نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 481536
یک برداشت از مفهوم آتش به اختیار
بخش تعاملی الف - احسان قائدی
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۵


با افزایش میزان نفوذ شبکه های اجتماعی و بالا رفتن آمار حوادث پر تنش و بحث برانگیز در کشور دایره تفسیر و تحلیل مردم جامعه از این حوادث به شدت گسترش یافته علاوه بر تاثیری که این تحلیل ها که غالبا در فضای مجازی صورت می گیرد سرعت بازنشر آن در فضای جامعه نیز به صورت فزاینده ای رشد یافته است.

واژه هایی همچون "آتش به اختیار" و "ترقه بازی" که چندی پیش از سوی رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان مطرح گردید صحنه هایی از تحلیل ها و تفسیرهای متفاوتی را در فضای مجازی رقم زد .

برخی فرمان آتش به اختیار را به غلط فرمان هرج و مرج طلبی، قانون شکنی و اقدامات نابهنجار و خلاف شرع آن هم به تشخیص خود دانسته اند برخی این عبارت را مصادره به مطلوب کرده و بی‌اعتباری ضوابط و عرف ها و نهادهای قانونی رابه طوری که  دستور قدرت یا حاکمیت از آن جهت که آنچه از طریق سیستم بروکراسی اعمال می شود التزام آور نیست را برداشت کرده اند که این مفهوم دقیقا نوعی برداشت آنارشیستی از این مفهوم است. نکته قابل تامل و مهم آن است که رهبر انقلاب چه از لحاظ شخصیتی و چه از لحاظ جایگاه رهبری انقلاب نه تنها تاکنون هیچ گاه جامعه را به سمت هرج و مرج و قانون شکنی پیش نبرده اند که در تمامی بیانات خود بر قانون مداری تاکید موکد کرده اند. دعوت به بی قانونی و هرج و مرج به وضوح موجب نقض غرض در حاکمیت اسلام که حاکمیت قانون است و همچنین سست شدن پایه های جمهوری اسلامی می شود چگونه و با چه تحلیلی برخی بیانات رهبرانقلاب را حمل بر دستور به بی قانونی می دانند در صورتی که ایشان خود علاوه بر اینکه بارها تن به خرده فرمایشات قانون شکنان در هیچ برهه ای از انقلاب نداده است که همیشه قانون را فصل الخطاب و محل رجوع همگان دانسته است.

اما آنچه در واقع از مفهوم فرمان آتش به اختیار رهبر انقلاب درک می شود این است که ایشان قشر جوان و دلسوز و فهیم کشور را بسیار با دغدغه تر، آگاه تر، پاک تر و با عرضه تر از مسئولین امر دانسته و به دنبال تکیه به ظرفیت‌های خودجوش فردی و جمعی مردمی انقلاب برای پیش بردن گفتمان انقلاب اسلامی در کشور است.

با این معنا آتش به اختیار یعنی اینکه جریان دلسوز جوان انقلابی دیگر در فکر مطرح کردن فلان دغدغه خود با فلان مسئول و یا گرفتن بودجه برای پیش برد اهداف انقلاب از فلان دستگاه دولتی و یا چشم امید داشتن به دستگاه های عریض و طویل فرهنگی نباشند بلکه به صورت فردی و یا گروهی با هر امکاناتی با هر ظرفیتی و با هر توانی برای تبیین گفتمان انقلاب و خنثی کردن توطئه ی دشمنان اقدام کنند.

آتش به اختیار یعنی دیگر امیدی به دستگاه های تعطیل و یا بعضا آلوده دولتی نیست و خود جریان مومن و جوان انقلابی باید به فکر اشاعه ی فرهنگ ناب اسلام باشند یعنی وقتی برخی مدیران مضامینی چون: تقلید و مصرف و تجمل هرچه بیشتر را جایگزین فرهنگ استقلال و خودکفایی و قناعت می کنند در شرایط فعلی دیگر نباید بر ارگان های آلوده ی فرهنگی وابسته به دولت تکیه کرد و در یک کلام آبی از دستگاه های دولتی که دغدغه شان با اهداف و اولویت های نام و انقلاب سال های نوری فاصله داشته و سطح مطالباتشان بعضا حقیر و اندک است برای فرهنگ کشور گرم نمی شود.

دستور آتش به اختیار یعنی اینکه دولتمردانی که به دنبال منافع ملی کشور چه در فرهنگ و چه در سیاست خارجه نیستند را با سلاح و منطق واستدلال وبه صورت طبیبانه مورد سوال و تخطئه قرار دهیم و با روشنگری و تبیین خطوط اصلی انقلاب در برابر مسئولان لیبرال مسلک ایستادگی کنیم.

ذکر این نکته خالی از لطف نیست که نیرو زمانی آتش به اختیار است که معنای اولویت در کارها، مصلحت و اطاعت از دستور را فهمیده باشد نیرو زمانی آتش به اختیار است که درک کند افراط و تفریط، تند روی و محافظه کاری هردو به یک اندازه مخرب هستند.

اتحاد دولت و ملت اولویت اصلی است و انقلابی همیشه به آن پایبند است. اما دشمن سعی دارد با سو استفاده از کلام اخیر رهبر خلاف آن را نشان دهد. دشمن سعی در تغییر نگرش و محاسبات نیروهای خودی دارد تا خط آتش عوض شود ک در جنگ نرم فکرها و اراده ها درگیر هستند جوان انقلابی زمانی آتش به اختیار است که با توجه به اصول فوق و تفکر،راهی برای عبور از موانع و پیروزی پیدا کند نه صرفا موجب نا امیدی و یاس .در جامعه شود.
 
 
 
 


 
۱۳۹۶/۰۳/۲۹ ۱۱:۰۳
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۶ ۱۰:۵۳
 
۱۳۹۵/۱۰/۲۹ ۰۷:۲۴
 
۱۳۹۵/۱۰/۱۴ ۰۹:۲۴
 
۱۳۹۵/۰۷/۱۷ ۰۶:۲۶
 
۱۳۹۵/۰۶/۱۶ ۱۲:۲۳
 
۱۳۹۵/۰۶/۰۳ ۰۷:۱۲
 
۱۳۹۵/۰۵/۳۰ ۰۹:۳۷
 
۱۳۹۵/۰۵/۱۰ ۱۱:۲۰
 
۱۳۹۵/۰۵/۰۳ ۰۷:۱۶
 
 
کلمات کلیدی : احسان قائدی
 
Lao People
۱۳۹۶-۰۳-۲۴ ۰۹:۵۶:۲۹
تحلیل خیلی کامل و جامعی بود،در یک کلام،آتش به اختیار یعنی یادآوری تفکر انقلابی توسط مردم به دستگاههای دولتی و مقابله با جنگ نرم دشمن (4425604) (alef-3)
 
۱۳۹۶-۰۳-۲۴ ۱۰:۰۰:۰۶
متاسفانه گروه های تند رو برداشت شون اشتبایه و باید جلوشون رو گرفت (4425613) (alef-3)
 
محمد علی
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۳۰ ۱۱:۳۱:۳۶
دقیقا باید تحلیل ها را اصلاح کرد (4434837) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۴ ۱۲:۵۶:۲۱
بزرگترین جفا در حق سخنان حضرت آقا برداشتهای سطحی از سخنان ایشان می باشد. هیچ وقت یادم نمی رود در بحث اسلامی کردن دانشگاهها مسئولان وقت، اسلامی کردن دانشگاهها را به جدا کردن درب دانشگاهها برای اقایان و خانمها تقلیل دادند. چه جفایی بزرگتر از این سراغ دارید؟
ای کاش بعد از 38 سال از انقلاب کمی مردم بخصوص مسئولان بیشتر و عمقی تر به سخنان بزرگان نظام فکر کنند (4425896) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.