نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 245934
جزئیات بیکاری 1.5 میلیون جوان زیر 30 سال
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۰۲
با وجود کاهش ۲۸۰ هزارنفری تعداد جوانان جویای کار زیر ۳۰ سال کشور در فاصله یکسال گذشته، اما بیکاری جوانان همچنان بحرانی و بیش از ۲ برابر نرخ بیکاری عمومی است. نرخ بیکاری جوانان تا ۳۰ ساله در تابستان امسال بین ۲۰ تا ۲۳ درصد و نرخ بیکاری زنان جوان نیز بین ۳۹ تا ۴۳.۶ درصد بود. براساس آخرین گزارشات مقامات دولتی، نرخ بیکاری جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی دستکم ۴۳ درصد است.

به گزارش پارس به نقل از مهر، یکی از مهم ترین مسائلی که درباره بازار کار ایران به عنوان یک مشکل جدی وجود دارد، جمعیت بالای متقاضیان کار جوان زیر ۳۰ سال است. در واقع، این گروه سنی مهم ترین و جدی ترین گروهی است که به دنبال کار هستند و حل مسئل بیکاری در این بخش، به معنای عبور کشور از بحران بیکاری خواهد بود.

اینکه صدها هزار جوان جویای کار در کشور هفته ها، ماه ها و بلکه سال ها را منتظر یک فرصت برای ورود به بازار کار باشند در مقابل کشش پایین جذب کارجویان از سوی بازار کار کشور، باعث نوعی انباشت بیکاری در کشور شده و متاسفانه هر ساله نیز بر آمار بیکاران جوان کشور افزوده شده است.

براساس آخرین اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله کشور برابر با ۲۲.۹ درصد و نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله نیز معادل ۲۰.۲ درصد است که این میزان بیش از ۲ برابر نرخ بیکاری عمومی کشور و نشان دهنده ادامه بحران بیکاری جوانان است.

ورود سالیانه دستکم یک و نیم میلیون نفر به دانشگاه ها و خروج آنها در یک دوره ۲ تا ۴ ساله به امید یافتن شغل از دانشگاه، مسئله ای است که به دلیل فراهم نبودن زمینه های اشتغال کارجویان جوان در حال حاضر به عنوان یکی از مهم ترین چالش های کشور شناخته می شود.

این مسئله نه تنها برای جامعه، بلکه برای خانواده ها نیز به عنوان یک معضل بزرگ و بعضا لاینحل باقی مانده و اغلب خانواده ها امروز با بیکاری جوانان تحصیل کرده دانشگاهی مواجه بوده و از آن به عنوان یکی از نگرانی های پدران و مادران یاد می شود.

اینکه جوانانی پس از سال ها درس خواندن در دانشگاه ها، هیچ تقاضایی از سوی بازار کار برای اشتغال نداشته باشند، این مسئله باعث از بین رفتن توان ازدواج و تشکیل خانوده شود، آنها تا سال ها وابستگی مالی به خانواده داشته باشند و روزها را بدون اینکه استفاده از از آن ببرند در منازل به سر ببرند، ناراحتی بزرگی است که بسیاری از والدین را می آزارد.

پدری با ناراحتی می گفت دو فرزند دختر و پسرش پس از اخذ مدارک دانشگاهی و اشتغال موقت در مراکز دولتی، بیکار شده و با تعدیل نیرو مواجه شده اند. وی با نگرانی نسبت به آینده فرزنداشن از بالا رفتن سن آنها اظهار نگرانی می کرد و عنوان می کرد فرزندانش دچار افسردگی و سرخوردگی به دلیل از دست دادن شغلشان و ناتوانی در یافتن شغل جدید شده اند و این مسئله به چالشی بزرگ در خانواده وی تبدیل شده است.

علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تازگی اعلام کرده است که در حال حاضر ۱۰۶ هزار تحصیل کرده در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در بخش کشاورزی بیکار هستند. این مسئله به معنی هدر رفتن سال ها تلاش، هزینه و عمر جوانانی است که به امید فردایی روشن، بهترین سال های عمرشان را در پشت میزهای دانشگاه ها از دست داده اند.

ربیعی در جدیدترین گزارش خود بیکاری جوانان را یکی از بزرگترین مشکلات کشور برشمرده و عنوان کرده است: ذائقه کارجویان نسبت به بازار کار تغییر کرده و ناگزیریم برای خروج از بحران بیکاری، مهارت آموزی را در کشور تقویت کنیم.

وی همچنین از ورود ۴ میلیون فارغ التحصیل جدید دانشگاهی در آینده نزدیک به بازار کار سخن گفته و افزوده است: رابطه بین بازار کار و جب فارغ التحصیلان دانشگاهی در ایران پایین و حداکثر تا ۲۵ درصد است.

به دلیل عدم ایجاد زیرساخت‌های لازم در بازار کار، رشد منفی اقتصاد، تحریم ها، سوء مدیریت، نبود برنامه ریزی درازمدت در دولت‌های گذشته برای آینده اشتغال کشور، ورود بدون ضابطه صدها هزارنفر به دانشگاه ها، عدم تطابق آموزش ها با نیاز بازار کار، واردات بی رویه به کشور، توسعه نیافتگی صنعت و تولید و در نتیجه سرمایه گذاری های ناکافی در طول دهه های اخیر باعث شده تا در زمان ورود جمعیت جوانان متولد دهه ۶۰ به بازار کار، فضاهای کافی برای اشتغال آنها وجود نداشته باشد.

در واقع از بین رفتن تعادل در عرضه و تقاضای نیروی کار که طی سالیانه متمادی و بلکه دهه های اخیر در ایران شکل گرفته، باعث شده است تا به اندازه تقاضاهای کاری در ایران، فرصت وجود نداشته باشد و از این رو هزاران کارجو به درهای بسته بازار کار برخورد کنند.

کارشناسان بازار کار می‌گویند پیک تقاضا برای کار در ایران تا سال‌های آینده ادامه خواهد یافت و در صورتی که اشتغال زایی مناسبی صورت نگیرد، به معنای ادامه بحران بیکاری در ایران تا سالیان متمادی و سال‌های آغازین سده آینده خواهد بود.

براساس جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران تعداد بیکاران جوان زیر ۳۰ سال ایران در فاصله یکسال گذشته به میزان ۲۸۰ هزار و ۵۶۴ نفر کاهش یافته است. جمعیت بیکاران مطلق تا ۲۹ ساله کشور در تابستان ۹۲ به تعداد یک میلیون و ۷۳۰ هزار و ۱۵۴ نفر بوده که این تعداد در تابستان امسال ب یک میلیون و ۴۴۹ هزار و ۸۹۰ نفر کاهش یافته است.

حمید حاج اسماعیلی در گفتگو با مهر با بیان اینکه بیکاری در ایران همچنان در وضعیت پیک تقاضا است گفت: نرخ بیکاری جوانان و فارغ التحصیلان کشور در بهترین حالت، ۲۵ درصد است.

این کارشناس بازار کار اظهارداشت: در حال حاضر، بازار کار به دنبال جذب جوانان خلاق و با انگیزه برای واگذاری تصدی های اندک شغلی موجود است و این وضعیت اشتغال برای میانسالان را با دشواری ها و پیچیدگی های بیشتری مواجه می کند.

حاج اسماعیلی خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل باقی ماندن مسئله بیکاری در کشور، جمعیت بیکاران جوان در حال افزایش است و نمی توان خیلی به آمارهای موجود استناد کرد. مسئله کاهش حدود یک میلیون نفری جمعیت فعال اقتصادی در فاصله یکسال گذشته از مسائلی است که هنوز پاسخی به آن داده نشده است.
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۹:۱۶:۴۷
اگر جوان کار داشته باشد امکان ندارد به بیراهه و اعتیاد ودزدی منجر شود .بیشتر مشکلات ناشی از بیکاری است (2438475) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۰۹:۲۳:۵۴
کار هست نم دونم شما که حقوق های چند ده میلیونی میگیرید شاید نمی فهمید که به 200 هزار تومن در ماه نمی گویند حقوق و من بیکار هستم (2438493) (alef-10)
 
تابش
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۰:۰۵:۱۰
بايستي ظرفيت پذيرش دانشگاه هاي غير دولتي، ازاد و پيام نور به شدت كاهش بيابد تا مشكل بيكاري حل شود. كشور ما در وضعيتي است كه به تكنسين بيشتر از تحصيل كرده دانشگاهي نياز دارد. ممكن است در كشور ديگر وضعيت متفاوت و برعكس باشد. اما متاسفانه دانشگاه ها بدرد نخور ، جاي اموزش حرفه اي و مهارت شغلي و تجربي را گرفته است. و كشور پر شده از جواناني با مدارك بي ارزش كه دنبال شغل هاي اداري اند. سياست هاي اشتباه آموزش عالي و دانشگاه ازاد يكي از عوامل اصلي ركود و بيكاري عميق ايران است.
با اين شيوه نه رشد شتابان علم خواهيم داشت نه خروج از ركود (2438579) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۰:۱۶:۰۹
همه میدانند که تنها بخش اشتغالزا و پایدار تولید صنعتی و کشاورزی است.
پول های عظیم سرگردان در جامعه بایستی بسمت تولید سوق داده شوند.
برای این منظور باید با دادن امتیازات و کاهش عوارض و مالیات به بخش تولید
و از ان طرف کاهش امتیاز و افزایش عوارض و مالیات بصورت پلکانی در بخش
خدمات ، انگیزه سرمایه گذاری در تولید را افزایش داد. شتر سواری دولا دولا
نمیشود. متاسفانه دولتها تاکنون نتوانسته اند و نخواسته اند مشکل را از این
طریق حل کنند . لذا چسبیده اند به پول نفت . حال هم که تحریم هستیم و
کاهش فروش نفت وضع را بغرنج تر کرده است . (2438596) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۰:۳۰:۴۲
مشکل ما تو این مملکت اینه که همه میخوان دکتر یا مهندس بشن چیزی که از کودکی به ما یاد داده میشه چه در خانواده چه در مدرسه اینه که اگه درس نخونی و برای خودت کسی نشوی در آینده مفلوک و بدبخت خواهی بود . اما در سیستم اموزشی اروپا این مسئله وجود نداره بسیاری از جوانان اروپا و حتی صنعتی ترین کشور آن آلمان حتی تحصیلات دانشگاهی ندارن به این دلیل که سیستم آموزسی اون کشورها از کودکی استعداد یابی رو مبنا قرار داده و هر کسی به مثابه تواناییهای بدنی هنری فرهنگی ورزشی و.... پس از شناسایی استعداد و پرورش آن به سویی هدایت میشه مشکل بیکاری ما خصوصا تو قشر فارغ التحصیلان دانشگاهی اینه که باید به طور ریشه ای حل بشه (2438617) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۱:۰۹:۲۴
مقاله خوبی بود. در حقیقت با دانشگاه آزاد و علمی و کاربردی و پیام نور و غیره فقط خواستند پوشش موقت بر مسئله بیکاری جوانان ایجاد شود . الان فارغ التحصیلان نخبه دانشگاههای دولتی درجه یک هم بیکار هستند چون بدلیل عدم توسعه واقعی صنعت و تولید جایی برای جذب اینها نیست وبنده مادر دو فارغ التحصیل با معدل بالای 16 از شریف و امیر کبیر هستم که در حال حاضر همانطور که نویسنده محترم نوشته بیکار هستند. البته افزایش بی رویه و بی ضابطه دانشگاههای ازاد و پیام نور و غیر انتفاعی ها که هم اکنون در مقطع فوق و دکترا انجام می شود غیر از چوب حراج زدن بر علم ودانش و مدارج دانشگاهی سبب تغییر ذائقه کارجویان و افسردگی و سرخوردگی برای بسیار ی که هزینه کرده ولی عملا " چیزی کسب نکرده اند و البته پارتی هم ندارند که کار مناسب بیابند می شود .ضمن اینکه با قرار گرفتن مدرک داران بی سواد در مناصب و مشاغل موجب سرخوردگی برای سایرین و نخبگان و تلاش برای ترک وطن از سوی این گروه می شود. (2438700) (alef-10)
 
دلسوز خوزستانی
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۱:۴۲:۲۱
از زمانی که برنامه خصوصی سازی در ایران پیاده شده بیکاری واعتیاد زیاد شده است.به این دلیل که اگر شخصی مشغول بکار باشد ومتآهل شود دیگر وقتی برای بزه کاری وغیره ندارد.تنها راهش حذف بخش خصوصی وبرگشت به وضع قبلی میباشد. (2438766) (alef-10)
 
منصور صادقی
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۲:۳۲:۰۴
فرصت های شغلی چرا باید به دختران و زنان داده شود در حالی که مردان بیکار در جامعه به کرات دیده می شود؟ اگر هم قرار بر ارائه فرصت های شغلی به زنان است چرا مسئولیت قانونی برای آنها در زمینه اقتصاد خانواده و ... درنظر گرفته نمی شود؟
ضمنا لطف کنید جزئیات آمارگیری تان را شرح دهید تا بدانیم چه دسته از جوانان را شاغل و چه دسته ای را غیرشاغل فرض می کنید؟
با تشکر (2438886) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۲:۵۶:۳۴
درآینده نزدیک این بیکاریها معضل بسیار برزگی برای کشور ایجاد خواهد کرد راههای برون رفت از این مشکل را می توان با برنامه ریزی و ایجاد اشتغال پایدار برای همه جوانان وبخصوص تحصیل کرده ها بشرح زیر فراهم کرد
1- درحوزه انتظامی ونظامی سربازی حرفه ای را جایگزین سیستم فعلی نمود وزمینه اشتغال صدها هزار جوان تحصیلکرده و غیره را فراهم نمود. 2- درحوزه کشاورزی با ایجاد تعاونی های کشاورزی ودامداری و پرداخت تسهیلات لازم و مکانیزه کردن امور و استفاده از تجربیات کشورهای پیشرفته و سهیم کردن آنها در بعضی بخش ها زمینه ورود جوانان به این عرصه پردرآمدرا فراهم نمود 3- در بخش صنعت متا سفانه بدلیل مشکلات تحریم و مشکلات تولید ونبود زیر ساختهای لازم صنعنی اشتغال جوانان با صرف زمان بیشتری انجام خواهد پذیزفت زیر را صنعت با تعامل با دنیا زنده است 4- در بخش خدمات با تشکیل واحدهای تعاونی خدماتی و استفاده از تخصص جوانان درهربخش می توان بتدریج اشتغال جوانان را فراهم کرد بخصوص درزمینه توریست وگردشگری بطور کلی باتوجه به امکانات بالقو ه کشور ونیروی انسانی آماده کار و ثروت خداداد حیف است که هنوز درهمه زمینه ها وابسته به این وآن باشیم کافی است شرکای تجاری قوی و معروف پیدا کنیم وضمن حفظ حاکمیت ملی واستقلال ظرف مدت کوتاهی مشکلی بنام بیکاری را برطرف کنیم (2438959) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۸ ۱۳:۲۹:۲۵
خوب واضحه خودتون میگید زیر سی سال
دهه 60 ها دارن ناامید از شغل سی رو رد میکنند و جمعیت جوان کم میشه ماشاالله دهه 60 کم نداریم خوب تعداد بیکار میاد پایین (2439056) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۱۳:۲۴:۴۵
همیشه در مورد بیکاری زنان طوری امار داده میشه انگار در ایران به زنان ظلم شده!!!

در کشوری که شرع و قانون وظیفه ی تامین مخارج زندگی زن رو به گردن مرد انداخته و در صورت عدم ارائه ی نفقه و خرج زندگی و تهیه خونه توسط مرد و یا ارائه مهریه و اجرت المثل و ..، زن میتونه از مرد شکایت کنه و یا مثلا بیمه ی پدر برای پسر از 18 سالگی قطع میشه و برای دختر تا زمان ازدواج پابرجاست یا بعد از فوت پدر حقوق فقط به دختر میرسه ( نه پسر ) لطفا" اینقدر از بیکاری زنان نگویید.!
یا وظیفه ی مخارج زندگی رو از دوش مرد بردارید و بین زن و مرد تقسیم کنید ( قانونا" و نه با لطف و اکراه زن ) یا اولویت استخدام رو تا زمانی که مرد بیکار وجود داره به مرد بدهید ( البته نه در مشاغل زنانه مثل دکتر زنان و مامایی و پرستاری و مهد و .. )

ضمنا" آمار بیکاری زنان جوری بیان میشه انگار شغل های دولتی و استخدام های قرار دادی شرکت های خصوصی برای مردان بیشتر و راحت تره.! درصورتیکه اگه مردان خود اشتغال رو کنار بگذاریم و مقایسه ای بین زنان و مردان جویای کار آماده رو بررسی کنیم میبینیم که خانم ها ( علیرغم نداشتن وظیفه ای در تامین مخارج ) راحت تر از آقایون جذب کار میشند و دلیل اشتغال بیشتر آقایون تن دادن به هر کاری ( از روی اجبار ) و یا خود اشتغالی و کار آفرینی بوده. (2441033) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۳-۰۷-۲۹ ۱۳:۲۴:۵۸
نکته ی دیگه ای که در مورد تفاوت بیکاری زن و مرد وجود داره اینه که خانم ها ذاتا" بدنبال تکیه گاه هستند و دوست ندارند مردی بهشون تکیه کنه و در واقع سربارشون باشه. مثلا شما به یک دختر مجرد شغل + ماهی 2 میلیون حقوق بدید. آیا میاد با مثلا من نوعی که بیکار یا دارای درامد کمی هستم ازدواج کنه و مخارج من رو به عهده بگیره؟!! خیر. ایشون با حقوقشون کالاهای لوکس میخرند و بدنبال مردی با حقوق بالای 5 میلیون میگردند. ولی اگه همین حقوق 2 میلیونی به یک پسر داده بشه هم خودش از بیکاری نجات پیدا کرده هم مخارج یک خانم بیکار رو هم به عهده میگیره و در واقع با اشتغال پسران 2 نفر از بی پولی نجات پیدا میکنند و با اشتغال دختران یک نفر . حالا بحث روحی و عاطفی تشکیل خانواده و کاهش فساد و مشکلات روحی ناشی از تجرد طولانی و .. به کنار.
جالبه که به آقایون میگند باید متاهل باشید تا بهتون شغل بدیم و هیچ کس از خودش نمیپرسه من تا وقتی شغلی ندارم چطور متاهل شوم؟!!
اصل مشکل اینجاست که ما نه سنتی هستیم و نه مدرن. در هنگام خرج زندگی و مهریه و نفقه مسئولین کشور و خانم ها به سنت و شرع اشاره میکنند و همه چیز به عهده ی مرده و در هنگام حق اشتغال و حق طلاق و اولویت استخدام و .. به مدرنیته و اروپا و برابری جنسیتی و ..!! بگگذریم.. (2441034) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.