نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 252233
نگاهی به صفحات سیاسی مطبوعات؛
دولت خدمات خود را به خوبی اطلاع رسانی نکرده است
بخش داخلی الف، 20 آذر 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۶
توطئه ی کاهش قیمت نفت که توسط عربستان سعودی در حال انجام است، اعتراضات مقامات عالی رتبه ی دولت ایران را برانگیخته است. برخی البته انفعال وزرات خانه های نفت و خارجه را هم مؤثر می دانند. این موضوع در کنار نشست خبری سخنگوی دولت و نیز سخنان مشاور رسانه ای رییس جمهور و البته حاشیه های ادامه دار ۱۶ آذر امسال و ضرب و شتم یک دانشجو بسته ی مطبوعاتی امروز را تشکیل می دهد.

کمبودهای دولت در عرصه ی اطلاع رسانی
روزنامه ی آرمان مصاحبه ای با محمدرضاصادق، مشاور رسانه ای رییس جمهور انجام داده است که در بخشی از آن صادق می گوید دولت در راستای تبیین و اطلاع رسانی کمبودهایی دارد: "بررسی و اعلام وضعیت اقتصادی کشور خیلی سخت نیست و رسانه‌ها باید در این میدان وارد شوند و مسائل را بیشتر واكاوی و آشكار سازند و این انتقاد وارد است که دولت خدماتی را که در قلمرو اقتصادی و... انجام داده خوب معرفی نشده و کمبودهایی در راستای تبیین واطلاع رسانی دارد. کمبود در معرفی، تبیین واطلاع‌رسانی و به همین دلیل است که من فکر می‌کنم روابط عمومی‌های دستگاه‌های اجرایی و رسانه‌ها باید برای رفع و کاهش این کمبودها فعال‌تر شوند. البته شما می‌دانید که رسانه‌هایی که دراختیار برخی مراکز و جریانات خاص سیاسی هستند به پیشرفت‌ها توجهی ندارند و شاید نمی‌خواهند آشکار بشود آنها بیشتر بر طبل مشکلاتی که مربوط به این دولت هم نبوده واز گذشته بوده است، می‌کوبند و آن را برجسته‌سازی می‌کنند و در عین حال به خدمات و توفیقات توجهی ندارند و به اصطلاح کمترین بخش خالی لیوان را می‌بینند و برجسته می‌کنند ولی به قسمت پر لیوان هیچ توجهی ندارند که درگذر یکسال اندی گذشته پرترهم شده است."

مشاور رسانه ای رییس جمهور در پاسخ به این سوال که فكر می‌كنید ایراد كار از كجاست؟ می گوید: "به نظر من، نقص اطلاع‌رسانی است و رسانه‌هایی که در راستای مصالح و خواست مردم می‌خواهند تلاش بکنند باید این کار را انجام بدهند و بیشتر وارد میدان شوند و با بررسی‌های میدانی خودشان، با تحلیل آمار و اطلاعات معتبری که منتشر هم شده توفیقات را آشکار کنند. آن موقع به جواب ملموس‌تری می‌رسیم. البته ضعف‌هایی نیز در بخش‌های مجری اطلاع‌رسانی دولت وجود دارد که باید آن‌را هم رفع کنیم."

پایان خوشبینی به سعودی ها
روزنامه ی وطن امروز به سبک همیشه اش تیتر یک کوتاهی دارد: "پایان خوش بینی" اما روتیتری طولانی ماجرا را روشن می کند: "با اظهارات روحانی و جهانگیری درباره توطئه نفتی سعودی‌ها بررسی اشتباه محاسباتی وزرای خارجه و نفت درباره همسایه شرور جنوبی ضروری است"

این روزنامه با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی قیمت نفت ایران می نویسد: "این خبر تکان‌دهنده‌ای برای دولت است. دولتی که صنعت هسته‌ای خود را در ازای ماهانه ۷۰۰ میلیون دلار، ماه‌هاست نیمه‌تعطیل کرده است حالا با زیانی بیشتر از یک میلیارد دلار در ماه مواجه است! ... اگر فروش روزانه یک میلیون بشکه نفت در نظر گرفته شود و قیمت نفت نیز از ۶۳ دلار پایین‌تر نرود؛ با همین حساب دولت روزانه ۱۰ میلیون دلار و ماهانه ۳۰۰ میلیون دلار کسری بودجه خواهد داشت. این هزینه هنگفت پس از آن قطعی شد که دیپلماسی نفتی دولت در اوپک بی‌نتیجه ماند و عربستان‌سعودی با اصرار بر عدم کاهش تولید نفت، عملا چوب حراج به اوپک زد!"

وطن امروز سپس به اعتراض تلویحی روحانی و صریح معاون اولش، اسحاق جهانگیری و سپس سخنگوی دولت به سعودی ها می پردازد و می افزاید: "در حالی که مقامات ارشد دولتی نوک پیکان را به سمت عربستان‌سعودی گرفته و حکام سعودی را از تبعات این اقدام زشت و ناجوانمردانه می‌ترسانند؛ برخی در داخل معتقدند ریشه این اتفاق نامبارک را باید در داخل کشور و سیاست‌های اشتباه و هیجانی یافت... منتقدان می‌گویند وزیر نفت اقدامی که ناشی از حساسیت ایران به کاهش قیمت نفت باشد انجام نداده است. به اعتقاد کارشناسان و مدیران نفتی، زنگنه همان چند ماه قبل و پس از آنکه قیمت هر بشکه نفت به زیر ۱۰۵ دلار رسید باید نشست اضطراری اوپک را درخواست می‌کرد.

اما در مقابل این انتقادات، بیژن زنگنه با خیالی آسوده گفت فعلا برنامه‌ای برای برگزاری نشست اضطراری اوپک ندارد. او البته جنگ تمام‌عیار نفتی عربستان علیه ایران را نیز قبول نداشت و در این‌باره صراحتا گفت: «به شرایط موجود که منجر به کاهش قیمت نفت شده، جنگ کاهش قیمت نفت نمی‌گویند بلکه یک مدل بازرگانی نفت است.»

وطن امروز گستاخی عربستان با انفعال وزارت خارجه ایران هم مرتبط می داند و می نویسد: " ظریف در جریان سفر خود به لبنان و در بدو ورود به فرودگاه بیروت و در شرایطی که ماجد الماجد، افسر اطلاعاتی عربستانی علیه سفارت ایران در لبنان حمله تروریستی انجام داده بود، نه تنها سیاست سکوت در مقابل این اقدام اتخاذ می‌کند بلکه در اظهارنظری عجیب می‌گوید: «به دنبال برقراری بهترین روابط با عربستان هستیم!». انفعال ظریف در قبال اقدام تروریستی آل‌سعود علیه سفارت ایران در بیروت در ماجرای دستگیری، قتل در زندان بیروت و استرداد جنازه ماجد الماجد به عربستان هم نمودار شد. ماجد الماجد سرنخ مهمی بود که می‌شد در آن زمان جزئیاتی برای پیگیری ماجرای حمله به سفارت ایران در بیروت از آن دریافت کرد. اما وزارت امور خارجه به دنبال عالی‌ترین سطح روابط بود. حتی در جریان شیطنت‌های زشت سعودی‌ها در تجهیز و ساپورت تروریست‌های شرق کشور نیز نشانه‌ای از برخورد قاطع وزارت امور خارجه با این رفتارهای زشت رویت نشد. از سوی دیگر رفتارهای غیر سازنده و به دور از شؤون همسایگی عربستان در مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ که در سفر اخیر سعود الفیصل به وین مشاهده شد، باز هم نشان داد سعودی‌ها براساس برآورد خود از سیاست تنش‌زدایی ظریف، برای نشان دادن دشمنی خود علیه ایران مرز یا حد یقف ندارند!"

این روزنامه گزارش تفصیلی خود را اینگونه به پایان می برد که اظهارات روز گذشته اسحاق جهانگیری درباره موضوع نفت و مذاکرات هسته‌ای را باید بسیار جدی گرفت. این برای اولین بار است که یک مقام عالیرتبه دولتی به صراحت علیه راهبرد جواد ظریف در مذاکرات هسته‌ای ایستاده و از آن انتقاد می‌کند. برخلاف ظریف که معتقد است «هیچ توافقی از عدم توافق بدتر نیست» اسحاق جهانگیری معاون‌اول حسن روحانی می‌گوید «عدم توافق بهتر از توافق بد است». این اظهارات جهانگیری را هم می‌توان اولین انتقاد رسمی دولتی به دیپلماسی ظریف دانست و هم به نوعی یک پالس مستقیم به طرف مقابل. جهانگیری که درباره توطئه نفتی این اظهارات را مطرح کرده بود؛ به طرف مقابل این پیام را هم داد که حتی اگر توطئه آنها نفت را به ۴۰ دلار هم برساند؛ دولت مستقر، کشور را از طریق اقتصاد مقاومتی اداره خواهد کرد. می‌توان این اظهارات اسحاق جهانگیری را به فال‌نیک گرفت و امیدوار به تغییراتی واقع‌بینانه در راهبرد تیم مذاکراتی در مقابله با طرف مقابل بود.

روحانی از انتقاد ناراحت نمی شود
روزنامه ی اعتماد گزارش اول خود را به تشریح سخنان سخنگوی دولت اختصاص داده و می نویسد: " كذب محض است؛ اين پاسخ ديروز سخنگوي دولت به گزارش‌هايي بود كه مدعي افزايش بودجه نهاد رياست‌جمهوري براي هزينه كردن در راه انتخابات شده بودند. محمدباقر نوبخت اما گفت كه اين افزايش بودجه براي پرداخت بدهي‌هايي است كه دولت محمود احمدي‌نژاد روي دست دولت يازدهم گذاشته است. بدهي‌هايي كه حتي نهاد رياست‌جمهوري به خاطر آنها در دادگاه محكوم شده است. به گفته نوبخت حالا جريمه‌يي ٩٠ ميليارد توماني در انتظار نهاد رياست‌جمهوري است كه بايد سريع‌تر پرداخت شود، جريمه‌يي بابت شكايت يك شركت تبليغاتي كه قبلا در دولت دهم با نهاد رياست‌جمهوري كار مي‌كرده است. اما اين تنها چيزي نبود كه ديروز سخنگوي دولت آن را «كذب محض» دانست، موارد ديگري هم در كار بودند. شايعاتي كه دولت دوست دارد سريع‌تر از سر زبان‌ها بيفتند؛ از افزايش مجدد قيمت نان به اندازه ٢٠ درصد گرفته تا كاهش بودجه نيروهاي مسلح و تمايل دولت براي درآمدزايي با افزايش قيمت ارز."

نوبخت در مورد برخورد رییس جمهور با منتقدان هم گفت: "آقاي رييس‌جمهور از انتقاد ناراحت نمي‌شوند اما يك وقت حرف بي‌پايه دروغ يا يك مطلب مغرضانه گفته مي‌شود. البته ما منتقدان دولت را مغرض نمي‌دانيم و معتقديم آنها شخصيت‌هاي دلسوزي نسبت به نظام هستند ولي به هر ترتيب ممكن است برخي افراد حرف‌هايي را بزنند كه تحريك‌آميز باشد و بنابراين بايد مسووليتش را برعهده بگيرند."

به کدام گناه مرا زدند؟!
کیهان در مطلبی کوتاه به سخنان دانشجویی می پردازد که در جریان سخنرانی علی مطهری در دانشگاه اصفهان مورد ضرب و شتم قرار گرفته است: "مسئولان دانشگاه به کدامین گناه مرا کتک زدند؟!"

کیهان می نویسد: "دو روز پس از حادثه تلخ ضرب و شتم عبدالمهدی کریمی در نشست انجمن‌های اسلامی دانشجویی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که با حضور علی مطهری در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد وی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو، از حواشی این مراسم پرده‌برداری نمود. عبدالمهدی کریمی گفت: در ابتدای برنامه معاون فرهنگی دانشگاه گفتند که بگذارید دست دانشجویان در انتقاد کردن باز باشد. برپایه این صحبت‌ها، من نیز سوالی داشتم و احساس کردم باید نظراتم را اعلام کنم. به همین خاطر از انتظامات برنامه درخواست تریبون کردم و او نیز پذیرفت و مرا تا روی جایگاه همراهی کرد. اما ظاهرا یکی از دوستانشان توجیه نبود و مرا کشیدند و به اتاق جنب سالن برنامه بردند و چند دقیقه‌ای مورد ضرب و شتم قرار دادند.

این دانشجوی مورد ضرب و شتم قرار گرفته اظهار داشت: خود مطهری نیز تائید کرد که وقتی ما کسی را برای برنامه دعوت می‌کنیم و بعد برای تریبون رفتن هم از او دعوت کرده‌ایم شایسته نیست که اینطور با مهمانمان رفتار کنیم. جالب اینجاست که هیچ‌کس اطلاع نداشت من چه سوالی می‌خواهم بپرسم. آیا دوستان علم غیب داشتند که من می‌خواهم بی‌احترامی کنم، جلسه را بهم بزنم یا سوال ساختارشکنانه بپرسم که با من اینطور برخورد کردند؟

کریمی در پایان گفت: با این اوصاف و این برخوردهای اعضای انجمن اسلامی، ناچارم به عنوان یک دانشجو از حقوق خود دفاع کنم. و به همین دلیل از انجمن‌های اسلامی برگزار کننده مراسم به نهادهای امنیتی و انتظامی شکایت کرده‌ام. همچنین به دلیل آسیب‌دیدگی پایم قرار است به پزشکی قانونی مراجعه و این موضوع را نیز پیگیری کنم."
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۱:۲۷:۳۴
راست میگن. اینهمه خدمت کرده. نون بالای سی درصد گرون شده. مذاکرات عالی یپش رفته. نفتمون به 60 دلار نرسیده. مسکن مهر داره خوب پیش میره و ... ! (2542559) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۱:۲۹:۰۹
جدا؟! پس ما باید بیشتر منتظر اطلاع رسانی دولت باشیم! (2542564) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۱:۲۹:۳۰
دولت شعار میده و عمل نمی کنه (2542565) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۱:۳۰:۰۹
بابا به جای این حرفا مسکن مهر رو تموم کنن. اطلاع رسانی! (2542568) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۱:۳۱:۳۷
مهم نیست که نون اینهمه با شیب ملایم! گرون شده! مهم اینه که دولت خوب اطلاع رسانی نمی کنه!! (2542574) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۱:۳۲:۳۱
روحانی بای بای. دیگه با شعار و اطلاع رسانی هم گولتو نمیخورم (2542576) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۲:۲۶:۳۲
شايد تا حدي مقصر خودمان باشيم ! مگر اين عربستان يكي از كشور هاي همجوار مانيست ؟ مگر
يكي از كشور هاي هم كيش و هم آيين ما محسوب نمي شود ؟ مگر يكي از كشو هاي مهم اسلامي
و عربي در منطقه نيست ؟ چرا از روز اول ما يك سياست بهترو مناسب تري با اين كشور هاي مسلمان منطقه نداشته باشيم ! مگر اسرائيل دشمن مشترك همه ما در منطقه نيست ؟ آيا اين
تقصير از خودمان نيست كه با همسايه خود و با كشوز هم كيش خود رابطه برادرانه نداشته باشيم
تا در فراز ونشيب روز گار و در پيچ و خم سياست جهاني و منطقه اي با يكديگر چون دو برادر و
دو دوست پشتيبان همديگر باشيم ! چرا با كشور بزرگ ومهم اسلامي ديگر بعني مصر ساليان سال است كه قطع روابط كرده ايم آن هم به بهانه روابطش با اسرائيل در حالي كه با كشورهاي
ديگر مسلمان كه با اسرائيل رابطه دارند ، روابط حسنه داريم مانند تركيه ! وديگران !!
يادمان نرود در فرداي پيروزي انقلاب كه با چه آب و تابي اين كشور هاي مسلمان وهمجوار را در
رسانه ها يمان را با عنوان " كشور هاي مرتجع منطقه "! نام مي برديم و جوري القا مي كرديم كه
گو يي دشمن درجه يك اسلام و ايرانند ! واين چنين است كه به عنوان مثال هم نظر ما وهم نظر
اآنها به فرض به " كشور وملت هند " مساعد تر و مثبت تر است تا به خودمان ! به نظر مي آيد يك
بدگماني عميقي بين ما واين كشور هاي مسلمان همجوار به وجود آمده است كه اين بد گماني و
بي اعتمادي با يك مقداري دشمني حتي بين مردمان هم نفوذ كرده است كه اين دشمني وبد گماني
زا به عنوان مثال با كشور نامسلمان چين ويا آلمان نداريم ! وحالاست كه عربستان به جاي اتحاد با
ايران اسلامي دست در دست شيطان بزرگ ويا بهتر بگوييم آلت دست و غلام همه جور حلقه به
گوش استكبار جهاني گرديده و حاضر به قبول ده ها ميليارد دلار ضرر به خودش باشد تا در اين
موقع حساس ضربه هاي بزرگ اقتصادي به ما يعني يك كشور اسلامي وارد نمايد !! به نظر
مي آيد : در اين موارد هم چشم ها را بايد شست وجور ديگر بايد ديد !! (2542681) (alef-13)
 
و
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۲:۳۳:۳۸
دولت لازم نیست زحمت بکشد تا اطلاع رسانی بکند همینجوری سراسر عمرمان را برنامه های صدا و سیما را و هر برنامه بزرگ و کوچک دراین کشور را سخنرانی ها ی حضرات پر نموده و اعصاب همه را خراب کرده ، اطلاع رسانی میخواد چکار ؟خود زندگی و وضعیت معیشت و حال و رزو مردم خودش گویای همه چیز هست. (2542694) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۴:۰۸:۲۲
وقتی دلار های نفتی کشور صرف واردات اتوموبیل های گرانقیمت خارجی و کالاهای مصرفی بنجل خارجی و امور غیر ضروری می شود باید هم از بی تدبیری ضربه بر اقتصاد کشور وارد شود . متاسفانه هیچ کس هم در این زمینه مسئول نیست (2542819) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۴:۳۸:۵۱
بخشی از روزنامه وطن امروز را دوباره بخوانید: "....دولتی که صنعت هسته‌ای خود را در ازای ماهانه ۷۰۰ میلیون دلار، ماه‌هاست نیمه‌تعطیل کرده است حالا با زیانی بیشتر از یک میلیارد دلار در ماه مواجه است!" خدمتتان عرض کنم که اگر کسی به اندازه بال مگسی شرف داشته باشد، باید وقتی جنین جمله ای می گوید باید توضیح دهد که اولا این صنعت هسته ای اگر نیمه تعطیل نبود چه گلی بر سر مردم این کشور بدبخت شده می زد؟ مثلا الان 100 تن اورانیوم 200 درصد غنی شده داشتیم! باهاش چه .... می خوردین؟
دوم اینکه علت العلل همه مشکلات به همون صنعت هسته ای نیم بند بر می گرده که اگه از اول نبود و لجاجت بیهوده برخی نبود این همه مصائب 8 سال اخیر بر مردم وارد نمی شد.
در پایان اگر بویی از شرافت و یا آزادگی برده اند بگویند که انرژی صلح آمیز در چشم انداز 20 سال آینده آقایان سالی چند دلار برای مملکت درامد زایی داره که 20 ساله داریم سالی 40 میلیارد دلار براش خسارت می دیم!!!!!! (2542857) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.