نظر منتشر شده
۳۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 246834
مهدی محمدی در گفتگو با الف:
ايران بايد پيگير رفع تحريم ها باشد/ آمريكايي ها مفهوم دوره تمكين را در مذاكرات ابداع كرده اند
بخش خارجی الف، 5 آبان 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۳
یک كارشناس مسائل سياسي گفت: مفهوم جدید آمریکایی ها تحت عنوان "دوره تمکین" است یعنی این که ایران باید یک مدت طولانی تمکین خود به مفاد توافقنامه احتمالي را نشان دهد تا ما(آمریکایی ها) ببینیم که می توانیم کنگره را راضی به برداشتن تحریم ها بکنیم یا خير.

مهدی محمدی در گفتگو با الف در خصوص آخرین وضعیت مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه ۵+۱ گفت: مسائلی که روی میز مذاکرات برای دو طرف وجود دارد به دو دسته کلی تقسیم می شود. دسته اول مسائلی هستند که دورنمای راه حل درباره آن ها وجود دارد و با وجود عدم کسب توافق در برهه فعلی دو طرف امیدوارند در این خصوص به توافق برسند.

این کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: از جمله این موارد موضوع اراک است که راه حل فنی آن مشخص شده، درباره فردو که دو طرف تلاش می کنند یک هدف متفاوت برای این تجهیزات پیدا بکنند، درباره شفافیت و میزان بازرسی هایی که ایران پس از توافق نهایی باید بپذیرد و همچنین درباره تحقیق و توسعه و فعالیت های تحقیقاتی که ایران در حوزه غنی سازی انجام خواهد داد.

محمدی گفت: این چهار مورد،مسائلی هستند که اگر چه درباره آن ها توافق نشده  ولی هر دوطرف باور دارند که توافق درباره آن ها امکان پذیر و سناریوی توافق هم کم و بیش روشن است.

وی با اشاره به موارد اختلافی میان دو طرف تصریح کرد: دو مسئله بسیار مهم وجود دارد که به نظر می رسد هنوز دو طرف نتوانستند روی این ها به یک راه حل فرضی برسند علتش هم این است که اساسا در مورد این دو موضوع مذاکره بیش از این لازم نیست بلکه پایتخت ها باید تصمیمات سیاسی بگیرند.

این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: موضع جدول زمانی رفع تحریم ها و دومی بحث وضعیت غنی سازی مهم ترین محورهای اختلاف دو طرف به شمار می روند. محمدی درباره نحوه لغو تحریم ها در صورت حاصل شدن توافق گفت: درباره جدول زمانی رفع تحریم ها نظر ایران این است که همه تحریم ها چه تحریم های داخل شورای امنیت و چه خارج از آن تعلیق شوند و به فاصله بسیار اندکی لغو شوند و سقف قانونی تحریم ها هم برچیده شود.

وی در خصوص موضع آمریکا گفت: طرف آمریکایی معتقد است که تحریم های مربوط به شورای امنیت مدت طولانی بعد از کسب توافق لغو نخواهد شد و تحریم های خارج از شورای امنیت که هم اروپا و هم امریکا وضع کرده اند تعلیق خواهند شد اما برداشتن آن در کنگره بعد از یک مدت زمان طولانی و الزام به پایبندی ایران به توافق نهایی برداشته خواهد شد.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: معنی این مسئله این است که تحریم ها برچیده می شوند ولی تا زمان بسیار طولانی لغو نخواهند شد. در نتيجه رئیس جمهور بعدی آمریکا می تواند تعلیق این تحریم ها را تمدید نکند و بنابراین تحریم ها به سرعت برگشت پذیر خواهند بود.

محمدی با بیان این که آمریکایی ها مفهوم جدیدي را در مذاکرات ابداع کرده اند، خاطرنشان کرد: مفهوم جدید آمریکایی ها تحت عنوان "تمکین" است یعنی این که ایران باید یک مدت طولانی تمکین خود به مفاد توافقنامه را نشان دهد تا ما ببینیم که می توانیم کنگره را راضی به برداشتن تحریم ها بکنیم یا خير. وی این موضع را دارای چند ایراد دانست و گفت: این مسئله چند ایراد جدی دارد؛ ایراد اول این است که به این ترتیب ایران تغییرات قابل توجهی در بخش فنی برنامه هسته ای خودش ایجاد خواهد کرد اما تعلیق تحریم ها از طرف مقابل بازگشت پذیر خواهد بود.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: اصطلاحا آمریکایی ها در یک صبح تا بعدازظهر می توانند همه تحریم ها را به حالت قبلی بازگردانند در حالی که ایران برای بازگشت به وضعیت قبل از توافق حداقل سه تا پنج سال زمان لازم دارد.

محمدی بر همین اساس بیان کرد: پس ریسک توافق نهایی برای ایران بسیار بالا خواهد بود تجربه رابطه با آمریکا هم نشان می دهد که طرف آمریکایی به هیچ وجه قابل اطمینان نیست هیچ تضمینی که آمریکا به یک توافق نهایی در زمان طولانی پایبند باشد وجود ندارد. وی ادامه داد: ایراد دیگر این است که اگر تحریم ها در طولانی مدت ساخت قانونیش برچیده نشود عملا ایران توانایی چانه زنی خود را در آینده از دست خواهد داد اما طرف مقابل ابزارهای فشار خود بر ایران را حفظ خواهد کرد در نتیجه می تواند این تحریم ها را به موضوعات حقوق بشری منطقه ای و موضوعات موشکی سرایت دهد.

این کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: بنابراین طرف مقابل ابزار اعمال فشار خود بر ایران را حفظ خواهد کرد در مقابل ایران ابزار فشار خود بر طرف غربی را دچار آسیب می کند این دو ایراد اساسی است که بر حوزه مذاکره بر تحریم ها وجود دارد.

محمدی با انتقاد از تیم مذاکره کننده گفت: متاسفانه طرف ایرانی هم در خصوص نحوه تعدیل تحریم ها نشانه هایی از خود بروز داده است. وی افزود: در خصوص ظرفیت غنی سازی موضوع تیم مذاکره کننده ایرانی موضع خوبی بوده است تا امروز این مسئله که ظرفیت غنی سازی ایران در شرایط فعلی باید حفظ شود و چیزی که قابل مذاکره است نحوه افزایش این ظرفیت به ۱۹۰ هزار سو است که نیاز ایران به تامین سوخت رآکتور بوشهر محسوب می شود.

این کارشناس مسائل سیاسی به موضع آمریکا در خصوص غنی سازی اشاره کرد و گفت:طرف غربی معتقد است که ظرفیت فعلی باید محدود شود و این محدود شدن باید در یک دوره زمانی طولانی باشد و اين که آیا بعد از این دوره زمانی، ایران توانایی دارد که ظرفیت فعلی را افزایش دهد آمریکایی ها در این خصوص حرفی نمی زنند.

محمدی گفت: که اگر مفهوم برک اوت زمان لازم برای تولید یک سلاح هسته ای را مدنظر قرار دهیم موضوع بین دو طرف قابل حل نخواهد بود آمریکایی ها اگر این زمان را به شش ماه افزایش دهند حتما ظرفیت غنی سازی ایران به نصف تقلیل خواهد یافت که برای تیم مذاکره کننده قابل قبول نیست. وی بر همین اساس گفت: بنابراین اگر آمریکایی ها واقعا می خواهند توافق کنند باید در این خصوص منعطف باشند که این چیزی نیست که در مذاکره بشود به آن رسید و باید تصمیم سیاسی بگیرند.

این کارشناس مسائل سیاسی تمدید توافق ژنو را به نفع ایران ندانست و گفت: اگر قرار باشد توافق ژنو تمدید شود ما در ازای مقدار ناچیزی پول که پول خودمان هم هست و به طور منظم هم به ایران پرداخت نخواهد شد بخش هایی از برنامه هسته ای خود را تعلیق بکنیم و این یعنی که تحریم ها سرجایش هست و برنامه هسته ای ما به تدریج در حال تعدیل شدن است و این همان چیزی است که آمریکایی ها می خواهند.

محمدی توافق نکردن را از کسب توافق بد بهتر دانست و تصریح کرد: باید توافق نهایی خوب حاصل شود و مسلما توافق نکردن بهتر از توافق بد است چون ایران در موقعیتی هست که بتواند توافق خوب را به ویژه با توجه به شرایط منطقه داشته باشد.

وی در پایان احتمال کسب توافق جامع را بیش از تمدید مذاکرات دانست و ادامه داد: امکان دستیابی به توافق جامع بیش از بقیه احتمالات است یعنی احتمال وجود دارد که دو طرف تمرکز خود را بگذارند که یک توافق نهایی تا قبل از ۳ آذر حاصل شود در غیر اینصورت دو طرف روی قضیه تمدید مذارکرات فکر خواهند کرد.
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۰۹:۴۷:۴۵
مگر دوستان داخلی حضرت عالی موافق توافق جامع هستند.!؟ (2452520) (alef-13)
 
دوستان ایشان !!
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۰:۵۲:۲۷
بله! توافقی که با حفظ عزت و شرافت ملت بزرگ ایران باشد. (2452641) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۲:۱۷:۳۵
ملت بزرگ ایران نیاز به وکیل وصی ندارن و در انتخابات سال گذشته راه مورد نظرشون رو انتخاب کردن (2452806) (alef-10)
 
کوروش
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۳:۵۱:۴۷
کشور ما در هیچ موضع بالایی نیست که بخواهد شرایط خود را دیکته کند نویسنده فراموش کرده با چند ماه تحریم پول ملی باد هوا شد و اگر روند دولت قبلی ادامه داشت الان اقتصاد متلاشی و ریال هیچ ارزشی نداشت (2453067) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۵:۴۴:۵۰
حفظ غزت؟!
زمانی که مجبور شدیم پرچم توالو که اندازه یه شهر کوچک ما نیست روی نفتکشامون بزنیم عزتمون از دست رفت.
زمانی که اجازه نداریم به پولهای خودمون توی بانکهای خارجی دست بزنیم عزت کیلو چند.
هر کاری بکنیم تحریم کم بشه به همون اندازه عزت ما برمی گرده نه چیز دیگه. (2453301) (alef-10)
 
جوادی
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۲:۲۴:۱۴
باید قبول کرد نمیتونیم کل برنامه هسته ایمون رو حفظ کنیم و کوچک ترین امتیازی ندیم بعد توقع داشته باشیم طرف مقابل تمام تحریم هارو یک شبه برداره !!!!! (2452815) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۸:۰۲:۳۰
خب همه انتقاد ما هم این بود که چرا ذخیره 20% رو نابود کردید و قبول کردید هیچ سانتریفیوژی نصب نشه و رشد همه چیز رو متوقف کردید و در ازاش هیچ چیزی دریافت نکردید؟!! بهتر نبود برنامه هسته ای خودمون رو حفظ میکردیم و همگام با اونها قدم برمیداشتیم؟! یعنی مثلا اونها تحریم نقتی رو متوقف میکردن و ما ذخیره 20% رو اکسید میکردیم!! بزرگترین مشکل تیم فعلی این بود که همین اول همه چیز رو متوقف کرد و حالا منتظره لطف طرف مقابله! (2453567) (alef-10)
 
مهشید نازپرور
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۵:۱۵:۴۹
ابواحسن خان چه به خواهی و چه نخواهی روزی باید با آمریکا صلح بشه هر چه زودتر بهتر زیرا نسلهای آینده آنچنان که خود خواهند میکنند (2453231) (alef-10)
 
دوستار صلح
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۷:۲۰:۲۲
خانم مهشید گل گفتی (2453507) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۰:۱۷:۱۳
بیش از یکسال است که امریکا ایران را از این گوشه دنیا میبرد ان گوشه دنیا برای مذاکره . دست اخر دارد 10 درصد از پول ایران را به صورت قسطی دارد به او بر میگرداند. پذیرفتن شکست خودش پیروزی است . البته این شکست را نباید متوجه دولت فعلی کرد . (2452576) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۳:۴۱:۱۸
سیاست میدان جنگ نرم و شطرنج دیپماتیک است، نباید نگاه کوتاه مدت یا ظاهر نگر داشت، وقتی که همه چیز به سمت تحریم ایران و جلوگیری از فروش نفت بود، وقتی امکان انتقال پول از بین رفته و ما در واردات دارو هم مشکل پیدا کردیم، وقتی بازار ارز متلاطم شد و هر کس برای حفظ قدرت پول در صبح یخ بندان در صف سکه رفت و ظهر جلوی ارز فروشی صف می کشید را باید به خاطر می سپردید. بله مبلغی که آزاد شده شاید زیاد نباشد اما شکستن انسجامی که بدخواهان ایجاد کرده بودند در عین به رسمیت شناخته شدن حقوق هسته ای پیروزی مهمی بود که باعث شد اقتصاد آرام شود. ضمنا نتیجه این موفقیت ها در یک هفته و یک ماه معلوم نمی شود و نباید انتظار داشت کسانی که تا دیروز در مقابل ما صف بسته و متحد بودند و تحدید به جنگ می کردند، حالا به یکباره دگمه ریست را بزنند و دوست ما شوند بلکه این تغییرات آرام آرام و اطمینان سازی هم به سختی و با آرامش انجام می شود. (2453040) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۵:۲۰:۲۶
اینگونه اظهار نظر خیلی بی انصافی است، باید به سوابق و اثرات بسیار بد دولت و مذاکره کنندگان قبلی اشاره کرد. هرچند بنظرم فارغ از نتیجه مذاکرات، تیم مذاکره کننده ایران بسیار دست پر و پیروزمندانه به ایران برخواهد گشن. (2453243) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۰:۵۰:۰۶
وقتی ما حاضر نیستیم ظرفیت غنی سازی را کم کنیم چرا آمریکا تحریم را بردارد (2452638) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۰:۵۸:۲۸
بابا تو رو خدا هر طور شده سرو ته قضیه رو هم بیارید مردم زیر فشار شدید هستند .

نباید غافل شد که به فرض که کنگره تحریم هارو هم لغو کند دوباره با یک لایحه

میتونه همون یا بدتر از اون رو تصویب کند . پس نباید زیاد مته به خشخاش گذاشت

تو رو خدا منتشر کنید (2452651) (alef-10)
 
Soheil
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۰:۵۸:۳۵
مگه کاغذ پاره ها اثر کرده؟ (2452652) (alef-3)
 
حقیقت جو
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۱:۰۱:۱۷
تمام این بی اعتمادی که به ما دارند از انجاست که یک عده ادم بی فکر رفتند و پلمب ها را شکستند و غنی سازی را قبل از هر توافقی با شدت شروع کردند. شما باشید و طرفتان چنین کاری کرده باشد به او اعتماد میکنید؟ (2452656) (alef-10)
 
فرشاد
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۱:۴۹:۳۴
کاملا منطقیه به هر حال اعمال این تحریمها مدتها طول کشیده و طبیعتا لغو اون هم به همبن شکله (2452747) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۲:۳۴:۴۷
خب ذخیره 20% هم مدتها طول کشیده بود بهش برسیم ولی ظرف 6 ماه نابود شد! اگر اقدامات اونها زمانبر هست اقدامات ما هم باید به همون اندازه زمانبر باشه! نه اینکه ما 6 ماهه ذخایر خودمون رو نابود بکنیم و اونها تازه بعد 20 سال تصمیم بگیرن! آیا این فن دیپلماسیه؟! (2452844) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۲:۰۹:۴۴
شما كه معتقيد بوديد تحريم نعمت است (2452788) (alef-10)
 
پرهام
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۲:۳۷:۵۳
اقای محمدی موقعی که می گفتن کاغذ پاره است که شما حرفی نمی زدید و شما و دوستانتان همواره مخالف توافق بودید چرا حالا به فکر کاغذ پاره ها افتادید (2452855) (alef-10)
 
امير
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۲:۳۹:۲۵
اين كارشناس محترم از وضعيت مردم خبر داره واقعا؟!!! (2452861) (alef-3)
 
واقع بین
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۴:۵۰:۳۷
کسانی که تحریمها را کاغذ پاره میدانستند بایست میدانستند که!!!!!!!!!!!!!!! (2453187) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۳:۴۰:۳۴
خب چی میشه مگه؟
ما برای یک.لقمه نون حاضریم هرکاری بکنیم تمکین که چیزی نیست.
اصلا بگو کاپیتولاسیون اصلا بگن ارتش نداشته باشید ما فقط نون میخوایم و بس (2453039) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۳:۴۲:۲۸
این هم از دولت امید نفت 100 دلاری به 70 دلار می رساند این دولت امید کافران و مستکبران بیشتر شبیه است تا امید مردم ایران (2453044) (alef-10)
 
مجیدی
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۳:۵۲:۴۲
احسنت.مقاله ای متقن،منطقی و موید به انواع شواهد است.خدا آخر و عاقبت این مذاکرات را بخیر کند. (2453070) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۴:۲۰:۵۹
این کارشناس محترم احیانا از گروه محترم مذاکره کننده قبلی نیست؟؟؟؟ (2453125) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۵:۲۹:۳۹
به نظر من بهترین راه انجام یک رفراندم است. تا مشخص شود آیا اکثریت ملت ، انرژی هسته ای با این هزینه را می خواهند یا نه و برای همیشه این مشکل حل شود. (2453262) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۵:۳۳:۵۳
همین اقا تا پارسال میومد تلوزیون از مزایای و برکات تحریمها مدیحه سرایی میکرد (2453270) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۶:۱۶:۵۰
مقاله ای پر محتواست

به نظر راقم سطور موضوع اتمی ایران از دید بیگانگان موضوعی است فرعی که هزاران نفر نقد های زیبایی بر ان تاکنون داشته اند . ولی علت زنده نگه داشتن ان به مانند شاهد بازاری در رسانه ها ی دنیا این است که می توان بر آن رطل گران توان زد .برای مثال شیل گس .....و قس علی هذا.
دو راه حل از حقیر سر پاتقصیر
الف : مشارکت در سود :
در جهان معاصر مشارکت در سود می تواند کشورهای سرمایه داری را از دشمنی با میهن بازدارد و لاغیر .
شاهدی از غیب :
اکر سی درصد غول نفتی بی پی انگلستان متعلق به امریکائیها نبود با ان الودگی بی پایان در خلیج مکزیک و خسارات بی جبران به محیط زیست بی پی از روزگار محو میشد ولی ...
ب)نقش منفی
جهان سرمایه داری در این کره خاکی نیاز به کشورهایی دارد که در نقش منفی خوش بدرخشند که در 70 سال گذشته ای این نقش به روسیه نهاده شده بود .که الحق برازنده انان بود .
ولی چند صباحی است که نا خواسته وارد این نقش شده ایم که امید است با کمک پیران راه در این گذرگاه تاریخ چهار تکبیر زنیم بر انچه که بود.. (2453398) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۳:۴۱:۱۶
ما در این دولت تدبیری ندیدیم امیدمان نیز به یاس مبدل شده (2456634) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۲۳:۳۳:۵۱
نخیر اصلا هم اینطور نیست . اون نظر شماست. (2459885) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.