توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 445329
رویش گلسنگ در تخت‌جمشید یک عارضه طبیعی است
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۵
کارشناس مسئول فنی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فارس گفت: وجود گلسنگ بر روی سطوح سنگی مجموعه جهانی تخت جمشید، عارضه‌ای طبیعی است که کار زدودن آن‌ها با نظارت کارشناسان به‌صورت روزانه دنبال می‌شود.

به گزارش روابط عمومی میراث‌فرهنگی فارس، «سیامک بصیری» امروز(دوشنبه 25 بهمن‌ماه) با بیان این‌که وجود گلسنگ بر سطوح سنگی، امری اجتناب‌ناپذیر است، گفت: هرجا سطوح سنگی وجود داشته باشد، احتمال رویش گلسنگ هم وجود دارد، تفاوتی نمی‌کند که این سطح تخت جمشید باشد یا یک صخره.

این کارشناس گفت: اصلی‌ترین عارضه سطوح سنگی، هوازدگی و رویش گلسنگ‌ها است و تخت جمشید هم به‌واسطه این‌که یک اثر ساخته شده از سنگ است، از این پدیده مستثنی نیست.

کارشناس مسئول فنی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان فارس در ادامه افزود: همه تلاش ما این است که گلسنگ‌ها کمترین صدمه را به بدنه تخت جمشید وارد کنند.

بصیری درباره احتمال ترک‌خوردگی زمین در محدوده تخت‌جمشید بر اثر تداوم خشکسالی و تأثیر این رخداد بر آن مجموعه تاریخی گفت: در سال‌های اخیر برداشت آب از منابع زیر زمینی افزایش یافته و سفره‌های آبی خالی شده و این پدیده نشست زمین را به‌دنبال دارد، محدوده اطراف تخت‌جمشید هم از این عارضه مصون نیست.

او در عین‌حال گفت: از سال‌ها قبل حفر چاه در محدوده حفاظتی تخت‌جمشید ممنوع اعلام شده و به چاه‌های دارای مجوزی که خشک شده بود هم اجازه کف شکنی داده نشد، اما بحث نشست زمین به‌دلیل افت سفره‌های زیرزمینی در نقاط مختلف استان فارس و شهرستان مرودشت دیده شده و چه بسا تخت‌جمشید را هم تحت تاثیر قرار دهد.

این کارشناس میراث‌فرهنگی گفت: کارشناسان کشاورزی و مسئولان سازمان آب و منابع طبیعی و کشاورزی باید در این زمینه اقدام لازم را با هماهنگی کامل انجام داده و با استفاده از شیوه‌های مختلف، از بروز مشکلات بیشتر و شدت گرفتن آسیب‌های احتمالی پیشگیری کنند.

بصیری یادآور شد که مدیر پایگاه مجموعه جهانی پارسه، انعقاد و امضای تفاهم‌نامه‌های جداگانه‌ای با کشورهای اسپانیا در مورد تشکیل مرکز مطالعات گل‌سنگ تخت جمشید و با کشور ایتالیا در خصوص انجام مطالعات گونه‌ها و چگونگی برخورد با گلسنگ‌ها و پایش آلایندگی‌های صنعتی را دنبال می‌کند.
 
کلمات کلیدی : میراث فرهنگی + آثار تاریخی فارس
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.