزارانی کارگزاران (2339638) (alef-3)
 
جریان شناس
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۲۱:۰۰:۴۰
حزب کارگزارا ن داریم و حزب مشارکت . درست است که هر دو در اصلاح طلبان ( فتنه گران) می گنجند اما فرق می کنند کارگزاران هنوز منحل نشده و وابسته به رفسنجانی است اما مشارکت منحل شده و وابسته به خاتمی است. فرجی دانا متمایل به مشارکت بود اما نجفی متعلق به کارگزاران است. (2342944) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۰۴:۳۲
احسند، متأسفانه افراد منحرف و بسیار تندرویی در جریان اصلاح طلبی حضور دارند که دولت مطبوعشان را به چالش می کشند.

اما آقای روحانی فرد بسیار زیرکی است در حقیقت روحانی آنچه در ظاهر نشان می دهد نیست. (2338439) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۱۴:۳۰
واقعاً احسند! (2338672) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۰۴:۲۵
زیرکی دولت روحانی این است که هویت و ماهیت مشخصی از رای دهندگانش نمیخواهد ارابه بدهد و لذا پاسخگویی مشخصی هم نمی دهد
برای رفع این موضوع لازم است در انتخابات اتی مجلس
سه لیست مشخص
1- اصولگرایان
2-اصلاحطلبان
3-جبهه پایداری

تا مشخص شود که پایگاه هر کدام چیست
و گرنه این شلم شوربایی و تداخلها، هم قولها مشخص نیست، هم قولدهنده ها مشخص نیستند، هم قول گیرنده ها (2339013) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۲:۲۳:۳۳
به نظر من اگه لیست
اصولگرایان
اصلاح طلبان
اعتدالگرلیان
می نوشتی درست تر بود (2340267) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۵۶:۱۲
احسند یا احسنت؟ (2339320) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۰۵:۴۰
معتقدان و دلسوزان نظام هیچ‌کدام راضی به تضعیف دولت که یکی از سه رکن کشور محسوب می‌شود نیستند. دولتی‌ها هم باید خودشان بیش از هر فرد دیگری از دولت محافظت داشته باشند. غرض اینکه انتصاب‌های جدید دولت هم باید خیلی حساب شده و به دور از هرگونه شائبه باشد. (2338445) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۰۵:۵۰
کمک مجلس به دولت در کنار گذاشتن وزیر حاشیه‌ساز وزارت علوم نباید متوقف بشود. همه وظیفه داریم به دولت در جهت پرداختن به متن یعنی رفع مشکلات اساسی مردم و دوری از حواشی کمک نماییم. (2338446) (alef-10)
 
یک شهروند معمولی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۰۰:۵۷
کمک مجلس به دولت در کنار گذاشتن وزیر حاشیه‌ساز وزارت علوم نباید متوقف بشود.
تکرار جملات بعضی از نمایندگان با افتضاحاتی که روز استیضاح انجام دادند از هر فرد مستقلی بعیده. (2339574) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۰۶:۲۰
رهبر معظم انقلاب فرمودند اعتدال همان عمل به آموزه‌های اسلام عزیز است مگر اسلام عزیز صداقت در قول و فعل را توصیه نمی‌کند. آقای رئيس‌جمهور گفتند ما به تصمیم مجلس احترام می‌گذاریم و با مجلس تعامل داریم اما در عمل کسی را سرپرست وزارت علوم معرفی کرد که مجلس محترم در گذشته به او به عنوان وزیر رای اعتماد نداد. آیا چنین گفتار و رفتاری اعتدال است؟ (2338449) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۵۹:۵۲
با اختلاف یک رای!!! این لابد یعنی با کمی مذاکره قابل حل بود. پس نمی توان روی رای ندادن مجلس خیلی مانور داد. (2339452) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۰۶:۳۵
واکنش‌ها و رفتارهای احساسی آقای رئیس‌جمهور در مقابل استیضاح مثل انتصاب فوری وزیر کنار گذاشته شده در مقام مشاوره هیچ تفاوتی با رفتار رئیس‌جمهور سابق کشور در این‌گونه مواقع ندارد. (2338450) (alef-10)
 
آزاده
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۱۵:۳۴
تفاوت در دلیل مخالفت با فرد مورد نظره و شایستگیهای اون فرد. یه رفتار میتونه جایی با توجه به شرایط نادرست باشه و جای دیگه با توجه به شرایط متفاوتش، درست. (2338680) (alef-6)
 
آزاده
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۱۷:۲۸
این تاکتیکتون برای ایجاد شکاف بین روحانی و اصلاح طلبا خیلی قدیمی شده دوست عزیز! کیهان ماه ها این تاکتیک رو امتحان کرد و به نتیجه نرسید، پس خودتو خسته نکن! (2338687) (alef-13)
 
دانشجوی سابق
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۰۷:۲۳
آیا این انتقاد به قبلی ها هم وارده یا اختصاصیه؟! (2339590) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۴۷:۴۲
متاسفانه تحلیل شما درست نیست. این کار رییس جمهور نشان دهنده این است که نخواسته وزارت علوم برای یک لحظه هم بدون سرپرست باشد. مانند روز تحلیف که بلافاصله وزرای خود را معرفی کرد. (2339674) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۰۷:۴۱
اما شما اشاره نکردید که سرپرستی محمد علی نجفی و مشاور قردادن فرجی دانا چه مفهومی داردذ ؟؟؟ (2338455) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۳۳:۲۱
راضی نگه داشتن اصلاحات از ضربه ای که خوردن!
طبیعتا نمیخواد با چاقو سر ببره، با پنبه میبره که یهو علیه ش اقدامی نکنن! (2338931) (alef-3)
 
سید
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۲۱:۳۹
فکر کنم نویسنده با فرض اینکه نجفی گزینه وزارت نخواهد بود، اشاره ای به جانشین فرجی دانا نکرده است (2339053) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۳۶:۲۸
درود بر شما!
در واقع پس از تعیین گزینه جدید وزارت علوم درستی یا نادرستی این تحلیل روشن می‌شود. فعلا برای قضاوت زود است و این تحلیل را تنها می‌توان به عنوان یک گزینه احتمالی در نظر داشت. (2339084) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۲۲:۳۲
به نظر بنده مشاور کردن وزیر قبلی هیچ چیزی را نمیرساند. همین الان هم هر کس را از هر جا اخراج میکنند میگذارند مشاور. یعنی اینکه خوش امدی. این یک ژست دیپلماتیک است و اصلا بیان کننده هیچ جهت گیری نیست.
اینکه آقای نجفی باشد خب شاید به دلیل سوابق ایشان در وزارتهای قبلی باشد. (2339504) (alef-3)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۱۵:۰۸
این سرمقاله روزنامه کیهانه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2338481) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۲۴:۲۵
متاسفم برای آقای توکلی که متاسفانه بعد از انتخابات 92 مدام داره رو به اضمحلال چون نمی تونه یا نمی خواد تحلیل درستی از دلایل پیروزی روحانی در انتخابات داشته. شما را ارجاع می دم به نطق او در مجلس در جلسات رای به وزرا و تحلیل آبکی او برای اینکه اثبات کنه حمایت خاتمی از روحانی هیچ تاثیری در پیروزی او نداشت (2338710) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۱۷:۲۷
این نگاه سرشار از همه چیز توطئه پنداری نویسنده است . با این باور باید باور کنیم که رئیس جمهور ما ادمی هزار تو ریاکار ا وفرصت طلب است واکنون که اپبا پل ارای مردمان هوادار اصلاح طلبی از پلی بسوی قدرت عبور کرده ، در صدد است نماینده گان سیاسی اارائ اصلاح طلبان را مانند دستمال مصرف شده به دور افکند !
اگر این نگاه را باور کنیم یعنی باور کرده ایم که رئیس جمهمر یک فرد ریاکار بیش نسیت . واگر باور نکنیم بایو بپذیریم که نویسنده نقش خویش وهمفکرانش را درایینه دیده وبه قلم کشیده . (2338486) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۱۸:۵۶
چه زیبا اسمان را به رسیمان بافتید ولی بنظر من که فرقی در روند دولت در وزارت علوم نکرده فقط و فقط از نظارت مجلس بیرون امد و نجفی بهتر از قبل و شاید تند تر راه قبل را ادامه میدهد
جالب اینجاست روحانی با نرفتن به مجلس و بعد اوردن نجفی جواب تندی به مجلس داد و فکر میکنم تحلیل شما بسیار کوتاه بینانه میباشد (2338489) (alef-10)
 
نکته سنج
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۲۰:۰۱
با تاسف، پاراگراف اول دیدگاه جانبدارانه نویسنده روشن میکند. لذا دلیلی برای پاسخ به این نوشتار باقی نمی ماند. (2338492) (alef-10)
 
مستقل
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۰۶:۵۸
درتایید گفته ی؛ نکته سنج؛ آقای جلولی؛ در نهایت بی توجهی وخود را دانسته به کوچه ی علی چپ زدن؛ آرای رئیس جمهور را در برابر بالاترین رای قالی باف که تنها در حدود کمتر از 7 میلیون؛ در برابر حدود کمتراز 52 میلیون؛ رای رئیس جمهور را؛ آرایی شکننده میداند!!!!! دیگر تکلیف این چنین آدم هایی معلوم، وجواب آنها تنها خاموشی است .افاضات نویسنده را در داخل کروشه آورده ام:{پاسخ به این سوال را باید در رابطه بین دولت و اصلاح‌طلبان در چند ماه اخیر جستجو کرد. پیروزی شکننده روحانی در انتخابات ۹۲ که ماحصل دلایل مختلفی از جمله ضعف رقبای او بود، مورد تذکر کارشناسان سیاسی بود اما دولت این فقر پایگاه اجتماعی چسبنده و ایدئولوگ را یا نمی‌خواست باور کند و یا از دانستن آن عاجر بود.}. (2339171) (alef-6)
 
مستقل
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۱۹:۲۲
مستقل: نوشته ی چند لحظ ی پیش خودم را اصلاح می کنم حدود بیشتر از 18 میلیون رای رئیس جمهور؛ یعنی حدود 52 در صد آ رای مردم را در برابرحدود 7 میلیون رای قالیباف؛ رای رئیس جمهور را شکننده اعلام می کند!!!!!. (2339211) (alef-3)
 
هادی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۲۲:۰۸
بی اعتمادی مردم از برکات دولت قبل است.دکتر روحانی بخاطر مردم اردبیل به جلسه مجلس نرفت.اگه به مجلس میرفت شما نمیگفتین مردم واجب تر بودند یا وزیر؟ (2338499) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۱۱:۲۹
واقعا حرف زیبا و بجایی زدید (2338665) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۳۴:۴۵
اولش قرار بود یه روز زودتر استیضاح برگزار بشه که دولت به سفر استانیش هم برسه ولی خود دولت گفت استیضاح چهارشنبه باشه! (2338934) (alef-3)
 
امین
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۲۲:۴۳
ممنون از تحلیل شما،

خواهشمندم تحلیل خود را با عنایت به گزینه انتخابی رییس جمهور برای سرپرستی وزارت علوم تکمیل فرمایید. (2338502) (alef-10)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۲۳:۴۷
تحلیلی بود غیر منصفانه ... (2338503) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۲۴:۵۹
اگر این طور است که شما می گویید، پس چرا آقای نجفی را به جایش منصوب کردند. (2338506) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۲۸:۰۶
لطفا قضیه یارانه و پایگاه اجتماعی دولت را با هم قیاس نکنید. و اینقدر هم نسبت به دولت بخیل نباشید. یارانه حق مردم ایران است. (2338513) (alef-10)
 
محمود-ک
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۹:۲۱:۱۰
اگه به جای این دولت هر دولت دیگری بود مردم باز از یارانه انصراف نمی دادند!!!!!!!! (2340877) (alef-10)
 
حقیقت جو
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۳۰:۴۱
نویسنده سعی کرده زیرکانه دولت اعتدال را از اصلاحات جدا کند و بینشان نفاق بیاندازد!! همه و از جمله نویسنده میداند که هنوز هم اصلاح طلبان پایگاه اجتماعی قوی در مردم دارند و سعی میکند با القای این شکاف جبهه ایشان را در مقابل رقیب ضعیف کند. (2338526) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۱۲:۰۴
زیرکانه که چه عرض کنم...مطلب برای آدمهای بیچاره ای که نمیتونن اخبار رو با تحلیل دنبال کنن زیرکانه است و اتفاقا با کار کردن رو مخ همین طیف طفل معصوم بعضیها نتیجه میگیرن (2338666) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۰۹:۲۶
این نوشته شیطنت نویسنده را برملا کرده. (2339180) (alef-3)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۳۱:۴۱
بس کنید بزارید دولت کارشو بکنه شما که سالیان سال نتونستید بجز شعار چیزی دیگری به مردم هدیه کنید پس سکوت کنید. (2338527) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۱۰:۴۴
مشکلت اینجا است که علی رغم این همه خرابکاری اقتصادی و...دوستان قبول نمیکنند ضعفهاشون رو
البته ضعف که چه عرض کنم کلمه دیگه ای باید گفت (2339033) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۵۹:۰۰
وقتی این جور نگاه مغرضانه رو می بینم می فهمم دولت عملکرد خیلی خوبی داشته که امثال شما رو اینجوری سوزونده (2339142) (alef-3)
 
احسان
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۳۲:۱۴
الف این چیزا چیه نوشتی آخه. من با دکتر فرجی دانا از نزدیک دیدار داشتم چیزی جز یک شخصیت متین، دوست داشتنی و شوخ طبع ندیدم. ایشان دست به اصلاحات گسترده ای زده بودند از جمله: کاهش ظرفیت دانشگاه های ملی(طبعات کاری که دولت آقای احمدی نژاد برای مقابله با دانشگاه آزاد انجام داد و ظرفیت ها رو بالا برد هنوز نمود پیدا است) - بعضی ها 8 سال تمام رییس دانشگاه بودند صرفا به دلیل گرایش سیاسیشون نه به خاطر سوادشون - آمار خروج دانشجویان از کشور به طرز وحشتناکی بالا رفته چون شرایط داخلی رو نمی پسندند و خیلی از امکانات در گرو گروهی خاص بود - اساتید زیادی به دلیل گرایش سیاسی به ویژه در انتخابات 88 به زور و اجبار بازنشسته شدند و.....
کسانی که از جلسه استیضاح خبر دارند که هیچ منطق علمی در ارتباط با استیضاح وجود نداشت و یک تصفیه حساب سیاسی بیش نبود. (2338530) (alef-13)
 
ُسجاد
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۳۲:۵۵
با همین تحلیل های سطحی 40درصد تورم ایجاد کردید انصافا اگه کارشناس علوم سیاسی نیستین حداقل روزنامه بخونید،نجفی اصلاح طلب تره یا فرجی دانا؟خوبه آدم فکر کنه (2338531) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۴۶:۵۷
نجفي كارگزاراني است نه اصلاحاتي! (2338776) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۱۷:۴۳
کارگزاران جزو طیف وسیع اصلاحان است. (2339614) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۳۶:۱۲
تحلیل بسیار اشتباهی بود. نگرفتن یارانه ها به معنی نه به دولت نبود افراد زیادی با وجود علاقه به دولت، از یارانه های انصراف ندادند . چرا که در 8 سال گذشته بسیار فقیر شده اند. (2338543) (alef-10)
 
بنده خدا
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۳۶:۲۸
1-مرتبا تکرار میکنید پیروزی شکننده و توجه ندارید اگر آقای روحانی با هر یک از کاندیداهای دیگر به دور دوم میرفتند حماسه سیاسی بزرگتری رخ میداد و تعداد
رای دهنده و آرای آقای روحانی بسیار بیشتر از دوره اول میشد .

2-آقای روحانی برای مردم ارزش وافری قائل است و حاضر نبودبخاطر شرکت در
مجلس مانند سلف خودش ساعتها مردم را در اردبیل منتظر نگهدارد. 3-آقای روحانی با انتصاب آقای نجفی به عنوان سرپرست نشان داد که عنان وزارت علوم را به اندیشه هائی نظیر اندیشه های جنابعالی تحویل نخواهد داد. (2338544) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۳۶:۱۴
مثل سال 84؟! (2338937) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۲۶:۲۷
اخه مرد مومن مجلس که راضی بود استیضاح سه شنبه و روز قبل از سفر باشه به اصرار دولت برد چهارشنبه که روحانی بهانه داشته باشه (2339247) (alef-3)
 
مهناز نیازی خواه
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۳۸:۲۸
گو.یا نویسنده ی مطلب نمیداند این پیروزی شکننده در زمانی ایجاد شد که جریان مطبوع نویسنده با تمامی امکانات و تجهیزات وابزارها تنها توانستند 4000000میلیون رای را کسب کنند و در انتخابات حدود 65 درصدی واجدان شرایط با سالها تبلیغات وانواع توهین ها و ارعاب به مردم نتوانستند نظر مردم را به کاندید مطبوعشان جذب کنندسوال من از نویسنده ی محترم این است چرا با وجود سالها تبلیغات و خواب های خرافه ای برخی از لیدرهای جریان خاص پایداری وهمچنین واجب شرعی کردن رای دادن نتوانسته اید حدود 19 میلیون نفر را به پای صندوق های رای بکشانید؟ سوال دوم حدود 75% رای دهندگان به آقای رضایی از هموطنان لر زبان مابودند آیا جریان موسوم به سوپر حزب اللهی میتواند این افراد را در کنار خود همپیمان بنامد؟ آقای نویسنده سوال سوم من عدم تایید صلاحیت پزشکیان است آیا حذف نام پزشکیان دلیلی بر استفاده ی نادرست از ابزار قانونی نیست؟آیا ترس شما از این که آذری زبانها از پزشکیان حمایت کنند دلیل بر حذف او نشد؟من لیست امضا کننده های استضاه را دیدم به جرعت وبا سند عرض میکنم که 60%این نمایندگان به جرعت میتوان گفت زیر 20%درصد توانسته اند از حوزه های خود رای بگیرند الحمدالله دیگر دنیای یک طرفه به قاضی رفتند به پایان رسیده ومن شما را به دوچیز دعوت میکنم 1_انصاف 2_واقع بینی و برداشتن عینک تاریک و کدر سیاسی !!!!شما تحلیل هایتان بر پایه ی یک چیز نهفته است و اون هم این است حذف رقیب با توهین ارعاب وسیاه نمایی به حمدالله پاسخ مارا در انتخابات مجلس خواهی دید (2338556) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۳۸:۳۵
ای کاش تحلیلگر محترم گریزی هم به دلایل انتخاب نجفی به عنوان جانشین می انداختند. (2338558) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۴۷:۳۵
اون كه كارگزارانيه بابا جون! (2338778) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۰:۴۶:۵۷
کارگزارانیها بودند که اصلاحات را بنیاد گذاشتند (2341172) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۴۵:۰۲
الف !
این پایداری ها در سایت شما چیکار می کنند
اینها که به اندازه کافی در کیهان و مجلس و تلویزیون تریبون دارند
الف هم شده پایگاه پایداری!!؟؟ (2338577) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۴۶:۱۷
نویسنده مقاله اصلا به نظر اکثریت مردم توجه ندارند
درضمن طیف تندرو فقط 4 میلیون رای آورد وبقیه بین نامزدها که تعدادشان هم کم نبود تقسیم شد ولی بااون اوضاع نابسامان کشور و عدم اعتماد مردم به طیف های سیاسی روحانی توانست بیشترین رای را از آن خود کند با توجه به این کاهش اعتماد در جامع برای آمدن به صندوق های رای باید از همین طیف اصلاح طلبان و اعتدالیون هر دو طیف راست و چپ برای حضور حداکثری مردم متشکر باشند رفتار این اقلیت نشان داده که هیچ احترامی نه برای مردم نه برای رقیب سیاسی خود قائل نیستند (2338582) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۴۷:۲۱
این تحلیل نیود تخیل بود (2338589) (alef-10)
 
وطن خواه
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۴۸:۰۳
بی انصاف بودید آقای نویسنده که عدم انصراف یارانه بگیران را ملاک قضاوت مردم از دولت و آقای روحانی دانسته اید . واقعا شما این مطلب ساده را درک نمی کنید یا دنبال دستاویزی می گردید که حرف دلتان را بزنید . (2338592) (alef-10)
 
مهناز نیازی خواه
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۰۰:۳۴
آقای نویسنده استفاده ی 76 %مردم از ماهواره بنا بر منطق رفراندوم یارانه ای شما چه پیامی میتونه داشته باشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2338627) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۴۸:۳۳
طرفداران دولت روحاني يك نكته را نمى فهمند و اون هم اين است كه ماه عسل دولت به سر آمده! (2338780) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۵۱:۱۴
عدم انصراف مردم از دریافت یارانه تحلیل جامعه شناسی عمیقی دارد که ریشه های ان در عملکرد اصولگرایی ست و رد پای ان در انتخابات ریاست جمهوری 5 دوره اخیر کاملا هویداست .

مخلص کلام :

مردم از یک ریال که بتوانند بگیرند نمی گذرند حتی اگر پشیزی هم برایشان ارزش نداشته باشد ولی نمی خواهند ریالی در اختیار سران بماند .

احمدی نژاد تحلیل بسیار دقیقی از اوضاع اجتماعی داشت و حداکثراستفاده را هم کرد و تمام تلاشش را کرد تا این وضع و توقع اجتماعی تشدید شود و موفق هم شد.

از سال 72 به بعد مردم علیه جریان حاکم وقت رای داده اند و از 84 صرفا به شعارهای اقتصادی پاسخ داده اند و به اقای روحانی نه به دلیل اعتدال و اصلاح طلبی بلکه فقط به امید رابطه با غرب و بهبود اوضاع اقتصادی رای دادند .جامعه ما دیگر هیچ گرایش ارمانی و ایدئولوزیک ندارد . (2338786) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۰۶:۵۷
وطن خواه عزیز حرف دل نه - اینها عقده بزرگی در دل دارن که راه نفسشون رو بسته و داره خفه شون میکنه به همین خاطر تخیلات مغز پوچ خودشون رو برای تسکین موقت درد های کهنه خود بصورت ... شعر بر زبان میارن و متاسفانه نمیدونم چرا سایت الف با انتشار این نوشتار بی معنی سطح خودشو میاره پایین. (2339345) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۴۹:۱۵
عجب تفسیر عجیبی !!! تا چه زمانی ما میخواهیم از این دست تفسیرهای بی پایه و اساس و صرفا جناحی را در سایتهای مختلف ببینیم.بهتر است که از تفسیر به رای بپرهیزیم تا پس از اقدامات بعدی روحانی سرخورده از عملکرد خود نشویم. (2338598) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۴۹:۳۵
همه این بگو مگو ها و بدبختی ها بخاطر عدم احزاب سیاسی واقعی در ایران است.... (2338600) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۵۴:۱۸
دوست نویسنده یادت نیست که نجفی شده سرپرست وزارت علوم؟؟؟؟ (2338617) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۵۵:۰۶
اقاى نويسنده مشكل اصلى مملكت اقتصاد و معاش و نان و اب و برق ملت است اصلاح طلب و اصول گرا و چه و چه هركدام كه مشكلات اقتصادى و اجتماعى و اخلاقى و بهداشتى و پزشكى مردم را كاهش دادند و اين شكاف طبقاتى را كاهش دادند و جلوى اين دزدى ها و رانت خواريها را گرفتند ، مورد حمايت مردم و رضايت الهى هستند و اگر اينچنين نباشند هر اسمى كه دارند ، داشته باشند نزد ملت منفور و منتظر مجازات الهى در دنيا و آخرت نيز باشند . (2338618) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۰۵:۱۷
شما می گید رای روحاین شکننده بود : در برای کدامیک از کاندیداها؟
مجموعه کاندیدا آراشون کمتر از ایشون بود.. آیا مثلا جلیلی 16 میلیون رای آورد؟
قالیباف چطور؟ ائتلافی هم نبود بین شان.. فاصله رای جلیلی با دکتر روحانی 14 میلیون رای بود!! این فاصله شکننده بود؟؟؟ یا فاصله بین ایشون و قالیباف بیشت از 10 میایون بود این فاصله شکننده بود؟؟ شما کل رای ها را از جمله رای مستقل محسن رضایی و غرضی و ولایتی هم می گذارید روی هم می گین آاری شکننده ؟؟؟
خیلی مضحکه این ادعاتون.
و البته باید بدونید که جایگاه مجلس در بین دانشگاهیان فرو ریخت.. به معنای واقعی و البته باز هم دونید که جایگزین کردن دکتر نجفی نخبه ایرانی برترین دانشگاه جهان ( ام آی تی ) با نخبه دیگر ایران یعنی دکتر دانا یک پیام آشکار داشت و شما با معدل 14 نمی تونید بگیرد این پیام (2338642) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۰۶:۴۴
جناب نویسنده
یکی از پایه ای ترین ویژگی های یک تحلیل اینست که حداقل در ظاهر رعایت منطق را کرده باشد متاسفانه نوشته شما مملو از حس کینه نسبت به بخش بزرگی از هموطنان(طرفداران اصلاحات) است چرا فکر میکنید این فقط گروه شماست که مسیر درست را تشخیص داده و سایرین گمراهند باور بفرمایید این رفتار شما به دلیل اینکه به پشتوانه قدرت نرم وسخت اعمال می شود در دراز مدت بزرگترین خطری است که کشور و نطام را تهدید می کند. دولت به حمایت تمام اقشار جامعه نیاز دارد از تضعیف دولت همه احاد جامعه(از جمله شما)متضرر خواهند شد. (2338650) (alef-13)
 
شهروند.....
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۱۳:۱۶
با سلام با نظر نويسنده محترم موافق هستم بايد از جناب روحاني رييس جمهور ملت دفاع كرد چرا بايد وزيري كه نصايح مردم نمايندگان مردم نهاد هاي نظارتي دغدغه انقلابيون را نميشنود و با لجاجت بر طبل افراطي جناح بازي دسه بندي حذف ارزشهاي ديني در دانشگاه كه محل تحصيل جوانان اين ملت و خانواده هاي متدين هست هزينه كند اتفاقا جناب روحاني كار شايسته و درست را در جهت پاسداري از آراي مردم در نرفتن و دفاع كور از وزير لجباز كه با لجبازي دانشگاه را سياسي در مقاصد حزب خود كرده بود انجام داد (2338668) (alef-3)
 
پرتو
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۱۶:۳۴
باید منتظر انتخابات مجلس بود که آقایانی که به این صورت برای دولت مشکل درست میکنند رو چند سال از مجلس دور کرد تا در اوقات فراغتشون به اشتباهاتشون فکر کنند .اینها با تضعیف دولت به منافع ملی صدمه میزنند . (2338684) (alef-3)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۲۲:۱۸
بزرگترین اشتباه اصلاح طلبان وخاتمی این بود که عارف رومجبور به انصراف کردند و رفتند و ازروحانی حمایت کردند عارف اگرانصراف نمی داد اکنون رئیس جمهور بود ودر تمامی نظرسنجی ها رای عارف بیشتر از روحانی بود روحانی وابسته به حزب کارگزاران هست و اصلاح طلبان با کارگزاران جمع شدنی نیستند چیزی که مسلم هست اینه که اصلاح طلبان از کارگزاران رو دست خوردند و عارف به عنوان معاون اول انتخاب نشد و روحانی با عدم واگذاری پست معاون اولی به عارف اولین کناره گیری خود از اصلاح طلبان را اعلام کرد
چیزی که مسلم هست اینه که روحانی بدون اصلاح طلبان هیچ وجهه و پایگاهی نداردو چنانچه اصلاح طلبان با رقیب دیگر مثل عارف در انتخابات ریاست جمهوری ظاهر شوند به شرط آنکه احمدی نژاد رد صلاحیت شده و در انتخابات نتواند شرکت کند شکست روحانی قطعی هست (2338698) (alef-13)
 
حسنی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۲۳:۳۸
تحلیل رویایی که انجام دادید صرفا برای گول زدن خودتان و اطرافیانتان بکار می رود. خودتان را ساده گیر آورید. (2338707) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۲۴:۰۷
تحلیل جانبدارانه شما بدون در نظر گرفتن حقایق جاری کشور مایه تاسف است در باره موضوع افتضاح توزیع سبد کالا و عدم استقبال مردم از انصراف از دریافت یارانه گفتید شما فکر می کنید اگر این درخواست را از جانب جناح اصولگرا مطرح می شد مورد اقبال قرار می گرفت ؟!قطعا"پاسخ منفی است چرا عدم استقبال مردم از درخواست دولت موضوعی نیست که یکشبه پدید آمده باشد این نتیجه رفتار مسولین نظام در طول دولتهای جمهوری اسلامی است مصداق بارز آن تاکید و درخواست مسولین از مردم در مورد افزایش جمعیت بود همگان دیدند که مورد بی اعتنایی عموم جامعه قرار گرفت بنابراین نمی توان این مسائل را به عنوان شکست دولت تدبیر قلمداد کردز سویی دیگر چه بپذیرید و چه نپذیرید بخش اعظم آراء آقای دکتر روحانی از قشر اصلاح طلب جامعه است و آقای روحانی نباید منکر این واقعیت باشد (2338709) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۲۹:۴۲
بي معني ترين و مغرضانه ترين تحليل بود كه خونده بودم (2338723) (alef-13)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۳۲:۱۵
اکنون احمدی نژاد روز به روز محوبتر میشود و مردم با شمع دنبال احمدی نژاد می گردند و همه می گند خدا پدرش رو بیامرزه عیانه میداد یارانه میداد حقوقها رو زیاد می کرد استخدام می کرد
اقداماتیکه روحانی از آن باعنوان اقدامات پوپولیستی نام می برد و خواست تا جلوی این اقدامات رو بگیره به خودش هم خیلی مطمئن بود در اولین اقدام تصمیم به حذف یارانه ها گرفت که با خشم مردم مواجه شد
شک نکنید اگر سه سال بعد احمدی نژاد بیاید و احراز صلاحیت شود با رای بالای 70 درصد رئیس جمهور خواهد شد
احمدی نژاد ازقدرت بیان فوق العاده بالا و هوشی بسیار بالا بر خوردار هت قدرتی که روحانی جرات مناظره با احمدی نژاد را ندارد واگر این مناظره صورت پذیرد روحانی به سرنوشت موسوی وکروبی مواجه خواهد شد (2338734) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۳:۳۳:۱۵
شتر در خواب بیند پنبه دانه آقا جلیل. (2340599) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۳۵:۲۰
تحلیلهای سطح پایین خیلی خوندم . ولی این یکی واقعا در حد "جین شارپ و جورج سوروس" بود . حیف از سایت الف نیست؟ آقای تحلیلگر پیام انتصاب و اظهارنظرهای بعدی رئیس جمهور را اصلا دریافت نکرده اند. (2338742) (alef-13)
 
erfan
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۳۷:۲۰
عدم انصراف از یارانه به معنی نه یزرگ به دولت است؟!!!!!!!!
با این استدلال که ۹۶.۸ درصد مردم مخالف دولت هستند و تنها 3.2 درصد از مردم با دولت همراه هستند واقعا 100 رحمت به استدلال های کیهان (2338748) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۳۷:۴۲
خوب بود اول صبحی خندیدیم..
جناب جلولی!!!نویسنده گرامی شما اسم خود را تحلیل گر میگذارید؟ خوش باش برادر من که فقط چند قدم جلوتر را میبینی... (2338750) (alef-13)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۳۹:۱۹
شما نگاه به کاربران این سایت نکنید من معتقدم کل طرفداران روحانی هزار نفر بیشتر نیستند که در این سایت جمع شده اند و اکثرا هم جز مرفهین و سرمایه داران هستند استدلالشان هم فوق العاده ضعیف هست و اکثرا ازجملات تکراری مثل چرااز اون دولت انتقاد نمی کردید استفاده می کنند و در حقیقتخودشان هم می دادند که روحانی هیچی واسه دفاع کردن نداره و خدمات بی نظیر احمدی نژاد اصلا قابل وصف نیست منتهی فقط افتادند تودنده لج هر چند که نسبت به پارسال از طرفداران روحانی در این سایت خیلی کم شده (2338754) (alef-13)
 
ادبمرد به از دولت اوست
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۴۶:۵۱
جناب آقای جلولی عزیر
باسلام واحترام بزرگوار شما که عضو انجمن به اصلاح دانشجویان مستقل مباشید ازشما بعید است که اینقدر جانبدارنه وبا غرض ورزی وبااینچنین ادبیات سخیفی انتقادکنید (2338774) (alef-13)
 
لیند
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۴۹:۰۹
متن با بغض نوشته شده و پر است از استدلال های لنگان!
دولت در قضیه یارانه ها ۹۶٪ رای منفی نگرفت
زیرا اولا اساسا قرار نبود ۱۰۰٪ انصراف دهند. که سقف انصرافی ها ۱۵ یا ۲۰ ٪ بود. دوما اعتماد پایمال مردم طی ۸ سال تاریک به راحتی قابل ترمیم نیست و باید بگوییم این اعتماد به میزان قابل توجهی ( و نه بسیار) ترمیم شد. گرچه بنده هم اعتقاد دارم دولت در آن قضیه میتوانست بهتر عمل کند.
ضمن احترام به همه هیج کدام از آقایان اصلاح طلب مورد اشاره شما نماینده جریان اصلاحات نیستند که تعابیر آنها را به نام کلیات این جریان مصادره مینمایید و سپس نتیجه میگیرد خلاف آن ثابت شده. نماینده و رهبر اصلاحات «سید محمد خاتمی» است که با یک اشاره در ۲۴ خرداد۹۲ بدون رسانه شوری به پا نمود و تا این لحظه بدون سهم خواهی حامی محکم روحانی است.

تحلیل نوشتار فوق - تک و تنها ماندن فرجی دانا در مجلس- از غیبت روحانی نیز قرین به واقعیت نیست . زیرا حداقل ۱۰ تن از اعضا دولت منجمله معاون اول صرفا به نشانه حمایت در مجلس حضور داشتند.
البته من نیز دوست داشتم رییس جمهور را در قامت سخنران در مجلس ببینم اما غیبت ایشان را ابدا نباید به منزله نخواستن وزیر دانای شجاع تلقی نمود (2338781) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۵۰:۵۶
از یک طرف شریعتمداری پایگاه مردمی اصلاح طلبان رو 2-3 درصد می دونه ، از این طرف شما میگی با استفاده از پایگاه اصلاحطلبان پیروز شده- اگر کسی با پایگاه 3 درصدی می تونه پیروز بشه وای به حال شما که یک سوم ایشون نامزدتون رای نداشتو ببینید چقدر محبوبید بین مردم (2338784) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۵۶:۵۷
يك سوال هم از نويسنده بايد پرسيد كه چرا هنوز پاييز نيامده جوجه ها را مي شمريد ؟؟؟ (2338809) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۵۸:۵۰
ایراد شما این است که فکر میکنید دولت یعنی اصولگرا یا اصلاح طلب یا جبهه پایداری یا... نه عزیز من قدرت این دولت به وابستگی سیاسی اش به فلان گروه یا جبهه نیست .نمیدانم چه اصراری دارید که این را به مردم القا کنید که این دولت وابستگی به جناح خاصی دارد .. دولت روحانی اندیشه محور عمل میکند ... حتی اگر از انجام طرحی منصرف میشود اول رای مردم و جامعه را میسنجد ....این احترام دولت به مردم است که انرا قدرتمند کرده....من هیچ منفعتی از گفتن این جملات نمیبرم کما اینکه در حال حاضر به عنوان یک دانشجوی دکتری برای امرار معاش مشکلات سختی دارم ... هدفم از بیان این دیدگاه فقط رعایت انصاف و اعتدال بود ...نویسنده عزیز دوران تخریب و تصمیمات هیجانی گذشت دست از تخریب بردارید اگر میخواهید جامعه با شما هم به خوبی همراه شود به جای تخریب سعی کن مشکلی را حل کنی اگر واقعا دلسوز این کشوری...درعین تمام سختی ها من به اینده این دولت امیدوارم... این تنها سخن من نیست ... به جرات میگویم درصد بالایی از دانشگاهیان به خوبی ارزش این دولت را فهمیده ان و اگر لازم باشد به هر نحوی از ان حمایت خواهند کرد. (2338815) (alef-3)
 
نافذ
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۵۹:۱۸
این مقاله تلاشی در جهت اختلاف بین اصلاح طلبان و روحانی است (2338818) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۰۱:۲۷
تحلیل کاملا ضعیفی است. روحانی سیاستمدار بسیار باهوشی است. او متوجه شد محافلی تصمیم گرفته اند فرجی دانا را کنار بگذارند چه روحانی در جلسه باشد چه نباشد.(قدرت و نفوذ این محافل در مجلس از لاریجانی رئیس مجلس هم بیشتر است) منتها اگر روحانی در جلسه حضور داشت و وزیر برکنار می شد، این پیام از طیف تندروی ایران به جهان مخابره می شد که روحانی چه در داخل و چه در خارج نفوذ چندانی ندارد و مذاکرات با ضعف ایران دنبال می شد. روحانی خود را از این دام رها کرد و با انتخاب نجفی به عنوان سرپرست این پیام را به داخل و خارج رساند که هنوز از اقتدار کافی برخوردار است. (2338825) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۰۱:۴۰
توی یک ماه اخیر رویکرد شما از یک رسانه بی طرف داره تبدیل میشه به یک رسانه شبیه کیهان.... این مقاله هم یک نمونشه.... جای تاسف داره (2338826) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۰۲:۵۱
من نمی دانم تهدید نمایندگان مجلس توسط اصلاح طلبان یعنی چه؟
مگر اصلاح طلبان به کدام منابع قدرت و ثروت دسترسی دارند که بتوانند کسی را تهدید کنند؟! (2338829) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۰۳:۳۳
دوستانی که میگید پس سرپرستی نجفی چی میشه شما گویا از صبغه سیاسی نجفی خبر ندارید،نجفی از موسسین واعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران،از افراد بسیار نزدیک به اقای هاشمی و رییس جمهور فعلی،منتقد رفتارهای سال 78 اصلاحطلبان با اقای هاشمی هستش،ضمنا نجفی در سال 79 با اختلاف ودلخوری و دلگیری از دولت خاتمی کنار رفت.نجفی هنوز هم انتقادات عدیده ای به رفتارهای اصلاح طلبان داره،سرپرستی نجفی یه پیام بسیار واضح داره اونم اینه که رییس جمهور به هردلیلی نمیخواد با حاکمیت دچار چالش بشه.اما درباره حضور پیدا نکردن رییس جمهور در جلسه استیضاح،باید بگم از قضا این رفتار درشما اصلاح طلبان مسبوق به سابقه است،چرا که خاتمی هم در زمان ریاست جمهوری در جلسه استیضاح عبداله نوری حاضر نشد و از قضا عبداله نوری هم استیضاح وبرکنار شد.دوستان بهتره که اول کمی مطالعه سیاسی تاریخی داشته باشند؛بعد اظهار فضل کنند.اینو یه کارشناس ارشد روابط بین الملل با مدرک کارشناسی علوم سیاسی بهتون توصیه میکنه.الف تورو به جان دکتر توکلی منتشرکن (2338831) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۰۴:۳۶
در اینکه دولت روحانی همانند دولت احمدی نژاد و خاتمی گفتمان ندارد با شما موافقم. ولی نداشتن گفتمان چیز بدی هم نیست. آیا یک دولت برای مدیریت خوب و کارآمد حتمی باید یک گفتمان اجتماعی را بیندازد. گفتمان ها محصولاتی هستند که خود جامعه ایجاد می کند و احزاب سیاسی بر موج آنها سوار می شوند. اینگونه نیست که بتوان از بالا یک گفتمان مصنوعی ساخت.
اما تحلیل شما غلط است. انگار می خواسته اید حرف حجاریان را رد کنید و فقط شواهد علیه را آورده اید و اشاره ای به مواردی چون سرپرست جدید وزارت علوم نکرده اید.
با حجاریان موافق نیستم که اصلاح طلبان ستون فقرات دولت هستند. در واقع گفتمانی که زمانی اصلاح طلبان بر اساس آن برای خود هویت سیاسی ساختند در زمان کنونی امروز جامعه محلی از اعراب ندارد.
دولت روحانی رحم اجاره ای هم نیست. اصلاح طلبان قبلا یک بار به دنیا آمده اند و اگر قرار باشد از رحم موجودی به دنیا بیاید باید چیزی نو باشد نه اصلاح طلب و اصولگرا. به غیر از اینکه زاینده جامعه است نه دولت (2338835) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۱۸:۰۹
رابطه اصلاح طلبان و دولت رابطه پزشک و بیماره و پزشک به وظیفه خودش خوب عمل کرده اگر بیمار دستور پزشک رو رعایت نکنه خودش ضرر میکنه (2338881) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۱۹:۳۴
یک بار نشد تیتر 1 خبرتون در جهت حمایت از دولت باشه

رای شکننده انتخابات 92؟؟

نویسنده محترم سال 84 رو میتونیم بگیم شکننده!!!سال 92 یک نفر در مقابل 5 نفر دیگر 51 درصد ارا رو کسب کرد،شما چطور حساب کردی که میگی شکننده؟

یعنی رای 5 نفر از کاندید ها رو اگر جمع هم میکردن (که مطمئنن اینطور نیست چون همه به یک کاندید رای نمیدادن)باز هم به اندازه روحانی نمیشد

خنده م میگیره واقعن،شما هنور توی جمع و تقسیم ریاضیات موندی ،چطور میای تحلیل میکنی؟ (2338884) (alef-6)
 
مومني
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۲۰:۲۶
بی انصاف بودید آقای نویسنده که عدم انصراف یارانه بگیران را ملاک قضاوت مردم از دولت و آقای روحانی دانسته اید خيلي بي انصاف و ضعف تحليل داريدحيف از الف كه شما با آن همكاري مي كنيد به روحاني تحصيلكرده ها ، انقلابيون ،بسيجان فعال ،مخالفان تند رويافرتطي گري ،دوست دار نظام و رهبري راي دادند نه يارانه بگير بحث يارنه حاصل كارنامه غلط دولت قبلي است و اين دولت اصلاح مي كند (2338888) (alef-6)
 
درمند
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۲۱:۰۴
این تحلیل نیود تخیل بود (2338891) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۲۳:۱۸
راست است که بعضی از اصول گرایان در خواب دوران احمدی نژاد بسر می برند (2338896) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۲۳:۵۷
بسته كالا براي مستضعفان خوب بوده . اما موضوعيت آن براي افراد بهانه جو و رقباي سياسي بهتر.

اينكه در صد انصراف مردم از دريافت يارانه ها را مقياس براي محبوبيت دولت فرض ميكنيد مثل اين است كه موضوع صرفه جويي در مصرف آب و برق در رسانه ملي و درصد همكاري مردم را بخواهيم ملاك محبوبت قرار دهيم .

ميبينيم كه اصلا ربطي ندارد. (2338899) (alef-3)
 
خردمند
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۲۴:۰۰
درود بر روحانی (2338900) (alef-3)
 
کیوان
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۲۴:۳۴
نویسنده عزیز ستون فقرات واسککلت این دولت مردمی هستن که به اون رای دادن وتا آخر هم پای رای خود خواهند ایستاد نه یک نفر وزیر که درآن واحد با یک نفر قوی تر جایگزین میگرد استیضاح هم درقانون پیش بینی شده واتفاقا" مفید هم هست البته برای کسی که شجاعت شنیدن صدای منتقد روداشته باشش وبرای رسیدن به هدف از هر وسیله ای استفاده نمی کند آقای توکلی صاحب سایت کاملا"درجریان اتفاقات جلسات استیضاح وزرای دولت قبل هستن وخوب میدانند که جلسه استیضاح آقای فرجی دانا وعدم رای اعتماد به ایشان به حق بوده یا نه،امید وارم که ایشان نیز یک روز شجاعت نوشتن کتاب خاطراتشان را درطول این سالهای حضور درمجلس به عنوان وکیل مردم جهت خدمت به موکلین خود را با نوشتن حقایق داشته باشند.
مورد دوم مربوط به کلمه اصلاح طلب واصلاحات میباشد که متاسفانه توجامعه ما این واژه ها را درسکون ودرقالب افراد خاص دیده واین موضوع درنظر گرفته نمی شود اصلاحات مربوط به زمان ومکان وشخص خاصی نبوده وهرروند وسیاست وبرنامه درهرزمانی نیاز به اصلاح داشته ودارد وجریان اصلاح طلبی هم از این قائده به دورنیست ولازمه پویای جامعه اصلاح امور با توجه به شرایط زمان ومکان وامکانات است که این موضوع خواهی نخواهی درتضاد با منافع طرفدران حفظ وضع موجود میباشد که دنیا وآخرت را بکام خود دیده وحاضر به دست کشیده از ان نیستند به هر قیمتی .امید وارم که چاپ شود. (2338902) (alef-6)
 
دلواپس واقعی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۲۴:۵۸
آفرین روحانی درود برشما مرد بزرگ (2338905) (alef-3)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۳۰:۴۵
توهم تا کجا؟؟؟؟؟؟؟اگه فکر میکنید با این تحلیلهای متوهمانه و ابکی میتونید دولت رو از چشم طرفدارانش بندازین سخت در اشتباهید . انتخاب اقای نجفی جواب محکمی به امثال شما بود و حالا که دیگه دانشگاه با این انتصاب از دستتون تا دو سه ماه خارجه با این توهمات میخوایین درماندگی خودتون رو التیام ببخشین . البته مردم جواب در شان شما رو در انتخابات اتی مجلس خواهند داد . معاون اول رئیس جمهور هم گفتن که اگه 10 وزیر هم عوض بشه داستان بورسیه ها دنبال میشه و حرکت وزارت علوم در همون مسیر قبلی خواهد بود . خودتونو خسته نکنین .اومدین ابروشو درست کنید زدین چشمشو کور کردین . دیگه بیشتر از این پیش نرین بیشتر متضرر میشین . (2338920) (alef-6)
 
ج الف تبریز
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۳۹:۱۹
تحلیل هایتان کاملا" یکطرفه هست استاد برای اثبات فقط به جایگزین دکتر فرجی دانا نگاه کنید......... (2338943) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۴۶:۲۶
یعنی دولت دیگری می توانسته وجود داشته باشد که از مردم بخواهد انصراف از یارانه بدهند و جواب بله بشنود؟
دولت مدعی مردمی بودن قبلی جرات نداشت شب کارتی شدن سوخت را اعلام کند و وقتی ضربتی عمل کرد دیدید که چه بساطی در پمپ بنزینها و تخریب فروشگاهها بوجود آمد. (2338964) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۵۰:۳۰
واقعا باید تاسف خورد به این متن که فقط اسمون و ریسمون رو بهم می بافند که نظر حذبی خودشون رو به اثبات برسونن . آقای نویسنده شما جوابتون رو تو انتخابات گرفتی آقای روحانی هم پیام ملت رو درک کرده فقط شما ها همچنان مثل کبک سرتون زیر برفه . در ضمن یه نگاهی هم به سرپرست جدید وزارت علوم بندازید لطفا ! (2338972) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۵۱:۴۳
چقدر بغض و کینه و نفرت داشت این به اصطلاح تحلیل! (2338978) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۰۲:۳۱
ضعف رقیبان روجانی ناشی از 8 سال حاکمیت اصولگرایان بود و بس
دقت کنید هیچ کدام حرف تازه ای برای گفتن نداشتند مگر ادامه وضع موجود که مطلوب مردم نبود.درواقع رای مردم برای ادامه نیافتن آن وضع بود.
چون دست آقایان برای مردم روشن بود وگرنه قویترین چهره هایشان را به میدان فرستادند.
مطمئن باشید اگر آقای روحانی می توانست آرای خاموش را هر چه بیشتر جلب کند فاصله آرایش بسیار بیشتراز این به نسبت آرای کاندیداهای اصول گرا بود.
سایت الف در کوبیدن رییس جمهور به اشتباه می رود. (2339005) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۰۳:۴۰
راستي 23 تير چه اتفاقي افتاد؟؟؟!!!!!! و مهمتر اينكه شما دوست داريد تو بقيه موارد هم نظر مردم رو بدونيد مثل انصراف از يارانه اگه موارد خيلي مهمتر هم آزاذانه از مردم پرسيده بشه جواب چي ميتونه باشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2339012) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۱۱:۰۲
این ارزوی اصولگراهاست که بین روحانی و اصلاح طلبا فاصله بیفته.نویسنده این مطلبم خواسته ارزوشو بر اساس یه تحلیل سیاسی به مخاطب بقبولونه. (2339034) (alef-3)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۱۶:۱۴
به نظر نویسنده اگر الان موضوع هسته ای رو به رفراندوم بزارند چند درصد موافق ادامه این وضعیت هستند ( مطمئنا کمتر از 50% نیست ) ایا این به معنی عبور مردم از این نظام است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2339042) (alef-3)
 
صدری
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۱۷:۴۲
نویسنده محترم متن فوق ،
گویا شما اصولگرایان که نام خود را هم با رفتار و گفتارتان زیر سوال میبرید ، باید همیشه از هر آب گل آلودی ماهی مرادتان را بگیرید و خود را تافته جدا بافته فرض کنید .
استدلال شما که به آن متوسل شده اید تا از اصلاح طلبان یک غول بسازید و این گونه وانمود کنید که خیلی هم برهانتان قوی است و مو لای درزش نمیره برای مردم مانند روز روشن است که تا چه حد منافع جناحی برایتان مهم است . آنگونه که اگر روزی لازم باشد برای کسب یک پیروزی حتی بسیار کوچک ، شخصی مانند روحانی را تایید کنید برای منافعی اندک اینکار را میکنید . حتی اگر در همان لحظه به فکر اقدامی بر علیه دولت اعتدال باشید و زمینه های یک استیضاح جنجالی دیگر را در دست طراحی داشته باشید .
ولی مردم ، نه تنها مردم ایران که مردم جهان دیگر از تندروی و افراط و تخریب دیگران برای منافع جناحی ، خسته شده اند .
پس نصیحت این برادر حقیرتان را بپذیرید و تا دیر نشده به صف مردمی بپیوندید که همین فردا ها به رأی آنها نیاز مبرم دارید .
"در خانه اگر کس ، همین یک حرف بس است " . (2339047) (alef-3)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۲۱:۳۱
فقر پایگاه اجتماعی چسبنده؟!!! ایدئولوگ!!!!
عدم وجود تدبیر و کارآمدی که مطلب جدیدی نیست. از همان اول انقلاب شاهدش بوده و کماکان هستیم. ایدئولوگ؟ مارو گرفتی برادر؟ایدئولوگ برای کدام ایدئولوژی منظور شما است جانم؟
اقای هاشمی ایدئولوگ و یا پایگاه اجتماعی داشت یا اقای خاتمی یا احمدی نژاد؟
مثلا شما فکر کردی حجاریان که او را به قول شما ایدئولوگ می شناسند و می نامند، دلیل پیروزی خاتمی در انتخابات بود؟ نه برادر. داستان انتخابات در ایران اینگونه نیست که شما میگویی؟ در ایران هر کس که علی الظاهر گوشه ای با سیستم داشته باشد و به ظاهر ، نامحتمل ترین کاندید باشد، بیشتر رای می آورد!! مثلا در مصاف اقای ناطق و خاتمی، ناطق، راست بود و روز پیشانی اش راست بودنش حک شده بود؛، از طرفی خاتمی سید بود و در زمان وزارتش در ارشاد ، با سیستم!!! گوشه پیدا کرد!! اینطور بود که اقای خاتمی رییس جمهور شد.
همینطوری بیا تا برسی به مصاف احمدی نژاد با هاشمی. آنهم همینطور بود یعنی احمدی نژاد با اقبال مردم مواجه شد چون هاشمی مورد بغض و کینه مردم واقع بود.
نهایتا در مصاف روحانی با قالیباف و جلیلی هم همین اتفاق افتاد. صلاحیت و چیرگی ویژه باعث رای به روحانی نبود بلکه سوی عملکرد جلیلی در مذاکرات هسته ای و عملکرد غیر کارشناسانه اقای قالیباف در مدیریت شهری که امروز تهران را بد تر از هر روز گذشته کرده و ... به کمک اقبال روحانی شتافت. به عبارت دیگر مردم به آنکه سابقه مدیریت ضعیفش را دارند و او را تجربه کرده اند، رای نمی دهند. فقط از روی استیصال و امید اندک به کسی رای می دهند که سوابقی از او سراغ ندارند و آرزو می کنند که این یکی دیگر مثل بقیه، پوچ در نیاید.
ایدئولوگ کدام است؟ وضع امروز ما ناشی از کدام ایدئول.گ های گذشته بوده؟ مملکت را اگر دست بچه مدرسه ای میدادیم، اینقدر خراب نمیکرد که همه گذشتگان کردند.!! به هر تقدیر روحانی میدانست که گور وزیرش را کنده اند. پس چرا باید خودش را سنگ روی یخ میکرد؟ کدام حرف و استدلال را مجلسی ها نشنیده بودند که اگر از دهان روحانی در می آمد، می گفتند: آها ، قانع شدیم"!!!!
حد اقل روحانی با یک کلام نسنجیده، مملکت را دچار تلاطم و شوک نمی کند. حد اقل روحانی در راه اشتی با دنیای غرب و کاهش فشار های اقتصادی گام بر می دارد. منش و کردار و قد و قواره اش هم در خور و برازنده یک رییس جمهور است!!!!
یک جایی باید مقابل نیروهای خودسر و مدعی ایستاد. البته این ایستادگی صدمه هم دارد. اما ایا ضربه حذف فرجی دانا برای روحانی سنگین تر است یا جایگزینی او با نجفی برای رهروان و پایداری؟ همان نجفی ای که از همان ابتدا زیر پایش را همین مجلسی ها خالی کردند. از آنطرف هم روحانی می گوید که مطیع تصمیم مجلس است و به ان گردن می نهد. ای ول به این رییس جمهور با درایت. نه قهر می کند و خانه نشینی ، و نه کوتاه می اید مثل اقای ...
از تحلیل شما خوشم نیامد. اصلا منطبق بر واقعیات عریان و ملموس و علنی جامعه نبود (2339052) (alef-13)
 
مریم
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۱:۴۸:۲۲
شما راست می گی!!! (2340196) (alef-3)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۲۵:۳۷
تحلیل بسیار بسیار ضعیفی ارائه کرده اید البته به عمد خواسته اید بگوئید نه مردم و نه مجلس و نه دولت جایگاهی رو برای اصلاح طلبی قائل نیستند در حالی که واقعیات جامعه غیر از این است همان طور که مردم نظر دادند بعد از استیضاح آفای روحانی به جای فرجی دانا آقای نجفی را منصوب و در سخنرانی خودشان به صراحت اعلام کردند با حذف یک نفر از اعضای دولت توسط افراطیون (2339062) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۲۹:۱۲
مدتی است سایت الف و سایر سایتهای اصولگرا با مکر و تحلیل های اینچنینی دنبال خراب کردن رابطه دولت و مردم و اصلاح طلبان و خراب کردن وجهه دولت هستند ولی خوب مردم ما و کسانی که این تحلیل ها را هم می خوانند باهوش تر ازا ن هستند که فریب این تحلیل ها را بخورند . اگر منتشر هم نمی کنی لااقل برادران محترم ببینند . (2339066) (alef-13)
 
سعید.
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۳۱:۵۸
اتفاقا با استیضاح فرجی دانا مشخص شد که اصولگرایان میانه رو هیچ قدرتی ندارند و حساب کردن روحانی روی آنها کاملا اشتباه بوده. به نظر من با انتخاب نجفی، روحانی خود را به اصلاح طلبان نزدیک تر کرده است. نویسنده محترم هم یا این موضوع را می داند و در صدد ایجاد اختلاف هست یا اینکه از ضعف تحلیل ایشان بوده است. (2339072) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۳۹:۰۸
"پیروزی شکننده روحانی در انتخابات ۹۲ که ماحصل دلایل مختلفی از جمله ضعف رقبای او بود" خواندن این جمله آدم رو از خواندن مابقی متن بی نیاز میکنه و نشان دهنده تحلیل بسیار ضعیف و بی منطق نویسنده داره (2339086) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۵۳:۰۲
این تحلیل نبود ، توهم بود و توهین به شعور مخاطبان بود .
الف جان ،مجلس با استیضاح فرجی دانا ، ستون فقرات خودش را شکست نه دولت را
به سه دلیل:1. بهانه به دست آقای روحانی داد برای اقدامات بعدی اش، بخصوص وزیر علوم به دست آقای نجفی افتاد که خیلی سیاسی تر از آقای فرجی داناست.
2. مردم را عصبانی کرد که نتیجه آن حمایت بیشتر مردم از آقای روحانی و مصمم تر شدن مردم برای حضور در انتخابات و بیرون کردن اعضای جبهه ی پایداری از مجلس می شود.
3. مجلس به صورت سهوی و نه عمدی ، شورای نگهبان را تبدیل به یک سیبل کرد تا از طرف مردم مورد هجمه ی وحشتناکی قرار بگیرد ، به طوری که در انتخابات 94 شاهد خواهید بود که شورای نگهبان مورد هجوم و انتقاد وحشتناک از طرف مردم قرار خواهد گرفت .
الف جان لطفا درج کنید . (2339120) (alef-13)
 
آرش
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۵۳:۲۴
ما را باش که انتظار داریم الف نظرهایی که خودش را زیر سوال می بره بذاره... جناب الف بنده یه مرتبه عرض کردم ولی انگار دوست ندارید بشنوید. گفتم که از سایت الف انتظار ندارم فقط برای پر کردن صفحه خبرش هر تحلیل آبکی از هر نویسنده ای را بذاره. این تحلیل به حدی ضعیف است که در حد پیش دبستانی است و شعور خوانندگان الف را زیر سوال برده. (2339121) (alef-13)
 
سیاست زده
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۵۶:۲۸
الف یه چند تا از این مقاله ها چاپ کنی دیگه همین چند در صد بیننده رو هم نداری
خوبه یه فید بک از جامعه بگیری و ببینی چند در صد مردم با این نوع نگاه مغرضانه هم سویند . (2339134) (alef-3)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۰۶:۰۷
آقای روحانی حمایت همه طیفها بجز بخشی از اصو لگریان را دارد. این تحلیل همین بخش احیر است که کاملا مغزضانه هم مطرح گردیده. (2339167) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۰۹:۳۴
کاش قانون انحالا مجلس توسط رئیس جمهور در ایران میبود.
این مجلس بایست منحل شود

یکی از مشکلات در جمهوری اسلامی در ایران عدم همزمانی انتخابت مجلس و ریاست جمهوری است که باعث کند شدن اصلا و تغییر در کشور میشود و دست آخر مشکلات دولت و مجلس به گردن هم می اندازند
الان مجلس و دولت چوب لای چرخ هم میگذارند (2339181) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۱۲:۰۷
روحاني سر جلسه حاضر نشد كه نشون بده استيضاح كاملا سياسيه و به بودن و نبودن و دفاع كردن و نكردن ربطي نداره و در هر صورت اتفاق مي افته. به خاطر همين فوري نجفي رو سركار آورد كه نشون بده كه از قبل آماده استيضاح بوده (2339193) (alef-3)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۲۰:۵۳
باش تا صبح دولتت بدمد (2339219) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۳۳:۵۲
فقر پایگاه اجتماعی؟!!!!!!!! نویسنده محترم اگه از نظر شما 51درصد از 72درصدی که به اقای روحانی رای دادندیعنی بشتر از دو سوم کل آرا اون هم بین 7 کاندیدا فقر پایگاه اجتماعی محسوب میشه پس اختصاص 4 درصد از کل آرا به کاندیدای مقابل آقای روحانی چی محسوب میشه ؟
نویسنده محترم بهتر ه یه کم واقع بین باشید پایگاه اجتماعی اقای روحانی با اعلام اینکه در مورد بورسیه های غیر قانونی جدی است و فشار نمایندگان پایداری مانع از ادامه راه اقای فزجی دانا در این مورد نمی شود بیشتر هم شده (2339265) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۳۶:۱۰
خوشم میاد دیگه اینچنین نظرات سیاسانه و جانبدارانه و افراطی حتی در سایتی مثل الف هم خریدار نداره!
عزیزم اگه دوست داری خواننده داشته باشی باید بری سراغ یه سایتی مثل رجا یا یه روزنامه ای مثل کیهان، اون هم با تیراژ در حد پشیییز ! (2339268) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۳۷:۴۸
این همه واکنش با مضمون واحد در مخالفت با نوشته مذکور امر طبیعی است چرا واکنش روانشناختی کسانی است که احساس می کنند با تحلیل جایگاه آنها به عنوان آپاندیس دولت، تحقیر شده اند. (2339271) (alef-3)
 
ali
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۵۳:۱۸
بنظر میزسد اقای روحانی در مجلس حاظر نشدند بدو دلیل
1- اگر به فرجی دانا رای اعتماد مجدد داده میشد . اظهار این میشد که خود مجلسیان این اقلیت را به حاشیه راند و مجلسیان با او همراهند . وخود را حد وسط اصولگرایان و اصلاح طلبان میدانست .

وبا این پیش امد هم - کار او برای پیشبرد نیاتش ساده تر میبود .

2- و با رای ندادن به وزیرش فرصتی است تا راه پیش روی خود را محک زنند .
و سختی انرا به همگان نشان دهند . (2339311) (alef-3)
 
م ج ی د
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۵۵:۴۸
به عنوان یک تحلیل متوسط قابل احترام است.
هر چند ذهن خوانی رئیس جمهور شاید درست نباشد و اینکه رئیس جمهور از استیضاح وزیرش خوشحال است خیلی ربطی به تمکین وی از نظر مجلس ندارد.
این بیشتر توجیه بنظر می رسد. (2339318) (alef-3)
 
محمد سیدی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۱۶:۵۹
باسلام.به جناب ااقای ....و سایر مخالفین جناب روحانی فرمایش سالار شهیدان { ع} را متذکر میشوم (2339374) (alef-6)
 
ایمان
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۲۶:۱۵
این بنده خدا فک کرده به خیال خودش تحلیل اراءه داده . همه اینها بعضها و عقده این نویسنده محترم !!! بوده . توصیه میکنم سایت الف این جور مطالب سخیف و کم ارزش و دور از واقع رو انعکاس نده . این نویسنده !! فک کنم خواسته یه جور چاپلوسی نزد همفکرانش کرده باشه (2339393) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۳۶:۰۱
شما مشخصه از دار ودسته دلواپساني!!! خدا صبرت بده برادر (2339406) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۴۳:۳۴
آقای جلولی
باسلام دست از خیال پردازی بردارید و حرفهایی که خریدار چندانی ندارد نزنید. اگرچه عملکرد دولت روحانی نیز از برخی جنبه ها قابل دفاع نیست، ولی مقایسه آن با دولت نهم و دهم نشان می دهد که شما اول باید خودشناسی کنید و از نقد خود شروع کنید و سپس دیگران را نقادی کنید. چگونه واقعا به خود اجازه می دهید در مورد دیگران اینقدر بی انصاف باشید. (2339423) (alef-6)
 
فریاد
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۴۷:۲۳
اشتباه کردیم الف رو که خیلی ها عنوان می کنند مغرضانه است را برای دریافت خبر خواندم ..شیطنت شیطنت شیطنت. (2339430) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۴۹:۳۷
جناب آقای نویسنده
بنده وقتی تیتر مطلبت را دیدم فکر کردم تحلیل پهباد ساقط شده رژیم صهیونیستی را می کنی؟
واقعا متاسفم که وقت گذاشتی واز هم وطن خود چه با آب وتاب سخن می گویی واز شکست دولتی حرف می زنی که با انتخاب این مردم سرکار امده.
دیگر هیچ .که جواب................................. (2339433) (alef-3)
 
کورش
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۵۷:۲۴
جدا که متاسفم برای آقای نویسنده و همچنین الف که اقدام به چاپ چنین تحلیهای سخیفی می کند . (2339447) (alef-6)
 
هامون
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۱۴:۰۲
جناب نویسنده حتما بی طرف: اینجانب بهمراه خانواده ام برای یارانه ها ثبت نام کردیم . در انتخابات هم به روحانی رای دادیم، بعدش هم به روحانی رای خواهیم داد. پس عدم انصراف از یارانه من به معنی نه به دولت نبوده چون دولت مختار کرده بود هر کسی انصراف بده یا نه. توی متن شما نوعی حسادت و کینه عمیق همراه با تفرقه انگیزی دیده میشه. حتما توی چالش سطل آب یخ شرکت کنید. (2339481) (alef-6)
 
وحید
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۱۵:۰۸
زشت است در شرایط کنونی کشورومنطقه دنبال چنین تحلیل هایی باشیم.اروپاوآمریکابااین تفرقه هایی که بین ما انداخته توانسته است به هدفش برسد.همه ماایرانی هستیم وباید به ایران فکرکنیم.سرکوب همدیگربه نفع هیچکس نیست (2339484) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۳۴:۲۰
چه بخواهید چه نخواهید کشور نیاز به اصلاحات دارد و قشر بزرگی از جامعه بخصوص جوانان از این اصلاحات دفاع می کنن هر جامعه پویایی نیاز به اصلاحات دارد شرایط اجتماعی محیطی و فنی روز به روز در حال تغییر است نمی توان جامعه را با همان روش گذشته اداره کرد حکومتی پایدار می ماند که خود را باشرایط وجود مطابقت دهد
شما طوری از اصلاحات صحبت می کنید انگار کار ناپسندی است در صورتی که یکی از ضروریات جامعه است (2339524) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۵۴:۲۱
فقر پايگاه اجتماعي روحاني !؟!؟!
پس بقيه كانديدا هاي رياست جمهوري چه نوع پايگاه اجتماعي داشتند ؟!؟ (2339560) (alef-6)
 
جواد یزدی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۳۰:۲۱
آقای نویسنده به نظره من این مطلب شما کاملا اشتباه است . چون روحانی با انتخاب نجفی نشون داد که داره در همون جاده ای حرکت می کنه که فرجی دانا و توفیقی انتخاب کردند . (2339629) (alef-13)
 
منصور
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۷:۰۹:۲۸
من به عنوان یک ایرانی و یک جانباز جنگ تحمیلی که با هیچ حزب و گروه و دسته ای کوچکترین ارتباطی ندارم به همه کسانی که در اداره این کشور نقشی دارند اخطار می کنم من خسته شدم از این سیاست بازیها و ... اگر این دولت هم موفق نشود که رفاه و آسایش و آرامشی در کشور ایجاد کند من تنها با روحانی دشمن نخواهم شد بلکه دیگر با کل نظام مشکل پیدا خواهم کرد پس این دغل کاریها را به کناری بگذارید و برای راحتی مردم کاری انجام دهید یقین بدانید این حرف دل بسیاری از مردم ایران است اگر نگویم حرف دل همه مردم است (2339725) (alef-6)
 
امین
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۷:۲۱:۴۰
بزرگواران اگر به دولت در رفع مشکلات کمک نمی کنید با تحلیل های منفی وخراب کردن اذهان عمومی سد راه نشوید به خاطر خدا باور کنید مشکلات مردم عیر از این چیزهایی است که شما در چنبره آن گرفتارید اگر تحلیل نکنید ونظر ندهید مردم خیلی از شما ممنون خواهندشد (2339750) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۰:۵۷:۴۲
هر کی به تنهایی به قاضی برود راضی بر می گردد..........الخ (2340089) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۰:۵۹:۰۷
منظورازرای شکننده اقای روحانی راواضحتربیان نمایید (2340092) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۵ ۰۹:۲۵:۵۴
آی اصولگرایان بروید یک فکری بحال خودتان بکنید این اصلاح طلبان وقتی از قدرت کنار میرند هم مستمریشون از اون ور آب میرسه هم یک جاهایی مثل سایت های ماهواره ای. بی بی سی. موساد سیا صدای مریکا دارند که برند اونجا مشغول بشن ! شما چی؟ (2343721) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.