نظر منتشر شده
۴۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 182880
شاخص فلاکت ایران در سال 91
بانک مرکزی آخرین رقم تورم در بهمن ماه را به میزان 8/29 درصد اعلام کرده است. با توجه به نرخ بیکاری 14.1 درصدی و از آنجا که از مجموع این دو شاخص، نشانگر فلاکت مشخص می شود، می توان گفت رقم شاخص فلاکت با همین اطلاعات موجود به مرز 44 درصد رسیده است. یعنی با گذشت سه ماه از سال 2013 میلادی، شاخص فلاکت نزدیک به 11 درصد بیشتر از سال 2011 میلادی است. در سالی که گذشت، شاخص فلاکت در یک منحنی صعودی به کار خود پایان داد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۱ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۰۴
در کشوری که انتشار نماگرهای اقتصادی گاه به گاه «قفل» می شود و برای محاسبه شاخص های اقتصادی، هیچ چیز در دسترس نیست؛ حتی صحبت کردن از روند طی شده «شاخص فلاکت» در سال 1391، کار سختی است.
 
به گزارش خبرآنلاین، آخرین باری که مرکز آمار ایران نرخ بیکاری را اعلام کرده، تابستان امسال است.مرکز آمار پس از یک دوره متوالی مناقشه بر سر مرجع انتشار نرخ بیکاری، با تاخیری چندماهه،نرخ بیکاری دوره زمستان 1390 را 14.1  درصد اعلام کرد.
 
بانک مرکزی نیز، انتشار آمار نرخ بیکاری را چندی است که «متوقف» کرده و مرجع اعلام نرخ تورم شده است.حال قرار است در این شرایط مبهم و با اطلاعات ناقص، چه اعدادی برای «شاخص فلاکت» تعریف شود؟ شاخص فلاکت یک نشانگر اقتصادی است که فرمولی بسیار ساده دارد: کافی است نرخ تورم و بیکاری را با یکدیگر جمع کنید تا شاخص فلاکت به دست بیاید. معرفی این شاخص، مدیون دو اقتصاددان آمریکایی به نامهای «آرتور اوکان» و «رابرت بارو» در دهه 1970 میلادی است.
 
البته روش دو اقتصاددان یادشده برای محاسبه شاخص فلاکت با هم فرق می کرد. آقای «اوکان» از همان فرمول ساده استفاده می کرد یعنی نرخ تورم به علاوه نرخ بیکاری. اما آقای «بارو» فرمول دیگری داشت؛ او از ترکیب تولید ناخالص داخلی و نرخ سود بانکی، شاخص فلاکت را تعیین می کرد.بعدها، آنچه که «آرتور اوکان» طراحی کرده بود، به عنوان شاخص «صحیح» فلاکت شناخته شد و فرمول «رابرت بارو» دیگر کاربردی ندارد. حالا اگر بر سر تعریف کلی و کاربردی «شاخص فلاکت» تفاهم شود؛ باید گفت که در یک عبارت ساده می توان شرایط «رکود تورمی» را به عنوان بازتاب بالا بودن شاخص فلاکت شناخت.
 
اقتصاددانان می گویند «تورم و بیکاری» در دو منحنی عکس یکدیگر عمل می کنند. یعنی اگر تورم بالا باشد، بیکاری پایین است و برعکس. به عبارت دیگر، «تورم بالا» گاه ممکن است بیکاری را «کاهش» دهد یا اینکه «بیکاری بالا» می تواند با «تورم پایین» همراه شود. به همین دلیل، در خیلی از کشورها، سیاست های تورمزا اجرا می شود تا قدری از نرخ بیکاری کاسته شود. اما در کشورهای دارای درآمدهای نفتی بالا، ماجرا کمی فرق می کند.
 
در این نوع کشورها، وقتی قیمت نفت بالا می رود و درآمدهای نفتی جهش پیدا می کند، دولتها سعی می کنند، بخشی از درآمدهای ارزی به دست آمده را به بدنه تولید تزریق کنند تا در کوتاه مدت تورم موجود با تولید بالا خنثی شود و در درازمدت بیکاری هم کاهش پیدا کند. اما تجربه نشان داده این سیاست، شکست خورده است.چرا که درآمدهای نفتی با واحد «دلار» به دست می آید و برای تزریق آن به بخش تولید نیاز به «ریال» است.
 
اینجاست که تزریق درآمدهای نفتی به بخش تولید، «پایه پولی» را افزایش می دهد، تولید را پایین می آورد و حالا هم «چوب» را خورده و هم «پیاز» را؛ هم تورم در اقتصاد وجود دارد و هم موجی از بیکاری به واسطه تعطیلی کارخانه ها و بنگاههای تولیدی به راه افتاده است.تجربه روشن این نوع حرکت دو شاخص تورم و بیکاری، بزرگترین طرح اشتغالزایی دولت نهم موسوم به «بنگاه های زودبازده» است.برنامهای «آرمانی» که با «وامهای ارزان قیمت» راه را برای تزریق نقدینگی به بخش تولید باز کرد و تورم را بالا برد.
 
دولتی ها می گفتند این برنامه آرمانی، بیکاری را کاهش داد؛ اما با گذشت پنج سال از اجرای برنامه بنگاه های زودبازده و تزریق پول به بخش تولید، آخرین آمار اعلام شده از نرخ بیکاری -که از سوی مرکز آمار ایران اعلام شده است- حاکی از افزایش بیکاری تا بیش از 14 درصد در زمستان پارسال است.
 
در اقتصاد متکی به درآمد نفتی، رانت و فساد نیز محتمل است و آنچه در تجربه «بنگاههای زودبازده» رخ داد نشان داد، اگر ساختار اقتصادی به خوبی کار نکند، توفیقی برای هیچ یک از دو هدف گیری کوتاه مدت و بلندمدت به دست نخواهد آمد. اما اگر ساختار اقتصاد، به درستی عمل کند چطور؟ در کشورهای پیشرفته که درآمدهای عمده دولت از راه مالیات به دست می آید، دو شاخص تورم و بیکاری چگونه عمل می کند؟ در اقتصاد پیشرفته دو شاخص تورم و بیکاری به صورت معکوس عمل می کند. افزایش تورم و رشد قیمت ها به تولیدکننده این علامت را می دهد که باید تولید را افزایش داد و به میزان اشتغال افزود. در این حالت، تورم در درازمدت کنترل می شود و اشتغال در کوتاه مدت به سطح بالایی می رسد.
 
به تازگی نشریه «اکونومیست» رتبه بندی کشورها را بر اساس شاخص فلاکت انجام داده است که البته با استناد به آمارهای سال 2011 میلادی به دست آمده است. این رتبه بندی مربوط به 96 کشور جهان است و با توجه به آمار نرخ تورم و بیکاری در سال 2011 میلادی، ایران را با عدد شاخص 33 درصد، در رتبه سوم قرار داده است.
 
نکته جالب، رده های پایینی این جدول است که کشورهایی مانند قطر، سوئیس، آلمان و دانمارک را به خود می بیند. قطر با نرخ تورم 2.5 درصدی و نرخ بیکاری نیم درصدی، در مجموع شاخص فلاکت را به سه درصد رسانده و رتبه 96 را در میان 96 کشور بررسی شده به خود اختصاص داده است. بالاتر از سوئیس که شاخص فلاکت در آن 3.5  درصد است و حتی آلمان و دانمارک که شاخص فلاکت در آنها به ترتیب 8 و 9 درصد است.
 
اما شاخص فلاکت در سال 1391 چه روندی را در ایران داشت؟ برای پاسخ به این پرسش، نیاز به دو شاخص مهم اقتصادی، یعنی تورم و بیکاری و دسترسی به رقم دقیق این دو شاخص است. اینجا مشکلی اساسی وجود دارد که در سطرهای ابتدای گزارش آمد. مشکلی به نام نبود اطلاعات که به تازگی در اقتصاد ایران جریان یافته است. تمام آنچه در ادامه می آید نیز با استفاده از نرخ بیکاری اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران، یعنی14.1 (مربوط به زمستان سال گذشته) است.
 
بانک مرکزی آخرین رقم تورم در بهمن ماه را به میزان 8/29 درصد اعلام کرده است. با توجه به نرخ بیکاری 14.1 درصدی و از آنجا که از مجموع این دو شاخص، نشانگر فلاکت مشخص می شود، می توان گفت رقم شاخص فلاکت با همین اطلاعات موجود به مرز 44 درصد رسیده است. یعنی با گذشت سه ماه از سال 2013 میلادی، شاخص فلاکت نزدیک به 11 درصد بیشتر از سال 2011 میلادی است. در سالی که گذشت، شاخص فلاکت در یک منحنی صعودی به کار خود پایان داد.
 
آنچه در نمودار شاخص فلاکت در سال 1391 رخ داده؛ نشان از کوتاه نیامدن هیچ کدام از دو شاخص تورم و بیکاری داشته است. به گونه ای که «رکود تورمی» با خوردن «چوب و پیاز» شکل گرفته است. دلایل بسیاری برای این موضوع می توان برشمرد.
 
در سال گذشته، نوسان نرخ ارز، ارزش پول ملی را کاهش داد و به تبع اجرای هدفمندی یارانه ها، هزینه های تولیدی بالاتر رفت. به گواه گزارش های فعالان کارگری و کارفرمایی، بسیاری از واحدهای تولیدی در معرض ورشکستگی و تعطیلی قرار گرفت.
 
آخرین گزارش بانک مرکزی از «شاخص قیمت تولیدکننده» نشان می دهد هزینه های تولید نسبت به مهرماه سال گذشته33.1  درصد افزایش یافته است. ضمن اینکه رشد شاخص بهای تولیدکننده در طول یک ماهه شهریور تا مهر امسال به رقم بی سابقه 8.2 درصد رسیده است.
 
پس از رشد8.3 درصدی در اردیبهشت 1374 و رشد15.3 درصدی در دی ماه 1389 این رقم بالاترین رقم رشد ماهانه در 23 سال گذشته به حساب میآید. به طور کلی افزایش شاخص قیمت تولیدکننده منجر به افزایش شاخص تورم می شود و افزایش تورم نیز به طور خودکار بر تصمیمات بانک مرکزی تاثیر مستقیمی دارد؛ بنابراین هر چقدر شاخص بهای تولیدکننده نسبت به پیش بینی ها افزایش یابد انتظار تقویت قیمت ها وجود دارد.
 
شاید در شرایط رکود تورمی، صنایعی مانند صنایع غذایی و برخی از صنایع پایین دستی بخش نفت و بخش هایی که کمترین نیاز را به کالاهای وارداتی دارند سودآوری خوبی داشته باشند؛ اما ادامه چنین وضعیتی میتواند به حذف بسیاری از واحدهای صنعتی فعلی بینجامد و جایگزین کردن این واحدها نیز در میان مدت غیرممکن خواهد بود.
 
777
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۰۷:۳۱:۰۲
فکر کنم اوضامون خرابه و ... فعلا که صدا و سیما و اخبار ایران هر روز خبر ورشکستگی غرب رو میگه؟
چرا صدا و سیما این جوریه امگه اخبار را واسه جیگر ها پخش میکنن؟
آغا داستان داریم مااااااااااااااااااااااااااااا......
تا چند روز دیگه دوباره دانشگاه باز میشه و ما که معلوم نشد کار میکنیم یا تحصیل؟

بگذریم زباد حرف بزنیم میشیم یعنی بهمون میگن فتنه یا فتانه جدید؟؟؟؟ (1210073) (alef-10)
 
جیگر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۳:۰۲:۱۷
شما یا بصیرت نداری و یا فتنه گری. نمی بینی این همه پیشرفت را در سال 91؟ (1210396) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۷:۵۶:۵۲
منظورت پیشرفت تورم و قیمت دلار و قیمت پرایده؟
اگه اینا پیشرفت هستند، آره ما خیلی تو این یه سال پیشرفت کردیم
روی هم رفته چند برابر سالهای قبل (1210855) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۲ ۰۰:۴۰:۱۴
یک پیشنهاد شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت رییس جمهور از او امتحان بگیرد که می خواهد در آمد نفت وگاز را چطور خرج کند همین روش که سی سال اجرا شد ونتیجه اش این شد که دارا دارا تر شد وفقیر فقیر تر یا طرحی دارد تا مردم با بصیرت رای دهند (1211293) (alef-10)
 
ارسلان
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۰۷:۳۸:۲۰
این دولت چه بلائی سر کشور درآورده که بجای شاخص رفاه و امنیت شغلی و...( که مقدار آن بسیار کم شده) از شاخص فلاکت ( که مقدار آن زیاد شده) باید صحبت بشه (1210074) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۴:۱۱:۴۵
حمله مغول اقا ! حمله مغول ! به من بگن تو انتخابات 2 گذینه داری : ریاست 8 ساله دوباره دکتر احمدی نژاد عزیز ! یا حمله مجدد مغولان به کشور ! با روز گشاده گذینه 2 رو انتخاب می کنم ! حد اقل با دشمن خارجی راحت تر می شه مقابله کرد ! انگ های عجیب مختلف هم به ادم نمی چسبه ! (1210504) (alef-15)
 
آریابان
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۶:۵۳:۵۰
همۀ ما ها وضعیت آمار و ارقام ارائه شده در موارد مختلف رشد و توسعۀ مثلا پایدار !!!! در کشور ، فاصله آنها از واقعیت های عینی و ملموس پیرامون و.... را به خوبی دیده ایم و می بینیم ؛
ولی در شرایطی که دولت رسما اعلام کرده که :
فقط 1ساعت !!!! کار درهفته ، فرد را از لیست بیکاران !!!! خارج کرده و این فرد پر کار !!!! را در شمار دارندگان کار در کشور تلقی می کند ، کافیست که ما بیائم و با ساز و کاری عینی و مشهود ، فردی را شاغل وغیربیکار بنامیم که هر روز صبح کرکره مغازه را بالا می زند و شب ها هم کرکره را پائین می آورد ؛ حتی اگر با همین شاخص هم به بررسی وضعیت بیکاری در کشور بپردازیم ، نیم نگاهی به پیرامون ما ، به خوبی گویا و رساست ؛
کافیست تعداد آژانس های املاک را که با اسامی گوناگون ، دکوراسیون های رنگارنگ و متراژهای متفاوت در مجاورت هم قرار دارند بشماریم و برآورد کنیم که چه تعداد انبوهی از دارندگان مشاغل ، هر چند که هر روز هم ظاهرا سر کار!!!!! تعریف شده می روند ، اما در حقیقت بیکارند و در کسوت و صنف دلالی و طولانی کردن چرخۀ داد و ستد ، در واقع بازار را شلوغ کرده اند ؛
آیا در یک اقتصاد سالم ، دلالی هم جایگاهی دارد و آنرا شغل آمار-افزا می دانند ؟!؟!؟!؟!؟
آیا هر دارنده مدرک تحصیلات عالی را که از بد حادثه !!!! ، به ساندویچ-پیچی ، پیتزارسانی و....... مشغول است و یا اگر وضع مالی باباش اجازه خرید یک پراید دست دوم را برای مسافرکشی به وی داد را می توان نیروی مولد و دارای شغل به حساب آورد ؟!؟!؟!؟! (1210766) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۰۷:۴۱:۰۸
شاخص نیاز نیست ...همه می دونیم که در سال حمایت از سرمایه ایرانی تمام سرمایه هامون دود شد و مفلس تر از همیشه شدیم (1210076) (alef-10)
 
یکنفر از مردم
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۲:۲۶:۲۲
نامگذاری ها عملاً برعکس عمل میشه و کسی هم پی گیر مسئله نیست. (1210331) (alef-15)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۳:۰۳:۲۸
امیدوارم در سال حماسه اقتصادی جبران شود.
یعنی میشه؟ (1210398) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۷:۵۷:۵۷
دلت خوشه ها! (1210857) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۸:۱۸:۳۵
حمله اقتصادی میشه به جای حماسه مطمئن باشید این دولت دقیقا برعکس شعارسال عمل خواهد نمود (1210882) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۰۹:۱۸:۱۱
دولت به این بی غیرتی هرگز ندیده ملتی (1210128) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۴:۱۲:۴۸
مجلس به این .... هم ندیده بودیم ! هیچ کدوم از این نهاد ها شکر خدا کم نگذاشتند تو این چند سال ! (1210507) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۸:۲۰:۰۲
دولت از بی بخاری ما مردم بی غیرت شده اگه اولین تخلف میدیدیم همه جلو پاستور جمع میشدیم الان ماست ها کیسه بود و حواس اقایون مسئول جمع (1210885) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۲ ۰۲:۰۳:۳۲
1001 انگ بهت می چسبوندن ! بی بصیرت و فلان و بیسار و ..... حالا بیا ثابت کن اقا من قصدم این بوده! (1211359) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۰۹:۱۸:۵۲
شاخص ها را زیاد نمیخواد در موردش صحبت کنین همون گرونی وبیکاری خودمون را بگین که ننه جون من هم میدونه و هم میفهمه !!! راستی هم مجلس وهم دولت که از یک جنس هستند این مشکلات ناشی از چیه قانون ؟ مدیریت ؟ مردم ؟ تحریم ؟ یکی جواب این سوال ما را بده ممنون میشیم ، سپاسگزارم با آرزوی سالی خوش (1210129) (alef-7)
 
حمیدرضا
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۰۹:۵۵:۰۹
از ماست که برماست!!!! (1210151) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۲:۱۵:۲۱
از اوناست که بر ماست (1210312) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۸:۰۳:۲۱
از اونا و خودمون و خودشون و همه و همه
فقط بر ماست متاسفانه!!!!!!! (1210860) (alef-10)
 
Russian Federation
۱۳۹۲-۰۱-۱۲ ۰۳:۴۱:۲۴
کلا برماست (1211394) (alef-10)
 
سيد ابراهيم كراماتي
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۰۹:۲۲:۴۰
با اين روند بي مديريتي و ادامه مديريت نامديران خرد انديش بي مايه به زودي بايد شاهد شاخص "هلاكت" باشيم ! بيچاره ايران و ايراني (1210132) (alef-7)
 
Russian Federation
۱۳۹۲-۰۱-۱۲ ۰۳:۴۳:۱۰
این حرفها کدوم هلااااااااکت ؟ به شهادت داریم میرسیم (1211396) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۰۹:۴۷:۳۹
چشمت روشن اقاي رئيس قوه بوووووووووووووووووووووووووووق!!!!!!!!!!!! (1210145) (alef-7)
 
Russian Federation
۱۳۹۲-۰۱-۱۲ ۰۳:۴۴:۳۴
این نمایندگان مجلس رو سه تا یکی باید فرستاد جای دیگه ای دنبال کار که اینطور از حق ما دفاع کردن (1211397) (alef-10)
 
میر مهنا
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۰:۰۱:۳۱
عمر گرانمایه در این صرف شد
تا چه خورم صیف و چه پوشم شتا (1210157) (alef-7)
 
سید علی
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۰:۲۹:۳۰
چرا به جای این که دنبال شاخص فلاکت و بالا بردن بی انصافی در حق دولت باشیم نقاط قوت را نگوییم چرا کاهش شکاف طبقاتی و رسیدگی به وضع ولی نعمتان انقلاب را اعلام نمی کنیم چرا دائم به فکر سیاه نمایی هستیم ... (1210180) (alef-7)
 
United States
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۰:۵۹:۱۶
درست است كاهش فاصله طبقاتي را خوب آمدي ! طبقه متوسط چنان فاصله اش با طبقه محروم كم شده كه تقريبا" در هم ادغام شده اند (1210214) (alef-7)
 
Russian Federation
۱۳۹۲-۰۱-۱۲ ۰۳:۴۶:۵۷
ملت دارن ادغام میشن کلا که طبقه ای با این اوضاع باقی نمونه (1211398) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۱:۳۰:۳۰
سید علی خان!!! یا تو ایران زندگی نمیکنی یا تو هم جز کسانی هستی که تو این یکی دو سال پول و پله ای بهم زدی.
بابا چشاتو باز کن کجا شکاف طبقاتی کم شده؟؟؟؟؟؟؟؟؟ یک مستاجر بدبخت که با 20 میلیون میتونست یه خونه محقر اجاره کنه الان با 40 میلیونم نمیتونه. یا با 100 میلیون میشد یه خونه 40-50 متری در جنوب شهر بخره الان با 200 میلیون نمیتونه. یعنی اونکه چندتا خونه داشته الان سرمایه اش حداقل دو برابر شده و اونیکه نداشته ارزش پولش یک سوم شده. این به نظر شما کاهش شکاف طبقاتیییییییییییییییی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بابا تعصبو بذارید کنارررررررررررر خواهشا (1210245) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۲:۰۵:۱۸
لااقل میگفتی کجا زندگی میکنی شاید ما هم می آمدیم (1210293) (alef-7)
 
محمدحسن
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۲:۱۱:۰۲
1-شکاف طبقاتی کاهش نیافته بلکه عمیق تر هم شده... یعنی ثروتمندان ثروتمندتر و فقیران فقیرتر شده اند. این روند در این چند سال اخیر به وضوح قابل ملاحظه است.
2-ولی نعمتان واقعی ! انقلاب هم که وضعیتشان معلوم است و کلا نسبت به سالهای قبل تر حداقل از نظر اقتصادی بسیار ضعیفتر شده اند.
3- این سیاه نمایی و یا بی انصافی نیست بلکه روشن نمایی و نقد عملکرد ضعیف دولت کنونی ست، البته اگر چشم واقع بینی باشد. (1210305) (alef-15)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۲:۳۴:۵۱
این بی انصافی که شما ازش صحبت میکنید زمانی رخ میده که صدا و سیما فقط خوبیهای ما رو میگه و بدیها و بدبختیهای غرب ( یک بار اخبار رو گوش کنی میفهمی ) که این بی انصافی رو صدا و سیما در عقل و شعور و خرد مردم داره انجام میده .
من موافقم که باید خوبیها گفته بشه ولی وقتی ایرادها و بدیها گفته نشه چطوری حلشون کنیم ؟
بعضی ها رو وهم برشون میداره که کشور شده مدینه فاضله !
یک سوال : چیزی که تو اخبار میشنوی درسته یا اون چیزی که واقعاً داری میبینی و حسش میکنی ؟ (1210351) (alef-15)
 
زهرخند
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۹:۴۸:۰۲
این کاهش شکاف طبقاتی رو خیلی خوب اومدی! یه زمانی بهترین ماشین تو این مملکت با ماشینی که طبقه متوسط سوار می شدند اختلاف قیمت 7:1 داشت. الان اختلاف مثلاً یه ماشین داخلی 30 میلیونی (اگه فرض کنیم طبقه متوسط فعلی توان خرید اون رو داشته باشه) با مازاراتی و پورشه و بنز و ... چنده؟ 30:1 . شکاف طبقاتی کم شده؟ خوابی یا بیدار؟ عمو یادگار؟ (1210979) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۱۲ ۰۷:۰۶:۲۲
لطفا سکوت کن سیدعلی سکوت نمک نپاش به زخم دل ملت که اگه فریاد این ملت در بیاد هیچکس را نمیشناسه سکوت کن (1211435) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۰:۳۱:۴۶
اگر به صورت منطقی بگوییم یعنی اخر بدبختی من نمیدونم با این همه بیکا ر که میگن با بیکاران فصلی و بیکاران پنهان و بیکاران واقعی جمع کنیم چیزی حدود 50درصد میشه (1210185) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۱:۱۴:۲۸
""تزریق درآمدهای نفتی به بخش تولید، «پایه پولی» را افزایش می دهد، تولید را پایین می آورد""

گفته اند تزریق درآمد نفتی به بخش تولید نه بنگاه زود بازده!!!

منظور از بخش تولید صنایع مادر ور زیرساخت های کشور است نه بنگاه هایه زود بازده.بطور مثال اگر تمام درآمد نفتی در صنایع پتروشیمیه کشور سرمایه گزاری شده بود الآن یک نفر بیکار هم نداشتیم (1210230) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۲۲:۴۲:۳۸
صنعت پتروشیمی اشتغال زیادی ایجاد نمیکند (1211158) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۲ ۰۴:۵۹:۵۱
پسر خوب صنایع پتروشیمی نسبت ایجاد اشتغالشون به نسبت آلودگیهای زیست محیطی که تولید میکنه هیچ ارزشی ندارن توی کشورهای توسعه یافته دارن هرچه بیشتر این صنایع رو به کشورهای جهان سوم انتقال میدن (1211418) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۲ ۰۰:۳۷:۵۳
تا نفت دولتی است اوضاع همین است اصل 41 قانون اساسی بیمه تامین اجتماعی وطیفه دولت است - اصل 45 نفت جز انفال وثروت عمومی است دولتی نیست متاسفانه دولت با تصاحب نفت ما را بدبخت کرده است وفقط جشن ملی سازی نشده نفت را در 29 اسفند می گیرند کدوم ملی سازی خدا می داند (1211289) (alef-10)
 
حمید رضا
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۱:۳۳:۰۳
به جرات حاضرم قسم بخورم که اگه امار واقعی نرخ بیکاری رو بگیریم البته نه اون آماری که کسی تو هفته 2 ساعت کارکنه شاغل محسوب میشه ، آمار واقعی رو بگیریم نرخ بیکاری ایران بالاتر از 30درصده.
من هرکسی رو که میبینم بیکاری نمی دونم اینا چرا این آمار رو میدن؟؟؟ (1210250) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۱:۵۱:۴۵
به نظر من كه شاخص فلاكت بالاي 100 درصده. كافيه يك سري بريد توي خيابونها و متن جامعه چشماتون رو كاملا باز كنيد. (1210275) (alef-7)
 
حسن
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۱:۵۳:۳۴
قبلاً که میگفتن مردم پسته نخرن و نخریدیم میاد پایین دریغ از هزارتومن.حتماً فردامیگن مردم کلاً نخورن تورم بیاد پایین !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
یه فرمولم واسه کار درست میکنن که مردم رایگان کار کنن تا نرخ بیکاریم کمشه
آفرین به دولت
آفرین به مجلس که دایه دلسوزتر از مادره
وبه همه دست اندر کاران (1210280) (alef-5)
 
333
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۳:۲۲:۵۹
وقتی شاخص > بودن یک ملتی بالا بره
مطمئنا :
شاخص فلاکت هم تو اون ملت و جامعه بالا میره .

ملتی که بیکاری , تورم , اختلاس های فراون مقامهای دولتی , فقر , فحشا و .... رو

تو جامعش می بینه و دلش رو خوش کرده به اخبار کذب و آمارهای دروغين و از همه

بدتر اینکه منتطره که یکی دیگه بیاد و مشکلاتش رو حل کنه , میشه همین که

هست . (1210416) (alef-15)
 
احمد سلامی
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۳:۴۶:۳۳
با احترام
72میلیون جمعیت داریم 2میلیون راحتند و70میلیون باید تحت پوشش کمیته امداد ومدد جو هستند لطفا قشر بی درد و از بودجه ریاست جمهوری به کمیته امداد کمک شود چون 70میلیون مدد جوداره
بعد این نظریه اقتصاد خانوم رجبی این معجزه هزاره سومه وبه این تیم اقتصادی باید
جایزه گینس داد
وای بر مجلس خاموش که وکلای مردم هستند
میدونی چرا میگه بگم بگم چون میدانه دراین شرایط عوض بشه اختلال در انتخابات میشه واز این موضوع کاملا واقف هست که احدی تا 11تیر هیچ کاری ازش ساخته
نیست
وبدبخت ریاست جمهور بعدی باید یک ویرانه تحویل بگیرد
احمد سلامی (1210467) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۲۲:۴۱:۱۲
لااقل جمغیت کشور رو جستجو میکردی بعذ کامنت (1211156) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۱۲ ۰۷:۰۹:۴۶
درست گفتی واقعا فقط نگفتی چندین کشور مثل زالو پول نفت ملی را میمکند تا شاید روزی در سازمان ملل به قطعنامه های علیه ایران رای ممتنع بدهند اونهم اگه امریکا اخمشون بکنه رای مثبت میدهند مثل بوسنی (1211436) (alef-10)
 
كيومرث
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۴:۳۳:۴۵
البته تصميم هاي عجولانه و كارشناسي نشده و توپ تشر هاي بي حاصل و.... دولتمردان رو نميشه ناديده گرفت ولي انصافا بايد بگم كه يكي از معضلات كشور اينه كه كساني در سياست، اقتصاد ، فرهنگ و..... مردم تاثير گذارن كه هيچ جايگاه قانوني ندارن كه هيچ بلكه پاسخگوي اين جور شاخص هاي فلاكت مردم نيستن تازه دو قورت و نيمشون هم باقيه كه ما كه مشكلي نداريم ما شاءالله همه چيز برامون فراهمه نمي دونيم شما از چي حرف مي زنين!! (1210541) (alef-15)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۰۱-۱۱ ۱۶:۱۱:۳۶
به قول دوستمون خیلی قشنگ گفت ازماست که بر ماست
متاسفانه جهل وبی اطلاعی عده زیادی ازمردم کشور از نحوه عملکرد مدیران وسیستمداران
کشور واینکه هیچ شخص یا مطبوعات ویا جمیع ابزارهای اطلاع رسانی حق انتقاد صریح رو نداشته باشه واز طرفی بیشتر افرد نخبه وکاربلد از کار برکنار شوند و به جای اونا یه عده مدیر و وزیر بی سابقه وناشایست سرکار بیاد باید ایران به این فلا کت بیوفته چرا در جمهوری اسلامی نباید احزاب مختلف ازادانه حق اطلاع رسانی وانتقاد داشته باشند مسولین که امام معصوم نیستند که طبق نظر خودشون هر کاری خاستند میکنند ومردم هیچی نمیگند (1210685) (alef-10)