نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 331082
اختلاف کارفرمایان و کارگران بالا گرفت
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۰
جلسات شورای عالی کار در حالی در روزها و هفته های بعدی ادامه دار است که هیچ عدد و رقمی برای افزایش مزد سال آینده کارگران از جلسه روز گذشته بیرون نیامده است.

به گزارش خبرآنلاین، نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت در حالی دیروز جلسه ای دیگر از شورای عالی کار را برگزار کردند که قرار بود به جمع‌بندی نسبی درباره سبد هزینه‌ای کارگران دست یابند.

اما فرامرز توفیقی، نماینده کارگران در شورای عالی کار درباره مذاکرات روز گذشته می‌گوید: مذاکرات دیروز منجر به دستیابی به یک نتیجه روشن و اعلام هزینه های جدید خانوار نشد.

عضو شورای عالی کار می افزاید: سبد مورد نظر جامعه کارفرمایی با کارگری متفاوت است. متأسفانه فاصله بین ارقام به دست آمده کارگران با کارفرمایان زیاد است و نتیجه این شد که در هفته آینده دوباره جلسه ای برگزار و محاسبات دو گروه بررسی شود.

*کارفرمایان میانگین تعداد خانوار را ۳نفره می‌دانند

اصغر آهنی‌ها، نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار درباره این اختلاف نظرها می گوید: کارگران معتقدند سبد معیشت خانوار کارگری باید ۴نفره محاسبه شود. در حالی که مطابق آمار تأمین اجتماعی میانگین خانواده‌های این سازمان ۳نفره است.

وی ادامه می دهد: علاوه بر این موضوع نمایندگان کارگران تعیین دستمزد را برای سراسر کشور یکسان می‌دانند. در صورتی که نمایندگان کارفرمایان معتقدند هستند دستمزد نباید برای همه یکسان باشد. گاهی پیش می آید که هزینه معیشت یک کارگر در شهر ۲برابر یک کارگر در روستا است، بنابراین ضرورتی ندارد که کارگر روستایی مطابق کارگر شهری حقوق و مزایان دریافت کند.

آهنی‌ها اظهار داشت: ما معتقد هستیم دستمزد باید منطقه ای و متناسب با شغل فرد تعیین شود. ۴محور در محاسبه میزان معیشت خانوار کارگری مد نظر کارفرمایان است. تورم، معیشت، مزد صنایع مختلف و مزد در مناطق مختلف از جمله مواردی است که در بررسی و محاسبات ما لحاظ می‌شود.

وی می گوید: در این زمینه ها با نمایندگان کارگران اختلاف نظر داریم که حل آن نیازمند بررسی‌های بیشتر است.
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۲ ۱۴:۴۸:۱۱
بودجه 95 احتمالا" با تاخیر ابلاغ خواهد شد . بنابراین حداقل در سه ماهه اول 95 از پروژه های عمرانی و پرداخت بدهی دولت به شرگتها خبری نیست .بهره بانکی نیز قرار نیست به این زودی ها کاهش عمده یابد . بانک مرکزی هم بنام تولید وبه کام بانکها بسته حمایتی میدهد .قدرت خرید جامعه هم امکان افزایش ناگهانی ندارد . فشار مالیاتی هم که قرار است افزایش یابد . لطفا" تحلیلی ارائه فرمایید نمایندگان کارگران و کار فرمایان راجع به خرج از کدامین کیسه بحث می فرمایند.
لطفا" بیکاری را تشدید نفرمایید. (3538073) (alef-11)
 
123
۱۳۹۴-۱۱-۲۲ ۲۳:۲۱:۰۲
نرخ خدمات دولتی وبهای ارزاق عمومی برای تمام افراد جامعه یکسان است دلیلی وجود ندارد حقوق های نجومی نصیب یک عده خاص شود کارگران از ابتدای انقلاب ودر طول جنگ تحمیلی تکیه گاه کشور بوده وهیچ سهمی از بودجه دولتی وامکانات دولتی نداشته وندارند . محاسبه حد اقل حقوق برای یک کارگر توهین با این قشر زحمتکش میباشد (3538873) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۳ ۰۳:۳۶:۱۰
میزان نقش دستمزد، در بسیاری شرکتها، از جمله خطوط تمام اتوماتیک صنعتی، بسیار پایین است و ممکن است کمتر از 5% بشود. این متوسط معمولا زیر 10 درصد جهان است. سالها شکاف عظییم بین مزد و هزینه در قشر کاررگ وجود داشته است.
کارفرمایان به دو گروه تقسیم میشوند، آنان که درای مروت و جوانمردی هستند و این بینش را دارند که بهره وری بدون نیوری با انگیزه میسر نیست. این کارفرماین بایست بدانند نیور یکارگر با انگیزه، بایست دستمزد کافی برای زندگی داشته باشد. این دستمزد حداقلی کفاف نمیدهد! تازه بخش غیر رسمی و کارگاههای غیر مجاز همین را هم نمیدهند!
گروه دیگر، کارفرماین طماع و اکثرا دارای بینش کهنه و پوشیده استثماررگی هستند. اینان ممکنست چند صباحی که کاری بزنزد و بعد ول کنند. پس اهمییت به نیور یکار نمیدهن و صرفا دنبال استثمار نیور یکار هستند و برای شان مهم نیست قضر کارگر با این دستمزد بتواند زندگی تشکیل بدهد یا نه! (3539120) (alef-11)
 
ایرانی زاده
۱۳۹۴-۱۱-۲۳ ۰۷:۵۹:۳۲
میانگین فرزندان در کل کشور یک ممیز هشت است که عدد چهار نزدیکتر است. از طرفی سیاستهای تشویقی افازیش جمعیت، اینکه احتمال زوجهای جوان تمایل به داشتن دو فزرند داشته باشند بالاست.
از دید کلی منافع ملی و سیاستهیا کلی نظام، بهترست همان چهار نفر در نظر گرفته شود. که خودش تشویقی برای افازیش جمعیت است.
ولی روی سخنم با کارفرمایان است بویژه آن دست از کارفرمایان فرهیخته و روشنفکر و منصف:
کارفرمایان گرامی، خود آگاه هستید متوسط دستمزد از کل محصول در نهایی در جوامع صنعتی خییل زیاد نیست. در صنایع مکانیزه و تمام اتومایتک بین 5 تا 10 درصد تاثیر مستقیم دستمزد هست. از طرفی طی این سالها قیمتها از جمله محصولات جناب عالیان چند برابر شده و گاه قیمت محصولات شما تا بیش از 30 درصد گران شده، پس افازیش ناچیز 12 درصد دستمزد کارگران، نه تنها این شکاف عظیم افازیش هزینه نسبت به دستمزد پر نمیکند بلکه ب راین شکاف افزوده خواهد شد!
نیروی کار، چه کارگر و چه کارمند... جز سرمایه شرکتها هستند. سرمایه انسانی پرانگیزه، موجب افازیش بهره وری می شود. حال که تحریم برداشته و امیدست رونق اقتصادی بر گردد قطعنا ظرفیت خالی تولید محصول و خدمات شما نیز افزایش می یابد، پس بیش از این بر نیروی کار فشار دستمزدی نیاورید. بگذارید نیروی کار انگیزه و رمق کار داشته باشد.
کمبودها و نقصان بهره روی با افزایش کیفیت محصولات و مدیریت و بزاریابی جبران کنید و نه فشار بر گرده قشر ضعیف کارگر. (3539213) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۳ ۱۲:۰۵:۳۹
چرا دوللت هنگام افزایش قیمت اجناس تولیدی، تولید کننده را ملزم به افزایش حقوق کارگر نمی کند؟ مگر حقوق کارگر ، چند درصد از قیمت جنس تولیدی است؟ (3539579) (alef-11)
 
ایرانی زاده
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۰۲:۳۴:۳۶
مگر حقوق کارگر ، چند درصد از قیمت جنس تولیدی است؟ (3539579) (alef-11)

جواب:
بستگی به نوع و شیوه تولید دارد.
در صنایع مکانیزه و اتوامسیون، کمتر از 5 درصد هم می رسد.
در بخش های سنتی مشکل کشاورزی بیشتر از 5 درصد است.
در بخش خدمات هم بسته نوع شغل. ممکن است یک تاجر با یک منشی، در سال چند میلیارد تومان درامد داشته باشد و ان منشی کمتر از 10 ملیون تومان در سال حقوق نگیرد!
در بخش خدمات بسته به نوع شغل میزان تاثیر دستمزد کارگر و کارمند در کل هزینه تولید یا خدمات متفاوت است. مثلا خدمات پزشکی، واقعا حقوق یک منشی میتواند کمتر از یک درصد باشد!
باقی هزینه مربوط به مالیات، مواد اولیه و روش تولید است. مکانیزه یا سنتی بودن تولید. مدیریت و بازار یابی نقش اصلی در قیمت تمام شده کالا دارد و نیوری کار تاثیر کمی دارند.
این کارفرمایانی که -عموما- می نالند از بالا بودن دستمزد به دو گروه تقسیم می شوند:
انهایی که سومدیریت خودشان در افازیش بهره وری به گردن دستمزد کارگر می اندازند! در حالی ایران یکی از پایین ترین دستمزدها در کشورهای هم رده دارد! کافیست با دیگر کشورهای نفت خیز هم جوار مقایسه شود.
اما واقعیت اینست بخش دیگر از کارفرمایان، آدمهای به شدت حریص و استثمارگر هستند و نمی خواهند دستمزد منصفانه به کارگربدهند. (3540629) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.