نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 313334
چرا خشونت علیه پزشکان و پرستاران زیاد شده؟
تاریخ انتشار : شنبه ۷ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۷
دبیر انجمن پزشکان عمومی ایران ضمن اشاره به تغییر الگوی رابطه پزشک و بیمار، چرایی قرار گرفتن گروه پزشکی در معرض خشونت را تشریح کرد.

دکتر شهریار خاقانی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با عواملی که سبب می شود گروه پزشکی در معرض خشونت قرار گیرند، گفت: در کشور ما بی‌اطلاعی همراهان از وضعیت بیماران و دخالت در امر درمان، اجتناب از پذیرش تقاضای نامعقول بیمار یا همراه وی و مدت طولانی انتظار و تاخیر در ویزیت بیمار از عواملی هستند که بهانه‌ای برای اعمال خشونت بر گروه پزشکی به شمار آمده است.

وی با استناد به نتایج مطالعات مختلف، بیشترین میزان خشونت را در شیفت شب دانست و افزود: در این مطالعات پزشکان عمومی و متخصصان طب اورژانس و نیز روانپزشکان بیشتر از سایر گروه‌های پزشکی در معرض تهاجم بوده‌اند.

وی ادامه داد: متاسفانه الگوی رابطه پزشک و بیمار به علل مختلف مثل تبلیغات سوء رسانه‌ای تغییر کرده و فرهنگی بر این رابطه حاکم شده است که همراهان و گاهی خود بیماران انتظار دارند پزشک و سایر عوامل درمان به علت پزشک بودن و روپوش سفید و قسمی که خورده‌اند در مقابل تمامی توهین‌های بیماران سکوت کنند و رفتار زننده آنان را نادیده بگیرند و حتی به محاکم قضایی نیز شکایت نکنند. متاسفانه این مشکل امروزه به یک پدیده عادی تبدیل شده است.

خاقانی با اشاره به اینکه در مراکز درمانی این تصور وجود دارد که همراه بیمار حق فریاد و اعتراض دارد و هیچکس نباید به فردی در این شرایط، موارد قانونی را تذکر دهد، گفت: پدیده خشونت در اماکن درمانی یک معضل اجتماعی - فرهنگی است که بصورت نگران کننده‌ای در کشور ما رو به افزایش بوده و در صورت ادامه این روند احتمال حضور پزشکان در مناطق محروم کمتر شده و بیماران برای دسترسی به پزشک یا بعضی از تخصص‌ها مجبور به طی مسافت‌های طولانی خواهند بود.

وی همچنین با بیان اینکه نشانه سکوت که در اماکن درمانی نشانی از دعوت به آرامش است، مدتهاست از طرف مردم و گاهی از طرف بعضی از مسئولان که در مواردی خود پزشک هستند، فراموش شده است، گفت: خشونت علیه پزشکان عوارض نامطلوبی از نظر فردی و اجتماعی برای پزشکان و نیز برای سیستم بهداشتی درمانی در پی داشته و می‌تواند باعث اخلال در مسیر درمان و سلامتی بیماران شود.

خاقانی با تاکید بر اینکه مسائل فرهنگی برای درمان و اصلاح به فرصت طولانی نیاز دارند، گفت: لازم است مسئولان قوانین بازدارنده با ضمانت اجرایی بیشتری تدوین کنند؛ همانطور که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته محرومیت و مجازات شدیدی برای مهاجمان به مراکز درمانی و گروه‌های پزشکی وجود دارد تا کسی براحتی بخود اجازه آسیب رساندن به نخبگان و سرمایه‌های علمی کشورش را ندهد در کشور ما نیز باید قوانینی دراین عرصه ارائه شود.
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۰:۰۰:۳۴
اينجوري هم كه مي گويد نيست مي خواهيد بگيد كارتان خيلي سخت است و افزايش درامد حق تان. در وا قعيت و بد توجهي كادر پزشكي خصوصا پزشكان نسبت به بيماران زياد شده و بيمارستانها دولتي بدليل هجوم بيماران قدرت خدمات رساني صحيح رو ندارد (3352188) (alef-11)
 
بی نام
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۰:۰۷:۱۶
بد نیست گستاخی برخی پزشکان و پرستاران را به عوامل فوق افزود. (3352205) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۰:۲۳:۱۴
عجب !
کوتاهی در کار و زیاده خواهی بعضی پزشکان و اشکالات سیستم خدمات درمانی هیچ نقشی در این مورد ندارند؟ همش تقصیر بقیه است؟ (3352241) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۱:۰۷:۰۷
اتفاقا علت بیشتر اینا برخورد بد پزشکان و نگاه از بالا به پایین اونهاست. اگر مثل یک خدمتگزار صدیق و متخصص رفتار کنند همچین چیزی پیش نمیاد.
اطلاع رساتی درستی به همراهان بیمار انجام نمیشه و از طرفی اشتباهات زیادی هم پزشکان مرتکب می شوند که باعث میشه آدم نتونه بهشون اعتماد کنه. چون هر مشکلی هم پیش بیاد در هر صورت خودشون مقصر نمیشوند. این خودبینی باعث این میشه که مورد خشونت هم قرار بگیرند. حالا هم هر چه بیشتر از این حمایت های الکی بکنید بدتر هم میشه. (3352298) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۲:۵۰:۵۶
جالبه که دکتر داره در این مورد نظر میده
اما بنظر من علت درگیری،
1- اشتباهات زیاد پزشکی در تشخیص و درمان
2- سهل انگاری و بی تفاوتی پزشکان و پرستاران نسبت به بیمار
3- نگاه به بیماره از چشم کیسه پول نه یک انسان
4- عدم توضیح و تشریح روند درمان و مراحل آن از سوی پزشکان
5- مصونیت زیاد پزشکان از شکایت بیماران
6- و در مورد بیمارستانها و امکاناتشان که باید کلی بند دیگر اضافه کرد
آیا دکتر محترم اگر خودشان جای بیمار باشند با توجه به بندهای فوق با پزشک و پرستار درگیر نمی شدند؟
برای اینکه بهتر تصور کنند میتوانند جای پزشک یک تعمیرکار انحصاری خودرو را در نظر بگیرند و این تعمیرکار بدون گفتن کلامی مانند پزشک با ماشین شما برخورد کندو ... (3352573) (alef-11)
 
منطقی
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۵:۳۳:۵۵
الف جان امیدوارم چاپ کنی.من تو بیمارستانم دقیقا میدونم چرا:
چون که مردم فکر میکنن پزشکا پول پارو میکنن.در نهان حس نفرت دارند.دیروز متخصص قلب ما به جرم اینکه دیر سر مریض رسید یک دل سیر کتک خورد.پزشک سر یک بیمار دیگه بودن و نمیتونستن بیان.ضارب محترم هم میگفت این همه پول میگیرین میخوایین یه کتک و یه فحش هم نخورین؟؟؟؟تا کی باید پزشک و پرستار گناه کار جلوه کنن؟؟؟؟تا کی مردم برای کتک زدن پزشک و پرستار باید حرف های توجیه کننده در اینترنت بزنند؟؟؟من پزشک نیستم اما همین امسال دو نفر از بهترین جراح های شهر .... به امریکا مهاجرت کردند!مردم عزیز همین کار رو ادامه بدید تا همه پزشکان مشهور خارج بشن و یک مشت پزشک بی سواد باقی بمونن.ضررش در نهایت متوجه خودتونه اگرنه با یک سرچ ساده خواهید فهمید که مدرک پزشکی ایران از المان و بسیاری از کشور های اروپایی اعتبارش بیشتره چون منابع تحصیلی پزشکی در ایران دقیقا همان رفرانس های دانشکده های امریکا میباشد.اگر باور نمیکنید در اینترنت بزنید منابع ازمون دستیار تخصصی در ایران.از الف میخوام چاپ کنه (3353052) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۷ ۱۵:۴۰:۰۶
متاسفانه جناب وزیر وظیفه خود را فقط بالاتر بردن تعرفه ها در نظر گرفته ( که ایرادی ندارد ) ولی از مدیریت و رضایت نهایی بیماران غافل شده است و بیمارستانها طبق روال سابق می گردد . (3353073) (alef-11)
 
تینا
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۰۹:۳۲:۱۷
توی کشورهای پیشرفت مثل سریال پرستاران که استرالیایی بود دیدید چجوری پزشکان واسه بیمارهاشون خدمت میکردن ولی توی کشور ما دکترا شدن استغفرالله خدا یک منتی میزارن سر بیماران،خدا هیچکی بیمار نکنه که کارش بیفته با دکترا (3354538) (alef-1)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.