نظر منتشر شده
۴۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242829
ما و عربستان
بخش تعاملی الف - سهراب زند، 2 مهر 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۳۷
ایران اکنون در منطقه سه پایتخت دارد که پس از بغداد، دمشق و بیروت با گرفتن صنعا هدف یکپارچه سازی خود را در منطقه به سرانجام می رساند. به امید خدا پس از یمن نوبت به عربستان می رسد تا مردمش حکومت واقعی اسلامی را از نزدیک احساس کنند، یمن چیزی بیش از هزار و صد مایل مرز مشترک با عربستان دارد که امیدواریم از این طریق اسلام و جنبش مقاومت وارد عربستان شده و این نظام را به چالش بکشد."

اینها بیانات یک نمایندۀ مجلس شورای اسلامی در جمع نخبگان و فعالان فرهنگی در مشهد است.

دکتر 'محمد جواد ظریف' پس از دیدار یک ساعته با وزیر خارجۀ عربستان که روز یکشنبه(۳۱ شهریور۹۳) انجام شد،نیز گفت: "از نظر من و وزیر خارجه عربستان سعودی این دیدار سرفصل تازه ای در روابط دو کشور خواهد بود.
ما امیدواریم که این فصل تازه در راستای برقراری صلح و امنیت منطقه ای و جهانی و پاسداری از منافع همه ملت های مسلمان جهان فصلی ثمربخش باشد."

آقای حمید روحانی رئیس بنیاد تاریخ پژوهی ایران معاصر نیز با ذکر خیانت های رژیم سعودی به اسلام گفت: این ننگ نیست که کسی سالها قال الصادق و قال الباقر (علیهم السلام) خوانده باشد و به خاطر نفسانیات قصد داشته باشد با ظالمی که دستش تا مرفق آلوده به خون ملتها آغشته است کنار بیاید ؟! "آقای هاشمی رفسنجانی تمام تلاشش این است که به یک نحوی با این حکومت فاسد کنار بیاید. مگر همین رژیم نبود که بیش از ۴۰۰نفر زائران ایرانی را بدون هیچ جرم و گناهی در حرم امن الهی قتل عام کرد؟! آنوقت اینها با آنها هم پیاله می شوند و می گویند: ایران و عربستان دو قدرت اسلامی هستند که اگر از هم جدا باشند ضایعه ای به اسلام وارد می شود..."

در مورد اظهارات فوق سؤال اصلی این است که چرا باید عالی ترین مقام وزارت خارجه و یا رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با نوعی چراغ سبز به عربستان سخن بگویند، با توجه به دشمنی های آل سعود با ما و تغذیۀ گروه های تندروی مخالف تشیع؟ شکی نیست که هر وقت کسی در مقابل ما قرار گرفت، عربستان در کنار او به مبارزه با ما پرداخته است.

اما نکته اینجاست که فرق کهنه کارهای سیاسی با کسانی که روحیۀ جوانانه تری نسبت به سایرین دارند در بازی خوانی و شتاب زده عمل نکردن است.

به عقب تر برگردیم. یکی از برنامه های امریکا در منطقۀ حساس خاورمیانه خصوصا خاورمیانه ای که تسلط جغرافیای شوروی را ملموس تر می بیند، اجرای دکترین نیکسون و سیاست دو ستون در خاورمیانه بود، دو ستون که وظیفۀ تأمین منافع امریکا را داشتند عربستان و ایران بودند.

عربستان علی رغم ثروت هنگفت نفت، بخاطر ضعف و فقدان سازمان و صنعت و... نمی توانست نقش ژاندارمی را در منطقه ایفا کند و عملا در سایۀ ایران عمل می نمود. پس از انقلاب و قدرت گرفتن فقهای شیعه در ایران، زنگ خطر برای نیروی دوم امریکا که تحت تأثیر آموزه های افراطی وهابیت حکمرانی می نمود به صدا در آمد. البته اتحاد ایران و عربستان برای منافع آمریکا و اسرائیل بسیار مهلک و سخت بود. تصور اینکه بزرگ ترین صادر کنندۀ نفت با ایران یکی از مهم ترین صادر کنندگان نفت و گاز متحد گردد یک ابرقدرت اسلامی را در حوزۀ انرژی را به ذهن متبادر می سازد که تصورش هم برای قدرت های جهانی رعب آور بود.

پس اختلافات تند ایران مستقل و عربستان وابسته و مرعوب غرب، نوعی موازنۀ در منطقه به نفع دشمن بود. عربستان به نوعی از ایران ترسانده می شد و به نحوی همیشه به رقابتی مرگبار با ایران سوق داده می شد. خطر نفوذ ایران و تشیع در منطقه، آقایی جهان اسلام و ... مسائلی بود که برای تحریک تند و تیز عربستان کافی بود. از این دشمنی بیش از همه مشتری های نفتی بزرگ مانند امریکا و کاردینال های اقتصادی بزرگ آن یعنی صهیونیست ها سود می بردند. عربستان بخاطر دشمنی با ایران حاضر بود تولید نفت خود را با قیمت کمتر افزایش دهد تا تحریم ایران مشکلی برای غرب بوجود نیاورد. چه چیزی از این بهتر؟!

از سوی دیگر اختلافات تند و تیز و بعضا نظامی گروهک های دینی تندرو در مرزهای ایران با افغانستان و پاکستان و ... از سوی عربستان ایران مستقل را وارد یک نزاع فرسایشی و بی حاصل می نمود که فقط اختلافات را تشدید می نمود.

بزرگان سیاسی ایران می دانستند که نباید در این زمین بازی کنند و عربستان را تحریک کنند. دکتر ظریف هم می داند که اوضاع منطقه چگونه است و تحولات در یمن چقدر نفوذ ما را افزایش می دهد اما لزومی نمی بیند که سریعا اعلام کند که عربستان منتظر باش که پس از بغداد، دمشق و بیروت، در یمن جنبش مقاومت دارد می آید سراغت تا نظامت را به چالش بکشاند! تا عربستان در دشمنی خود سرسخت تر گردد و بیشتر به دامن غرب پناه ببرد تا ضربه اش را به هر شکل ممکن به ما بزند. در حالیکه می توان مواضع خود را زیرکانه بیان نمود کار خود را مخفیانه انجام داد اما ایران هراسی غرب را مهر و امضاء ننمود.

باید متوجه بود که میدان دیپلماسی میدان خاطره گویی و تندخویی نیست. میدان جنگ است ولی با لبخند! باید از آقای حمید روحانی پرسید که دست عربستان بیشتر در خون ما بوده است یا دست کفار و مشرکین در خون یاران پیامبر(صلی الله علیه و آله)؟! سمیه مادر عمار به چنان وضع فجیعی به شهادت رسید که قلب انسان به درد می آید. اما پیامبر با آنها مذاکره نمود و پیمان صلح حدیبیه را با آنان بست که صدای برخی یاران انقلابی را درآورد!

ما هشت سال ادبیات لعن و ناسزای سیاسی را تجربه نمودیم بهتر است کمی در مورد ادبیات جدید تأمل کنیم که چرا رفتار حسن روحانی به گونه ای است که نتانیاهو را عصبانی می کند و می گوید: روحانی گرگی است در لباس میش!
۱۳۹۴/۰۷/۰۴ ۱۱:۲۴
 
۱۳۹۳/۱۱/۱۵ ۱۴:۴۷
 
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ ۱۲:۰۷
 
۱۳۹۳/۱۰/۰۴ ۰۶:۲۷
 
۱۳۹۳/۱۰/۰۱ ۰۷:۰۷
 
۱۳۹۳/۰۹/۲۵ ۱۴:۵۱
 
۱۳۹۳/۰۹/۱۵ ۱۱:۵۹
 
۱۳۹۳/۰۹/۱۲ ۰۷:۳۱
 
۱۳۹۳/۰۹/۱۱ ۰۷:۵۹
 
۱۳۹۳/۰۹/۰۲ ۰۸:۰۲
 
 
کلمات کلیدی : سهراب زند
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۰۸:۴۸:۵۳
الف بعضی وقتا مطالب خوب هم میزاره . (2388635) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۰:۲۵:۳۸
چند وقتی بود مطلب درست درمون نگذاشته بود
داشتیم دیگه نا امید میشدیم. (2388812) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۰:۵۶:۰۱
زاکانی، حرفش حرف امام خمینی هست. امام می گفت:

انشاءالله ما اندوه دلمان را در وقت مناسب با انتقام از آمریکا و آل سعود برطرف خواهیم ساخت و داغ و حسرت حلاوت این جنایت بزرگ را بر دلشان خواهیم نهاد، و با برپایی جشن پیروزی حق بر جنود کفر و نفاق و آزادی کعبه از دست نااهلان و نامحرمان به مسجدالحرام وارد خواهیم شد. (2388887) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۸:۱۲:۳۵
اوباما امروز بسیار واضح به روسیه و داعش و سوریه و متاسفانه با ایران اتمام حجت کرد، این نشان میدهد تا چه اندازه افکار غرب به او فشار آورده که چهره قاطع نشان دهد، در مورد ایران بسیار خطرناک صحبت کرد، او با تاکید بسیار گفت که مذاکرات برای ایران آخرین فرصت تاریخی است، به معنی‌ دیگر اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، هیچ جانشینی به جز درگیری و دو قطبی شدن مواضع نخواهد بود. تاریخ اوباما نشان داده که او حرف تو خالی‌ نمیزند...نباید به بعد خواهان ایران در آمریکا و منطقه فرصت داد که ایران را با آمریکا به تقبل مستقیم برسانند چیزی که متاسفانه سیر وقایع در این جهت حرکت میکند. کمترین خطر آن خواهد بود که تحریمهای اقتصادی بیسر شدید تر شود و کشور به صورت تاریخی در منطقه ضعیف تر شود. (2389657) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۰:۴۶:۵۵
فقط مشکلش اینه که مطلبش خلاف نظرات امام و رهبری هست؛ امام می گفت ما اگه از صدام هم بگذریم، از آل سعود نخواهیم گذشت چون می دونست آل سعود درست شدنی نیست. شماها فکر می کنید با دو تا لبخند فیصل و ملک عبدالله، عربستان میشه کشور دوست!
ساده اید ها؛ عربستان که نمیاد اسراییل و آمریکا رو رها کنه، بچسبه به ایران!!! (2388870) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۱:۱۴:۲۱
شما یک بار متن رو بخون بعد بیا نظر بده جناب ساده انگار (2388928) (alef-17)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۱:۲۱:۴۵
حرف مرد دو تاست (2388936) (alef-3)
 
آزاده
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۲:۰۶:۳۰
امام که هیچ دوست عزیز، پیامبر هم حرفهاشونو طبق مقتضیات زمانی تغییر میدادن و به روز میکردن. اصلاً اگه خلاف این بود و امام قرار بود همیشه سر حرفی بمونن که یه زمانی طبق شرایط گفته شده وحرفهاشونو به روز نکنن که دیگه شرایط رهبری رو نداشتن. مشکل امثال شما اینه که عنصر "عقل" رو در فقه پویای شیعه نادیده میگیرید و معتقدید حرف مرد یکیه و هر کسی باید تا آخر عمر سر حرفی که روزی زده شده بمونه! کمی بیشتر فکر کنید لطفاً. (2389029) (alef-4)
 
لطیفی
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۲:۱۴:۴۹
ایران و عربستان در همان زمان امام دوباره رابطه برقرار کردند دنیا تقریبا دنیایی منافع است نه دنیای اسرائیل و آمریکا و ایران. هر وقت شما در روابط خارجی زیرکانه منافع فرد را به خود گره بزنی و هراس او را از موجودیت خود برطرف کنی موفق تر هستی. البته سیاست جمهوری اسلامی سیاست ایدئولوژی محور با در نظر گرفتن منافع است با اصول عزت حکمت مصلحت (2389050) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۲:۵۳:۴۹
احسنت و احسنت و احسنت! به الف
دقیقا فرق بزرگ و کوچک اینجا معلوم میشه (2389122) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۴:۲۱:۳۹
چرا توی عکس ایران رو سبز کردید عربستان رو سیاه؟ (2389315) (alef-10)
 
++
۱۳۹۳-۰۷-۰۳ ۰۸:۰۷:۵۸
میدان سیاسی میدان تند خویی و لعن و ناسزا نیست میدان جنگ است اما با لبخند . کمتر کسانی درک میکنند که دکتر ظریف و آقای روحانی چقدر به کار خودشون استادن (2390234) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۰۸:۵۵:۱۵
نماينده ؟

نخبه ؟

. . . (2388654) (alef-2)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۰۹:۰۱:۳۳
باید پرسید دست عربستان در خون ما بوده یا شوروی و ..... احسنت به آقای زند باید گفت دیپلماسی میدان تنش و فحش و ناسزا نیست میدان منافع ملی است. (2388666) (alef-2)
 
يوسف
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۰:۳۷:۴۰
چرا بعضي ها اين همه به روسيه گير ميدن . درسته اون هم يه كشور استعماري بوده مثل بقيه كشورهاي قدرتمند اروپا . اما در اين 30 سال اخير حداقل با ما دشمني نكرده و البته دنبال منافعش در ايران بوده است. در حالي كه كشورهاي غربي شمشير را از رو بستن. (2388845) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۱:۱۸:۰۳
تانکهای پیشرفته را مگر شوروی به عراق نداد؟
مگر استخوانان جوانان ما زیر شنی همین تانکها له نشد؟
چه دشمنی از این بیشتر که تمام تحریمهای شورای امنیت را امضا کرده؟ (2388931) (alef-17)
 
احسان
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۱:۱۸:۵۲
چون روسیه همین الان هم داره ما رو میچاپه یعنی از ما میدزده
چه جوری ؟ ؟ ؟
همین که کلی پول نفت ما رو بلوکه کرده هم چین هم روسیه (2388932) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۸:۴۴:۵۰
بلوکه نکرده دلار زیر نظر امریکاس اونانمیتونن از بانکاشون بدن.عمرا اگر بفهمی (2389701) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۱:۵۱:۰۱
دشمنی نکرده ؟! چشمهایتان را باز کنید بد نیست !
به کتاب های دفاع مقدس که در دانشگاه ها تدریس می شود مراجعه کنید :
(( ژنرال ها و افسران روسی برای تجهیز و اماده سازی ارتش بعث عراق چند ماه قبل از شروع جنگ وارد عراق می شوند ))
در همین کتاب امده امریکا به ایران هشدار داده در همان روز ها !
تمام تجهزات سنگین نظامی عراق روسی بوده و عراق با حمایت کامل روسیه به ایران حمله کرده!
به دوران بعد از جنگ نگاه کنیم :
چه کمک خاصی روسیه به ما کرد؟!
کمی جلو تر رویم: قضیه موشک های S300 که پولش را گرفت تحویل نداد.
کمی جلو تر رویم :
رای آری دادن به قطع نامه های شورای امنیت علیه ایران
کمی جلو تر رویم :
گرفت میلیاردها دلار پول برای راه اندازه بوشهر و به تاخیر انداختن نیروگاه بوشهر به بهانه های واهی ! در نظر داشته باشیم بیشتر نیروگاه بوشهر قبلا توسط فرانسوی ها ساخته شده بود! برای تکمیل کردن یک نیروگاه تقریبا ساخته شده این همه .....

اینها فقط چند نمونه بود !
الف منتشر کن ! (2388991) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۲:۰۷:۴۲
از اونی بترس که از پشت خنجر میزنه و با پنبه سر میبره، وگرنه اگه کسی شمشیر به دست بگیره تکلیفمون معلومه باهاش. (2389030) (alef-3)
 
يوسف
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۰:۳۹:۰۹
عربستان حامي اصلي صدام در جنگ 8 ساله بود. فراموش كرديد. (2388848) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۰۹:۰۴:۴۸
لایک (2388673) (alef-2)
 
میلاد
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۰۹:۱۶:۰۷
جمهوری اسلامی هیچگاه نمی تواند با عربستان رابطه سالمی برقرار کند.
عربستان نیز از خطری که از جانب جمهوری اسلامی او را تهدید می کند کاملا آگاه است. (2388695) (alef-2)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۰:۳۲:۳۸
ای کاش با دلیل و ذکر مثال توضیح می دادی چه خطری از جانب ایران عربستان را تهدید می کند تا کسی شما را به داشتن رابطه با دشمنان دور و نزدیک متهم نسازد. (2388830) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۱:۱۰:۳۷
1-بعد از فتح یمن فاتحه عربستان خوانده شده است، شما به دنبال زنده کردن مرده اید؟
2-ظریف و رفسنجانی اعتقادی به این نحو قدرتهای جمهوری اسلامی ندارند و این را به پای تاکتیک های سیاسی نگذارید_به مردم آدرس دروغ ندهید_ (رجوع شود به فرمایشات حضرت ظریف در دانشگاه تهران در ضمینه انکار قدرت نظامی کشور)
3- علت انتشار اینگونه مطالب نیز کاملا واضح است که به دنبال مصارف داخلی و توجیه خطاهای راهبردی افراد فوق الذکر است! (2388917) (alef-17)
 
علی عباس
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۲:۵۳:۰۸
ظریف در دانشگاه تهران گفت امریکا از نیروی نظامی ما نمی ترسه از ارادۀ مردم می ترسه خدا وکیلی مرد باش و جواب بده این حرف رو ما سی سال به مردم نزدیم ؟! رهبران ما هزار بار همینو نگفتن؟! پیروزی خون بر شمشیر شعار شما نبوده؟!
مگه ظریف و هاشمی جاسوس سی آی ای و موصاد هستن که از قدرت ایران بدشون بیاد؟!
شما فکر کردی مذاکره و روابط حسنه مرده زنده کردنه؟ (2389120) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۴:۲۰:۱۶
جناب آقای صاحب نظر این جانب نمی دانم کدام رگ شمار را تحریک می کند تا رهایی یمن را که با انقلاب اکثریت مردم محروم خود به دست آوردند و از یوغ دیکتاتوری تکفیریها و مزدبگیران عربستان و قارونهای قدرت پرست نفتی رهایی یافتند ، و دموکراسی و مردم سالاری اکثریت را برای کشور خود به ارمغان آوردند فتح یمن می خوانید و قصد دارید با تلمیح وتصریح یورش و لشکر کشی از خارج را دخیل در پیروزی این انقلاب سفید مردم محروم یمن بدانید!!!
ظاهرا شما می خواستید آدم کشان القاعده و داعش باکمک عربستان و قارونهای مذکور یمن را به چنگ بیاورند تا برای این کشور فقیر نیز با قتل و غارت و ویرانی که سعودیها و دیگر نوکران غرب در منطقه به راه انداخته اند چنین سرنوشتی رقم بخورد و از این راه امنیت اسرائیل و چپاولهای غرب در منطقه بیشتر ادامه یابد!!!
تردید دارم که در وجود شما خون جوشان و غیرت اسلامی و ایرانی معروف به آزادی خواهی و استقلال طلبی جریان داشته باشد!!! (2389312) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۵:۰۸:۲۳
جوجه را آخر پاييز مي شماره اند بابت يمن زود تند سريع نظر ندهيد چون شش ماه ديگر حرفتون عوض خواهيد كرد (2389379) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۸:۱۷:۱۸
علی رغم اینکه باهات موافقم ولی یک چیز را همیشه در نظر داشته باش .

منافع ملی ، منافع ملی و منافع ملی

در مسئله سیاست خارجی آن چیز که مهم است منافع ملی است . ما در منطقه هیچ دوست و برادری نداریم . همون بغداد ، بیروت و دمشق هم باور کن که اغلبشون اگر قدرت پیدا کنن خون هممون رو میریزن . تنها چیزی که ما رو با آنها و آنها رو با ما متحد نگه داشته منافع ملی است . اگر این منافع ملی به دقت و کارشناسانه اتفاق بی افتد اگر ما حتی با داعش هم متحد شویم برایمان منافع بیشتری نسبت به مضراتش به همراه می آورد ولی اگر غیر کارشناسانه و بر پایه منافع شخصی باشد اگر با امریکا هم روابط حسنه داشته باشیم مضراتش برای ما خیلی بیشتر خواهد بود .
پس باید در نظر داشت که در سیاست خارجه کشور حتما باید منافع ملی به صورت کاملا کارشناسانه و دقیق مشخص شود و بر پایه آن گام به گام پیش رفت . در غیر این صورت اگر بخواهیم مانند برخی ها با فکار متحجرانه عهد بوق پیش برویم برای دشمنی با همه دنیا به اندازه یک کتاب 1000 صفحه ای قطع وزیری دلیل خواهیم داشت . (2389665) (alef-10)
 
raza
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۰۹:۵۲:۳۴
با این استدلال، مثل این است بگوییم امام حسن علیه السلام ، چرا بعد از این همه که حق مولی را خوردند و خار در گلو خانه نشین شد و پیکر حضرت زهرا سلام اله علیها، کبود نمودند و هکذا، .... چرا با معاویه صلح نمود!

بگذارید کینه و بغض جاهلی، برای همان اهلش باشد، به فکر مسلمانانی باشید که در همین روابط حسنه صوری می توانند به حیات خود ادامه دهند (2388764) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۰:۰۸:۲۰
اقای نویسنده اگه تعداد کشته ها مهمه عراقیها بیشتر به ما ظلم کردن یا سعودیها (2388787) (alef-17)
 
لطیفی
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۲:۱۷:۱۷
نویسنده خودش با این حرف موافقه که تعداد کشته ها ملاک نیست ملاک منافع کشوره و اسلام بارها شده ملت ها با سابقۀ جنگ و خونریزی با هم صلح کردن و در واقع جلوی فاجعۀ بیشتر رو گرفتن (2389053) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۰:۰۸:۴۰
اونها هم که کروکورند واین متنهارو نمیخونن و درک نمی کنند!!! (2388788) (alef-17)
 
مهرداد
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۰:۲۰:۲۱
خیلی مطلب هوشمندانه ای بود.
اگر ما مسلمانان باهم متحد باشیم آمریکا که عددی نیست کل دنیا هم نمیتونن کوچکترین تعرضی به بلاد مسلمین داشته باشن. (2388801) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۰:۲۳:۳۷
ساختار حکومت سلطنتی عربستان که حدود یک قرن از تشکیل آن سپری گردیده با توجه به روابط درونی که از طبیعت بادیه نشینی نشات گرفته بر طبع و رفتار این خاندان سخت حاکم است و برخلاف ساختارهای نیمه مدرن در جهان عرب این خاندان را برای ادامه حیات به وابستگی به قدرتهای بیگانه مجبور می سازد و امکان تغییر و دگرگونی را از آن می ستاند ؛ و بنا بر این سطحی نگری است که با چند بار دست دادن و لبخند نشان دادن تصور کرد که می توان از این حکومت تحول به سود رقیب را انتظار داشت ونتیجه گرفت.
مطالعه و شناخت زندگی بادیه نشینی و تاریخ ریشه دار این زندگی در اعماق دورانهای کهن بی نیاز به بحثهای تحلیلی عمیق این نتیجه را به دست می دهد که طبیعت بی ثبات و همیشه مقرون با بیم از دشمن فرضی و تصور یا تخیل و جود این دشمن را ، که همیشه در توطئه و دسیسه چینی و آماده ی حمله است ، به اثبات می رساند و این نتیجه را تاکید می کند که چنین زندگی برای بقا ناگزیر می باید همیشه با هر بها و قیمتی به قدرتهای به اصطلاح بزرگ بلا منازع تکیه کند و در فکر و عمل نیز وابسته باشد و هرگز از این قدرتها دور نگردد حتی اگر نزدیکی با چنین قدرتهایی صد در صد مخالف دین و عقیده ی دینی بادیه نشینان باشد.
طرز تربیت و پرورش افراد در زندگی بادیه نشینی که در برخورد حتی با افراد سرکش خودی خشونت و بی رحمی را توصیه ی می نماید وجود همین طبع و همین تصورات و تخیلات را در خاندان مذکور به تایید می رساند. (2388808) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۲:۲۶:۵۴
البته اين نظر شما و محترم است ولي از واقعيت دور است و تخيلي هست (2389078) (alef-17)
 
عماد
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۰:۳۹:۱۶
با سلام

اول اینکه آن جملات ابتدایی مطلب مربوط به یک مقاله ی خارجی هست که علیرضا زاکانی نقل قول می کند و نویسنده ی مطلب یا مغرضانه آن را حذف کرده، یا اصولا از چنین تشخیصی برخوردار نیست که در هر دو مورد، در شأن الف نیست.

دوم اینکه حرف از اینکه مگر کفار چنین نکرده اند و دستشان به خون ما آلوده نیست، زیاده عوام پسند است. حضرت امام خمینی می فرمود ما اگر از صدام بگذریم، از آل سعود نخواهیم گذشت!

می فرمود: حکومت آل سعود، این وهابی های پست بی خبر از خدا به سان خنجرند که همیشه از پشت در قلب مسلمانان فرو رفته اند (2388849) (alef-17)
 
زند
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۲:۲۷:۱۶
عماد جان ببینید زبان دیپلماسی را با زبان تسلیم و پذیرفتن و تأیید کردن اشتباه نگیرید.
در زبان دیپلماسی قدرتمندان با واقعیت ها و آینده نگری و البته حفظ حدودی باورها به مذاکره یا واکنش می پردازند. خوب چرا ما چند سال حاجی به عربستان نفرستادیم بعد دوباره شروع کردیم؟! این معناش اینه که از عربستان گذشتیم یا گفتیم ممنون که حاجی های ما رو در حرم امن الهی کشتید؟!
یا اینکه الان به عربستان بگیم به آتش میکشیمت! کار درستیه؟!
یا اینکه با تنش زدایی به همون کارهای عمیق و اساسی بپردازیم که داره منطقه رو زیر و رو میکنه؟ چرا باید بیخود هزینه بدیم؟
در مورد خیلی کشورها صحبت شما صادقه پس باید با اکثریت فقط در قهر و قطع رابطه و تخاصم باشیم.
در مورد مطلب اولتون هم احتمال نمی دید به احترام و عدم تقابل اسم برده نشده؟ یعنی سیاست سایت باشه که با دوستان اصول گراش مستقیم درگیر نشه؟ (2389079) (alef-4)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۲:۴۴:۰۹
بحث اینه که چرا گفته نشده که مطلب برای یک مقاله ی خارجی بوده نه حرف خود نماینده مجلس!
دوستان اصولگرا کجا بود!!! (2389109) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۶:۱۹:۵۳
مد شده اين روز ها همه از "زبان ديپلماسي" سخن مى گويند!
اين هم از تب مذاكرات است!
ديري نخواهد رسيد روزي كه اين مد هم در كنار "عدالت" كه تب گفتمان دولت قبل بود، "دِمُده" بشود (2389501) (alef-10)
 
عماد
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۰:۴۰:۱۰
جملات زاکانی برای شما سنگین است، اما ما را یاد جملات امام خمینی می اندازد که می فرمود:

انشاءالله ما اندوه دلمان را در وقت مناسب با انتقام از آمریکا و آل سعود برطرف خواهیم ساخت و داغ و حسرت حلاوت این جنایت بزرگ را بر دلشان خواهیم نهاد، و با برپایی جشن پیروزی حق بر جنود کفر و نفاق و آزادی کعبه از دست نااهلان و نامحرمان به مسجدالحرام وارد خواهیم شد. (2388851) (alef-17)
 
دوست الف
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۲:۳۲:۴۰
نه من هم با این صحبت آقای زاکانی موافقیم اما حرف در تاکتیکه برادر. سریع قضیه رو استقلال پرسپولیسی نکنید. باید قبول کرد سطح زاکانی قابل مقایسه با ظریف و... نیست. (2389092) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۰:۴۵:۳۰
شیخک های عرب منافقند و از کفار بدترند (2388866) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۰:۵۷:۴۷
حرفهای بعضی افراد مشابه نگاه قیمانه به جنبشهای مردمی و اسلامی در منطقه و به نوعی ژست تقسیم غنائم بین ایران و عربستان است. جنبش مردم یمن متعلق به مردم یمن است و خیزش مردم بحرین حاصل زحمات آنهاست، بعضی افراد که میگویند ایران و عربستان توافق کنند آیا در عمل به معنای خیانت به خون شهدای بحرینی و یمنی نخواهد بود؟ ما یک قدرت امپریالیستی نیستیم که فرضاً بخواهیم منطقه را بین خودمان و دیگری تقسیم کنیم. کلاً از این فکر که مثلاً جایی ما عقب بنشینیم جایی عربستان دست بردارید چون این حرکات مردمی تجلی خواست مردم منطقه و دارای اصالت است. چنین کاری خیانت به اسلام و حقوق ملتهای منطقه است. اگر ما چنین فکری به ذهن خود راه بدهیم چه فرقی با دشمنان خود خواهیم داشت؟ این ذهنیت و تفکر ضدانقلابی و ضداسلامی را باید کنار گذاشت. (2388895) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۲:۳۰:۵۳
بعضی وقتها آدم تاسف میخورد به حال مردمی که حاضرند با آمریکا ، اسرائیل ، انگلیس و ... ارتباط داشته باشیم اما با کشور مسلمان همسایه ارتباطی نداشته باشیم قطعا با سخنان تندروها داخلی این کشور نیز احساس خطر کرده و به قول نویسنده مهر تاییدی بر ایران حراسی میزنیم (2389086) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۳:۱۶:۵۲
دیپلماسی همیشه باید فعال باشد چه در زمان جنگ چه شبه جنگ و چه صلح.دیپلماسی به معنای باخت،شکست خوردن،کم آوردن نیست بلکه ابزاری است برای حفظ ارتباط تا براساس منافع مشترک اقدامات مشترک انجام داد و این منافاتی با اختلافات در سایر زمینه ها ندارد.کنار گذاشتن دیپلماسی یعنی ورود عملی به تنش ،تخاصم،دشمنی واین به صلاح دو کشور مسلمان نیست. (2389167) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۳:۵۸:۳۵
اينها مش حرفه و نوعي تاكتيكهولي بدانيد عربستان همان عذبستان چندين سال قبله بلكه عربستان قرن پيشه و چيزي در او تغيير نكرده بنابر اين شما بايد فعل هاي جمله تان را به درستي مي بستيد و نثلا بايد مي نوشتيد:( عربستان به نوعي از ايران ترسانه مي شود ) يعني بجاي مي شد در آخر جمله بنويسيد مي شودوهمچنين در بقيه جمله هاي مشابه نيز بايد چنين عمل كنيد
در ضمن يادتان باشد ما مي دانيم كه اين نوع گفتار نوعي تاكتيكه و در جايش خوبه ولي همه ميدانيم كه كشور عربستان مسئولينش فقط وابسته نيستند بلكه سر سپرده و ذوب شده در غرب و غرب باور و اسلام ستيزند و آنها اصلا توسط جهان غرب فقط گمارده شده اند كه منويات انها را اچرا كنند و با اين ادبيات تان هم نمي شود سمت و سوي آنها را تغيير داد (2389262) (alef-17)
 
امیدوار
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۴:۰۲:۰۳
آقای زند نوشته اند : "می توان مواضع خود را زیرکانه بیان نمود کار خود را مخفیانه انجام داد"
یعنی به نظرشون عربستان به لبخند ما توجه میکنه و اصلا حواسش به کارای مخفیانه ما نیست! و صرفا به خاطر لبخند با ما دوست میشه! این تحلیل دو تا اشکال داره:
اولا اگه خود عربستان هم حواسش نباشه دوستاش بهش تذکر میدن که اوضاع از چه قراره
ثانیا اگه پیامبر صلح کرد واقعا به آن پایبند بود و مخفیانه، یه کارای دیگه نمی کرد. این چیزی که نویسنده پیشنهاد داده عین حقه بازی و ریاکاریه! کدام رفتار پیامبر یا مولا علی ریاکارانه بود! اتفاقا مولا علی بارها گفته که من میتونم مثل معاویه باشم (همان مشی سیاستی که نویسنده محترم داره پیشنهاد میکنه) اما این جوری درست نیست. (2389272) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۴ ۱۴:۱۹:۱۷
ایران بنظر من باید بطریقی جلوتر از امارات و عربستان و قطر، داوطلب در مقابله با داعش میشد تا توپ در زمین غربی ها نمی افتاد.
الان همه اقدامی انجام میدن،چه همسایه ها و چه کشورهایی از اونور دنیا.
کمکی اگه از دست ایران بر میاد، باید انجام بده نه با شرط و شروط. این غده داعش، بشریت را تهدید میکنه.
@ایران حد اقل باید به دولت سوریه و ترکیه فشار دیپلماتیک بیاره تا نفت های بشکه ای 30 دلار را(1/3قیمت روز) از این داعشی ها نخرند.
بنظر من کشور ایران میتواند بیشترین تاثیر را را مقابله با این معضل بشریت داشته باشه، چرا که هم قدرت نظامی قوی داره و هم بر منطقه اشراف کامل داره و هم روابط خوبی با کشورهای منطقه داره. (2392659) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.