نظر منتشر شده
۳۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 354933
هشدار مجدد رهبری به مسئولان درباره معضلات اجتماعی؛
اگر کسی در خانه یک دختر فراری یا بچه معتاد داشته باشد، چه حالی دارد؟ ما باید همان احساس را به خودمان تلقین کنیم
برای رفع آسیب‌های اجتماعی فوق عادت کار کنید
تاریخ انتشار : جمعه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۱۷
انتظارم از مجموعه‌ی حاضر کارهای فوق العاده است؛ یک کارهایی هست که کارهای طبیعی دستگاه شما است و باید انجام بدهید، لابد هم انجام می‌دهید، بعد از این هم این جلسه و امثال این جلسه باشد یا نباشد-انجام می‌دهید؛ این چیزی نیست که ما را قانع کند ...

به گزارش هفته نامه خبری-تبیینی خط حزب الله متعلق به موسسه حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، در سی و سومین شماره خود در گزارشی ویژه درخصوص تاکید رهبر انقلاب اسلامی به مسئولین برای رفع آسیب های اجتماعی بخش‌هایی منتشر نشده از بیانات اخیر رهبر انقلاب خطاب مسئولان را منتشر کرد. پاراگراف‌های داخل متن نقل قول های مستقیم از رهبر معظم انقلاب است.

تاکید رهبر انقلاب اسلامی به مسئولین برای کار فوق‌العاده، فوق‌عادت و مضاعف در حـوزه رفـع آسیب‌های اجتماعی

مردم عائله ما هستند

زلزله‌ی بم که آمد، خانه‌های مردم همه تخریب شد مردان، زنان و کودکان زیادی زیر آوار باقی مانده بودند. شدت آسیب‌ها و لطمات به حدی بود که مردم مستأصل مانده بودند. ۲۶ هزار کشته و ۳۰ هزار زخمی عدد کمی نبود. چشم همه‌ی مردم داغدار به مسئولین بود بلکه کاری کنند. هنوز چند ساعت از حادثه نگذشته بود که رهبر انقلاب در پیامی، از همه‌ی مسئولین خواستند که با همه‌ی توان به کمک مردم بشتابند. اما ایشان به همین پیام اکتفا نکردند. دو سه روز از زلزله نگذشته بود که شخصا وارد بم شدند تا از نزدیک در جریان کمک‌های امدادی قرار بگیرند. اما این اولین و آخرین بازدید ایشان از بم نبود. ۱۸ روز بعد از آن، مجددا رهبر انقلاب وارد بم شدند. این بار با لباس مبدل به میان مردم رفتند و از نزدیک با آنها حرف زدند و مشکلات‌شان را شنیدند. مردم که "آقا" را دیدند، آرام شدند.

آسیب‌های اجتماعی مانند آسیب‌های طبیعی‌اند؛ مانند زلزله که می‌تواند بنای خانه‌ها را تخریب کند، این آسیب‌ها بنیان خانواده و اجتماع را برهم می‌ریزد. اگر به موقع و به‌هنگام شناخته شود و یا پیشگیری شود، احتمال کاهش خسارت‌ها افزایش خواهد یافت. اما اگر نسبت به آن غفلت شود؛ خدای نکرده ممکن است بنای جامعه را متزلزل کند. «درست است که ما در کشور در درجه‌ی اول مسئله اقتصاد را داریم و خود مشکلات اقتصادی هم [به عنوان] یکی از آن عوامل ریشه‌ای این مفاسد، مورد توجه ما است، لکن مسئله‌ی مفاسد اجتماعی با شرحی که در جلسه‌ی قبل داده شد، یکی از بیماریهایی است که هر روزی که بر آن بگذرد و علاج نشود، عمق بیشتری پیدا می‌کند و علاجش دشوارتر خواهد شد. لذا مسئله فوق‌العاده مهم است.۹۵/۲/۱۱»

شاید از نگاه جامعه‌شناسانه، وجود آسیب‌های اجتماعی در هر اجتماع بشری امری طبیعی باشد، اما در شأن کشوری که آرمان «ساخت تمدن نوین اسلامی» دارد، به هر میزان، ولو اندک هم شایسته نیست. بنابراین گرچه در خصوص مقابله با آسیب‌های اجتماعی کارهایی شده است اما یقینا کافی نیست. برای حل آن، باید کار شبانه‌روزی کرد. «توقعات بیشتر از اینها است... اهمیت کار را، بزرگی مسئولیت را، خطرات ناشی از آن را آدم توجه بکند، آن وقت می‌فهمد که چه قدر باید در این زمینه تلاش کرد و شب و روز نشناخت.۹۵/۲/۱۱»

ممکن است حتی در کوتاه‌مدت، نتایج این تلاش شبانه‌روزی مشخص نشود اما نفس تلاش مسئولین، برای مردم مایه‌ی آرامش و مرهم است. «یک اشکالی که در کارهای بلند مدت هست و آن اینکه غالباً مجریان علاقه‌ای به کارهایی که تأثیراتش بلند مدت است ندارند؛ طبیعت انسان است... چون مردم این آسیبها را در زندگی لمس می‌کنند... وقتی می‌بینید یک دولتی است که دنبال علاج این آسیبها است، نفس این تلاش مردم را خرسند می‌کند، راضی می‌کند، امیدوار می‌کند.۹۵/۲/۱۱»

اما چگونه یک مسئول یا یک عنصر مؤمن و انقلابی می‌تواند این کار بلندمدت را شبانه‌روزی و با تمام وجود پی ‌بگیرد و خسته نشود؟ وقتی که حس کند خود او، جزئی از آن خانواده است و مشکل مردم، مشکل اوست.

«ما مردم را باید عائله‌ی خودمان بدانیم. ما مسئولین کشوریم دیگر... این ملت، این کشور، این مرزها، این فضای زندگی، عائله‌ ما است. به مسئله‌ی آسیبهای اجتماعی در سطح کشور جوری نگاه کنیم که اگر این آسیب در داخل خانواده‌ی خود ما بود، آن‌جور نگاه می‌کردیم. اگر بنده یک بچه‌ی معتاد داشته باشم چه حالی دارم؟ اگر کسی در خانه یک دختر فراری از... 
خانه داشته باشد چه حالی دارد؟ تصورش را بکنید، اگر این دختر از خانه‌ی دیگری هم فرار کرد، ما باید همان احساس را به خودمان تلقین کنیم ولو طبیعتاً نداشته باشیم... ما باید به این قضیه در سطح جامعه حساس باشیم و به فکر علاج باشیم... ما در واقع اهتماممان به وضعیت مردم مثل اهتماممان به داخل خانواده‌ی خودمان باشد.۹۵/۲/۱۱»

اما در مقابله با آسیب‌های اجتماعی نباید به کارهای معمولی و جاری دستگاه‌ها اکتفا شود و هر از گاهی برای رفع تکلیف گزارشی‌ داده شود. تاکید رهبر انقلاب اسلامی در جلسات مختلف بر کار جهادی مستمر ویژه است. «انتظارم از مجموعه‌ی حاضر کارهای فوق العاده است؛ یک کارهایی هست که کارهای طبیعی دستگاه شما است و باید انجام بدهید، لابد هم انجام می‌دهید، بعد از این هم-این جلسه و امثال این جلسه باشد یا نباشد-انجام می‌دهید؛ این چیزی نیست که ما را قانع کند؛... یک کار فوق عادت انجام بگیرد، یک تلاش مضاعف انجام بگیرد.۹۵/۲/۱۱»

همچنین در این موضوع مهم نیز مانند اقتصاد مقاومتی که همه‌ی دستگاه‌ها باید وسط میدان بیایند «همه‌ی دستگاه‌ها باید نقش آفرینی کنند؛ هم دستگاه‌های دولتی-منظورم قوه‌ی مجریه است-هم دستگاه‌های غیر قوه‌ی مجریه مثل مجلس، مثل قوه‌ی قضائیه، مثل نهادهای انقلابی. همه باید نقش آفرینی کنند، باید نقش خودشان را، سهم خودشان را مشخصاً پیدا کنند، بفهمند چه هست، و آن سهم را به بهترین وجهی، با شتاب متناسب انجام بدهند.۹۵/۲/۱۱»

نقش دستگاه‌های تبلیغاتی نیز در این کار اهمیت زیادی دارد اما بعضاً تاکنون نقش‌آفرینی مؤثری نداشته‌اند «عدم توجیه فرض کنید سازمان تبلیغات یا دفتر تبلیغات نسبت به این قضیه موجب می‌شود که در این زمینه کار نکنند. خب ما این همه امکانات داریم... باید دنبال کنند.... مجموعه‌ی صدا‌وسیما باید مطلع بشوند از آنچه که واقعیت کار است تا بتوانند برنامه‌ریزی کنند، صدا‌وسیما خیلی می‌تواند نقش ایفا کند.۹۵/۲/۱۱»

اما در مقابل این عملیات جهادی و مقاوم‌سازی اجتماعی، نباید از عوامل مزاحم و ضد عملیات هم غفلت شود؛ مثلاً «وقتی که ما در جشنواره فجرمان فیلم‌هایی نشان داده می‌شود که اصلاً سوق می‌دهد مردم را به سمت این مفاسد اجتماعی، در واقع فرهنگسازی ضد این جهت را داریم انجام می‌دهیم؛ باید مراقبت بشود، باید به اینها توجه بشود.۹۵/۲/۱۱»

و در آخر آنچه که هم برای مسئولان، و هم برای مردم -به‌ویژه جوانان مؤمن و انقلابی- وظیفه ایجاد می‌کند، به میدان آوردن ظرفیت‌ها و نیروهای مردمی است؛
«نیروهای مردمی خیلی می‌توانند کمک کنند و کمک هم می‌کنند، منتها برنامه می‌خواهد که چه‌جوری از نیروهای مردمی استفاده کنیم. جذب دلهای مردم و جذب کمکهای مردم-چه کمکهای مالی‌شان چه کمکهای فکری و بازویی‌شان-خیلی هنر می‌خواهد و این برنامه‌ریزی لازم دارد. ۹۵/۲/۱۱»

در این کار پر اهمیتی که برای آن نباید شب روز و شناخت، نیز دست معجزه‌گر مردم که عنایت الهی را به‌دنبال دارد، راهگشا خواهد بود؛ این را تجربه‌ی انقلاب اسلامی ثابت کرده است؛ مهم این است که نیروی حزب‌اللهی این عرصه را نیز سنگری برای انقلابی‌گری و جهاد خود بداند، که
«جهاد فقط شمشیر گرفتن و جنگ کردن در میدان قتال نیست؛ جهاد شامل جهاد فکری، جهاد عملی، جهاد تبیینی و تبلیغی، و جهاد مالی است. ۹۵/۲/۲۹»
۱۳۹۶/۰۶/۱۲ ۱۵:۲۶
 
۱۳۹۶/۰۵/۳۱ ۱۵:۴۶
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۶ ۱۲:۰۴
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۷ ۱۲:۱۹
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۲ ۱۷:۴۶
 
۱۳۹۶/۰۴/۰۱ ۱۴:۳۲
 
۱۳۹۶/۰۳/۳۰ ۰۹:۴۲
 
۱۳۹۶/۰۳/۲۸ ۰۷:۵۳
 
۱۳۹۶/۰۳/۲۷ ۱۶:۲۴
 
۱۳۹۶/۰۳/۲۵ ۰۸:۴۳
 
 
کلمات کلیدی : رهبری
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۵:۱۴:۳۳
جانم فدای رهبر (3715257) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۵:۲۲:۲۴
از رهبر معظم انقلاب می خواهم و استدعا دارم دستور دهند در تمام دستگاههای دولتی دختران با ستن بالا با مشاوره و اصرار مسوولان ازدواج کنند (3715265) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۶:۴۳:۱۳
دوست عزیز ازدواج هایی که با عشق شروع شده در نهایت به طلاق ختم شده حالا ازدواج اگر بخاد دستوری باشه که دیگه نرخ طلاق ده برابر میشه ازدواج کلا دستوری نمیشه باید شرایطش باشه. در دهه 60 افزایش جمعیت دادیم که خودش اسیب های زیادی رو به همراه داشت یکیش همین ازدواج نکرده عده زیادی و بیکاری عده دیگری است. (3715377) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۹:۳۹:۲۰
خواهشا تو همه چی دخالت نکنید اخه به شما چه. برادر من چرا باید مردم رو مجبور کنید ازدواج کنند. شما اگر بگذارید ادم های لایق بیایند سر کار (نه بر اساس عقیده و وابستگی به یک گروه های خاص)و مملکت پیشرفت کند و کار زیاد شود همه خودشون میدونند کی ازدواج کنند. (3715607) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۰۷:۲۲:۵۶
دقیقا الان یک تیپ با تفکر خاص چه دختر وچه پسر همگی هم به راحتی وارد دانشگاه شده اند و هم به راحتی سر کار رفته اند و در سنین پایین هم ازدواج کرده اند مشخصات ظاهریشان هم کاملا مشخص است !! (3716212) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۰۷:۱۷:۲۲
کو خواستگار !! جوری اصرار می کنید انگار خواستگار هست ودختران ازدواج نمی کنند !! باید یه فکری به حال پسران بی کار شود که بتوانند حداقل شرایط لازم برای ازدواج را پیدا کنند!! (3716208) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۰۹:۲۵:۵۱
دستگاه های دولتی از قصد دخترها را استخدام می کنند تا پسرها بیکار شوند و هر دوشان مجرد بمانند. (3716388) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۱۰:۲۷:۵۴
عزیزجان حرفهای آقا را خوب نفهمیدی ، لطفاً یکبار دیگه سخنان ایشان را مرور کن. (3716532) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۵:۲۴:۰۸
آسیبهای اجتماعی یک فرق بزرگ با بلایای طبیعی مثل زلزله دارند و آن فرق این است که آسیبهای اجتماعی حاصل تصمیمات کلان در سطح ملی هستند.
اگر مسئولان این طرز فکر «مردم عائله ما هستند» را در زمان اتخاذ تصمیمات کلان حفظ کنند و قبل از هر تصمیمی که ممکن است در آینده هزینه‌ای به مردم تحمیل کند، آینده مردم را هم در نظر بگیرند خیلی از آسیب‌ها اصلاً پیش نمی‌آید که حالا بعداً بخواهند برای آن فکر چاره کنند. (3715272) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۲۱:۴۱:۱۳
آیا تشریفات الکی و بدرد نخوری که اصلا در زندگی مشترک نقشی ندارند را هم دولت ایجاد کرده یا کار خودمان است؟
جرا سادگی در زندگی را از رهبر یاد نگرفتیم و با چشم و هم چشمی، زندگی ها را هر چه لوکس تر و تشریفاتی کردیم؟
بسیاری از مشکلات مربوط به خودمان است و نباید از دولت و نظام انتظار داشته باشیم معجزه کنند و هیچ نقشی برای خودمان قائل نباشیم. (3717831) (alef-11)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۵:۳۲:۲۰
بنده کاری به اصلاح‌طلب و اصول‌گرا ندارم. آنچه برای بنده مهم است فرزندم است که معتاد شده و جلوی چشمم آب می‌شود. فعالان سیاسی و مسئولان به درد مردم برسند. (3715285) (alef-13)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۸:۰۹:۲۶
هر کسی ممکنه به دلیل خاصی معتاد بشه ولی وضع بد اقتصادی، و کمبود شادی و تفریح میتونه به افزایش اعتیاد کمک کنه. (3715502) (alef-11)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۶:۳۸:۲۶
خوب اینها که پرداختن به معلول است علتها را باید جستجو کرد چه عواملی دست یه دست هم دادند که مردم را به این روز انداختند وما سرمان را زیر برفها کردیم تا چیزی را نبینیم ووووووووو..... (3715373) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۶:۴۴:۲۵
احسنت.. بسیار فرمایشات قابل توجهی ست. (3715379) (alef-11)
 
هادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۶:۵۱:۵۶
کمپین ازدواج اسان و پایدار با همکاری تمامی سازمانها و وزارتخانه ها و اقشار مردم شکل بگیره و صرفا مجازی و در حد شعار نباشه . ازدواج جوانان میتونه خیلی از مشکلات رو حل کنه .
الان مسائلی در ازدواج مطرح میشه که مسائل فرعی هست که باعث میشه ازدواج جوانان بیخودی به تاخیر بیفته .
مثال هم میتونم بزنم
1. مثلا هزینه های سرسام اور مراسم عروسی و تجملات بی مورد در این زمینه
2. اینکه حتما جهیزیه باید تمامی اقلام رو شامل بشه . بعضی ها از اقلام جهیزیه شاید تا 10سال هم مورد استفاده قرار نگیره ولی بخاطر همون تجمل گرایی و چشم هم چشمی ها بعضی ها میگن باید باشه
3. توقع داشتن مسکن و خودرو در موقع ازدواج
4. تشریفات و تجملات و هزیته های غیر ضروری و فرعی دوران نامزدی (3715395) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۶:۵۵:۲۶
بچه بیکار هم مهم (3715403) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۶:۵۸:۲۴
من در یک مقاله میخواندم که فرزندان افرادی که در سنین بالا ازدواج میکنند ، به خاطر جهشهای جنتیکی داری مسائل روانی و روحی بیشتری میباشند. اعتیاد و ناسازگاری و خشونت و افسردگی و ..... همگی ریشه در اختلالات روحی و روانی دارند. پس با این وضع بالا رفتن سن ازدواج در کشور باید منتظر شرایط بسیار بدتری برای نسل آینده بود. (3715412) (alef-11)
 
l
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۱۱:۱۱:۲۵
مادربزرگم وقتی خاله ام رو زاییده که 50 سال داشته این خاله ام از تمام خاله هام هم شادتره و هم از نظر روحی و جسمی بهتر
جو ندین لطفااااااااااااا (3716616) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۷:۱۲:۵۱
آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا (3715435) (alef-11)
 
بینام
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۷:۱۸:۴۲
خدا وکیلی اولین باری هست که از این حرفا به میان میادخدا رو شکر که حرف دل رو زدین (3715441) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۸:۰۶:۴۲
یک آمار دهشتناک دیگر
12000 معتاد در پایتخت اسلامی ایران سرگردان هستند و در میان خلق الله می گردند به راستی انسان را به وحشت میاندازند عملا تهران به تسخیر معتادان درآمده ضمنا یک سوم خانواده های ایرانی به یک معنی از کارافتاده اند یعنی حاضر به فرزندآوری نیستند چرا ازدواج کرده اند خدا عالم است 11000000 جوان مجرد داریم که خود جمعیت چندین کشور است...ایران بر روی آتشفشانی از مشکلات قرار گرفته 5000000 فارغ التحصیل بیکار داریم به جرات می توان گفت ساختار اجتماعی ایران .... (3715496) (alef-11)
 
میزان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۸:۱۱:۵۱
قوه قضائیه ، نیروی انتظامی و صدا وسیما نقش اساسی ، مهم وانکار ناپذیری در اصلاح ساختارهای اجتماعی دارند بایست مسئولین بیست سال گذشته قوای مذکور بجامعه وشخص "مقام معظم رهبری " در باب مشکلات یاد شده پاسخگو باشند (3715508) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۸:۱۳:۳۷
راستی کیا مسئول وضیت موجود در کشور هستند!! (3715512) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۱۰:۳۱:۴۱
کسانیکه به جای حل مشکلات مردم ، دل به بیگانگان بستن و منتظر هستن اروپاییها و آمریکاییها مشکلات مردم را حل کنند. (3716544) (alef-3)
 
عبدالله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۲۱:۳۲:۵۱
آفرین بر این کلام مبارک رهبری.

تمام بدبختی از جایی شروع می‌شود که عده‌ای مدیر نالایق با کمترین توان و دانش، و البته ادعایی که سر به آسمان می‌ساید، خود را تافته‌ی جدابافته می‌دانند و دیگران را عده‌ای رعیت که لایق کمترین حقوق انسانی نیستند.

تا وقتی مدیران نیاموزند که خود را جای مردم بگذارند و مشکلات مردم را مشکلات خود بدانند این دور باطل ادامه خواهد داشت. (3715772) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۰۹:۱۲:۴۵
علوم اجتماعی بدرد می خورد یا نمی خورد؟ (3716370) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۰۹:۳۸:۴۰
خانواده ما نه چندان از دور ، که از نزدیک مصداق تیتری را که شما زده اید، شاهد است ، خدمتکار صدیقی داریم که پدر بچه هایش از بابت اعتیادی که داشته بعد از معتاد کردن دو فرزندش زندگی را ترک و زن بی پناه را در صحرای بی کران درد ها و رنجها رها کرده و پی گرفتاری خود رفته است .
یکی از پسران ازدواجی دردافزا را چاشنی زندگی کرده، با دختری معتاد ازدواج و پس از مدتی صاحب فرزندی شده و آنگاه که به دلیلی که گفته نشده (لابداعتیاد و خواشی آن) به محبس دچار و مدتی بعد خبر مرگ (شاید هم کشته شدنش به دست هم سلولی ها) را به مادر می رسانند. مادر رنج به دوش و درد آلوده راهی خانه های مردم شده و با غیرتی مثال زدنی تامین زندگی عروس و نوه جدیدش را هم
بر دردهای سابق علاوه کرده و از ساعت 5 صبح که از خانه بیرون میزند تا پاسی از شب مشغول کار که نه، جان کندن است تا چند شکم گرسنه را در حد امکان سیر کند.
این زن بی پناه نه در مقابل رولزرویس ها و بنزهای پر زرق و برق و زندگیهای آنچنانی و نه حتی در مقابل تاکسی های خطی داغان و زهوار در رفته ای که شبها او را به در خانه اش می رسانند، عکس العملی نشان نمی دهد و فقط منتظر دمیدن روشنایی روز است که این غمکده را ترک کرده و به فرامین کارفرماهای چند ساعته گوش فرا دهد و مواظب لرزش دستهایش باشد که مبادا شیئی گرانبها از آنها بلغزد و تحمل غرو لند و حتی گاها بی کاری چند روزه را روی دستش بگذارند.
و این داستان همچنان ادامه خواهد داشت تا ورود ماشین بهشت زهرا و انتقال وی به مدفنی که مزه آسایش و آرامش را به او بچشاند.
ای دریغا ای دریغا ای دریغ کجایند مردانی که شبانگاهان فانوس به دست دنبال آدرسهای خاصی می گشتند و فقط تاریکی شب شاهد مردانگی آنها بود. (3716414) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۰۹:۴۶:۱۷
از خدا دور شدیم....از خودمون شروع کنیم تا جامعه اصلاح بشه.مسئولین نظارت و برخورد با متخلفین (3716435) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۱۳:۱۹:۵۳
اعتیاددرکشوربیدادمیکند متاسفانه تریبونی برای طرح مصایب وجودندارد اعتیاد به جوانان وحتی نوجوانان هم رخنه کرده که معلول وضعیت اسفناک اقتصادی وبی کاری جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی است فاصله طبقاتی درهیچ تاریخی اینقدرزیادنبوده مفاسداقتصادی که دردوره دولت مدعی بصیرت انجام گرفته درطول تاریخ ایران بی سابقه بوده واکثریت زیرفشاراقتصادی قراردارند واقلیتی به ثروتهای بادآورده رسیده اند وتا زمانیکه اموال بیت المال ازمفسدین اقتصادی پس گرفته نشده وبه بیت المال برنگشته اند وضعیت بهترازاین نخواهدشد (3716911) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۱۳:۲۵:۴۲
این مشکلات حاصل سالها سیاست غلط است که البته هنوزهم ادامه دارد اما نمیدانم چرا فقط دردوره بعضی دولت ها مطرح میشود؟ (3716930) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۱۷:۲۵:۴۰
میزان معتادین درکشور بسیاربالاست ویکی ازدلایل اصلی آن بی کاری جوانان وضعیت وخیم اقتصادی اکثریت مردم ایران است ومتاسفانه در 8سال دولت احمدی نژاد بعلت رعایت نشدن عدالت واقعی در تقسیم سرانه ملی فاصله طبقاتی بالا رفت واقلیتی به ثروتهای نجومی واکثریت زیرفشاراقتصادی استخوانهایشان خردشده (3717474) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.