نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 258426
۱۰ گام اساسی در پیشگیری از سرطان
تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۵۱
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، ۱۰ گام اساسی در پیشگیری از سرطان را تشریح کرد.

به گزارش مهر، سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، ۱۰ گام اساسی در پیشگیری از سرطان را تشریح کرد.

دکتر شهرام رفیعی فر، پرهیز از مصرف دخانیات، فعالیت بدنی منظم،مصرف ۵ واحد میوه و سبزی در روز، کاهش مصرف نمک، قند، شکر و روغن، کنترل وزن، محافظت از پوست خود در برابر آفتاب، دوری از مصرف مواد مخدر، رعایت اصول ایمنی در منزل و محیط کار و زندگی و مراجعه به پزشک در صورت مشاهده علائم هشدار دهنده در خود اعلام کرد.

وی افزود: طبق قانون جامع مبارزه با دخانیات نشان دادن تصاویر مصرف سیگار و قلیان در همه رسانه ها به ویژه برنامه ها و فیلم های تلویزیون و سینما، به هر دلیلی که باشد، ممنوع است.

رفیعی فر افزود: بر اساس این قانون همه رسانه ها موظف اند به این قانون تمکین کرده و از نشان دادن این تصاویر به هر دلیل و توجیهی که هست، خودداری کنند.

وی با اشاره به اینکه بهانه برخی دست اندرکاران فیلم های سینمایی این است که فقط بازیگر نقش منفی از سیگار استفاده کند، گفت: با ادامه این کار پیشگیری از مصرف مواد دخانی و سیگار توسط نوجوانان و جوانان که از این فیلم ها و بازیگرانش الگو می گیرند، سخت تر می شود.

رفیعی فر افزود: مطالعات علمی نشان داده است که ۹۰ درصد افراد سیگاری در سن ۱۸ سالگی شروع به سیگار کشیدن می کنند و در این سنین مغز انسان ها طوری است که بیشترین وابستگی را به نیکوتین سیگار پیدا می کند که همین امر بعدها مسأله ترک سیگار را در این افراد در سنین بالاتر سخت تر می کند.

وی با اشاره به اینکه سیگار عامل بسیاری از سرطان هاست و هم اکنون ۱۰ درصد مردم کشور سیگار می کشند، ادامه داد: ۸ تا ۱۵ بهمن ماه برنامه ملی پویش سرطان در کل کشور، توسط دانشگاه های علوم پزشکی اجرایی می شود.

رفیعی فر گفت: شعار این پویش "سرطان قابل پیشگیری و درمان است با خود مراقبتی و امید" است و در این پویش ۱۰ گام اساسی برای پیشگیری از سرطان معرفی و آموزش داده می شود.
 
حبيب
۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۲۱:۵۹:۲۵
علل سرطان عبارتند از :
استرسورهاي محيطي مانند استرسهاي ترافيك، خانوادگي و دعوا و .... كه سيستم ايمني را ضعيف ميكند و استرسورهاي غذايي مانند نوشابه، شكر و نمك زياد، روغن و فسدفودها
عدم تحرك و عدم شادابي
آلودگيهاي هوا ناشي از دخانيات و دود خودروها و كارخانجات
امواج الكترومغناطيسي با SAR بالا مثل موبايلها و خطوط فشار قوي برق
و امواج پارازيتي ، مايكروفرها و ...
در طب سنتي هم عامل سرطان غلبه خلط سوداي شديد و رسوب كردن آن در اندامهاست و سودازا ها هم همين موارد بالاست كه ذكر شد بعلاوه موارد ديگري كه ميتوانيد در سايتها و كتابها و ... به آن مراجعه كنيد، اميدوارم دولت بجاي تخصيص بودجه هاي آنچناني براي درمان كه مثل چاه ويل است و تمام بودجه ها را ميبلعد و تمامي هم ندارد و رويكرد درمان محور وزارت بهداشت ، طب سنتي يعني مزاج شناسي و رفتار با بدن و خوردن غذا طبق طبيعت هر فرد را سرلوحه كار قرار داده و حداقل در بخش پيشگيري و بهداشت كه بايد بر درمان مقدم باشد و جلو بيشتر مشكلات آتي درمان را نيز ميگيرد طب سنتي بر پايه مزاج شناسي را در تمام جامعه ساري و جاري كند و نه تنها با حرف بلكه در عمل جلوي توليد اينهمه فسدفود و نوشابه و دخانيات و ... را بگيرد و نگران بيكاري اين كارخانجات هم نباشد چون با علامت دادن به آنها به اين صورت به سمت توليد مصولات طب سنتي شيفت پيدا ميكنند،
اگر واقعا جامعه اسلامي ميخواهيم جامعه اسلامي جامعه اي است كه پزشك آن كمكار يا بيكار باشد و از اين امر خوشحال باشد
تا وقتي كه دولت و دولتها نگران درآمدهاي ماهي چندصدميليوني جراحان و پزشكان است وضع ما بهتر از اين نميشود
حساب كنيد جمعيت ما اگر باندازه كشور هند و چين بود و اينطوري هم دچار سونامي سرطان ميشديم بايد چكار ميكرديم و با كدام بودجه مردم را درمان ميكرديم
هند و چين مثل ما كه در دوره قاجار و بعد رضاشاه طب سنتي اسلامي خود را رها كرديم و غربيها هوشمندانه اين را از ما گرفتند طب خود را رها نكردند و نتيجه خوبش را هم ديدند (2653283) (alef-10)