نظر منتشر شده
۵۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 269037
نمایش ثروت و نفرت اجتماعی
مسعود کوثری*، 9 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۴
مسئله شکاف طبقاتی در عرصه اجتماعی می‌تواند ناآرامی‌های زیادی را به‌وجود آورد و اگرکنترل نشود و با آگاهی مردم همراه نباشد می‌تواند به یک نفرت اجتماعی منجر شود.

نفرت اجتماعي‌اي كه ممكن است مثلا در مصيبت‌هايي كه افراد گرفتار مي‌شوند نيز خود را بروز بدهد و آدم‌ها بگويند: « مشكلات اين آدم‌ها به ما چه ربطي دارد»، «حقشان بوده» و رفتارهايي از اين دست. با اين وصف است كه آن عطوفت و رابطه مهرآميز اجتماعي در جامعه تضعيف مي‌شود. ما نبايد از كنار اين نوع برخوردها به راحتي بگذريم.بروز نفرت اجتماعي و هجمه ناگهاني برخي از افراد جامعه عليه افراد به ظاهر ثروتمند نوعي شعله‌ور شدن نفرت اجتماعي است كه آثار بدي از خود در جامعه برجا مي‌گذارد.

متأسفانه روند اقتصاد ما در برخي از اوقات به تقويت اين شكاف طبقاتي منجر شده است.حتي هدفمندي يارانه‌ها هم نتوانسته در يك دهه گذشته از اين شكاف طبقاتي را كامل از بين ببرد، بلكه ولع ثروت و ثروت جويي را در بخشي از جامعه تقويت كرده است.اين مسائل اجتماعي اخير نتيجه آن نفرت اجتماعي‌اي است كه برخاسته از شكاف‌هاي طبقاتي و آگاهي از اين شكاف‌ها و شعله ورشدن آن توسط رسانه‌هاي بيگانه است.

در اين ميان‌گاه رسانه‌هاي اجتماعي به‌ويژه شبكه‌هاي اجتماعي شايع در ميان جوانان ناخود آگاه و انديشيده نشده اين شكاف‌ها را افزايش داده و اين نفرت اجتماعي را گسترش مي‌دهند. به‌عنوان مثال كساني كه با خودروهاي گران‌قيمت خود در خيابان‌هاي تهران ويراژ مي‌دهند و عكس خود را در شبكه‌اي مثل اينستاگرام منتشر مي‌كنند از اين طريق نوعي حسرت اجتماعي را در بين ساير مردم گسترش مي‌دهند. اين مسئله براي جامعه ما خطرناك است.

چنين رفتارهايي قطعا باعث نمي‌شود اقتصاد ما درست شود و روابط اجتماعي بهبود يابد بلكه تنها نفرت اجتماعي را بيشتر مي‌كند و نفرت‌ها معمولا تبعات بدي دارند. ازجمله اين تبعات دزدي‌هاي خشن، بي‌رحمي‌هاي اجتماعي، بي‌نظمي اجتماعي ونوعي گسترش بي‌تفاوتي اجتماعي در جامعه است. به‌گونه‌اي كه مثلا شخص نسبت به ناهنجاري‌هاي ساختمان محل سكونت خود نيز بي‌تفاوت مي‌شود و مي‌گويد «به من چه كه اين اتفاق مي‌افتد، بگذار اين كار نادرست انجام شود، بگذار ساختمان نابود شود »من فكر مي‌كنم اين موضوعي است كه بايد مورد توجه قرار بگيرد و اين موضوع دستمايه‌اي است براي بحث جامعه شناسان و روانشناسان اجتماعي و كارشناسان فرهنگي كه آن را مورد بررسي عميق قرار بدهند.

از سويي اين قشر نوكيسه‌اي كه از رانتخواري و اقتصاد ناسالم ما بر آمده‌اند و به كمك رسانه‌هاي جديد نيز شهرتشان را نمايش مي‌دهند فضاي اجتماعي بدي را رقم مي‌زنند. فضايي كه گسترش‌دهنده حسرت طبقات ديگر جامعه و توأمان آن نفرت اجتماعي است. بايد توجه كنيم كه اصولا شبكه‌هاي اجتماعي نوعي فرصت جديد براي نمايش «من» يا «خود» و يا «فرديت» افراد است.شايد كساني كه در اين شبكه‌ها يا حتي در خيابان‌ها ثروت خود را نمايش مي‌دهند نه به‌دليل اينكه مي‌خواهند ثروت خود را نمايش بدهند بلكه مي‌خواهند آن «منيت» و «فرديت» خود را به نمايش بگذارند و از اين طريق ثروت به نمايش گذاشته مي‌شود.

اما تالي فاسد اين مسئله يعني چيزي كه درباره آن انديشيده نشده اين است كه وقتي شما اتومبيل خود، ساعت خود و رستوران گران‌قيمتي كه در آن غذا مي‌خوري را به نمايش مي‌گذاريد؛ ناخودآگاه نمايش ثروت و رقابت براي ثروت جويي را در جامعه گسترش مي‌دهيد و اين اتفاقي است كه در جامعه ما افتاده است.از طرفي بعضي از اوقات اين نمايش ثروت به دلايل اقتصادي نيست بلكه براي نشان دادن آزادي اجتماعي است.

فرد با اين نوع از نمايش ثروت خود مي‌خواهد بگويد «من چقدر آزادم !» اين آزادي‌هاي اجتماعي تبديل به يك نوع نمايش ثروت ديوانه وار و افسار گسيخته مي‌شود.افراد براي اينكه نشان بدهند زندگي خوبي دارند، داشته‌هاي خود را به نمايش مي‌گذارند و اين مسئله حالت جنون‌آميزي در جامعه پيدا كرده است. متأسفانه بيشتر از گذشته هم تقويت شده است. در گذشته ثروتمندان ميل داشتند ثروتشان را پنهان كنند و كمتر نمايش بدهند و تنها لذت زندگي مطلوب اقتصاديشان را ببرند درحالي‌كه درفضاي جديد به‌صورت افسار گسيخته‌اي ميل به اين نمايش ثروت در جامعه گسترش پيدا كرده است.
*جامعه شناس و دانشيار گروه ارتباطات دانشگاه تهران
*همشهری
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۰:۰۸:۴۴
داشتن ثروت نباید ضد ارزش باشد، به هر حال جامعه ما به کارآفرینان، صاحبان کارخانه ها و صنایع بزرگ و تجار نیاز دارد و آنها هم طبیعتا انتظار دارند که از نتیجه زحماتشان به صورت رفاه مادی و معنوی بهره ببرند، هیچ اشکال شرعی و قانون هم ندارد ولی مشکل از آنجا آغاز می شود که برخی از اقشار ثروتمند که غالب یا همه آنها هم نوکیسه هستند و از راه ثروت های باد آورده به مکنتی رسیده اند نه با زحمت و فکر و تلاش، تنها هدفشان رفاه مادی بوده و تجمل گرایی را وسیله ای برای ارضای تمایل به برتری جویی می بینند. بسیاری بودند که گران شدن ناگهانی یک کالا، ارز یا زمین و مسکن آنها را یک شبه از نظر مادی متحول کرد و حالا با این پول های بادآورده به دنبال گران قیمت ترین خانه ها و ماشین ها، ویلای شمال و تورهای مسافرتی هستند در حالی که فرهنگ استفاده از آنها را ندارند. مگر خیلی از ما فرهنگ همین رانندگی عادی را داریم، فرهنگ همین پراید سواری را هم داریم یا این که تا می توانیم و می شود سرعت می رویم و از هم جلو می زنیم و حق همدیگر را پایمال می کنیم؟ خوب آن تازه به دوران رسیده هم با پورشه و بی ام دبلیو این کار را می کند. (2856678) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۲:۵۶:۰۸
بین ساعت 2 تا 4 صبح بلوار اندرزگو و خیابان شریعتی تا میدان قدس سرعت بالای خودروهای عبوری وحشت‌آور است گویا نه دوربین‌ها کار می‌کنند و نه از پلیس خبری است! (2857280) (alef-13)
 
معتدل
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۵:۵۷:۵۱
ثروت نفرت آور نیست، عده ای به خاطر هوش و تلاش بیشتر می توانند ثروتمند شوند و خلاف هم نکرده باشند، آنچه نفرت انگیز است ضعف دستگاههای نظارتی کشور بر مناقصه های تماما فساد آلود ادرات دولتی است که عده ای را به ناحق برنده این نمایشها می کنند و افراد برنده یکشبه پولدار و یا رانتی میشوند، دلیل اصلی آنهم عدم اعتقاد و عمل به شایسته سالاری در انتخاب مدیران است که عده ای با ریا و دروغ خود را متعهد جا می زنند و متخصصین واقعی را کنار و منزوی می کنند، در حالیکه به قول شهید چمران هرکسی که پستی را که شایسته اش نیست بپذیرد قطعا متعهد هم نمی تواند باشد وگرنه ان پست رو نمی پذیرفت (2857884) (alef-13)
 
یوسف
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۷:۲۱:۱۴
کسی که کارآفرینه و پول زیادی داره و کار تولیدی می کنه کمتر پولش رو میندازه توی ماشین بازی و نمایش خیابانی ، مثال زیاد دارم اطرافم

اینهایی که اینطوری خودنمایی می کنن با پولهای باد آورده دل بقیه ملت رو خون می کنن (2858097) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۱:۰۷:۲۰
حد اقل 33 سال از انقلاب اسلامی می گذرد و ما همچنان بدنبال علل شکاف طبقاتی روزافزون آن در جامعه می گردیم آیا واقعا مشگل جایی دیگر نیست؟!!! (2856857) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۴:۰۶:۰۲
حقیقتا" دیگه دیر شده. (2857537) (alef-13)
 
یک ایرانی
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۱:۱۰:۴۲
برخلاف کشورهای دیگر که کسی اموالش را به نمایش نمی گذارد چون باید به ازای آن مالیات بپردازد در کشور ما پولدارها مالیات نمی دهند فقط ما کارمندها مالیات می دهیم (2856865) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۱:۴۶:۱۷
بعد جاب تر میشه وقتی دولت میترسه یارانه شون رو حذف کنه

واقعا مملکت ما از بی قانونی رنج می بره (2856999) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۷:۲۱:۵۸
مشکل مسئولین ما هستند که هنوز توی عوام فریبی به سر میبرند (2858101) (alef-13)
 
فراهانی
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۲:۵۳:۰۸
من به شخصه نفهمیدم که
پولدار بودن زشته یا خوبه ؟؟!!
اگر کسی پولدار هست و
منزلش 40 میلیارد تومن هست .
چند تا ماشین بنز و لامبورگینی داره
مناسب نیست که بهش تهمت بزنیم
و بگیم شما شاد نباش
باید به روش پلکانی همانند قبض های برق و گاز
ازشون مالیات بگیریم و گرنه بجای شادی در ایران پولها
را برمیدارند میروند تایلند و ترکیه و ....
نه اینکه از کارمند بیچاره
معلم بیچاره با اندک حقوق که کفاف کرایه منزلش هم نمیشه
مالیات بگیرین
قانون را درست بنویسین و درست اجرا کنین
مگر در حال حاضر هر فردی کد ملی مخصوص خود نداره
پس میشه اموالش همانند منزل و زمین و باغ و حسابهای بانکی و حقوق و .... بدست بیاد
کمی زحمت داره جمع آوری این بانک اطلاعاتی
اما مطمئن باشین عدالت اجرا میشه که دیگه از کارگری که چندین ماهه حقوق نگرفته مالیات بگیرین
خواهشن یکبار کاری درست و حسابی انجام بدین که چندین نسل دعاتون کنن (2857262) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۱:۱۲:۰۸
lافرادی که از راه درست ثروتمند شدند هرگز عقده نمایش دادن خود و سوزاندن دل دیگران راندارند بلکه این قشر تازه به دوران رسیده و رانتی و مفسد اقتصادی هستند که دائم در حال نمایش خود هستند مانند بابک زنجانی (2856873) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۶:۲۶:۱۶
دقيقاً ! كسى كه براى ريال به ريال پولش زحمت كشيده ، در حين اين كار فرهنگ و ظرفيت آنرا نيز پيدا كرده و نيازى به خودنمايى و عقده پراكنى ندارد . مشكل جامعه ما تازه به دوران رسيده ها و نوكيسه ها هستند كه خوشبختانه با تمام سعى اى كه در باكلاس نشان دادن خود دارند اما تمام قد آنچه كه در درون دارند ناخودآگاه بروز ميدهند با گفتار و رفتار و سكنات و …
اما كسى چه ميداند كه خداوند عادل حكيم آنهايى را كه مال شبهه دار كسب كرده اند و به ظاهر قهقهه مستانه سر ميدهند ، به چه مشكلات عجيب و غريبى دچار كرده ؟؟!! ما فقط هر از چندى نمونه هاى كوچك آنرا مى بينيم و مى شنويم … (2857966) (alef-13)
 
جاويد
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۱:۱۶:۴۳
من از آنها نفرت ندارم ، كاشكي همه بتونن سوار اين ماشين ها بشن ، تو هر جامعه ثروتمند است ! چرا همش از نفرت و مرگ بر و ... صحبت كنيم ؟ همديگرو دوست داشته باشيم (2856893) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۳:۰۱:۰۱
شما اونهایی که خون مردم رو تو شیشه کردند دوست بدار !!! مختاری !!
ولی ما دوستشون نداریم
چون مطمئنیم از مال حلال انقدر پول جمع نمیشه
اینها فقرا را ادم هم حساب نمی کنند ! (2857300) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۰:۳۳:۱۱
وای بر ما که با دیدن یه ماشین یا خوه لوکس خونمون تو شیشه میره!!! (2859121) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۱:۱۹:۰۰
شكاف طبقاتي نتيجه سياستهاي غلط اقتصادي است كه توسط همين مديراني كه بعضا داعيه مبارزه با انرا دارند بوجود أمده (2856901) (alef-13)
 
sam
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۱:۲۱:۲۹
با سلام
متأسفانه این اخلاق زشت در میان ما ایرانیان خیلی زیاد دیده می شود،حتی من شنیده ام که ایرانیان مقیم آمریکا و کانادا هم تا حدی به این مسئله مبتلاء هستند و نمایش ثروت و اتومیبل و ....در آنها بسیار بالاست.اگر کشور ما دارای رشد اقتصادی بالایی بود و در آن شایسته سالاری نیز رعایت شده بود، تملک یک خودرو و یا ساعت گران قیمت چندان اشکالی نداشت، اما از آنجایی که در کشور ما بیش از نیمی از ثروتمندان از راه رابطه و نیز فامیل بودن با قدرتمندان، رانت خواری، اختلاس و پارتی بازی و.....به ثروت های عظیم دست یافته اند به همین خاطر اکثریت مردم نگاه نفرت انگیزی به آنها دارند. (2856910) (alef-13)
 
متنفر از بي عدالتي هاي موجود
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۱:۳۰:۲۰
نمايش ثروت و نفرت اجتماعي ، فقط براي ماشين هاي مدل بالاي جوان هاي مايه دار كه در خيابان ها ويراژ ميدهند ، نيست .
اون ساختمان هاي بلند مرتبه و ضد زلزله اطراف درياچه چيتگر كه دارن براي يك ارگان خاص ميسازن و تحويل پرسنل شون ميدهند نيز نفرت مردم مستضعف و تهي دست اين مملكت را به همراه دارد . (2856950) (alef-13)
 
ساكن منطقه 22 تهران
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۱:۳۵:۴۲
در بهترين مناطق شهر تهران ، بهترين زمين ها و آپارتمان هاي گران قيمت رو مفت و مجاني و از كيسه بيت المال ، بدون ضابطه تحويل عده اي از ما بهتران ميدهند !!!!
حالا شما دنبال فلان ماشين گران قيمت فلان شخص هستيد كه شايد با پول حلال و رزق پاك توسط آن شخص خريداري شده باشد (2856968) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۱:۵۲:۵۳
چرا مسئولان بايد سوار بهترين ماشين هاي مدل بالا شوند و مردم ، نه ؟؟!!!!! (2857025) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۱:۵۴:۰۳
مثلا مملكت اسلاميست در بعضي از كشورهايي كه كافر ناميده ميشود تمام حسابهاي اشخاص چك مي شود اگر زماني پول هنگفتي به حسابشان بيايد از ان شخص سوال ميشود كه اين پول از كجا آمده . نه مثل ايران ميليارد ميليارد پول از كشور خارج ميشود كسي به كسي نيست (2857030) (alef-13)
 
واقع بين
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۲:۰۰:۰۳
تقاطع يك 4 راه در خيابان شلوغ مركز شهر تهران ، زمان چراغ قرمز را تا 5 دقيقه افزايش ميدهند و تو مجبوري مدت زمان 5 دقيقه پشت ترافيك و در گرما و دود معطل بماني ، ناگهان يك اتومبيل پلاك ايران ، مدل بالاي گرانقيمت با شيشه دودي به اتفاق 4 تا اتومبيل گران قيمت مدل بالا و نيز چندين اسكورت از جلوي چشمانت و با بالاترين سرعت ممكن عبور ميكنند !!!
درون اتومبيل چه كسي است ؟؟
مردم عادي يا يك مسئول كشوري ؟؟!!

چه كسي ثروت را به نمايش درآورده و سبب نفرت عمومي شده است ؟؟؟ (2857059) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۲:۳۷:۳۲
ظاهرا" قرار است ثروت و قدرت صرفا" در اختيار عده اي باشد !!!
و زشت بودن يك امر خطا ، براي مسئولان قشنگ است . (2857190) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۲:۳۸:۴۴
چه زشت و كريه است كه مسئولي با اموال بيت المال ، ثروت را به نمايش درآورد . (2857200) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۲:۵۷:۵۲
ثروت ؛ فقط براي مردم زشت است !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
نمايش ثروت ؛ فقط براي مردم زشت است !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
استفاده از امكانات از كيسه بيت المال براي مسئولان خوشگل است !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2857286) (alef-13)
 
شوت زاده
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۳:۰۱:۳۶
به احتمال زياد و 100 % ؛
درون اون خودروي مدل بالا با شيشه دودي و اسكورت ، يك كارگر با حقوق 700 هزار تومن و يا يك كارمند با سابقه 25 سال كار و حقوق 850 هزار تومني است كه نفرت عمومي را سبب شده است !!! (2857302) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۴:۴۰:۳۸
مشکل از این جاست که حکومت فکر میکند با حذف پولدارها میتواند فقرا را به متوسط برساند کار اشتباهی که معجزه هزاره سوم در 8 سال انجام داد و کشور .... شد.
الحمدالله دولت اعتدال اینگونه فکر نمیکند...ما باید از ثروتمندان خود بشدت حمایت کنیم و آنها را به سمت صنعت و آبادانی کشور ارشاد کنیم نه اینکه بخواهیم از اساس آنها را حذف کنیم کاری که امارات کرد و همه شهروندانش را ثروتمند کرد..

بجای اینکه 5 درصد درست(ثروتمند) را غلط کنیم 95 درصد غلط(فقیر و متوسط) را بواسطه و به کمک آن 5درصد نخبه و ثروتمند درست(ثروتمند) کنیم..این دیدگاه باید دید کل حکومت باشد با یک قوه(دولت) کار به جایی نمیرسد. (2857651) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۵:۴۰:۱۸
مرد حسابی منم باهات موافقم ولی یه دلیل درست بیار برای حرفت . دیگه تو قانونمند ترین کشورهای دنیا هم مقامات ارشد حکومتی رو با اتومبوبیل مخصوص و اسکورت جابه جا می کنند نه با پراید و اتوبوس و ... . حالا یکی میشه رئیس جمهور اروگوئه همه که نمیتونن اونجوری رفتار کنن .
اصل موضوع این است که یکی از اهداف مهم انقلاب مبارزه با اختلاف طبقاتی ناشی از مفاسد سیاسی و اقتصادی بود .
خب الان 36 ساله از انقلاب گذشته و کشور هم در دوران شکوفایی اقتصادی به سر نمی برد بلکه به عکس در وضعیت رکود اقتصادی قرار دارد .
جدا از اینکه مسئولین باید پاسخگو باشند چرا در این 36 ساله نه تنها گشایش خاصی در حوزه اقتصاد صورت نگرفته و بلکه بخش اقتصاد همواره با ناکارآمدی مواجه بوده این نکته نیز شدیدا باید رویش تاکید شود در کشوری با رشد اقتصادی اندک و بعضا منفی که عملا با بحران اقتصادی رو بروست ، نفس وجود سرمایداران نوکیسه به طور کلی یعنی چه ؟!؟!؟!؟!؟!
وگرنه باقی مسائل ره به ترکستان رفتن است . (2857834) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۲:۱۱:۴۶
داشتن ثروت به تنهائي براي اطلاق فرد به طبقه بالا كافي نيست . كساني كه استرس تصاحب ثروت باد اورده يك شبه را نميتوانند تحمل كنند از بيماريهاي نهفته رواني رنج ميبرند . براي اينكه چنين افرادي به جامعه اطرافيان وخودشان اسيب جدي وارد نكنند بايستي بطور مداوم تحت كنترل طبي و انتظامي قرار داشته باشند وعامل استرس زا ( بيت المال چپاول شده) از دسترس اينها دور شود. به نظر ميرسد مسئوليت وزارت بهداشت جهت تجهيز وساخت تيمارستانها و وزارت عدليه جهت اعاده حقوق ملت ازهمه بيشتر است. تحريم وجنگ و... قابل تحمل است ولي (2857098) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۲:۲۰:۲۶
پول برای خرج کردن است شما شک نکن کسی که پول دارد باید به گونه ای هزینه کند. پولدارهای قدیم عشق کاسبی بودند کارخانه و ماشین آلات میخریدند و حال میکردند چند نفر سر سفره آنها نان بخورد. تا روزی که کارخانه شد ضرر اندر ضرر نه که سود ندهد سود میداد ولی به پای سود ملک و دلار و طلا نمیرسید پس حالا تقصیر کیست سرمایه دار همیشه باید لنگ باشد لنگ سرمایه برای کارخانه اش لنگ حقوق کارکنانش و... پس دنبال خرید تکنولوژی نمیرود کارخانه کهنه میشود و میشود وبال گردن ولی ملکش خوب رشد کرده میفروشد و میشود خانه نشین بچه ها اما بیکارند کمی هم به آنها میدهد با عرضه ها میشوند بساز بفروش و دلال بی عرضه ها هم میروند دنبال ماشین بازی. به این میگویند فرهنگ. فرهنگی که اقتصاد معلول ما ساخته. میخواهید درستش کنید؟ بسم ا... جلوی سود الکی و رانتی را بگیرید البته اگر زورتان به این مفتخورها که ساخته اید میرسد (2857127) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۲:۲۴:۴۰
حتی خیامی هم ازاین ثروت های افسانه ای نداشت .چراغ سازی عالی نسب دریک مکان 1000متری درخیابان خرمشهر نرسیده یه به چهاراه لشکربوددفتر ودستک آنچنانی نداشت کارگروکارفرماکنارهم کارمی کردند. (2857138) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۳:۱۹:۰۰
نمایش ثروت های باد اورده باعث یاس وسر خوردگی جوانها می شود .جوانی می گفت اقایx هم کلا سی من بوده او به کمک رانت دائیش میلیاردر است و من از شرکت او ماهیانه بخور نمیری می گیرم وشرکت رامن وامثال من اداره می کنیم او کیفش را می برد و ما حسرتش را می خوریم (2857363) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۴:۰۴:۴۹
این نفرت را سالهاست که فریاد می زنیم اما متاسفانه فقط ماجرای اخیر بود که بلاخره توجهات به این موضوع جلب شد (2857535) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۵:۱۶:۳۴
متأسفانه روند اقتصاد ما در برخي از اوقات به تقويت اين شكاف طبقاتي منجر شده است.حتي هدفمندي يارانه‌ها هم نتوانسته در يك دهه گذشته از اين شكاف طبقاتي را كامل از بين ببرد،!!!!!!!! علاوه براینکه هدفمندی!!!!!! یارانه ها کاری نکرده بلکه باغث شکاف اجتماعی شدید تر شده است؟؟؟؟؟؟ آیا کسی است که دولت قیلی را بخاطر ظلمی مضاعف به فقرا به پای محاکمه بکشد (2857766) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۶:۰۳:۰۹
یک سوال برای من پیش آمده:

درمورد همه مسائل حداکثر پس از 5 ساعت از اعلام نظر رهبری در هر موردی ، تمام رسانه ها به تفسیر ، توضیح ارائه صدها مدل نمونه ،و راهکار می پردازند. فردا صبح آن شب هم هزار مدل اعلامیه توسط ارگان های ذیربط در مورد مبارزه یا اشاعه آن مطلب نشر می دهند و هزار باید و نباید قوانینش اجرا می شود.

راستی اول این اقدامات انجام میشود بعد رهبری سخنرانی میکند یا اول ایشان سخنرانی می کند و بعد اتفاق می افتد. اگر دومی درست که است که تبریک میگم سرعتتون فوق العاده است. اگر برای همه چی اینقدر سیستماتیک عمل می گردید از امریکا تو جیبمون بود (2857902) (alef-13)
 
سروش
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۲۰:۳۱:۴۴
ثروتی که در ایران ثروتمندان به دست میاورند بااستفاده از رانت حزب اللهی بودن ویا سوءاستفاده ازامتیارات دولتی وبیت المال ما مردم است برای همین است که من هم نفرت دارم از این ثروت مندان.با هوش بودن با دزد بودن ورشوه دادن وارتشاء کردن خیلی فرق دارد چراما اینقدر عقب افتاده ایم ؟چون فساد درتمام نهادها از بالا تا پایین غوغا میکند. (2858490) (alef-13)
 
سامان
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۲۱:۰۰:۴۶
تو مملکت ما یک عده یا اونقدر دارند که نمی دونند با پولهایشان چکار کنند و یک عده بسیار زیادی هم هستند که به نان شب محتاجند.اون عده هم که مقدار زیادی پول دارند اصلا معلوم نیست از کجا آورده اند. و متاسفانه هر روز شکاف طبقاتی تو جامعه ما بیشتر می شود و هیچ راه حلی هم در نظر گرفته نمی شود. (2858535) (alef-13)
 
سوره تکاثر
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۲۱:۱۶:۱۳
به نام خداوند بخشنده بخشایشگر

افزون طلبى (و تفاخر) شما را به خود مشغول داشته (و از خدا غافل نموده) است. (۱)

تا آنجا كه به دیدار قبرها رفتید (و قبور مردگان خود را برشمردید و به آن افتخار كردید)! (۲)

چنین نیست كه می ‏پندارید، (آرى) بزودى خواهید دانست! (۳)

باز چنان نیست كه شما می پندارید; بزودى خواهید دانست! (۴)

چنان نیست كه شما خیال می ‏كنید; اگر شما علم الیقین (به آخرت) داشتید (افزون طلبى شما را از خدا غافل نمی ‏كرد)! (۵)

قطعا شما جهنم را خواهید دید! (۶)

سپس (با ورود در آن) آن را به عین الیقین خواهید دید. (۷)

سپس در آن روز (همه شما) از نعمتهایى كه داشته‏ اید بازپرسى خواهید شد! (۸)
ترجمه آیت الله مکارم شیرازی (2858558) (alef-13)
 
آرش
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۲۲:۵۸:۵۵
کیفیت مطلب خیلی پایین بود!!!
نه اطلاعات زیادی ارائه شده بود و نه استدلات به درد بخوری کرده بودند...
ما از سایت خبری محبوبمون بیشتر از این انتظار داریم (2858714) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۲۳:۳۴:۰۵
مقصر مردم هستنداگر 4تا از این ماشینها را اتش بزنند کسی جرات مانور دادن با ماشین میلیاردی را نمی کنه (2858765) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۰۱:۲۶:۱۵
سرمایه داری بد نیست
اما ثروتی که از خون مردم به وجود بیاد حتما باعث نفرت میشه
چرا اکثر ثروت مندان از قشر کسبه نیستن
بنده خودم یه شرکت بسته بندی قند وشکر دارم الان ده ساله منتظر یه وام هستم
توبازار این مملکت نمیشه سرمایه به دست آورد که ماشین یه ملیاردی سوار شی
مگر اینکه وصل به جایی باشی (2858873) (alef-13)
 
کیان
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۰۷:۲۰:۵۷
وای چه تنفری از هم داریم. دشمن میخوایم چی کار. (2858966) (alef-13)
 
علی فرهمند
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۰۹:۲۸:۵۶
به این شدت هم که نوشته شده اختلاف طبقاتی وجود ندارد. با تلاش اخیر حکومت ورود به دانشگاه برای همه جوانان ساده و عملی شده است. با وام
ازدواج میتوان یک زندگی آبرومند روبراه کرد. به کار آفرین ها وام های کلان پرداخت میشود. مسکن مهر تمام خانواده ها را صاحب مسکن شخصی کرده است. با پرداخت یارانه ها یک خانواده شش هفت نفری ماهیانه قابل توجهی میگیرد. مسافرت به داخل و خارج (آنتالیا و . . ) در اختیار همه اقشار است. تفریحات سالم هم از طریق برنامه های تلویزیونی برقرار است. میماند که قدر نعمت را بدانیم. (2859049) (alef-13)
 
شهروند
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۰۹:۵۱:۴۶
چرا میذارند وارد بشه!!!
اینم شد مثل بقیه موارد
توی ملکت ما افتابه دزد رو میگیرن دزد های میلاردی میچرخند واسه خودشون
این موضوع فاصله طبقاتی ایجاد کرده و دل ادم رو خون میکنه نه ماشین های مدل بالا!!!!!
در ضمن ماشین گران قیمت شامل تویوتا / هیوندا / لکسوس و..... همیشه که با اندکی تامل می بینیم فراوان در خیابان ها در حال تردد هستند (2859081) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۳:۴۰:۱۸
بله دیگه وارد نشود تا ملت ما پول یک هیوندا را بریزند تو حساب ایران خودرو و سایپا تا چند ماه بعد یه دونه پراید یا پژوی صفر ! تحویلشون بدهند . (2859361) (alef-13)
 
سیامک
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۶:۰۹:۳۲
اختلاف طبقاتی همه جای دنیا هست...
نکته اول : همه جای دنیا اختلاف طبقاتی بین یک تا صد هستش، اما تو ایران از یک تا هزار !!!
نکته دوم : جای تعجب هستش کشوری که این همه ثروتمند هست اصلأ چرا باید فقیر داشته باشه !!! (2859653) (alef-13)
 
دانشجو
۱۳۹۴-۰۲-۱۲ ۱۵:۳۰:۱۰
,وقتی سیاست هشت ساله دولت قبل طبقه متوسط جامعه را نابود می کند فقر و اختلاف شدید طبقاتی خود را در جامعه عیان می کند. قدرت اقتصادی در جامعه باید حالت تعادل داشته باشد و در اقتصاد مدل نمودار زنگوله بازگو کننده یک جامعه معمولی و رشد یافته و در عین حال با رفاه است چرا که عده کمی با تلاش و همت خود ثروتمندند که حقشان است. عده کمی هم به دلایل مختلف درامد کافی ندارند که با کمک موسسات قابل جبران است ولی اکثریت جامعه به دلیل تولید و گردش سرمایه در طبقه متوسط با طیف کم و زیاد قرار دارند که ناشی از توانایی، سطح تحصیلات، تخصص، و عوانل دیگر است. در این جامعه کسی فخر نمی فروشد و رفاه نسبی شامل همه اقشار جامعه است. (2862379) (alef-13)
 
امیر ادیب
۱۳۹۴-۰۲-۱۲ ۲۳:۵۰:۰۳
خیلی از این بحث ها به دلیل بخل و حسادت مردم هست نه از روی ارزش،اگر از روی ارزش بود ملت به جای اینکه به بچه پولدار ها گیر بدند که چرا دور دور می کنید ، به مجلس و دولت گیر می دادند که چرا قوانین مالیات و دسترسی به حساب های بانکی را اصلاح و درست نمی کنید... متاسفانه ایران یکی از بهترین مکان های دنیا برای پول شویی است و مردم هم تنها ناراحت نداشته های خودند به جای نداشته های دیگران! (2863227) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۳:۰۴:۱۸
برای چندرغازپاداش معلم بازنشسته پول نیست ولی برای ماشینهای میلیاردی وهزینه های بیخودی پول هست (2864396) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۶:۱۰:۱۷
و تنها یک سوال باقی می ماند و ذهنِ درگیر مردم لطفا اطلاع رسانی کنید :

خودرو پورشه مذکور در خبرِ تصادف در همه دنیا 75 هزار دلار معامله میشود اما در ایران 178 هزار دلار !؟ مابقی این مبلغ را صرف چه امرِ تولیدی در این مملکت میکنیم؟
آیا مابه التفاوتش بهه جیب وارد کننده میرود یا .... آقایی که مجوز واردات چنین خودروهای لوکسی را بدست آورده است؟؟؟؟ (2867624) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.