نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 291186
کشاورزان گیلانی پول‌های خود را آتش می‌زنند
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۵ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۴۳
۶۰ کشاورز گیلانی به جای فروش کاه و کلش مزارع برنج و کسب درآمد از آنها، همه آن را به آتش کشاندند.

به گزارش ایسنا، همه ساله همزمان با فصل برداشت محصولات کشاورزی مشاهده می‌شود که برخی از کشاورزان ناآگاه اقدام به سوزاندن کاه و کلش و بقایای گیاهی مزارع خود می‌کنند و این عمل آنها سبب می‌شود آلودگی محیط زیست افزایش یابد. این کشاورزان که بعد از برداشت محصول اقدام به سوزاندن کاه و کلش می‌کنند در حقیقت به مرگ تدریجی خاک و زمین زراعی کمک می‌کنند.

علیرضا شعبان نژاد، رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه گیلان ۲۳۸هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و در حال حاضر بخش اعظم محصول از مزارع برنج استان برداشت شده است،گفت:به کشاورزان توصیه شده است تا کاه و کلش های مزارع را بسته بندی کنند و به فروش برسانند.

وی از آمادگی دامداران استان برای خرید کاه وکلش مزارع برنج از شالیکاران خبر داد و اضافه کرد: باور غلط آتش زدن کاه و کلش برای از بین بردن آفت کرم ساقه خوار برنج برای محصول سال آینده توجیه علمی ندارد و موجب تضعیف خاک می شود. وی تصریح کرد: آتش‌سوزی‌ها حاصلخیزی خاک را از بین می‌رود و زمینه نابودی عناصر و موجودات زنده فراهم می‌آید. شعبان نژاد خاطر نشان کرد: در این عمل ظرفیت نگهداری آب از بین می‌رود، رطوبت خاک کم شده و فرسایش خاک افزایش می‌ِیابد.

وی گفت: وجود ماده آلی در خاک افزون بر آنکه نشانه سلامت و کیفیت خاک است شاخص مناسبی برای باروری آن نیز به حساب می‌آید که با به آتش کشیدن مزارع، باروری و حاصلخیزی خاک کاهش می یابد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زیست گیلان،در راستای برخورد با متخلفین در خصوص آتش زدن کاه و کلش در سطح مزارع، یگان حفاظت محیط زیست شهرستان ها از زمان شروع برداشت محصول برنج ، طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی تاکنون با ۶۰ نفر متخلف برخورد کرده است. ۱۴ مورد از این آتش زدن های کاه و کلش که موجب می شود کشاورزان به جای پول در جیب خود دود را به شهروندان استان هدیه کنند ،مربوط به شهرستان رشت است.

این افراد متخلف جهت پیگیری قضائی به دادگاه معرفی کرده است.
 
کلمات کلیدی : گيلان ، کشاورزی
 
ساروی ریکا
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۰۹:۲۲:۳۸
متاسفانه بعلت عدم اطلاعات لازم از طرف جهاد کشاورزی این اتفاق در استانهای شمال همیشه مثبب آتش سوزی غیر عمد و منتج به خسارت سنگین شده است (3144624) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۰۶ ۰۹:۰۵:۱۷
آتش در جنگل و مزارع باعث افت شده و حشرات مفيد و ريز مغذي هاي خاك از بين مي رود يا شخم كنيد يا چرا دام و يك سال در ميان به زمين خدا استراحت بدهيد (3145872) (alef-13)
 
کشاورز
۱۳۹۴-۰۶-۰۸ ۱۴:۴۱:۳۱
آقایان مهندس و کارشناس، یعنی به نظر شما کشاورزا دیوانه هستند ؟؟؟ با این وضع بی پولی و بدهی هایی که به دلالان دارن، پولشونو آتیش بزنن؟
اگه هزینه بسته بندی و حمل کاه باقیمت فروش مطابقت داشته باشه، به نظرتون آتیشش میزنن ؟؟
اگه فروشش صرف داره، هرکی دوست داره بگه، بیاد همه کاه های زمین من مال اون، هیچیم نمیخوام، فقط برداره ببره از اونجا که سال دیگه مزاحم کشت نباشه

وتسه دام خودمون هم اگه میگین، مگه چقدر دام داریم که اینهمه کاه بخواد، اصن مگه این آقازاده ها با این زمینخواری شون گذاشتن جایی واسه چرای دام بمونه تا کشاورز بتونه دام بیشتری نگه داره ؟؟؟
این حرف تون توهین به کشاورزاست، خواهشن قبل از اینکه راجب راه رفتن کسی قضاوت کنین، چند قدم با کفشاش راه برین... (3150141) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.