نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 47013
مقصر ورشکستگی جنرال موتورز کیست؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۸۸ ساعت ۰۸:۵۶
بنابر اظهارنظر تحلیل‌گران، با ورشکستگی غول خودروسازی آمریکا که پیشتر از آن به عنوان نماد صنعت ایالات متحده آمریکا یاد می‌شد، صنعت این کشور به شدت ضربه خورده است.



حال سوالی که این روزها در محافل عمومی و خبری آمریکا مطرح است این است که مقصر ورشکستگی شرکت جنرال موتورز به واقع کیست؟



ویلیام.جی هولستین، مقاله‌نویس روزنامه یو.اس.ای تودی در این رابطه در مطلبی می‌نویسد: یکی از دلایل ورشکستگی این غول خودروسازی سوءمدیریت‌ها بود. این شرکت در طول حیاتش به واقع یک شرکت متحدالمرکز نبود. درست است که بیلی دورانت، بنیانگذار این شرکت و یا آلفرد. پی. اسلون، یکی دیگر از روسای جنرال موتورز اقدامات مثبت فراوانی برای این شرکت انجام دادند اما این شرکت همیشه از عدم تمرکز لازم رنج می‌برد. بحران اقتصادی در آمریکا نیز در ورشکستگی جنرال موتورز بی‌تاثیر نبود به‌طوریکه حتی مقامات جنرال موتورز نیز نتوانستند با تدابیر اتخاذ شده از پس این بحران که تاثیر چشمگیری بر این شرکت بزرگ گذاشته بود، برآیند. از دیگر عوامل ورشکستگی جنرال موتورز می‌توان به زيان‌دهي، از دست دادن تمامي عناوين، كاهش فروش و حتي افت توليد اشاره کرد.



شايد دليل اصلي فروپاشي غول سالخورده صنعت خودروسازي آمريكا را بتوان در بي‌انگيزگي كارگران آن جست‌وجو كرد. بي‌انگيزگي نيروهاي كاري عاملي كه مي‌تواند هر شركتي را هرچه قدر كه غول باشد، از پاي درآورد. اما به نظر مي‌رسد مسوولان جنرال‌موتورز آن‌قدر نسبت به بي‌انگيزگي كارگران خود بي‌توجه بودند كه در نهايت نيز هر چه كردند نتوانستند از ورشکستگی جنرال‌موتورز جلوگيري كنند.



مشکلات جنرال موتورز اواسط سال گذشته آغاز شد و بحران مالی که در آمریکا به وجود آمد بود به صنعت این کشور صدمات جدی وارد کرد.



یکی دیگر از تحلیل‌گران در این رابطه می‌گوید: ورشکستگی جنرال موتورز فقط یک ورشکستگی ساده نیست  بلکه به نوعی می‌توان گفت که شکست صنعت خودروسازی آمریکاست.



تاثیرات ورشکستگی شرکت جنرال موتورز به اقتصاد آمریکا نیز جدی خواهد بود. تاثیر واقعی ورشکستگی شرکت جنرال موتورز متوجه کارگران این شرکت  بوده که طی چندین سال تجارب ارزنده‌ای کسب کرده‌اند و در این مقطع زمانی با بروز بحران اقتصادی، با شرایط سخت معیشتی روبرو هستند.



پس از بروز بحران افتصادی در آمریکا، اولین نشانه از رکود صنعت خودروسازی این کشور چند ماه پیش دیده شد به‌طوریکه فروش شرکت‌های خودروسازی طی ماه سپتامبر از 20 تا 30 درصد کاهش یافت. فروش شرکت جنرال موتورز نیز در این مدت با افت 45 درصدی روبرو شد و صنعت خودروسازی آمریکا با بحرانی روبرو شد که پیش از این به خود ندیده بود.



مقامات غول خودروسازی آمریکا اعلام کردند که اکتبر گذشته بدترین ماه این شرکت از زمان جنگ جهانی دوم بود. پس از آن بود که ارزش سهام این شرکت نیز به پایین‌ترین حد خود طی چند دهه اخیر رسید.



چند ماه پیش کارشناسان اقتصادی پیش‌بینی کردند که صنعت خودروسازی آمریکا بدون کمکهای دولت آمریکا نمی‌تواند در سال 2009 به فعالیتش ادامه بدهد.



پس از گذشت چند ماه از بحران مالی در آمریکا  کم‌کم بحران وارد شرکت جنرال موتورز شد و مقامات این شرکت به طور رسمی اعلام کردند که این شرکت به دلیل بروز مشکلات جدی، تولید خود را کاهش می‌دهد.



پس از اعلام ورشکستگی شرکت جنرال موتورز قرار است 60 درصد سهام این غول خودروسازی به دولت آمریکا واگذار شود.



مردم آمریکا در حالی خبر ورشکستگی جنرال موتورز را شنیدند که این شرکت بخشی از زندگی  این مردم برای بیش از 100 سال بوده است. ورشکستگی جنرال موتورز بزرگترین ورشکستگی صنعتی در تاریخ ایالات متحده آمریکا و چهارمین ورشکستگی بزرگ در تاریخ این کشور به شمار می‌رود.



دولت آمریکا نیز اعلام کرده که 30 میلیارد دلار دیگر به حفاظت از دارایی‌های جنرال موتورز اختصاص می‌دهد که با این اقدام وزارت دارایی آمریکا مالک بیشترسهام این غول خودروسازی می‌شود. بنابر اعلام کارشناسان، ورشکستگی جنرال موتورز باعث کاهش قدرت اقتصادی آمریکا نیز خواهد شد.



جنرال موتورز در سال 1908 تاسیس شد و طی سالهای 2008- 1931 رکورد فروش خودرو در جهان را به نام خود ثبت کرد اما از سال 2008 شرکت تویوتا به پرفروش‌ترین شرکت خوردوسازی در جهان تبدیل شد.



 
 
Salimpour -- New York
۱۳۸۸-۰۳-۱۳ ۰۹:۲۰:۱۱
متهّم رديف اول تا دهم: اتحاديه های باصطلاح کارگری که ماشالّله حقوق و مزايايشان بيش از 5 برابر همتاهای خارجيشان است امّا راندمان کاری شان حتّی به گرد ژاپنی ها هم نميرسه.

تنها خبر خوش هم اينکه با از بين رفتن دايناسورهای اتومبيل سازی مانند \"جنرال موتور\" تاريخ مصرف اينگونه تشکيلات باجگيرنده بشکل \"اتحاديه\" هم رفته رفته به آخر ميرسند. (131360)
 
۱۳۸۸-۰۳-۱۳ ۱۰:۳۶:۴۱
خب اينو از حاميان آقاي موسوي بپرسيد ميگن همش تقصير احمدي نژاده (131455)
 
علي
۱۳۸۸-۰۳-۱۳ ۱۱:۲۲:۳۹
آمريكا كه وضعيت صنعت و اقتصادش به اين شكل درآمده، با چه منطقي كشورهاي ديگر را تحريم مي كند؟ اسم اين كارها خودزني نيست؟ (131537)
 
۱۳۸۸-۰۳-۱۳ ۱۲:۱۷:۵۰
اگر واقعا میخواهید بدانید مقصر همه بد یختی های امریکا چه کسانی هستند و از کجا سر چشمه گرفته و به کجا میرود وکمی هم اگر انگلیسی میدانید و اگر هم خودتان نمیدانید به دوستان و کسانی که میدانند این ادرسی را که خدمتتان میدهم به انها بدهید همه چیز برایتان روشن میشود هم میتوانید انرا بشنوید هم بخوانید ادرس هست www.infowars.com and planetprison.com ایندو سایت را حتما هم بخوانید هم گوش بدهید از همه چیز با اصلاح خواهید شد (131610)
 
حسين توكلي
۱۳۸۸-۰۳-۱۳ ۱۴:۱۸:۱۲
با سلام
1 ـ انهم كانوا قبل ذالك مترفين
2 ـ پس از قطع ارتباط دلار با طلا در ابتداي دهه هفتاد جنرال موتور بايد تغيير پارادايم ميداد
3 ـ به اين معني كه از برند خود استفاده مي كرد و اتاق فكر عظيمي در آمريكا ايجاد مي كرد
3 ـ به اين معني كه از برند خود استفاده مي كرد و كارخانه هاي متوسطي در اكثر كشورهاي جهان سوم احداث و پس از راه اندازي طبق قاعده هشتاد بيست ، هشتاد درصد سهام آنها را به مردم همان كشور مي فروخت
4 ـ جنرال موتور با تولد يورو بايستي بيشتر احساس خطر مي كرد يعني بايستي شركتي مانند مايكروسافت مي شد و فقط نرم افزار يا فرمول فروش مي شد.
5 ـ هرچه بگندد نمكش ميزنند واي بروزي كه بگندد نمك بعد از خروج آلن گرينسپن جنرال موتورز بايستي با لطايف الحيل بخشي از سهام خود را به عربها مي فروخت
6 ـ با افزايش قيمت نفت جنرال موتور بايستي پارادايم اتراف پسندي را كنار گذاشته به موتورها و اتاق هاي متناسب با پارادايم صرفه جويي روي مي آورد
7 ـ با تشكيل پول واحد عربهاي خليج فارس و با روي گرداني بيشتر مردم دنيا از دلار آمريكا قطعا مشكلات اقتصادي آمريكا عميق تر مي شود
8 ـ شايد نسل حاضر يك دهه شاهد آشوب هاي جهاني اول باشد !
9 ـ فيوچريست ها يا آينده نگرها صنف كم اثري شده اند جنرال موتورز ورشكست مي شود پول ايراني ها در دبي دود مي شود ، تحولات اجتماعي و اقتصادي و سياسي همگان را غافلگير مي كند ولي قبل از وقوع اين موارد آينده نگرها و توليد كنندگان خبرها (براي تدوين دايره ريسك هاي آينده ) نيست شده اند
10 ـ يادم هست سايت اينترنتي تهران اكونو ميست بخوبي پيش بيني هاي اقتصادي آينده را ارائه مي كرد ولي شما در اين همه فضاي مجازي كدام سايت اينطوري را بازهم مي توانيد مشاهده كنيد ! (131728)
 
ناصری
۱۳۸۸-۰۳-۱۳ ۱۵:۲۴:۵۳
من از چند روز قبل که پیش بینی کرده بودند جنرال موتورز به زودی اعلام ورشکستگی می کند برای شنیدن این خبر لحظه شماری می کردم و از شنیدن آن بسیار خوشحال شدم. این اتفاق را مقدمه ای برای فروپاشی اقتصاد غرب می دانم و امیدوارم وعده الهی برای حکومت صالحان به زودی تحقق پیدا کند. (131807)
 
میوند
۱۳۸۸-۰۳-۱۳ ۱۶:۴۲:۴۶
wether we go to the root of the problem we will find that real guilt goes to bad system of economy that US created by having such banks who always thik about their own benefits. now whatever hapened so happen if US wants to prohibit or take preliminary steps to stop happening again.they should change the present system . (131901)
 
آرش
۱۳۸۸-۰۳-۱۳ ۱۸:۰۳:۵۹
من به مدت دو سال برای این شرکت کار کردم. دلیل این وضعیت نوع تفکر انسان غربی هست: کار کمتر پول بیشتر
من به عنوان مهندس برق مسولیت بیشتر درآمد کمتری داشتم و هیچگونه حمایتی از من و بقیه مهندس ها نمیشد. کارگران ساده اما کاری کمتر درآمدی بیشتر و حمایتی بسیار قدرتمند رو داشتند.
همواره کارگران و اعضای اتحادیه خودی هاشون هستند و مهندس ها مهاجران و یا فرزندان مهاجر.
این تفکر در کل جامعه هم وجود داره:
هیچ انگیزه ای برای درس خواندن بین جوانان نیست چرا وقت تلف کنند؟
دولت ها هم از این نظر مشکلی نداشتند:
اگر کمبودی حس می شد یک کمی مقررات ورود به مملکتشون رو شل می کردن و کلی انسان تحصیل کرده و آماده برای انجام هر کاری! برای ورود سر و دست میشکستن.

هر کسی که بخواد این مشکلات رو حل کنه باید نوع تفکر این آدمها رو عوض کنه.
شاید 10 سال طول بکشه ولی این شعار تغییر اگر بدونن چی رو باید تغییر داد عملی هست. (132005)
 
۱۳۸۸-۰۳-۱۳ ۱۸:۲۰:۵۵
دو متهم رديف اول و باعث ورشكستگي جنرال موتورز ايران خودرو و سايپا مي باشند كه با خودروهاي ارزان قيمت و باكيفيت خود ميدان را بر روقباي خود تنگ كرده اند (132030)
 
Hva
۱۳۸۸-۰۳-۱۳ ۲۱:۱۳:۵۳
بحران اقتصادی امریکا فقط ورشکستگی جنرال موتورز را اندکی جلو انداخت اگرنه بهرحال با توجه به حضور کمپانیهای ژاپنی و کره ای و با توجه به عدم کارآمدی این غول صنعتی در چند سال آینده این اتفاق روی میداد. این امر فقط مختص صنایع اتومبیل سازی نیست و بحران مالی نشان داد که رقبای خارجی میزان تحمل آسیب پذیری را در کمپانیهای امریکایی به حداقل رسانده اند و با کوچکترین نوسانی بقای آنها به خطر می افتد. با کم شدن رونق تولید طبیعتا پشتوانه نقدینگی ضعیف شده و مشکلات عدیده ای ایجاد میشود. در واقع ارزان شدن پیش از حد مسکن نشان دهنده بالا بودن مصنوعی ارزش پول است و هر لحظه احتمال آن میرود که با سست شدن یکی از پایه های بازدارنده, ارزش دلار ریزش کرده و به شدت افت کند. همچنین عدم توازن پشتوانه نقدینگی و تولید باعث میشود که تعادل اقتصادی از بین رفته و باعث عدم سود دهی کمپانیهای تولیدی شود. (132162)
 
۱۳۸۸-۰۳-۱۳ ۲۳:۴۴:۲۴
این فقط یک جابجای قدرت در صحنه جهانی است و شرکتها ی موج دومی کم کم از صفحه روزگار محو می شوند حتی اگر زمانی بزرگترین خود رو ساز جهان بوده باشد
و شرکتها موج سومی جهان را در قلمرو خود خواهند گرفت حتی اگر عمری بیشتر از چتد سا نداشته باشد نمونه بارز آن face book (132212)
 
۱۳۸۸-۰۳-۱۳ ۲۳:۴۴:۵۵
رکود اقتصادی،ورشکستگی کلاهی بیش نیست که بر سر ملتهای دنیا گذاشته شد. از پس این ماجراها انقلاب صنعتی دوم در راه هست. زمان میبرد ولی همگی شاهد ان خواهیم بود. (132213)
 
ک، م
۱۳۸۸-۰۳-۱۵ ۲۰:۱۱:۰۰
با سلام؛

علت اکثر مشکلات اقتصادی دنیا نبودن دینامیسم اقتصادی و تطبیق است.
و السلام (134622)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.