توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 345438
پرونده ویژه از عملکرد همه مربیان داربی پایتخت/ نیمکت داغ
بخش ورزشی الف، 27 فروردین 95
تاریخ انتشار : جمعه ۲۷ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۹
در تاریخ رقابت تیمهای سرخابی پایتخت مردان بسیاری روی نیمکت دو تیم نشسته و فشار و استرس این دیدار حساس را تحمل کرده اند . در این نوشتار به این مردان می پردازیم :

نیمکت آبی
یک-علی دانایی‌فرد متولد مهر ماه سال ۱۳۰۰ از بنیان‌گذاران باشگاه دوچرخه‌سواران و تاج( استقلال کنونی) و از یاران اولیه این تیم در سال ۱۳۲۴ بود. دانایی‌فرد نخستین مربی استقلال بوده است. پدر زننده نخستین گل ایران در تاریخ جامهای جهانی از سال ۱۳۲۴ تا ۱۳۴۷ خورشیدی به مدت ۲۳ سال مربی باشگاه تاج بود و در طول مدت حضور خود روی نیمکت استقلال چهار شهرآورد ابتدایی را سرمربی این تیم بود که حاصل حضور وی دو پیروزی و دو تساوی در برابر رقیب بود.جالب اینکه استقلال در این چهار دیدار گلی دریافت نکرد و چهار بار دروازه پرسپولیس را باز کرد. دانایی فرد در ۱۴ آبان ماه سال ۱۳۵۸ دار فانی را وداع گفت.

دو-زدراوکو رایکوف اولین مربی خارجی است که در داربی­های پایتخت روی نیمکت یکی از دو تیم پرطرفدار فوتبال ایران نشسته است. او در دوران سرمربی­گری در تیم فوتبال تاج در ۱۵ داربی هدایت این تیم را به عهده داشته است. از داربی پنجم(۳/۷/۱۳۴۹) تا داربی نوزدهم(۲/۷/۱۳۵۵) که از این لحاظ بعد از علی پروین با ۲۶ حضور و منصور پورحیدری با ۱۸ حضور سومین نفری است که بیشترین تعداد سرمربی­گری را برای یکی از دو تیم استقلال و پرسپولیس در شهراورد پایتخت را داشته است. در این ۱۵ دیدار وی موفق به کسب ۶ پیروزی شد که یک بازی با حکم کمیته انضباطی به سود تاج اعلام شد. ۴ بازی با تساوی خاتمه یافت و ۵ دیدار با برتری سرخ­پوشان همراه بود.بدترین شکست تاریخ استقلال در داربی ها در زمان این مربی اهل یوگسلاوی سابق رقم خورد که در سال ۱۳۵۲ با شش گل مغلوب پرسپولیس شدند.معمار فوتبال ایران پس از ترک استقلال در سپاهان هم مربیگری کرد و نهایتا در سال ۲۰۰۶ از دنیا رفت .

سه-ولادمیر جکیچ : برای ادامه برنامه‌های استعدادیابی و جوان‌گرایی که از دوره رایکوف آغاز شده بود ولادیمیر جکیچ مربی آلمانی یوگسلاوتبار به ایران آمد و به عنوان سرمربی تاج معرفی شد. تیم تحت رهبری جکیچ برد سه بر صفر شهرآورد بیستم که تا همین سال ۹۱ بهترین نتیجه استقلال در طول تاریخ مقابل پرسپولیس بود را بدست آورد و هم چنین یک شکست دو به یک در داربی بیست و یکم را تجربه کرد.

چهار-عباس رضوی : بعد از انقلاب و تحولات وسیعی که در کشور صورت گرفت، شرایط فوتبال کشور هم به تأسی از سایر بخش‌ها خاص شده بود. بسیاری از مربیان یا رفته بودند یا کار نمی‌کردند. شرایط استقلال و پرسپولیس هم نامشخص بود. در چنین حال و هوایی بود که عباس رضوی هدایت تیم جوانان استقلال را بر عهده گرفت و پس از آن سرمربی تیم بزرگسالان شد . رضوي در دهه ۶۰ هم براي مقاطعي سرمربي آبي‌پوشان بود و در دو داربی بیست و دوم و بیست و هفتم هدایت آبی پوشان را بر عهده داشت که یک پیروزی یک بر صفر در اولین داربی خود و شکست سه بر صفر در داربی بعدی را از خود به جای گذاشت.

پنج-حسن عضدی: مربی قدیمی منطقه ۱۳ تهران، یكی از مربیان گمنام تاریخ استقلال است، كسی كه برای ستاره‌های دهه۶۰ فوتبال ایران از جمله شاهرخ و شاهین بیانی، صادق ورمزیار، حسین عبدی، رضا حسن‌زاده و مهدی پاشازاده معلمی كرد اما خودش این روزها در ساختمان اداره ورزش منطقه از ورزش دور افتاده و جز شاگردان قدیمی‌اش كمتر كسی سراغی از او می‌گیرد . عضدی در تک بازی خود به عنوان سرمربی استقلال به یک تساوی بدون گل در شهرآورد بیست و چهارم بسنده کرد.

شش-منصور پورحیدری : پدر تیم فوتبال استقلال لقبی است که برازنده منصور خان پور حیدری است. ایشان که در ابتدا با داشتن فقط هفده سال سن در باشگاه دارایی توپ می زد بعد از جدایی از آن به تاج رفت و به مدت نه سال در این تیم به عنوان دفاع راست بازی کرد و با این تیم عنوان قهرمانی باشگاه های آسیا را نیز بدست آورد. بعد از اتمام دوره بازیگری او چندین سال مربی جوانان باشگاه و دستیار سرمربی تیم بزرگسالان بود. پورحیدری در طول مدت حضور خود به عنوان سرمربی استقلال در ۳۰۹ بازی روی نیمکت این تیم نشست.در این مدت زمان پورحیدری هجده بار در داربی تهران حضور داشته که از این نظر در بین مربیان دو تیم بعد از علی پروین با بیست حضور به عنوان سرمربی در جایگاه دوم حضور دارد.در این هجده دیدار تیمهای او به شش پیروزی ، هشت تساوی و چهار شکست رسیده اند. پورحیدری پس از این سمت سالهای سال است که به عنوان سرپرست در استقلال انجام وظیفه می کرد که به خاطر بیماری که با آن دست و پنجه نرم می کند فعلا به استراحت مشغول است.

هفت-ناصر حجازی : حجازی تا سال ۱۳۵۹ دروازه بان اول ایران بود اما بعد از آن به خاطر قانون ۲۹ ساله ها که حضور در دروازه را برای بازیکنانی که بیش از ۲۹ سال دارند منع می کرد، در اوج دوران ورزشی از تیم ملی کنار گذاشته شد و تمرکزش را روی استقلال گذاشت . او در دوران سرمربیگری موفق شد استقلال را به مقام نایب قهرمانی باشگاه‌های آسیا و قهرمانی در لیگ آزادگان برساند. حجازی در پنج شهرآورد سرمربی استقلال بود که حاصل آن سه تساوی و دو شکست بوده و هرگز در تاریخ داربی ها به عنوان سرمربی برنده این دیدار سنتی نبوده است.حجازی دوم خرداد سال نود برای همیشه طرفدارانش را تنها گذاشت.

هشت-غلامحسین مظلومی : غلامحسین مظلومی فقید در دوران مربی گری دو شهرآورد را تجربه کرد و دو تساوی از دیدارهای ۲۹ و ۳۰ دوتیم بدست آورد. او که در آخرین حضور خود در استقلال عضو کمیته فنی باشگاه بود مدتی را نیز به عنوان سرپرست تیم فوتبال شاهین بوشهر انجام وظیفه می کرد نهایتا بهترین گل زن استقلال در داربیها (به همراه علی جباری) ۲۸ آبان سال ۹۳ از این دنیا رخت بر بست.

نه-دکتر بیژن ذوالفقار نسب : مربی سنندجی فوتبال ایران که زاده ۱۶ تیر ۱۳۲۸ است در دوران بازی خود سابقه قهرمانی در جام تخت جمشید به همراه سرخ پوشان پایتخت را دارد در یک شهرآورد به عنوان سرمربی روی نیمکت آبیها حضور داشت آن هم در داربی سی و هفتم که به تساوی بدون گل دو تیم انجامید. او تنها سرمربی پرسپولیسی استقلال در تاریخ بوده است. انتخاب وی هم به عنوان سرمربی استقلال، کاری عجیب بود اما در نهایت استقلالی ها با انتخاب وی کنار آمدند. هر چند استقلال پس از دوران حضور ذوالفقارنسب، با آن قانون عجیب و غریب به دسته سه سقوط کرد.

ده-نصراله عبدالهی : شاید نسل جوان فوتبال ایران بازیکن و مربی با سابقه استقلال را به عنوان سرپرستی این باشگاه به یاد دارند اما وی که متولد ۱۰ مهر ۱۳۲۹ در اهواز است در فصل ۷۳-۷۴ که سرمربی استقلال بود . مدافع ثابت تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین در دو داربی آن فصل به نتایجی بهتر از دو تساوی دو بر دو و صفر صفر دست نیافت. البته یکی از داربی ها به جنجال کشیده شد و در نهایت فدراسیون فوتبال بازی را سه بر صفر به نفع استقلال اعلام کرد. دلیل فدراسیون وقت هم این بود که طرفداران پرسپولیس داخل زمین ریختند و باعث شدند تا بازی نیمه تمام شود. فیلمهایی که پس از سالها هم از این بازی منتشر شد، نشان داد که اول طرفداران پرسپولیس درگیری را شروع کرده اند.

یازده-سکوموروخوف : تئوریسین فوتبال شوروی که با سقوط استقلال به مسابقات دسته سوم کشور در سال ۷۳ هدایت این لشگر شکست خورده را از ذوالفقار نسب تحویل گرفت و با قهرمانی در این مسابقات استقلال را به لیگ دسته اول ایران جام آزادگان باز گرداند و بعد از هدایت این تیم بر کنار شد. سال ۷۷ این مربی به استقلال بازگشت و در مدت حضور خود در داربی روی نیمکت آبی ها بود که یکی در جام حذفی که با گل دقیقه ۸۸ پیروانی دو بر یک مغلوب شده و به مانند لیگ بعد از پرسپولیس دوم شد و یک بازی هم در لیگ برابر پرسپولیس داشت که به نتیجه تساوی صفر صفر دو تیم در شهرآورد ۴۷ منجر شد

دوازده-رولند کخ : مربی آلمانی استقلال تنها یک داربی با این تیم بود و در داربی ۵۳ که به دلیل مرمت ورزشگاه آزادی در ورزشگاه یادگار امام تبریز برگزار می شد هدایت این تیم را بر عهده داشت در دیداری که علی سامره سریعترین گل تاریخ داربی ها را به ثمر رساند و علی انصاریان از روی نقطه پنالتی کار را به تساوی کشاند و این دیدار یک یک به پایان رسید.

سیزده-فیروز کریمی : مربی شوخ و طناز فوتبال ایران یک بار در داربی ۶۴ روی نیمکت استقلال نشست که حاصل تلاش تیمش تساوی یک یک بود.

چهارده-عبدالصمد مرفاوی : در دو دوره به عنوان سرمربی تیم فوتبال استقلال تهران را هدایت کرد، که هر دو دوره بعد از قهرمانی استقلال در لیگ با امیرقلعه نویی و دستیاری وی بود.مرفاوی در دو فصل حضور در استقلال چهار داربی دو تساوی یک یک و دو شکست دو بر یک برابر این تیم نصیبش شد.

چهارده-امیر قلعه نویی : اردشیر قلعه نویی ملقب به امیر قلعه نویی متولد سال ۱۳۴۲ در تهران است.سرمربی کنونی تراکتورسازی تبریز سه بار استقلال را به مقام قهرمانی لیگ برتر رسانده است و تنها مربی است که با استقلال به این عنوان رسیده است. قلعه نویی در طول حضور خود در استقلال چهارده بار حضور در داربی را به عنوان سرمربی تجربه شده است که دراین دیدارها به سه پیروزی ،نه تساوی و دو شکست دست یافته که دو شکست این مربی مربوط به فصل قبل بوده که نهایتا منجر به کنار رفتن وی از نیمکت آبی پوشان شد.

پانزده- پرویز مظلومی : موفقترین مربی استقلال در تاریخ داربیها،این عنوانیست که هواداران استقلال به پرویز مظلومی داده اند کسی که خالق عدد ۴ برای طرفداران این تیم بود به خودش هم لقب سوبله چوبله نسبت داده شد.تیم های تحت هدایت مظلومی در چهار دیدار پیاپی و بدون دریافت هیچ گلی و به ثمر رساندن ۷ گل موفق به کسب چهار پیروزی برابر رقیب دیرین خود شدند که این پیروزیها در داربیهای ۶۹،۷۰،۷۱ و ۷۳ رخ داد البته در این میان دو تیم در جامی تحت عنوان جام ولایت هم رو در روی هم قرار گرفتند که به تساوی دو دو رضایت دادند.تنها نقطه تاریک مظلومی در تاریخ داربیها شکست تیم استقلال در داربی شماره ۷۴ بود دیداری که با برتری دو گله این تیم در جریان بود و تیم حربف نیز با یک یار کمتر بازی می کرد اما نقطه عطف این دیدار حضور ایمون زاید مهاجم پرسپولیس بود که بعد از حضورش در میدان با زدن سه گل عملا پرویز مظلومی را کیش و مات کرد. مظلومی در دیدار دور رفت فصل جاری هم تنها ثانیه هایی با پیروزی فاصله داشت که گل لحظات پایانی بنگستون وی را ناکام گذاشت. باید دید شاگردان پرویز مظلومی باز هم میتوانند حامل خبری خوش برای هواداران باشند یا نه؟

نیمکت سرخ

یک-پرویز دهداری : ایشان که در واقع نام خانوادگی ایشان دهداریان بوده که به دهداری معروف شده بود در سال ۱۳۱۲ در شهرستان مرودشت روستای گلدشت متولد شد.در دوران بازیکنی او در ابتدا در تیم ها جم و شاهین آبادان بازی میکرد و سپس به باشگاه شاهین تهران پیوست تا انحلال تیم شاهین دهداری عضو این تیم بود و پس از آن به پرسپولیس پیوست و به عنوان اولین نفر مربی گری این تیم را برعهده گرفت. در طول مدت حضور ایشان در پرسپولیس در سه دیدار ابتدایی شهرآوردهای تهران سرمربی پرسپولیس بود و نتیجه ای بهتر از دو تساوی و یک شکست نصیب او و تیمش نشد. مربی اسبق تیم ملی در سال ۱۳۷۱ به دلیل عارضه کلیوی درگذشت.

دو-رجبعلی فرامرزی : مربی تیمهای بانک ملی و تیم پرسپولیس که سابقه کار در رده های پایه برای فدراسیون فوتبال آلمان را هم در کارنامه دارد در داربی چهارم سمت هدایت پرسپولیس را عهده دار بود که در این دیدار با نتیجه یک بر صفر بازی را به تاج(استقلال) واگذار کرد.

سه-حسین فکری : سه داربی بعد هم برای پرسپولیس خوشایند نبود چرا که تیم تحت رهبری حسین فکری در بازیهای پنجم و ششم و هفتم این دو تیم صاحب دو تساوی و یک شکست شد. حسین فکری که در دهه ۴۰ به طور متناوب سرمربیگری تیم ملی را برعهده داشت لیسانسه ادبیات از دانشگاه تهران بود. وی مربی بیش از ۲۰ تیم فوتبال در زمان‌های مختلف بود: تیم ملی، تیم تهران، تیم باشگاه‌های بزرگی چون دارائی، پرسپولیس، عقاب، تهران جوان، تراکتورسازی تبریز و ابومسلم مشهد. پیش و پس از انقلاب رئیس کمیته آموزش و مربیان بود. فکری سال‌ها در کیهان ورزشی قلم زد و در مجموع به «مربی‌محوری» اعتقاد داشت. مدیر سابق سازمان تربیت بدنی و ورزشگاه آزادی سرانجام در سال ۱۳۸۲ دیده از جهان فرو بست.

چهار-آلن راجرز : راجرز انگلیسی اولین سرمربی خارجی تاریخ سرخپوشان است که در مهر ماه ۱۳۵۰ و زمانی که ۴۸ سال داشت، سرمربی پرسپولیس شد. این مربی در طول دوران حضور خود در پرسپولیس یک تیم تهاجمی ساخت که حریفان ریز و درشت را با تعداد گلهای زیاد از پای در می آورد. در سال ۵۳ به مدت ۵ ماه و به دلیل قهر با رئیس باشگاه برکنار شد و در بازگشت مجدد نیز فقط تا دی ماه ۵۳ هدایت پرسپولیس را بر عهده داشت. در این مدت وی موفق به برگزاری هشت داربی در پایتخت بود که گل سر سبد این دیدارها بازی سال ۱۳۵۲ دو تیم و نتیجه کوبنده شش بر صفری بود که تا به حال جبران نگشته و مایه افتخار طرفداران سرخ های پایتخت است.

پنج-همایون بهزادی : سر طلایی فوتبال ایران در سال ۱۳۲۰ در خرم آباد به دنیا آمد وی بیشتر دوران فوتبالی خود را در باشگاه شاهین گذراند. بهزادی اولین کسی است که در تاریخ شهرآورد هت تریک کرده است و در برد معروف سال ۱۳۵۲ قرمزها نقش به سزایی داشت. او پیش از سرمربی گری، به واسطه کاپیتانی تیم و قدرت رهبری‌اش در غیاب آلن راجرز، سرمربی آن زمان پرسپولیس تیم را تمرین می‌داد و مربیگری می‌کرد. او در اواخر سال ۱۳۵۳ به سرمربیگری پرسپولیس رسید و دست به جوان گرایی زد.طی این مدت بهزادی در داربی چهاردهم تهران روی نیمکت تیم پرسپولیس نشست و یک بر صفر بازی را واگذار کرد.همایون خان بهزادی نهایتا پس از طی یک دوره طولانی بیماری قلبی و ریوی در تاریخ دوم بهمن ماه سال ۱۳۹۴ در ۷۴ سالگی از دنیا رفت.

شش-بیوک وطنخواه : جوانترین مربی که توانسته یک تیم را قهرمان ایران کند در تاریخ ۱۳ بهمن سال ۱۳۲۱ در تبریز دیده به جهان گشود بیوک در سن ۱۷ سالگی توانست در تیم ملی ایران بازی کند وی در رده باشگاهی در هر دو تیم پایتخت توپ زده است. وطنخواه در ۳۳ سالگی توانست پرسپولیس را قهرمان کرده و عنوان جوانترین مربی قهرمان لیگ ایران را به خود اختصاص داد.در طی حضور او در پرسپولیس وی در دو داربی حاضر بود و یکی را دو بر صفر برد و در دیگر دیدار یک یک به تساوی دست یافت.

هفت-ایوان کونوف : ایوان ایوانوویچ کونوفبازیکن و مربی فوتبال روس بود که مربیگری تیم‌هایی مانند تیم ملی جوانان شوروی، پرسپولیس و راه‌آهن را برعهده داشته‌است.وی فارغ‌التحصیل انستیتو ورزش و مدرسه عالی مربیگری مسکو است.کونوف یکی از برترین گلزنان تاریخ لیگ فوتبال شوروی است.کونوف هشتمین مربی باشگاه پرسپولیس و دومین مربی خارجی آن از ۵ فروردین تا ۱۲ اسفند ۱۳۵۵ بود و در داربی نوزدهم هدایت این تیم را عهده دار بود که در نهایت به تساوی یک یک دو تیم انجامید.

هشت-منصور امیر آصفی : زنده یاد منصور امیر آصفی متولد ۱۳۱۲ بود و او را بنیان گذار مکتب کیان نامیده اند.امیرآصفی برای فعالیت تیم بی پول وامکانات کیان راانتخاب کرد و پس از مطرح کردن آن به سرگروهی و مربیگری نایل آمد.امیرآصفی بعد ازدوران بازیگری به معلمی پرداخت ودرتیمهای کیان وپرسپولیس وآرارات ودارائی منشاء خدمت بود ودر سال ۱۳۶۷ باتیم دارائی قهرمان باشگاههای تهران شد.در طول حضور او در پرسپولیس تنها یک داربی برگزار شد که تیم تحت رهبری وی شکست تلخ سه بر صفر را از حریف دیرینه خود پذیرا شد .امیر آصفی در صبح روز شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۸۸ به علت سرطان به دیار باقی شتافت.

نه-محراب شاهرخی : محراب شاهرخی معروف به مروارید سیاه در ۱۲ بهمن سال ۱۳۲۲ چشم به جهان گشود و تنها ۴۹ سال بعد در گوشه تنهایی‌ بر اثر سکته مغزی درگذشت. او جزو بنیان‌گذاران پرسپولیس و از جمله محبوبترین فوتبالیستهای تاریخ کشور است.محراب شاهرخی که بازیکنان و هواداران قدیمی پرسپولیس او را عمو محراب صدا می زدند در چهار داربی مربی گری پرسپولیس را بر عهده داشت و موفق به کسب یک پیروزی و دو تساوی شد و یک دیدار را هم واگذار کرد.

ده-علی پروین : پروین در ۲۳ بهمن ماه ۱۳۶۰ برای اولین بار روی نیمکت پرسپولیس نشست و طی چند بار رفت و برگشت به نیمکت گرانبهای پرطرفدارترین تیم ایران موفق شد بیست و شش بار این تیم را در داربیهای انجام شده رهبری کند و بالاتر از همگان رکوردار مربیگری این رویداد مهم باشد.در این بیست و شش دیدار پروین موفق شد شش بار تیمش را برنده از زمین بیرون آورد ، ۱۴ دیدار به تساوی انجامید و در شش دیدار هم بازنده میدان بوده است. علی پروین در سالهای گذشته به سمت مدیرعاملی پرسپولیس هم رسیده بود.

یازده-حمید درخشان : از معدود نفراتی است که به عنوان مربی طعم باخت در داربی را نچشیده است.حمید درخشان سرمربی‌گری را از تیم باشگاه فوتبال پرسپولیس تهران در سال ۱۳۷۳ شروع کرد، با آمدن یورگن گده در بهمن ۱۳۷۳ دستیاری او را نپذیرفت و از تیم جدا شد. در سال ۱۳۷۴ به پرسپولیس برگشت و دستیار استانکو پوکله پوویچ شد. با رفتن استانکو در سال ۱۳۷۶ بطور موقت هشت ماه هدایت تیم را برعهده گرفت، ولی بدنبال آمدن ایوان متکوویچ دوباره دستیار سرمربی شد و تا مهر ۱۳۷۷ و بازگشت علی پروین در این سمت فعالیت کرد.در این مدت درخشان در سه داربی سرمربی پرسپولیس بود و دو تساوی و یک برد شیرین سه بر صفر نیز بدست آورد.درخشان در تاریخ ۱۹ شهریور سال ۱۳۹۳ پس از برکناری علی دایی از سرمربیگری پرسپولیس به این تیم بازگشت تا یک داربی دیگر را تجربه کند و طی آن موفق به شکست دو بر یک تیم قلعه نویی شد.

دوازده-یورگن گده : این مربی آلمانی که سابقه بازی در تیم شالکه را نیز دارد در سال ۱۳۷۴ به پرسپولیس پیوست و طی حضور کوتاه مدت خود در این تیم در داربی چهلم پایتخت با نتیجه سه بر یک نتیجه را واگذار کرد.گده بعد از جدایی از قرمزها با سمت دستیاری در تیم های ذوب آهن و استقلال هم مشغول به فعالیت بوده است.

سیزده-استانکو پوکله پوویچ : این مربی کروات که در چندین باشگاه کشورش و همچنین تیم ملی کرواسی سابقه مربیگری دارد در ایران به عنوان سرمربی تیم های ملی ایران،پرسپولیس،سپاهان و داماش گیلان نیز کار کرده است.در مدت زمان حضور استانکو در پرسپولیس دو داربی انجام شد که دراین دو دیدار تیم تحت رهبری وی یک پیروزی و یک تساوی بدست آورد.

چهارده-وینگو بگوویچ : این مربی کروات که متولد سال ۱۹۴۸ میلادیست سابقه مربیگری در چند تیم لیگ برتری را دارد ولی شاخص ترین این تیم ها پرسپولیس است که در سال ۱۳۸۲ هدایت این تیم پر طرفدار را بر عهده گرفت. وینگو و آن شال گردن معروفش حسابی در دل هواداران جای خود را پیدا کرده بودند و با بردهای پر گل هفته های اول لیگ نوید یک تیم رویایی را به هواداران دادند ولی پرسپولیس پر ستاره آن روزهای وینگو در هفته چهارم مغلوب پیکان نه چندان قدرتمند شدند و اولین زنگ خطر برای وی به صدا درآمد . پرسپولیس وینگو در داربی هم نا موفق بود . بازی رفت را دو به یک باخت در بازی برگشت نتیجه ای بهتر از یک یک بدست نیامد.وینگو بگوویچ در پایان فصل از جمع سرخپوشان جدا شد و کم کم رو به سوی دسته های پایینتر افول کرد.

پانزده-راینر زوبل : وی تنها یک داربی با پرسپولیس تجربه کرد و آن هم منجر به شکست تیم برنده پرسپولیس در دقایق پایانی با ضربه سر پیروز قربانی شد!

شانزده-آری هان : مربی هلندی که سابقه بازی در جام جهانی ۱۹۷۸ را در برابر تیم ملی کشورمان را داشت در یک دیدار شهرآورد روی نیمکت پرسپولیس حضور داشت و آن دیدار نهایتا بدون گل به اتمام رسید.

هفده-مصطفی دنیزلی: این مربی ترک تبار که سوابق درخشانی در لیگ کشورش داشت سه بار برای پرسپولیس در داربی مربیگری کرده است و در این دیدارها شکست ناپذیر بوده در دو داربی ابتدایی در برابر تیم صمد مرفاوی به یک پیروزی و یک تساوی دست یافت اما گل سر سبد این بازیها در داربی ۷۴ بود جایی که وی با تعویض هایش بازی دو بر صفر باخته را به پیروزی سه بر دو تبدیل کرد. دنیزلی در حال حاضر سرمربی گالاتاسرای ترکیه است.

هجده-افشین قطبی : افشین قطبی با آمدنش پرسپولیس را به آخرین قهرمانی این تیم در لیگ برتر رساند یک قهرمانی دراماتیک در هفته آخر با گل لحظات پایانی سپهر حیدری! قطبی در سه داربی سکان هدایت پرسپولیس را عهده دار بود که تمامی این سه دیدار با تساوی یک یک به پایان رسید.

نوزده-نلو وینگادا : مرد پرتغالی فوتبال ما تنها یک بار در داربیها حاضر بود و نتیجه بهتری از تساوی یک یک بدست نیاورد. او هم اکنون سرمربی ماریتیمو پرتغال است .

بیست-زلاتکو کرانچار : یکی دیگر از کرواتهای فوتبال ایران که در حال حاضر در قطر مشغول فعالیت است یک بازی را به عنوان سرمربی پرسپولیس در داربی تجربه کرد و به یک تساوی یک یک رسید.

بیست و یک-حمید استیلی : کسی که در زمان حضور در کسوت مربیگری در پرسپولیس به شدت مورد غضب هواداران بود استیلی سه بار مربی پرسپولیس در داربیها بوده که یکی ازین سه بازی در جامی موسوم به جام ولایت بود که به تساوی دو-دو انجامید ولی دو بازی دیگر رسمی بود یکی لیگ و دیگری جام حذفی که در لیگ دو بر صفر و در جام حذفی سه بر صفر به استقلال باخت.

بیست و دو-علی دایی : دایی به عنوان سر مربی در پنج دیدار در داربیها حاضر بود. اولین دیدار وی تمام کننده تساویهای خسته کننده دو تیم بود که تیم پرسپولیس موفق شد با گل زیبای کریم باقری استقلال را دو بر یک شکست دهد و فاتح داربی ۶۸ شود. اما در چهار دیدار بعدی دایی فقط توانست دو تساوی بدون گل در داربیهای ۷۷ و ۷۸ بدست آورد و در دو دیدار دیگر یعنی داربیهای ۶۹ و ۷۰ مغلوب استقلال پرویز مظلومی شد!

بیست و سه-مانوئل ژوزه : مربی پرتغالی که با کلکسیونی از افتخارات با الاهلی مصر به پرسپولیس آمد ولی نتایجی فاجعه بار کسب کرد . او تنها یک داربی را تجربه کرد که حاصلش تساوی بدون گل بود.

بیست و چهار-یحیی گل محمدی : با اخراج ژوزه جانشینش شد و او هم یک داربی را به تساوی بدون گل کشاند ولی پس از شکست در فینال جام حذفی برکنار شد تا هواداران پرسپولیس با تماشای درخشش ذوب آهن حسرت این تصمیم اشتباه را بخورند .

بیست و پنج-برانکو ایوانکوویچ : سرمربی تیم ملی ایران در جام جهانی ۲۰۰۶ از انتهای فصل قبل هدایت پرسپولیس را در دست گرفته و در دیدار پایانی فصل گذشته موفق به شکست استقلال شد و این فصل هم در دیدار رفت با گل دقایق پایانی بنگستون توانست یک امتیاز از زمین بازی دشت کند باید نشست و منتظر ماند تا روز جمعه بیست و هفتم فروردین سال جاری تا نتیجه جدال نفس گیر دو تیم مشخص شود!
 
کلمات کلیدی : دربی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.