نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 314423
دولت آمریکا برجام را الزام‌آور نمی‌داند/ رئیس‌جمهور بعدی می‌تواند توافق را رد کند
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۳۰
نامه اخیر معاون وزیر خارجه آمریکا در امور حقوقی بیانگر این است که توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ از نظر حقوقی الزام آور نیست و در این صورت رئیس جمهوری آتی آمریکا می‌تواند بدون نیاز به کسب هیچ نوع تأییدی آن را رد کند.

به گزارش تسنیم، نشریه واشنگتن‌پست در گزارشی نوشت نامه‌ای که اخیرا از سوی «جولیا فری‌فیلد»، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور حقوقی درباره برجام نوشته شده است، بیانگر این موضوع است که توافق هسته‌ای با ایران از نظر حقوقی الزام‌آور نیست. در این نامه عنوان شده است که این توافق تنها یک مجموعه از «تعهدات سیاسی بین ایران و گروه ۱+۵ (شامل ایالات متحده، انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه و چین) و اتحادیه اروپا است».

به نوشته واشنگتن‌پست، دولت اوباما چنین موضعی را دستکم به این علت اتخاذ کرده است تا مانع از آن شود که توافق هسته‌ای برخلاف قانونی اساسی این کشور شناخته شود. اگر این یک توافق بین‌المللی الزام‌آور حقوقی باشد، در آن صورت نیازمند تأیید از سوی سنا و یا دستکم کسب نوعی تأیید از سوی کنگره این کشور است، وضعیتی که هم‌اکنون فاقد آن است و بعید است که در آینده به آن دست یابد.

در این ارتباط، مایکل رمسی، کارشناس برجسته حقوقی شرکت مشاوره حقوقی لاو‌فیر می‌گوید که اگر این توافق از نظر حقوقی الزام آور نباشد به معنای این است که رئیس جمهوری آتی آمریکا می‌تواند این توافق را در هر زمانی رد کند، بدون اینکه قوانین داخلی یا بین‌المللی را نقض کرده باشد.

رمسی در ادامه تأکید دارد که اگر دیدگاه دولت در مورد این توافق دقیقا به همین گونه باشد، مدافعان توافق دیگر نمی‌توانند به جمهوری‌خواهان هوادار ردِ توافق حمله کنند مبنی بر اینکه خواسته آن‌ها غیرقانونی است و اینکه آن‌ها به تعهدات حقوقی آمریکا بی‌توجه هستند. تقریبا تمامی نامزدهای جمهوری‌خواه ورود به رقابت‌های ریاست جمهوری این کشور در حقیقت متعهد شده‌اند که اگر به پیروزی برسند این توافق را رد می‌کنند؛ اگر این توافق قدرت حقوقی (قانونی) نداشته باشد، در این صورت به راحتی می‌توانند در این راستا اقدام کنند آن‌هم بدون اینکه نیازمند کسب تأییدی از سوی سایر طرف‌های توافق و حتی کنگره باشند.

این نشریه در ادامه نوشت: علاوه بر آن، اگر این توافق از نظر حقوقی برای آمریکا الزام آور نباشد، در این صورت برای ایران نیز الزام آور نخواهد بود. اگر ایرانی‌ها تقلب کنند یا بخواهند دوباره در مورد توافق چانه‌زنی کنند، دولت آمریکا نمی‌تواند ادعا کند که آن‌ها قوانین بین‌المللی را نقض کرده‌اند. البته که نظام ایران نمی‌خواهد بیش از این در معرض رعایت قواعد حقوقی باشد. اما رعایت چنین امری برای نخبگان و افکار عمومی اروپا اهمیت دارد، کسانی که حمایت آن‌ها لازمه «بازگشت‌پذیری» سریع و موثر تحریم‌ها در صورت نقض توافق از سوی ایران است. بعید به نظر می‌رسد که دولت‌های اروپایی بخواهند برای تنبیه ایران به خاطر نقض توافقی که از نظر حقوقی الزام‌آور نیست از فرصت‌های تجاری در ایران صرف‌نظر کنند. البته تمهیدات مرتبط با بازگشت‌پذیری سریع تحریم‌ها - که سازوکار کلیدی اجرای توافق است - ضعف‌های دیگری نیز دارد.
 
کلمات کلیدی : برجام+آمریکا
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۱۷:۰۷:۳۳
ماهم الزام آور نمیدانیم ،هر طرف که نقض کند طرف مقابل هم تعهدی ندارد.شما بگو تو این دنیا کدام قرار داد الزام میاره؟فقط باید فرصتها را قاپید.مگر نماینگان قسم نمیخورن از حقوق موکلها دفاع کنن ،خوب پس چرا جلوی اینهمه حیف ومیل را نگرفتن (3361127) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۲۱:۰۷:۲۴
بله فقط یک تفاوت وجود داره. اگه اونها زیرش بزنن می تونن یک روزه تحریم ها رو وضع کنن ولی ایران تا بخواد سانتریفیوژها رو برگردونه به حالت فعلی یه چند سالی طول میشکه. تنها تفاوتش اینه (3361402) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۲ ۰۱:۵۵:۴۲
"تحریم ها را یک روزه برگردونن" ؟؟؟؟؟؟
دوست عزیز با موضوعی به اسم اقتصاد جهانی و عظمتش و پیچیدگی هاش آشنا هستی؟ یا اینکه واسه شما هم تحریم یه جور کاغذپاره س ؟ (3361822) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۲۱:۵۰:۳۲
آها یعنی شما الان با یکی قرار داد می بندی مثلا وام بگیری وسه پرداخت اقساطش الزام نداری.
شما وقتی همه چیت رو از بین بردی دیگه طرف مقابل بزنه زیرش چی کار می خوای بکنی؟ فقط ۶ ۷ سال کشور رو تو صنعت هسته ای عقب انداختی (3361440) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۱۷:۵۰:۲۲
به نظر من هر حرکتی امریکا بکنه به ضررشه جر اینکه مثل بچه ادم توافق رو ادامه بده الان هم زیر توافق بزنه دیگه اخرین فرصت رو از دست داده و دولت و حکومت اگر اینها زدن زیر این توافق باید به سمت سلاح هسته ای بره چون به اینها هیچ اعتباری نیست و اسرائیل غاصب هم بازنده اصلی این بازی است. (3361174) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۱۷:۵۱:۳۵
ما هم آرزو مندیم که رئیس جمهور آمریکا اونقدر حماقت داشته باشه که رسما و علنا آبروی کشورش رو ببره و برجام رو لغو کنه! (3361178) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۲۰:۴۰:۰۷
قابل توجه افرادی که فکر میکردند توافق با آمریکا تمام مشکلات را حل میکند (3361371) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۲۰:۴۱:۰۷
مقام معظم رهبری از اول فرمودند که نمیشود به آمریکا اعتماد کرد.خوشحالم که خدعه آمریکا رو شد (3361372) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۲۰:۵۰:۴۸
البته در كشور ما هم در صورت نقص و نقض قرارداد برجام همين اتفاق خواهد افتاد و ديگر دليلى بر رعايت مفاد ان نخواهد بود .... ولى مقامات امريكايى حتما دانسته و فهميده اند كه ديگر نميتوانند ٥+ ١ و از اين حرفها ايجاد نمايند استوانه تحريمها براى هميشه درهم شكسته و همكاران امريكا و مردم و امريكا و ايران و جهان به نيرنگ و فريب امريكاييان پى برده و به سخنان رهبر ايران كه ضمن اعلام نرمش قهرمانانه به همه فرمودند امريكاييان قابل اعتماد نيستند
پى برده بهرحال چه امريكا بخواهد و چه نخواهد ايران عضو باشگاه هسته اى است و پيروز اين ميدان و معركه است . (3361383) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۱ ۲۱:۴۷:۰۳
تا حالا آمریکا صد بار تعهداتش رو زیر پا گذاشته.اگر این دفعه هم بکنه میشه دفعه صد ویک فقط چیزی که این وسط می مونه اینه که ما چند سال تو انرژی هسته ای عقب می مونیم بدون اینکه کم ترین چیزی گیرمون بیاد. (3361438) (alef-11)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۹-۱۲ ۱۰:۰۰:۰۷
خط و نشان کشیدن برای امریکا عولقبی داره ، زمان مناسبی برای خط و نشان کشدن برای امریکا در چند ماهه اخیر نبود . تا حالا از خیلی موضوعات مهم عقب موندیم فقط چسبیدیم به انرژی اتمی ، روزانه چند ده نفر بدلیل استادارد نبودن جاده ها ، ایمن نبودن خودرو ، در دسترس نبودن داروهای خاص ، دزدیهای میلیارد دلاری به بهانه تحریم ........ خب بهتر نیس به اینا برسیم ؟ (3362239) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.