نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 456020
تفاوت پیام های نوروزی در زمان اوباما و ترامپ
بخش بین الملل الف، 2 فرورین 96
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۰۵
رسم فرستادن پیام تبریک فرا رسیدن سال شمسی برای نخستین بار از سوی باراک اوباما برقرار شد. رئیس جمهور سابق آمریکا در راستای اجرای دیپلماسی عمومی این کشور تلاش می کرد از فرصت عید نوروز برای ارتباط مستقیم با ملت ایران استفاده کند.

در سال‌های پیش، اوباما در پیام های ویدیوئی که به ویژه خطاب به مردم ایران می‌فرستاد خواستار حل اختلافات دو دولت و گسترش روابط بین دو کشور می‌شد. این سخنان در حالی از سوی اوباما مطرح می شد که او همزمان با وضع تحریم های گسترده ضرر و زیان های هنگفتی را بر جامعه ایران تحمیل کرده بود.

اما او تلاش می کرد تا با استفاده از این شیوه دولت جمهوری اسلامی را مجبور به قبول خواسته های خود و عقب نشینی از مواضع کند. اوباما همچنین در پی این بود تا دولت ایران را به عنوان مانع برقراری روابط مسالمت آمیز دو کشور معرفی کند. در واقع رئیس جمهور آمریکا سیاست تهدید- تحریم- گفت و گو را دنبال می کرد.

گفتنی است در زمان اوباما حتی با وجود توافق هسته ای ایران و غرب، آمریکا همچنان بر حفظ تحریمهای ضدایرانی تاکید داشت.

به طور کلی باید گفت با وجود پیام های نوروزی و تلاش های اوباما برای صلح طلب جلوه دادن خود، اما در زمان او  نه تنها از فشارها علیه ایران در مقایسه با دوره بوش پسر کاسته نشد، بلکه شدیدترین وبی سابقه ترین تحریمها علیه ملت ایران به اجراء گذاشته شد.

 اما در زمان ترامپ سیاست های آمریکا به صورت کلان دچار تغییر شده است. دولت جدید آمریکا تا به حال دو فرمان مهاجرتی صادر کرده که در هر دو محدودیت هایی را برای شهروندان ایرانی در نظر گرفته است. براساس فرمان مهاجرتی تازه که قرار بود از ۱۶ مارس اجرا شود، صدور ویزا برای شهروندان شش کشور ایران، لیبی، سودان، سومالی، سوریه و یمن برای ۹۰ روز به حالت تعلیق در می‌آید.

به تبع این موضوع دولت ترامپ علاقه ای به استفاده از دیپلماسی عمومی برای پیشبرد اهداف خود ندارد. در این راستا امسال ترامپ با دو روز تاخیر و رکس تیلرسون نیز به صورت کلی رسیدن نوروز را تبریک گفتند.

 ترامپ در بیانیه خود گفته است:این هفته بهترین‌ها را برای برای همه کسانی که در سراسر جهان عید باستانی نوروز را جشن می‌گیرند آرزو می‌کنم. در دهه‌های گذشته، میلیون‌ها نفر از میراث ایران، ترکیه، جنوب آسیا و آسیای میانه به همراه خانواده‌های خود دور هم جمع شده‌اند تا ورود بهار را جشن بگیرند.

نوروز در زبان فارسی به معنی روز جدید است و مناسبتی است برای جشن گرفتن آغازهای جدید، حسی که به خصوص برای بسیاری از ایرانیانی که طی چند دهه گذشته به آمریکا آمده‌اند تا در سرزمین آزادی شروع تازه‌ای را تجربه کنند، پر معنی است.

رئیس‌جمهور آمریکا در این بیانیه‌ افزوده است: کورش کبیر، رهبر امپراطوری ایران باستان گفته است؛ آزادی، وقار و ثروت بزرگترین شادی را به بشریت می‌دهد. اگر این سه را به مردم خود بدهید عشق آنها به شما هرگز فروکش نخواهد کرد. من به عنوان نماینده مردم آمریکا برای مردم ایران و همه کسانی که در سراسر جهان عید نوروز را جشن می‌گیرند آزادی، وقار و ثروت آرزو می‌کنم.

 وزیر خارجه آمریکا هم در پیامی که در وبسایت این وزارتخانه منتشر شده گفته است « برای همه کسانی که سنت باستانی نوروز و آغاز بهار و سالی نو را جشن می‌گیرند نوروزی شاد همراه با بهروزی آرزو می‌کنم»

تیلرسون گفته است که «میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از جمله در افغانستان، آذربایجان، چین، گرجستان، هند، ایران، عراق، قزاقستان، قیرقیزستان، پاکستان، روسیه، سوریه، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان و بسیاری از نقاط آسیای جنوبی و مرکزی و خلیج فارس این زمان از سال را همراه با خانواده و دوستانشان جشن می‌گیرند». وی افزوده است که «امروز، بسیاری از آمریکاییان نیز به این جشن می‌پیوندند و همراه با نسلی نو، سنت‌های محبوب اجداد خود را گرامی می‌دارند».

وزیر خارجه آمریکا گفته است که نوروز زمانی مناسب برای استقبال از سال نو همراه با امید و خوشبینی است و افزوده است که «ما نیز این بهار نو را بزرگ می‌داریم و امیدواریم که این نوروز برای همگان صلح و رفاه به ارمغان آورد».

گفتنی است اما در پیام نخست وزیران بریتانیا و کانادا ، ایرانی ها به طور خاص مخاطب قرار گرفته اند.

ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، در پیام نوروزی خود گفته است: من گرم‌ترین آرزوهای خود را به همه کسانی می فرستم که عید نوروز را در بریتانیا، ایران و سراسر جهان جشن می گیرند.

جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا نیز به مناسب فرارسیدن نوروز پیامی فرستاده و گفته است: امروز ما همراه با کانادایی‌های ایرانی و آسیای مرکزی عید نوروز را جشن می‌گیریم.
۱۳۹۶/۰۵/۰۳ ۰۹:۰۱
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۸ ۰۷:۲۰
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۳ ۰۸:۴۳
 
۱۳۹۶/۰۴/۰۵ ۱۴:۲۰
 
۱۳۹۶/۰۴/۰۵ ۰۶:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۳/۲۳ ۱۱:۰۲
 
۱۳۹۵/۱۲/۱۷ ۰۹:۴۳
 
۱۳۹۵/۱۲/۱۰ ۱۶:۳۰
 
۱۳۹۵/۱۱/۲۰ ۱۷:۲۴
 
۱۳۹۵/۱۱/۰۳ ۲۲:۴۷
 
 
کلمات کلیدی : اوباما، پیام نوروزی، ترامپ، تیلرسون
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۲ ۱۶:۱۸:۰۰
اوباما پیام نوروزی میداد ، در کنارش تحریم را هم امضا می کرد. رسانه های زنجیری ، تحریم را سانسور و پیام نوروزی را بزرگ نمایی می کردند. (4213995) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۲ ۱۷:۴۹:۰۱
اوباما یک سیاستمدار دانا بود ! (4214103) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۲ ۱۶:۳۰:۱۱
امریکا اصلا نوروز رو تبریک نگفت و ترامپ هم توجهی نکرد به این مساله (4214016) (alef-13)
 
سعید
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۰۲ ۱۹:۰۱:۵۴
ترامپ با تبریک نگفتند سال نو به ایرانیان در واقع نشان داد که با ملت ایران مشکل دارد اگر صرفا موضوع حکومت و دولت مطرح بود ، شاید میتوان از نظر سیاسی توجیح نمود اما دیگر همه مطمئن شدن که ترامپ با ایران و ایرانی مشکل دارد و به هر نحوی سعی در نشان دادن دشمنی با ایرانی را دارد (4214179) (alef-13)
 
Alireza
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۲ ۲۲:۰۳:۱۲
دلمان برای اوباما تنگ می شود (4214339) (alef-13)
 
Malaysia
۱۳۹۶-۰۱-۰۳ ۱۳:۴۱:۴۲
این رسم زمان کلینتون برقرار شد اما جورج بوش آن را انجام نداد و دوباره اوباما آن را ادمه داد. (4215006) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.