توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 281231
افزایش واردات روغن پالم
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۰
آمار شورای روغن نخل مالزی نشان می دهد واردات روغن پالم در ایران از این کشور با وجود هشدارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزایش یافته است.

آمار رسمی که دفتر ایرنا در کوالالامپور از شورای روغن نخل مالزی استخراج کرده است نشان می دهد میزان واردات روغن پالم ایران از مالزی با وجود هشدارهای قبلی در پنج ماهه امسال ۶.۵۵ درصد به نسبت سال گذشته میلادی افزایش داشته است.

'رسول دیناروند' معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو اخیرا اعلام کرده است برای کاهش اسید چرب ترانس در روغن های کشور که ارتباط مستقیم با ابتلای افراد به بیماری های قلبی و عروقی دارد تلاش های زیادی صورت گرفته و با توجه به این که میزان اسیدچرب اشباع شده در روغن پالم بیش ازسایر روغن هاست با کنترل و نظارت هایی که صورت گرفته، واردات این روغن از ۷۵۰ هزار تن در سال به ۴۳۰ هزار تن کاهش یافته است و این روند نظارتی همچنان ادامه دارد.

اما آمار شورای روغن نخل مالزی گویای چیز دیگری است. این آمار نشان می دهد در پنج ماهه سال گذشته میلادی ایران ۱۱۸ هزار و ۷۶۱ تن روغن پالم از مالزی وارد کرد و این میزان در مدت مشابه امسال به ۱۲۶ هزار و ۵۳۹ تن رسید که افزایش ۶.۵۵ درصدی را نشان می دهد.

افزایش روغن پالم ایران از مالزی در این مدت در حالی افزایش یافته است که میزان واردات چین، اتحادیه اروپا و هند به عنوان بزرگترین واردکنندگان پالم از مالزی کاهش یافت. میزان واردات روغن پالم چین از مالزی در پنج ماهه امسال به ۲۱۶ هزار و ۲۵۸ تن رسید در حالی که این کشور در مدت مشابه سال گذشته ۳۰۵ هزار و ۸۹۵ تن واردات از مالزی داشت.

میزان واردات اتحادیه اروپا نیز از ۲۰۱ هزار و ۵۴۷ تن سال گذشته به ۱۷۲ هزار و ۵۲ تن و میزان واردات هند از ۱۸۱ هزار و ۹۲۱ تن در پنج ماهه پارسال به ۱۵۳ هزار و ۸۱۹ تن در سال جاری رسید. میزان صادرات روغن پالم مالزی در پنج ماهه سال گذشته میلادی ۶ میلیون و ۶۵۰ هزار ۷۸۵ تن بود که در مدت مشابه امسال به شش میلیون و ۱۱۶ هزار و ۶۰۴ تن رسید که کاهش ۵۳۴ هزار و ۱۸۱ تنی را نشان می دهد.

میزان قیمت روغن نخل خام (پالم) نیز در مالزی طی پنج ماهه امسال کاهش داشته و در ماه مه به دو هزار و ۱۶۶ رینگیت رسید در حالی که سال گذشته در این ماه قیمت روغن پالم دو هزار و ۶۰۵ رینگیت (هر دلار برابر با حدود ۳.۷۷ رینگیت) بود.

آمار نشان می دهد واردات روغن پالم کشورهای جهان از مالزی کاهش داشته اما میزان واردات ایران افزایش یافته و شاید این امر بدون درنظر گرفتن مضرات خوراکی آن ناشی از کاهش قیمت ها باشد. برخی خبرها نشان می دهد مالزی از طریق واردکنندگان روغن پالم در حال فشار بر دولت ها برای افزایش واردات این محصول استراتژیک مالزی هستند تا از میزان فشارهای اقتصادی به این کشور کاسته شود.

پس از فشار وزارت بهداشت کشورمان در سال گذشته میلادی و تبلیغات وسیع مضرات پالم ، میزان واردات پالم ایران از مالزی کاهش ۴۲.۱ درصدی یافت.

این امر باعث شد مقامات مالزی اسفند ماه سال گذشته به کاهش واردات روغن پالم ایران واکنش نشان دهند و تاکید کنند با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران در آینده ای نزدیک مذاکره و تیم تحقیقاتی به منظور معرفی ارزش غذایی روغن پالم و ماهیت واقعی آن برای ایرانیان تشکیل می دهند.

'عمار داگلاس یوگاه امباس' وزیر صنایع و کالاهای کشاورزی مالزی مدعی بود تبلیغات منفی در خصوص مسائل بهداشتی پالم در ایران شکل گرفته و بر واردات ایران از مالزی تاثیر گذاشته است. همزمان فرانسه برچسب بدون پالم را بر روی ۶۳۰ محصول خود نصب کرده تا مشتریان را نسبت به خطرات پالم آگاه کند. سایر کشورهای اروپایی نیز بر روی ۳۳۰ محصول تولیدی خود برچسب بدون پالم نصب کرده اند.

روغن پالم محصول استراتژیک مالزی است که زندگی حدود ۱۰ درصد از مردم این کشور به طور کامل به آن وابسته است و جایگاه آن به مرحله ای رسیده که ایجاد هرگونه چالش در مسیر توسعه تجارت این محصول به مساله امنیت ملی گره می خورد. روزنامه 'نیو استریت تایمز' مالزی نیز به تازگی در مقاله ای روغن پالم را 'مساله امنیت ملی' دانست و هرگونه اقدام منفی در مسیر توسعه تجارت این محصول را یک مساله امنیتی خواند.

مالزی در حال حاضر پنج میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مزارع پالم دارد و در سال حدود ۲۰ میلیون تن روغن پالم تولید می کند و ۲۵۰ هزار کشاورز در این کشور ۳۰ میلیون نفری در این تولید نقش ایفا می کنند.

زندگی حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت ۳۰ میلیون نفری این کشور نیز از نظر اقتصادی به روغن پالم وابسته است، از این رو شرایط ثبات بازار پالم برای این جمعیت از اهمیت خاصی برخوردار است.
 
کلمات کلیدی : پالم
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.